ei huppu pääs!

Tiistai 21.10.2014 klo 19.58


Niinpä niin! Sote -uudistus! Meidän KoliikkiVauva kakkonen! 

Eduskunta ei voi päättää huppu päässä

Sote-järjestely on kuntien toimintaa koskeva kaikkien aikojen suurin uudistus. Sen pääsyy on taloudellinen; sillä pyritään tehostamaan terveydenhuollon tuottavuutta ja hillitsemään kustannuksia.

Asiantuntijoitten mukaan sote-järjestämislakia ei voi viedä eduskuntaan ilman, että kunnilla ja eduskunnalla on tieto lain aiheuttamista kustannuksista.

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/soten-rahoitusmalli-kaatui/?

 


Kommentit

21.10.2014 23.04  Marita Tuominen

Juuri näin.
Jokaisen uuden lain taloudelliset vaikutukset tulee olla selvillä kunnissa ennen päätöksentekoa.
Kirjoitin asiasta 2.10.14 SSS mielipidesivuilla ja 10.10.14 Maaseudun Tulevaisuuden mielipidesivuilla

25.10.2014 21.44  mäTaaSS-68v

Eikö ole suurta tietämättömyyttä, kun ensin taotaan laki ja senjälkeen aletaan puhua eteentulevista kustannuksista. Jotenkin tuttua, ettei vaan jotain samankaltaista olis ollu aiemminkin jonkun toisen jutun kanssa. Asiantuntijat uskalsivat antaa "varoituksen", mutta kuunteleeko sitä enää kukaan.

26.10.2014 3.18  KariJuhani

Nimimerkille "mäTaaSS-68v". Siis. Onko esim. laki omaishoidon tuesta "taottu" ainoastaan siksi, että ennen vaaleja puolueet voivat nostaa esiin omaishoitajien "tärkeän työn"?

Esim. puolue SDP on "julkisesti" ilmoittanut omaishoitajien säästävän miljardiluokkaa / vuosi yhteisiä varojamme. Olemmeko siis "kustannus"???

Jos tulevat sukupolvet pääsisivät edes osittain eroon noista "laintakojista", niin kansakunnallamme olisi jopa mahdollisuudet selvitä "glopaaleilla markkinoilla".

Tuottava työ "kaikilla sektoreilla" takaisi riittävät verotulot "valtiolle" ja jos vielä vientiteollisuutemmekin virkistyisi, niin tulevat jälkipolvet saattaisivat edes joten&kuten selviytyä?

Ja muistutuksena jälkipolville. Tämä kansakunta tarvitsee myös "koliikkivauvoja" ;-)

26.10.2014 23.19  Marjatta

Kiitos kommentoijille!

Näillä mennään. On vino pino lupauksia. Ainakin ennen vaaleja. Jos jotkut, niin omaishoitajat tämän ainakin tietävät.

Kunnolliset kustannustiedot ja -laskelmat puuttuvat. Puuttuvat, puuttuvat, koska niitä ei osata laskea ja/tai niitä ei haluta näyttää.

Ja sit vielä: Ei tehdä sellaisia vaikutuksen arviointeja, joissa selviäisi ja näkyisi luvattu lopputulos, siis se mitä rahan meno (sitähän se livenä on) kokonaisuutena ottaen lopulta tulee olemaan.

Salo -cityn virkamiesten vaikutusten arvioinnit ovat olleet - ainakin mun mielestä - todella avuttomalla tasolla. Mutta hyvin ovat läpi menneet. Iso osa luottamushenkilöistäkin on ja elää kuin olis ottanut asenteen "antaa mennä vaan"!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini