vallan käyttöä

Sunnuntai 11.11.2012 klo 11.57


Keskustan kunnallisjärjestön mielestä Salossa esitelty hallintosääntöluonnos vie valtaa pois kaupunginvaltuustolta ( Salon Seudun Sanomat 10.11.2012). Jos olen oikein ymmärtänyt niin kokoomuslaiset ja demarit ovat eri mieltä. Se tarkoittaa, että heidän mielestään lautakunnat saavat edelleen päättää esimerkiksi koulujen, terveysasemien ja ympärivuorokautisten palveluyksiköiden lakkauttamisista.

Päätös on todella tyhmä. Noin vaan annetaan lupa nykymenon jatkumiselle, vaikka toisaalla parutaan, että kaupungin menot ja jotkut pomot pitäisi saada kuriin. Johtajien vallan käytölle näytetään siis vihreää valoa jatkossakin, vaikka jo nyt taakse jääneestä neljästä vuodesta pitäisi olla vino pino näyttöä siitä, että kaikki ei tässä cityssä ole kohdallaan.

Johtajuus täältä hukassa on. Osa pomoista ei edes osaa tehtäviään ja osalle vallan käyttö on yhtä kuin mielivallan käyttöä.

Parempi olisi, kun tämä vanha valtuusto ymmärtäisi mitä sen viime metreillä kannattaa tehdä. Kannattaisi yhden sun toisen nykyvaltuutetun suorittaa helmitaulullaan yhteen- ja vähennyslaskua.

1.1.2013 valtuustossa on 51 ihmistä. Pienpuolueista, jos nyt ovat tehneet sen kimpan, josta puhutaan, saadaan 13 valtuutettua. Esimerkiksi hallintosäännön kunnolliseksi uusimiseen tarvitaan nuo 13 plus jostain muualta 12. Se ei vielä riitä. Tarvitaan yksi ääni lisää. Ei tarvitse montaa sekunttia miettiä keneltä se ääni tulee.

Olen tarkastuslautakuntalaisena ihan riittävästi nähnyt miten eri toimialat ovat kuluneen neljän vuoden aikana toimineet. Minä en nykymenoa hyväksy eikä tätä mielipidettäni mikään puolue tai ”ryhmäkuri” muuksi muuta!

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini