junnamist tai jottain sin päi

Maanantai 18.2.2013 klo 19.21



Hallituksen sote-uudistus junnaa. Näin toteaa Välimäki, tämä sosiaali- ja terveysministeriöstä viime syksynä lähtenyt ex-kansliapäällikkö. Häntä harmittaa. Mies on sitä mieltä, että tilanne on puuroutunut.

Välimäen mielestä poliittisessa keskustelussa sote-palveluiden järjestämisvastuu ja tuottamisvastuu ovat menneet ”iloisesti sekaisin jo tahallisesti tai tahattomasti”.

Käynnissä olevista uudistuksista puuttuu selvä poliittinen tahto. Toimenpiteiden pitäisi hänen mielestään perustua tietoon.

- Sekä kuntatasolla että valtionhallinnon tasolla joskus näyttää siltä, että valmistelu menee sekaisin. Pitäisi uskaltaa nojata asiantuntemukseen jota on hyvin paljon. Jos menee poliittinen ohjaus ja asiantuntijaohjaus sekaisin, niin siinä voi tulla suuria ongelmia, Välimäki sanoo.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=116655

 

"Pitäisi uskaltaa nojata asiantuntemukseen jota on hyvin paljon."

Jaa-a.

Asiantuntemus! Siihen nojaaminen.

Jos Välimäki tarkoittaa, että esim. kuntatasolla asiantuntemus on asioita esittelevillä toimialajohtajilla, niin "siin kohta mää ole eri miält!" Ainakin mitä tulee Salo -cityyn. 


Kommentit

18.2.2013 21.43  Marjatta Halkilahti

Nämä tekstit tässä:

Menneen valtuustokauden päättäjät ovat pääsääntöisesti uskoneet sen mitä heille on esitelty. Nojailtu on ja niin kallellas ollaan päästy, että kokonaan kaatumista odotellaan. 

Tertun kanssa ollaan jo päivät sovittu, milloin sosiaali- ja terveystoimen arviointiin käsiksi käymme!  Pikkusen on tuskan hiki otsalla. Ainakin minulla. Ei varsinaisesta arviointityöstä, vaan rahojen käytöstä. Onhan se tässä nähty, että mikään ei riitä! Ei kyl riitä tämän cityn "soppapuolellakaan"!

.. olivat alunperin tuossa blogissa, mutta otin ne pois. Nyt ne tulivat kommentiksi.

Miks näin?

Siks, ettei näyttäis niin masentavalta. Meittii on niin moneen lähtöön: Me Uskomme Saloon cityläisiäkin löytyy.

19.2.2013 1.16  toinen mummu

Salon sosiaali- ja terveystoimen miljoonat näkyvät jo Suomi 24 keskustelupalstallakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini