vauhtisokeutta

Lauantai 17.10.2009 klo 22.08


Salon Seudun Sanomista:

 

"Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) penää kunnilta ja sairaanhoitopiireiltä malttia psykiatrian laitospaikkojen lakkauttamistahtiin. Mieli 2009 -kansallisessa mielenterveys- ja päihdesuunnitelmassa ehdotettiin psykiatrian vuodepaikkoihin kolmanneksen vähennystä lähivuosina. Vuodepaikkojen tavoitemäärä on 3 000, kun paikkoja on nykyään 4 500.

Risikko perustelee vaatimustaan kuntien kurjalla taloustilanteella. Risikon mukaan laitoshoidon ja avohoidon välinen ylimenovaihe kuormittaa liikaa resursseja.

Peruspalveluministeri, joka on vankkumaton avohoidon puolestapuhuja, varoittaa kuntia vauhtisokeudesta. Aivan kaikkia potilaita ei ole viisasta siirtää avohoidon piiriin."

http://www.sss.fi/uutiset/index.html

 

Plussapisteitä Risikolle! Hyvä on, että jarruttelee! Jonkunsortin vauhtisokeutta on vanhustenhoidonkin laitoshoidosta avohoitoon toohotus!

..

Kannattais muuten hetken aikaa miettiä mitä tommonen sana kuin avohoito oikein tarkoittaa? Yks päivä manasin voimaantumis- ja voimauttavaa -sanoja. Meneepä taas sanojen sairarteluksi, mutta menkööt. Mun mielestä avohoito -sana on ihan tyhmä. Jos minulla on haava ja se vuotaa verta niin se on avohaava. Jos minä olen avohoidossa, niin missähän minä oikeesti olen. Minähän olen missä vaan ( verta vuotaen hunningolla), mutta en perinteisessä laitoksessa. Ja mikähän se laitos sit on? On muuten aika tyhmä sekin sana! Avovankilatkin meillä on. Ja juu avopuolisot. Tai no mieluummin yksikössä! Ei haaremeita ei! Koht lipsahtaa uskontojen puolelle! Eiköhän ole pare että menen maate! Nyt justiinsa!         

 

 


Kommentit

19.10.2009 0.06  Liisa Nuppola

Jäitä hattuun, samaa mieltä. Ei kaikkia voi ns avohoitoon eli puolihunningollekaan laittaa, varsinkaan jos resursseja ei riittävästi ole...
Varsinkin nuorten pahoinvointiin tulisi nopeammin reagoida.
Seurailen mielenkiinnolla Marjatta kirjoituksiasi!

19.10.2009 11.24  mh

Kiitos Liisa!

Vaikka minä pääsääntöisesti kirjoitan vanhemmasta väestä, heidän asioistaan, niin ihan samaa mieltä olen kanssasi siitä, että nuoristakin tarttis huolta pitää ja huolta kantaa. Nuorissahan meidän tulevaisuutemme on!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini