Uusimmat kuvat

jes

Tiistai 28.4.2020 klo 17:54

Talousjohtaja Korhosesta tulee Salon kaupunginjohtajan sijainen

https://www.sss.fi/2020/04/talousjohtaja-korhosesta-tulee-salon-kaupunginjohtajan-sijainen/

Tuo oli salkkarissa uutisena eilen ja kaupungin sivustoilta löytyy infoa lisää:

https://www.salo.fi/56966.aspx

Hallintosäännön mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi määrätä kaupunginjohtajalle muun tilapäisen sijaisen enintään kahden viikon ajaksi. Jos sijaisuus kestää yhtäjaksoisesti pidempään kuin kaksi viikkoa, mutta enintään kaksi kuukautta, kaupunginhallitus voi määrätä muun sijaisen. Pidemmistä sijaisuuksista päättää kaupunginvaltuusto.

--

Ei mulla nyt muuta kuin totean, jotta jes! Ne muutamat kerrat, jolloin olen rouva talousjohtajaa kuullut ja kuunnellut, mieleen on jäänyt se, että hän on yks selkeäsanaisimmista virkamiehistä, joita tässä cityssä ollut on ja on. 

Kommentoi kirjoitusta.

ei saisis luulla

Lauantai 25.4.2020 klo 18:17

Huah!

"Luulo ei ol tieron väärtti!"

Ja mää ku luuli!

Luulin, että puhelimeni (jonka ihan hiljan uudistin = tyhjensin tehdasasetuksiin saakka ja aloitin kaiken aivan alusta) on taas seonnut, kun en iltapäivällä päässyt tästä tuohon. Se vaan tylysti ilmoitti, että ei ole internet yhteyttä. Aikani kun asetuksia räpläsin, niin pääkopassa välähti, että jospa kurkkaisi tietsikan kautta Telian sivuille. Ja siellähän se: Valtakunnallinen häiriö.

Häiriö kiinteän- sekä mobiiliverkon datayhteyksissä. Puhelut sekä sms-viestit toimivat normaalisti.

Pahoittelemme häiriötä.
Telia

https://www.telia.fi/asiakastuki/hairiotiedote?id=sabre_187244176&lang=fi

Kommentoi kirjoitusta.

haisee, haisee

Keskiviikko 22.4.2020 klo 13:08


Kun se just haisee!

https://www.sss.fi/2020/04/salon-olisi-hankalaa-irrottautua-osittain-lsjhn-osakassopimuksesta/

Salon olisi hankalaa tai mahdotonta irrottautua osittain LSJH:n osakassopimuksesta

Tekijä

 Vesa Käiväräinen

 -

22.4.2020 | 9:05

1
Salon irrottautuminen osittain Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n osakassopimuksesta olisi hankalaa ja käytännössä mahdotonta.

Näin voi kiteyttää LSJH:n toimitusjohtajan Jukka Heikkilän ja Turun apulaiskaupunginjohtajan Jarkko Virtasen kommentit Salon kaupunginhallituksen maanantaisesta päätöksestä.

Kaupunginhallitus päätti Marko Tapion (kok.) esityksestä, että LSJH:n yhtiökokoukseen lähtevää edustajaa ohjeistetaan tuomaan esille, että Salo haluaa selvittää irrottautumista LSJH:n osakassopimuksesta lietteiden osalta.

Päätös syntyi, kun hallitus käsitteli sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottoa koskevaa sopimusta. Tapion esitys hyväksyttiin äänin 7–4 (2 tyhjää).

Tätä kirjoitettaessa tuossa uutisessa näkyy yksi kommentti, nimimerkki muurlalainen. Minä tuon nimimerkin takana en ole. Toki allekirjoitan ensimmäisen lauseen.

muurlalainen

Mikään ei ole mahdotonta, sen todistaa Brexit. Pitääkö julkaista lista luottamusmiehistä, jotka lahjoittivat Rouskiksen Turkuun. Melko mitätön seikka Salon kaupungin hankkimaan ja takamaan melkein sadan miljoonan velkaan turkulaisten jätteiden polttolaitokseen. Saamme sentään vastikkeeksi tuhkat Korvenmäkeen. Jos vastuut laukeavat niin lietasiat eivät mahdu desimaaleineen listalle. Onko jätelaissa vielä voimassa pykälä joka kieltää jätelaitoksen keräämästä voittoa?

 

--

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204368-11

http://salo.oncloudos.com/kokous/20183944-14-2.PDF

http://salo.oncloudos.com/kokous/20183944-14-3.PDF

Jossain viuhahti lause: Sopimus on voimassa toistaiseksi. 

Ei kai se sitä tarkoita, että se on voimassa ikuisesti. 

Osakkuus on oma juttunsa, mutta kait semmosestakin eroon pääsee, jos oikein haluaa.

"En tier, joku viissamp tiättä! Paska kyl haisse! Lähren pihal!"

Kommentoi kirjoitusta.

valinta

Maanantai 20.4.2020 klo 22:00

Tämmöstä uutista :

Jussi Mattila nousi kalkkiviivoilla Salon sote-johtajaksi

0

Salon sosiaali- ja terveysjohtajaksi nousee yllättäen Laitilan nykyinen sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila.

Salon kaupunginhallitus päätti Mattilan valinnasta maanantaina Elina Suonio-Peltosalon (kok.) esityksestä ja suljetulla lippuäänestyksellä äänin 9–4.

https://www.sss.fi/2020/04/jussi-mattila-nousi-kalkkiviivoilla-salon-sote-johtajaksi/

Kommentoi kirjoitusta.

pukeutumisohjeita

Maanantai 20.4.2020 klo 12:38

Utelias kun olen - tai tiedonhaluinen - niin googletin, mitä kotisivuiltani tai nimeni perusteella  netin kautta on esille viime aikoina kaivettu. Tämä on varmaan yks hauskimmista. Tai no, mistä minä tiedän, mitä motkottamisen kohteena ollut asiasta tuolloin ajatteli.

Huom! Juttu on vuodelta 2014.

Pääministerin vaatetusohjeista syntyi kohu

https://www.ksml.fi/kotimaa/P%C3%A4%C3%A4ministerin-vaatetusohjeista-syntyi-kohu/259072

Kotimaa 

Pääministeri Alexander Stubbin kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolle antamista pukeutumisohjeista on syntynyt pieni kohu pikaviestipalvelu Twitterissä.

Sinuhe Wallinheimo kommentoi lauantaina aamulla Twitterissä, että pukukoodi ilmaisu päivän rentoa henkeä. Twiitissään hän totesi myös, että rento henki tarttui myös muihin ihmisiin.

Sanna Jylänki taas hämmästelee twiitissään, miten paljon rajoittunutta kritiikkiä rento pukeutuminen on saanut osakseen.

Marjatta Halkilahti ihmettelee Uuden Suomen blogissaan, että hänen mielestään asuntomessuvierailu ei ollut Stubbille vapaa-ajantilaisuus.

– Niissä nyt pukeudutaan jo ihan miten sattuu, vaik villavyyhti kaulas, eikä kukaan ihmettele yhtään mitään, Halkilahti kirjoittaa.

Kretonki oli Halkilahden mukaan selvästikin loppunut kesken pääministerin housuista.

Opiskelijapoliitikko Joona Räsänen kommentoi Twitterissä, että hän on vaatinut Demarinuorten toimintaan pukukoodia. Hänen mukaansa sitä myös noudatetaan.

MTV:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala kommentoi twiitissään, että maailma on nykyään monimutkainen.

– Ennen riitti Lenita Airiston ohje, ettei valkoisia froteesukkia tumman puvun kanssa, kirjoittaa.

1 kommentti .

johtajan valinta

Maanantai 20.4.2020 klo 11:03

Ei mennyt hamaan tulevaisuuteen, mutta kyllä tässä joku, jotkut tahot tulevaisuutta odottavat, nimittäin sitä, että kaupungin alunperin lakimies tämän sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan paikan saa:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204368-7

Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan valinta

Perusteluissa mm. tällaista:

Viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto. Virassa edellytetään hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon ja -talouteen sekä organisaation johtamiseen ja kehittämiseen liittyvät taitoja, prosessien ja kokonaisuuksien ymmärtämistä ja hallintaa sekä itsenäistä toiminta- ja päätöksentekokykyä sekä johtamistaitoa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajalta edellytetään johtamaltaan toimialalta hyvä perehtyneisyyttä toimialan toimintajärjestelmiin sekä hallintoon ja sosiaali- ja terveyspalveluja koskevan lainsäädännön osaamista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajalla tulee olla innovatiivinen kehittämisote ja hyvät kontakti- ja yhteysverkostot.

Melkoinen on hakijamäärä ollut on ja ehdotuskin:

Lääketieteen lisensiaatti, erikoislääkäri Juha Aalto Lääketieteen tohtori, yhtymäjohtaja Katriina Korhonen Yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila Yhteiskuntatieteiden maisteri, perusturvajohtaja Kalevi Mäkipää Oikeustieteen kandidaatti, apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä Hallintotieteiden maisteri, arviointipäällikkö Eija Rintala Haastattelujen sekä koulutukseen ja työkokemukseen perustuvan kokonaisarvion perusteella haastatteluryhmä päätti lähettää psykologisiin testeihin seuraavat: Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Jussi Mattila, Euran kunnan perusturvajohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri, hallintotieteiden maisteri Kalevi Mäkipää, Salon kaupungin apulaiskaupunginjohtaja, varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Jari Niemelä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arviointipäällikkö, hallintotieteiden maisteri Eija Rintala. Personnell Group Oy:n edustajana konsulttijohtaja Kari Sorvari selosti testauksen tuloksia johtamisjärjestelmän kehittämisryhmälle ja haastatteluryhmälle 5.3.2020. Johtamisjärjestelmän kehittämisryhmä haastatteluryhmää kuultuaan esitti kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan valinnan tekemistä Jussi Mattilan ja Jari Niemelän välillä.

Mutta mitä esittääkään kaupunginjohtajamme?

Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää valita sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virkaan oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Jari Niemelän. Esitys perustuu kokonaisarviointiin, jossa on otettu huomioon Niemelän koulutus ja monipuolinen työkokemus kunnallishallinnon asiantuntija- ja johtotehtävistä.

Jari Niemelällä on työkokemusta Salon kaupungista yli 10 vuoden ajalta, josta lähes kolme vuotta apulaiskaupunginjohtajan tehtävässä. Apulaiskaupunginjohtajana hän on vastannut myös niistä tehtävistä, joita sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja tulee tekemään. Niemelä on apulaiskaupunginjohtajana osallistunut Salon sote-valmisteluun niin kaupungin kuin maakunnankin tasolla ja tässä roolissa hän on luonut hyvät verkostot. Niemelä tuntee Salon toimintaympäristön ja sosiaali- ja terveyspalvelujen haasteet. Niemelä on erittäin sitoutunut Salon kaupunkiin. Ottaen huomioon Salon kaupungin organisaation koon ja organisaation laajuuden, sekä Salon sairaala 2023 –kärkihankkeen menestyksekkään hoidon, Jari Niemelällä on parhaimmat edellytykset tehtävän hoitamiseen.

Lisäksi arvioinnissa on otettu huomioon Niemelän testaukseen perustuva soveltuvuus virkaan sekä haastattelussa esiin tulleet henkilökohtaiset ominaisuudet.

Päätös

Kehuja satelee, mutta onko aihetta?

Olen tämän tällä hetkellä määraikaisena sote -johtajan tehtäviä hoitavan virkamiehen toiminnasta ym. (kaupunginjohtaja nimittänyt) sen verran tänne sivuilleni kirjuutellut, että eiköhön se riitä, kun laitan esille vain linkkejä.

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/04/24/29945

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/03/15/33599

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/03/29/33781

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/03/27/33762

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/03/21/33678

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/22/33002

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/18/32962

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/13/32898

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/05/32823

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/06/15/30581

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/03/15/33603

Em. blogiin sisältyy minun ajatukseni kaupunginjohtajan ehdotuksesta:

Jos Jari Niemelää ei sote -johtajaksi valittaisi, niin kyllä hänen työnsä Salon kaupungissa jatkuisi. Hän palaisi alkuperäiselle paikalleen eli kaupungin lakimieheksi. Kaupunginjohtajan hehkuttama "Niemelä -tarve" esim. Salon sairaala 2023 –hankkeessa voitaisiin hoitaa siten, että Niemelä nimitettäisiin siihen työryhmään kaupunkia edustavaksi jäseneksi. Uusi sote -johtaja, kuka nyt olisikaan, saisi rauhassa keskittyä ja opetella varsinaista tehtäväkenttäänsä.

Kaupunginjohtajan ehdotus maistuu etukäteen sovitulta. Maistuu sovitulta ihan siitä lähtien kuin sote -johtajan paikka on avoimeksi julistettu! 

Tiedän, että en ole ajatusteni kanssa yksin.

 

--

Nooh, tänään valitsevat, kenet sitten valitsevatkin. 

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20204368

Kun 16.3.2020 kokouksen esityslista pyyhkäistiin kerralla pois (silloin sote -johtaja valita piti), niin kopioinpa nyt kaupunginhallituksen tämänpäiväisen esityslistan tähän kokonaan näkyville! 

Kaupunginhallitus
Esityslista (+ lisälista) 20.04.2020 klo 17:00 -
Sähköinen kokous

Asianro   Otsikko  Esityslista (+ lisälista) PDF-muodossa
130   Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
131   Pöytäkirjan tarkastaminen sekä tiedoksi antaminen kunnan jäsenelle
132   Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen
133 Asemakaavan muutos, Kiskon kunnantalon ympäristö hyväksyminen
134 Työ- ja elinkeinoministeriön tuki yksinyrittäjille koronavirustilanteessa
135 Salon kaupungin hankintavaltuudet ja -rajat
136   Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan valinta
137 Salon kaupungin maahanmuuttajien kotouttamisohjelma 2020-2024
138   Eduskunnan oikeusasiamiehen vastaus Ihme ja Kumma Tuki ry:n kanteluun koskien työllisyysavustushakemuksen käsittelyä
139   Oikaisuvaatimus työllistämistukipäätökseen
140 Oikaisuvaatimukset sako- ja umpikaivolietteen vastaanottoa koskevassa asiassa sekä sopimuksen täytäntöönpanosta päättäminen
141   Lausunto Varsinais-Suomen kestävän kehityksen yhteistyöstä ja Ohjelma 2030 -luonnoksesta
142   Yhtiökokousedustajan nimeäminen Sarastia Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen
143   Kaupunginhallituksen edustajien raportti lautakuntien ja muiden kaupunkiyhteisöjen kokouksista
144   Lauta- ja johtokuntien pöytäkirjat
145   Kaupunginjohtajan ja muiden viranhaltijoiden päätökset
146   Muut mahdolliset asiat
147 Lausunto Lounais-Suomen aluehallintovirastolle kanteluasiaan rakennusvalvonnan toiminnasta hulevesiasiassa

5 kommenttia .

katsotaanko piirustuksia?

Sunnuntai 19.4.2020 klo 15:56

 

Vähän piti olla utelias, eikun tiedonhaluinen, vaikka nämä Salon -cityn asiat eivät minulle enää luottamushenkilön silmin, korvin kuulukaan. Olen minä sentäs kaupunkilainen, asukas ja siinä mielessä voin cityn asioita ja päätöksentekoa ihmetellä. Veronmaksajakin olen.

Viikolla oli Salon Seudun Sanomissa uutinen tästä kaupunkikehityslautakunnan esityslista -asiasta:http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204364-13 Uuden Perniön Kirkonkylän koulun pääpiirustusten hyväksyminen.

Uutisen mukaan piirustukset on hyväksytty, mutta vasta äänestyksen jälkeen. Liikuntasalista ovat näköjään keskustelleet. Pohjakuvan kun näkee, se on tässä: http://salo.oncloudos.com/kokous/20204364-13-5.PDF niin ainakin minulle tulee ihmetysolo, että miksei se voisi olla isompi. Eihän siellä, jos sitä pituutta jatkaisi, seinän takana mitään pinteeseen jäisi. Kiinteistönhoidon varasto näkyy olevan, joskaan en minä sille missään ovea näe. On ovi tai ei, niin tuskin liikuntasaliin päin, jos se tila seinän takana olisi.  

Entisestä elämästä muistan, kun rakentamisenkin kanssa tekemisissä jouduin olemaan, että kaikki sellaiset tilat, joissa on toimintaa isomman joukon kanssa, sellaiset tilat kannattaa miettiä viimeisen päälle. Tilaa pitää olla. Ja jos rakennetaan suoraa seinää eteenpäin ja ylöspäin, niin se maksaa sen, mitä maksaa, mutta hirveän kallista siitä ei tule. Jos suunnitellaan ja toteutetaan erkkereitä, ulokkeita, mitä nyt taloissa, rakennuksissa välillä on, niin ne maksavat. Tässä ei sellaista ole. 

VoiVoi nyt sentäs. Nyt ei hyvältä näytä.

Ja toinen kohta, jota ihmettelin, on katsomo. Mihin tarkoitukseen? Ymmärtäisin, että jos sen suunta olisi liikuntasaliin päin, mutta ei se ole. Seinä siinä välissä näyttää olevan vai enkö enää piirustuksia osaa lukea? Ihan outo juttu!!  

Sitten keittiö! Onko se nyt varmaan viimeisen päälle tsekattu semmosen porukan kanssa, joka keittön toiminnasta jotain live -elämässäkin tietää. Että näyttääkö siltä, että keittiössä töiden tekemisestä tulee sujuvaa vai tuleeko törmäyksiä, kun joku avaa esim. jonkun oven. Kuivavarasto taisi olla myös sellainen, etten siinä ovea näe, en aukkoakaan. Eikö keittiöstä pitänyt tulla valmistuskeittiö? 

VoiVoi sentäs. Uudemman kerran huokaisen, jotta ei hyvältä näytä!

--

Onko kaikki nyt tämän mukaista?

http://salo.oncloudos.com/kokous/20194134-4-1.PDF

Lainauksia:

Luonnoksessa rakennuksen keskeisin osa on korkea monitoimisali (jossa ruokailu tapahtuu), johon opetustilat ja liikuntasali avautuvat. Monitoimisalista on näkymä kirkolle – alueen merkittävään rakennukseen. Kädentaidon tilat on ryhmitelty omaksi siivekseen ja muut oppimisalueet ikäluokittain omiksi alueikseen. Musiikin opetustila voidaan avata monitoimitilaan. Rakennettava musiikkitila suunnitellaan kansalaisopiston ja koulun yhteiskäyttöön. Sisätilojen pinnoilla pyritään käyttämään puuta mahdollisimman paljon. Liikuntasalin kantavina rakenteina toimivat liimapuupilarit ja -palkit. Rakennus on jaettu osiin: liikuntatilat, kädentaidon tilat, opetustila ja monitoimisali. Useat sisäänkäynnit mahdollistavat eri käyttäjäryhmien samanaikaisen käytön näissä eri osissa. Tilojen käyttöaste voidaan näin maksimoida. Piha-alueella tulee olla tilaa, liikuntaan motivoivia pihavälineitä ja pelaamiseen ja leikkimiseen suunniteltu kenttä sekä ulkovälinevarasto kaiken ikäisille oppijoille. Yläkoulun oppilaille ja kansalaisopiston asiakkaille on eriytetty oma sisäänkäyntialueensa.

Mitoitusperuste Hanke mitoitetaan siten, että rakennus on tiloiltaan riittävän kokoinen suunnitellulle käyttäjämäärälle. Alakoulun lisäksi rakennuksen liikunnan, kädentaidon sekä kotitalouden opetustiloja tulevat käyttämään Perniön yhteiskoulun yläkoululaiset. Salon kansalaisopisto tulee myös olemaan yksi rakennuksen käyttäjä. Kansalaisopisto käyttää liikunnan ja kädentaitojen opetustiloja. Lisäksi he käyttävät yhdessä koulun kanssa musiikin opetustilaa sekä tiloihin sopeutettua pienluokkatilaa, varastotiloja ja vaatetila.

--

Kaunis päivä. Taidan lähteä ulos!

Kommentoi kirjoitusta.

puhelinlangat laulaa

Perjantai 17.4.2020 klo 22:55

Jaahas, "se alkka sit ens viikol telefoon päristä!" 

https://www.sss.fi/2020/04/salon-kaupunki-alkaa-soitella-ikaihmisille-ensi-viikolla/

Salon kaupunki alkaa soitella ikäihmisille ensi viikolla

Salon kaupunki kysyy 70 vuotta täyttäneiden salolaisten kuulumisia puhelimitse seuraavien viikkojen aikana. Kaupunki ottaa yhteyttä niihin yli 70-vuotiaisiin, jotka eivät ole kaupungin vanhuspalveluiden asiakkaita.

Soitot tulevat 02 772 tai 02 778 -alkuisista puhelinnumeroista.

-- 

Sitten kun minulle soittavat, niin toivottavasti eivät kauhiasti paljon ihmettele. jos en vastaa. Jos olen ulkohommissa, niin voi olla, että puhelin on ja keikkuu vanhassa vyölaukussa, mutta voi olla, että telefooni on tuvan pöydällä. Jos teen jotain esim. suojakuulokkeet korvilla, niin ei siinä samalla puhelinta käytetä, ei sitä edes kuulisi, jos se soi. 

Muutoin kyllä, ei varmaan mikään huono idea. Että soittelevat ja kyselevät, millaista tämmönen KoronaKaranteenissa eläminen ihan oikeasti on.

Minä olen pärjännyt, eikä ole aika ehtinyt pitkäksi käydä, mutta sellaisia iäkkäitä varmaan on, joilla yksin tai kaksin kotona oleminen alkaa jo tuntua tosi tylsältä. 

 

2 kommenttia .

romahtiko korttitalo?

Torstai 16.4.2020 klo 18:40

Edellisen blogin kommenttiin laitoin linkin sellaiseen lehtijuttuun, joka kertoo Lauri Innasta, miehestä, joka eilen ilmoitti jättävänsä Salon kaupunginjohtajan tehtävät.

Blogini kommenttien kohdasta ei linkkejä auki saa, vaan jos semmonen on, se pitää kopioida ja sit laittaa hakuun. Kun teitä niitäkin lukijoita on, jotka ette linkkejä availe (olen ymmärtänyt, että lähinnä turvallisuussyistä), niin kopioin em. jutun kokonaisuudessaan tänne.

Toivottavasti Salon Seudun Sanomien toimittaja, joka jutun on tehnyt, ei nosta tästä minuun päin syytettä. Olen ennenkin näitä "laittomuuksia" tehnyt. Eikö se jotenkin sillai mene, että lainata kyl saa, mutta ei noin vaan kokonaan kopioida? Siis toisen tekemää! Oli kuin oli, tässä tämä on: 

https://www.sss.fi/2017/01/urheilumies-lauri-inna-haluaisi-kaikki-kaupunkilaiset-mukaan-peliin/

 Urheilumies Lauri Inna haluaisi kaikki kaupunkilaiset mukaan peliin

Tekijä

 Salon Seudun Sanomat

 -

6.1.2017 | 0:00

 

 

Lauri Inna oli ehtinyt toimia vajaan vuoden Hattulan kunnanjohtajana, kun Salossa aukesi kaupunginjohtajan virka.

Inna päätti hakea paikkaa, vaikka kehuu, että Hattulassa on äärimmäisen hyvä meininki. Salo on hänestä aidosti kiinnostava kaupunki, ja virka tarjoaisi sopivasti haasteita. Hakematta jättäminen olisi voinut harmittaa jälkikäteen.

Toinen syy on henkilökohtainen: perhe on ehtinyt asettua ja juurtua Varsinais-Suomeen.

Innan perhe harkitsisi lähivuosina muuttoa Saloon, jos isästä tulee kaupunginjohtaja. Toistaiseksi koti pysyy Turussa, ja mennään lasten ehdoilla.

– Vahva läsnäolo on minusta kaupunginjohtajan työssä lähtökohta. Meillä on Salon suuntaan myös intressiä. Isot pojat pelaavat lentopalloa, ja he voisivat päästä Salon lentopallokuvioihin mukaan, Raision Loimun poikia valmentava Inna miettii.

 Lauri Inna sanoo luottavansa Salon tulevaisuuteen. Kaupunki on tulevaa sote-uudistusta ajatellen riittävän iso pysyäkseen vahvana keskuksena. Maakunta ei voi kohdella sitä mielivaltaisesti. Salolaisten pitää olla toki itse aktiivisia ja pitää puolensa.

– Jo tehty rakennemuutos parantaa Salon tilannetta maakunnallisesti. Moni muu kunta lähtee huomattavasti hankalammasta tilanteesta liikkeelle, hän muistuttaa.

Innan mielestä uudistukseen on suhtauduttava ketterästi ja nöyrästi. Samaan aikaan on oltava avarakatseinen. Muutoksessa on aina tilaisuus hyötymiseen.

Tässä on kaksi kehittämiskulmaa. Uuden maakunnan rakenne muodostetaan julkiselle pohjalle. Toinen puoli on ajatus valinnanvapaudesta. Jos se toteutuu, pitää valppaasti katsoa, miten yksityinen puoli lähtee kehittymään. Salossa on monta yksityistä palveluntarjoajaa, ja se on yksi positiivinen mahdollisuus.

 Microsoftin tehdasalueen ympärille suunniteltuun osaamiskeskukseen Lauri Inna suhtautuu varovaisen myönteisesti. Hänen mielestään alue on hyvä alusta, johon on mahdollista houkutella yrityksiä Suomesta ja ulkomailta. Jatkossa keskeistä on, minkälainen sisältö osaamiskeskukselle onnistutaan rakentamaan.

– Nykyinen kaupunginjohtaja on osoittanut rohkeutta esittäessään hanketta. Hänen seuraajansa perii myönteisen tilanteen, hankala päätös on tehty ja saa alkaa viedä suunnitelmaa aktiivisesti eteenpäin. Mukana on myös yksityisiä yrityksiä. Sillekin annan ison arvostuksen.

Lauri Innalla on myös omia kehittämisajatuksia. Hänen sydäntään lähellä ovat energiateollisuuden hankkeet ja erityisesti bioenergia.

38-vuotias Lauri Inna on Salon kaupunginjohtajakandidaateista nuorin. Hän sanoo kuitenkin saaneensa tehdä töitä vaikeissa paikoissa, jotka ovat koulineet.

Nuoruus voi olla myönteinen asia tulevaisuuden kannalta. Täytyy olla jalat maassa eikä hömpötellä, mutta esimerkiksi ict-alan ymmärtämisessä nuoruudesta voi olla etua, hän kääntää.

 Lauri Inna ei ole osallistunut politiikkaan, eikä hän ole kuulunut mihinkään puolueeseen. Sen sijaan hän on innolla mukana urheilussa ja toivoo urheiluseuroja ja kulttuuriyhdistyksiä mukaan yhteiskunnan rakentamiseen.

Yhdistyksille annettu euro palaa takaisin suurempana kuin eurona. Uskon, että kolmannella sektorilla on iso myönteinen vaikutus kunnan fiilikseen. Elämänmyönteisyys vaikuttaa myös työllisyyteen, ja koko porukan saaminen mukaan peliin on tärkeää, hän linjaa.

Lauri Innaa on kehuttu hyväksi verkostoitujaksi ja johtajaksi, joka keskustelee mielellään kuntalaisten kanssa ja käy erilaisissa tilaisuuksissa.

– Jos saa kunnanjohtajan isoa palkkaa, pitää olla valmis sen eteen myös menemään mukaan ja olemaan käytettävissä. Totta kai rajansa kaikella: pitää aina analysoida, mikä kannattaa, hän sanoo.

 

Lauri Inna
Hattulan kunnanjohtaja vuoden 2016 tammikuusta alkaen
Ikä: 38 vuotta
Syntynyt Vammalassa
Perhe: vaimo, kolme poikaa ja tytär
Asuu omakotitalossa Turussa, viikot Hattulassa vuokrayksiössä
Koulutus: valtiotieteen maisteri
Työkokemus: Punkalaitumen kunnanjohtaja, viestintäpäällikkö ja sidosryhmätoimija Teollisuuden Voima Oyj:ssä sekä puolustusvoimissa
Harrastukset: maratonjuoksu, suunnistus ja muu monipuolinen liikunta, lentopallojunioreiden valmentaminen, perheen ulkoilut

Innasta sanottua :

Sosiaalinen, ulospäin suuntautunut. Kyllä hänen kanssaan on helppo työskennellä. Olimme kyllä varautuneet siihen, että hän olisi täällä pidempään.

– Erittäin innokas ja innovatiivinen, vakuuttava ja eteenpäin pyrkivä. Voi sanoa, että jopa yltiöpositiivinen. Pienestä kunnasta tulleena on tottunut olemaan kaikessa mukana. Ihan kaikkeen ei kannattaisi lähteä mukaan, pitäisi osata myös rajata omia tekemisiään.

Toimelias kaveri, saa asioita aikaiseksi, on mukana kaikissa tilaisuuksissa ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Huono puoli on, että kellossa ei ole kuin 24 tuntia. Jaksaako hän?

(Arvioita on kysytty työtovereilta ja luottamushenkilöiltä.)

 

--

Nyt joudumme miettimään, miks tässä näin kävi, mitä eilen kuulimme. Osa päättäjäporukasta voi olla ihmeissään, mutta on myös niitä, jotka eivät ole.

Jos koko kokonaisuutta cityn kannalta katsoo tai ajattelee, niin minulle ei juur muuta tule mieleen kuin Peppi Pitkätossu ja nämä sanat: "Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun." 

Ei katteeks käy tulevaa kaupunginjohtajaa. Onhan täällä nyt sitä sun tätä hanketta tosi paljon työn alla. Tätä aprillijuttua en tänne kopioi, mutta jo pelkkä otsake muistuttaa monia, miten hyvin toimittaja - melkein - totuutta hipoen kertoi, missä meillä - melkein - mennään!  

https://www.sss.fi/2020/04/salo-nousuun-alykorttitalolla

Salo nousuun älykorttitalolla – Salohallin projektissa ongelmina kerroskorkeus, työvoima ja älysirujen toimitus

Tekijä

 Mikko Kiviluoto

 -

1.4.2020 | 7:00

6

"Nämä kortit katsotaan loppuun asti" oli pantu em. jutussa kaupunginjohtajan suuhun.

Mitä tuohon nyt sanoisi??

3 kommenttia .

se oli sit siinä

Keskiviikko 15.4.2020 klo 18:36

Tästä uutisesta tuskin kovin moni yllättyy:

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4926324/Lauri+Inna+siirtyy

Valtiotieteiden maisteri Lauri Inna aloittaa Keskon Lounais-Suomen aluejohtajana 15.6.2020 alkaen, kertoo K-ryhmä. Inna siirtyy K-ryhmään Salon kaupunginjohtajan tehtävistä. Nykyinen aluejohtaja Olli Setänen jää eläkkeelle.

K-ryhmän Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

Inna on työskennellyt Salon kaupunginjohtajana kesäkuusta 2017 saakka. Sitä ennen hän on toiminut sekä Hattulan että Punkalaitumen kunnanjohtajana, Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä, Puolustusvoimissa sidosryhmä- ja viestintätehtävissä ja Turun Sanomien toimittajana.

--

Se oli sit siinä! Se kaupunginjohtajuus! Minä en yllättynyt, että Inna pois haki. Onneks olkko hänelle!

Onneks olkko sillekin, että tässä kaupungissa ei enää apulaiskaupunginjohtajan virkaa ole. Jos olisi, niin kaupunginjohtajan avoimen viran hoitaja olisi löytynyt alta aikayksikön. Jos Inna lähtee ennen kesäkuun 15 päivää, pitää esim. vuosilomiaan sitä ennen, niin avoimen viran hoitaja -kuviot menevät näin:

https://www.salo.fi/attachements/2020-04-01T07-42-3670.pdf

Kaupunginjohtajan sijaisena toimii tässä järjestyksessä hallintojohtaja ja hänen estyneenä ollessaan talousjohtaja, kaupunkikehitysjohtaja tai henkilöstöjohtaja. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi määrätä kaupunginjohtajalle muun tilapäisen sijaisen enintään kahden viikon ajaksi. Jos sijaisuus kestää yhtäjaksoisesti pidempään kuin kaksi viikkoa, mutta enintään kaksi kuukautta, kaupunginhallitus voi määrätä muun sijaisen. Pidemmistä sijaisuuksista päättää kaupunginvaltuusto.

 -- 

Keskossa ovat hakeneet mm. vahvaa johtajakokemusta ja kehittämisotetta. 

Jaahas ja vai niin, sanon minä!

Toivottavasti ennen syksyä Salon kaupungilla on uus tirehtööri. Uuden kaupunginjohtajan valinta ei mikään helppo juttu tule olemaan. Toivottavasti uskaliaita hakijoita sentäs löytyy!

9 kommenttia .

EU-komissio on huolestunut!

Tiistai 14.4.2020 klo 15:13

Tästä uutisesta minä tykkään!

Kaikkien aikojen rahariita

EU:n rikkaat ja köyhät maat kiistelevät tulevien vuosien budjetista kriisitunnelmissa. Pandemiasta selviäminen vaatisi solidaarisuutta.

EUROOPPA 09.04.2020 06:00
TEKSTI SILJA LANAS CAVADA GRAFIIKKA HANNU KYYRIÄINEN

"EU:n seitsenvuotinen budjetti odottaa yhä pöydällä. Budjettineuvottelut ovat jo nyt enemmän myöhässä kuin koskaan, EU-komissiosta viestitään huolestuneena.

Riski siitä, että neuvottelut päättyvät vuoden lopussa tuloksettomina, kasvaa koko ajan."

--

Odottaa pöydällä. Antaa odottaa vaan. Minun ajatukseni EU:sta tulivat varmaan selviksi maaliskuisessa puheenvuorossa: " Jos minulla olisi valtaa, niin kiikuttaisin ”toiminta lopetettu” -lapun EU:n ulko-ovelle. Ei pelkästään koronan ajaksi, vaan ihan lopullisesti. Rahat, joita sinne jäsenmaksuina maksetaan, ne voisi kukin maa käyttää ihan miten itse tahtovat. Ja olisi jokaisen maan oma asia mm. se, siirretäänkö kellon viisareita kaksi kertaa vuodessa vai annetaanko niiden olla paikallaan.

Jotain yhteistyötä Euroopassa eri maiden kesken toki tarvitaan, mutta ei nykyistä EU -mammuttiorganisaatiota. Ei minun mielestäni."

 


 

1 kommentti .

cityn visio ja pääkatu kadoksissa

Tiistai 14.4.2020 klo 13:31

Pitänee vissiin joku päivä jättää kokonaan väliin facebookkiin kirjautuminen. Yleensä siellä vain käväisen, ts. yritän nopeasti katsoa mitä facebook -kavereille kuuluu, mitä Salo Foorumilla on ja tapahtuu, vilkaisen Puskaradion puolelle, milloin mihinkin, mutta nopeasti.

Omalle sivulleni tuuppaan jotain framille, joko omia blogejani tai uutislinkkejä tai päivän piristystä tuovia mururasia ym. -kuvia. Joitain ryhmiä seuraan (esim. "pelastetaan vanhojen talojen naiset"), mutta muutoin kyl facebook on minulta päivän aikana kiinni. Eikä esim. messerger ole muuta kuin viestikäytössä. Tuokin tiedoksi niille, jotka sinne jotain muuta minulle lähettävät ja odottavat, että vastaan. En välttämättä vastaa, enkä puhelimesta edes pystyisi. En ole sellaisia asetuksia siihen laittanut, enkä laita!  

Ja miksikö näin? Ensinnäkin: minulla on ihan muutakin tekemistä kuin facebook -sivujen seuraaminen. Toisekseen: jos ja kun faceen sit piipahdan, niin välillä en tule muuta kuin kiukkuiseksi. Kiukkuiseksi siks, että joku on nostanut esille kaupungin päätöksentekoa, esim. tulevien kokousten asioita. Se on sitten siinä! Voisin tietysti jättää siihen, mutta uteliaisuuttani minä sit tietenkin siirryn kaupungin sivustoille.

Hyvä, että asioita esille nostetaan, en minä sellaisesta voi kiukustua, mutta kiukkuiseksi tulen, kun luen joidenkin virkamiesten asioitten valmistelua ja päättäjille esitettyjä ehdotuksia. Ne ovat muutamilta - ainakin minun mielestäni - sellaisia, että huhhuh, ei hyvä, ei todellakaan.

Päättäjillä olisi valta sanoa, jotta laitetaanpa asian valmistelu uusiksi, mutta ei. Ei meillä. Ei kovin usein.

Yksi ministerimme on eräässä yhteydessä käyttänyt sanaa paska. Nyt käytän minäkin. Minun mielestäni jotkut esityslistan jutut, valmistelut, esittelyt ja ehdotukset ovat joidenkin virkamiesten taholta sitä just = lue edellä oleva piip -sana! Ja jos päättäjät eivät maalaisjärkeään käytä, niin läpi menee ihan mitä vaan.

Nyt, jos salolainen lukijani olet ja sinua kiinnostaa, niin voit selata vaikkapa tulevien kokousten: kaupunkikehityslautakunta ja rakennus- ja ympäristölautakunta esityslistoja. Siellä on vaikka mitä! On hyvää valmistelua ja on sitä toista.

Tässä yks, josta en tykkää:

Osmo Fribergin valtuustoaloite keskustan purkukuntoisten rakennusten purkukustannusten kompensoimisesta

"Salon tulisi selvittää olisiko kaupungin mahdollista hyvittää rakennusten purkamisesta aiheutuvia kustannuksia esim. rakennusoikeutta lisäämällä taikka liittymämaksuja kohtuullistamalla. Mikäli näin päätettäisiin tehdä sillä saattaisi olla myönteinen vaikutus keskustan pääkadun kehittymiselle."

Eikö ole selvä esitys? Mutta mikä onkaan vastaus? Mm. tätä:

"Salon keskustan alueella viimeaikaisissa asemakaavahankkeissa on useita kohteita, joissa tonteilla sijainneet purettavat rakennukset eivät ole aiheuttaneet ongelmia uudisrakentamisen toteuttamiselle. Näistä esimerkkeinä voidaan mainita mm. Kirkkokatu 14, Helenankatu 16-18, Rummunlyöjänkatu 26.

Keskustan asemakaava-alueella rakentaminen edellyttää useimmiten vanhan purkamista. Uusissa asemakaavoissa rakennusoikeutta on pääsääntöisesti lisätty keskustan osayleiskaavan tavoitteiden mukaisesti. Voidaan siis katsoa, että purkamiskustannuksia on kompensoitu asemakaavoja laadittaessa."

Siis haloo?

Kirkkokatu 14, Helenankatu 16-18, Rummunlyöjänkatu 26.

Minusta tuntuu, että aloitteen tekijä on tarkoittanut esim. tätä kohdetta. 

https://www.sss.fi/2020/03/plisko-aika-tehda-jotain-sssn-kysely-kertoo-kaupunkilaisten-turhautumisesta-epasiisteyteen/

Eikö tuo nyt ennemmin ole ihmisten silmissä kuin em. kolme katua, niiden varrelle tulleet uudet rakennukset?

Minun mielestäni kaavoitusarkkitehti ei ole valtuutettu  Fribergin aloitteeseen vastannut kunnolla, kunhan on jotain hutaissut! 

--

Minä ajattelen niin, että jos aloitteita tehdään, niin niitä tehdään siks, että joku asia saataisiin paremmaksi, että se saataisiin kuntoon, että aloitteesta olisi hyötyä sekä virkamiehille että päättäjille ja myös kaupunkilaisille.

Salossa näyttää olevan niin, että muutamat virkamiehet käyttävät kaiken energiansa vain siihen, että on aloite kuin aloite - hyvät ja järkeenkäyvätkin - ne pitää saada nopeasti mappi ööhön!

Mikähän se Salo -cityn visio oli? Se löytyy täältä:

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/strategiajatalous/strategiajavisio/

--

Aamulla tais olla lunta enemmän kuin yhteensä koko talvena, mutta nyt kun katson ulos, niin kaikki on haihtunut ja sulanut pois. Nooh, pääsenpä loppupäiväksi puutarhahommiin. Siinä sivussa kiukkuvaihdekin taas vähän hellittää.

2 kommenttia .

ei meil vaa!

Perjantai 10.4.2020 klo 18:46

"SUOMESSA ehdittiin jo kehua, että hyvä kun on Huoltovarmuuskeskus (HVK). Sieltä saadaan tavaraa kun on hätä, suojaimia, apuvälineitä ja lääkkeitä koronakriisin hoitoon.

Sitten tuli Finnairin Airbus Kiinasta.

Ja kaikki muuttui."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006470941.html

Tuo juttu liittyy korona -suojaimiin, siihen, saatiinko niitä ja jos saatiin, niin millaisia ja millä rahalla.

Nopeasti taidettiin saada, mutta ei hyvää. Kallistakin oli.

"Kirjainlyhenne, HVK, kuvaa itse asiassa hyvin keskuksen toimintaa maskihankinnassa: Heitä Verorahat Kaivoon."

Tuli siis sutta ja sekundaa!

Salolaiset sudet ja sekundat saavat olla melkein mitä vaan mokia, mutta ei meillä kukaan parahda näin kuin mitä nyt pääministeri Sanna Marin on parahtanut:

Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani”

https://www.sss.fi/2020/04/paaministeri-marin-islle-huoltovarmuuskeskuksen-johtaja-ei-nauti-enaa-luottamustani/

1 kommentti .

nopeatempoista koheltamista?

Torstai 9.4.2020 klo 12:54

Vähän tulee outo olo, kun paikallislehdestä (Salon Seudun Sanomat) uutisia lukee.

Tässä alla ensimmäinen uutinen on 7.4.2020 lehdestä ja toinen 9.4.2020. Samalla sivulla tämän toisen kanssa näkyy Salon opetuslautakunnan toivomus, halu, muistutus, kannanotto, joka on tarkoitettu yt -neuvottelijoille ja kaupunginhallitukselle.

Opetuslautakunta haluaa opettajat pois yt- neuvotteluista ja muistuttaa, että opetustyö jatkuu pääosin etäopetuksena ja lähiopetuksena 1-3 -luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille.

Tuo on varmaan ihan paikallaan oleva muistutus. Ei kai tuo etäopetus ilman opettajia hoidu!  Ja miks sitä ruokaakin sit luvataan, jos ei olisi koulunkäyntiä? 

Olen varmaan ollut liian kanssa ulkohommissa ja pääni ajatuksenjuoksu on lakannut toimimasta, on vissiin kaatunut kuin piha-aita. Sitä oli ohjelmassani eilen. 

En ymmärrä, että yhtenä päivänä päätetään yhtä ja toisena päivänä toista. Ateriapäätöstä rukattiin "satojen palautteiden" takia. Paljonkohan niitä palautteita annettiin, kun oppimisympäristöselvitystä eteenpäin vietiin? Varmaan oli enemmän kuin tässä ruokajutussa, mutta ei niitä ihmeemmin noteerattu.

Ei kaks ilman kolmatta.

Jospa johtoryhmä tekisi vielä päätöksen numero kolme: Tekisivät nyt vaikka Marttilan kunnan mallisen: Käyttöön otetaan ruokakassi ja taksit vievät ne koululaisten kotirappusille.

Ei sitten tarvitsisi erikseen valmistaa sitä ruokaa, jota kotiin hakeville valmistetaan. Mistä edes osaavat valmistaa just sopivan määrän? Ja kuka siinä kokkina toimii? Maaliskuussa uutisoitiin mm., että ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelujen toimintaa supistetaan.

En ymmärrä, en. En tämmöstä päätöksentekoa. Enkä tiedä kummaksi tuota nimittäisin, nopeatempoiseksi vai koheltamiseksi! Taitaa olla ihan vaan nopeatempoista koheltamista.

Jospa minä menisin takaisin pihalle. Koheltamaan varmaan minäkin! Hyvää pääsiäisen aikaa Ystävät!

Kouluruuan voi noutaa Salossa

https://www.sss.fi/2020/04/kouluruuan-voi-noutaa-salossa/

Kouluruokaa saa Salossa pääsiäisen jälkeen noutamalla. Kaupunki alkaa tarjota etäopetuksessa oleville oppilaille kouluruokaa pääsiäisen jälkeisestä tiistaista lähtien.

Koululounas on tarkoitettu kaikille perusopetuksen oppilaille, jotka opiskelevat poikkeusolojen ajan etäopetuksessa. Lounas on noudettavissa kouluissa, joissa on lähiopetuksessa olevia oppilaita.

Salon kaupunki tarjoaa koululaisten huoltajille myös ruokakasseja – Somero jakaa ostoseteleitä

https://www.sss.fi/2020/04/salo-tarjoaa-kouluilta-haettavan-lounaan-vaihtoehdoksi-ruokakassin-somero-jakaa-huoltajille-ostoseteleita/

Salon johtoryhmä lisäsi ruokakassin vaihtoehtoihin keskiviikkona saatuaan vanhemmilta palauteryöpyn tiistaisesta päätöksestään.

– Saimme satoja palautteita. Vanhemmat kyselivät, miten ruoka-apu turvataan niille oppilaille, jotka eivät pääse hakemaan lounaita koululta. Myös turvallisuus huolestutti osaa huoltajista, Salon sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä kertoo.

 

4 kommenttia .

kiitoksii ja vähä muutaki

Maanantai 6.4.2020 klo 15:24

ISO kiitos tästä. Täällä mun nimeni näkyy: https://www.s-kanava.fi/web/sso/osuuskauppavaalit

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n edustajistoon on valittu 50 edustajaa äänimäärien mukaisessa järjestyksessä.

Minä olin ihan varma, että nyt en ääniä noin vaan saisi, sillä esim. ystävä- ja tuttavapiiristä iso osa on sellaisia, että eivät he nettiä käytä ja nämä vaalit olivat sellaiset. Netin kautta äänestettiin. On sitten nettiä käyttäviäkin ollut, joten jos näille sivuille joku Teistä tulee ja on minua äänestänyt, niin uudemman kerran: ISO kiitos. 

_

Paikusta mun piti tänään kirjoittaa, mutta se saa odottaa aikaa kiireettömämpää. Minulla karanteenilaisella on nyt muita juttuja tulossa ja menossa, on mm. ulkona.

"Iha ite" piti kirvesmieheksikin ruveta. Syynä takapihan roskispönttö. Sen uusin paikka on ollut tällä alueella. Vajan seinustalla se ennen oli, mutta kun on sanottu, ohjeistettu, että ei niin saa tulipalovaaran takia olla, niin otin pois.

Roskis oli sitten uudessa paikassa varsinkin tuulisina ja myrskyisinä päivinä kuin lentoon lähdössä. Vaihtoehdot tilanteen korjaamiseksi olivat vähissä. Ei tällaisen karanteenissa olevan kotiin niin vaan tällä hetkellä ulkopuolisia töihin pyydetä. Miniäkin tuo ruoka- ym. tarvikkeet minut kaukaa kaartaen.

Tuulensuoja piti saada. Kuka sen tekisi? Vastaus näkyy edellä: minä itse!

Ensin navetan vintille meno ja kun siellä olin vähän aikaa nurkkia kohnannut, niin löysin sen verran materiaalia, että ajattelin, että jos niitä yhteen sovittaa, niin kyllä niistä jotain tulisi.

Tulihan niistä. Tuulensuoja tuli. Toimikoot nyt niin kauan, että korona on ohi ja joku ihan oikea kirvesmies tekee uuden vastaavan tai voihan tuolle viritykselle alaosankin tehdä. Jatkamalla siitä saisi pöntön korkuisen. Alapuolelle se tehdä täytyy, sillä muuten mun vallan hiano desing menisi pilalle!

Oma kehu paras kehu.

2 kommenttia .

hamaan tulevaisuuteen?

Torstai 2.4.2020 klo 14:26

Minun mielestäni jos jonkun, niin kunnan/kaupungin pitäisi olla tietojensa antamisen osalta tarkka kuin mikä. Tarkkuutta tarvitaan sekä netissä oleville info - sivustoille että esityslistojen laadinnan taustoituksissa, esityksissä ja ehdotuksissa.

Apulaiskaupunginjohtaja -kaudella Salo -sivustot informoivat, että Jari Niemelä oli kuin olisi ollut viran vakituinen hoitaja. Ei hän ollut. Hän oli tehtävässä avoimen viran hoitaja. Vakituinen ja esim. kaupunginhallituksen valitsema hän ei ole ollut! 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/03/15/33599

Ei tämä nytkään ihan putkeen mene.

Kaupungin sivustoille on kirjattu, että Jari Niemelä on sosiaali- ja terveysjohtajan tehtävissä ja nimikkeen edessä on merkintä vt.

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/  Vt. sosiaali-ja terveyspalveluiden johtaja Jari Niemelä

Minun mielestäni tehtävän hoitamisessa, jos se kerta määräaikainen nyt on, lyhenteenä pitäisi käyttää ma. 

Eikä muuten vieläkään näy virallista ilmoitusta siitä, että kaupunginjohtaja on Niemelän em. tehtäviin nimittänyt, siis tätä, josta Salon Seudun Sanomista luimme:

https://www.sss.fi/2020/03/lauri-inna-valitsi-jari-niemelan-maaraaikaiseksi-sote-johtajaksi/

Apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä on valittu Salon vt. sosiaali- ja terveysjohtajaksi kahden kuukauden määräajaksi. Salon henkilöstöjaosto antoi luvan viran määräaikaiseen täyttöön perjantaina. Kaupunginjohtaja Lauri Inna teki valinnasta viranhaltijapäätöksen saman tien. Inna haki lupaa, koska vakituisen sosiaali- ja terveysjohtajan valinta näytti siirtyvän hamaan tulevaisuuteen.

Kaupunginjohtajan kohdalla viranhaltijapäätöksissä lukee tätä kirjoitettaessa 2.4.2020 vain näin:

Vuosi 2020  
30.03.2020
Kaunpunginjohtajan johtoryhmän asettaminen 1.4.2020 lukien
20.03.2020
Kaupungintalon sulkeminen koronaviruslinjausten toteuttamiseksi
03.03.2020
Päätös markkinointiyhteistyöstä/ Naisten keilailun A ja B SM -kisat Salossa 6.4. - 17.5.2020, Salon Keilailuliitto ry

 


Kun kaupungin asioista kerrotaan, niin lehtitietojenko varassa kaupunkilaisten elettävä on?  "Hamaan tulevaisuuteen"!

Kommentoi kirjoitusta.

salolainen korttitalo

Keskiviikko 1.4.2020 klo 15:17

Yks parhaimpia aprillijuttuja:

Salo nousuun älykorttitalolla – Salohallin projektissa ongelmina kerroskorkeus, työvoima ja älysirujen toimitus

https://www.sss.fi/2020/04/salo-nousuun-alykorttitalolla-salohallin-projektissa-ongelmina-kerroskorkeus-tyovoima-ja-alysirujen-toimitus/

Korttitalo on tarkoitus saada harjakorkeuteen jo viikon sisään. Kaupunginjohtaja toivoo, ettei sitä ennen tapahdu mitään maata järisyttävää, sillä silloin korttitalo voi sortua.
– Kaikki voi lopulta olla yhden kortin varassa. All in, niin sanoakseni.
Koronarajoitusten takia korttitaloa ei saa mennä katsomaan paikan päälle, mutta lisätietoja koko projektista on löydettävissä täältä.

Tämä ei ole aprillia:

Salon tilinpäätös jäi rajusti pakkaselle – koronakriisi synkistää lukuja

https://www.sss.fi/2020/04/salon-tilinpaatos-jai-rajusti-pakkaselle-%e2%80%89koronakriisisynkistaa-lukuja/

Kommentoi kirjoitusta.

kapinahenkeä

Maanantai 30.3.2020 klo 21:26

Kotona olemista ja kapinahenkeä:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2450188

Lehden toimitus on taas otsakkeen keksinyt. Kiitos siitä.

Kommentoi kirjoitusta.

moitteita

Maanantai 30.3.2020 klo 21:07

Tänään digilehdessä, huomenna paperisessa Salon Seudun Sanomissa:

https://www.sss.fi/2020/03/salon-rakennusvalvonta-sai-moitteet-horninkatu-9n-kerrostalon-luvasta/

Salon rakennusvalvonta sai moitteet Horninkatu 9:n kerrostalon luvasta

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin moittii Salon rakennusvalvontaa Horninkatu 9:n kerrostalon luvittamisesta.

Sakslinin mukaan rakennusvalvonta toimi lainvastaisesti myöntäessään kerrostalolle rakennuslupaa.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan sekä lautakunta että Tammi toimivat vastoin perustuslakia ja eduskunnan oikeusasiamiehestä annettua lakia, koska eivät antaneet ylimmälle laillisuusvalvojalle tämän tarvitsemia tietoja.

Axelsson kiinnitti kantelussaan huomiota myös siihen, että Timo Tammi (sd.) toimii Salon kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtajana.

Tammi on ollut viranomaisena hyväksymässä Asuntomestareiden rakennuslupahakemusta, ja samaan aikaan hän on ollut luottamushenkilönä käsittelemässä yhtiön asemakaavamuutosta samalla tontilla Torikadun puolella. Axelssonin mielestä Tammen asema päättäjänä on erikoinen.

..

Edelläoleva on digisalkkarista kopioitua tietoa!

Kommentoi kirjoitusta.

lappu ulko-ovelle

Sunnuntai 29.3.2020 klo 16:31

Tällaista motkottamista meni tänään Uuteen Suomeen:

Toiminta lopetettu -lappu EU:n ulko-ovelle

Elämme aikaa, jolloin yks sun toinen joutuu miettimään elämänsä ja elämisensä tärkeysjärjestyksiä. Sitten kun -ajatukset ja olevinaan tärkeätkin tarpeet tehdä tai saada huomenna, ylihuomenna ja tulevaisuudessa sitä ja tätä, kaikki sitku -toiveet siirtyvät tärkeysjärjestyksen numeroiksi viimeinen. Ykköseksi on paukahtanut korona. On mietittävä, miten minä ja lähipiirini tästä selviämme. Mietityttää myös, miten selviää Suomi ja koko muu maailma. 

Helmikuussa en nähnyt mitään hyvää maakuntamallille, tänään saan aiheen taas kerran motkottaa EU:sta. Olen motkottanut aikaisemminkin.

EU:sta tykkäävä en ole. Nyt näyttää siltä, että ei -tykkääjiä löytyy Britannian jälkeen jostain muualtakin. Italia ainakin on älähtänyt: EU-erosta puhutaan jo täysin avoimesti.

Ja onhan tämä Eu:n lupaus nyt hätää kärsimässä: Euroopan unioni on vuodesta 1957 lähtien toiminut rauhan ja vaurauden puolesta kansalaistensa hyödyksi. Se auttaa suojelemaan kansalaisten perustavanlaatuisia poliittisia, sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia. Vaikka EU:n tuomat hyödyt voivat tuntua itsestäänselvyyksiltä, ne ovat konkreettinen osa jokapäiväistä elämäämme.

sekä tämä: EU:n sisämarkkinat ovat kehittyneimmät ja avoimimmat markkinat maailmassa. Ne perustuvat EU:n neljään keskeiseen vapauteen, joiden ansiosta EU:n kansalaiset voivat

  1. asua tai työskennellä missä tahansa EU-maassa

  2. siirtää varoja paikasta toiseen

  3. myydä tuotteita ilman rajoituksia

  4. tarjota palveluita tasavertaisin edellytyksin.

Rahasta kyllä tohkaavat  ja mahdollisuudesta poiketa kansallisten budjettien valvonnasta, mutta miten on jäsenmaiden kansalaisten tilanne? Koronaa ei käsketä, eikä kielletä, ei Eu, eikä mikään muukaan taho. Näyttää siltä, että sekä Suomessa että muissa EU -maissa on jouduttu ja joudutaan koronan kanssa toiminaan ja siitä selviytymään ihan miten parhaaksi nähdään.

Jos minulla olisi valtaa, niin kiikuttaisin ”toiminta lopetettu” -lapun EU:n ulko-ovelle. Ei pelkästään koronan ajaksi, vaan ihan lopullisesti. Rahat, joita sinne jäsenmaksuina maksetaan, ne voisi kukin maa käyttää ihan miten itse tahtovat. Ja olisi jokaisen maan oma asia mm. se, siirretäänkö kellon viisareita kaksi kertaa vuodessa vai annetaanko niiden olla paikallaan.

Jotain yhteistyötä Euroopassa eri maiden kesken toki tarvitaan, mutta ei nykyistä EU -mammuttiorganisaatiota. Ei minun mielestäni.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/toiminta-lopetettu-lappu-eun-ulko-ovelle/

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »