millä perusteella?

Perjantai 19.4.2024 klo 22.57


Salon Seudun Sanomien tätä mieltä -palstalla Heli Hallivuori kysyy tänään: Millä perusteella juuri keskustaan tarvitaan uusi silta? Hallivuori haluaisi tietää, mitkä syyt puoltavat Helenankadun sillan rakentamista. Miksi se on maankäyttöpalveluiden johtaja Raimo Inkisen mielestä kaupungin ykkösponnistus? 

Edellisen kerran Hallivuori on siltojen rakentamista ihmetellyt 17.3.2024: Ollikkala kaipaa uutta siltaa enemmän kuin keskusta

Tuskin Hallivuori mitään vastauksia saa. 

Muutama blogi taaksepäin totesin: Salolainen päätöksenteko on aina ollut omanlaisensa. Virkamiehet esittelevät ja luottamushenkilöt hyväksyvät. Mukista ja motkottaa saa, mutta pääsääntöisesti edetään virkamiesten tahdon mukaan.

Virkamiesten tahdon mukaan nytkin edetään, kun puhutaan uuden sillan rakentamisesta Inkerinkadulta joen yli Helenankadulle. Eihän tämä muuta ole kuin suoraa jatkoa päättäjiemme talousarvio 2024 päätökselle, jossa hyväksyttiin 805 000 rahaa käytettäväksi Inkerinkadun ja Kirkkokadun alueen katualueiden saneeraukseen. Kun nuo on toteutettu, niin sitten tulee kova kiirus ja tarve päästä joen yli.

Valtuusto on sillan rakentamisen jo puoliks hyväksynyt, plus rahat. Se hyväksyttiin siinä samassa rytäkässä, kun hyväksyttiin asuntomessujen hakeminen. Mm. tällaista tekstiä löytyy: Kevyen liikenteen silta Inkerinkatu-Helenankatu 500 000 - 2 000 000 € riippuen toteutustavasta.

Hallivuorelle sanoisin, jotta tämä nyt vaan on tätä Salo -cityn muutamien virkamiesten PakkoSaadaSarjaa. Silta -päähänpinttymä oli pitkään jo kaupunkikehityspalvelun tulevaisuuslistoilla, kun se vielä "hengissä"oli. Nyt ei ole kaupunkikehitysjohtajaa eikä -lautakuntaa, nyt on elinvoimajohtaja ja - jaosto, mutta meno ja meininki jatkuvat ihan niinkuin ennenkin. Valitettavasti!

--

https://www.sss.fi/2023/12/tata-mielta-ei-plussapisteita-paattajille-inkerinkadusta/

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2601165#album_selector


Kommentit

19.4.2024 23.02  Marjatta

Miettikää: silta saa maksaa vaikka 2 milj euroa!

20.4.2024 10.45  Marjatta

Pistipä silmään tämäkin: "Uudet tilat järjestyvät lapsille tuttuun ympäristöön ja lähelle koteja." Tuo on tämän päivän Salon Seudun Sanomista, jossa kerrotaan Tupurin päiväkodin tilanteesta. Onhan tuo tulipalo ihan järkyttävä juttu, mutta kun tilojen järjestämisestä kerrotaan, niin kannattais miettiä, onko esim. entisten kuntien alueella päiväkotipaikat paikkaa tarvitsevien lasten kotien lähellä!! Tässä kaupungissa välimatkat kaupunginosista toiseen ovat pitkät, mutta sitä eivät kaupungin kehittämistä suunnittelevat ajattele. Eiköhän noita pyöräteitten täydennyksiä kaivata näihin maalaismaisemiinkin? Silta välille Inkerinkatu- Helenankatu ei ole tarpeellinen, eikä edes mitenkään akuutti tarve. Mutta jos se on ollut tiettyjen virkamiesten tahto, niin nythän se on sitä jo myös päättäjien! Valitettavasti!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini