kiva ku o omeni

Maanantai 3.11.2014 klo 21.27


Jos joltain kuukausi takaperin kysyi "tartteks omenii", niin kaikilta sai kieltävän vastauksen. Kaikilla tuntui olevan pakkaset, komerot ja eteiset täynnä. Minulla on vieläkin. Voi olla, että jollain muullakin.

On tässä ollut miettimisen paikka, mitä ompuista voisi tehdä, miten niitä hyödyntää. Omapäisiä reseptejäkin on tullut keksityksi. Tässä yksi:

Raasta 5-6 omena ja yks punane sipuli. 

Levit ne tasaseks johonki sopiva uuninkestävä vuokka.

Voi sin pohjal vähä jotta rasvaki laitta, esimerkiks voit.

Sit ripottel aromisuolaa ja pizzamaustet.

Sit juustoraastet niitten pääl ja uuniin.

200 astet ja 30 minuutti.

,,

Sipulii ei ol pakko laitta!

On muute iha hyvää viel kylmänäki ja soppi monen kans (kala,kana ym.) En muist kosk olen perunoi keittäny.

Ilost ehtoon jatkoo. Tairan mennä iltapalal (=jottain omenaist). 


Kommentit

3.11.2014 23.33  Marjatta

Jaa et millai mää uuniomenoi teen?

Mää laitan sillai, et otan siemenosat pois, siis poraan reiän. Sit ladon omput riviin pellille. Pellille pari dl vettä. Omppujen reikiin lorotan juoksevaa hunajaa ja siirappia ja sit viel tökötän reikiin yhden kivettömän luumun. 200 astetta ja 45 min.

Hyvää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini