kylmää kyytiä

Tiistai 20.9.2011 klo 10.42


"Salon päättäjät näköalattomia"

"Kuka tai mikä on yksimielinen?"

"Salossa kehittäminen on yhtä kuin keskittäminen"

Nuo jutut löytyvät tämän päivän Salon Seudun Sanomista, TätäMieltä -palstalta. Päivän kolumnissa on otsake "Kurjet lähtevät" . 

Kurjet lähtivät, mutta ne kyllä palaavat. Salo -cityn joutsen sensijaan lensi kauas pois jo vuonna 2008. Sen osalta voi sanoa, jotta se ei enää palaa.

Kylmää kyytiä ovat TätäMieltä -kirjoitukset. Kertovat siitä missä Salo -cityn osalta mennään. Kylmää kyytiä löytyy tästäkin:

http://markkuojala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83570-kuntaministeri-henna-virkkuselle

Em. kirjoittaja ei ole täkäläisiä, vaan Pohjanmaalta. Asiat, joista Markku Ojala kirjoittaa, ne voisivat olla. Tässä pikkupätkä miehen tekstistä:

 

Suuri ei ole aina kaunista.  Suurissa kaupungeissa on tiedotusvälineitten mukaan ollut jo pitkään ongelmia esim. vanhusten hoidon järjestämisessä. Sosiaali- ja terveysmenot asukasta kohden ovat tilastojen mukaan isoissa kaupungeissa huomattavasti suuremmat kuin esim.  Ilmajoen kokoisessa kunnassa.  Nyt suunnitellun kaltaisella kuntien pakkoliittämisellä ei monin paikoin saada aikaan kuin palveluiden huonontumista.  Matkat palveluiden äärelle pitenevät maaseudulla huomattavasti: mitä järkeä on viedä esim. terveyskeskuksen lääkäripalvelut kymmenien kilometrien päähän läheisimpään kaupunkiin?  Etelä-Pohjanmaalla on jo karvaasti koettu ison Seinäjoen kaupunkiseudun liitoskuntien palveluiden alasajo.  Kolmesta  liitoskunnasta  lääkäripalvelut ovat loppumassa ja  jopa apteekki  on lopettanut  tästä syystä toimintansa.  Tämä ei ole palveluiden parantamista ja niiden turvaamista!  Seinäjoen kaupunkistrategiaan on kirjattu, että KAUPUNGIN KESKUSTAAJAMAA kehitetään, liitoskunnat jäävät siis nukkumalähiöiksi vailla palveluita.  Tähänkö hallitus tähtää?

..

 

Mitäs tuohon nyt lisäisi?

"Ei mittä", sanoisis Naapurin Rouva!

 

..

Tämäkin löytyy Markku Ojalan kirjoituksesta:

Liitosvimmalla saattaa olla myös kohtalokkaita vaikutuksia tulevaisuudessa.  Presidentinvaalit ovat lähellä ja kokoomusministerin ajama raju kuntauudistus voi  ajaa Niinistön maaseudulla asuvia äänestäjiä  muiden ehdokkaiden taakse.  Seuraavat kunnallisvaalit ovat jo vuoden päästä syksyllä.  Myös maaseutukunnissa on kokoomuslaisia ja ehdokkaiden saaminen kokoomuksen listoille vaikeutuu ja silloin annetaan etulyöntiasema muiden puolueiden menestymiselle.

Ei ole lisättävää tähänkään!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini