vanha

Tiistai 5.7.2011 klo 0.10


Olek määki vanha? 

 

Tämmösen uutisen, tämmösen lööpin

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011070413987380_uu.shtml

jälkeen olen. Olen suorastaan vanhus! Uutinen näkyi äsken keikkuvan iltalehden nettiversiossa:

 

"Viime viikolla ratkaistu oikeustapaus juontaa juurensa vuoden 2010 tapahtumiin, jolloin Kela haki organisaatiomuutoksen jälkeen henkilöä esimiestehtäviin.

Työtä päätti hakea myös 58-vuotias nainen, joka oli hoitanut tehtävää määräaikaisena jo vuosikausia.

Neljästä hakijasta hänellä oli ainoana korkeakoulututkinto. Kelassa hän oli ollut miltei 40 vuotta, josta lähes puolet esimiestehtävissä.

Toimiston henkilökuntakin toivoi naisen jatkavan, joka on käräjäoikeudenkin mukaan merkki hänen vuorovaikutustaidoistaan.

Virka 12 vuotta nuoremmalle

Viran sai kuitenkin 46-vuotias hakija. Hänelläkin oli toistakymmentä vuotta pitkä ura Kelassa, mutta johtamiskokemusta vain nimeksi verrattuna 58-vuotiaaseen.

58-vuotias vei hakuprosessin käräjille yhdenvertaisuuslakiin perustuvana riitana. Hän katsoi tulleensa syrjäytetyksi valinnassa ikänsä vuoksi.

Valtio vaati kanteen hylkäämistä. Se katsoi, että Kelalla oli hyväksyttävä syy valita toinen naishakija. Perusteena oli se, ettei valtion mukaan 58-vuotiaalla ole kokemusta esimiestehtävistä muutostilanteessa. Kela katsoo naisen olleen muutosvastainen.

Korvauksia syrjinnästä

Helsingin käräjäoikeuden mukaan 58-vuotiasta on työkokemuksensa monipuolisuuden ja keston vuoksi pidettävä ansioituneempana kuin 46-vuotiasta. Syrjinnän syyksi oikeus katsoi luokitteli kokeneemman työnhakijan iän.

Valtion on suoritettava naiselle yhdenvertaisuuslaissa tarkoitettua hyvitystä yhteensä 8 000 euroa. Nainen itse oli vaatinut oikeudessa 15 000 euron korvauksia."

.. 

Huhheijaa vaan!

Mikähän se Hyssälän ikä olikaan? Siis tämän Kelan nykyisen pääjohtajan? Ja mikä se tämmönen juttu ihan oikeasti on? Eikö tässä kaiken aikaa olla höösätty sitä, että työssäoloon tarvitaan pidennystä? Tästä tapauksesta taitaa tulla huono mainos sille asialle. Ja voivoi, tulee pahuksen huono mainos Kelalle!

 

..

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77410-olek-maaki-vanha


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini