meidän city

Perjantai 26.8.2011 klo 12.22


Laulun sanoin: "Käyn uudelleen eiliseen.."

Kiitos Salon Seudun Sanomille. Siinhä tuo oli MeikäMimmin valivali. TätäMieltä -palstalla. Ja seuraavalla sivulla on näyttävästi koottu info eilisestä palveluverkkokuulemisesta.  

Minä en paikalla ollut. Pihapiirissäni hääräs eilen just silloin yks remonttireiska. Enkä nyt sit tiedä paljonko se olis auttanutkaan, jos tuossa tilaisuudessa olisin ollut..

 

Juttu näkyy kuva-albumissa ja tässä:

Salo on muutakin kuin tori ja kaupungintalo 

 

Uusi Salo on toiminut 1.1.2009 lukien, mutta toiminta on mitä on. Terttu Ryypön sanoin: ".. melkein joka kaupungin kolkasta viestitetään, etteivät hommat toimi kuten ennen ( sss 7.7.2011).” Tähän yhdymme minä ja moni muu.

Mistä mättää? Valtuutettujen vallankäytöstä tai vallan käyttämättömyydestä?

Taitaa olla niin, että liiankin moni tavallinen kaupunkilainen päätyy tähän jälkimmäiseen. Tavallinen kaupunkilainen toteaa, että valta on annettu toimialajohtajille ja että lautakuntien jäsenet ovat vain pelkkiä kumileimasimia.

On toki joitakin valtuutettuja, jotka ahkeroivatkin. Valtuusto valtuustolta tuupataan liikkeelle aloitteita, mutta kyllä sekin on jo nähty, kuultu ja koettu, ettei niistäkään mitään sen kummempia kehity.

Annetut aloitteet ovat olleet kuin kirppistavaraa. Niitä on kierrätetty lautakunnalta kaupunginhallitukselle ja takaisin ja joskus aikojen perästä ne ovat päätyneet valtuuston esityslistoille, mutta ovat sitten pääsääntöisesti ”merkitään tiedoksi -nuijankopautuksin” siirtyneetkin vain mappi ööhön.

Sitten nämä kuntalaiskuulemiset. Viimeisintä on kaupungin palveluverkkoluonnoksen esittely. Kaupunki on tulevaa tilaisuutta varsin näyttävästi viime aikoina ilmoitellut sekä tässä lehdessä että netissä.

Kaupunkilaiselle annetaan mahdollisuus tulla kuulluksi, kaupunkilaisen mielipiteestä ollaan kiinnostuneita, häntä kuunnellaan. Mutta minäpä kysyn ja sitä kysyy kanssani moni muu, että kuullaanko, kuunnellaanko meitä ihan oikeasti?

Ei aluetoimikuntalaisiaan ole pahemmin kuunneltu, vaikka hyvää työtä tekevätkin.

Tavalliselle kaupunkilaiselle on tullut sellainen olo, että se on ihan se ja sama mitä yksittäinen ihminen sanoo tai mitä kaupungin touhuista ajattelee. Asiathan ovat jo puoliksi päätetyt.

Jos jotain esimerkiksi kirjallisesti kysellään, sitä kysellään niin ovelasti, että eihän vastaukseksi, mielipiteeksi, loppupäätelmäksi nouse muuta kuin kaupungin - lue kaupungin palkkaamien konsulttien - ajatukset, heidän tahtonsa.

Ja se mitä on, on ei -salolaisen, ulkopuolisen, ostetun konsultin näkemys meidän kaupungistamme. Se on ihan jotain muuta mitä live -elämämme ja palvelujemme, tämä paikallistarve, on.

Salo on jotain muutakin kuin tori ja kaupungintalo! Monesta kaupunkilaisesta tuntuu siltä, että kaikkien pitäisi pyöriä niiden ympärillä! Torin laidalle pilvenpiirtäjäänkö vanhustemme palvelutkin halutaan ahtaa, kun eri kaupunginosiin ei enää jätettäisi muuta kuin ”kotihoito”.

Ai niin, onhan meillä Halikon neuvontakeskus Ikäkeskus Majakka. Siellä se loistaa vanhainkotirakennuksen kellaritiloissa. Millähän bussilla sinne kuljetaan ja jos menet omalla autolla, niin missä on parkkipaikka?


Marjatta Halkilahti
kaupunkilainen
Muurlan kaupunginosa

 

 

..

Otsake on salkkarin toimittajien. Kiitti vaan!


Kommentit

26.8.2011 21.56  ÄSSÄ+ÄNNÄ

eilisestä kokouksesta sanottiin uutisissa, että esim. Kajalakoti o n lakkautettava v:een 2015 mennessä, k o s k a vanhusten vanhushoitopaikkoja o n vähennettävä. Eikö he huomioineet, että 10 kuntaa haluttiin yhteen veronmaksajiksi, mutta mukana tulivatkin myös vanhukset, nykyiset ja tulevat, hoitopaikkoja varmasti tullaan tarvitsemaan enempikin, on se kotonaolo huonona ja heikkona jo ajatuksenakin kaamea, mutta konsultit eivät sääliä tunne, siksi heitä kait palkattiinkin ohjeita antamaan yksittäiskohtia tuntematta ao. henkilöiden kohdalta.

26.8.2011 22.02  äSSä+äNNä

tuo Neuvontakeskus Majakka on halikkolaisille hyvä, mutta muut alueet tarvitsevat omansa, edes kerran-pari kuussa tapaaminen, piristystä päiviin ja helpotusta elämäänsä ite kullekin. ISOISSA kaupungeissa on näitä vanhuspalvelu-pisteitä eripuolilla kaupunkia ja lähiöitä. Niissä on käsityö- ja askarteluohjausta, siis yhdessä tekemistä, laulua , jumppaa, uima-allaskin on käytössä, ruokailut, retkiä, myyjäisiä ym ym. Tiedän, koska 93-v tätini on jo vuosia käynyt "Ruusukorttelissa" Turussa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini