Uusimmat kuvat

lakisääteistäkö?

Maanantai 12.10.2020 klo 12:56

Saloon kaavaillaan ”Mestis-tason” jäähallia 5,5 miljoonalla eurolla 

https://www.sss.fi/2020/10/saloon-kaavaillaan-mestis-tason-

Salon vapaa-ajan lautakunta tuollaista esittää.

Entäs esittävätkö, mistä sitä rahaa saadaan? Eivät. Eivät muutkaan lautakunnat, kun talousarvioitaan laativat.

--

Alan entistä vahvemmin olla sitä mieltä, että Salossa lautakuntiin pitäisi valita vain ja ainoastaan valtuutettuja ja varavaltuutettuja. Ja miks? Siksi, että valtuutettu ja varavaltuutettu olisi, hänen ainakin pitäisi olla, vähän paremmin selvillä kaupungin rahatilanteesta, siitä koko kokonaisuudesta.  

Mitä kaupunkilaiset tarvitsevat ja mihin tärkeysjärjestykseen palvelut toteuttamisten osalta vuosittain laitetaan, niitä ei lautakunnissamme ihmeemmin mietitä. Kaikki sooloilevat omiaan, vaikka ensin pitäisi tsekata, mitkä ovat must -jutut, siis lakisääteiset palvelut. Vapaa-ajan osalta jäähalli ei sellaiseen osastoon kuulu! Eikä kuulu edes lautakunta. 

https://vm.fi/kuntien-tehtavat-ja-toiminta 

Lautakunnat ovat hallituksen alaisia toimielimiä. Ne hoitavat toimialasta riippuen erilaisia pysyväisluonteisia tehtäviä ja tehtävistä päättäminen kuuluu valtuustolle.

Lautakuntien tehtävänä on toimia lähellä palvelutuotantoa, johtaa ja valvoa erilaista palvelujen tuottamista kunnassa. Lautakuntien rooliin kuuluu myös vahvistaa ja tuoda esille kuntalaisnäkökulma palvelutuotantoa kehitettäessä.

Lautakuntarakenne vaihtelee kunnittain ja pakollisia lautakuntia ovat ainoastaan tarkastus- ja vaalilautakunnat. Valtuusto voi johtosäännössään määrätä, että lautakuntiin valitaan jäseniksi vain valtuutettuja ja varavaltuutettuja. Tällä on haluttu korostaa valtuuston valtaa ja poliittista vastuuta. Lautakuntien jäsenten vaalikelpoisuuteen liittyvistä tekijöistä on säädetty kuntalaissa.


Kommentoi kirjoitusta.

vauhtia hankkeisiin?

Lauantai 10.10.2020 klo 18:38

Tuleva kaupunginjohtajamme Tero Nissinen on käynyt Salossa. Lehtitiedon mukaan hän on tutustunut sairaalahankkeeseen, hän on tavannut yrittäjiä ja liikuntaväkeä ja hänet on viety mm. IoT Campukselle.

Tottakai, sinne nyt ainakin. Kas kun ei saman tien tullut ajatusta (= jonkun ehdottamana), että kun siellä Campuksella sitä tyhjää tilaa aina vaan tuntuu olevan, niin vanhustenhoitopaikkojen rakentamisen (vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan viime viikkoinen idea-ajatus) lisäksi sinne voisi rakentaa sairaalatiloja. Alan opiskelijoita siellä jo on. Ja tuleva Tunnin Juna kulkisi melkein vieressä.

Ei sentään. Tuollaisia en odota. IoT Campus pysykööt niissä raameissa, joksi sitä markkinoitu on ja toivottavasti tunnin junan toohotukseenkin tulee joku päivä joku tolkku ja järki. Väylävirasto yks päivä jotain jo yritti, mutta kovin on kummallista, että miksi vasta nyt. 

 

2 kommenttia .

ii oo tee ja vanhukset?

Torstai 8.10.2020 klo 14:16

Onkohan kesäkuussa työnsä aloittaneella Salon sote -johtaja Mattilalla ensimmäinen tutustumiskäynti Saloon tullessa ollut IoT Campus?

Onko kerrottu ja näytetty, että tilaa on?

Onko vihjaistu, että sinne vaan vanhuksetkin?

Vai mistä moinen esitys, jota yks päivä luimme:

Esitys: Hintta ja Kukonkallio kiinni, vanhukset Salon IoT Campukselle

https://www.sss.fi/2020/10/esitys-hintta-ja-kukonkallio-

Nooh, eilen mies on ottanut lusikan kauniseen käteen ja vetänyt pois esityksensä:

Sote-johtaja Mattila poisti Kukonkallion ja Hintan hoivakotien lakkautukset lautakunnan listalta

https://www.sss.fi/2020/10/salon-sote-lautakunta-ei-kasittele

--

Minä nyt ihan vaan muistin virkistämiseksi googletin, mitä varten tuo IoT Campus olemassa on. Mm. tällaista löytys: 

Salo IoT Campus on yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisö, jossa rakennetaan älykkäämmän tulevaisuuden teknologioita. Kampuksen katon alla työskentelevät sekä IoT-alan suunnannäyttäjät että alojensa parhaat palveluyritykset.

Edelläkävijöiden joukossa on vielä tilaa. Salo IoT Campuksen monipuoliset ja muokattavat toimitilaratkaisut, kattavat palvelut sekä aktiivinen yhteisö tarjoavat yrityksellesi kansainvälisen kasvualustan suomalaisen teknologiaosaamisen ytimessä.

Tulevaisuuden toimitiloja

Toimistot, tutkimuslaboratoriot, tuotekehitystilat ja konesalit. Meiltä löydät puitteet, joissa on tilaa kasvulle.

Parhaat osaajat

Salo IoT Campuksella olet osa tiivistä yhteisöä ja kansainvälistä verkostoa, jossa yritykset, tutkijat ja opiskelijat kohtaavat.

--

Jotain toki muistan ilman googlettamistakin. Olin kaupunginvaltuutettu, kun campus -tiloista päätettiin (silloin puhuttiin osaamiskeskittymästä ja siihen liittyvästä kiinteistötoiminnasta), mutta sellaista en muista, vaikka kuinka muistiani pinnistäisin, että sinne vanhustenhoitolaitos joku päivä, joku vuosi sijoitettaisiin.

Kommentoi kirjoitusta.

kehnoa työn jälkeä

Perjantai 2.10.2020 klo 16:08

 

 

No jo on melkoista menoa ja meininkiä!

Annoin joku aika sitten plussapisteitä Jussi Mattilalle, mutta tänään, tässä ja nyt en voi antaa. Ei pisteitä tästä uutisesta: https://www.sss.fi/2020/10/esitys-hintta-ja-kukonkallio-kiinni-, eikä tästä ehdotuksesta: https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?.  

Vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että

1. vanhuspalvelut luopuvat Hintan ja Kukonkallion hoivakodeista

2. korvaava paikkamäärä hankitaan Salon IoT Campukselta vuokrattavista tiloista tai vaihtoehtoisesti kilpailutetaan vuokramallilla uudisrakennus korvamaan Hintan ja Kukonkallion paikkamäärä tehostettuna palveluasumisena, jossa toiminta jatkuu kaupungin omana toimintana.

Päätös:

  

Hallintosääntökin on näköjään taas kerran jäänyt lukematta, on jäänyt sekä Mattilalta että Lindegreniltä!

Lautakunta voi päättää, mitä sit päättääkin, mutta ei se hoitopaikoista noin vaan yksikseen päätä! Onko kesäkuussa työnsä aloittaneen Mattilan työhön opastus saatu apulaiskaupunginjohtajan tehtävissä toimineelta Niemelältä? Nimittäin joulukuussa 2019 hänkin oli sitä mieltä, että vain sote -ltk se on, joka tämäntyyppisistä asioista päättää. 

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20194215-15

Minä olin toista mieltä:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2439485#album_selector

Valtuustolle asia todella kuului ja sinne se mutkien kautta päätyi, mutta lopputulos 15.6.2020 oli mitä oli. 

Tätä blogia https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/06/30/34801 kannattais esim. valtuutettujen vielä lukea. Ja miettiä, että menikö ihan niinkuin alunperin päätettiin? x) 

Kesäkuinen päätös https://salo.oncloudos.com/kokous/20204348-15.PDF oli ja on sen sorttinen, että jos ei muuta, niin se kertoo päättäjien välinpitämättömyydestä. Minut on opetettu siihen, että kun jotain kysytään ja pyydetään, niin siihen vastataan. Meillä sellaisesta ei näköjään välitetä ei hallituksessa, eikä valtuustossa! 

Esim. tämä: "Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että uuden valmistelun yhteydessä pyydetään lausunnot ainakin vanhusneuvostolta ja eri eläkeläisjärjestöiltä. Kaupununginhallitus toivoo keskustelua vanhuspalvelujen tuottamisesta omana toimintana ja yksityisenä palveluna. Osana tätä keskustelua voisi olla palvelusetelin myöntämisperusteet." ei valtuutettuja kesäkuussa enää kiinnostanut!  Vai missä ne kaik mahdolliset lausunnot ja liitteet kesäkuussa olivat? 

 

x) Alimpana olevat linkit eivät enää toimi, kas kun Salo on uusinut sivustonsa. Uusinut ja uusinut?? Esim. tässä kohtaa keikkuu (ainakin eilen ja tänään) vanhat tiedot:

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lautakuntaan valitaan kolmetoista jäsentä. Lautakunnan tehtäväalueeseen kuuluvat terveydenhuollon palvelut, vanhuspalvelut ja sosiaalityön palvelut. Sosiaali- ja terveyslautakunnan apuna toimii viisijäseninen yksilöhuoltojaosto, joka tekee lautakunnan tehtäväaluetta koskevia yksilöön kohdistuvia päätöksiä.

Yhteystiedot

Apulaiskaupunginjohtaja
Jari Niemelä
02 778 2059

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja
Satu Parttimaa
0400 881 788

 

Ei meillä apulaiskaupunginjohtajaa enää ole.

Vai onko?

 

 

--

 

Alkaa tulla olo, että tässä kaupungissa "kaik on vaa sinpäi, mut kunnos ei ol mikkä!"

 

4 kommenttia .

tammikuinen blogi

Perjantai 2.10.2020 klo 15:01

Tammikuinen blogi: https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/18/32962

sitä saadaan, mitä tilataan!

Lauantai 18.1.2020 klo 20:27

Näin me yks päivä Salon Seudun Sanomista luimme: "Rakennukset ovat siinä kunnossa, että niitä ei kannata enää saneerata, todetaan ympärivuorokautisen hoidon kiinteistöistä tehdyssä selvityksessä."

Nooh, minä plarasin Salon kaupungin vuoden 2018 tilinpäätöstietoja (2019 tiedot ovat tähän aikaan vuodesta vielä työn alla), mitä siellä on kerrottu vanhusten paikoista ja lähinnä hoitolaitoksistamme. Eipä juur mitään! Vai missä näkyy, että joku olisi tsekannut, missä kunnossa hoitolaitokset ovat?

Ei löydy kuin tämmöstä: Kehitetään ympärivuorokautista hoitoa, tilinpäätös s. 151 tai s. 152 Riskit ja epävarmuustekijät / Palvelualueen merkittävimmät riskit: • Taloudellinen tilanne estää toiminnan kehittämisen entistä laadukkaammaksi • Taloudellinen tilanne heikentää merkittävästi kasvavaan palvelutarpeeseen vastaamista • Henkilökunta on ikääntynyttä ja sairauspoissaolot ovat lisääntymässä kasvavan työmäärän ja yhä haasteellisemman asiakaskunnan johdosta • Salon kaupungin vaikutusmahdollisuudet soteuudistuksen valmistelussa jäävät vähäisiksi

Eipä näy mitään erityistä tässäkään: Käyttösuunnitelma vuodelle 2020, sosiaali- ja terveyslautakunta.

Kovin äkkiä ja yllättäen näitä ongelmia eteemme tässä kaupungissa tupsahtaa, olivat paikat sitten lasten, nuorten tai vanhusten. Kertonee sen, että yhteistoimintaa eri toimialojen kesken ei ole, mutta kun joku kohde, joku paikka pitää saada pois päiviltä, silloin kaupungin tilapalvelut on valppaana ja kertoo lausunnon pyytäjälle/tilaajalle sen, mitä se toivoo.

Tammikuun alussa yllä mainittu lehti julkisti vanhusten hoitolaitosten lakkautuslistan. Hyvä, että julkisti, sillä sote -lautakunnan pöytäkirjasta sellaista tietoa ei tavalliselle kaupunkilaiselle näytetä. Varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen  ym. muutoksista sensijaan löytyy paljonkin infoa, ja varsinkin jos ja kun jaksaa kahlata läpi oppimisympäristöselvityksen, sen toisen vaiheen. Ja onhan tätä asiaa paikallislehtikin ihan kiitettävästi esillä pitänyt.

Salon kaupungin slogan voisi olla: sitä saadaan, mitä tilataan! 

Kommentoi kirjoitusta.

Salo -cityn uudet sivut

Keskiviikko 23.9.2020 klo 16:05

Salon Seudun Sanomat kertoo, että Salo on uusinut sivustojaan.

Vähän on hakemista, että hakemansa löytää. 

Etusivu näyttää freesiltä, mutta en olisi minä, ellen vähän motkottaisikin.

Ihan ensimmäiseen lokeroon en matkailijoita laittaisi, vaan vasta viimeiseen. Tuovat kyllä rahaa, kun poikkeevat tai vartavasten tulevat, käyvät siellä täällä, syömässä, ostoksilla ym., mutta eikös ykköstavoite ole, että tänne saadaan uusia asukkaita?

Sitten: otsakkeita pidän kankeina, siis näitä: matkailijalle, muuttajalle, töihin Saloon ja yrityksille.

Matkailijalle -kohta voisi olla VisitSalo. Sen ymmärtäisi ulkomaalainenkin, hän, joka "jossa tois pual maailma" miettii lähtiskö joku päivä vaikkapa Suomeen. Jos sormi pysähtyisi kartalla Turku - Helsinki välillä kohtaan Salo, niin kaupunkimme nimen klikkauksen jälkeen löytyisivät heti kaikki visiittihoukutuksemme. Kuka ulkomaan elävä nyt tommosta ymmärtää, jos sanotaan, että matkailijalle?

Muuttajalle -kohta voisi olla ”muuta Saloon” tai murteella ”muut meil” ja sen sisälle sitten hehkutukset, miksi tänne kannattaa muuttaa, missä asumisen paikkoja ym.

Töihin Saloon -otsakkeen tilalle laittaisin selkeästi ihan vaan, jotta Avoinna olevat työpaikat.

 

--

 

Ei mulla muuta tänään. Kinttua kyl särkee!

1 kommentti .

Tänään

Torstai 17.9.2020 klo 17:45

Sen verran oli jalka ja on edelleen särkevän kipee (kommentit kertovat), että pikkupakko oli vielä ottaa yhteyttä terveyskeskukseen. Kymppi ja plussat päälle annan sekä minut vastaanottaneelle lääkärille että röntgeniin. Ei ole mitään moittimista perjantaiehtoon päivystysvastaanotossakaan. 

Salon nykytilanteeseen SairaalanMäellä en Sote -uudistusta kaipaa! 

Mitäkö muka paremmaksi? 

Todella hyvää palvelua on ollut myös Suomusjärven yksikössä.

2 kommenttia .

kehuja

Sunnuntai 13.9.2020 klo 23:17

Nyt kun eletään korona-aikaa, niin matkustaminen on vähän niinkuin mustalla listalla. Sitä ei niin vaan mennä ekstempore, eikä edes suunnitellusti sinne tänne, ei laivalla Tallinnaan ja takaisin tai Tukholmaan ja takaisin, eikä lentämälläkään minnekään pidemmälle. 

On tässä sentäs jotain, jota voi tehdä. Ja ihan saa kaks kärpästä yhdellä iskulla: pääset reissuun ja pääset teatteriin. Salon teatterilaiset vievät Sinut Seilin saarelle

Ohjaaja Pauliina Salonius on osaava nainen. Mutta osaavia ovat myös ohjauksen alla olleet näyttelijät. Ihan kaikki. Taitavasti on Seili -musikaalin roolit jaettu. Jos pisteitä pitäisi jakaa niinkuin tänään ehtoolla Tanssii Tähtien kanssa ohjelmassa jaettiin, niin minä antaisin teatterilaisille vähän enemmän. Tanssijoille ei tainnut tulla kuin yhdelle parille yksi yhdeksikkö. Minä annan kympit Merita Seppälälle, Roope Pelolle ja Jaana Joutselalle. Pasi Nikulalle annan kymppi plussan. Oli hän vaan aikamoinen herra tohtori! Huhhuh!

Lavastus oli niukkaa, mutta taustalle aina välillä heijastetut videot toivat hienosti esille ja täydensivät menneiden aikojen tapahtumia, myös Seilin saaren maisemia. Puvutkin kertoivat paljon. Hoitaja on hoitaja ja potilas on potilas. Hyvin oli toteutettu. 

Kehuja tuli!

 
 

6 kommenttia .

kengät, kengät

Tiistai 1.9.2020 klo 14:33

Kun on kerran joutunut/päässyt pukeutumisensa osalta lööppeihin, niin ei siitä näköjään ihan helpolla irti pääse.

Vuosia, vuosia sitten nostin esille Aleksander Stubbin shortsit. Että väärässä paikassa, väärät pöksyt ja väärää pituutta!

Pari vuotta myöhemmin mies vitsaili: ”Enpähän tullut tänään tänne sortseissa tai varvassandaaleissa.”

Nyt on vuosi 2020 ja taas joutuu mies selittelemään!

Stubbin perheessä tytär on saanut valkolakin ja kun valokuvia pruukataan ottaa, niin Isä ja Tytär -kuva on varmasti ollut paikallaan.
Pauhuja vaan on tullut tyttärestään ylpeän isän somepäivityksestä saman tien: ranskalaisdiplomaatti Gerard Araud on Aleksanderille huomauttanut, että puvun kanssa ei saa pitää lenkkareita.

Nooh, eipä ole mies tässäkään sanattomaksi jäänyt, kun on kuitannut:” En tiennytkään, ettei ranskalaisille suurlähettiläille opeteta italialaista muotia ”

Oliskohan mennyt paremmin läpi, jos lenkkarit olisivat olleet ranskalaiset?

Jos minä olisin jostain huomautellut, niin olisin kysynyt, että missä kravatti tai rusetti. En kuitenkaan nyt kysy, enkä huomauttele, sillä katson, että kuva on otettu koto -oloissa, ilmeisesti ihan omalla pihalla. Kyllä se on niin, että kotonas saat pukeutua kuinka tykkäät!

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/nuo-kengat/

Kommentoi kirjoitusta.

Onk Sul?

Tiistai 1.9.2020 klo 13:07

Onko Sinulla ÄlyPuhelin? Jos on, niin joko olet itselles Koronavilkun ladannut?

Minä olen, mutta en kyl yhtään toivo, että se alkais mulle vilkutteleen!

3 kommenttia .

lausunto

Perjantai 28.8.2020 klo 23:15

Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan tehtäviin kesäkuussa tulleella Jussi Mattilalla on melkein heti ollut pöydällään melkoista postia:

STM pyytää lausuntoanne aiheesta: Lausuntopyyntö hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi

Luettavaa löytyy tämän linkin takaa: http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204438-7

--

Jos kaikki vastaaminen on Mattilan päästä, niin hattua nostan, eikun niiaan! ISOn työn on tehnyt, eikä mitään liirumlaarumia sosiaali- ja terveyslautakunnalle pudottele.

Jos tämä olisi jonkin sortin työnäyte miehen sote -osaamisesta ja minulla siihen numeron antamistehtävä, niin kyllä taitaisin kympin antaa!

2 kommenttia .

maskin takaa

Keskiviikko 26.8.2020 klo 14:18

Näin kirjoittaa Salon Seudun Sanomissa Virpi Lietzen kolumnissaan Maski nenälle vie:

Reippaan kokoisesta nenästä on yleensä kai harvoin iloa, mutta maskiaikana kunnon klyyvari on etu. Yhdelle tutulle käy nimittäin niin, että maski ei pysy kunnolla paikoillaan, kun hänellä on niin matala ja pieni nenä. Isonenäisen päässä maski istuu ryhdikkäästi. Kiitän isän puoleisia geenejä siitä, että nenäni riittää kasvosuojusta kannattelemaan.”

Olen samaa mieltä. Isohkon nenän päällä keikkuu helposti vaikka mitä!

Minulla on kaupasta ostettuja maskeja siltä varalta, että jos joku päivä, kun kotoa poistun, niitä tarttis!! Jos tarttis, se riippuu vähän paikasta. Ruokakaupassa käyn yleensä sellaiseen klo -aikaan, että ei pahemmin ruuhkaa ole. Yks päivä olin kyl keskellä päivääkin, mutta en oloani korona -uhatuksi tuntenut. Mutta voi se semmonenkin tilanne tulla. Ja tulee ainakin, jos kuulee, että kaupungissa on joku tartunnan saaneeksi ilmoitettu. Yhdestä tulee äkkiä kaks ja sit kolme ja jne! Varpaisillaan ja varovainen on pikkupakko olla!

Hyödynsin Marttaliiton sivuilta saatavaa maskin kaavaa. Ompelin ”iha ite”. Vielä on kesää jäljellä, joten kukkakankaasta tietysti.

Kommentoi kirjoitusta.

uus tirehtööri

Maanantai 24.8.2020 klo 19:43

kuka, ken, kumpi on ratkennut 

Tero Nissinen on Salon uusi kaupunginjohtaja

https://www.sss.fi/2020/08/korhonen-vai-nissinen-sss-seuraa-hetki-hetkelta-salon-uuden-kaupunginjohtajan-valintaa/

Jotain muutakin mies osaa kuin kaupungin johtamista: hän on tenniksen maailmanmestari 

https://www.sss.fi/2020/08/salon-uusi-kaupunginjohtaja-on-tenniksen-maailmanmestari-pelasi-pari-viikkoa-sitten-jarkko-niemista-vastaan/

Mitäpä muuta kun Onneks Olkko -toivotukset. 

 

2 kommenttia .

kuka, ken, kumpi?

Maanantai 24.8.2020 klo 17:23

Seurantamahdollisuus!

Hetki hetkeltä niinkuin salkkari toteaa:

https://www.sss.fi/2020/08/korhonen-vai-nissinen-sss-seuraa-hetki-hetkelta-salon-uuden-kaupunginjohtajan-valintaa/

Tänään alkaen klo 18.00-. Kyllä kaupungintalolla Tunnin Junakin viuhahtaa, mutta se on oma stoorinsa se. Kumpi kaupunginjohtajaksi Nissinen vai Korhonen, se nyt varmasti kiinnostaa yhtä sun toista! Näkemisen linkin löydät täältä: https://www.salo.fi/57370.aspx ja esityslistan täältä:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20204452

70 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 1449/01.01.01.01/2020

Kaupunginhallitus 17.08.2020 § 295

Valmistelija: henkilöstöjohtaja Christina Söderlund, christina.soderlund@salo.fi, puh. 02 778 2103 ja rekrytointiasiantuntija Hanna Visuri, hanna.visuri@salo.fi, puh. 02 778 2277.

Kaupunginhallitus päätti 27.4.2020 nimetä kaupunginjohtajan valintaa valmistelevan työryhmän ja samalla antoi valintaprosessin toimenpiteet työryhmän hoidettavaksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja valtuutettiin päättämään ulkopuolisen asiantuntijan hankinnasta. Ulkopuolisena asiantuntijana hakuprosessissa oli Mercuri Urval Oy.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hakuilmoitus oli seuraavanlainen:

Kaupunginjohtajana vastaat strategiatyöstä, kaupungin palvelujen ja toimintojen jatkuvasta kehittämisestä sekä lain edellyttämästä kuntatalouden tasapainosta. Edistät ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kaupungin elinvoimaisuutta sekä sen pito- ja vetovoimaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Sinulle kuntalaisen ja kunnan etu on aina toiminnan keskiössä.

Tehtävässäsi johdat kaupungin henkilöstöä ja kaupunkikonsernia. Henkilöjohtajana olet helposti lähestyttävä ja kannustava. Johdat esimerkilläsi ja aktiivinen päivittäisjohtaminen jatkuvan parantamisen hengessä on sinulle luontainen toimintatapa. Erotat olennaisen, olet linjauksissasi selkeä ja ajankäytössäsi tehokas. Sinussa on tarvittaessa särmää, mutta olet aina oikeudenmukainen. Olet vastuunkantaja, mutta osaat myös jakaa ja vaatia vastuuta.

Olet aktiivinen viestijä ja varma esiintyjä. Viestintä ja sidosryhmätyö ovat sinulle olennainen osa johtamista. Sinulla on laajat, monipuoliset verkostot ja toimit niissä luontevasti.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi odotamme erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa sekä tulet toimeen myös ruotsin kielellä. Omaat kunnallishallinnon johtamiskokemusta ja kuntatalouden, kuntien toimintaympäristön sekä elinkeinoelämän syvällistä tuntemusta.”

Kaupunginjohtajan virka oli haettavana 8.5. - 8.6.2020. Määräaikaan mennessä virkaan jätettiin 23 hakemusta. Yhteenveto hakijoista on kaupunginhallituksen kokousintrassa oheismateriaalina.

Kaupunginjohtajan valintatyöryhmä haastatteli 16. ja 17.6.2020 kaupunginjohtajan virkaa hakeneista seuraavat:

hallintotieteiden maisteri Härkönen Petri

yhteiskuntatieteiden maisteri Kesäniemi Jari

hallintotieteiden tohtori Komulainen Mikko

kauppatieteiden maisteri Korhonen Anna-Kristiina

valtiotieteiden maisteri Kuusela Antti

valtiotieteiden maisteri Kyynäräinen Niko

diplomi-insinööri Mannervesi Mika

hallintotieteiden maisteri Nissinen Tero

valtiotieteiden tohtori Parpo Antti

kauppatieteiden maisteri Soosalu Ilari

Haastattelujen jälkeen kaupunginjohtajan valintatyöryhmä päätti, että kokonaisarvioinnin perusteella soveltuvuustestaukseen valitaan

kaupunginjohtaja, hallintotieteiden maisteri Nissinen Tero kaupunginjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Kesäniemi Jari vs. kaupunginjohtaja, kauppatieteiden maisteri Korhonen Anna-Kristiina toimitusjohtaja, valtiotieteiden maisteri Kyynäräinen Niko.

Mercuri Urval Oy:n edustajat Principal Consultant Tomi Arppe ja Consultant Petra Naavalinna selostivat soveltuvuusarvioinnin tuloksia kaupunginjohtajan valintatyöryhmälle 29.6.2020.

Valintatyöryhmä on soveltuvuustestien jälkeen valinnut jatkoon kauppatieteiden maisteri, Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen ja hallintotieteiden maisteri, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissisen. Kaupunginhallitus on haastatellut kummankin jatkoon päässeen iltakoulussaan 3.8.2020. Korhonen ja Nissinen ovat olleet 10.8.2020 kaupunginvaltuuston iltakoulussa, jossa heiltä on kysytty kuntalaisilta tulleita kysymyksiä, minkä lisäksi valtuutetut ovat voineet esittää heille kysymyksiä. Valintatyöryhmän käsityksen mukaan Korhonen ja Nissinen erottuvat kokemuksensa, koulutuksensa ja muun osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa muodostaman kokonaistarkastelun osalta kahtena selkeästi vahvimpina hakijoina.

Vs. kaupunginjohtaja, kauppatieteiden maisteri Anna-Kristiina Korhosen vahvuuksiksi nähtiin kyky strategiseen ajatteluun ja selkeisiin linjauksiin, vahvat viestintä- ja esiintymistaidot. Soveltuvuustesteissä Korhonen nähtiin monipuolisen osaamisen omaavana johtajana, joka on sitoutunut kuntajohtamiseen.

Kaupunginjohtaja, hallintotieteiden maisteri Tero Nissisen vahvuuksiksi nähtiin kuntien ja niiden toimintaympäristön tuntemus, kunnallishallinnon johtamiskokemus ja monipuoliset verkostot. Soveltuvuusarviossa korostuivat johtamisote, ratkaisuhakuisuus ja aikaansaavuus

Virka täytetään ehdollisena, että hakija esittää terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hallintosäännön 56 §:n mukaan kaupunginhallitus vahvistaa kaupunginjohtajan palkkauksen, josta päätetään sen jälkeen, kun valtuusto on tehnyt kaupunginjohtajan valinnan. Valitun kaupunginjohtajan kanssa laaditaan johtajasopimus.

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen ollessa tehtävää hakeneena asiassa esteellinen, asian esittelee hallintosäännön mukaisena sijaisena hallintojohtaja.

Vs. kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se päättää toimittaa kaupunginjohtajan virkavaalin.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että virka täytetään ehdollisena, kunnes tehtävään valittu henkilö on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen, ja että virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kaupunginhallituksen puheenjohtajat Saija Karnisto-Toivosen, Elina Suonio-Peltosalon ja Ulla Huittisen käymään tarvittavat neuvottelut palvelussuhteen ehdoista ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Päätös:

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen oli tehtävää hakeneena jäävi asiassa, ja poistui kokouksesta klo 19:06. Esittelijänä toimi Korhosen poissa ollessa hallintojohtaja Laura Ala-Hannula.

Merkittiin, että henkilöstöjohtaja Christina Söderlund oli kokouksen alussa paikalla toimiakseen asiantuntijana asialla.

Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Anna-Kristiina Korhonen palasi kokoukseen klo 19:08

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää toimittaa kaupunginjohtajan virkavaalin ja että virka täytetään ehdollisena, kunnes tehtävään valittu henkilö on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen, ja että virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Päätös:

 

1 kommentti .

takkuilua tahallaan vaiko muuten vain?

Maanantai 24.8.2020 klo 16:59

Vuoden kyläksi on valittu Hajala. 

https://www.sss.fi/2020/08/600-asukkaan-hajala-juhlii-vuoden-kylana/ 

Hyvä niin. Helmiä ovat. Kaikki Salon alueen kylät ovat sellaisia Helmiä, että torin laidalla sijaitsevan kaupungintalon virkamiesten ja -naisten tulisi muistaa ne joka päivä. 

Salon Seudun Sanomissa Pasi Lehti ihmettelee, miksi Salo on jättänyt palkitut kylät (vuonna 2011 vuoden kylä oli Perniön Teijo) hyödyntämättä markkinoidessaan kaupunkia uusille asukkaille. 

No niinpä. Sitä samaa ihmettelee moni muu.

Joku kaupunkisuunnittelun toimistossa takkuilee! Mikähän? Tai kuka? Tai onko vika siinä, että kaupunkisuunnittelun palvelupiste on Halikossa? Vähän ovat niinkuin motissa? Mitäs jos rakentaisivat tähystystornin kaupungin keskipisteeseen?

Tiedätkö/muistatko, missä se on? Tämä Salon keskipiste, kuntaliitosSalon Napa?

Minäpä muistan, kun sen joka päivä näen: 

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/481666

Kommentoi kirjoitusta.

meil kysytä!

Keskiviikko 19.8.2020 klo 20:12

"Salon kaupunki toteuttaa kyselyn yli 65-vuotta täyttäneille salolaisille sekä yläkoululaisille ja heidän vanhemmilleen ymmärtääkseen paremmin heidän liikkumistarpeitaan, tottumuksiaan ja haasteitaan. Kysely on osa Salon kaupungin käynnistämää älykaupunkihanketta, jonka tavoitteena on kehittää älyliikennepalveluita apuna käyttäen uusia ratkaisuja liikkumiseen sujuvoittamaan arkea ja lisäämään asukkaiden hyvinvointia."

Olen kyselysoiton saanut, mutta en silloin just kerennyt vastamaan. Onneks vastaamisaikaa on vielä 30.8.2020 saakka. Linkki löytyy täältä: https://www.salo.fi/57362.aspx

Koiteta jotta sanoo, ku kert meitinki ikäsilt kysytä!

Kommentoi kirjoitusta.

Anna-Kristina ja Tero

Maanantai 10.8.2020 klo 20:12

Tänään haastateltiin Salon kaupunginjohtaja -ehdokkaita. Hetken aikaa haastatteluja netin kautta seurasinkin.

Minä lähetin kaksi kysymystä. Tässä kopio sähköpostistani:

Tervehdys tämän postin vastaanottajalle! 

Kysymykseni kaupunginjohtajaehdokkaille Anna-Kristina Korhonen ja Tero Nissinen.

Joku on joskus todennut, jotta "kuka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä".

Salon seudun kymmenen (10) kunnan kuntajakoselvitys, hallinnon ja palveluiden järjestämissopimus 11.6.2007 selvitysosineen on edelleen kaupungin sivustoilla näkyvissä. 

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/ 

  

 1. Oletko lukenut em. selvitykset? 

Jos olet, niin löydätkö järjestämissopimuksen tavoitteista jotain, jota pitäisit edelleen tärkeänä? 

Jos jotain on, niin voitko kertoa mitä ja myös ajatuksesi asian/asioiden eteenpäin viemiseksi?


 2. Miksi haluat Salon kaupunginjohtajaksi?

Kommentoi kirjoitusta.

kesään 2020 mennessä

Torstai 6.8.2020 klo 11:40

 Näin vuonna 2018:

Kaupunginhallitus päättää, että asiassa laaditaan esiselvitys osana tulevaisuuden asumisympäristön kärkihanketta asuntopoliittisen ohjelman valmistumisen jälkeen ja ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto merkitsee aloitteen johdosta annetun selvityksen tiedoksi ja toteaa, että aloite on loppuun käsitelty.

Asia oli esillä myös Salon Seudun Sanomissa

https://www.sss.fi/2018/08/salossa-pohditaan-asuntomessujen-jarjestamista/

Tuli vuosi 2019: Asuntopoliittinen ohjelma hyväksyttiin ja lupauksiakin annettiin

Vuoden 2020 alkupuolella selvitetään Salon edellytyksiä hakea asuntomessukaupungiksi ja tehdään alustava arvio siitä, minkä olisi Saloon sopiva asuntomessujen teema. Tavoitteena on, että kaupunginhalllitus voisi päättää asuntomessujen hakemisesta kesään 2020 mennessä.

Siis kesään 2020 mennessä?

Kesä 2020 kallistuu koht syksyn puolelle. Tässä nyt julki ihmettelen, jotta onko asia menossa/tulossa vai onko se kokonaan hyljätty?

Vähän mulla on kiireistä ollut viime aikoina. En ole kaupungin sivustoilta edellämainittuja hakuja enempää asian mahdollisia käänteitä selvitellyt.

Siis, jos homma hoidossa on, niin hyvä.

Jos ei, niin VoiVoi!

Kommentoi kirjoitusta.

kysytään

Keskiviikko 5.8.2020 klo 11:18

Kysytään asukkailta!

No niinpä. Näin Hämeenlinnassa"Millä keinoilla mielestäsi kaupungin taloutta saataisiin vahvistettua?"

Hämeenlinna kuulee asukkaita ja sidosryhmiä verkossa kysymysten sarjalla, jonka kaupunki on nimennyt elinvoimakyselyksi. Kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä kertoo, että kyselyä on rakennettu alkuvuodesta asti. Valtuutetut ovat kysymyssarjaan jo vastanneet, nyt odotetaan muiden mielipiteitä.

Kommentoi kirjoitusta.

korona, korona

Tiistai 4.8.2020 klo 14:09

Kertakäyttöistä vai jatkuvaa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kertakayttoista-vai-jatkuvaa/

Silloin tällöin vilkaisen viimeisintä katsausta koronaviruksesta. Varmaan moni muukin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustoilta tietoa löytyy. Sitä löytyy paljon.

Luulisin, kuvittelisin, että ei yksittäistä ihmistä enää päivittäin kiinnosta muu kuin se, montako tartuntaa on tullut ja onko sitä omassa kunnassa. Jos sitä ei omalla alueella tunnu olevan, niin kyllä sitä helposti lipsahdetaan vanhaan (olevinas hyvään) aikaan. Hanan alla et enää käsiä pese niin usein kuin mitä maalis – huhtikuussa ja etäisyyden pito ihmisten ilmoilla liikkuessa voi sekin olla enää vain vähän sinnepäin.

Maskien käyttöä suositellaan, ehkä vielä terävöitetäänkin. Uutiset kertovat, jotta kasvomaskien käyttöön saattaa tulla tarkempi suositus, jos ja kun liikut julkisissa tiloissa ja olet julkisen joukkoliikenteen käyttäjä.

Terävöitetään vaan ohjeistoa, mutta jos maskien käyttöön siirrytään ja niitä ohjeiden mukaan käytetään, niin ensinnäkin: melkoinen laskuhan niistä kertyy. Kenellä sellaisia varoja on?

Toiseksi: Kuka sitä kontrolloi, onko se kasvoillasi kertakäyttöisenä vai onko se siinä keikkunut koko päivän tai viikon? Suuri vaara on, että maskin käytössä huijataan, ts. pidetään, käytetään yhtä ja samaa naamaria.

Olen jo nyt kuullut, että esim. hoitolaitoksissa ja kotipalvelussa hoitajat käyttävät maskia miten sattuu. Välillä se on naamalla ja välillä leuan alla. Kun siirrytään seuraavan asiakkaan luo, niin vedetään muina miehinä/naisina suoja leuan alta nenän ja suun eteen. Ulospäin annetaan kuva, että koronalta suojelu ja suojaaminen otetaan tosissaan, vaikka tilanne on aivan jotain muuta. Käveleviä maskikatastroofejako tässä nyt kaivataan?

Ja kolmanneksi: Kuka huolehtii käytetyn maskin hävittämisestä? Maskeja ja suojakäsineitä heitellään mihin sattuu. Eikö niihin, jos johonkin pitäisi antaa samantapainen ohjeistus kuin koirankakan keräämisiin?

3 kommenttia .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »