ei sytyt

Perjantai 29.7.2016 klo 14.29


http://www.sss.fi/2016/07/rantakokon-seuraajan-haku-ei-viela-sytyta-salon-paattajia/

Rantakokon seuraajan haku ei vielä sytytä Salon päättäjiä

Salon kokoomuksen piirissä ollaan sitä mieltä, että kaupunginjohtaja Antti Rantakokon seuraajan valinnasta pitäisi jo puhua. Asian voisi nostaa pöydälle myös perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Heikki Tammisen mielestä. Muissa ryhmissä halutaan odottaa Rantakokon virallista ilmoitusta eläkkeelle jäämisestä.

Ryhmien puheenjohtajat pitävät tarpeettomana kristillisdemokraattien aloitetta kaupunginjohtajan valinnan käynnistämisestä. Kristillisdemokraatit vaativat, että kaupunginjohtajan virka julistetaan avoimeksi ja Antti Rantakokon seuraajan valintaan liittyvät valmistelut aloitetaan heti. Rantakokko ilmoitti viime maaliskuussa, että nykyinen valtuusto valitsee hänelle seuraajan.

Rantakokko vahvisti tällä viikolla Salon Seudun Sanomille pitävänsä kiinni aikataulusta. Aikaa on ensi kevääseen. Uusi valtuusto valitaan kuntavaaleissa huhtikuussa, ja se aloittaa työnsä kesäkuussa.

Kokoomuksen Ari Aalto oudoksuu kristillisdemokraattien aloitetta, vaikka itse asia on ajankohtainen.

– Rantakokon ilmoitus aikataulusta oli harkittu, ja hänen sanaansa pitää voida luottaa. Sen takia uuden kaupunginjohtajan valinnasta pitäisi jo puhua.  Se ei tarkoita, että nykyistä kaupunginjohtajaa oltaisiin ajamassa pois. Tästä on keskusteltu ryhmässäkin, ja on oltu huolissaan siitä, ettei asian kanssa tule yhtäkkiä kiire, Aalto sanoo.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Timo Lehti huomauttaa, että ketään ei saa painostaa eläkkeelle.
– Työelämässä voi jatkaa 68-vuotiaaksi, jos ei itse ilmoita jäävänsä eläkkeelle.

Kaupunginjohtaja Rantakokko täytti kesäkuussa 64 vuotta.

Timo Lehden mielestä lehtihaastattelussa kerrottu asia ei sido Rantakokkoa.
– Uuden kaupunginjohtajan valinta lähtee liikkeelle siinä vaiheessa, kun Rantakokko ilmoittaa virallisesti, milloin aikoo jäädä eläkkeelle. Se voi tapahtua vielä tämän valtuustokauden aikana, sanoo Lehti.

Saija Karnisto-Toivonen (sd.) on hänen kanssaan samoilla linjoilla.

– Rantakokko tekee varmasti oman ilmoituksensa sitten, kun parhaaksi katsoo, Karnisto-Toivonen uskoo.

..
No voivoi.
Ei sytytä vai?
Kuullun ymmärtäminen taitaa muutamilta olla pikkusen hukassa!


Kommentit

7.8.2016 15.14  Mää Kylilt

Kaupunkilaisena haluan ja ainakin toivon, että virka tulee avoimeen hakuun riittävän ajoissa, että ehtivät täyttymään sääntömääräiset asiat, sekä että valinta tehdään rehellisesti arvioimalla hakijat. Normaalisti vanhuuseläkkeelle jäävälle riittää, että ilmoittaa työnantajalleen n. 2 kk ennen sitä päivää kun on jäämässä eläkkeelle. Ett ei taka- eikä sivuovest kettä sill perusteel, ett hää on sopiva.

8.8.2016 11.33  Marjatta

Tuota samaa varmaan toivoo moni muukin kaupunkilainen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini