tämmönen päätös

Tiistai 13.10.2009 klo 23.07


Löysin tämän äsken Uuden Suomen nettisivulta!

"Korkein hallinto-oikeus KHO on tehnyt tiukan linjanvedon tapauksessa, jossa nyt seitsemänvuotiaan lapsen vanhemmat yrittivät saada oleskelulupaa Suomeen lähetettyään lapsensa ensin maahan niin sanotuksi "ankkurilapseksi".

Vanhempien oleskelulupa evättiin, koska heidän katsottiin pyrkineen kiertämään maahantulosäännöksiä.

KHO viittaa päätöksessään muun muassa ulkomaalaislain pykälään, jonka mukaan oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä, jos on perustelua aihetta epäillä ulkomaalaisen tarkoituksena olevan maahantuloa tai maassa oleskelua koskevien säännösten kiertäminen."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73938-suomi-esti-pienen-ankkurilapsen-vanhempien-muuton-maahan

Tuon linkin kommentit ovat nyt kyl lukemisen arvoiset!

Tässä yksi:

"B on ilmoittanut haluavansa muuttaa Suomeen ainiaaksi, koska tuntuu olevan parempaa elää yhdessä Suomessa. Hän on täsmentänyt olettavansa asian olevan näin, koska hänen poikansa ja veljensä asuvat siellä. Suomesta B ei kertomansa mukaan tiedä mitään. B on ilmoittanut, että he eivät voi viettää perhe-elämää Etiopiassa, koska hänellä ei ole työtä siellä. Suomessa se B:n mukaan on mahdollista, koska elämä siellä on ilmaista."

Lainaus on kyseisestä KHO:n ratkaisusta: http://www.kho.fi/paatokset/48162.htm. B on siis tämän epäonnisen ankkurilapsen luku- ja kirjoitustaidoton isä.

 

..

Tätä kysyin syyskuussa:

Onko tänään se päivä, jolloin päättäjät kysyvät itseltään kumpaa hoivaan huomenna: oman kotomaani mummoa vaiko ulkomailta väärin perustein tänne tupsahtanutta keskenkasvuista? 

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.blogit.uusisuomi.fi/2009/09/08/onko-tanaan-viimeinen-kayttopaiva/

..

Maahamme tulee ulkomaalaisia ja saa mun puolestani tulla, jos tulevat töihin tai ovat nyt vaik menneet naimisiin suomalaisen kanssa. Tunnenkin muutaman. Hyviä ihmisiä ovat.

Maahamme tulee pakolaisia ja saa mun puolestani tulla, jos ovat todellisia pakolaisia. Tunnen heitäkin. Ei ole heissäkään mitään valittamista. 

Mutta kun maahamme tullaan väärin perustein ja luikerrellen, niin semmosesta en tykkää. Lisää vaan vastaavia KHO:n päätöksiä, jotta ilmaista elämistä haaveilevat ymmärtävät suunnistaa jonnekin muualle.. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini