kuka,mitä,missä,milloin?

Perjantai 17.8.2012 klo 14.00


Kuka tekee? Mitä tekee? Missä tekee? Milloin tekee?

Taas nähdään, että vaalit lähestyvät. Ääniä kosiskellaan. Tavalla tai toisella.

Ei siinä mitään, mutta olis pirun kivaa, jos nämä kosiskelijat vaivautuisivat vaalien jälkeenkin viel muistamaan mitä tuli luvatuks!

Tämä on minun "vaalikosiskeluni" tänään Salon Seudun Sanomissa, TätäMieltä -palstalta:


Tässä maassa on turvakoteja vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläville lapsille ja perheille. Netissä näin yhden vaaliteemankin "Vaikuta kunnallisvaaleissa: lapsi tarvitsee turvallisen kodin."

Entä vanhus? Missä on hänen turvakotinsa?
Kuinka kauan saamme lukea tällaisiä lööppejä? Suomen vanhukset heitteillä kotihoidossa ( Iltalehti 11.8.2012) tai yleisön osastolta Vanhustenhoidosta on kadonnut inhimillisyys ( SSS. 8.8.2012).
 
Arvon ministerimme, peruspalveluministeri ja sosiaali- ja terveysministeri hekin ”lööppeilevät”. Toinen kerää pisteitä vanhusten hoitoon henkilöstömitoituksen puolesta ja toinen perustaa työryhmää laatimaan toimenpideohjelmaa kestävästi ikääntyvälle Suomelle. Kantaa tulisi ottaa muun muassa asenteisiin, esteettömään ympäristöön, asumiseen, liikkumiseen ja liikenteeseen, sosiaaliturvaan, työn ja eläkkeellä olon yhteensovittamiseen, osallistumiseen, palveluihin, ennaltaehkäisevään toimintaan, omaisten tukimuotoihin, järjestöjen tukemiseen, osaamiseen ja koulutukseen sekä rahoitukseen.
 
Yksittäinen salolainen valtuutettukin on vaalien lähestyessä herännyt ja nostanut esille omaishoitajat. Sosiaali- ja terveyslautakuntaan on jätetty aloite omaishoitajien vapaapäivien järjestämisestä. Asiakaslähtöisesti, niin kuin aloitteen tekijä toteaa.
 
Kaikki edellä olevat ovat tarpeellisia asioita, mutta pitääkö ne nostaa esille vain ja ainoastaan silloin kun vaalit lähestyvät? Onhan tämä nyt nähty, kuultu ja koettu Salossakin miten nopeasti vaalien jälkeen aloitteet ja lupaukset asioitten paremmasta hoidosta on unohdettu.

Lautakuntiin valituistakin osa pitää itsestään selvyytenä, että vain toimialajohtajat tietävät mitä kaupungin toiminnoissa ja palveluissa pitää tehdä. Jos tällaisin ajatuksin lähtee luottamustehtäväänsä uusimaan, niin eikö olisi ensin katsottava peiliin ja kysyttävä miten on mennyt tähänastinen? Montako lupaamaani juttua olen tällä kaudella hoitanut maaliin saakka? Montako olen edes yrittänyt?

http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/1330141

..


 

Niitä muita juttuja löytyy täältä:

http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/

 

 

..

Uuden Suomen osastolla on tänään tällaista säpinää:

http://veikkovilmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114295-milloin-vanhuspalvelulaki

http://anuvehvilainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114284-henkil%C3%B6st%C3%B6mitoitus-ik%C3%A4ihmisen-tarpeen-mukaan

http://karirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114283-kunnallinen-itsehallinto-ja-perusoikeudet

http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114282-vihaako-kansanedustaja-reijo-tossavainen-sotaveteraaneja

Tuohon jätin kommentinkin: "Vihaako Tossavainen sotaveteraaneja? En usko, että vihaa" 

.. mutta blogin pitäjä haluaa ensin katsoa mitä julkaisee, joten se tulee esille viiveellä - jos tulee!!

http://anttikoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114280-hoitajaminimi%C3%A4-kritisoitu-virheellisesti

Voisin minä noihin muihinkin jotain kommenttia heittää, mutta kyl nyt jätän väliin. On niissä semmosta juttua taas, että voivoi!  Elävästä ( vanhusten) elämästä ei niin väliä, kunhan tulee "komiaotsakkeinen blogi"!

 

Anu Vehviläisen tekstiä:   

Meidän ei tule liimautua tarkastelemaan vain
laitoshoidon mekaanista henkilöstömitoitusta ja kiistelemään desimaaleista. Laista on tehtävä sellainen, että se turvaa ikäihmisten oikeuden saada tarvitsemaansa hoitoa olipa hän sitten laitoshoidossa, palveluasunnossa, kotihoidossa tai omaishoidon piirissä.

Totta on, mutta muistaakohan rva kansanedustaja tuon vielä vaalien jälkeen?

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini