harakka tervatulla sillalla

Maanantai 9.7.2012 klo 16.22


  

Avi pyytää Salolta selvityksen opetuksen järjestämisestä lomautusten aikana

Salon Seudun Sanomat 9.7.2012 10:45:01

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on pyytänyt Salon kaupungilta selvitystä siitä, kuinka peruskoulujen, lukion ja ammatillisen koulutuksen opetus järjestetään opetus- ja oppilashuollon henkilöstön lomautusten aikana. Salo aikoo lomauttaa henkilöstönsä kahdeksi viikoksi syksyn aikana. Lomautuksilla ja mahdollisilla irtisanomisilla kaupunki tavoittelee säästöjä kassansa paikkaamiseksi.

Aluehallintovirasto muistuttaa Saloa siitä, että perusopetuslain mukaan oppilailla ja opiskelijoilla on kaikkina koulujen työpäivinä oikeus saada opetussuunnitelman mukaista opetusta. Oppilasta ei voida vapauttaa koulunkäynnistä lomautuksen perusteella, vaikka aloite koulunkäynnistä vapauttamisesta olisikin tullut oppilaan huoltajalta. Lisäksi oppilaille on taattava myös lomautuksen aikana oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön ja lain säätämiin oppilashuollon palveluihin.

Aluehallintovirasto on myös muistuttanut Salon kaupunkia siitä, että lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita tulee kuulla ennen opintoihin ja muihin opiskelijoiden asemaan olennaisesti vaikuttavien päätösten tekemistä.

http://www.sss.fi/uutiset/366350.html#.T_qZa4p7PxI.facebook

 

 

PlusPlus: joku on hyvän kysymyksen esittänyt. "Harakka tervatulla sillalla." Taidatkos tätä paremmin kuvailla?

 

 

Päätöksentekoa

Salon kaupunginhallitus on kuin harakka tervatulla sillalla. Seuraako tästä nyt päätöksen peruminen vai onko pyrstö jo etrvassa kiinni, ettei siitä pääse irti? Seuraavaksi Super tai joku muu uhkaa potilaiden ja vanhusten heitteillejätöllä.

Missään en ole nähnyt, että johtava virkamiesporras lomauttaisi itsensä!

Miten on Salon kaupunginhallitus?

"martin" kirjoitti 9.7.2012 12:45

 

..

 

Oletkos jo kuullut, että VanhainKodeissa lopetaan asukkaiden tukan leikkuut?

SäästöSyy, SäästöSyy!

"Ja kyl vaa kerttyki iha kauhjast paljo raha tostaki touhust!" 

Saadaanko Rantakokolle matka- ym. rahat edes Pietariin ja takaisin?

 

..

 

Luettavaa, mietittävää, ihmeteltävää on tässäkin: http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/07/09/pankkivalvontapuheet-taytta-luikuria/


Kommentit

9.7.2012 17.28  Maksaja

Marjatta
Mitä Sinä ehdotat Salon kaipungin taloustilanteen korjaamiseksi?

10.7.2012 22.06  Yks mumski

En tiedä, mitä Marjatta ehdottaa, mutta minä ehdotan, että kaupunki luopuu kaikista turhista hömppätouhuista, esim. turhista hankkeista, jotka eivät johda mihinkään, johdon ulkomaanmatkoista, vanhusten leikkipuistoista, jotka eivät ole lakisääteisiä jas voivat olla vaarallisiakin, sekä kaikista muista turhista ja keskittyy vain olennaiseen ja perusasioihin, sekä tarkkaan kustannuslaskentaan ja omaan palvelujen tuottamiseen ja tekemiseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini