Nivaro

Perjantai 28.10.2016 klo 14.18


http://www.sss.fi/2016/10/434758/

Nivaron talolle ei ole löytynyt käyttötarkoitusta

Timo Mussaari ja Riikka Riihimäki Salon seudun ammattiopistosta arvostavat Nivaron talon kokonaisuutta.

Nivaron talon tulevaisuus Salon Asemapuistossa on avoin. Kaupungin omistama rakennus on ollut vuosia Salon seudun ammattiopiston korjausrakennuskohteena, mutta kunnostus ei etene ennen kuin tiedetään, mitä rakennukseen tulee.
Viime vuosina ammattiopiston oppilaat ovat tehneet sisätiloissa monenlaista. Muun muassa kantava runko on korjattu ja osittain romahtanut katonharja nostettu. Noin puolet rakennuksen ikkunoista on kunnostettu, ja osa ovista on maalattu.  Osa seinistä on pinkopahvitettu ja runsaita tapettikerroksia on otettu esille kaikkien nähtäväksi.
– Seuraavaksi tarvitaan sähkö- ja lvi-suunnitelmat, mutta niitä ei voi tehdä, kun kukaan ei tiedä, mitä rakennukseen tulee, rakennusalan ja talotekniikan eläkkeelle jäävä opettaja Timo Mussaari sanoo.
Kaupungilla ei ole rakennuksen käyttötarkoituksesta ajatusta, koska tarvetta tilalle ei ole. Talonsuunnitteluarkkitehti Tommi Kaarto toteaa, että keskeisellä paikalla asemapuistossa oleva suojeltu rakennus on pakko tulevaisuudessa kunnostaa.

No voivoi.

Ei löydy käyttöä!

Pitäisköhän salkkarin (Salon Seudun Sanomat) tuupata liikkeelle "piänt ideointii"? Meinaan vaan, että lehden lukijat ovat varmasti osaavaa sakkia. He voisivat hyvinkin löytää talolle uutta käyttöä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini