mikä meno? mikä meininki?

Maanantai 23.1.2017 klo 11.33


Tämä blogi on keikkunut esillä Uuden Suomen puheenvuorossa: 

Suitset suussa tai sitten ei

19.12.2016 Salo on enemmän -jutussani nostin esille Salon kaupunginvaltuuston esityslistalla olleen Osaamiskeskittymän ja siihen liittyvän kiinteistöliiketoimintaa harjoittavan yhtiön perustamisen Saloon. Päätöksenteossa en asiaa fanittanut, en fanita vieläkään, mutta enemmistön päätöksellä "ettenpäi mennä". 

Eipä ollut muste kunnolla pöytäkirjanpitäjältä 19.12.2016 pöytäkirjan kokoomisesta kuivunut, kun jo seuraavana päivänä ilmoitettiin, että täällä olisi paikkaakin tarjolla. Olisi tirehtöörin paikka tähän osaamiskeskittymä -hankkeeseen.

Hakijoita tuli ja oli, heitä on  "vino pino", heitä on enemmän kuin oli kaupunginjohtajan paikkaan.

Kaupunginjohtajan paikkaa hakeneet kerrottiin heti kaikelle kansalle, mutta ei tätä Microsoft - tirehtööriä. Ei, ei, lukumäärä vain. Se on seitsemänkymmentä. Syy, että nimiä ei julkisteta on tämä:  julkisuuslaki ei koske osakeyhtiötä.

Minun mielestäni uusi tuleva, helmikuussa 2017 valittava kaupunginjohtaja on saamassa melkoiset suitset suuhunsa jo heti alkumetreillä.

Yhdet suitset ovat nyt parhaillaan, sillä tässä vaiheessa nämä kolme loppusuoralle valittua eivät tiedä, kuka tämä toinen citylle merkittävä johtaja tulee olemaan.

Ja toiset suitset koen olevan siinä, että uusi kaupunginjohtaja on ikäänkuin määrätty tykkäämään kaupunginvaltuuston ratkaisusta eli osaamiskeskittymä -hankkeesta ja Microsoftin tilojen tulevaisuushyödynnästä.  

Entäs sitten, jos em. johtajien nk. kemiat eivät kohtaa? Entäs sitten, jos niistä tulee ne kolmannet suitset!

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229908-suitset-suussa-tai-sitten-ei


Kommentit

23.1.2017 15.29  ääni Kylält

Ehkä kaupungilta puuttui tirehtöörin virkaa - niin hankitaanpa Osaamiskeskus. JA - eikö sinne tule toinenkin melko tärkeä virka täytettäväksi.

26.1.2017 13.23  Marjatta

Molemmilta melkoinen näytön paikka. Sekä osaamiskeskittymän pomolle että kaupungin.

Olen kaupunginjohtajaehdokkaat (kolme loppusuoralle päässyttä) livenä nähnyt ja heidän esittelynsä kuullut. Kiitos valtuutetuille järjestetyn tilaisuuden.

Kolme erilaista tyyppiä. Fiksuja. Osaaviakin varmaan, mutta se meille sopiva plus pätevä (tai toisinpäin: pätevä, sopiva) tarttis erottua valintaa varten.

Oma ennakkosuosikkini (jos semmosta nyt ylipäätään oli, jotain sinnepäin sentäs..) jäi esittelynsä jälkeen viimeiseksi.

Ja että miksikö? Yks syy oli se, että minulle jäi tunne, että ei hän meille ihan tosissaan enää haluakaan. Innostus: "haluan tänne!" Se nyt vaan esittelyssä jotenkin puuttui.

Nooh, muut voivat olla toista mieltä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini