otetaan opiksi

Keskiviikko 28.7.2010 klo 23.38


Potilaan oikeudet? Hoitolaitoksen velvollisuudet?

http://www.sss.fi/uutiset/148975.html 

Salolainen mies tekee parhaillaan muistutusta iäkkään puolisonsa puolesta. Selkänsä loukannut 85-vuotias nainen pääsi terveyskeskukseen vasta toisella yrittämällä, vaikka hän ei pystynyt liikkumaan.

Salon terveyskeskuksessa kirjattiin viime vuonna liki 290 000 asiakaskäyntiä. Puheluita tuli satoja tuhansia.

 

Näin kerrottiin. Tämän päivän salkkarissa.

Voivoi vaan mikä uutinen!

Saa olla asiakaskäyntejä ja puheluita vaikka kuinka paljon, mutta kyllä se on niin, että auttaa ja tutkia pitää silloin kun lasarettiin, teekoohon joku sisälle pyrkii. Ei sinne kukaan piruuttaan mene, eikä ainakaan tämä meitin vanha sakki.

Jos 87 täyttänyt auttaa 8vitosta, niin siinä saa teekoo olla pirun tyytyväinen, ettei tullut saman tien kaks potilasta ovesta sisään. Tuossa iässä ei kenenkään selkä ole enää siinä kunnossa, että sitä noin vaan hilataan ja autetaan toinen toista. Ja entäs omaishoitajat sitten? He jos jotkut tietävät, että selät ovat koetuksella jo vähän nuoremmallakin iällä.

 

Johtava lääkäri nyt sitten tutkii mitä olisi tarvinnut, mitä olisi pitänyt tehdä ( jos valitus hänelle saakka etenee eikä jää vaan lehtijutuksi). Johtava lääkäri on oikealla polulla siinä kun hän toteaa, että muistutuksista, valituksista saa tietoa, ts. muistutus, valitus otetaan siltä kantilta, että mietitään miten voidaan jatkossa menetellä, ettei tällaisia vääriä tilanteita enää tulisi. 

 

jk. Kyl mää pikkuse ihmettele sentäs noit ambulanssi-ihmissiki!  Eiks heitilki joku koulutus pitäis ol?  Näkivä varma millast tapaust hakiva. Olisiva voine sano sil ei-vastaanottaval teekootyypil oli hää sit vastaanottoapulaine tai hoitaja tai lekuri et kotti me ei tota tapaust ny vierä!! 


Kommentit

29.7.2010 16.14  Ritva Sinervo

Ei ole ensimmäinen kerta, kun ambulanssimiesten ajatuksiin ei sovi, että kaatunut ja varsinkin selälleen kaatunut vanha ihminen kärsii melko varmasti lantion tai selän murtumista ja vähintääkin hiusmurtumista. meilläkin meidän mamma istutettiin tuoliin vaikka hän huusi melkein suoraa huutoa että sattuu. Olen kovapäinen japidin mamman puolia ja häneltä löydettiin lannrangan murtuma. Hoitoon hänet saatiin, mutta muilla ei ole kovapäistä puolesta puhujaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini