kutakuinkin ennallaan

Perjantai 11.11.2011 klo 20.40


Sorry, nyt tulee linkki linkin perään, mutta mielenkiintoisia.

Taitoa tupaan: http://salo.tjhosting.com/kokous/2011920-6.HTM

Sitten liite 14 http://salo.tjhosting.com/kokous/2011920-6-33561.PDF toinen sivu ja kohta talous. " Kustannustaso säilyy kutakuinkin nykyisellään."

Tämän linkin takaa http://keskustelu.suomi24.fi/node/10231940 löytyy tämä

http://www.finder.fi/Konsultointipalveluja:%20talouden%20ja%20hallinnon/Kunnan%20Taitoa%20Oy/TURKU/paattajat/2454182

Jos tieto pitää paikkaansa, niin Antti Rantakokko on tämän Taitoa -sakin hallituksen jäsen!

..

"Kyllä meil on kaikkee! Vai onk meil?" Ja miten voidaan tässä "persaukisessa" kaupungissa sanoa jotain noin epämääräistä kuin "kustannustaso säilyy kutakuinkin nykyisellään"?

Miten?

Minä uskon tuohon ihan yhtä vähän kuin soten suunnitelmiin ja laskelmiin!

.. 

Koko pykälä on tässä, jos et halua kaupungin sivustoille pomppia:

 

Kaupunginhallitus
§ 723
07.11.2011
Kaupunginvaltuusto
 
16.11.2011

 130

Salon kaupungin taloushallinnon palvelukeskuksen ja palkanlaskennan palvelutuotannon siirto Kunnan Taitoa Oy:lle

1014/00.01.03/2011

kh § 723

Valmistelija: talousjohtaja Seppo Juntti, seppo.juntti@salo,fi, titteli, 778 2200, henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua, petri.alaluusua@salo.fi, 778 2101 ja laskentapäällikkö Petteri Wiirilinna, petteri.wiirilinna@salo,fi, 778 4003

Kaupunginvaltuusto päätti 11.4.2011 liittyä osakkaaksi taloushallinnon palveluja tuottavaan Kunnan Taitoa Osakeyhtiöön. Osakkaaksi liittymistä seurasi alueselvityksen laatiminen, joka oli esiselvitystyyppinen nykytilan kartoitus toimijoista ja niiden tasosta. Kaupunginhallitus merkitsi raportin alueselvityksestä tiedokseen 22.8.2011 ja päätti, että seuraavaan vaiheeseen eli siirtoselvitykseen liittyvät toimenpiteet käynnistetään. Siirtoselvityksen tavoitteena oli laatia objektiivinen analyysi toiminnan siirtoa koskevan päätöksenteon pohjaksi.

Siirtoselvityksen valmistelutyö tehtiin Taitoa Oy:n johdolla kunnan ja Taitoa Oy:n yhteisissä laajoissa työryhmissä. Selvityksellä mm. kartoitettiin vastuunjakoa talous- ja henkilöstöhallinnon sekä muun organisaation välillä, selviteltiin olennaisia poikkeamia kunnan prosesseissa verrattuna Taitoan tavoiteprosesseihin sekä kartoitettiin tietojärjestelmät ja niihin liittyvät panostustarpeet.

Siirtoselvitys koski nykyisistä taloushallinnon palvelukeskuksen prosesseista kirjanpitoa, maksuliikennettä sekä osto- ja myyntireskontran hoitoa. Henkilöstöhallinnon prosesseista selvityksen piiriin kuului palkanlaskenta sekä matkalaskujen käsittely. Esityslistan liitteestä löytyvät vastuunjakotaulukot täytettiin Salon kaupungin sekä Taitoa Oy:n yhteisissä työpajoissa, joihin osallistui joukko talous- ja henkilöstöosaston työntekijöitä. Työpajoissa otettiin kantaa mikä prosessin osakokonaisuus siirtyisi Taitoaan ja mikä vastaavasti kannattaisi pitää kunnassa. Yksityiskohtainen suunnitelma vastuunjaosta sekä rajapinnoista on tarkoitus tehdä vuoden vaihteessa käynnistyvässä tuotantosuunnitelmassa mahdollisen myönteisen valtuustopäätöksen jälkeen.

Tietohallinnon työpajassa läpi käytiin Salon kaupungin taloushallinnon ohjelmistot, niihin liittyvät ylläpito- ja käyttöpalvelusopimukset, tietoliikenneverkot sekä työasemat ja puhelinliittymät. It-työpajan loppuraportti sekä järjestelmäyhteenveto löytyy esityslistan liitteestä. Siirryttäessä Taitoan tuotantoon arvioidaan tietojärjestelmien tarkoituksenmukainen kehityspolku ja siirrytään tarvittaessa uuden järjestelmäympäristön piiriin yhtenäistämisvaiheen projektina.

Siirtoselvityksen loppuraportissa (esityslistan liitteenä) Taitoa Oy ehdottaa, että Salon kaupunki luovuttaa siirtyvän talous- ja henkilöstöhallinnon tuotannontekijät liikkeen luovutuksena Kunnan Taitoa Oy:lle. Luovutus koskisi nykyistä taloushallinnon palvelukeskusta sekä palkanlaskentaa käsittäen noin 35 henkilötyövuotta. Henkilökunta siirtyisi vanhoina työntekijöinä (PTYTES, KEVA).

Liikkeen luovutusta säännellään työsopimuslain 1 luvun 10 §:ssä. Työnantajan liikkeen luovutuksella tarkoitetaan mm. yhteisön toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle, jos luovutettava liike tai sen osa pysyy luovutuksen jälkeen samana tai samankaltaisena.

Liikkeen luovutuksessa työnantajan luovutushetkellä voimassa olevista työsuhteista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet sekä niihin liittyvät työsuhde-etuudet siirtyvät liikkeen uudelle omistajalle tai haltijalle.

Kunnallisen viranhaltijalain 25 §:ssä säännellään viranhaltijan asema liikkeen luovutuksessa vastaavasti. Työnantajan liikkeen luovutuksella tarkoitetaan kunnan tai kuntayhtymän toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle, jos luovutettava osa pysyy luovutuksen jälkeen samana tai samankaltaisena. Luovutuksessa työnantajan luovutushetkellä voimassa olevista virkasuhteista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät uudelle omistajalle tai haltijalle. Jos luovutus tapahtuu yksityisoikeudelliselle yhteisölle tai säätiölle, siirtyvät viranhaltijat työsopimussuhteeseen luovutuksensaajan palvelukseen. Mitä edellä on lausuttu oikeuksien ja velvollisuuksien siirtymisestä, ei tällöin kuitenkaan koske niitä oikeuksia ja velvollisuuksia, jotka johtuvat nimenomaan virkasuhteesta eivätkä ole ominaisia työsuhteelle. Luovutuksensaaja on velvollinen noudattamaan luovutushetkellä voimassa olleen virkaehtosopimuksen määräyksiä kuten työehtosopimuslain 5 §:ssä säädetään.

Länsi-Suomen alueelle perustettaisiin Salon toimipiste, jossa Taitoa tuottaisi talous- ja henkilöstöhallinnon perus- ja lisäpalveluita kulloisenkin tarpeen mukaisesti. Toimipisteen tilat tulisivat sijaitsemaan uudella kaupungintalolla.

Taitoan tuotantoon siirryttäessä ensimmäisenä tuotantovuonna palvelun laajuus ja kustannustaso sovitaan jäävän ennalleen. Jatkossa siirrytään Taitoan toimipistekohtaiseen yksikkökustannuksiin perustuvaan hinnoitteluun. Tuotannon siirron osalta projektijohtaminen ja suunnittelu on veloituksetonta mutta järjestelmärajapintojen muutostyöt tulevat kaupungin maksettavaksi.

Mikäli valtuusto hyväksyy periaatepäätöksen tuotannon siirtämisestä Taitoalle alkaa yksityiskohtainen tuotantosuunnittelu. Tuotantosuunnitelmassa määritellään Taitoalle siirtyvät tehtävät, henkilöt, työntekopaikat, tarvittavat liittymät ja tuotannon siirtoaikataulu. Alustavana tavoitteena on tuotannon mahdollinen siirto Taitoaan kesäkuussa 2012.

Taitoan palvelutuotanto perustuu kuntaorganisaatioista siirtyvien työntekijöiden myötä hyvään kuntaosaamiseen, laajaan verkostoon, toiminnan jatkuvuuteen ja riskien hallintaan sekä prosessien valtakunnalliseen kehittämiseen, jossa kuntien hyvät käytännöt pyritään valjastamaan yhteiseen käyttöön. Taitoa, yhteistyössä Kuntien Tiera Oy:n kanssa, kansallisena toimijana kykenee yksittäistä kuntaa paremmin hyödyntämään esimerkiksi hankintoja koskevissa neuvotteluissa volyymietunsa. Taitoan omistajana kunta voi vaikuttaa ohjaus- ja asiantuntijaryhmien kautta mm. tietojärjestelmien kehityshankkeisiin.

Tuotannon siirron vaikuttavuuden ennakkoarviointi on esityslistan liitteenä.

Henkilöstöä on informoitu asian kaikissa valmisteluvaiheissa. Yhteistoimintamenettelyn mukainen kuulemistilaisuus pidettiin 28.10.2011. Tilaisuudessa henkilöstön edustajat antoivat lausuntonsa tuotannon siirtoa koskien. Lausunnon sisältävä muistio on liitteenä.

Palvelusopimus ja liikkeen luovutus valmistellaan erikseen valtuuston päätettäväksi.

Vs. kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Salon kaupunki käynnistää tuotantosuunnitelman, palvelusopimuksen ja liikkeen luovutuksen valmistelun siten, että taloushallinnon palvelukeskuksen ja palkanlaskennan tuotannontekijät luovutetaan liikkeen luovutuksena Kunnan Taitoa Oy:lle.

 Päätös:

Jorma Elovaara Soile Nurmisen kannattamana ehdotti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että myös Taitoa Oy:n valitsemisen hinta on käytettävissä.

Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty vs. kaupunginjohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu muutosehdotus, asiasta oli äänestettävä.

Suoritetussa kädennostoäänestyksessä Elovaaran esitys asian palauttamiseksi uudelleen valmisteltavaksi sai 5 ääntä (Elovaara, Ranta, Karnisto, Nieminen, Nurminen), käsittelyn jatkaminen sai 8 ääntä (Nummentalo, Punta, Suonio-Peltosalo, Passi, Pölönen, Ojanen, Lehti, Koskinen).

Näin asian käsittelyä päätettiin jatkaa.

Jorma Elovaara Nurmisen kannattamana esitti, että vs. kaupunginjohtajan ehdotus hylätään.

Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty vs. kaupunginjohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu muutosehdotus, asiasta oli äänestettävä.

Suoritetussa kädennostoäänestyksessä Elovaaran esitys asian hylkäämisestä sai 5 ääntä (Elovaara, Ranta, Karnisto, Nieminen, Nurminen),

vs. kaupunginjohtajan esitys sai 8 ääntä (Nummentalo, Punta, Suonio-Peltosalo, Passi, Pölönen, Ojanen, Lehti, Koskinen).

Kaupunginhallitus hyväksyi vs. kaupunginjohtajan esityksen äänin 8 - 5.

Jorma Elovaara jätti ryhmänsä puolesta eriävän mielipiteen,koska asiasta päättämiseksi ei ole vielä riittäviä tietoja hinnan osalta.

kv

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Salon kaupunki käynnistää tuotantosuunnitelman, palvelusopimuksen ja liikkeen luovutuksen valmistelun siten, että taloushallinnon palvelukeskuksen ja palkanlaskennan tuotannontekijät luovutetaan liikkeen luovutuksena Kunnan Taitoa Oy:lle.

Päätös:

 

..

Ensi viikolla valtuusto päättää! Voi vaan arvuutella, jotta mitä. Edellinen kerta meni näin:

Kaupunginhallitus
§ 231
28.03.2011
Kaupunginvaltuusto
§ 42
11.04.2011

1) että Salon kaupunki liittyy osakkaaksi taloushallinnon palveluja tuottavaan Kunnan Taitoa Osakeyhtiöön ja tietohallinnon palveluja tuottavaan Kuntien Tiera Osakeyhtiöön. Osakkaaksi liittyminen ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä talous- ja ICT -tukipalvelujen tuotantotavassa ja tehtävien organisoinnissa. Henkilöstöä ei tällä päätöksellä siirretä yhtiöiden palvelukseen. Kaikista yhteistoimintamuodoista tehdään tapauskohtaisesti erilliset päätökset ja sopimukset, kun tarve nykyisten järjestelmien uudistamiseen syntyy. Mikäli kaupunki myöhemmin ryhtyy valmistelemaan henkilöstön ja toimintojen siirtoa em. yhtiöihin, käydään siirtämiseen liittyvät neuvottelut henkilöstön kanssa yhteistoimintalain mukaisesti, ja päätökset tuodaan erikseen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi 

2) että kaupunginvaltuusto myöntää projektille "2080 Käyttöomaisuus osakkeet" 110 470 euron lisämäärärahan 55 235 osakkeen merkitsemistä varten Kunnan Taitoa Oy:stä ja 55 235 osakkeen merkitsemistä varten Kuntien Tiera Oy:stä.

..

Sanonko jottain? En sano! Tulis ruma sana! Eli kaikki kutakuinkin ennallaan!

..

Perjantaita pitelee ja komein luvuin on vaan pidellytkin. 11-11-2011. Päivän numerot veivät vikittelivät jotkut ihmiset tänään naimisiin. Uutisten mukaan on ihan ruuhkaksi pistänyt. Ainakin vihkijöille. 

Onnea nyt vaan pariskunnille! Useimmilla heistäkin elämä jatkuu - kutakuinkin ennallaan!

http://www.sss.fi/uutiset/276458.html

 

 

 

 


Kommentit

11.11.2011 23.37  naapurikuntalainen

Erilaiset kytkökset ym. viestivät sitä, että Salossa eletään kuin Italiassa.

12.11.2011 10.23  P.O.Pulisti

Kaupunginjohtaja yhtiön hallituksessa johtuu siitä että Salo omistaa osakkeita ja kaupunginjohtaja siellä hallituksessa vahtii siellä omistajan etua, ei siis omaansa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini