Henna on kutsunut

Tiistai 16.8.2011 klo 20.53


Tästä uutisesta en osaa sanoa, jotta huudanko hurraata vai alanko parkumaan!

 

http://www.sss.fi/uutiset/248356.html

Arto Koski kuntauudistuksen
projektipäälliköksi

Salon Seudun Sanomat 16.8 2011 11:50:22

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen on kutsunut filosofian tohtori Arto Kosken kuntauudistuksen projektipäälliköksi. Hän siirtyy kahdeksi vuodeksi valtiovarainministeriön kuntaosastolle.

Kosken tehtävänä on toimia kuntauudistuksen koordinoijana ja vastata sen virkamiesvalmistelusta yhteistoiminnassa rakennetyöryhmän kanssa.

Koski siirtyy tehtävään Suomen kuntaliiton erityisasiantuntijan tehtävistä. Hän toimi Salon seudulla kymmenen kunnan liitoksessa selvitysmiehenä vuonna 2007.

 

..

Ja mikäkö mättää? Kerron! 

Ovat kyl sit "iha mun vaa", nämä ajatukseni. Sen sentään tiedän, etten ole ajatusteni kanssa yksin!

..

Arto Koski tuli tai hän tulla tupsahti Saloon ja Salon seudulle vuonna 2007. Tuli, oli ja poistui. Kävi Salossa ja Salon seudun kunnissa. Kiersi "tuvasta tupaan" kuin paraskin matkasaarnaaja ja lupasi sitä ja lupasi tätä. Tai lupasiko sittenkään muuta kuin vinon pinon rahaa, jos päätyisimme kymmenen kunnan naimakauppaan! Mukaan lukien muutama kuntayhtymä. 

Kuis moni kävi ja kuis moni muistaa kaikki "kuntalaiskuulemiset"?

Minä kiersin aika monessa. Kaikissa oli sama teema. Vähän semmonen kuin nyt on Salo -cityn kyselyissä, kuulemisissa tai mikskä noita palvelujen julkistamispalavereja ja verkkokyselyjä nyt kutsuisi.

Kaikki on pelkkää SanaHelinää. Asiathan ovat jo puoliksi päätetyt, ne esitellään tai niitä kysellään niin ovelasti, että eihän vastauksiksi/mielipiteiksi ( jos nyt yleensä vaivaudut vastaamaan), nouse muuta kuin cityn tahto ( lue konsulttien tahto ja niitähän tähän cityyn ei alunperin pitänyt tulla yhden yhtäkään). 

Jos Arto jatkaa Hennan helmoissa samalla tyylillä kuin mitä teki Salo -cityssä niin sanon, jotta voivoi! Tai pitäiskö uskoa/toivoa, että mies on seurannut mitä hänen järjestämissopimuksistaan on poikinut ja mitä niistä pitää ottaa opikseen. Mitä pitäisi tehdä toisin ja miks?

Mun mielestä Salo -cityn järjestämissopimus oli ja on aivan liian väljä, se oli ja on olematon "avioehtosopimus". Jos Arto Koski kuvitteli, ajatteli, että täällä päättäjät ovat niin fiksua sakkia, että osaavat käytännössä hommat hoitaa parhain päin, niin siinä hän erehtyi.

Sopimus on tässä:

http://www.salo2009.fi/attachements/2007-12-03T12-44-0638.pdf

Mieti tykönäs, Sinä salocityläinen, mitä live -elämä on Sinulle 1.1.2009 lukien antanut, mitä mukanaan tuonut! Onko se tätä mitä järjestämissopimuksessa uuden kunnan visioksi kirjattiin:

Salo on 2010-luvulla kymmenen kunnan taitavasti yhdistynyt, kehittyvä viherkaupunki, jossa luova teknologia, rikas kulttuuri ja vireä maaseutu kohtaavat, ja jossa eri-ikäisten ihmisten on hyvä elää, opiskella, tehdä työtä ja harrastaa.

Missä se on se viherkaupunki ja missä vireä maaseutu? Olen antanut itselleni kertoa, että "katuvalokki ova jossain paikois iha pimjänä!"

..

Nämä valot sentään palavat: http://salo.tjhosting.com/kokous/2011777-6-30415.PDF

Ja Salon viime vuosi, varsinainen arviointi on tämän näköistä: http://salo.tjhosting.com/kokous/2011777-6-27937.PDF

..

Em. valojen seliselit:

vihreä = tavoite on toteutunut

keltainen = osittain toteutunut

punainen = tavoite ei toteutunut

musta = toteutumista ei voitu arvioida

 


Kommentit

17.8.2011 21.22  ÄSSÄ-ÄNNÄ

just aamulla sanoin, ett ollaan kaupunkilaisia ilman kaupunkilaisuutta eli ei paikallisbusseja (talvella tosin pv-vuoroja koulujen aleettua) mutta huom. vain päivävuoroja arkisin eli kouluaikoina. Vaikka illalla ja viikonloppuna olisi mitä kivaa missä vaan et autottomana mihinkään pääse osallistumaan. Ja se, että monet harrastukset menivät maksullisiksi ja silti tunteja poistettiin, katuvaloja ei pimeälle tielle sytytä kukaan, muurlalainen olen ja salolainen vasta, jos joskus Cityyn on muutettava lähemmäs palveluja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini