pökerryttävää menoa tai sitten ei

Perjantai 20.9.2013 klo 22.17


Suuri Lupaus vai suuri huijaus?

Kataisen hallituksen suuri lupaus: Miljardilla eurolla tehtäviä kunnilta pois – suljetaanko lukiot ja kirjastot?

Pääministerimme on päättänyt, että julkisen talouden kestävyysvaje tasapainotetaan kuntien kautta. Tinki olisi puolet noin yhdeksän miljardin euron vajeesta. 

On se vaan hiano sana tuo kestävyysvajekin. Ihan yhtä höpöhöpönen kuin on rakennemuutos tai kuntauudistus tai rakenteelliset toimenpiteet tai sopeuttamistoimet.

Jos nuo pitäisi jollain lailla ulkomaankieliselle selittää, jotta minä nuo sanat ihan oikeasti tarkoittavat, niin voiko noihin mitään muuta selitystä antaa kuin, että tämän maan rahakirstu miinustaa. Se kohentuu, kun kuntien toimintoja ja palveluja vähennetään eikun karsitaan tai no, sanotaan suoraan vaan, iso osa lopetetaan kokonaan.

Hallitus on lupaillut, että kuntien velvoitteita vähennetään miljardilla eurolla. Se ei ihan vielä riitä, toisen miljardin kunnat joutuvat säästämään. Eikä sekään vielä riitä, olihan se koko potti yhdeksän miljardia.

Säästäminen tarkoittaa tämän hallituksen ajatuksenjuoksussa: tehostakaa toimintaanne, ja se taas, että lakkautetaan peruspalveluja.

Mitähän niistä? 

Esimerkiksi: jos lakkautetaan kaikki lukiot ja kirjastot päästäisiin Suomen Kuvalehden uutisinfon mukaan lähelle yhtä miljardia euroa.

Huhhuh!

Nou Hätä.
Aikaa annetaan vuoteen 2017.

Mitä silloin?
Silloin meillä on toinen hallitus!

"Se, onk meil sillon viel joku rahakirstuki, se on jo vallan toine juttu se!"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini