aasinsilta

Sunnuntai 5.12.2010 klo 11.07


http://www.sss.fi/keskustelut/index.html?forumid=7&topicid=56415&parentid=0&topicsortorder=0&topicpage=1&commentsortorder=0&commentpage=1&action=0  

Viikinkien putki sai jatkoa Kauhajoella

Ja mitä tuo tuossa tekee? Salkkarin nettikeskustelusta kaapattu sivu/uutinen? Mun blogissani? Se nököttää tuossa siksvarten, että saan kirjoituksesta nk. ”aasinsillan”. Saan sillan tähän linkkiin:

http://www.kauhajoki.fi/site;jsessionid=50E5A30D05335F51CFD1956297910725?node_id=6
josta mennään tähän:
http://www.llky.fi/
ja sitten tähän:
http://www.llky.fi/site?node_id=1088

IKÄIHMISTEN PERHEHOITO

http://www.llky.fi/site?node_id=1088

 

LLKY:n johtokunta on kokouksessaan 4.10.2010 päättänyt perustaa hoidon ja hoivan palvelualueen ikäihmisten palveluihin uuden kodinomaisen palvelun, ikäihmisten perhehoidon.
Ikäihmisten perhehoidolla tarkoitetaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella LLKY:n valmentamassa ja hyväksymässä perhekodissa. Perhehoito mahdollistaa yksilöllisen hoidon ja kodinomaisen asumisen. Kotiympäristö ja mahdollisuus osallistua perheen arkeen tukevat toimintakykyä.
Ikäihmisten perhehoito käynnistyy keväällä 2011, jolloin LLKY on valmentanut uusia ikäihmisten perhehoitoperheitä.
Marraskuun 2010 aikana LLKY järjestää yleisötilaisuuksia, joissa palvelusuunnittelija Lisa Sipilä esittelee perhehoidon toimintamalleja yhdessä ikäihmisten palvelupäällikön Eila Runsalan kanssa. Tilaisuuksissa on mukana myös muita LLKY:n työntekijöitä. Tavoitteena on löytää perhehoidosta kiinnostuneita perheitä.

Minustako perhehoitaja?

Pysähdyitkö kysymyksen ääreen? Sinulta ei vaadita sosiaali- ja terveysalan koulutusta, mutta sinun tulee olla valmiuksiltasi, kokemukseltasi ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltasi etsimämme henkiö tai pariskunta.
Kotisi tulee olla puitteiltaan tilava ja turvallinen, perhehoitoon sopiva.
Sinulta tulee löytyä hoivaamisen ja huolenpiton taitoa ja ymmärrät ikäihmisen elämänkulkua sekä sen mukanaan
tuomia erityistarpeita. Osaat tukea ja ylläpitää ikäihmisen läheisiä ihmissuhteita. Sitoudut tehtävääsi, kunnioitat ja kohtelet perhehoidossa olevaa perheenjäsenenä. Sinulla on halu tehdä yhteistyötä ikäihmisen asioissa eri tahojen kanssa. (Lähde: Pride-valmennus/Perhehoitoliitto ry)

Kenelle perhehoito sopii?

Ikäihmiselle, joka ei pärjää kodissaan tai hänen elämänlaatunsa on heikkoa, vaikka hän saa tukipalveluita, mutta ei ole palveluasumisen tai laitoshoidon tarpeessa.

Ikäihmiselle, jonka toimintakykyyn vaikuttaa muistisairaus.

Ikäihmiselle, joka kokee turvattomuutta, yksinäisyyttä kodissaan tai korkean iän saavuttaneelle.

Ikäihmiselle, joka on toipilasvaiheessa leikkauksen tai muun toimenpiteen jälkeen.

--

Niinpä niin ja hohhoijaa vaan! Aika moni on kuullut, kun Salo -cityn kaupunginjohtaja Antti Rantakokko on hehkuttanut, että hän tulee alueelta, jossa ei ole vanhainkoteja lainkaan!
Onkohan tarkoitus, että Salo -cityynkin rantautetaan tulevaisuudessa tämä Kauhajoen PerheMalli? Kirppikset ovat kovasti muotia ja tätä päivää. Miten olisi huutokauppa? Sen elvyttäminen? PoisPois! Huutokaupataan vaan. Kaikki Vanhat ja Vaivaset. Huutokaupataan sille, joka halvimmalla hoitaa!

Näinkö mennään? Tulevaisuudessa?

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini