sekä että

Sunnuntai 19.9.2010 klo 10.41


Vanhusten ympärivuorokautisesta hoidosta halutaan yksiportaista. Ajatus on, että vanhus muuttaa kodistaan vain kerran. Näin eilen Turun Sanomissa. Samalla sivulla kerrottiin Turun kaupungin vanhainkotien alasajosta!  

Niin! Jos olet vanha, vanhus, iäkäs, "krämppänen" ja hoitoa tarvitseva ja muutat kodistasi, niin Sinun ei tarvitsekaan muuttaa enää toista kertaa. Turkkarin uutisessa kerrotaan, että jatkossa liikkuu vain henkilökunta. Tarvittava palvelumäärä viedään sinne, missä tämä vanhus asuu.

Ei ollut mikään aprillipila. Kyllä lehtitieto antaa ymmärtää, että tälläistä jo ihan sosiaali- ja terveysministeriötasolla saakka tohkataan. Ja täyttä totta tuo olisi 2015.

Minä kysyn, jotta "onks kaik valla sekaunnei?"

Millä tuollainen toteutetaan? Mitä se ylipäätään tarkoittaa, että vanhus muuttaa vain kerran? Muuttaa mistä mihin? Ensi vuoden alusta alkaen mummomme ja vaarimme saavat muuttaa ihan miten vaan. Vaikka olisivat laitoshoitokuntoisia, niin lastensa likelle saa siirtyä. Mites sen lain sitten käy?    

Eilen päivittelin, että onko liikkeellä jotain turuntautia, mutta kyllä tänään on kysyttävä, että onkohan Helsinkisuunnassa liikkeellä  vielä jotain pahempaa!

 http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44185-vanhus-muuttaa-kodista-vain-kerran

 

Tuo juttu on nyt US- puheenvuoro-osastolla. Olkoot myös täällä!  Sekä että..

Ja niin, tämäkin etenee:

http://www.adressit.com/vanhainkotienpuolesta

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini