Uusimmat kuvat

ajoissa

Tiistai 9.8.2022 klo 16:24

Salon Seudun Sanomissa on uutisjuttu Vakuutusyhtiö LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerströmista 

Nuori mies on jäämässä eläkkeelle. Sanon nuori, sillä kyllä 59 vuotias vielä nuori on. On ainakin minun silmissäni.

Johtajasopimus mahdollistaa sen, että mies voi siirtyä eläkkeelle, kun hän täyttää 60 v. Perusteet näyttävät selkeiltä ja selviltä: Mies haluaa aikaa perheen kanssa olemiseen, haluaa harrastaa ja rakentaa työn ulkopuolista elämää. Töissä ollessa työ on vienyt mukanaan, perhe on joutunut joustamaan ja ystävien tapaaminen on jäänyt vähälle.

Työ vie ja muut vikisevät.

Tuo saattaa olla tuttua monelle muullekin.

Kuinka moni osaa heivata ajoissa?

1 kommentti .

missikisat

Maanantai 8.8.2022 klo 22:43

Jaahas. Olen ollut täällä kotisivuillani pari viikkoa ihan hiljaa. On ollut muuta tekemistä. Juu. Mutta nyt kirjoitin. Kirjoitin asiasta, joka ei minulle tippaakaan kuulu, mutta kirjoitinpas vaan!

Tämän vuoden Miss Suomi -ehdokkaat

Kymmenen nuorta naista on viime viikolla valittu Miss Suomi 2022 -semifinalisteiksi.

Jos Wikipediaan kerätyt tiedot pitävät paikkaansa, niin wiki kertoo, että missin valinnassa kauneus on tärkeää, mutta sen lisäksi pitää olla edustava, pitää omata itseluottamusta ja henkistä voimaa. Pituus- eikä painorajoja ei ole, mutta naimaton pitää olla, lapseton ja Suomen kansalainen.

Wikistä löytyy kaikki Miss Suomet alkaen vuodesta 1931.

Yhtä sun toista nousee mieleen, kun meikäläisen ikäinen käy läpi eri vuosien voittajien nimiä. Ainakin nämä: Ester Toivonen, Yvonne de Bruyn, Inga-Britt Söderberg, Marita Lindahl, Kaarina Leskinen, Virpi Miettinen, Satu Östring. Leena Brusiin ja Anne Pohtamo. Kaikki ovat saaneet jotain muutakin kuin Miss Suomi -tittelin.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Miss Suomet on valittu, mutta mitään muun maailman tähdiksi, Miss Eurooppa tai Miss Maailmaksi heitä ei ole valittu, ei perintöprinsessoiksikaan. Pikkusen jää ihmettelemään, jotta miksei. Ovatko suomalaisten ja muun maailman naiskauneuden vaatimukset jotenkin erilaistuneet?

Miss Suomen sivustoilla kyllä kerrotaan, että kriteerit ovat muuttuneet, mutta miten, sellaista tietoa en löytänyt. Muutoinkin em. sivustojen tieto on, en sanoisi, että olematonta, mutta sinne päin.  Annetaan toki ymmärtää, että voittajaa koulutetaan ja valmennetaan ja että ”Missivuosi voi olla nuorelle naiselle uusien mahdollisuuksien alkuhetki”.

Näin varmaan on, mutta kyllä minun tulee ikävä entisaikojen missejä ja entisaikojen missikisoja!

--

 
Voi olla, että osa lukijoista vetää niinkutsutusti herneen nenäänsä. Tämä on aiheena vähän samaa kuin pääministerin pukeutuminen. Yks tykkää, toinen ei. 

3 kommenttia .

Paikku ja sen reitit

Sunnuntai 24.7.2022 klo 13:09

Ilmainen kyyti on kolminkertaistanut paikallisbussiliikenteen matkustajamäärät Salossa

https://yle.fi/uutiset/3-12543680?fs=e&s=cl&fbclid=IwAR3H5-BC8ODlwyHYm0LAQeget3JYoJyJCrK0oXlwE0XhAydBvk4PHJX1IU8

Juhannuksena käynnistynyt ilmainen paikallisbussikyytikokeilu on saanut salolaiset nousemaan bussin kyytiin. Runsaan kolmen viikon aikana matkustajamäärät ovat olleet kolminkertaiset viime kesän samaan ajankohtaan verrattuna.

Kyytiinnousuja on ollut runsaat 25 000, kun viime kesän luku oli runsaat 7 000. Matkustajamäärät yllättivät Salon kaupungin.

– Emme välttämättä osanneet odottaa näin suurta kiinnostusta. Toki nyt on kesä ja loma-aika, sanoo Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Tarkempia matkustajaprofiileja ei voida eritellä, koska ilmaiskyytien aikana ei rekisteröidy tietoja eri lipputyypeistä.

Suosituimpia bussilinjoja ovat olleet Salon kaupunkialueen linjat 1, 2 ja 3 sekä Salon ja Perniön välinen reitti. Matkustajia ovat keränneet myös keskustasta Märyn kautta Vaskiolle kulkevat vuorot.

Ilmaiskyytikokeilu jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Edelläoleva kopioitu Ylen uutisesta!

Paikku ja Paikku. Ei maksa mitään nyt, mutta! Moni mammasti ja pappasti jää edelleen kyydistä pois, eikä siis Paikkua käytä. Niin kauan kun ajokortti on, niin liikutaan omalla autolla. 

Miksikö? 
Miksi ei kunnan kyyti kelpaa?
Jos minä Paikkua käyttäisin, niin minun pitäisi ensin kävellä Muurlantien varteen noin 500 metriä ja sitten Muurlantietä pitkin lähimmälle pysäkille. Taitaa siihen tulla toinen 500 metriä.   
Tuo ei olis mun juttu! Eikä ainakaan takaisinpaluussa, jos olisi molemmissa käsissä viel kauppakassit! 
Että semmonen Paikku!
--
Paikun reittien suunnittelu siten, että ne kaikkien kaupunkilaisten kotiovien läheltä pyyhältäisivät, on mahdottomuus. Jotain reittien ja aikataulujen tarkistamista kaupungilta kyllä kaivataan ja selkeisiin puutteisiin puuttumista. Reittejä suunnittelevien kannattaa lukea 23.7.2022 Salon Seudun Sanomissa julkaistun Marja-Liisa Klemelä-Aallon tätä mieltä -kirjoitus!

4 kommenttia .

yks askel ette ja kaks taa

Perjantai 15.7.2022 klo 15:46

Salo taipui torin huoltoajokiistassa – ”Meillä on muitakin hommia kuin jäädä yhdessä asiassa tuleen makaamaan”

https://www.sss.fi/2022/07/salo-taipui-torin-huoltoajokiistassa/

Kaupunginpuutarhuri on tehnyt ihan ok päätöksen. On kai hänellä tosiaan muutakin tekemistä.  Mutta, mutta: mitä tästä mieleeni nousee? Ja erityisesti Salo -cityssä? Minulle nousee se, että somessako (sosiaalinen media) esille nostaen näitä eri tahojen/ihmisten arkea haittaavia päätöksiä = ongelmia korjataan.  

Jos torilla ei huoltoajoista ole torikauppiaiden mielestä haittaa ollut, niin miks tilannetta olisi pitänyt muuksi muuttaa? 

Nooh, toivotaan, että ei jatkossakaan mitään haittaa ilmene. Auta armias, jos siellä yksikin haaveri sattuu, niin joku sanoo: "mitäs mää sanosin?" 
 
Sitä torin keskellä kulkevaa kävely- pyöräilyaluetta pidän kyl pikkusen siin ja siin -tapauksena. Aina ei tiedä mihin suuntaan katsoisi, ettei vaan kenenkään kanssa tai mihinkään törmää. Kauppiaiden tarvikkeiden tm. huoltoajoja ne eivät ole olleet, en ainakaan minä ole sellaista kokenut.   

  

2 kommenttia .

ihan pihal

Keskiviikko 13.7.2022 klo 20:43

Kesäteatteria parhaimmillaan vaiko pahimmillaan? Tuo tässä nyt mieleen nousee, kun mietin, mitä sanoisin, mitä kertoisin, miten kommentoisin omina ajatuksinani Suomusjärven kesäteatterissa esitettävää Aivan pihalla -esitystä.

Ensi-illassa istuin. 10.7.2022 ja "oikke etupenkil". Hyvin kuulin ja näin. Esitys oli sellainen näytelmä näytelmässä juttu.

Tiedossa on, että Arto Nieminen osaa käsikirjoittaa. Osaa ohjatakin. Nyt Suonäpeille kirjoitettuun 40 -vuotisjuhlanäytelmään Nieminen oli mahduttanut ja ujuttanut vähän kaikkea: oli romantiikkaa, kuntaliitoshuolia, sairautta ja kuolemaa, rahallisia murheita, vitsiä väännettiin, laulettiin ja tanssittiin.

Mikäs siinä. Välillä tuntui, että aika lailla sikinsokin olivat ja menivät kaikki, mutta sitähän tuo esityksen nimikin on.

Runsas näyttelijäkaarti pisti parastaan. Oli se melkoista menoa, sillä ison osan esitysajasta kaikki olivat yhtaikaa lavalla.

Yksittäisistä näyttelijöistä nostan esille näytelmän pariskuntaa esittävät. Kauko Kuparinen ja Katja Linnakylä olivat luonikas pari, joiden elämää varjosti ensin sairaus ja sitten toisen kuolema. Kepeyttä näytelmään toivat opiskelijapoika Vasili Balagurov (oikein semmonen Ville Vallaton) ja kampaaja Marja Leppähaara (melkein puuma).

Oliko kesäistä teatteria parhaimmillaan vaiko pahimmillaan? Olen vain olevinas kriitikko ja totean, jotta tämä esitys oli/on siltä väliltä. Ihan kelpo katsottavaa, joten jos joku päivä mietit, mitä tekisit ehtoolla, niin suunnista Suomusjärvelle. "Ota SattenTakki mukkasas!"

http://www.suonapit.fi/aivan-pihalla/

--

Onneks olkko SuoNäpeille. Ensi-illassa yleisö sai kaakkukaffeet. Iso kiitos! Hyvältä maistui.

Kommentoi kirjoitusta.

kaikki hyvin?

Keskiviikko 13.7.2022 klo 15:46

Tänään 13.7.2022 tätä:

”Täysin käsittämätön päätös!” – Salon torikauppiaat arvostelevat uutta sääntöä, joka kieltää huoltoajon keskellä päivää

https://www.sss.fi/2022/07/salon-tori-kihisee-uusista-saannoista/

7.7.2022 tätä:

Kiista Varvojärven uimalan puomista Perttelissä kiihtyy – aukioloaika lyhentynyt neljän vuoden takaisesta 34 tunnista kuuteen tuntiin viikossa

https://www.sss.fi/2022/07/kiista-varvojarven-uimalan-puomista-kiihtyy/

Sohasinpa minäkin, en torin vaan Varvon tilanteeseen:  

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2528567

Kyllähän noista yks sun toinen miettii, jotta miks? Miksei torilla voida toimia niinkuin toimittu on? Ja Varvo! Voisivat yrittää nyt ainakin sen puomin hilata huuthemmettiin!

 

 

3 kommenttia .

revityt farkkushortsit

Sunnuntai 10.7.2022 klo 0:57

 

Vuonna 2014 paheksuin silloisen pääministeri Alexander Stubbin pukeutumista. Kyseessä ei ollut mikään virallinen tilaisuus, mutta silti kehtasin arvostella, että herra pääministerin shortseista oli kretonki loppunut kesken.

Vähän tulee sama olo, kun katsoo eilisiä uutislööppejä ja näkee kuvia meidän nykyisestä pääministeristämme. Rouva ministeri on aloittanut kesälomansa. Vaatekomerosta on löytynyt päällepantavaa ja sitten rouva on miehensä kanssa ottanut suunnan Turkuun ja Ruisrockiin.

Pariskunnan yhteiskuva Instagramissa on ihan söpönen, mutta tuo toinen kuva, jota kohta mainostetaan varmaan ympäri maailmaa, se ei ole, ei minun silmissäni, eikä minun mielestäni. Farkkushortsit, revityt sellaiset ja valtakunnan pääministeri ovat shokeeraava yhdistelmä.

Voi olla, että puolet kansasta on sitä mieltä, että ”voivoi ku hianoo”, Sanna osaa, Sanna uskaltaa, Sanna näyttää mallia, mutta voi olla, että toinen puoli kansasta ajattelee yhtä vanhanaikaisesti kuin minä. Että olisi nyt vaan laittanut jotain nättiä ylleen. Olisi pukeutunut vaikka siihen Pride -marssilla käyttämäänsä mekkoon. Tai johonkin suomalaiseen mekkomerkkiin.

 https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/paaministeri-pukeutuu/

4 kommenttia .

Liian paksu

Maanantai 4.7.2022 klo 14:23

Salon Teatterin jäsenenä pääsin Vuohensaaren kesäteatteriin jo viime viikon torstaina. Ensi-ilta Liian paksu perhoseksi -näytelmälle on ollut lauantaina. Tämän kesän esitys on Sisko Istanmäen tekstiä, jota ohjaaja Janne Jämsä on täydentänyt musiikki- ja tanssiosuuksilla.

”Ei huano”, meinaan nuo viimeksi mainitut. Eikä huono muutoinkaan.

Pääosien Kaisun ja Ernin esittäjät (Kaisu topakkana ja Erni nynnerönä) Helmi Oja ja Jerry Sarlin vetivät tehtävänsä alusta loppuun saakka todella kunniakkaasti. Ja Ernin äitiä näyttelevä Marjukka Paajolahti-Halme oli ”kyl oikke näyttelijäpläjäys”. Hänen suorituksestaan tykkäsin kovasti.

Olin ennakkonäytöksessä, mutta kyllä esitys meni niin sujuvasti, että se olisi ihan hyvin voinut olla vaikka ensi-iltaa. Ja jos koko kokonaisuudesta jotain sanoisin, niin sanon, jotta väliaikaan saakka esitys oli minun silmissäni ja korvissani just nappiin. Väliajan jälkeinen esitys tuntui pikkusen pitkältä, mutta mistä ja miten sitä olisin lyhentänyt, sitä en osaa sanoa.

Näkemisen ja kokemisen arvoinen kesäteatterikipale. Tasokasta teatteria! Kannattaa mennä katsomaan.

https://www.salonteatteri.com/liianpaksuperhoseksi

1 kommentti .

pelon siemen

Torstai 30.6.2022 klo 17:14

Nyt porottaa semmoset helteet, että tietsikan äärellä istuminen ei kiinnosta. Vain pikapikaa avaan koneen ja katson, onko posteja tai onko erityisiä uutisia, joihin pitäisi pysähtyä. Eipä näy niitäkään, paitsi yksi. Se on tämä:

Eija Liikamaalla ranskalainen visiitti Taivalkoskelle: "Minuun istutettiin pelon siemen"

https://kuntalehti.fi/uutiset/liikamaalla-ranskalainen-visiitti-taivalkoskelle/

Huhhuh.  

9 kommenttia .

Vihreää

Maanantai 20.6.2022 klo 12:18

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/vihrealla-oksalla/

Vihreällä oksalla

Yle -uutiset kertoo, että hyvinvointialueelle valitut virkamiehet tienaavat hyvin. Palkkaa saa enemmän kuin jos olisi kaupungin virkamies. Esimerkiksi Tampereen kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle töihin päässyt virkamies voi saada palkkaansa tuhansia euroja lisää.

Miksi näin? Mistä sitä palkkaa oikein maksetaan?

Yksi selitys näyttää olevan, että hyvinvointialueen johtajalla tehtävä on isompi kuin mitä kunnassa, on isompi vastuu, on enemmän henkilökuntaa ja on suuri budjettivastuu.

Näin varmasti on, mutta tuskin tirehtöörit kaikkea itse tekevät. Kyllä heillä omat apulaisensa = asioitten valmistelijat on ihan niin kuin kunnissakin.

Entäs nuo kuntiin jäävät? 9.4.2022 nostin tänne ihmettelyä heistä:

Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi siirtyvät kunnista pois 1.1.2023.
Astunko pahasti joidenkin varpaille, kun kysyn: pysyvätkö kuntiin jäävien ylimpien johtajien (kunnanjohtaja, kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja, mitä nyt nimityksiltään ovatkaan) palkkaukset samana, mitä ne ovat nyt? Eikös tuossa ”hyvinvointirytäkässä” esim. kunnanjohtajan työmäärä muutu ja helpotu? Onko oikein, että palkka pysyy komeana? Esim. Salossa kaupunginjohtajan palkka on ollut 12 000 euroa/kk.

Eipä juur puheenvuoroni ihmetystä herättänyt. Siis em. kirjoitukseni.

Mutta kyllä tämä oma kummallisuutensa nyt vaan on. Annetaan ymmärtää, että hyvinvointialueen virkamies pääsee vihreälle oksalle tulevan kk -palkkansa kanssa, mutta eikös kuntajohtajien käy vielä paremmin. Hehän pääsevät oikein ruusuja kukkivalle oksalle. Työtehtävät ja -määrä vähenevät, mutta palkka pysyy sellaisena kuin ollut on.

Onko oikein?

Minun mielestäni ei ole.

Ei ihan!

Jotain lisää tehtäväkuvaan, mutta mitä se olisi?

1 kommentti .

kerrotaan, kun kerrottavaa tulee!

Sunnuntai 12.6.2022 klo 22:26

Salo on käynyt salaa lukuisia yritysneuvotteluja

https://www.sss.fi/2022/06/salaiset-neuvottelut/

Paikallislehden toimittaja on koonnut hyvän jutun Nokian (matkapuhelintehdas) 2012 luhistumisen jälkeisestä ajasta.

Silloinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko matkusti ulkomaille sinne tänne tavatakseen yrityksiä, jotka olisivat olleet kiinnostuneita kaupungista nimeltä Salo ja Meriniityn tyhjilleen jääneestä kiinteistöstä. Huhuja uusista tulijoista kiersi, mutta mitään tarkempia tietoja ei vuosien varrella annettu. Kaupunginjohtajaa alettiin pitää johtajana, joka ei koskaan kerro mitään.

Niukkasanainen on ollut myös Yrityssalon erityisasiantuntija Jouko Urmas. Hän kertoo vain, että ”meitä kiinnostivat kaikki mahdolliset työllistävät yritykset.”

Sen me kyllä olemme nähneet, kuulleet ja kokeneet, että mitään ei todellakaan etukäteen kerrota. Kun muutamat kaupungin virkamiehet ja IoTCampuksen toimitusjohtaja keksivät/päättivät, että tyhjillään olevan Kampa -rakennuksen ylempien kerrosten toimitilat muutetaan vanhusten palveluasunnoiksi, niin ei kaupunkilaisille ja päättäjille tästä kerrottu ennen ennenkuin oli pikkupakko. Päättäjille asia julkistui virallisesti vasta siinä vaiheessa, kun he saivat eteensä IoT Campus hoivayksikköä koskevan vuokrasopimuksen

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202189-6

Ja läpihän tuo meni. Vain muutama valtuutettu oli toista mieltä. Tähän kuntalain tarpeeseen ei puuttunut kukaan:

29 §
Viestintä

Kunnan toiminnasta on tiedotettava asukkaille, palvelujen käyttäjille, järjestöille ja muille yhteisöille. Kunnan tulee antaa riittävästi tietoja kunnan järjestämistä palveluista, taloudesta, kunnassa valmistelussa olevista asioista, niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä, tehdyistä päätöksistä ja päätösten vaikutuksista. Kunnan on tiedotettava, millä tavoin päätösten valmisteluun voi osallistua ja vaikuttaa.

Kunnan on huolehdittava, että toimielinten käsittelyyn tulevien asioiden valmistelusta annetaan esityslistan valmistuttua yleisen tiedonsaannin kannalta tarpeellisia tietoja yleisessä tietoverkossa. Kunnan on verkkoviestinnässään huolehdittava, että salassa pidettäviä tietoja ei viedä yleiseen tietoverkkoon ja että yksityisyyden suoja henkilötietojen käsittelyssä toteutuu.

Viestinnässä on käytettävä selkeää ja ymmärrettävää kieltä ja otettava huomioon kunnan eri asukasryhmien tarpeet.

Toivottavasti Salo salailee -tyyliä ei kirjata uusimpaan työn alla olevaan kaupungin  strategiaan. Campuksen täyttämistä nyt ainakin vielä riittää. Katso itse:

https://www.saloiotcampus.fi/fi/tilat-palvelut/erikoistilat/tuotantotilat

 

3 kommenttia .

näkyy tai ei näy..

Maanantai 6.6.2022 klo 16:12

Lakkiaisjuhla palasi normaaliin

https://www.sss.fi/2022/06/lakkiaisjuhla-palasi-normaaliin-salon-aikuislukiosta-valmistui-kevaan-vanhin-ylioppilas/

No niin palasi.

Pari vuotta sitten, kun ensimmäinen lapsenlapseni sai lakin, niin korona uhkas koko ajan nurkan takana. Vasta elokuussa pääsimme nuorta juhlimaan. Toiseksi vanhin lapsenlaps sai viettää juhlapäiväänsä ihan niinkuin ennen vanhaan.

Minä en tätä lähipiiriäni (lapsia, lapsenlapsia) ihmeemmin somessa revittele, mutta nyt hihkasen, jotta yllä olevan linkin takaa näkyy lauantaina lakin saanut lapsenlapseni kavereittensa kanssa. Lehti on julkinen, joten en nuorelta neidiltä edes kysy, saanko lehtiuutista ja -kuvaa esille nostaa. Ja onhan tässäkin joku sensuuri sentäs. Lehtijuttu näkyy vain digi -lehden tilaajille!

1 kommentti .

kipuillaan Klippulasta

Maanantai 6.6.2022 klo 15:28

Salon kaupunginvaltuusto on joulukuussa 2021 päättänyt, että Klippulan merenrantakiinteistö myydään. Perusteita kerrotaan ja väläytellään mm. viime vuosien olemattomasta käytöstä.

Missä sitä käyttöä nyt niin kovin paljon on koronaikana ollut muuallakaan? Jos kohteessa ei enää kesäsiirtolatoimintaa ole, niin voisi kai siellä olla jotain muuta toimintaa! Ja ihan kaikille kaupunkilaisille!!

Ideoitahan tuohon nyt kaivataan ja minun mielestäni ne on pare hankkia, kysyä joltain muulta taholta kuin kaupunkikehitys ja kaupunkikehitysjohtaja. Lautakunta kyl saa  minulta plussapisteitä. Se on 31.5.2022 päättänyt, että myyntipäätös perutaan.

Kaupunginjohtaja esittää, että Klippula pysyy myyntilistalla.

Pakkohan hänen on noin esittää.

Alunperin valtuuston päätöstä ei muuteta muuta kuin uudella valtuuston päätöksellä. Joko muutetaan tai ei.

https://www.sss.fi/2022/06/salon-kaupunginjohtajan-esitys-klippula-

Klippula pysyy myyntilistalla

Ja on tuolla Klippulassa nyt sitten käynyt SSS toimittajakin. Kaikki paikat on näköjään koluttu. Hyvä niin.

Kun uutisjuttua lukee, niin tulee olo, että ei kiinteistö mitenkään retuperällä ole.

Kierroksella Klippulassa

https://www.sss.fi/2022/06/kierroksella-klippulassa-muistojen-kesasiirtola

Toimittaja pohtii, mitä Klippulassa voisi tehdä, jos ei kesäsiirtolatoimintaa ole. Viikkovuokraus olisi yks ehkä = paikkaa vuokrattaisiin esim. perheille, joilla ei omaa kesämökkiä ole. Jos viikko kerrallaan vuokrataan, niin harmi, harmi, se todetaan, että kovin montaa huushollia ei sinne kesän aikana kerkeisi. Sensijaan tälle, että todetaan, ettei vuokrausbisnes  ole kaupungin ydintoimintaa, tälläiselle sanon höpöhöpö. Saahan kaupunki IoTParkissakin häärätä! Se on bisnestä sekin.   

Toimittaja pohtii myös sitä, paljonko Klippulan myynnistä saisi rahaa. Saako 100 000 vai saako puoli miljoonaa? Ja siihen sitten samaan syssyyn tiedoksi kaupungin toimintamenot. Ne ovat tänä vuonna yli 400 miljoonaa euroa, toista miljoonaa euroa päivässä. 

Mitään säästöä Klippulan myynti ei kaupungin kassaan tuo. Toimittaja sen hyvin tiivistää"Klippulan myyntituotto, on se mitä tahansa, on syöty tunneissa." 

Syöty tunneissa!

Onko siis myynnille järkeä?

Ei nyt.

Ei minun mielestäni.  

2 kommenttia .

tarkennusta eiliseen

Perjantai 3.6.2022 klo 14:48

Tarkastuslautakunta -juttua nostin esille jo eilen, mutta tänään löytyy oikein linkkikin. Ja puheenjohtajasta enemmän kuin sivukuva:

https://www.sss.fi/2022/06/salon-tarkastuslautakunta-on-huolissaan-kaupungin-tyontekijapulasta-vesilaitoksen-putkistoja-jaa-uusimatta-koska-henkilostoa-ei-ole/

Salon tarkastuslautakunta on huolissaan ..

Kommentoi kirjoitusta.

kunnon vastineita kiitos!

Torstai 2.6.2022 klo 16:25

Salon Seudun Sanomissa oli tänään koko sivun juttu Salon kaupungin tarkastuslautakunnan huolen aiheista. Kumpikohan oli se isompi, suurempi juttu, toimittajan kokooma yhteenveto kaupungin tilanteesta vai lautakunnan puheenjohtajan iso naamakuva (sivusta otettu)?

No kuvalla sai ainakin lehden lukijan pysähtymään. Ehkä lukemaan koko uutisjutun.

Salon menossa olevan valtuustokauden tarkastuslautakunta ei tunnu olevan tyytyväinen. Pj. toteaa, että vuodesta toiseen toistuu samoja teemoja, eivätkä asiat kehity. Vastineet ovat ylimalkaisia ym.

Toimittaja on varmasti ihan kaiken sen koonnut ja julki kirjoittanut, mitä puheenjohtaja on kertonut, mutta tuliko esiin jotain uutta verrattuna menneisiin vuosiin, alkaen Salon kuntaliitoksen ensimmäisestä toimintavuodesta?

Minun mielestäni ei tullut. 

Minä ajattelin tark.ltk -työstä viime vuonna näin: 

Valtuustolle annettavan lausunnon kokoaa joku muu kuin hallitus. Siihen voi tekstiä selitellä toimialajohtaja tai joku muu virkamies, mutta selittäkööt vaan. Lausunnon antamisvastuu on kuitenkin hallituksella. Kyllä hallituksen kuuluisi viimeisen päälle miettiä, onko annettu lausunto ok vai onko se pelkkää liirumlaarumia, onko asian vierestä tai onpa ainakin Salossa menneinä vuosina niinkin käynyt, että johonkin kohtaan ei ole vastattu lainkaan!!

Em. kommentti löytyy täältä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tarkastuslautakunnan-arviointikertomus-ja-siihen-lausunnon-antajat/4 kommenttia .

hei, meil pureta

Tiistai 31.5.2022 klo 20:34

Salon kaupunki purattaa Alhaisten vanhustentalot – Infrapurku Oy sai urakan

https://www.sss.fi/2022/05/salon-kaupunki-purattaa-alhaisten-vanhustentalot-infrapurku-oy-sai-urakan/

Mikään kovin pitkä uutinen tuo ei ole, joten digilehdettömän ei tarvitse olla murheellinen. Nostan tuon nyt esille lähinnä siks, että Alhaisten alueesta on hyvä kuva. Eikä tartte olla digitilaaja. Kuvan näkee.

Jaa, mitäkö purku maksaa? Työ on kilpailutettu, yhdeksän tarjousta. Halvin on hyväksytty, n. 119 000 rahaa.

No, onneks on salolainen firma = Infrapurku Oy. On edes jotain kotiin päin!

--

Jos joku on tippunut kyydistä tai ei muista, mitä alueelle on tulossa, niin kerron: alueelle tulee Senioritalo.

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2022/04/01/41069

Kommentoi kirjoitusta.

salolaisesta viestinnästä

Keskiviikko 25.5.2022 klo 19:16

Ulla Järven tätä mieltä -kirjoitus oli Salon Seudun Sanomissa 22.5.2022. Juttua et voi lukea, ellet ole em. lehden tilaaja. Mutta nou hätä. Minä googletin, löytyiskö se jostain. Löytyipä hyvinkin. Tässä linkki: 

https://ullajarvi.blogspot.com/2022/05/mielipide-viestinta-on-tahtolaji-myos.html 

Olen samaa mieltä Ullan kanssa. Kyllä tuo viestintä tahtolaji on. Voi olla, että muuallakin Suomessa, mutta salolaista meininkiä ei nyt ainakaan kehua voi.

Kantelun minä tuollaisesta tekisin. Joku on jättänyt hommansa hoitamatta! Kukahan??

 

2 kommenttia .

junaillaan

Keskiviikko 25.5.2022 klo 18:55

Varsinais-Suomen liitto: Tunnin juna ja Salon itäinen ohikulkutie hallitusohjelmaan

Itse juttu ei näy kuin digi -tilaajille, mutta kommentit kertovat! 

1 kommentti .

vuoden kaupunginosa

Perjantai 20.5.2022 klo 13:13

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Vanhan Rauman vuoden kaupunginosaksi 2022.

https://kuntalehti.fi/uutiset/kuntakierros/vanha-rauma-on-vuoden-kaupunginosa-2022-huikea-rakennusperintokohde-jota-vaalitaan-ylpeydella/

Vanha Rauma on ihastuttava kokonaisuus. Se on edustava näyte pohjoismaisesta puurakentamisesta. Kaupunginosa huokuu historiaa, mutta se on silti elävä kaupunkikeskusta, erilainen keskusta kuin missään muussa suomalaisessa kaupungissa. ”

Onneks olkko raumalaisille. Ovat kunniansa ansainneet.

Harmi vaan, että Salo -cityssä ei tuohon, mitä Raumalla on, päästä koskaan!

Salon keskustan alueella, joen molemmin puolin, puutaloja on sen verran, et sanoa saa. Vanhoja on vain muutama. Viimeisin rumilus -rakennus on torin kylkeen pykätty huoltorakennus.

Istuin silloin kaupunkikehityslautakunnassa, kun em. rakennus ensimmäisiä kertoja esillä oli. Lautakunnassa samaan aikaan istunut muistaa, jos muistaa, kun vinkkasin, jotta rakennuksen ulkomuodossa voisi matkia kaupungin kirjastorakennusta. Likellä olisi toinenkin puutalo eli vanha kaupungintalo. Jotain semmosta, maisemaan sopivaa!

No, rumilus siihen minun mielestäni suunniteltiin ja rakennettiin ja se maksoi ”mansikoita”! Omakotitalon hinnasta ovat puhuneet!!

5 kommenttia .

Onneks olkko Annalle!

Keskiviikko 18.5.2022 klo 17:13

26.3.2022 kirjoitin kaupunginjohtajan etsinnästä

Enää ei etsitä!

Anna-Kristiina Korhonen valittiin Salon kaupunginjohtajaksi aplodien säestyksellä

https://www.sss.fi/2022/05/anna-kristiina-korhonen-valittiin-salon-kaupunginjohtajaksi-aplodien-saestyksella/

Onnea ja menestystä nyt sitten vaan!

Olisin minä jo heti maanantaina voinut onnitella, mutta enpä juur ole tietsikan äärellä istuskellut!

Tulevaisuus näyttää kuinka kauan Annalle taputetaan. Itse toivon, että kauan. 

 

Tähän kommenttiin yhdyn: 

"Toivotaan että nyt saadaan pätevä, sopiva ja myös kaupunkilaisia kuunteleva. Hallintokulttuuriin saisi myös tarttua. Se on liian lepsua."

Löytyy alussa esille nostamastani blogista!

 

 

4 kommenttia .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »