tuulen voimaa

Tiistai 2.9.2014 klo 23.29


Meni vähän pitkäks tämä päivä, vaikka en Rymättylässä ollutkaan.

Ryhmä Halkilahti käväisi illansuussa Halikossa, tuolla Märynummen suunnassa ja sieltä sit tulin kirkolle päin yhden ystävättären luokse.

Kello oli paljon, kun kotiin palasin ja kotomatkalla päässä kaikui laulu Tuulella ei ole ystävää. "Kui kaikuskin?"

Tuulivoimatyömaa avoimet ovet -ilta kiinnosti yli viittasataaa uteliasta Salon Märynummella tiistaina.

Tuulivoimatyömaa avoimet ovet -ilta kiinnosti yli viittasataaa uteliasta Salon Märynummella tiistaina.

Tuulivoima kiinnosti Märynummella

Salon Seudun Sanomat 2.9.2014 19:59:04

Väkimäärästä päätellen tuulivoimalla on kysyntää Märynummella. Tiistai-illan avoimessa tutustumisillassa väki jonotti Märynummen VPK:n talolla busseihin, jotka tekivät kymmenisen reissua työmaalle ja takaisin. Yhteensä voimaloihin otti lähituntumaa yli viisisataa kiinnostunutta.

– Paljon oli väkeä, mutta aika paljon sitä osattiin odottaakin. Nyt oli ainutlaatuinen tilaisuus nähdä lavat, konehuoneet ja muut komponentit maan pinnalla. Eiväthän ne näytä asennettuina tuolla 140 metrin korkeudessa juuri miltään, projektipäällikkö Jaakko Ala-Reinikka Tuuliwatti Oy:stä sanoi.

Myös Märynummen kyläyhdistys oli mukana järjestelyissä. Yhdistyksen hallituksen jäsen Anna-Mari Satuli on ollut tyytyväinen tuulivoimahankkeen tiedotukseen ja avoimuuteen, eikä ole ainakaan itse kuullut paljoa kritiikkiä hankkeen toteutuksesta.

– Kyläyhdistys on ollut tietoinen mitä tapahtuu ihan hankkeen alusta asti. Itse suhtaudun hyvin myönteisesti tuulivoimaan. Minusta tämä on Märynummelle suuri juttu ja on lisännyt kylän tunnettavuutta ja parantanut imagoa, avoimet ovet -tapahtumasta tyytyväinen Satuli sanoo.

Halikon Märynummen tuulivoimala-alue koostuu kolmesta voimalayksiköstä, joista kaksi on jo valmiina. Voimalat rakentaa Empower Oy. Kaksi voimaloista kuuluu Tuuliwatti Oy:lle, kolmas salolaisyrittäjien Restuuli Oy:lle.

Tapio Äyräväinen kertoo "poliittisessa blogissaan" missä mennään, kun tuulen kanssa touhutaan ja minä voin siihen jatkaa, mitä yks ystävä paikan päällä kertoi.

Ystävä kertoi, että perheen talo on ollut myynnissä.

Se on ollut myynnissä kuulemma kauan.

Talo ei mene kaupaksi.

Ja miksei?

Siks, kun se on lähellä tätä tuulivoimala-aluetta!

!!

Että näin! Hyvää yötä, kauniita unia!  

..

"Voi sentäs, ku unhottus. Mun tartte kiittä kyyrist. En kulkenu bussin kans vaa sinises mersus. Satopään Kalevi ja häne adjutanttinsa semmose herku järjestivä. Nii. Et kiitos ny vaa ja niiaus!

Ja kaffest ja pullastki kiitos. Joku näist Tuuliwati ihmisist käsk sisäl (palokunna piha eres) ja mää totteli."


Kommentit

2.9.2014 23.36  Tapio Äyräväinen

Mun blogiini pääsi Marjattakin - vaihteeksi - oikein kuvan kanssa.

Ihmiset suhtautuvat tuulivoimaan varoen. Se on hyvä asia. Suurin ongelma (jollei välke näy esim. esteiden takia) on melu.

Olen tullut siihen tulokseen, että tämä erittäin matalataajuinen melu haittaa joitain ihmisiä kovasti, mutta toiset eivät edes huomaa sitä. Eli se on persoonakohtainen ominaisuus.

Aina kannattaa katsoa ennen kuin katua. En minäkään ostaisi tuota taloa. Varoetäisyyden pitäisi olla vähintään kaksi kilometriä ja sitä se ei Märyssä ole.

4.9.2014 10.19  mäVaaNkyliltä

Olemme seisseet esim. Hailuodon suurien voimalaroottoreiden alla eikä mitään melua havaittu. Ne ovat jättiläisiä, salaperäisiä, hiljalleen pyöriviä, kunnioitusta herättäviä. Samoin olemme käyneet jo vuosia sitten Inkoon voimaloiden tuntumassa sekä Kemin Ajoksessa. Viime kesänä niitä näkyi toistakymmentä metsän puiden yli ajaessamme moottoritietä Oulusta Kemin ohi Tornioon. Miksi Salossa vastustetaan kaikkea - mitä sillä asenteella rakennetaan tulevaisuuteen?

6.9.2014 0.20  KariJuhani

"Käytännössä siis valtio maksaa tuulivoiman tuottajille tukea selvästi yli kaksi kertaa niin paljon, kuin tuulisähkön tuottajat saavat tuottamastaan sähköstä markkinoilta.

Hölmömpi voisi kysyä, onko tuulimyllyjen pyörittämisellä tukiaisten voimalla mitään järkeä. Energiapoliitikkojen mukaan siinä on."

Noin kirjoitti Talouselämä v. 2012

http://www.talouselama.fi/uutiset/tuulivoima+saa+valtion+tukea+yli+kaksi+kertaa+sahkon+markkinahinnan+verran/a2135573

Kun lisäämme tuohon mausteiksi vähän maahanmuuton kustannuksia ja pakkoruåtsia ja "ties mitä muuta vielä", niin ei ole ihme, että kansalaisten ostovoima on likimain kuralla ja kotimaisen kysynnän puuttuessa työttömyys jatkaa vahvaa kasvuaan, kun vientipuoleltakaan ei nykyään enää tule apuja.

Ei hyvältä näytä, paitsi ek-vaalien jälkeen, jos kansalaiset vihdoin ymmärtäisivät jättää ns. puoluepolitiikan taka-alalle ja miettiä omakohtaisesti, mikä on kullakin ruokakunnalla se oma tila.

Ihan väenvängällä ei kannata olla demari, jos "palkkiona" siitä on jatkuva velkavuoren ja työttömyyden kasvu. On turha syytellä "maailmaa" ongelmistamme, koska osa ongelmistamme on ihan kotitekoisia räpellyksiä vailla päätä ja häntää.

Meinas unhottu. Me ollan viel niit nettomaksajiki, vaik valtiovelka o jo melkke 100 mrd ecu ja kannattas muista se "60%" sopimusrajaki.

1 000 000 köyhhä ja 500 000 työtönt ja luokitukse ova kolme Aat. Jossa vippa jo aika pahast.

25.5.2015 6.29  -A-

Vai oli Märynummestakin kiinnostuneita muka viisisataa? Muahaha!! Satutteko tietämään, että tuulivoimayhtiöt raijaavat maksettua porukkaa näille "esittelykäynneille"? Näin oli Luhangan Latamäessäkin, kun sitä viime heinäkuussa esiteltiin - aika joku näet sattuu tietämään kulissien takaa.
Latamäen melusta on valitettu, sattumoisin olen yksi niistä valittajista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini