simmottis ja melkke sama miält

Keskiviikko 12.12.2012 klo 9.20


Kerranki ilahtu ku salkkari lukke!

 

Vanha valtuusto on kokoontunut. Eilen. http://salo.tjhosting.com/kokous/20121161.HTM

Nyt se saa plussapisteitä. Hyvä, että edes viimeisessä kokouksessaan. Tähän saakka sitä on joutunut mussuttamaan, että se on kumileimasin. 

Salkkarin ( Salon Seudun Sanomat) tietojen mukaan kaupungin lähidemokratian järjestämisestä päättää jatkossa valtuusto. Ehdotus oli, että hallitus.

http://salo.tjhosting.com/kokous/20121161-9.HTM

Toinen merkittävä asia on, että valtuusto on se, joka päättää koulujen, terveysasemien ja vanhusten ympärivuotisten ( tarkoittanee ympärivuorokautisten) paikkojen lakkauttamisesta tai perustamisesta. Ehdotus oli, että lautakunnat. 

Jos nuo olisivat menneet läpi, niin se olisi ollut samaa kuin että Anoppi sanoisi vastavihityille ( uusi valtuusto) missä nurkassa kaappi seisoo ja mitä päällensä pukevat!

 

..

 

Mitä muuta? Löytyy, löytyy. Samainen salkkari ja totuuksia:

TätäMieltä -palstalla on Edunvalvojan kirjoitus "Sanat ja todellisuus eivät kohtaa Salon vanhustenhoidossa" ja toinen Pekka Järvisen kolumni "Jälkipyykkiä ja vähän muutakin lingottavaa". Tähän saan jopa linkin esiin. Tai no, oisko pare, että laitan koko jutun. Onhan mun lukijoissani niitä, jotka eivät linkkien avaamisista tykkää.

 

 

Jälkipyykkiä ja vähän
muutakin lingottavaa

Salon Seudun Sanomat 12.12.2012 04:55:42

Sain kymmenvuotiaana joululahjaksi kirveen. Vielä joulun pyhien aikana minulle selvisi, että perheen klapien teko oli tuliterän kirveen myötä siirtynyt minulle, koska invalidi-isän käsitynkä ei kestänyt suomalaista koivua.

Olen pienestä asti oppinut kunnioittamaan työntekoa, osaamista, asiaan paneutumista ja pyyteetöntä itsensä likoon laittamista. Ehkä jotenkin edellä olevasta johtuen, olen aina vaaleissa äänestänyt henkilöä – en puoluetta.

Viime vaalitulosten perusteella Särkisalo on Suomen kokoomusvaltaisin äänestysalue. Tämä on kuitenkin harhaa, sillä Heikki Liede sai kannatusta yli puoluerajojen. Me alueen asukkaat äänestimme kykynsä ja sitoutumisensa näyttänyttä henkilöä, ei puoluetta. Hyvä näin! Tämä on uuden ajan alku. Uskon, että suurkuntakehitys yleensäkin tulee muuttamaan kunnallispolitiikkaa lähidemokratian suuntaan – pois puoluepolitiikasta.

Kansa on puhunut ja pulinat pois, olisi nykytilanteesta eräs edesmennyt valtiomies tokaissut. Vaan kuinkas kävikään? Kahdessa johtopuolueessa, jotka vaalien alla lupasivat ottaa vastuuta Salosta, on syntynyt hirveä kähinä siitä, miksi kävi niin kuin kävi. Miksi me aktiivit politiikan tekijät ja osaajat putosimme valtuustosta? Mehän avaamme kotimme lehdistölle ja sylimme rahvaalle torisoppatilaisuuksissa.

Tilanteeseen on jämptisti kaksi syytä: 1) sinua ei tunneta tai 2) sinut tunnetaan. Viimeksi mainittu syy lienee todennäköisin, kun kyseessä on puolueaktiivi.

Demarien Sjöholm-Nikkanen jäi sadan äänen päähän valtuustopaikasta ja purki mielipahaansa nettiblogissaan välittömästi vaalien jälkeen. Toisaalla Tieksmäen tuomari Pekka Salomaa käy Tämän lehden mielipidekirjoituksessaan (SSS 16.11.) ”väärin” valitun ja ”vääriä” mielipiteitä edustavan kokoomuksen särkisalolaisedustajan kimppuun. Näin politiikan noviisina mutta parisuhdedramatiikkaa tajuavana minusta tuntuu, että taustalla voi luurata vaimon vaalimenestys. Kokoomuksen Leena Manner-Salomaa saalisti kuntalaisilta 39 jaa-ääntä, eli noin 1/16 osan Heikin äänistä, eikä tullut valituksi. Muuten tuomarille tiedoksi, että kukaan valtuustossa ei ole vain itsensä edustaja. Valtuutetut edustavat äänestäjiään.

Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja kumpikaan ei ole seuraavassa valtuustosta. Mistä tämä kertoo? Onko johdon tiedoissa, taidoissa tai mahdollisesti yhteiskyvyssä puutteita? Onko puoluepolitiikka ja äänestyskuri sittenkään se oikea tie kuntakehityksessä? Koen kansalaisoikeuksiani jotenkin loukatun, kun tulevien edustajien puolesta asioita huseeravat henkilöt, jotka eivät ole saaneet äänestäjiltä toimintaansa mandaattia.

n n

Ja lopuksi vakava ihmettely vanhuspalvelusta sosiaalitoimeen Lyytiselle ja Saarimaalle yhdessä ja erikseen, Junnilalle, proviisorille ja lautakunnalle yleensä. Uskotteko todella löytäneenne voittoa tavoittelevasta firmasta puolella hintaa uudet ja ajanmukaiset tilat vanhuksille?

Attendo on eräs markkinajohtaja, joka pyrkii pelaamaan asemaansa hyväksi käyttäen kilpailijat ulos taktisella alihinnoittelulla. Otetaan esimerkki tietokonevarusteiden puolelta. Kun ostan uuden monitoimitulostimen, se maksaa 99 euroa. Halpa kuin mikä! Uusi värikasetti tulostimeen maksaa 79 euroa. Kallis kuin mikä! Tämä liiketoimintamuoto kulkee nimellä koukuttaminen. Oletteko arvon päättäjät varmoja, ettei teitä koukuteta? Selvittäkääpä tarkoin muissa kaupungeissa tapahtuneet takaiskut. Ensimmäisiä rasteja voisi löytyä esimerkiksi Espoosta ja Jyväskylästä.

Täältä reuna-alueelta katsottuna näyttäisi myös siltä, että Viitanlaakso on varsin etäällä Salon keskustasta. Ovatko keskustan asukkaat mieltäneet, että Pahkavuoreen voi kävellä mutta Viitanlaakson visiitille tarvitaan pyörä, mopo tai auto? Siis - jos halutaan pitää yhteyttä omiin ikääntyneisiin sukulaisiin tai ystäviin. Voidaan myös kysyä: Onko vanha vaivaistalokulttuuri palaamassa, koska pois silmistä on helposti myös pois mielestä?

n Kirjoittaja on Särkisalossa asuva tekniikan tohtori.

Pekka Järvinen

 

http://www.sss.fi/mielipiteet/kolumni/425834.html

 

Pekka Järvinen pudottelee semmosia, että "kui minust nyy tunttu silt",  että omat mussutukseni esim. vanhusten palveluista ovat olleet ihan kilttiä tekstiä. 

Kiitos Järviselle.  Samaa mieltä olen, paitsi en tästä: Se, että Salomaata harmittaisi vaimon vaalimenestys, sitä en hetikohta usko. Eiköhän Leena ole alusta saakka ollut hyvinkin tietoinen siitä, että kiskolaiset äänet menevät Juha Punnalle ja Ulla Huittiselle.

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini