Uusimmat kuvat

ennakkoon

Torstai 27.5.2021 klo 0:33

Yli tuhat salolaista kävi ennakkoäänestämässä

Simmottis! Salossa on ihan vilskettä ollut. Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen. Äänestämässä on jo käynyt 1235 äänioikeutettua!

Valinnan varaa ehdokkaista meillä kyllä on. Kaupunkimme 51-jäseniseen valtuustoon on tarjolla 6,7 ehdokasta yhtä valtuustopaikkaa kohden.

https://www.sss.fi/2021/05/yli-tuhat-salolaista-kavi-ennakkoaanestamassa-tanaan/

1 kommentti .

pähkähullu idea

Keskiviikko 26.5.2021 klo 21:44

Sataa, sataa. Kuinka jaksaakin? Pihalle ei ole asiaa, joten jospa kirjoittaisin!

-- 

Yks päivä Salon Seudun Sanomat nosti esille kyselytutkimuksensa tulokset nk. Tunnin junasta. Kyselyyn oli otettu 700 salolaista.

55 prosenttia vastaajista on ollut sitä mieltä, että ei se tämän kaupungin elinvoimaisuutta lisää. Lisääntymiseen uskovia on ollut 35 prosenttia. Ja sitten on se joukko, joka ei ole sanonut ei juuta eikä jaata. Heitä on ollut 10 prosenttia.

Tämän linkin takaa https://www.sss.fi/2021/05/kaupunkilaisten-enemmisto- ei koko uutisjuttu näy, mutta näkyypä vino pino kommentteja. On näkemyksiä puolesta ja vastaan.

--

Jos minä olisin juna -hankkeesta jotain kysellyt, niin olisin kysynyt, jahnannut, haastatellut vain kaupungin päättäjiä ja erityisesti heitä, jotka tunnin junaa niin kovasti ovat koko ajan fanittaneet. Esim. tämmöisiä olisin udellut:

1. Käytkö töissä Helsingissä?

2. Millä kuljet?

3. Jos käytät junaa niin miten kuljet Salon asemalle? 

4. Miten jatkat matkaa Helsinki -päässä?

5. Paljonko koko kokonaisuuteen kuluu aikaa, että kotiovelta työpaikallesi pääset?

6. Mikä tunnin juna -hankkeessa on mielestäsi ollut "tänne se täytyy saada" -juttu?

7. Mitä hyötyä sinulle? Paljonko työmatkasi nopeutuu?

Ainakin nuo olisi kiva tietää! 

--

14.5.2021 Salon Seudun Sanomissa oli juttu Salossa asuvasta, Helsingissä töissä käyvästä Mikael Collanista. Hänen mielestään tunnin juna on ”pähkähullu idea”.

Kommentteja on kaksi. 

Hän ei näe mitään järkeä tunnin junassa, mutta hän onkin taloustieteilijä, eikä poliitikko.

Kommentoi kirjoitusta.

ei kerkee nyy

Maanantai 24.5.2021 klo 12:30

Nyt en ole ehtinyt kirjoitella. Maalaismaisemissa asuvalla niinkuin minä, on aina keväällä vaikka minkälaista tekemistä pihalla ja puutarhassa.

Pitkän päälle meikäläisen pitäisi jo hommia saada vähennettyä ja jos jotain, niin istutusten pitäisi olla sellaisia, etteivät ne enää kesällä pahemmin töitä teettäisi. Vaan minkäs itelles mahdat? Aina tulee jotain lisää!!

Keväiset kyläreissut ystävien pihapiiriin pitäisi lailla kieltää. Tai ainakin joku asetus olisi syytä antaa. Että et ota. Et ota mitään. Etkä pyydä. Et vaikka ystäväs pihalla olisi mitä tahansa helppohoitoisia ihanuuksia!

Takaisin pihalle!

Ilost tätä viikkoo Lukijoilleni!

--

Oi, mää unhotin. Lauantaina lämmitin ulkosaunan, maltoin löylytellä ja ihan rauhassa katsella maalaismaisemaa!

Kommentoi kirjoitusta.

kokosin grillin

Lauantai 15.5.2021 klo 16:30

 

Salolaiset ovat innostuneet grillaamaan. Niin varmaan muutkin.

Paikallislehtemme kertoo, että nyt kun ollaan paljon kotona, kotipihaan halutaan panostaa. Luksusta hankitaan. Liikkeistä löytyy kuulemma grillejä jokaiseen makuun. Kaasugrilliä kehutaan. Että se on helppo ja nopea.

Jaa-a. Mitä tuohon nyt sanoisi?

Minulla ei mitään kaasullista ole ollut, eikä muutoinkaan mitään luksusta, mutta uusi grilli kyl oli nyt kesän kynnyksellä etsittävä. Edellisestä – vanha kuin taivas – hajosi pohja. Just ja just sain äitienpäivän aattona makkarat paistettua. Äitienpäivänä se ei sitten enää onnistunut. Pohja vähän vielä piti, mutta jalat pettivät. Ne vaan irtosivat. Vanhuus se tulee näköjään grillillekin.

Ajattelin, että jos samanlaisen (kaasua en edes ajatellut) ostan kuin entinen, niin sehän on helppo juttu. Ei ollut. Googlettamalla löytyi parinkympin grillejä, mutta kun ensimmäiseen sellaista myyvään kauppaan menin, niin ei-oota tarjottiin. Toinen kauppa onneksi luonnisti. Ostin grillin ja tulin tyytyväisenä kotiin. Sitten kokoamaan!

Tyytyväisyys pikkuisen laimeni, kun aloin osasia yhteen kasata. Osia oli paljon, oli kansi ja pohja, oli jalkoja ja ritilöitä, oli muttereita ja oli sivukaupalla ohjetta.

Yksin ähelsin. Välillä en tiennyt mitä kohtaa olisi pitänyt tukea, jotta sain jalat ja pyörät paikoilleen. Mutta sainpas. Kannen ja kahvatkin. Tunti siihen meni. Jos olisi saman tien tarvinnut koota toinen, niin sitä en enää olisi tehnyt.

Vanhan grillin kansi ja pohjaosa päätyivät kukkasten alustoiksi ja yhteen kukkapuskaan ne raihnaiset jalatkin pyörineen päivineen päätyivät. Ei siis mennyt ennen aikojaan mitään hukkaan!

Että tämmöstä. Tervetuloa suvi! Pihan grillipaikka on valmiina.

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kokosin-grillin/

 Ukkosesta uhkaillaan. Siitä en niin välittäisi!

2 kommenttia .

äitienpäivää

Sunnuntai 9.5.2021 klo 0:15

Onneks olkko kaikille äideille!

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/1271317

Kommentoi kirjoitusta.

ei hyvä

Perjantai 7.5.2021 klo 13:23

Kauhistus! Ja äitienpäiväkin viel tulossa! Huhhuh! Uskaltaako koht muuta kohdata kuin oman naamansa peilissä?

Salossa 37 uutta koronavirustartuntaa – vain Helsingissä suurempi päiväkohtainen lukema

Digilehtiset näkevät koko uutisen, mutta ei -digiset voivat lukea vaikkapa "tätä mieltä" -kommentteja

https://www.sss.fi/2021/05/salossa-37-uutta-koronavirustartuntaa-vain-helsingissa-suurempi-paivakohtainen-lukema/

--

Lisäänpä tähän vielä linkin kaupungin sivustoille, jossa tiedote: 

https://salo.fi/ajankohtaista/?mid=4-1789

 

Tiedote

Ajankohtaiskatsaus Salon kaupungin koronatilanteeseen

Julkaistu 7.5.2021 13:30

Salossa on tällä viikolla (ma – to) todettu yhteensä 90 koronatartuntaa. Viime viikolla tartuntoja oli yhteensä 46.

Salon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 267, kun se esimerkiksi Turussa on 92 ja Helsingissä 87.

Tartuntoja on edelleen laajasti eri lähteistä ja tällä viikolla tartunnat ovat lisääntyneet ikäryhmissä 0-12-vuotiaat sekä 20-vuotiaat ja sitä vanhemmat, kun viime viikolla korostuivat erityisesti nuorison vapaa-ajan kokoontumisiin liittyvät ryppäät.

jne. Jatka em. linkistä. 

 

2 kommenttia .

hallituksen kovat

Torstai 6.5.2021 klo 16:56

"Kaikest määki pelipaitatan revin. Tänäpä rupes harmittama tämä uutine:"

Hallituksella kovat tavoitteet liikenteelle

Iltalehdessä tuo oli. Minä tuuppasin harmistukseni blogiksi Uuteen Suomeen!

Valtioneuvoston kolmivaiheisen suunnitelman tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt. Reipasta tahtia meinataan edetä, jos jo vuoteen 2030 tähdätään.

Jos tavoite ei onnistu, niin sitten hallitus miettii muita konsteja – anteeksi – keinoja. Suurennuslasin alle joutuu esim. fossiilisten polttoaineiden kansallinen päästökauppa. Ajoneuvokilometreihin ja tieluokkiin perustuvaa liikenneveromalliakin on esiin nostettu.

Voi hyvät hyssykät sentäs!

Hallituksen kannattaisi ihan ensiksi kartoittaa Suomen tiet. Että missä kunnossa ne ovat. Jos tiellä liikkumisesta pitäisi joku päivä erillistä veroa maksaa, niin jo on maailman kirjat sekaisin. Ei tiestö missään hyvässä kunnossa ole! Esim. täällä meikäläisen kotiseudulla valoisalla ajaessa pystyy suurimpia teiden ”krotteja” välttämään, mutta eipä onnistu syksyn pimeässä.

Onhan tässä uutisessa selitetty vaikka mitä, mutta jo sana sähköauto saa kiukkuvaihteeni vitoselle.

Onko arvoisa ministeri Harakka miettinyt, mites sitten moisen menopelin kanssa toimitaan, jos tulee kunnon sähkökatkos?  Tulee kertaheitolla vaikka koko maahan. Ei lataudu edes telefooni.

Pitääkö hevonen ostaa? Kärrytkin tarvitaan, jos ei osaa ratsastaa!

EU tässä liikennepäästö -toohotuksessakin taustapiru on, mutta Suomiko muka joku pahis?

Ja muuten, onko varmaa, että kaikki tämä tulossa, mietinnässä oleva ihmisten patistaminen hallituksen haluamaan liikennekäyttäytymiseen, kestää myös perustuslain pykälät? Perustuslakiin tässä korona -taistelussakin on tänä vuonna tukeuduttu! Ei sitä niin vaan ole saanut ihmisten perusoikeuksiin puuttua.

Kyllä minä ainakin haluan ihan itse päättää millaisella autolla ajan. Sähköinen ei ole suosikkilistallani!

2 kommenttia .

katujen kahvilat ja kuppilat

Torstai 6.5.2021 klo 12:23

Marraskuussa 2020 motkotin salolaisen Helsingintien alkupäässä olevan baarin/ravintelin ohi kulkemisesta.

Salolaista sekoilua sanalle esteettömyys

Nyt on kevät 2021 ja mitä huomasinkaan yks päivä, kun Salo -cityn keskustan läpi ajoin?

Baari on paikallaan, mutta nyt heidän kadulle levittäytyvä terassinsa on siisti. Muutama auton parkkipaikka siitä kohtaa nytkin on viety, mutta siihen on puusta rakennettu esteettömältä näyttävä kävelytie/katu. Ilmeisesti siitä pääsee nyt apuvälinein liikkuvat, lastenvaunulliset ymvast. niin, ettei heti Rummunlyöjänkadun päässä tai Turuntien päättyessä tartte suunnistaa kadun toiselle puolelle niinkuin viime vuonna moni joutui tekemään. Viime vuonna baarin ohitus oli kaikkea muuta, mutta ei esteetöntä. Monen mielestä myös vaarallista!

Vaarallista voi olla vieläkin. Korona -kurimus jatkuu! Pitäiskö kaikkien kaupungissamme kaduille levittäytyvien baarien, kahviloiden aitauksiin lisätä vielä myös suojapleksit? Ettei vaan saa tartuntaa, jos semmosen kohteen ohi kävelee. Onkohan kaupunki tommosta miettinyt?  

--

Baari Bizarren netissä näkyvä ulkokuva kannattais varmaan myös uusia, siis päivittää tähän päivään! Siis terkut baaria pitäville!

Kommentoi kirjoitusta.

terveisiä ehdokkaille

Keskiviikko 5.5.2021 klo 10:57

Mitään ihmeellisyyksiä en keksinyt SSS -toiveeseen. Sote -uudistus on työn alla, joten esim. sen palveluihin, niiden saatavuuteen tm. ei paljon kannata nyt päätänsä vaivata. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että vain hallitus tietää (myös tahtoo), mitä me suomalaiset tarvitsemme. Paru tässä nyt sitten esim. jonkun neuvolan tai hammashoitolan tai muun palvelun kylällä säilyttämisen puolesta. Ei taida paljon auttaa! Kouluista kyl varmaan asiaa saisi, mutta Muurlan alueella on yks koulu. Tuskin on ensimmäisten joukossa cityn poistolistalla!

Mutta tämmöstä tuuppasin salkkarin toimitukseen:

Vuonna 2018 esitin pyörätietä Muurlan kaupunginosaan (Kaupunginvaltuusto 11.06.2018 § 99). Ei onnistunut. Minä en pyörällä kulje, mutta moni muu kulkee. Toivottavasti joku nostaa tämän uudelleen esille. Välille Kirin talo ja Kiskontie olisi hyvä saada turvallinen ja valaistu tie jalan kulkeville ja pyöräilijöille. Matka on n. 2 km.

Sitten tämä vuonna 2018 poistettu Muurlan ohituskaista https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/05/24/24915

ELY -keskuksen liikennelaskenta ei minun mielestäni ollut ohituskaistan poistossa ajan tasalla, ei myöskään kaupungin valppaus asukkaidensa ja 110 -tietä käyttävien turvallisuudesta huolehtimisessa. Esim. jätepolttolaitokselle kulkeva liikenne ei nyt ihan olematonta voi olla. Jospa joku tulevista päättäjistä vaatisi edes sitä, että kaupunki pyytäisi ELY -keskusta päivittämään em. alueen liikennelaskennan.  

--

Salon viimeisin liikenneturvallisuussuunnitelma nolottaa päättäjäkyselyn osalta. Kyselyn vastaamisprosentti on ollut 17. Kun seuraavaa suunnitelmaa tehdään, niin toivottavasti kaikki kaupungin luottamushenkilöt patistetaan vastaamaan ja esittämään näkemyksensä myös oman kaupunginosansa osalta. 

--

Näitä 

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-hallinnon-ja-palveljujen-j%C3%A4rjest%C3%A4missopimus.pdf

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-selvitysosa.pdf

en lähettänyt, mutta jospa uudet tulevat luottamushenkilöt muistaisivat Salo -cityn juuria! 

Ovat nämä kaupungin sivustoilla vielä esillä olleet. 

Kiitos siitä!

Mitä luvattiin, mitä sovittiin? Mm. tällaista: palvelujen kehittämistavoitteena on: 

1. Järjestää lähipalvelut kuntalaisten lähellä taajamissa ja kylissä vahvistamalla sillä tavoin näiden alueiden elinvoimaisuutta ja asumisviihtyvyyttä. Lähipalveluissa korostuvat erityisesti lasten päivähoito, perusopetus (1-6 lk.), lähikirjastot, lähiliikuntapaikat, terveyspalvelut, palveluliikenne, kotipalvelut, vanhusten kotihoito ja vanhusten palveluasuminen. 

2. Järjestää keskitettävät hallintopalvelut ja suurta väestöpohjaa vaativat palvelut monipuolisesti ja laadukkaasti. 

3. Vahvistaa ennaltaehkäiseviä palveluita, jotta kunnan asukkaiden hyvinvointi ja elämisen laatu sekä palveluiden kustannukset olisivat hyvässä suhteessa keskenään.

Kommentoi kirjoitusta.

mitä toivot kotikulmillesi?

Tiistai 4.5.2021 klo 18:29

Tässä olisi hyvä asia/aihe

Lähetä terveisiä ehdokkaille: miten toivot kotikulmiasi kehitettävän?

Kommentoi kirjoitusta.

ei tiedetty alun perin!

Maanantai 3.5.2021 klo 15:32

Salon seurakuntatalon hinta pomppasi kahdeksasta 14 miljoonaan euroon

3 kommenttia .

jaa että laajenevat??

Maanantai 3.5.2021 klo 15:02

Koronarokotukset laajenevat jälleen Salossa

0
https://www.sss.fi/2021/05/koronarokotukset-laajenevat-jalleen-salossa/
Saavat mun puolestani laajentaa niin, että 50 -54 vuotiaatkin saavat rokotteen. Se mikä lehtiuutisaessa silmiin pisti oli, että ensimmäisen piikin jälkeen aika toiseen piikkiin on 12 viikkoa. Sitten oli täydennystä: tehosterokotusaikaa ei ole mahdollista aikaistaa.
Miksei ole?
Lohjan seudulla asuvat ystäväni saivat ensimmäisen rokotuksen 24.3.2021. Huhtikuun 29 päivänä heille oli soitettu, että tulkaas huomenna hakemaan toinen piikki!
Lohjalla on vissiin erilaiset viikot kuin mitä meillä Salossa. Niin ja koronaohjeet!
-- 

3 kommenttia .

Tulkkauksen tarvetta!

Keskiviikko 28.4.2021 klo 20:22

Tulkkauksen tarvetta!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tulkkauksen-tarvetta/

Kun ministerit ja eri alojen asiantuntijat rientävät neuvotteluihinsa, niin kuinka usein näet, että he ulkoilmassa ollessaan riisuvat maskinsa, kun tv -toimittajat heitä kuvaavat, kuuntelevat tai haastattelevat? 

Tänään tapahtui ihme. Tänään ei näkynyt kasvomaskeja, kun hallitusviisikko selitti sopuun päässyttä kehysriihtään. 

Niitähän on viime aikoina saanut tuijotella, niitä maskeja, uutislähetys toinen toisensa perään. Monelta kuulovammaiselta jää uutistiedot saamatta, kun huulilta lukemiseen ei ole ollut mahdollisuutta, eikä viittomatulkkausta tarjolla.

Haluttiinko tänään tarkoituksella näyttää hymyjä, sopuilmeitä vai mistä moinen kasvojen paljastus? 

Onko tätä jatkossakin vai oliko vain joku tilapäinen informoinnin ihme?

Tänään ei siis viittomatulkkausta tarvittu, mutta jotain muuta tulkkausta tässä kyllä tarvittaisiin meille kehysriihi -kriisiä jollain lailla seuranneille.

Oliko keskusta tosissaan tohkatessaan viikon verran uskon puutteesta hallituksen toimintakykyyn vai oliko tämä sitä, mitä moni sanoo: kaikki oli teatteria vain! 

Hallitusviisikko antoi ymmärtää, että umpisolmut saatiin auki ja että hallitus pystyy tekemään ratkaisuja. Että kaikki on taas hyvin. 

Voi olla. Mutta voi olla, että ei. Jos umpisolmujen tilalle solmittiin rusettisolmu, niin ei sellaisen avaamisessa nokka kovin kauaa aikaa tuhise! Ennustan ja varmaan moni muu, että takkuinen on tämän hallituksen taival jatkossakin.

Minun puolestani hallitus olisi tänään saanut kaatua!   

1 kommentti .

KoronaTodistus

Keskiviikko 21.4.2021 klo 19:05

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koronatodistus

KoronaTodistus

On se Korona kova sana. Kellojen siirronkin se pysäytti.  Saas nähdä, miten käy rokotustodistuksen! 

Ei pitäisi olla kovin vaikea asia toteuttaa, mutta kyllä se vaan on. Suomalaisten täytyy kiltisti odottaa EU:n mallia.

Kysynpä vaan, jotta miks? Toisen piikin jälkeen saa varmaan taas samantapaisen lappusen, jollaisen saa ensimmäisestä piikistä. Miksei siihen rokotuksen antaja voisi kirjata nimikirjaimensa ja lyödä pläjäyttää tk – leiman?

 

 

Joku sanoo nyt heti, että ei se käy, sillä tuollaisen lappusen voi väärentää. No väärentää voi sellaisenkin lappusen, jonka Omakanta -palvelusta joku päivä  –  ehkä joku päivä – voi itselleen saada.  Ilmeisesti tulostaakin.

Ja muuten, taas kerran ihmettelen, miten niiden ihmisten käy, jotka eivät nettiä käytä? Esim. heille rokotustapahtumasta annettu lappunen olisi just passeli.  Internet on kaikkialla, mutta ei todellakaan kaikkien käytössä! 

5 kommenttia .

sitä on..

Maanantai 12.4.2021 klo 18:09

Salon koronatartunnoissa nollapäivä 

https://www.sss.fi/2021/04/salon-koronatartunnoissa-nollapaiva-koko-maahan-225-uutta-tartuntaa/

No huah ja ISO sellainen! Toivottavasti pysyvätkin nollilla!

--

Sivuiltani on näköjään vanhustenhoidon tätä mieltä -juttuja haettu. Yks nousee oikeinkin esille: 

Vanhuspalvelulain henki ei toteudu Salossa sss 3.6.2013. Juttu on vuosien takainen, mutta jos aiheena ajattelee, niin tuskin se nyt niin vanhentunut vieläkään on. Yht ja samaa vääntämistähän tämä salolainen vanhustenhoito edelleen on.

Kuntavaaliehdokas Kalevi Satopää kirjoittaa tänään SSS tätä mieltä -palstalla, että hän ei ymmärtänyt 6.4.2021 lehdessä ollutta kirjoitusta, jossa kaupunginvaltuutettu Heikki Liede, tätä mieltä -juttu sekin, pohti vaikeita vanhusyhtälöitä.

Pariin kertaan minäkin jutun luin ja samaan lopputulokseen tulin kuin mitä Satopää. Samaan on päätynyt moni mun ystäväni. Että mitähän se Heikki oikein yritti kertoa tai selittää? Siinä oli vähän sitä sun tätä, mutta mitä siinä ihan oikeasti oli? Pitänee todeta se, mitä Isäni aina silloin tällöin pruukas sanoa: "Sitä on nii mont mones!"

--

"Jaksais sattaa nyy vaa. Ripottelin eile kalkkiryynei puutarhaan! Olis hyvä jos ne sulais!"

Ja niin muuten. Ensi yönä syntyy uusi kuu. Jospa nyt lämpenis ja loppuisivat nämä kerran päivässä, välillä kerran tunnissa, vaihtuvat säät. 

2 kommenttia .

tapaus Tytti

Torstai 8.4.2021 klo 17:04

Ei päivää, etteikö olis korona -uutisia. Mutta on tässä jonkun aikaa saanut ihmetellä jotain muutakin: VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikaria. 

 

 ”Väärinkäytöksen riski ja sensurointimahdollisuus on todellinen” 

Tarkastusvaliokunnan jäsen Pauli Kiuru katsoo, että väärinkäytösten riski on VTV.n raporteissa todellinen.

--

Että simmottis. Mutta Madam on sitkee. Omasta mielestään hän ei ole tehnyt yhtään mitään väärää! Kaikki on median vikaa!

VTV:n Yli-Viikari kiistää rikokset 

Nooh, virasta hänet nyt sit kuitenkin on pidätetty!

--

Tämä uutinen kuulostaa ihan pöllöltä. Vai kuulostaako?

Tytti Yli-Viikarin erottamisprosessissa uusi käänne: ”Lainsäädännössä on aukko”

On epäselvää, mikä elin voi esittää epäluottamusta VTV:n pääjohtajalle

--

ISO huah! Millaista meidän lainsäädäntömme oikein on? Onkohan niitä paljonkin? Niitä aukkoja? 

Mitäs jos perustaisivat jonkun työryhmän semmosia selvittämään! Eiköhän niitä löydy muitakin kuin em.

   

1 kommentti .

Koronatesti ruokakaupasta!

Torstai 1.4.2021 klo 13:22

Koronatesti ruokakaupasta!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koronatesti-ruokakaupasta/

Ei päivää ilman korona -uutisia.
Meidän paikallislehti se vasta uutisen kertoo:   Salofa valmistanut jo miljoonia koronapikatestejä – kasettituotanto Kiinasta Muurlaan
Salofa vie valmistamiaan Salocor -koronapikatestejä muun muassa Saksaan, jossa  pikatestit on vapautettu kaikkien saataville. Siellä testejä voi ostaa jopa ruokakaupasta.

Minäpä kysyn: Milloin meillä?
Milloin meillä saa koronatestin ostaa ruokakaupasta?
Kuka sellaisen luvan Suomessa antaisi?

2 kommenttia .

ja ministerikö tietää?

Keskiviikko 31.3.2021 klo 13:58

Ministeri Krista Kiurulta tuli uusi avaus rokotusjärjestyksestä – Nyt kyse työikäisistä suomalaisista

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ministeri-krista-kiurulta-tuli-uusi-avaus-rokotusjarjestyksesta-nyt-kyse-tyoikaisista-suomalaisista/364e92fe-80bc-4fb9-bacf-0852b7af13bf

Tuollaisista otsakkeista, uutisista en tykkää. En.

Arvon ministereillämme on jo yli vuosi ollut aikaa miettiä, mitä tarttis tehdä ja missä järjestyksessä. Mutta sitä on vaan menty milloin minkäkin tahon hameenhelmojen ja housunlahkeiden taakse. Jos ei kelpaa kotimaiset asiantuntijat, niin onhan meillä EU. Sit otetaan se avuksi. Olevinas asiantuntija -avuksi! Voi luoja tätä touhua!

--

Aihe tähän blogiin paukahti tästä blogista

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaga/rokotukset-sinne-missa-tautiakin-on/

ja yllä näkyvästä Uuden Suomen etusivu- uutisesta.

Kommentoi kirjoitusta.

kortinpeluuta

Maanantai 29.3.2021 klo 22:20

Hoivakotikäsittelyn korttipeliä

Tätä mieltä 28.3.2021

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2486164

Kovin on taas himmeän harmaa kuva, enkä tiedä miks. Mutta isommaksi tuon saa, kun klikkaa kohtaan alkuperäinen kuva. Otsake on salkkarin toimituksen.

Kommentoi kirjoitusta.

haittavaikutusta tai sitten ei

Lauantai 27.3.2021 klo 13:32

Testauttiko tehoaan?

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/testauttiko-tehoaan/

Olen saanut koronarokotuksen 17.3.2021 klo 13.46. Noin tarkkaan meille Salossa ajat annetaan. 

Piikittäminen ei tuntunut missään. Kotiin kun tulin, niin ajattelin, että jospa nyt edes muutaman tunnin seuraisin oloani. Että saanko jonkun haittaähkyn tai muuta.

En saanut. Ennen ehtoota riensin tyytyväisenä pihalle ruusupuskia hävittämään.  

AkkuSaha on sen verran painava, että seuraavana päivänä, kun molemmat kädet olivat aamulla herätessä pikkuisen kipeinä, ihan pikkuisen vaan, ajattelin, että sahaamisen syytä se.  Niinkuin varmaan olikin. Kolmantena päivänä ei enää ollut käsien kipua. Sahahommiakin jatkoin.

Mutta eilen! Yhdeksän päivää piikin saannista!

Voi hyvät hyssykat sentäs, kun rupesin illansuussa palelemaan. Ensin paleli nilkat. Luulin jo, jotta ilmalämpöpumppu on sammunut ja kamari on sen takia vilponen. Ei ollut. Villasukat jalkaan. Sitten villatakkia toisen takin päälle. Ja hetken päästä filttiä. Ei helpottanut. Aina vaan palelin. 

Neuvottelin itseni kanssa ja päätin, että otanpa panadolin ja menen maate. Päälleni puin yöpaidan, tosi, tosi lämpimän aamutakin, villasukat edelleen jalassa ja sitten asettauduin paksun untuvatäkin ja vielä senkin päälle asettamani villapeitteen alle.

Tuliko hiki? Ei tullut. Aamuun saakka nukuin, enkä ollut yön aikana lämpövarustuksiani poistanut. Kaikki oli siististi ylläni ja päälläni ihan niinkuin nukkumaan mennessä. 

Sitten huomasin jotain! En enää palellut, mutta pääni oli kipeä. Oli niin-niin pirun kipeä, että melkein migreeniksi olisin kivun voinut luokitella. 

Nooh, ylös kuitenkin nousin. Pukeuduin ja hain postilaatikolta päivän lehden. Kun tulin tupaan, totesin, että jaahas, mihis se päänsärky hävisi! Kaffeeta juodessa mietin, jotta oliko tämä eilisiltainen paleleminen ja aamuinen päänsärky minun kohdallani nyt sitten sitä, että saamani koronarokote eteni ja etenee kehossani, ja että jos taudin jostain syystä saisin, niin lievänäkö saisin.  Tai saisinko lainkaan?  

  

Tällaista saattaisi olla:  

1. Hyvin yleisiä haittavaikutuksia

Näitä haittoja voi ilmetä useammalla kuin yhdellä henkilöllä 10 henkilöstä.

  • Pistoskohta voi olla kipeä ja se voi turvota.
  • Rokotettu voi tuntea väsymystä.
  • Myös päänsärky, lihaskipu, nivelsärky, vilunväristykset ja kuume kuuluvat hyvin yleisiin haittavaikutuksiin.

Minulla oli vain vilunväristykset ja nopeasti ohimenevä päänsärky, joten tuskin tästä nyt mitään haittailmoitusta tarttee tehdä!

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »