Uusimmat kuvat

Paikulla pääsee?

Maanantai 1.3.2021 klo 20:45

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset alkavat Salossa tiistaina

https://www.sss.fi/2021/03/alle-70-vuotiaiden-riskiryhmalaisten-rokotukset-alkavat-salossatiistaina/

Tuon linkin takaa löytyy viimeisintä tietoa salolaisten koronarokottamisista. Paperisen salkkarin tilanneet saavat nuo infot huomenna. 

--

Minä ja moni muu on motkottanut Saktaan menoa, pääsyä, sillä onhan se todella hankalassa paikassa. Nyt on em. lehteen lisätty kulkuinfo:

Salon joukkoliikennepalvelu Paikulla pääsee lähelle Karjalankadulla sijaitsevaa Saktan rokotuspistettä. Lähin pysäkki on Hakastaronkadulla, ja sillä pysähtyvät Paikku-linjat 1, 3, 520A ja 520C. Paikussa on voimassa ilmainen kahden tunnin vaihto-oikeus, joten kertalipun hinnalla rokotuspisteelle asti pääsee myös kaikilta muilta Paikku-linjoilta.

Siis Paikulla pääsee. Mihin?

Onhan tuosta nyt vielä matkaa vaikka kuinka paljon! Noinko vaan sitä mennä kipitetään Hakastaronkadulta Karjalankadulle ja Saktan pihalle! Siitä sitten sisälle saakka!

Kyllä nyt on niin, että rokotuspaikasta päättäneet eivät ole yhtään ajatelleet kaupunkimme huonosti liikkuvia asukkaita! Ei yhtään!

3 kommenttia .

kumpi on pare?

Maanantai 1.3.2021 klo 14:32

Kaik minuuki päähä otta!

Tänäan ottaa nuo pormestari -tohkaamiset. Erityisesti Helsingin tilanne! Vaikka ei kovin hyvin pyyhi Turussa tai Tampereellakaan!

Pormestari vai kuntajohtaja?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/pormestari-vai-kuntajohtaja/

Miksi pormestari on parempi kuin kunnan- tai kaupunginjohtaja? Tehtäväänhän voidaan valita kuka vaan, mutta kun haetaan kuntajohtajaa, niin vaaditaan vaikka mitä. Hakijoita haastatellaan joko omin voimin tai palkataan joku konsulttifirma selvittämään, kuka on osaavin ja pätevin. Tehtävään sopivuuttakin selvitellään, esim. kysytään entisiltä työpaikoilta, millaista työn jälkeä paikkaa hakeva on aikaisemmin saanut aikaiseksi. Jos ilmaantuu miinuspisteitä tai muita kummallisuuksia, niin eteenpäin meno pysähtyy yleensä siihen.

Mutta tämä pormestari? Onko se nyt se ja sama, mitä ehdokas osaa, millainen on tausta ja pätevyys vai onko pääasia, että hän on Joku Nimi. Ei välttämättä julkkis, mutta sinne päin.

Kuinka paljon puolueet selvittävät, osaako, hallitseeko ehdokas edes kunnan perusjuttuja, siis sitä, miksvarten meillä kunnat on. Eikö kunnan hallinnon ja talouden hallinnan osaamistaitoihin nyt ainakin pitäisi kiinnittää huomiota?

Helsingin tai Turun tai Tampereen pormestariehdokas -uutiset ovat viime päivinä olleet kummallista kuultavaa. Turussa Vasemmistoliitolle kävi jo oikeinkin nolosti.

Jos minulla olisi valtaa, niin päätättäisin, että ei pormestareita, ei enää mihinkään kuntaan tai kaupunkiin! Minun silmissäni ne ovat vain eri puolueiden Mr. tai Miss -kilpailuja. Eivät ne sitä takaa, että seuraavat neljä vuotta kunnassa tulee olemaan kuntalaisia ja veronmaksajia ajatellen kaikki hyvin.

2 kommenttia .

LähiJuna

Sunnuntai 28.2.2021 klo 15:58

Naapurin tekstiä:

Ismo Saari, Rakennus- ja ympäristölautakunnan pj.

 

Lähijunaliikenteen mahdollisuuksista

Varsinais-Suomen Keskusta ja vihreät ovat piiritasoillaan esittäneet lähijunaliikennettä Varsinais-Suomeen. Varsinais-Suomen hakiessa alueellisen junaliikenteen pilottihankkeeseen maakuntaliiton suunnittelujohtaja kuvasi asiaa YLE:n alueuutisille suurin piirtein seuraavasti: Lähijunaliikenne ei edes kilpailutettuna tule olemaan markkinaehtoisesti kannattavaa. Sen toteuttamiseksi maakunnan on osallistuttava kustannuksiin ehkä kolmanneksella kokonaiskustannuksista, mutta sen vaikutus maakunnan kehitykseen on niin suuri, että se kannattaa ehdottomasti maksaa. 

Jos ajatellaan Varsinais-Suomen kehittämistä, maakuntakaava on osittain avattava ja rata suunniteltava uudestaan maakuntarajalta Saloon moottoritien pohjoispuolelle, jotta saadaan vaikuttavat asemapaikat myös Lohjan ja Salon välille.

Lue loput em. linkin kautta!

Ja juu. Mietis tätäkin: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/18849

 

1 kommentti .

joko tai!

Lauantai 27.2.2021 klo 11:43

Salon kaupunginvaltuusto on tämmöset hyväksynyt:

98 Talousarvion 2021 investointihankinta Märynummen koulun prosenttitaiteen täytäntöönpano

Kaupunginvaltuusto on talousarviokokouksessaan 14.12.2020 § 1016 päättänyt vuoden 2021 talousarvioon 42 000 euron investointimäärärahan Märynummen koulun prosenttitaiteen hankintaan. Samalla päätettiin, että prosenttitaidehankintaan haetaan tukea Taiteen edistämiskeskukselta (Taike) 50 % teosten arvosta ja että prosenttitaiteen osto Märynummen kouluun toteutetaan, jos tähän myönnetään 50 % ulkopuolinen tuki.


Toivon, että hanketta ei edes aleta toteuttaa!  

Jos olisin asioita esittelevä virkamies ja cityn rahakukkaroa pitelevä kertoisi, että tässä olis nyt pähkäiltävä, mihin käyttäisit 21 ooo - 42 ooo rahaa. Joko tai.

Nooh, tuo ylläoleva on investointirahaa, mut olkoot. Minä katsoisin koko kokonaisuutta ja kysyisin, oisko joku muu asia tärkeämpi ja tarpeellisempi.

Tässä tapauksessa antaisin rahaa esim. tälle taholle: MLL Salossa. Ei ole kiva lukea tällaisia uutisia:

MLL:n lastenhoitoapu päättyy Salossa

"Salon kaupunki laski MLL:n Varsinais-Suomen piirille toimintaa varten vuosittain myöntämänsä avustuksen 10 000 eurosta 3 500 euroon. Pienennetty avustussumma riitti vain kolmeksi kuukaudeksi."

 

2 kommenttia .

menossa - tulossa

Perjantai 26.2.2021 klo 13:42

Menossa kaupunginhallitukselle! 

Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen 769/05.23/2021 

Kaupunginjohtaja ehdottaa:

Kaupunginhallitus käy lähetekeskustelun ja päättää käynnistää hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan selvityksen. Selvityksessä tulee ottaa huomioon vanhuspalveluiden kehittämisohjelmassa esitetyt tavoitteet ja painotukset sekä ohjelmassa esitetyt ratkaisuvaihtoehdot. Lisäksi tulee kiinnittää huomiota valmisteilla olevan sote-uudistuksen sote-kiinteistöjä koskeviin määräyksiin.

Kaupunginhallitus päättää, että vanhuspalveluiden ja kehitysvammahuollon yhteisen asumispalveluyksikön suunnittelu aloitetaan välittömästi. Alustavat selvitykset suunnittelutyön osalta esitellään kaupunginhallitukselle sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalle toukokuussa. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että Hintan ja Kukonkallion kiinteistöissä suoritetaan tarkemmat kuntotutkimukset, jonka tulokset ja arviot korjaustarpeista ja korjaussuunnitelmasta esitellään kaupunginhallitukselle toukokuussa.

Kaupunginhallitus päättää järjestää asiasta maaliskuun aikana yhteisen iltakoulun sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa. Myös lopullisia päätösehdotuksia valmistellaan yhteistyössä lautakunnan kanssa.

..

Nooh, toivottavasti kuntotutkimusta ei tee Salon kaupungin tilapalvelut!

 

4 kommenttia .

sumplimista ja nappikauppaa

Torstai 25.2.2021 klo 17:20

Koronarokotukset alkoivat tällä viikolla Salossa. Kiitos Salon Seudun Sanomien. Minun mielestäni tämä juttu/uutinen on kokonaan luettavissa netin kautta, eli tähän pääsevät myös lehteä tilaamattomat. 

Massarokotukset alkoivat Salossa, rokotteiden saaminen sumplimista ja nappikauppaa

Kerrotaan, että sumplimista on ja nappikauppaa!

No niin taitaa olla.

Kyllä osataan toimittajallekin selittää, miksi Sakta on just-se-paikka. Muita rokotuspaikkoja ei ilmeisesti ole edes ajateltu olevan. Kas kun tässä on sitä keskittämistä ja on väljyyttä. Eikä itse rokotustapahtumakaan kestä kuulemma kuin puoli tuntia! 

Ovatko paikasta päättäneet lainkaan laskeneet sitä, mitä koko kokonaisuus kestää, paljonko kuluu aikaa, kun ihmiset kotoaan saakka lähtevät? Plus että millä kulkupelillä sinne mennään?

Miten esim. ikäihmiset pääsevät, lähtevät Särkisalosta, Suomusjärveltä, Kuusjoelta tai Kiikalasta? Eivät nuo entiset Salon seudun kunnat, nykyiset kaupungin kaupunginosat missään torin ympyräparkissa tai linja-autoaseman vieressä sijaitse. Paikka ei ole edes Salon keskipisteessä, sillä se paikka on Muurlassa, tuolla noin suunnitellun Tunnin Junan tulevien raiteitten takana.

Annetaan myös ymmärtää, että Saktan kiinteistö on esteetön. Kurkkaas uutisen sisällä olevaa kuvaa ja mieti, kuvittele mielessäs, millaista mahtaa huonosti liikkuvalla ikäihmisellä olla tieltä pihaan meno, jos on Karjalankadulle saakka jollain lailla päässyt! Aika kröpöläiseltä näyttää.

Jos toisen kyydissä liikkuu, niin parkkipaikka on vasta kuvassa näkyvän tien päässä. Siitä on aika matka pääovelle. Vai onko ajateltu, että kaikki autolla liikkuvat saavat autonsa pääoven eteen?

Ja sitten vielä sekin paholainen, kun harmitellaan, ettei rokotteita ole ihan sillai saatu kuin oli ajateltu.

No kuka ne tilaukset tehnyt on?

Turustako käsin kaikki on suunniteltu ja päätetty?

Vähän siltä tuntuu, sillä siellähän rokotuspaikkana on Messukeskus. Mutta! Yli 85 -vuotiaat voivat saada rokotteensa myös terveysasemalla! Ja huom! Turussa Messukeskukseen kulkee bussit 40 minuutein välein. Mitäs Salossa? Mitkä bussit vievät Saktan pihalle? 

4 kommenttia .

.. toteuttaa unelmiaan

Keskiviikko 24.2.2021 klo 17:29

Kaupunkikehityslautakunta 52 02.03.2021 52

Kaavoituskatsaus 2021 118/10.00.00.01/2021

Lainaus asian esittelystä:

Rautatieaseman ja Salonrankadun välisen alueen kehittämissuunnitelma kuvaa, miten Tunnin Junan myötä paraneva saavutettavuus vaikuttaa Salon keskustaan. Useat kaavahankkeet eri puolilla kaupunkia etenevät eri vaiheissa ja lukuisat maanomistajien kanssa yhteistyössä tehtävät hankekaavat helpottavat sitä, että mahdollisimman moni asukas voisi toteuttaa unelmiaan ja yritykset suunnitelmiaan toteutumiseksi.

Taidan olla täydellisen tyhmä, kun en ymmärrä, mitä tuo edelläoleva kappale tuossa tekee!

Tunnin Junalla saavutettavuutta Salon keskustaan!

Keitä mahtaa saavuttaa? Ohihan se juna pyyhältää, jos sen kerta nopeasti Turusta Helsinkiin tarttee päästä!

Ja toinen kummallisuus: mahdollisimman moni asukas voisi toteuttaa unelmiaan.

Mitä ihmeen unelmia tavallinen kaupunkilainen kaavoituksen osalta tässä cityssä nyt niin toteuttaa? Tuvan rakentamislupia kyl pyydetään (esim. omille maille) ja niitä varmaan myönnetäänkin, mutta mitähän ne muut unelmat mahtavat olla! Joku ylikorkea kerrostalo johonkin vai?  En tiedä, en. "Pare ku lopetan tält päivält!"

1 kommentti .

jaahas

Tiistai 23.2.2021 klo 18:54

Uhkaa pukkaa!

Mediatiedot: Suomi siirtyy koronan tasolle 2, hallitus linjaa huomenna – uhkana jopa poikkeuslain taso 3

Hallituslähde puolestaan kertoo MTV Uutisille, että tilanne Suomessa on siinä määrin huolestuttava, että tasolla kaksi ei välttämättä olla kovin kauaa ennen kuin poikkeusolot on julistettava ja valmiuslakeja otettava käyttöön eli siirryttäisiin tasolle kolme.

--

Pare kun mää en san tähä nyy yhtä mittä!

1 kommentti .

aina on varaa parantaa

Maanantai 22.2.2021 klo 15:55

”Kun on näin suuri kriisi päällä, on selvää, että keskeisiä toimijoita myös kritisoidaan, se kuuluu avoimeen yhteiskuntaan. Aina on varaa parantaa."

Sanoja on THL:n viestintäjohtaja Marjo Loisa.

No niin justiinsa!

Salon rokotustahtia on kritisoitu. Vaan kyllä se taitaa niin olla, että ei meillä niin vaan mitään parannella. Meillä mennään toinen toistensa hameenhelmojen ja housunlahkeiden taakse ja selitelläään

Minä en selityksistä ole tykännyt, enkä tykkää, sillä on tässä KoronaLiekaassaOloa jo ollut ihan riittävästi ja on sekä Salossa että Turussa ollut aikaa miettiä, mitä tehdään sitku -tilanteessa eli mitä tehdään sitten, kun meille koittaa rokottamisen ajat. 

Ei olla mietitty, kun yks taho sanoo yhtä ja toinen toista. Nolointa on, jos ja kun Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei ole tiennyt salolaisten vanhusten määrää. Että siinä olisi ollut yks syy takkuilevaan rokotustahtiin. Voi jysäys, mitä touhua!

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/02/20/37028

 

 

2 kommenttia .

meil viisastella!

Lauantai 20.2.2021 klo 12:33

Tämän päivän paikallislehden uutisissa kerrotaan: ”Salon koronarokotukset näyttävät etenevän edelleen hitaammin kuin naapurikunnissa ja saman kokoluokan kaupungeissa.”

https://www.sss.fi/2021/02/salon-rokotustahti-on-edelleen-verkkaista-%e2%80%89massarokotukset-alkavat-tiistaina/

Kun on kysytty, jotta miksi noin, niin on vastattu kierrellen kaarrellen.

Rokotuksista vastaava osastonhoitaja on sitä mieltä, että kaikki piikit on annettu, mitä on rokotteena saatu ja jatkaa: ”Onko Saloon saatu oikea määrä, on eri kysymys.”

No sitten johtajaylilääkäri Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä: ”Minulla ei ole oikein antaa vastausta, miksi Salossa on toistaiseksi rokotettu vähemmän kuin muualla”
Ylilääkäri toteaa kyllä, että Salon määrissä ei olla alkuun huomioitu riittävästi suurta vanhusväestöä. Että ikäihmisiä on enemmän kuin esim. Kaarinassa tai Turussa.

Tuo on viisastelua!

Kaupunkilaistenko se kuuluu tietää paljonko meillä vanhuksia on ja siitä sitten informoida rokotetta tilaaville!

2 kommenttia .

kuntalaisaloite

Lauantai 20.2.2021 klo 12:07

Kuntalaisaloite uuden vaihemaakuntakaavan laatimiseksi

Salo  Kuntalaisaloite

Moottoritiekäytävän läheisyydessä olevan radan rakentaminen on investointi kasvuun ja tulevaisuuteen. Salon Kasvuinfra ry pyytää, että Salon kaupunki esittää Varsinais-Suomen liitolle uuden Salo – Lohja oikoradan vaihemaakuntakaavan laatimista.

Minun mielestäni ihan ok aloite. Olen allekirjoittanut.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/18849

Uutisena myös Salon Seudun Sanomissa:

Salolaisyhdistys haluaa Tunnin junan kulkemaan moottoritien käytävään

https://www.sss.fi/2021/02/kasvuinfra-esittaa-uutta-kaavoitusta-oikoradasta/

1 kommentti .

jätteet, jätteet, ainvaa jätteet

Perjantai 19.2.2021 klo 20:24

https://www.sss.fi/2021/02/jatteiden-kuljetusasiassa-otettiin-aikalisa-jatehuoltolautakunta-pani-asian-poydalle/

Jätteiden kuljetusasiassa otettiin aikalisä, jätehuoltolautakunta pani asian pöydälle

Tätähän tässä takaa ajetaan:

Kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen siirrytään muun muassa Salossa, Sauvossa, Paimiossa ja Marttilassa vaiheittain vuosina 2024 – 2030. Näissä kunnissa käytössä oleva sopimusperusteinen jätteenkuljetus lakkaisi.

Mutta, mutta! Missä tuollaista määrätään? Ei ainakaan täällä:

https://www.kuntaliitto.fi/yhdyskunnat-ja-ymparisto/tekniikka/jatehuolto

Em. linkin takaa löytyy mm. tällaista tekstiä: 

Jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen kuuluu jätehuoltolautakunnalle. Asiasta ei voi sopia lautakuntasopimuksessa tai jäteyhtiön osakassopimuksessa. Päätöstä ei voi jättää osakaskuntaan. Jätteenkuljetusjärjestelmä voi olla erilainen eri kunnissa ja eri alueilla. Myös sekajärjestelmät ovat mahdollisia. Osakaskunnan kannanotto kuljetusjärjestelmään ei sido jätehuoltolautakuntaa, mutta se voi ottaa kannanoton ja sen perustelut huomioon jätelain sallimissa puitteissa. 

--

Minä nyt vaan kysyn, ihmettelenkin, miksei tässä kaupungissa jätteiden kuljetus voisi toimia,  niinkuin se toiminut on!  

1 kommentti .

eilen, tänään, huomenna..

Perjantai 19.2.2021 klo 17:31

Tänään ei ollut sellainen päivä!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/eilen-ei-ollut-sellainen-paiva/

Nyt nousee ajatuksiini vanha, vanha iskelmä. Sitä ovat laulaneet mm. Tapio Heinonen, Tapani Kansa ja Paula Koivuniemi & Vesa-Matti Loiri. Iskelmä on ”Eilen kun mä tiennyt en.” Tuskin he tuota laulaessaan koronasta mitään tiesivät, mutta olkoot aasinsiltana tähän blogiini:

Eilen:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kohautti ja ilmoitti, että se suosittelee pääkaupunkiseudun ravintoloiden sulkemista kolmeksi viikoksi. Tulevaan hiihtolomakauteenkin annettiin korona -ohjeistus – toivomus: Muualle Suomeen ei pitäisi lähteä.

Ministeri Kiuru informoi, eilen hänkin: ”On vain päivien kysymys, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tulee esittämään koronastrategiassa siirtymistä tasolle 2”

Tänään:

Yle tietää kertoa, että se, mitä THL on eilen esittänyt, se on tyrmistyttänyt hallitusta niin, että em. johto on joutunut puhutteluun! Ja kansliapäällikkö Kirsi Varhila vahvistaa, että kyllä-kyllä, keskustelu on käyty.

Huomenna:

Kerrotaanko meille, kuka tässä maassa viimeisen sanan koronan taltuttamisesta sanoo? Kuka sanoo, missä kaappi seisoo? Onhan tässä tavallinen kansalainen nyt ihan huuli pyöreenä. Jo viime vuonna saimme ihmetellä THL:n ja hallituksen välillä olevia linjauseroja. Sitten on taas ollut päiviä, jolloin em. tahot kulkevat kuin käsi kädessä. Se, mitä THL näkee hyväksi, niin se on ollut myös hallitukselle hyvä. Tänään ei ole ollut sellainen päivä!

3 kommenttia .

kosiskellaan ja luvataan

Keskiviikko 17.2.2021 klo 16:36

https://www.sss.fi/2021/02/salo-kosiskelee-osaajia-lupaamalla-mukavaa-pikkukaupunkielamaa/

Salo kosiskelee osaajia lupaamalla mukavaa pikkukaupunkielämää

Salon, Turun, Porin, Rauman ja Uudenkaupungin kaupungit ovat käynnistäneet Happy Pro -kampanjan. Tavoite on saada osaajia, joiden asiantuntemus sopii alueen yritysten tarpeisiin.

Salon kaupungin kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Terhikki Lehtonen on sitä mieltä, että kaupunkimme on tässä vahvoilla. Salossa on tarjolla kiinnostavia huippuluokan työpaikkoja sekä plussana se, että täällä on "mukavaa pikkukaupunkielämää lyhyen matkan päässä isojen kaupunkien tarjonnasta."

No joo, voi sitä noinkin sanoa ja ajatella. Ja mainostaa. Mutta! Jos jotain luvataan, niin kyllä pitää myös seistä lupaustensa takana. Mitähän sen mukavuuden takana ihan oikeasti on?

Kaunis luonto ei yksin riitä, jos on lapsperheellinen, autoton ja asuu 30-40 km:n päässä cityn keskustasta.

Mahdollinen muuttaja ihan varmasti kysyy ja ihmettelee, miten järjestyvät lasten hoitopaikat, miten koulunkäynti ja miten harrastamiset? Viimemainitussa myös aikuisilla on tarpeita. Onko kaikkeen matkatekoa ja jos on, niin millä liikutaan?

Kosiskella saa, mutta tarttee olla myös rehellinen realisti!

Ei käy katteeks uutta tulevaa valtuustosakkia. Eikä vasta tullutta kaupunginjohtaja Tero Nissistä. Toivottavasti vastatulleella on ideoita, joilla cityn käytettävissä olevat rahat, cityn veto- ja pitovoima saadaan järjestettävien palveluiden osalta edes jonkinlaiseen tasapainoon.

--

Tässä linkki Happy Pro -kampanjaan:

http://talentcall.fi/happypro/

Kommentoi kirjoitusta.

Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Tiistai 16.2.2021 klo 15:19

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/nain-salossa-miten-muualla/#comment-3350361

Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on tänään nostanut facebookissa esille kaupunkimme ikäihmisten koronarokottamiset.

Ihan on aiheellinen nosto. 

Täällä yli 50 000 asukkaan kaupungissa rokottamispaikkoja on ilmoitettu olevan vain yksi. Paikka on entinen terveydenhoito-oppilaitos Saktan kiinteistö.

Sakta on syrjässä. Se on syrjässä kaupungin keskustassa asuville, mutta se on kaukana, todella kaukana myös kuntaliitosSalon (vuodesta 2009)  eri kaupunginosissa asuville. Pitkä matka rokotuspaikalle on esim. Särkisalosta (n. 40 km) tai Suomusjärveltä (n. 30 km) tai Kiikalasta (n. 37 km). Kaupunki on iso ja laaja, puheenjohtajan sanoin niin iso ja laaja, että se on ”yli neljä kertaa suurempi kuin Turku ja Helsinki yhteensä”.

Jos rokotuspaikalle meno tulee tekemään tiukkaa tavalliselle kaupunkilaiselle (oli hän sitten hyvin tai huonosti liikkuva, autollinen tai autoton), niin pakko on kysyä, mitä se tekee ikäihmisille? Valtuuston puheenjohtajakin kysyy ja ihan oikeutetusti kysyy: ” lähtevätkö esim. ikäihmiset kymmenien kilometrien takaa ottamaan rokotuksensa omilla matkakustannuksilla vaikkapa taksilla?”

Niinpä. Miten ikäihmiset rokotuspaikalle pääsevät? Jos ei ole autollista omaista, niin taitaa tulla kalliit piikitysreissut.

Entä jos kunto on sellainen, että ei edes autoon pääsisi? Miten sellaiset vanhukset piikkinsä saavat? Tilataanko matkan tekoon ambulanssi?

5 kommenttia .

aihetta aloitteisiin

Keskiviikko 10.2.2021 klo 13:30

Viime vuonna jätettiin 42 aloitetta  

https://www.sss.fi/2021/02/salossa-jatettiin-kaikkiaan-42-aloitetta-viime-vuonna-%e2%80%89osmo-friberg-jatti-aloitteen-per-kokous/

Jos et ole lehden tilaaja, niin löydät nuo tämän linkin takaa: https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/asiointi-ja-osallisuus/osallisuus/aloitteet/

Ja vastauksiakin näkyy.

Jos näkyy.

Ihan kaikkia ei näy, vaikka pitäisi!

Tämä sentäs näkyy: Kaupunginvaltuusto 3.9.2018

Marjatta Halkilahden valtuustoaloite valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden päätösten julkaisemisesta kaupungin verkkosivujen aloiteluetteloiden yhteydessä

Päätös saatiin 5.11.2018:

Kaupunginvaltuuston päätös 5.11.2018 § 143 (pdf) (185,57 Kt)

--

Se, että aloitteet ja niihin annetut päätökset näkyvät ja löytyvät helposti on mun mielestä iso asia. Esim. jos jollakulla on aloitteen teko mielessä, niin hän voi menneestä tarkistaa, onko asia, aihe jo ollut esillä ja jos on, niin milloin ja missä mielessä.

Tupla -juttuja aloitteita valmistelevat tuskin kaipaavat, mutta kyllä joku asia voi vaatia (kun vuosia kuluu) uudenkin tarkastelun.

Eihän tämä maailman meno paikallaan tai kerran päätetyssä aina ja ikuisesti pysy! Ei mun mielestä!

--

Toinen tärkeä näkyminen on kaupungin päätöksenteko.Tämä aloite löytyy kaupunginvaltuuston kokouksesta 11.6.2018

Marjatta Halkilahden ym. valtuustoaloite pöytäkirjojen esilläpidosta nykyistä pidemmäksi ajaksi,

Vastausta ei näy, vaikka onhan tuo päätetty ja hyväksytty 3.9.2018

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184041-14

--

Hyvä on, että pöytäkirjatkin näkyvät. Onhan noissa vuodesta toiseen joitakin asioita, jotka toistuvat.

Jos seuraat esim. talouden raportointia, niin voi olla, että mielesi tekee nähdä, muistella, mitä se oli edellisenä vuonna samaan aikaan. Milläs niitä muistelet ja vertaat, jos et löydä linkkiä edelliseen vuoteen.

Alkuajat (vuodesta 2009) cityn käytäntö oli se, että pöytäkirjat poistuivat, kun oli vuosi kulunut. Esim. kun uusi valtuustokausi alkoi ja olisi halunnut katsoa, mitä edellinen valtuusto oli  edellisenä vuonna kesäkuun ensimmäisessä kokouksessa päättänyt, niin et niitä päätöksiä niin vaan esille saanut. Nyt saa ja se on hyvä. Kesäkuussahan on aina esillä vaikka mitä menneen vuoden juttuja. On tilinpäätöksestä erilaisiin raportteihin sekä arviointikertomus.   

--

Näkyvää on myös tarkastuslautakunnan toiminta:

https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/lautakunnat/tarkastuslautakunta/

Nyt kun kuntavaalit ovat nurkan takana, tulossa, niin ehkä ehdokkaiden olisi hyvä vilkaista noillekin sivuille. Arviointikertomuksissa on hyvää tietoa, mutta vielä enemmän tietoa cityn toiminnasta saat, kun luet arviointiin annettuja vastineita.

Surkein vastaaja on ollut kaupunkikehityspalvelut. Silti kaikki on tähän saakka purematta nielty. Tarkempaa vastausten antoa ei ole peräänkuuluttanut ei hallitus eikä valtuusto! 

Nooh, toivos on hyvä elää, että ehkä, jospa joku päivä niin tapahtuisi!

1 kommentti .

virheitä tunnin juna -päätöksissä

Maanantai 8.2.2021 klo 22:54

Timo Pohjola aikoo kaataa Salon Tunnin juna -päätöksen

https://www.sss.fi/2021/02/timo-pohjola-aikoo-kaataa-salon-tunnin-juna-paatoksen/

Ensimmäinen em. juttuun kommentoija antaa ymmärtää, että asia on näin:

"Salon kannalta nykyinen suunnitelma on erittäin hyvä. Rata kulkee keskustan kautta ja asemavaraukset on merkitty Muurlaan ja Suomusjärvelle. Nopein juna ei ehkä pysähdy Salossa, mutta moni muu pysähtyy."

.. mutta ei se kyl ihan noin ole! Ei ole minun, eikä monen muunkaan mielestä. Minun ja monen muun mielestä rata on suunniteltu väärään paikkaan. Moottoritien vartta pitkin sen mennä tarttis. Mutku ei.

Kysymys vuodelta 2018:

§ 5 Marjatta Halkilahden valtuustokysymykset tunnin junasta

Marjatta Halkilahti teki seuraavat valtuustokysymykset kaupunginjohtajalle: Kysyn, mihin Salon kaupungin päätös/lausunto on aikoinaan ja alunperin perustunut, ts. miksi ratalinjaus on tämä, mikä maakuntakaavassa 12.12.2011 hyväksytty on? Miksi ei esim. YJ1 ratalinjaus ole kelvannut? ja Kuka/ mikä taho Salon kaupungin lausunnon tai lausunnot on antanut? Onko se ollut silloinen kaupunkisuunnittelulautakunta, kaupunginhallitus vai -valtuusto vai joku muu? Voiko näistä päätöksistä/lausunnoista saada kopiot

Vastaus löytyy tämän linkin takaa:

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kaupunginvaltuuston-kyselytunnin-p%C3%B6yt%C3%A4kirja-20180514.pdf

Viimeinen kappale kertoo paljon! Ja erityisesti tämä lause:

Maakuntakaavaprosessi on ollut niin pitkä, että tässä vaiheessa kaavaa ei kannata avata eikä maakuntaliitto ole siihen halukas.

Aina voi sentäs kysyä: miksi ei?

--

Toivon menestystä Timo Pohjolan valitukselle. Näistä Timon sanomisista olen prisiis samaa mieltä:  

– Jos rata olisi suunniteltu niin kuin Lahden oikorata, moottoritien varteen, olisi säästetty huomattavasti esimerkiksi huolto- ja lunastuskustannuksissa. Nyt rataa suunnitellaan pelloille ja metsiin, sata metriä leveää linjaa, joka pirstoo ihmisten peltoja ja metsiä. Ratalinjauksen alle jää kymmeniä rakennuksia, ja Lukkarinmäki pirstotaan.

--

Kurkkaapa näihinkin: https://tunninjunatuhoaa.blogspot.com/

https://www.ts.fi/lukijoilta/4099310/Lukijalta+Kuka+vastustaa+uutta+rataa

https://www.apu.fi/artikkelit/taistelu-tunnin-junasta-kiihtyy-salossa

4 kommenttia .

Salos sattuu ja tapahtuu..

Perjantai 5.2.2021 klo 21:43

Kuukauden vanha salolainen, tammikuussa työnsä aloittanut kaupunginjohtaja Tero Nissinen saattaapi pikkusen olla ihmeissään, "et mikä kaupunki se tämmöne kaupunki oikke mahta olla."

Aina vaan pukkaa esiin uutisia, joita ei yhtään kaipais. Tässä viimeisin:

https://www.sss.fi/2021/02/mannervesi-sai-varoituksen-salon-kilpailutussotkuista/

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi sai varoituksen Salon kilpailutussotkuista

--

Nii muute. Mites tämä menikään?

5.5. Visio

Salon kaupungin visio on Salo – joka päivä parempi. Visio tarkoittaa, että joka päivä olemme parempi kaupunki asukkaillemme, henkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme. Se tarkoittaa sitä, että me kaikki teemme joka päivä yhdessä töitä paremman Salon puolesta. Salon strategiatyön paras mahdollinen lopputulos on tilanne, jossa jokainen salolainen haluaa kehittää ympäristöään sekä omaa toimintaansa periaatteella joka päivä parempi

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/09/strategia_2026.pdf

Salon kaupunkistrategia 2026

2 kommenttia .

uusinta

Tiistai 2.2.2021 klo 11:18

Tämä oli tällä sivustolla esillä viimeks joulukuussa 2020:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/12/05/36140

Olkko uusinta.

Muistus vaa mielee.

Tänäpä!

Kui muistuski?  

Kommentoi kirjoitusta.

kuntavaalit nurkan takana

Maanantai 1.2.2021 klo 12:40

Lähtisinkö kuntavaaliehdokkaaksi?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/lahtisinko-kuntavaaliehdokkaaksi/

Kuntaliitto on kysynyt luottamushenkilöiden ajankäyttöä, sitä, paljonko kunnan tehtävien hoitoon kuluu aikaa.

Ajankäyttö on jonkin verran laskenut vuodesta 2015, ei kuitenkaan yli 100 000 asukkaan kunnissa. Niissä luottamushenkilötyöhön käytetty työmäärä per viikko on kasvanut n. seitsemällä tunnilla ja on nyt n. 22 viikkotuntia.

Pienemmissä kunnissa pääsee vähemmällä. Alle 5 000 asukkaan kunnissa valtuutettu käyttää luottamustehtäviensä hoitoon n. 3,5 viikkotuntia.

Kuntaliitto on kysynyt myös tulevasta.

Mikä on halukkuus asettua vielä ehdolle kevään 2021 kuntavaaleissa? Mikä sitä vähentää tai mikä lisää?
Mielenkiintoista luettavaa löytyy tämän linkin takaa.

Paikallislehtemme ( Salon Seudun Sanomat) tekstaripalstalla  joku aika sitten nimimerkki Omatunto kertoi omat ajatuksensa siitä, lähteekö kuntavaaleihin ehdokkaaksi vai ei. Tälläisia ajatuksia Kuntaliitto ei tainnut eteensä saada: ” Mielellään lähtisin ehdokkaaksi, mutta ei voi, kun en ole käynyt sitä kurssia, missä poistetaan omatunto kuin hammas.”

1 kommentti .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »