valinnanmahdollisuus tai sitten ei

Tiistai 26.10.2010 klo 12.17


http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/195174.shtml

Tamperelainen ikäihminen voi nyt maksaa tehostetun palveluasumisen paikastaan palvelusetelillä.

Seteli on aluksi käytössä Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n, Koivupirtin palvelukodin ja Kotipirtti ry:n palvelutaloissa. Tavoitteena on, että lista pitenee huomattavasti ensi vuonna.

Projektijohtaja Mari Patronen vastasi kysymyksiin setelistä. Asiaa kommentoivat Pispan palvelukeskuksen askartelutöiden lomasta Terttu Hollanti, Eine Liimatainen, Eeva Hulkko, Aivi-Liisa Saarinen, Matti Nyman ja Virpi Järvinen.

Mitä palveluseteli muuttaa?

Asiakas pääsee itse valitsemaan palveluntuottajan. Kaupunki vain arvioi, että asiakkaalla on kyseisen palvelun tarve ja myöntää tuloihin perustuvan palvelusetelin. Idea on, että asiakas pääsee minne haluaa, eikä häntä ohjata ensimmäisenä vapautuvalle paikalle.

Lue lisää palvelusetelistä tiistain Aamulehdestä.

 

..

Mitäs tuohon pitäisi hihkaista? Salo -cityn osalta? Ympärivuorokautisiin paikkoihin on tätä menossa, tulossa:

http://salo.tjhosting.com/kokous/2010629-7.HTM

 

Toimialajohtaja:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että asiakkaiden sijoittamistoimintaa kaupungin järjestämässä ympärivuorokautisessa hoidossa toteutetaan 1.12.2010 alkaen esitetyn mukaisesti siten, että kaupungin tarjoamasta ympärivuorokautisen hoidon paikasta voi kieltäytyä ainoastaan kerran omaisten ja asiakkaiden toiveiden toteutumattomuuden perusteella. Toisen toiveiden toteutumattomuuden perusteella tehdyn tarjousta paikasta kieltäytymisen jälkeen asiakas menettää sillä erää mahdollisuuden sijoittua kaupungin järjestämiin ympärivuorokautisen hoidon palveluihin eli hänet poistetaan "sijoitusjanalta". Tällaisessa tilanteessa hänen hoitonsa järjestetään muulla tavoin ja omaiset ottavat osaltaan vastuuta yhdessä asiakkaan kanssa korvaavan hoidon järjestämisestä. Asiakkaan sijoitustarve otetaan uudestaan SAS-työryhmän käsittelyyn jos asiakkaan toimintakyky ja avun tarve muuttuvat. Pariskuntien kohdalla heidän niin toivoessaan sijoittaminen tapahtuu lähimpään yksikköön tilanteissa, joissa toisen puolison kotona asuminen jatkuu.

 

Päätös: ?

 

Jaa-a odotellaan!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini