näin on

Keskiviikko 12.12.2012 klo 22.39


.. ja perästä kuuluu.

 

Tätä http://www.salo.fi/23101.aspx kävin nyt illalla kuuntelemassa. Hyvä, että kävin.

Oli siel salkkarikin http://www.sss.fi/uutiset/426282.html. Hyvä, että oli. Tulee edes jotain infoa niille, jotka eivät tilaisuudessa olleet. 

 

Kuntaliiton erityisasiantuntijan Arto Koski puhui keskiviikkona aluetoimikuntien päätösseminaarissa. – Aluetoiminnan vähentäminen ei ole ratkaisu, Koski sanoi.

Arto Koski: Salo ei selviä ilman aluetoimintaa

Salon Seudun Sanomat 12.12.2012 21:31:17

– Salo ei selviä tulevaisuudessa ilman aluetoimintaa , sanoo Kuntaliiton erityisasiantuntijan Arto Koski.

Koski puhui keskiviikkona aluetoimikuntien päätösseminaarissa. Aluetoimikuntien toiminta loppuu vuodenvaihteessa. Salossa ei ole valmisteltu korvaavaa aluetoiminnan mallia.

– Aluetoiminnan vähentäminen ei ole ratkaisu. Sen vaikuttavuutta pitää lisätä. Luotan salolaisiin, enkä usko, että kaupunki haluaa ottaa askelia taaksepäin. Uusi toimintamuoto saattaa löytyä nopeastikin, Koski sanoi.

Arto Koski oli Salon seudun kuntaliitoksen selvitysmiehenä kehittämässä neljän vuoden ajan toiminutta aluetoimikuntamallia.

– Kuntalaiset tarvitaan mukaan sekä vaikuttamaan että tuottamaan palveluita, sanoo Arto Koski.

 

Tämän puheenvuoron "Kuulemisesta ja vallan jaosta vallan lisäämiseen - kylätoiminta-aktiivin näkökulma puheenjohtaja Eero Uusitalo, Suomen kylätoiminta ry" saisi uusia ja esittää 2013 luottamustehtävänsä aloittavalle valtuustolle.

Minua ei niin kauhiasti paljon inspiroi se perehdytyskoulutus -ohjelma mikä eilen uudelle valtuustolle tarkoitetussa infotilaisuudessa eteemme lyötiin. Anteeksi annettiin. Samaa vanhaa "sitä just" jauhaamista näyttäis olevan tulossa, tiedossa ja tarjolla mitä 2009 keväällä nähtiin, kuultiin ja koettiin. 

Kysyä sopii mitä on silloisella ohjelmalla, strategioilla ja visioilla saatu aikaseks, tuloskorteista puhumattakaan. Ei ainakaan sitä mitä esim. nyt ehtoolla kaupungintalolla kaivattiin.

..

Kiitos tilaisuudesta aluetoimikuntalaiset. Kaunis kiitos toiminnastanne. Toiminta jatkunee. Tavalla tai toisella.  

 

 




Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini