hierttä, kierttä ja väänttä

Maanantai 27.10.2014 klo 0.26


Hiertää, kiertää ja vääntää.

Mikä se on?

Se on salolainen poliitikan teko! 

Kevään lomautuspäätös hiertää Salon politiikassa

Salon Seudun Sanomat 26.10.2014 22:30:29

Salon kaupunginhallituksen enemmistön menettely viime kevään yt-neuvotteluissa hiertää politiikassa edelleen. Henkilöstön lomautukset ovat ylipäätään asia, joka jakaa päättäjiä kahteen vakiintuneeseen leiriin.

Viime keväänä yt-neuvottelut aloitettiin äänin 7–6. Aloittamista kannattivat kokoomus, keskusta ja perussuomalaisten Tapio Äyräväinen. Neuvotteluja vastustivat SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja hallituksen toinen perussuomalainen jäsen, Mikko Lundén.

Viimeisenä neuvottelupäivänä seitsemän poliitikon enemmistö vaati kaupunginhallituksen puheenjohtajan Annika Viitasen (kok.) johdolla kaupunginjohtaja Antti Rantakokkoa luopumaan lomautuksista. Hallituksen vähemmistö oli ollut tätä mieltä alusta asti.

Yllättävä veto vaivaa kuuden ryhmässä edelleen.

..

Sanonko tuohon jotain?

En sano.

En tähän klo -aikaan.

Voisis tulla luettavaks sopimatonta tekstiä. 

Luettavaksi sopimatonta voi tulla tähänkin: http://salo.tjhosting.com/kokous/20143323-16.HTM .

Tarkastuslautakunta saa edellä olevassa vastinetta arviointikertomukseensa 2013.

Millaista vastinetta?

Millaista selvitystä?

Niin. Kunhan nyt jotain hölistään..

Kaupunginjohtaja haluaa, että sopeuttamisohjelma on uusittava (tai millä olevinas hienolla, kauniilla nimellä sitä palvelujen ja toimintojen jatkuvaa, loputonta lakkautuslistaa nyt sit kutsutaankin), mutta miltä pohjalta sitä tehdään, kun kaikkea tähän astistakin väännetään vain ees ja taa. Mitä edellytyksiä valtuuston sakilla on mitään mistään kunnollista päättää, kun virkamiesten vastaustaso tehdyn tarkastuksenkin osalta on mitä on.

Jos esim. puutteita esitetään, niin eikö virkamiesten pitäisi viimeistään tässä vaiheessa vuotta kertoa ehdotuksia/tehdä esityksiä siitä miten mitkäkin jutut korjataan, eikä vaan kirjoitella liirumlaarumia!!

Päättäjät päättävät, mutta ehdotusten, esitysten teko pitää ensin tulla virkamiesten taholta. Asialliset sellaiset. Ja kustannustietoiset. Ja vaihtoehtoja toteuttamisiin. Ja vaikutusten arviointikin tarttis saada johonkin muuhun tasoon kuin mitä se tähän asti ollut on.

Montaks kertaa olen noista mussuttanut?

Vaan mitäpä mun mussuttamisesta.

Kun tilanne ei ole miksikään kohentunut, niin sehän ei voi sit muuta tarkoittaa kuin että muitten mielestä kaikki on ok! 

Valtuustosopimus?

Ei enää. Ei tälle valtuustolle. Se juna on mennyt jo. Vaikka sellainen huomenna tehtäis, niin en usko, että se olisi edes pitävä. Yks "Rymättyläseminaari" muuttaisi sen kuin hujaus vaan uuteen uskoon. Meillä sellaista kutsutaan tilanteen päivittämiseksi.  

Nyt on pare, että menen maate. Ettei tul liikaa ja liian pahast sanotuks!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini