kui tämmöttis?

Perjantai 22.3.2013 klo 11.41


.. löi salolaiset ällikällä

Salon Seudun Sanomat 22.3.2013 05:59:56

Ajatus Salon aluesairaalan synnytysten ja lastenosaston siirrosta Tyksiin ensi vuonna tai sitä seuraavana tuli salolaispäättäjille täytenä yllätyksenä.

Sairaanhoitopiirin hallituksessa Saloa edustava Antti Toivonen (sd.) ihmettelee, miksi näin suuri ja hankala asia tuodaan päätettäväksi hallituksen viimeiseen kokoukseen. Uusi hallitus valitaan vielä samana päivänä

http://www.sss.fi/uutiset/465243.html

 

Antti ei ole vielä huomannut, että se on muotia. Sillai Salo -cityssäkin tehdään.

Viime vuoden viimeiseen kokoukseen sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja tuuppasi hyväksyttäväksi soten käyttösuunnitelman vuodelle 2013, jotta sai yhdet RemonttiReiskat liikkeelle heti kun uusi vuosi alkoi, siis ennen ennenkuin edes uusi sosiaali- ja terveyslautakunta oli valittu. http://salo.tjhosting.com/kokous/20121209-4.HTM

RemonttiReiskat menivät taloon, josta 2010 syksyllä palotarkastaja ( erikseen tilattu) oli todennut, että paloturvaton ja sote viel varmisti, että juu korjaamaton vanha rötäskähän se on.

Sitten tuli syksy 2012. Valtuutuille esitettiin pienen pienellä infonpätkällä pientä pintaremonttia, kohteeseen, jossa oli ”uuden osan huoneita, siistejä ja hyväkuntoisia”. Mutta ei sitä näin esitetty http://salo.tjhosting.com/kokous/20121156-5-4.PDF s. 5, vaan pienenpienellä rivillä talousarvion sivulla 126 http://salo.tjhosting.com/kokous/20121160-21.HTM

Tiedätkin jo mitä taloa tarkoitan. Se on Kajalakoti. Se on viime syksynä kokenut jonkunsortin ihmeparantumisen. Ja miks? Siksi, että sisälle pitää saada mielenterveyskuntoutujat. Heille paikka sopii tehostetun palveluasumisen paikaksi, mutta muistamattomille vanhuksille se ei sovi, vaikka toisaalla vanhuspalveluiden johtaja parkuu, että niitä paikkoja on aivan liian vähän http://salo.tjhosting.com/kokous/20133016-18.HTM

Tätä hän ei myönnä: "Muuhun maahan verrattuna Salossa on ympärivuorokautisia hoitopaikkoja keskimääräistä vähemmän, jos mukaan otetaan terveyskeskusten vuodeosastot, joita muualla käytetään enemmän vanhusten pitkäaikaishoitoon."

Ja tämän hän haluaakin unohtaa: "Vanhuspalveluiden kanssa käydyssä tavoitekeskustelussa tuotiin esille vanhuspalveluiden kotihoitopainotteisuus, mikä vähentää laitoshoidon tarvetta, mutta haja-asutustyyppisillä osa-alueilla tämä johtaa siihen, että henkilöiden työajasta iso osaa kuluu liikkumiseen." Löytyy täältä: http://salo.tjhosting.com/kokous/20131-21-2.PDF .

Myös tulevan vanhuspalvelulain http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120980 7 § kierretään ja kerrotaan täysin muunneltua totuutta: "Kaupungin vanhuspalveluiden kehittämisohjelmaa2012-2020 laadittaessa ei ole ollut mahdollista ottaa huomioon asioita, joita vasta voimaan astuva laki määrittää, jolleivät linjaukset ole olleet löydettävissä jo Ikäihmisten palvelujen laatusuosituksessa. Lisäksi voidaan todeta, että viimeisimpien valtakunnallisten kattavuustilastojen perusteella Salon kaupungissa on kattavat ja monipuoliset, talouden reunaehtojen raamittamat vanhuspalvelut." 

Toisaalla sote muutattaa talojen ulko-ovella vain nimikylttejä http://salo.tjhosting.com/kokous/2011757-5.HTM , http://salo.tjhosting.com/kokous/2011757-6.HTM tai puolustelee jotain kohdetta http://salo.tjhosting.com/kokous/2011757-8.HTM , piilottaa esteettömyyskartoituksen toisen jutun sisälle http://salo.tjhosting.com/kokous/20121041-4.HTM , mutta täällä se nouseekin taas esille http://salo.tjhosting.com/kokous/20121155-9.HTM! niin, että kyllä se tehdä tarttis, mutta ei sen nyt niin kiirus ole.

Ei tietenkään, ettei vaan tulisi esille millaisia vanhustenhoitolaitoksia meillä on.

Esteellisiä hoitopaikkoja säilytetään hinnalla millä hyvänsä ja esteettömiä hävitetään. Kun vanhuspalvelulaki tulee voimaan ( 1.7.2013), niin ei kauaa aikaa kestä, kun ollaan tilanteessa, jossa annetaan Valviralle seliselejä, SeliSelejä siitä, että missä on talot, joissa muistisairaille on turvalliset tilat ja esteettömät ulkoilumahdollisuudet. Sit selitellään ja puolustellaan tilannetta Hintan mallilla http://salo.tjhosting.com/kokous/2011757-8-25262.PDF, ja No Hätä, kun ei ole paikkoja niin sitten me ostamme: http://salo.tjhosting.com/kokous/20133006-4.HTM, joskaan tässäkään vaihtoehdossa ei ole sitä mitä tarttis: http://salo.tjhosting.com/kokous/20121209-10-7.PDF. Ei ole sisäpihaa!

Tulevaisuudessa etsintäpartiot juoksevat pitkin metsiä, kun hakevat omin nokkinensa iltalenkille lähteneitä muistisairaita.

Niinkö?

No tähän tulee toimialajohtajan seliseli, että eihän ne mitään juokse, ne on niin huonokuntoisia, etteivät ne mihinkään enää pääse = suomeksi = hyvin joutavat maata sisätiloissa ja mitäs sen on väliä, jos homma toteutuu huonommin eväin kuin esim. vangeilla vankilassa! Heillähän se ulkoilumahdollisuus on.

Tämä selvitys ei vastaa siihen mitä kysyttiin http://salo.tjhosting.com/kokous/20121039-10.HTM

Tämä on ihan huuhaata http://salo.tjhosting.com/kokous/20121035-9-1.PDF

Muuten: miksei tuossa ollut lainkaan ehdotusta?? http://salo.tjhosting.com/kokous/20121035-9.HTM

Ja tämäkö on hyvää hallintotapaa? Uusi sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu ja saa eteensä tämmöistä: http://salo.tjhosting.com/kokous/20133002-7.HTM

Lues mitä on otsake ja mitä on sisältö. Noin vaan ohimennen todetaan, jotta käyttösuunnitelma 2013 on jo hyväksytty: "Sosiaali- ja terveystoimen organisoinnista on päätetty 19.12.2012 sosiaali ja terveyslautakunnan käsittelemässä käyttösuunnitelmassa."

Uusi sote ei kaikkea niellyt, mutta nyt just on taas puhtaat jauhot pussissa, sillä kaiken takkuilun jälkeen on ihan uus pykälä ja ihan oikealla otsakkeella http://salo.tjhosting.com/kokous/20133006-8.HTM mitä nyt yks jäsen vähän kenkkuilee. Ja toinen jäsen täällä: http://salo.tjhosting.com/kokous/20133028-9.HTM

 

 

Tämän päivän salkkarissa, paperiversiossa on juttu ”Kiffarilla olisi monta ottajaa”

Tilapalvelujohtaja Harri Elomaa toteaa, että ”mitään esityksiä Kiffarin käytöstä ei ole vielä olemassa” ja jatkaa: ”Asioita selvitetään”.

Niinpä niin. Selvitetään. Kas kun ei perusteta erityistä työryhmää tai kutsuta joku konsultti selvittämään.

Nuorison paikan siirto on ollut esillä jo vaikka kuinka kauan. Tilapalvelujohtajalla on ollut ilmeisestikin kiire, kun ei ole ehtinyt vaihtoehtoja miettiä ja ao. toimialajohtajalle/lautakunnalle esitellä.

Sitten kun hänen on joku päivä pikkupakko se tehdä, niin sit hutaistaan tämmöistä jälkeä mitä Kajalakodissa tapahtuu. "Tapio Ruohonen jätti lautakunnalle selvityspyynnön koskien talonrakennustöiden työohjelmaa. Selvityspyyntö liitetään pöytäkirjaan ja selvitys annetaan seuraavassa kokouksessa.Tekninen lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen ja päätti, että työohjelmassa olevan Kajalakodin korjaustilanne selvitetään lautakunnan jäsenille sähköpostitse mahdollisimman nopeasti."

Jos olen oikein ymmärtänyt niin eihän edes kokouksen kulkua ole kerrottu oikein!

Kuka kaikki virheet maksaa ja kuka ylipäätään virheistä vastaa?

Vastaan Sun puolestas, Sinä tavallinen kaupunkilainen: Virheet maksaa kaupunkilainen ja mokat selittää virheen tehneen toimialan toimialajohtaja sellaisin sanakääntein, että iso osa päättäjistä vain niiaa ja kumartaa, jotta kiitos, asia on ok.

Ai niin, tämä alkuperäinen asia: Synnyttäminen!

Kaikki eivät synnytä koskaan, mutta kaikki syntyneet, melkein kaikki kasvavat aikuisiksi, jotkut jopa vanhuuteen.

Kumminpäin on pare: ajat Turkuun ( mietis pohjoisemman Suomen välimatkoja) muutaman muksun synnyttämiseen vaiko se, että mummos ja vaaris hoipparoivat joka päivä 24 tuntisesti ihan missä vaan.

Ai niin, unohdin: hehän ovat kotihoidossa! Vartin taksat. Ja hoito on, ellei ole ”sikarikas” ( palvelusetelissä on jo 1.100 rahan raja/kk), että yks mittariauto vie korvausta vastaan saunaan ja palauttaa keikan päätteeks kotiin. Toinen mittariauto tulee perässä ja nostaa keittiön pöydälle ruoan, korvausta vastaan tätä laatua http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/1413943 tai tätä: http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2013/03/06/1375

Ei siis vahingossakaan yhteistä tilataksia, yhteistä saunomista, yhteistä ruokailua jossain.

Salo -city säästää, mutta ah niin vääristä paikoista!

 

Ja kun opetuspuolellakin koht jatketaan tähän tyyliin: http://salo.tjhosting.com/kokous/20121171.HTM niin kyl lautakunnil töit riittä!

Päätöksenteossa ja kaupunkimme kokonaisuuden hallinnassa saisis vaan olla edes "jottain järje häivä"!



Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini