Uusimmat kuvat

tuli vaan mieleen tämmönenki!

Lauantai 27.6.2020 klo 11:46

Muistisairas ruokakaupassa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/muistisairas-ruokakaupassa/#comment-3198771

Näitä riittää aina vaan. Näitä väärännäköisiä mainostamisia!

Viimeisin anteeksipyyntö, kai se sitä on, jos kerta todetaan, että ”Ei ole piirrosta tehdessä ymmärretty kyseenalaistaa”, on Valiolta. Turkkilaisen jugurttipurkin kyljessä ei saisi olla sitä, mitä siinä nyt on. Siinä on turkkilaista kuvaava henkilö. Uutiskuvan vieressä näkyy kreikkalainen. Ei ilmeisesti hyvä sekään.

Jos Turkissa on käynyt, niin kyllä kuva sinne päin mielikuvan ja jonkinlaisen muiston itse kunkin päähän luo, varmaan tuosta kreikkalaisestakin, mutta en minä noita millään pahalla ajattelisi. Minusta ne kertovat siitä, minkä näköisiä ihmisiä noissa maissa asuu. Mitä pahaa tai huonoa siinä sellaisessa on?

Ei ihan kaikkea muuttaa tarvitse. Plussaa se vaan olisi, jos purkkien ja purnukoiden kyljestä näkisi muutakin kuin tekstin.

Ajatelkaa vaikkapa muistisairaita. Kun he menevät ruokakauppaan ja miettivät esim., että mitähän jugurttia minun pitikään ostaa, niin eikö se helpottaisi, jos purkin kyljessä näkyisi tutulta tuntuva naama, kasvot, jotka kertoisivat, että jes, tätä tuotetta minä tarkoitin, vaikken heti muistanut!

1 kommentti .

historiatietoako vain?

Torstai 25.6.2020 klo 11:33

”Järjestetään lähipalvelut lähellä kuntalaisia taajamissa ja kylissä vahvistamalla näiden alueiden asumisviihtyvyyttä. Lähipalveluissa korostuvat perusopetus, lähikirjasto, lasten päivähoito, terveyspalvelut, vanhusten kotihoito, vanhusten palveluasuminen ja palveluliikenne. ”

Jaa että missä tuollaista tekstiä? Sitä löytyy täältä:

https://www.salo.fi/attachements/2018-11-12T10-19-5570.pdf

Hallinnon ja palvelujen järjestämissopimus on tämän linkin takana:

https://www.salo.fi/attachements/2018-11-12T10-18-4770.pdf

Eiköhän noilla joku merkitys vielä ole, ainakin pitäisi olla, kun niitä edelleen pidetään esillä kaupungin sivustoilla kohdassa:

Kaupunki ja hallinto

Kaupungin hallinnosta ja kuntalaisten palveluista vastaavat valtuusto, kaupunginhallitus sekä lautakunnat. Valmistelusta ja palveluiden tuottamisesta vastaa henkilöstöorganisaatio kaupunginjohtajan johdolla. Kaupunkilaisten osallistuminen ja vaikuttaminen kaupungin toimintaan on ensiarvoisen tärkeää. Vaikuttamisen kanavat ovat moninaiset. Vaikuttaa voi vaaleilla valittujen luottamushenkilöiden kautta, tekemällä aloitteita tai ottamalla kantaa eri kanavia hyödyntäen. Kaupunkilaisten oma aktiivinen toiminta oman asuinalueensa asioissa lisää alueiden elinvoimaisuutta. Näiltä sivuilta löytyy tarkempaa tietoa osallistumisesta ja kaupunkiorganisaatiosta.

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/

--

Tai pitääkö nuo tulkita historiatiedoiksi vain?

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

nimenmuutosta tiedossa

Tiistai 23.6.2020 klo 16:25

Hakusessa tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/hakusessa-tasa-arvoa-ja-yhdenmukaisuutta/

Eilispäivän ei -uutinen oli jäätelön kimpussa. Eskimo -puikkoja on Suomessa nautinnolla nuoleskeltu vuodesta 1968 alkaen. Nyt sellaiselle tulee stoppi. Yhdysvalloissa sellainen stopataan tämän vuoden loppuun mennessä ja meillä – jos stopataan – ensi keväänä.

Jäätelön valmistusta ei lopeteta, mutta nimi pitää vaihtaa ja eskimo -hahmo poistaa. Jenkeissa perusteiksi katsotaan mm. tarve rotujen yhdenvertaisuuteen.

Eikös sitä yhdenvertaisuutta ole tämän kesän aikana jo haettu? Afroamerikkalaiset ovat ainakin olleet vihaisia valkoisten poliisien toimista sekä otteista ja mellakoita on Yhdysvalloissa riittänyt. En minä sellaista uutista ole huomannut, että eskimot olisivat olleet vihaisia nimellään kulkevasta jäätelöstä. Vai ovatko?

Nooh, oli kuin oli. Jos nimien muutoksilla saadaan aikaiseksi tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta, niin mitä kohennettavaa/muutettavaa seuraavaksi löydetään?


 

2 kommenttia .

juhannus

Perjantai 19.6.2020 klo 13:56

Hyvää juhannusta Ystävät.

Juhannusruusu ehti jo kukkia, mutta hopeahärkki aloittelee. On kuin lunta vaan.

Kertooko siitä, että nauti nyt suvesta, puolen vuoden päästä ei tiedä, millaista säätä pukkaa!

Kommentoi kirjoitusta.

vaihtoehtoja

Keskiviikko 17.6.2020 klo 19:53

https://www.sss.fi/2020/06/vaihtoehdot-salon-tulevaksi-kaupunginjohtajaksi-valittu/

Vaihtoehdot Salon tulevaksi kaupunginjohtajaksi valittu

Valintatyöryhmä on päättänyt, että nämä henkilöt lähetetään soveltuvuustesteihin: Jari Kesäniemi, Anna-Kristiina Korhonen, Niko Kyynäräinen ja Tero Nissinen.

Kommentoi kirjoitusta.

kenen hommia?

Keskiviikko 17.6.2020 klo 19:46

Jossain on vikaa, kun tällaisia uutisia joutuu lukemaan!

https://www.sss.fi/2020/06/ilkivalta-puhuttaa-tupurissa-tuhoaminen-on-jarjetonta-ja-kielenkaytto-torkeaa/

Ilkivalta puhuttaa Tupurissa – ”Tuhoaminen on järjetöntä ja kielenkäyttö törkeää”

Salon Tupurissa asuvan äidin mukaan vanhempien olisi syytä herätä. Nainen on huolissaan alakouluikäisten lasten tekemästä ilkivallasta ja kielenkäytöstä. Viimeinen pisara tipahti viime viikolla, kun pieni joukko lapsia takoi kivillä Tupurin Tammenpuiston liukumäkeä.

--

Ihmettelen vaan, jotta kenen hommia lasten tavoille opettaminen kuuluu?  Onhan meillä nyt esim. tämmöstä: 

Esiopetuksesta kouluun - nivelvaiheen yhteistyö

Esiopetuksen tavoitteena on edistää yhteistyössä huoltajien kanssa lapsen kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Jokaiselle lapselle laaditaan esiopetuksen oppimissuunnitelma, jonka avulla lapsen taitojen kehittymistä havainnoidaan, seurataan ja arvioidaan. Mikäli lapsi tarvitsee kasvun ja oppimisen tukea, se suunnitellaan yhdessä vanhempien ja lasta kuntouttavien tahojen kanssa. Esiopetuksessa tehdään yhteistyötä perusopetuksen kanssa. Tiedonsiirto on yksi tärkeä yhteistyömuoto ja sen tavoitteena on turvata lapselle eheä ja yhtenäinen oppimispolku.

Ja jos mennään vapaa-ajan puolelle, niin onhan meillä jonkunnäköistä nuorisotyötäkin. Pitäisi olla. Voisivatko vanhemmat ja nuorisotyön työntekijät yhteistyössä keksiä jotain järkevää vapaa-ajan tekemistä niille lapsille ja nuorille, joilla harrastuksen tai tekemisen puutetta on? Kyllä jotain puutetta olla täytyy, jos ilkivallalla mellastetaan.

Illan kotiintuloaikoja vanhemmat nyt ainakin voisivat lapsilleen määrittää.

En tiedä, mitä ajattelis. Pahalta tuntuu. 

4 kommenttia .

kaupunginjohtajaehdokkaita

Perjantai 12.6.2020 klo 11:48

Salo haastattelee kymmenen kaupunginjohtajaksi hakenutta

Salon kaupunginjohtajaehdokkaista haastatellaan kymmenen. Kaupungin johtoryhmään kuuluvat hakijat vs. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen ja kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi ovat mukana joukossa.

https://www.sss.fi/2020/06/salo-haastattelee-10-kaupunginjohtajaksi-hakenutta/

Tuo ei ole tämän päivän uutinen, mutta nostanpa nyt esille. Onhan tässä uusi kaupunginjohtaja saatava, kun Lauri Inna lähti.

Hakijoita kaupunginjohtajan tehtäviin on yhteensä 23 henkilöä. Cityn sivustoilta löytyy hakijat, https://www.salo.fi/ajankohtaista/57225.aspx ja haastatteluun otettavat https://www.salo.fi/ajankohtaista/57240.aspx

Härkönen Petri, Porvoo, hallintotieteiden maisteri, toimitusjohtaja, Kuntalainen Oy

Kesäniemi Jari, Kuusisto, yhteiskuntatieteiden maisteri, Forssan kaupunginjohtaja
Komulainen Mikko, Lahti, hallintotieteiden tohtori, Lahden kaupungin hyvinvointijohtaja
Korhonen Anna-Kristiina, Raisio, kauppatieteiden maisteri, Salon vs. kaupunginjohtaja
Kuusela Antti, Helsinki, valtiotieteiden maisteri, yhteistyöjohtaja ja liikelaitoksen johtaja, Keravan kaupunki
Kyynäräinen Niko, Helsinki, valtiotieteiden maisteri, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy
Mannervesi Mika, Salo, diplomi-insinööri, Salon kaupungin kaupunkikehitysjohtaja
Nissinen Tero, Kemi, hallintotieteiden maisteri, Kemin kaupunginjohtaja
Parpo Antti, Kaarina, valtiotieteiden tohtori, muutosjohtaja, Turun kaupunki
Soosalu Ilari, Kellokoski, kauppatieteiden maisteri, johtaja / kuntatalous, Suomen Kuntaliitto ry

Noita nimiä kannattaa googlettaa, niin tietää enemmän. Ainakin jotain enemmän. 

Paikasta toiseen seilailijoista, omasta paikastaan koko ajan jonnekin hakevista en nyt niin välittäisi. Tänne tarttis saada henkilö, joka tekee töitä Salon eteen, eikä hae paikkaa ihan vaan siks, että tämä olisi ponnahduspaikka paikkaan numero seuraava!

Johtamisen taidoista en tiedä, kaupunginhallituksen valitsema iso raati sitä selvittänee, mutta jos minulta kysyttäisiin, niin asettaisin ykköseksi viimeisen listalla olevan. Hakijan tämänhetkiset työn vastuualueet ovat sellaisia, että mies ehkä ymmärtäisi koko kokonaisuutena tämän umpisolmussa olevan citymme tulevaisuutta ja sitä, mitä pitäisi tehdä ja missä järjestyksesä.

Ja mikäkö on umpisolmussa? No talouden hoito, kaik mahdolliset palveluverkko-, millä nimellä nyt kulkevatkaan, - suunnitelmat sekä asukkaiden toiveet ja tarpeet. Semmosessa solmussa ovat, että ei niitä yhdellä vetäisyllä avata, hoideta, eikä kuntoon saada.

--

Ei mulla muuta tänään!

3 kommenttia .

arviointia tai sinne päin

Keskiviikko 10.6.2020 klo 20:56

Kuntalain 27 pykälässä edellytetään, että ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta. Tarkastuslautakunta toteaa, että vanhusneuvostoa on hyvä kuunnella kuntalain mukaisesti.

Jaa että mistäkö tuo juttu? No äsken aloittamaltani valtuuston listalta!

Jatkan vielä hetken aikaa esityslistan lukemista. Kaikkiin en nyt pysähdy (en kerkee), mutta tämä vuosittainen must -juttu, siis tämä: Arviointikertomus vuodelta 2019, tähän on hetkes aikaa pakko pysähtyä

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204348-7

Ihan ensin on ihmeteltävä, miten tark.ltk on ylipäätään selvinnyt arviointiurakastaan, kun jäsenistä moni on esteellinen!

Pöytäkirjaan merkittiin, että arviointikertomuksen työstämisen aikana tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Osmo Friberg poistui kokouksesta esteellisenä opetuslautakunnan alaisten asioiden käsittelyn ajaksi, koska hänen läheisensä on opetuslautakunnan puheenjohtaja. Pöytäkirjaan merkittiin, että Osmo Fribergin ollessa esteellinen osallistumaan opetuslautakuntaa koskevien asioiden käsittelyyn puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Timo Tammi.

Jari J.Laiho ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisten asioiden käsittelyyn, koska toimii vanhusneuvoston puheenjohtajana ja yhdistystoiminnassa.

Timo Tammi ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut kaupunkikehityslautakunnan sekä rakennus- ja ympäristövalvonnan lautakunnan alaisten asioiden käsittelyyn. Timo Tammi toimii kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtajana ja on vuoden 2019 aikana työskennellyt rakennus- ja ympäristövalvonnan alaisissa palveluissa.

Kirsti Lannermaa ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut Liikelaitos Salon Veden asioiden käsittelyyn, koska on Liikelaitos Salon Veden johtokunnan jäsen

--

Mutta tuo vanhusneuvosto -osuus. Palaanpa siihen. Tarkastuslautakunta toteaa, että vanhusneuvostoa on hyvä kuunnella kuntalain mukaisesti.

Ihan varmaan olisi, mutku ei. Ei meillä. Ei meillä noin vaan.

Vanhusneuvosto toki kokoontuu, mutta pöytäkirjat ovat olemattomat. Pöytäkirjanpitäjä kirjoittaa muistioita, ei pöytäkirjaa.

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-08T12-40-0994.pdf

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-30T08-19-0394.pdf

Tässä https://www.salo.fi/attachements/2020-05-06T12-53-28178.pdf  on jotain yritetty – asian osalta, ei pöytäkirjanpidon, mutta ovatko vanhusneuvostolaisten mielipiteet olleet jossain esillä julkisesti?

Eivät taida olla.

Voisi niitä mielipiteitä nyt kertoa vaikka Salonjokilaaksossa tai Perniö -lehdessä tai mikä estää yhteydenoton Salon Seudun Sanomiin. Ei pidä nynnytellä, jos kerta vanhusten puolesta ryhmäksi valittu on!

Ja pöytäkirjan pidosta vielä. Miten on mahdollista, että esim. nuorisovaltuustolla on asialliset ja hienot pöytäkirjat, mutta vanhusneuvoston porukka hyväksyy aina vaan sinne päin kirjoitelmat!

Joskus olen nostanut esille muita maamme vanhusneuvostoja. Yksi taisi olla Joensuu? No, oli kuin oli, niin malliksi heiltä pari pöytäkirjaa: http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191862-.HTM ja

http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191745.HTM 

Kannattaa vertailla! Kyllä pisteet menee Joensuun suuntaan!

..

Nyt loppus mun jutut ainakin tältä päivältä!

   

1 kommentti .

meil päivitettä!

Keskiviikko 10.6.2020 klo 19:18

Meil päivitettä!

Päätin jo, etten vähään aikaan kirjoittele, mutta se on muotia nyt, että ensin sanoo ei ja sitten sanoo juu!

Vilkaisin Salon kaupunginvaltuuston tulevaa esityslistaa.

Pitkälle en päässyt. Uteliaisuuttani pysähdyin kohtaan sidonnaisuusilmoitukset

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204348-4

Ne on päivitetty 28.4.2020. Päivittäminen on vallan hiano sana, mutta tässä tapauksessa taitaa olla tarkistamisen paikka!

Sisäinen tarkastaja Sari Laakso on 7.5.2020 esittänyt mm., että Ilmoitusvelvollisten tulee itse huolehtia ilmoituksen ajantasaisuudesta ja tarvittaessa täydentää ilmoitusta järjestelmässä.

Nyt saa miinuspisteitä ainakin Jari Laiho.

Ei ole mies merkityttänyt, että hän on tark.ltk:n jäsen. On ollut Tauno Kanervan jälkeen jo viime vuodesta!!!

Laiho on myös vanhusneuvostossa!!! On oikein puheenjohtaja!

--

Jos sidonnaisuuksia pyydetään tarkistamaan, korjaamaan, täydentämään, niin eikö niin silloin pitäisi tehdä?

Onkohan listoilla muittenkin kohdalla   p ä i v i t y k s e n  puutteita?

Kommentoi kirjoitusta.

tolppana vai tulppana?

Tiistai 9.6.2020 klo 16:00

Onko minulla motkotusvaihde vitosella?

On vissiin.

Uudessa Suomessa pyörii edelleen esillä tämä juttu: Tolppana vai tulppana?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tolppana-vai-tulppana/

ja tänään Salon Seudun Sanomissa on esillä tätä mieltä: Ei mennä sieltä, missä aita on matalin:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2454709#album_selector

Otsake on salkkarin toimituksen. Kiitos siitä.

--


Tolpasta vai tulpasta nappasen tämmösen kommentin:

Oli sitten kunnan tai valtakunnan päättäjä, niin kyllä se niin menee, että kukin vuorollaan saa pauhuja ja moitteita. Eilen vallassa olleet haukkuvat tänään vallassa olevia, haukkuvat ja räksyttävät sellaisistakin asioista, joita itse ovat olleet omalla kaudellaan junailemassa ja hyväksymässä.

Tässä kommenttiletkassa pauhuja on saanut mm. Juha Sipilä. Oli hänessä ainesta, pääministeriainestakin, mutta siitä en tykännyt, että hän yritti Suomesta yritystä.

Yrityspuolelta voi toki tekemisen, toimimisen vinkkejä hakea, mutta ei se sitä tarkoita, että kunnista tai valtiosta voisi yrityksen tehdä. Voittoa ei tule, ei vaikka miten päin lakeja säätelisi ja verotuksella kansalaisilta rahaa keräisi.

Verojen keräämisessä valtio on aina ollut kekseliäs. Yks hulluimmista, minun mielestäni hulluimmista, veron keräämisistä on kiinteistövero.
Ymmärtäisin sen, jos siitä saadut rahat käytettäisiin tarkoituksenmukaisesti ja tasapuolisesti kiinteistöjen omistajien lähiympäristön kohentamiseksi, mutta ei niitä niin käytetä. Muutamat mummonmökit on moneen kertaan maksettu, mutta onko pihapiirin likellä katuvaloja, onko pyörätietä, onko kunnan vesijohtoa ja viemäriputkea. Ei ole. Eikä ihan helpolla edes tule! Olisi edes kaks viime mainittua!

Nyt voisin muutaman päivän olla ihan hiljaa.

Ei muuta kuin ylös, ulos ja pihahommiin.

1 kommentti .

huulimaalia ja yks partakone

Maanantai 8.6.2020 klo 17:00

En muista, milloin olisin niin niin nopsaan jotain kirjoittanut kuin mitä tänään Uuteen Suomeen kirjoitin. Vähän oli semmonen "mitä sylki suuhun tuo" -kirjoitus. No en kyl eilistäkään kirjoitusta "Töihin eduskuntaan" montaa minuuttia miettinyt.

Näen Uuden Suomen omasta sivustostani kohdasta ohjausryhmä, että sitä on luettu tosi paljon. Lukijat varmaan luulevat, että pyrin viel eduskuntaan. En pyri, en edustajaksi, enkä avustajaksi. Uutta huulimaalia kyl voisin mennä ostamaan. 

Tolppana vai tulppana?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tolppana-vai-tulppana/

Juha Sipilä sanoo suoraan, millaista on olla vaativassa tehtävässä. Se on kusitolppana olemista.

Kerran sellaisen kokenut ei yleensä toista kertaa moiseen ryysää. Mutta näyttää heitä löytyvän. Matti Vanhanen ei välttämättä huono valinta valtiovarainministeriksi ole, mutta siitä en tykkää, että vekslataan. Viime viikolla mies oli sitä mieltä, että ei, ei ja ei, hän ei ministeriksi siirry ja nyt sitten kuitenkin siirtyy.

Pääministeri Sanna Marin saa nyt sitten lähteä Prismaan ostoksille. Pitää mennä kosmetiikkapuolelle sekä kauneuden ja terveydenhoito -osastolle. Tarvitaan uutta huulimaalia hallituksen naisille ja yksi partakone hallituksen joukkoon liittyvälle miehelle.

Mielenkiinnolla odotan, miten valtiovarainministerin käy. Helppoa ei tule olemaan. Kokeeko olevansa tolppa hänkin? Tulpaksikin voi päätyä.

2 kommenttia .

kehun ja motkotan!

Sunnuntai 7.6.2020 klo 13:41

Muutama päivä sitten mainostin, kehuin itseäni:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/06/01/34521

Jos jostain kaupungin päätöksenteossa mukana olleesta ajastani olen tyytyväinen, niin kahdesta aloitteestani: pöytäkirjat ja aloitteet. 

Yhden kehun olen vallan unohtanut. Tästähän tämä asiat/tiedot julki ja esille jahtaaminen alkoi: löytyy blogista vuodelta 2014

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2014/04/02/1645


Pyysin,

.. että kaupungin sivustoille kohtaan päätöksenteko ja talous,
alaotsikkoon luottamustoimielimet ja edelleen alaotsikkoon
tarkastuslautakunta liitetään linkki (pöytäkirjojen jälkeen), mistä löytyvät
tähän mennessä annetut (alkaen vuodesta 2009) arviointikertomukset ja
väliarvioinnit sekä toimialojen niistä antamat vastineet.

Aikaa siihen meni. Pyysin juttua 17.6.2013, vastauksen sain 24.2.2014!

--

Suosittelen! Täällä ne ovat:

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/organisaatiotoimielimet

Nyt näkyvillä olevia arviointeja, annettuja vastineita ym. lukemalla pääsee nopsaan sisälle siihen, millaista Salon kaupungin päätöksenteko kuntaliitosSalon aikana ollut on.

Kaikkeen ei voi plussapisteitä antaa! Ei tähänkään juttuun, jonka äsken Uuteen Suomeen työnsin: Töihin eduskuntaan!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/toihin-eduskuntaan/#comment-3188905

--

Kaupungin sivuille yhdistävät linkit eivät enää valitettavasti toimi, eivät Salon Seudun Sanomiinkaan. 

Kommentoi kirjoitusta.

kuudes kuudetta

Lauantai 6.6.2020 klo 15:47

Takaraja perunan taimille

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/takaraja-perunan-taimille/

Moni muistaa, miten eilen tehtävästään eronnut valtiovarainministeri Katri Kulmuni patisti toukokuussa joka ikistä suomalaista maataloustöihin: Että ”kannattaa lähteä poimimaan mansikoita ja istuttamaan perunantaimia.”

Peruna -tietämys on nolo moka siksi, että jos jonkun, niin Keskustapuolueen puheenjohtajan pitäisi tietää, mitä kaikkea suomalainen maaseutu on ja mitä esim. maatalous. Pitäisi tietää, mitä kylvetään, mitä istutetaan ja edes jollain lailla erottaa siemenet ja sipulit, mukulat ja taimet.

Kesäkuun alkajaisiksi eteemme pamahti toinen moka: kyseessä oli isolla rahalla koulutuksen hankkiminen rva ministerille. Maatalouteen liittyvää se ei ollut, vaan tarve oli ollut, miten esiinnytään, miten viestitään.

Nyt vaan ihmettelen sitä, miten on mahdollista, että Kulmuni on päässyt kansanedustajaksi saakka. Miten hän on vaalitilaisuuksista toiminut? Miten näyttänyt osaamisensa?  On kai hän nyt jo siinä vaiheessa esiintynyt ja melko suuren joukon ihmisiä vakuuttanut siitä, että juuri hän on sopiva kansanedustajaksi, on sopiva vaikka ministeriksi saakka.

Ja jos sitä noin vaan otetaan pestejä vastaan kuin mitä esim. elinkeinoministeri Lintilä toteaa: ”Valtiovarainministerin pesti on tehtävä, josta ei kieltäydytä!” niin kyllä pikkuisen alkaa nousta tavallisen kansalaisen otsaan huolestumisryppyjä. Ei em., ei mikään muukaan ministeri -pesti voi olla sellainen, että niitä vaalien jälkeen miten vaan jaetaan. Tehtävään tarvittava asia -osaaminen pitää olla, mukaan lukien sujuva esiintyminen. Tarvittavat koulutukset jokainen maksakoot omasta kukkarostaan!

 

 

Perinnetiedon mukaan kesäkuun kuudes on päivä, jolloin viimeistään pitää perunat istuttaa maahan. Toivottavasti tuleva valtiovarainministeri tietää, miten päin perunan taimet maahan kylvetään. Että tulisi joku päivä sitä satoakin. Hyvää sellaista!

2 kommenttia .

THL vai Tekir?

Perjantai 5.6.2020 klo 12:55

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on maaliskuussa ollut huolissaan siitä, miten se selviää koronakritiikistä. Että mitä sanotaan, kun kysytään ja mitä vastataan, kun syytetään huonosta informaatiosta ym. 

Hyvät Suomen Kuvalehdelle.

Se on penkonut ja tutkinut ja selvittänyt. Taas kerran kaikelle kansalle selviää, että kun itse ei jotain asiaa osata, niin sitten huhuillaan konsultteja apuun! THL on epävarmuuteensa hakenut apua ja sitä sitten saanut rahallista korvausta vastaan firmalta nimeltä Tekir Oy.

"Tekir on tunnettu siitä, että se on auttanut monia julkisuudessa pahoin ryvettyneitä tahoja torjumaan negatiivista uutisointia."

Olemme siis kuulleet ja kuunnelleet Tekiriä koronakriisin selvittämisessä, ei niinkään THL:n viisauksia. Ei tässä plussapisteitä voi antaa THL:n viestintäjohtajallekaan. Kuvalehti kertoo, että em. johtaja  ei tunne konsulttitilauksen taustoja, eikä tiedä, ketkä THL:ssä ovat osallistuneet Tekirin tehtävänannon ja taustatietojen muotoilemiseen.

--

Noin meillä!

Eikö olisi jo pare, kun lakkauttaisi koko hyvinvointisen laitoksen? Selvittäisiin pelkällä konsulttipalkkiolla! 

 

 

3 kommenttia .

faktan tarvetta

Maanantai 1.6.2020 klo 12:23

Saloon rakennettavasta krematoriosta, anteeksi jätevoimalasta en tykkää, enkä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:stä, mutta tästä toimittaja Käiväräisen kolumnista kyl tykkään: 

Tylsiä faktoja jätevoimalasta

https://www.sss.fi/2020/05/

Faktat ovat tylsiä. Todella. Ja kun ne ottavat päähän, niin kyllä niitä sitten esimerkiksi facebookissa riepotellaan, väännetään ja käännetään vaikka miten päin.

Hyvä, että asioita nostetaan esille ja hyvä, että keskustellaan, mutta ei se nyt niin suuri vaiva ole, jos esim. kaupungin asioista kaivaa esiin tehdyt päätökset, eikä höpötä somessa, mitä sylki suuhun tuo.

Jos jostain kaupungin päätöksenteossa mukana olleesta ajastani olen tyytyväinen, niin kahdesta aloitteestani: pöytäkirjat ja aloitteet. 

Marjatta Halkilahden ym. valtuustoaloite pöytäkirjojen esilläpidosta nykyistä pidemmäksi ajaksi 

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184041-14

Marjatta Halkilahden ym. aloite valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden päätösten julkaisemisesta kaupungin verkkosivujen aloiteluettelon yhteydessä

https://www.salo.fi/attachements/2019-05-17T11-45-4870.pdf

Eli pöytäkirjat näkyvät nykyään pidemmältä ajanjaksolta kuin yksi vuosi 

http://salo.oncloudos.com/cgi/

ja aloitteet 

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto

sen jälkeen, kun niihin on saatu vastaus, nekin löytyvät suht koht helposti. Tässä kohtaa on hänelle, jolle päätösten linkittäminen kuuluu, tässä on jonkun verran parannettavaa. Nimittäin kaikki vastaukset eivät näy. Helpottaisi faktan saantia, jos näkyisivät!

– -

Nyt tämä mamma lähtee cityyn, on sitä koronaa sit liikkeellä tai ei ole. Pihahommiin tulee ehtoopäiväksi pien paussi. Oli muuten lauantainakin sitä paussia. Ja hyvästä syystä: juotiin vanhimman LapsenLapsen yo- maljat. 

Ilost alkavaa viikkoa kaikille! Voidaan hyvin!

2 kommenttia .

hyvää helluntaita

Lauantai 30.5.2020 klo 21:09

Kiitos sivuillani kävijöille. Kirjuutellut en ole, mutta ei minuun korona sentäs iskenyt ole. Tämä nyt vaan on sitä aikaa vuodesta, jolloin en pahemmin tietsikan äärellä istu. Ulkona riittää tekemistä! Hyvää helluntaita Ystävät! 

Kommentoi kirjoitusta.

hyvää helatorstaita

Torstai 21.5.2020 klo 13:20

Hyvää helatorstaita. 

Jos katsot kuvaa ja päivämäärää, niin varmaan hieraiset silmiäs. Päivämäärä on tätä päivää, mutta kyllä kuva on tasan tarkkaan viimevuotinen.

Näin ne ovat vuodet erilaisia! Tänään, vuonna 2020 ei omenapuun kukkia kuvata, niitä ei näy, ei vaikka suurennuslasia käyttäisi.

Nooh, me odottelemme. Odottelemme kukkia, muitakin kuin omenapuun ja odottelemme lämmintä säätä. Ensi yönä syntyy uusi kuu, joten toivos on hyvä elää!

--

Näitä minä seurailen:

http://www.ylakuu.com/suomi/

https://www.taivaannaula.org/perinne/kansanperinteen-pyhat/

Kommentoi kirjoitusta.

kielletään, sallitaan, suositellaan

Keskiviikko 20.5.2020 klo 19:59

Niinpä niin.

Tarttis tietää tämmöisiä: https://yle.fi/uutiset/3-11360835? Vähän on KoronaOhjeita höllennetty, mutta "ei täsä viel turuil ja toreil noi vaa juosta!"

Pitääkö pysyä kotona?

- ei tartte, mutta "ikääntyneiden on hyvä noudattaa samoja yleisiä ohjeita kuin muidenkin. Näitä ovat lähikontaktien välttäminen ja etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin sekä hyvä käsihygienia."

Saako ulkona käydä?

- saa, mutta etäisyydestä ei saisi lipsua ja tarkoitetaan vissiin vain, että "Puhutaan kaupassakäynnistä ja ulkoilusta."

Täytyykö kasvomaskia pitää?

- vahva suositus, mutta koskee enemmänkin ikäihmisten luona vierailevia, ei ikäihmisiä itseään.

Saako urheilla?

- juu, kunhan muistaa taas tuon turvavälin muihin ihmisiin!

Saako kaupassa käydä?

- juujuu ja apteekissa saa käydä ja terveyskeskuksessa, mutta on huolehdittava käsihygieniasta ja muistettava turvavälin pito. Ruuhkiin menemistä ei suositella.

Voiko mökille mennä?

- saa, mutta ei suositella. 

Voiko vieraita kutsua?

- voi, jos on pakko, mutta se pitää tehdä turvallisesti. Ei sit kätellä, eikä halata!

Voiko tavata sukulaisia ja tuttuja?

- saa, kunhan pitää turvaväliä. 

Saako lapsenlapsia halata?

- ei suositella. Ohjeiden mukaan kättelyä, halaamista ja muita ylimääräisiä lähikontakteja pitää edelleen välttää.

Voiko hoitokodissa vierailla?

- no ei edelleenkään voi. Joissain paikoissa saattaa olla jotain tapaamispisteitä tai -koppeja, mutta ohjeistus voi olla tylyä. On ainakin Salon kaupungin hoitolaitoksissa: 

https://www.salo.fi/sosiaalijaterveyspalvelut/vanhuspalvelut/57086.aspx

--

Huomenna on helatorstai. Kannattaa lukaista, mitä silloin tehdään tai tapahtuu:

https://www.taivaannaula.org/perinne/kansanperinteen-pyhat/hela ja Erkinpäivä - infoa voin myös suositella:

https://www.taivaannaula.org/perinne/kansanperinteen-pyhat/erkin-paiva/

2 kommenttia .

vai että syrjitty!

Keskiviikko 20.5.2020 klo 16:42

Eilen ihmettelin Herra Valtion tuuliviirimäistä päätöksentekoa. Tänään täytyy ihmetellä tätä:

Vaalin hävinnyt Jari Niemelä haluaa Salon sote-johtajaksi

Salon vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja Jari Niemelän mukaan häntä on syrjitty sote-palvelujen johtajan virkaa täytettäessä. Kaupunginhallitus valitsi virkaan Laitilan sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattilan.

Niemelä vaatii kaupunginhallitusta kumoamaan huhtikuisen päätöksen ja valitsemaan hänet.

Kaupunginhallituksen päätös löytyy tämän linkin takaa:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204368-7

Selvä enemmistö oli 20.4.2020 sitä mieltä, että Salon sosiaali- ja terveystoimen johtajan paikan saa Jussi Mattila:

Sosiaali- ja terveysjohtajan virkavaali, osio 2:

Jussi Mattila 9 ääntä

Jari Niemelä 4 ääntä

Kaikki muut vaihtoehdot 0 ääntä

Yhteensä 13 ääntä”

Vähän vaan ihmettelen: miten ihmeessä Jari Niemelä kehtaa tehtyä päätöstä moittia ja arvostella?

Kas kun ei tee kantelua eduskunnan oikeusasiamiehelle!!  

Ruljanssista, jonka Niemelä tässä kaupungissa nyt järjestää ei ole hänelle hänen tulevaisuuttaan ajatellen mitään muuta kuin haittaa. Ja vielä enemmän on haittaa, jos hän hakee työpaikkaa jostakin muualta.

 

2 kommenttia .

häiriötön ja sujuva liikenne?

Tiistai 19.5.2020 klo 19:18

https://www.sss.fi/2020/05/keltaiset-sulkuviivat-haviavat-teilta-uusia-viivoja-on-jo-maalattu-teille-salossa/

Keltaiset sulkuviivat häviävät teiltä – uusia viivoja on jo maalattu teille Salossa

– Siirtymäaikana teillä on käytössä sekalaisia merkintöjä, kun viivoja maalataan uusiksi eri aikoina. Teillä näkyy parin vuoden aikana sekä valkoisia että keltaisia viivoja, sanoo Varsinais-Suomen ely-keskuksen päällysteinsinööri Tero Ahokas.

--

Tänään ajoin vanhaa ykköstietä Suomusjärvelle ja takaisin, tai no, jos tarkkoja ollaan, niin Kitulaan saakka vain. Keltaisia viivoja ei tiellä näkynyt, mutta se, mitä näkyi oli meikäläisen silmissä oikein yllätysten yllätys. Muurlan Lasista kun käännyin tälle nk. seututielle, niin se näytti just asfaltoidulta. Oli hieno kun mikä, mutta ohitusnousukaista, se oli tallessa. Kuinka olikin? Tallessa olivat ne muutkin, jotka tällä välillä Kaukelmaa-Kitula olleet on.

Kun ohituskaista poistettin Muurlan alueelta, niin seliseli oli mm. tällaista:

" Pääperusteet purkamiselle ovat saavutettava kustannussäästö ja vähentyneet liikennemäärät. Kustannussäästöt syntyvät päällystämisestä, ajoratamaalauksista ja talvihoidosta.  Mt 110 vieressä kulkeva nykyinen vt 1 mahdollistaa häiriöttömän ja sujuvan liikenteen. Tienpitäjä, tässä tapauksessa valtio, voi itse päättää toimenpiteistä jotka kohdistuu tiealueella olevaan tiestöön. Toimenpiteen kohdistuttua olemassa olevaan tiestöön tiealueella ei ole tarvetta tehdä tiesuunnitelmaa ja pyytää siitä lausuntoa.

Mt110 ei ole enää valtatie vaan seudullinen tie. Seudullisella tiellä ei pyritäkään häiriöttömään liikenteeseen vaan se palvelee kuten nimikin sanoo seudullista liikennetarvetta eikä pitkänmatkan liikennettä.

Päätöksen ohituskaistan purkamisesta on tehnyt var ely-keskuksessa Toiminnanohjauspäällikkö Pekka Puurunen, Kunnossapidonasiantuntija Jukka Heikkilä ja Aluevastaava Markus Salminen.
Päätös perustuu mm. kustannuslaskelmiin, tieluokkaan ja liikennemäärään. Päätös on tehty sisäisessä neuvottelussa mistä ei ole tehty pöytäkirjaa. Vastaavanlaisia asioita joudumme päättämään täällä lähes päivittäin. Päätös tehdään kuitenkin aina vasta selvitysten jälkeen.

jne."

Lisää tämän linkin takaa: https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/05/24/24915

--

Hyvä vaan, että kaistat on jätetty, mutta tuskin tällä osuudella, Kaukelmaa – Kitula nyt niin hirveän kauhean kovaa iikennettä on verrattuna siihen, mitä tuossa pitkässä loivassa nousussa Ylisjärven jälkeen Muurlassa on, nousussa, josta mm. rakenteilla olevaan Korvenmäen jätepolttolaan ajetaan. Kaikki rekat eivät Mathinaisentietä pitkin Korvenmäkeen kulje, eivät myöskään Turun suunnasta, en usko, en.

Taitaa olla pikkusen tuuliviirimäistä tuo Herra Valtion päätöksenteko! Sen verran voisivat kyl viiriä taas heilautella, että päättäisivät palauttaa poistamansa Muurlan ohituskaistan!

1 kommentti .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »