somerolaiset

Perjantai 5.8.2011 klo 11.21


Hyvä Somero -city! Toivotan onnea valitsemallenne kinttupolulle!

 

http://www.sss.fi/uutiset/245232.html

 

Somero on hakemassa poikkeuslupaa terveyskeskukselle

Salon Seudun Sanomat 4.8 2011 22:16:42

Someron kaupunginjohtaja Leo Haltsonen esittää, että Somero hakee valtioneuvostolta poikkeusta lain terveyskeskuksille edellyttämästä 20 000 asukkaan väestörajasta.

Haltsonen huomauttaa, että oma itsenäinen terveyskeskus on Somerolle halvin ja paras vaihtoehto. Haltsonen perustelee poikkeusluvan hakemista myös sillä, että uusi hallitus suunnittelee rajuja kuntaliitoksia. Haltsosen mukaan uuden hallintosysteemin luominen ei tässä tilanteessa kannata.

Someron kaupunginhallitus päättää ensi maanantaina, millaisen vastauksen se antaa valtioneuvostolle terveydenhuollon ja sosiaalitoimen tulevista järjestelyistä.

Somero on selvittänyt yhteistyön mahdollisuuksia Salon ja Forssan kanssa. Salossa Someron terveys- ja sosiaalitoimi menisi suoraan kaupungin alaisuuteen. Forssan seudulla toimii puolestaan kuntayhtymä, jonka jäsen Somerosta tulisi.

 

..

 

Olen heitä ennenkin kehunut:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/13659-yhdessa-vaiko-yksin

 

20.4.2009 12:45 Marjatta Halkilahti 4 kommenttia 

Somerolainen Teuvo Havia kysyy 19.4.2009 uudensuomen blogissaan miksi Someroa pakotetaan? Pakotetaan yhteistyöhön jonkin toisen kunnan tai kuntien kanssa, vaikka tiedetään, ettei siitä ainakaan mitään kustannussäästöä synny. Kyse on PARAS -hankkeesta.

Minä olen somerolaisten näkemyksiä kannattanut alusta saakka. Täältä, tämän blogiosaston arkistosta löytyy mm. lokakuinen 2008 juttuni.

Havia on sitä mieltä, että PARAS -hanke on ollut susi jo syntyessään. Muutakin olen kuullut. Muun muassa, että PARAS -hanke on kuin tyhjä lautanen buffet -pöydässä!

Susi tai tyhjä lautanen. Ihan sama. Kun pääkokki = valtiovalta on ihan pihalla elävästä elämästä ja taskulaskinkin on vallan hukuksissa, niin eihän tässä mitään muuta ole odotettavissa kuin susien ulvontaa tai tyhjien lautasten kolinaa. Ulvontaa, kolinaa tai kilinää. Mitään rahan kilinää ei tästä parasta-pöytään -ideasta nyt ainakaan näy syntyvän. Päinvastoin!

Jos kunnallispolitiikkaan kaivataan luovuutta niin on se nyt kumma, miksei esimerkiksi somerolaisten anneta tästä olla yhtenä esimerkkinä. Jos somerolaiset selviytyvät perusterveydenhuollostaan paremmin yksin kuin että heidät pakkonaitetaan jonkin toisen kunnan kanssa, niin eikö valtiovallan pitäisi huutaa hurraata ja antaa somerolaisten "sooloilla", ts. antaa heidän toteuttaa nämä ajatuksensa.

En ymmärrä miksvarten peräänkuulutetaan hyviä käytäntöjä, jos ja kun niitä ei sitten käyttöön hyväksytäkään!

.. 

Tässä toinen Somero -juttuni:

 

..

Tässä jos jossain näkee kuinka lyhyt tai kuinka pitkä on  a i k a ja kuinka "muoti" muuttuu, kun hallitus vaihtuu!

Viimeisimmässä Kuntalehdessä uusi kuntaministeri Henna Virkkunen on niin-niin "tärreläs" ja hehkuttaa, jotta alkusyksystä tulee selkeitä suuntaviivoja kuntauudistukseen ja näyttää tuo entinen opetusministeri nyt mussuttavan Paras -hankkeestakin jotain. Ettei se Paras ollutkaan sitä mitä piti!

VoiVoi!

Kentällä, live -elämässä se on nähty, kuultu ja koettu kaiken aikaa. 

..

Somerolaisten tilanne on niin mielenkiintoinen ( mun mielestä), että tuuppasin asian esille US -puheenvuoroonkin:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79877-saanko-luvan

Mielenkiintoista seurattavaa se tämäkin:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79827-hyva-hallitusohjelma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini