Uusimmat kuvat

faktan tarvetta

Maanantai 1.6.2020 klo 12:23

Saloon rakennettavasta krematoriosta, anteeksi jätevoimalasta en tykkää, enkä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:stä, mutta tästä toimittaja Käiväräisen kolumnista kyl tykkään: 

Tylsiä faktoja jätevoimalasta

https://www.sss.fi/2020/05/

Faktat ovat tylsiä. Todella. Ja kun ne ottavat päähän, niin kyllä niitä sitten esimerkiksi facebookissa riepotellaan, väännetään ja käännetään vaikka miten päin.

Hyvä, että asioita nostetaan esille ja hyvä, että keskustellaan, mutta ei se nyt niin suuri vaiva ole, jos esim. kaupungin asioista kaivaa esiin tehdyt päätökset, eikä höpötä somessa, mitä sylki suuhun tuo.

Jos jostain kaupungin päätöksenteossa mukana olleesta ajastani olen tyytyväinen, niin kahdesta aloitteestani: pöytäkirjat ja aloitteet. 

Marjatta Halkilahden ym. valtuustoaloite pöytäkirjojen esilläpidosta nykyistä pidemmäksi ajaksi 

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184041-14

Marjatta Halkilahden ym. aloite valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden päätösten julkaisemisesta kaupungin verkkosivujen aloiteluettelon yhteydessä

https://www.salo.fi/attachements/2019-05-17T11-45-4870.pdf

Eli pöytäkirjat näkyvät nykyään pidemmältä ajanjaksolta kuin yksi vuosi 

http://salo.oncloudos.com/cgi/

ja aloitteet 

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto

sen jälkeen, kun niihin on saatu vastaus, nekin löytyvät suht koht helposti. Tässä kohtaa on hänelle, jolle päätösten linkittäminen kuuluu, tässä on jonkun verran parannettavaa. Nimittäin kaikki vastaukset eivät näy. Helpottaisi faktan saantia, jos näkyisivät!

– -

Nyt tämä mamma lähtee cityyn, on sitä koronaa sit liikkeellä tai ei ole. Pihahommiin tulee ehtoopäiväksi pien paussi. Oli muuten lauantainakin sitä paussia. Ja hyvästä syystä: juotiin vanhimman LapsenLapsen yo- maljat. 

Ilost alkavaa viikkoa kaikille! Voidaan hyvin!

2 kommenttia .

hyvää helluntaita

Lauantai 30.5.2020 klo 21:09

Kiitos sivuillani kävijöille. Kirjuutellut en ole, mutta ei minuun korona sentäs iskenyt ole. Tämä nyt vaan on sitä aikaa vuodesta, jolloin en pahemmin tietsikan äärellä istu. Ulkona riittää tekemistä! Hyvää helluntaita Ystävät! 

Kommentoi kirjoitusta.

hyvää helatorstaita

Torstai 21.5.2020 klo 13:20

Hyvää helatorstaita. 

Jos katsot kuvaa ja päivämäärää, niin varmaan hieraiset silmiäs. Päivämäärä on tätä päivää, mutta kyllä kuva on tasan tarkkaan viimevuotinen.

Näin ne ovat vuodet erilaisia! Tänään, vuonna 2020 ei omenapuun kukkia kuvata, niitä ei näy, ei vaikka suurennuslasia käyttäisi.

Nooh, me odottelemme. Odottelemme kukkia, muitakin kuin omenapuun ja odottelemme lämmintä säätä. Ensi yönä syntyy uusi kuu, joten toivos on hyvä elää!

--

Näitä minä seurailen:

http://www.ylakuu.com/suomi/

https://www.taivaannaula.org/perinne/kansanperinteen-pyhat/

Kommentoi kirjoitusta.

kielletään, sallitaan, suositellaan

Keskiviikko 20.5.2020 klo 19:59

Niinpä niin.

Tarttis tietää tämmöisiä: https://yle.fi/uutiset/3-11360835? Vähän on KoronaOhjeita höllennetty, mutta "ei täsä viel turuil ja toreil noi vaa juosta!"

Pitääkö pysyä kotona?

- ei tartte, mutta "ikääntyneiden on hyvä noudattaa samoja yleisiä ohjeita kuin muidenkin. Näitä ovat lähikontaktien välttäminen ja etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin sekä hyvä käsihygienia."

Saako ulkona käydä?

- saa, mutta etäisyydestä ei saisi lipsua ja tarkoitetaan vissiin vain, että "Puhutaan kaupassakäynnistä ja ulkoilusta."

Täytyykö kasvomaskia pitää?

- vahva suositus, mutta koskee enemmänkin ikäihmisten luona vierailevia, ei ikäihmisiä itseään.

Saako urheilla?

- juu, kunhan muistaa taas tuon turvavälin muihin ihmisiin!

Saako kaupassa käydä?

- juujuu ja apteekissa saa käydä ja terveyskeskuksessa, mutta on huolehdittava käsihygieniasta ja muistettava turvavälin pito. Ruuhkiin menemistä ei suositella.

Voiko mökille mennä?

- saa, mutta ei suositella. 

Voiko vieraita kutsua?

- voi, jos on pakko, mutta se pitää tehdä turvallisesti. Ei sit kätellä, eikä halata!

Voiko tavata sukulaisia ja tuttuja?

- saa, kunhan pitää turvaväliä. 

Saako lapsenlapsia halata?

- ei suositella. Ohjeiden mukaan kättelyä, halaamista ja muita ylimääräisiä lähikontakteja pitää edelleen välttää.

Voiko hoitokodissa vierailla?

- no ei edelleenkään voi. Joissain paikoissa saattaa olla jotain tapaamispisteitä tai -koppeja, mutta ohjeistus voi olla tylyä. On ainakin Salon kaupungin hoitolaitoksissa: 

https://www.salo.fi/sosiaalijaterveyspalvelut/vanhuspalvelut/57086.aspx

--

Huomenna on helatorstai. Kannattaa lukaista, mitä silloin tehdään tai tapahtuu:

https://www.taivaannaula.org/perinne/kansanperinteen-pyhat/hela ja Erkinpäivä - infoa voin myös suositella:

https://www.taivaannaula.org/perinne/kansanperinteen-pyhat/erkin-paiva/

2 kommenttia .

vai että syrjitty!

Keskiviikko 20.5.2020 klo 16:42

Eilen ihmettelin Herra Valtion tuuliviirimäistä päätöksentekoa. Tänään täytyy ihmetellä tätä:

Vaalin hävinnyt Jari Niemelä haluaa Salon sote-johtajaksi

Salon vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja Jari Niemelän mukaan häntä on syrjitty sote-palvelujen johtajan virkaa täytettäessä. Kaupunginhallitus valitsi virkaan Laitilan sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattilan.

Niemelä vaatii kaupunginhallitusta kumoamaan huhtikuisen päätöksen ja valitsemaan hänet.

Kaupunginhallituksen päätös löytyy tämän linkin takaa:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204368-7

Selvä enemmistö oli 20.4.2020 sitä mieltä, että Salon sosiaali- ja terveystoimen johtajan paikan saa Jussi Mattila:

Sosiaali- ja terveysjohtajan virkavaali, osio 2:

Jussi Mattila 9 ääntä

Jari Niemelä 4 ääntä

Kaikki muut vaihtoehdot 0 ääntä

Yhteensä 13 ääntä”

Vähän vaan ihmettelen: miten ihmeessä Jari Niemelä kehtaa tehtyä päätöstä moittia ja arvostella?

Kas kun ei tee kantelua eduskunnan oikeusasiamiehelle!!  

Ruljanssista, jonka Niemelä tässä kaupungissa nyt järjestää ei ole hänelle hänen tulevaisuuttaan ajatellen mitään muuta kuin haittaa. Ja vielä enemmän on haittaa, jos hän hakee työpaikkaa jostakin muualta.

 

2 kommenttia .

häiriötön ja sujuva liikenne?

Tiistai 19.5.2020 klo 19:18

https://www.sss.fi/2020/05/keltaiset-sulkuviivat-haviavat-teilta-uusia-viivoja-on-jo-maalattu-teille-salossa/

Keltaiset sulkuviivat häviävät teiltä – uusia viivoja on jo maalattu teille Salossa

– Siirtymäaikana teillä on käytössä sekalaisia merkintöjä, kun viivoja maalataan uusiksi eri aikoina. Teillä näkyy parin vuoden aikana sekä valkoisia että keltaisia viivoja, sanoo Varsinais-Suomen ely-keskuksen päällysteinsinööri Tero Ahokas.

--

Tänään ajoin vanhaa ykköstietä Suomusjärvelle ja takaisin, tai no, jos tarkkoja ollaan, niin Kitulaan saakka vain. Keltaisia viivoja ei tiellä näkynyt, mutta se, mitä näkyi oli meikäläisen silmissä oikein yllätysten yllätys. Muurlan Lasista kun käännyin tälle nk. seututielle, niin se näytti just asfaltoidulta. Oli hieno kun mikä, mutta ohitusnousukaista, se oli tallessa. Kuinka olikin? Tallessa olivat ne muutkin, jotka tällä välillä Kaukelmaa-Kitula olleet on.

Kun ohituskaista poistettin Muurlan alueelta, niin seliseli oli mm. tällaista:

" Pääperusteet purkamiselle ovat saavutettava kustannussäästö ja vähentyneet liikennemäärät. Kustannussäästöt syntyvät päällystämisestä, ajoratamaalauksista ja talvihoidosta.  Mt 110 vieressä kulkeva nykyinen vt 1 mahdollistaa häiriöttömän ja sujuvan liikenteen. Tienpitäjä, tässä tapauksessa valtio, voi itse päättää toimenpiteistä jotka kohdistuu tiealueella olevaan tiestöön. Toimenpiteen kohdistuttua olemassa olevaan tiestöön tiealueella ei ole tarvetta tehdä tiesuunnitelmaa ja pyytää siitä lausuntoa.

Mt110 ei ole enää valtatie vaan seudullinen tie. Seudullisella tiellä ei pyritäkään häiriöttömään liikenteeseen vaan se palvelee kuten nimikin sanoo seudullista liikennetarvetta eikä pitkänmatkan liikennettä.

Päätöksen ohituskaistan purkamisesta on tehnyt var ely-keskuksessa Toiminnanohjauspäällikkö Pekka Puurunen, Kunnossapidonasiantuntija Jukka Heikkilä ja Aluevastaava Markus Salminen.
Päätös perustuu mm. kustannuslaskelmiin, tieluokkaan ja liikennemäärään. Päätös on tehty sisäisessä neuvottelussa mistä ei ole tehty pöytäkirjaa. Vastaavanlaisia asioita joudumme päättämään täällä lähes päivittäin. Päätös tehdään kuitenkin aina vasta selvitysten jälkeen.

jne."

Lisää tämän linkin takaa: https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/05/24/24915

--

Hyvä vaan, että kaistat on jätetty, mutta tuskin tällä osuudella, Kaukelmaa – Kitula nyt niin hirveän kauhean kovaa iikennettä on verrattuna siihen, mitä tuossa pitkässä loivassa nousussa Ylisjärven jälkeen Muurlassa on, nousussa, josta mm. rakenteilla olevaan Korvenmäen jätepolttolaan ajetaan. Kaikki rekat eivät Mathinaisentietä pitkin Korvenmäkeen kulje, eivät myöskään Turun suunnasta, en usko, en.

Taitaa olla pikkusen tuuliviirimäistä tuo Herra Valtion päätöksenteko! Sen verran voisivat kyl viiriä taas heilautella, että päättäisivät palauttaa poistamansa Muurlan ohituskaistan!

1 kommentti .

voidaan hyvin

Perjantai 15.5.2020 klo 12:27

Hyvinvointikysely, jossa kartoitetaan vastaajan fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja kognitiivista toimintakykyä sekä asuinympäristöä, lähetettiin 80 vuotta täyttäville, ei vanhuspalveluiden palveluiden piirissä oleville. Vastausprosentti on joka vuosi ollut hyvin korkea. Toimintavuonna se oli 89,5% (358kpl). Tavoitteena on puuttua ennakoivasti ongelmiin kotona asumisen mahdollistamiseksi ja raskaamman hoidon tarpeen siirtämiseksi. Keskeisimpinä asioina nousivat esiin liikkumiseen ja apuvälineisiin, suun terveyteen sekä aikuisneuvonnan alueeseen liittyvät asiat. Ns. riskiryhmiin kuuluville vastaajille soitettiin ja/tai tehtiin kotikäynti. Merkittävälle osalle vastaajista lähetettiin tiedotteita vanhuspalveluiden toiminnasta sekä liikuntaesitteitä.

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204362-6

Jos kyselyyn vastaajia on ollut 358, niin voisi sitä varmaan kertoa esim. montako kotikäyntiä noitten jälkeen tehtiin ja nousiko niistä esiin jotain jatkotoimenpiteitä ja jos, niin mihin suuntaan, suositusta lääkärille menoon tai muuta.

Yksi kuulemani tapaus on, kun kotona asuvalle oli tehty muistitesti ja kun siitä sitten jotain oli pikkusen jäänyt uupumaan, eli ei ihan nappiin mennyt, niin henkilö patistettiin magneettikuvaukseen. Sen jälkeen lääkärille, sieltä lääkeresepti ja apteekin kautta kotiin.

Ystäväni ei niitä pillereitä montaa päivää syönyt, sillä hän koki, että huono olo niistä vain tuli.  

Ei se varmaan nyt ihan hirveän kauhean suuri virhe ole ollut, jos magneettikuvaukseen on päässyt, mutta tämän henkilön kohdalla tilanne on sellainen, että hänen jokapäiväisessä elämässään ei muistitestejä eikä -pillereitä tarvita. Ei todellakaan. Välillä tulee olo, että Ystävälläni on skarpimpi pää kuin mitä minulla.

--

Huah. Ajokortin uusinta tulossa!

4 kommenttia .

simmottis, tämmöttis

Torstai 14.5.2020 klo 15:25

 

Hermannin koulun paluu Torikadulle vaatii 1,3 miljoonan remontin

https://www.sss.fi/2020/05/hermannin-paluu-torikadulle-vaatii-13-miljoonan-remontin/

Hermannin yläkoulun paluu Torikadun kiinteistöön vaatii vielä 1,3 miljoonan euron lisäremontit koulurakennukseen.

Sisäilmaongelmista kärsineen koulun alapohjasta vaihdettiin jo aiemmin vaurioituneita eristeitä uusiin. Samalla ongelma-alueille valettiin uusi pintalaatta ja vaihdettiin muovimatto klinkkeriin.

Remontti keskeytettiin viime kesänä, koska kaupunki oli tekemässä oppimisympäristöselvitystä eikä Torikadun kiinteistön tulevasta käytöstä ollut tietoa.

--

Simmottis tänä vuonna! Ja tämmöttis viime vuonna:

Kaupunginvaltuuston kyselytunnin pöytäkirja 2/2019

https://ww.salo.fi/attachements/2019-03-08T11-54-3670.pdf

Aika 4.3.2019

§ 5 Marjatta Halkilahden valtuustokysymys Torikatu 5-7- ja Ylhäistentie 2 korjausurakoitsijavalinnoista

Mikä on Ylhäistentie 2 ja Torikatu 5-7 rakennusten tilanne?

Torikatu 5-7 Talousarviossa on 400 000 € vuodelle 2019. Päätöksen perustelut: ”Hermannin koulun todetut eristevaurioiden korjaustoimenpiteet saatetaan loppuun laadittujen korjaussuunnitelmien mukaisesti.” Kysymyksessä luetellut työt toteuttavat nämä perustelut. Korjaustöiden urakoitsijaksi on valittu Ojarannan Rakennus Oy. Työt aloitetaan heti, kun valintapäätös on lainvoimainen.

Edellä mainittu koskee Rummunlyöjänkadun ja Torikadun varsilla olevaa L-kirjaimen muotoista tontin suurinta rakennusta, joka on tyhjillään. Tontin muut rakennukset ovat käytössä.

Riittävätkö nyt tehtävät korjaukset?

Nyt tehtävät korjaukset riittävät tähän mennessä käytössä olevissa tutkimustuloksissa todettujen vaurioiden korjaamiseen. Rakennusten tuleva käyttö ja tulevaisuuden oppimisympäristön luominen edellyttävät hyvin todennäköisesti vielä muutostöitä tai lisärakentamista.

Ovatko po. rakennukset korjausten jälkeen hyvän sisäilmaston laatukriteerit täyttäviä?

Nyt tehtävät korjaukset riittävät tähän mennessä käytössä olevissa tutkimustuloksissa todettujen vaurioiden korjaamiseen.

Ja kaupunkilaisia tuntuu kiinnostavan myös se, kenen luvalla kaupunkikehitysjohtaja voi talousarviosta poikkeamiset tehdä?

Jotta korjaustyö saadaan alkamaan mahdollisimman pian, kaupunkikehityslautakunta delegoi kokouksessaan 22.1.2019 § 14 päätösvaltuuden tämän korjaushankkeen osalta kaupunkikehitysjohtajalle. Talousarviossa hanke kuuluu korvausinvestointeihin, jossa sitovuustasona on ”rakennukset yhteensä”. Korvausinvestointien kokonaismääräraha on 035 000 euroa. Vaikka tämä hankkeen osalta määräraha ylittyy, kokonaisuutena korvausinvestoinnit tulevat todennäköisesti pysymään budjetissa, koska yksittäisistä hankkeista voidaan jo tässä vaiheessa todeta, että mm. arkistotilahankkeen 1 500 000 euron määrärahasta jääkäyttämättä huomattava osa. Kaupunginhallitus 25.2.2019 § 91 ja kaupunkikehityslautakunta 26.2.2019 § 54 käsitellessään tehtyjä viranhaltijapäätöksiä hyväksyivät muiden ohella tämän päätöksen täytätöön pantavaksi.

Mika Mannervesi kaupunkikehitysjohtaja

--

syksyllä kouluun, mutta mihin

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/03/13/29317

edetään älykkäästi tai edetäänkö?

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/09/20/31581

--

Tilapalvelut vastaa! Se vastaa kaupungin omistamien kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta sekä rakennuskohteiden rakennuttamisesta.

"En ny tier mitä taas sanoisis!"

Näyttää siltä, että korjaamisten ym. ajantasaisuus, kaikki mahdolliset tiedot sun muut ovat "tänäpä tätä ja huamen tota! Kaik o vähä sinpäi vaa!"

--

https://www.salo.fi/asuminenjaymparisto/tilapalvelut/kiinteistojenhoito/

Kiinteistöjen hoito

Tilapalvelut vastaa kaupungin omistamien kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta sekä rakennuskohteiden rakennuttamisesta.

Tilapalveluja johtaa tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Tilapalvelut jakautuu seuraaviin tiimeihin:

Talonsuunnittelutiimiin, jota johtaa talonsuunnitteluarkkitehti Tommi Kaarto.

Kiinteistöjen isännöinti-, hoito- ja kunnossapito- sekä vuosikorjausten tiimiin, jota johtaa tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Tiimi jakautuu seuraavasti:

Pohjoinen alue (Kiikala ja Suomusjärvi):

tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto

Läntinen alue (Salo): kiinteistömestari Kimmo Laine

Läntinen alue (Halikko ja Muurla) sekä pohjoinen alue (Pertteli ja Kuusjoki): kiinteistömestari Erik Oranta

Eteläinen alue (Perniö, Kisko ja Särkisalo): kiinteistöhuoltoesimies Juha Engblom

Talotekniset järjestelmät: talotekniikkamestari Juuso Aitio

Vuosikorjaukset: talomestari Oskari Kauko

2 kommenttia .

katso nimet

Tiistai 12.5.2020 klo 12:14

Kiitos. Tuli katsottua!

https://www.sss.fi/2020/05/salon-seudulla-satoja-uusia-ylioppilaita-katso-nimet/

Ja onneks olkko! Lapsenlapsista ensimmäinen saa lakin! Kyllä Mamma nyt on onnellinen!

Kommentoi kirjoitusta.

ei hyvä

Maanantai 11.5.2020 klo 22:10

Salo lähtee mukaan Tunnin junan hankeyhtiöön

Salo lähtee osakkaaksi Turun Tunnin juna Oy:öön ja sitoutuu hankeyhtiön pääomittamiseen enintään 3,74 miljoonalla eurolla. Kaupunginvaltuusto päätti osakkuudesta maanantaina etäkokouksessaan kahden äänestyksen jälkeen äänin 35-15 (1 poissa).

https://www.sss.fi/2020/05/salo-lahtee-mukaan-tunnin-junan-hankeyhtioon/

--

Piti oikein googlettaa, montako juna -juttua minä olen esiin nostanut. Löytyy noita muutama. 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/11/30/27512

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/01/16/28224

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/02/27/28981

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/04/19/29902

https://www.salo.fi/attachements/2018-06-18T12-21-5070.pdf

Muistuu mieleen myös valtuustoseminaari tammikuulta 2018 Ruissalossa. Työpajassa 5 oli esillä mm. tuo nk. tunnin juna.

Seminaarissa mukana olleista iso osa on ilmeisesti saamansa työpajamateriaalit jo silpunnut tai arkistoinut mappi ööhön.

Iso osa päättäjistä on unohtanut ainakin yhden asian, nimittäin tämän: nykyinen kaupunginvaltuusto, ei edellinenkään, eikä sitä edellinen ole koskaan päättänyt mitään radan linjauksista. Salolaisten puolesta ratalinjasta päätti aikoinaan vain kaupunginhallitus. Eikö siihen edelleenkään valtuustotaso saisi millään lailla puuttua?

Tänään Saku Nikkanen (sd.) esitti hankeyhtiöön lähtöä sillä ehdolla, että ratalinjaus muutetaan moottoritien yhteyteen.

Ei onnistunut! Nikkasen kanssa samaa mieltä oli sentään 14 valtuutettua.

Em. seminaarin osanottajille jaetussa yhteenvedossa (työpaja vitosen) viuhahti mm. tällainen lause: Nykyinen ratalinjaus on sellainen, jota on lähdetty hieman kyseenalaistamaan, vaikka suunnittelutyö on jo käynnistymässä. Pitää olla tarkkana asian kanssa ja hakea yksimielisyyttä kaupungin sisällä entistä vahvemmin. 

Onko haettu? 
Ei tässä koko aikana itse ratahanketta ole vastustettu, vaan vastustettu on sitä hölmöä linjausta.
Kuinkahan moni tänään hanketta kannattanut ja rahoitusta luvannut voi kertoa, oliko radan linjaus esillä esim. Ruissalossa. Ei taida sellaisia löytyä. VoiVoi. Rahaa kyl löytävät..

--

Päättäjä en enää ole. Muuten vaan motkotin. Ja ihmettelen..

4 kommenttia .

uudelleen eiliseen

Perjantai 8.5.2020 klo 19:21

Sellainen laulu on: "Käyn uudelleen eiliseen". Sanat eivät välttämättä tähän juttuun sovi, mutta kelpaa tuo otsakkeeksi!

21.3.2020 kaipasin virkavastuuta ja osaamista ja 4.5.2020 ihmettelin katos vaa -blogissani "Miksei jo lautakunta -vaiheessa asiaa voitu valmistella tuolla tasolla kuin mitä se hallitukselle valmisteltiin?"

Tässä 11.5.2020 kaupunginvaltuustolle menossa olevalla asialla on nyt vähän samantapainen meno ja meininki: Lautakunta hyväksyy, sitten joku huomaa, että hupsista heijaa, tämä juttu vaatiikin valtuusto -käsittelyn. Sitten asian valmistelijat selittävät, mitä selittävät ja antavat asian kaupunginjohtajan ehdottamana hallitukselle. Vaan huonosti kävi. Ei kelvannut. Hallituksesta asia kipattiin uudelleen valmisteluun ja niinkuin näkyy taas saadaan selitettä parin aanelosen verran, jotta päästään tähän: 

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että sosiaali ja terveyslautakunnan vuoden 2020 talousarviossa vanhuspalveluiden ostopalveluihin kotihoidon turva-auttajakäyntien toteuttamiseksi varattu 60 000 euron määräraha ja avustuksissa kauppakassipalveluun varattuna oleva 35 000 euron määräraha siirretään henkilöstökuluihin.

Mikä siinä on, että asiaa ei voida ihan heti valmistella niin hyvin ja niin selkeästi kuin vaan mahdollista? Miksi se on muutamille cityn virkamiehille niin pirun vaikeeta! Miksi? 

Yleisestihän sitä vaaditaan, että luottamushenkilötaso on se, joka kunnan asioista ja palveluista päättää, mutta milläs päätät, jos virkamiesten osalta valmistelut, taustoitukset, esittelyt ja ehdotukset ovat mitä sattuu. Ovat olemattomia tai vain sinne päin.

Ei luottamushenkilö mikään ajatustenlukija ole, eikä hänen kuulu penkoa, eikä selvittää ovatko päätöksenteon taustat riittävät ja ovatko ne ihan varmasti oikein. Kyllä se homma kuuluu virkamiehille!

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

katos vaa!

Maanantai 4.5.2020 klo 23:05

Illan SalkkariUutinen:

Perniön kirkonkylän koulu kasvaa, liikuntasaliin lisää tilaa palloilulle

Perniön Kirkonkylän koulun liikuntasali kasvaa runsaasta 400 neliöstä 660 neliömetriin. Salon kaupunginhallitus oli asiasta yksimielinen.

Kaupunkikehityslautakunta ehti jo hyväksyä koulun pääpiirustukset pienemmän salin kanssa, mutta hallitus käytti päätökseen otto-oikeuttaan.

--

Taas kerran jään ihmettelemään asian valmistelua. Onhan näissä nyt eroa

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204369-13

Kaupunkikehityslautakunta teki päätöksensä tämän valmistelun pohjalta: 

Uutta Perniön Kirkonkylän koulua ollaan lähdetty toteuttamaan, koska vanhassa koulurakennuksessa todettiin niin laajoja vaurioita, ettei niiden korjaaminen ollut enää taloudellisesti järkevää. Koulu on toiminut keväästä 2018 alkaen osin väistötiloissa. Koululle on tulevana kesänä tulossa vielä muutaman luokan lisäväistötila.

Uuden koulun kokonaissuunnittelua tehdään RTC Vahanen Turku Oy:n kokoaman suunnittelutiimin voimin. Suunnittelu käynnistyi kuluvan vuoden tammikuun alussa ja suunnittelua on tehty laaditun hankesuunnitelman pohjalta. Suunnittelukokouksia on pidetty tiiviisti 2-3 viikon välein.

Tulevat käyttäjät ovat olleet suunnittelussa mukana ja päässeet esittämään omia näkemyksiään tilojen sijoittelusta ja käyttöstä. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan tilojen mahdollisimman laaja yhteiskäyttö ja täten minimoimaan hukkatilojen rakentaminen. Hankesuunnitelmassa esitettyä tilaohjelmaa on pyritty noudattamaan mahdollisimman tarkkaan pysyen näin siinä esitetyssä kokonaisneliömäärässä.

Uusi koulu sijoittuu entisen Perniön lukion tontille Lupajantien varrelle lähelle Perniön kirkkoa. Vanha lukiorakennus on purettu siltä osin, että uuden koulun rakentaminen on mahdollista. Loppuosa puretaan uuden koulun valmistuttua.

Uusi pääosin kaksikerroksinen ja paloluokaltaan P1 oleva rakennus sijoittuu tontin pohjoisosaan lähelle seurakuntataloa. Koulun keskiössä sijaitsevasta monikäyttötilasta avautuu näkymä Perniön kivikirkolle. Liikennettä ollaan ohjaamassa tontille kahta eri reittiä. Kuljetus- ja huoltoliikenne ohjataan kulkemaan yhdensuuntaisesti uuden liittymän kautta piha-alueen itäreunalle ja siitä edelleen kohti olemassa olevaa liittymää, jota kautta muu liikenne ohjataan pysäköintialueelle. Uuden liittymän lupahakemus on vireillä ELY-keskuksessa. Pysäköintialue sijoittuu tontin eteläosaan.

Rakennuksen kokonaisala on 4801 neliötä. Rakennuksen julkisivu tulee olemaan pääosin puhtaaksi muurattua tiiltä. Kattomuotona on loiva pulpettikatto ja kaltevuuden mukaan vesikatteeksi tulee huopakate.

Pääpiirustukset ovat esityslistan liitteenä.

Seitsemän lautakunnan jäsentä oli em. esitykseen tyytyväinen, kuusi ei ollut. Kaupunginhallitus käytti asiaan otto-oikeutta ja jo tuli selitettä lisää. Tuli vaikka kuinka paljon:

 

Perniöön ollaan rakentamassa ensisijaisesti uutta koulua, jonka yhteyteen ei olla rakentamassa uutta liikuntahallia. Perniön liikuntahalli jatkaa toimintaansa ja pidetään kunnossa sekä koulujen että liikuntaseurojen käyttöä varten jatkossakin. Uuteen kouluun suunniteltu liikuntasali täyttää koulun liikunnanopetuksen tarpeet ja mahdollistaa salin aktiivisen iltakäytön. Koulujen opetussuunnitelman mukainen liikunnanopetus ei enää nykyisellään välttämättä vaadi määrättyjen lajien kenttiä oikeine mittoineen. Perniön muiden sisäliikuntatilojen osalta entisen lukion sali ei ole ollut käytettävissä enää muutamiin vuosiin ja uuden koulun rakentamisen myötä myös Perniön kirkonkylän koulun sali poistunee käytöstä lähivuosina. Perniön yhteiskoulun sali on pieni ja myös pukutiloja on otettu koulun muuhun käyttöön ja salin iltakäyttö on haasteellista.

Koulun päiväkäyttö liikuntatuntien osalta on noin 25 tuntia viikossa ja tämän lisäksi tulee muuta salin käyttöä esim. kerhotoiminnan osalta. Koulukäyttöä suuremmat viikoittaiset käyttötunnit uuden liikuntasalin osalta muodostuvat ilta- ja viikonloppukäytöstä, joka on mahdollista arkisin klo 16-22 välillä ja viikonloppuisin klo 8-22 välillä. Tällöin viikoittaisia käyttötunteja voi olla maksimissaan 58, joskin käytännössä tunteja käytetään jonkin verran vähemmän ja kesäkaudella paljon vähemmän. Viikonloppujen käyttötunteja käytetään erityisesti peleihin ja turnauksiin. Suurimpia käyttäjiä ovat perniöläiset liikuntaseurat, mutta myös muut salolaiset liikuntaseurat tulevat olemaan salin käyttäjiä. Erilaisia tapahtumia salissa voivat järjestää monenlaiset toimijat. Mahdollisimman korkean käyttöasteen saavuttamiseksi on koulun tarpeiden ohella perusteltua huomioida myös iltakäyttäjien ja tapahtumien järjestäjien tarpeet salin suunnittelun osalta.

Perniön suurimmat urheiluseurat Perniön Urheilijat ja Perniön Sisu ovat salolaisittain keskikokoisia seuroja. Vuoden 2019 ohjatun liikuntatoiminnan perusteella jaettujen (vapaa-ajan lautakunta 23.4.2020 § 35) avustusten seurojen toimittamien tilastojen mukaan Urheilijoissa on liikkunut vuoden aikana yhteensä 10 071 osallistujaa (ka. 193 / vko sisältäen kaikki lajijaostot mm. yu ja hiihto) ja Sisussa 4854 osallistujaa (ka. 93 / vko). Molempien seurojen liikkujista yli 80 % on lapsia ja nuoria. Vertailuna muista seuroista Salon Vilppaassa on liikkunut 63 269 osallistujaa, Salon Palloilijoissa 57 354, Salon Viestissä 15 158 ja Mesuca Basketissa 8107.

Hankesuunnittelun aikana on pyritty sopeuttamaan hankkeen koko oppilasmäärien muutokseen sekä kaupungin taloustilanteeseen. Kaikkia toimintoja on jouduttu tarkastelemaan kriittisesti ja näin myös kaikki ovat joutuneet joustamaan tilatoivomuksiensa suhteen. Arkkitehtisuunnittelu on tilojen suhteen valmis, joten mahdollinen muutos edellyttää uudelleen suunnittelua liikuntasalin ympäristössä ja aiheuttaa luonnollisesti laskutettavaa lisätyötä.

Seurojen mielestä suunnitellun kokoisen (418 m2) salin käyttö ei ole turvallista liian pienien turvaetäisyyksien vuoksi. Esim. sulkapallokenttien osalta (joita käytetään esim. juniorilentopallossa D-ikäisiin asti) kenttien takarajojen taakse jäi n. vajaan metrin mittainen tila, joka mahdollistaa syöttämisen lasten peleissä, muttei esim. täysivauhtista sulkapallon peluuta. Valtakunnan ylimmän tason ottelut (aikuiset ja nuoret) tulee koulun liikuntasalin sijasta pelata liikuntahallissa tai muissa Salon liikuntahalleissa. Salia ei voida pitää käyttäjilleen mittojensa vuoksi turvattomana, sillä vastaavan kokoisia ja pienempiäkin saleja käytetään Salossa aktiivisesti urheiluseurojen harjoituksiin ja peleihin. Esimerkiksi Hermannin koulun liikuntasali on vain reilut kymmenen neliötä suurempi, suuremman oppilasmäärän kouluissa Tupurissa ja Uskelan Kavilankadun yksikössä salit ovat selkeästi pienempiä.

Urheiluseurojen alkujaan esittämä sali (32 x 26 m = 832 m2) toisi toteutuessaan Perniöön toisen liikuntahallin, joka olisi vielä suurempi kuin liikuntahallin palloilusali (792 m2). Nyt suunniteltu liikuntasali on suurempi kuin vanhan Kirkonkylän koulun ja entisen Perniön lukion salit yhteensä. Neliömäärän lisäksi vaikutusta on kuitenkin salin mitoilla ja puoliksi jaettavalla salilla ei saavuteta kaikilta osin samaa toiminnallisuutta kuin kahdella erillisellä salilla. Esim. kahta täysimittaista lentopallokenttää suunniteltuun reilun 400 m2 saliin ei saada, jotka pienemmissä erillisissä saleissa ovat olleet, mutta ilman vaadittuja varoalueita.

Eri lajeissa ja eri ikäsarjoissa on paljon erilaisia määräyksiä, joista ikätasosta ja sarjatasosta riippuen on myös mahdollisuus jonkun verran poiketa.

Vaihtoehtoina ovat:

VE0 Nykyisen suunnittelun mukainen liikuntasali, 418 m2. Koko hankkeen kustannusarvio on hankesuunnitelman mukaisesti noin 12.200.000 euroa (ilman irtaimistoa). Sali mahdollistaa mitoiltaan yhden täysimittaisen lentopallokentän, kaksi poikittaista sulkapallo-/minilentopallokenttää ja mini- ja mikroikäisten koripallokentän (sallittu, ei täysimittainen).

VE1 Perniön seurojen edustajan kanssa käydyn keskustelun perusteella seuroilla on tahtotilana se, että saliin saisi kaksi lentopallokenttää poikittain eli iltakäytössä molemmilla lohkoilla olisi oma täysimittainen (18x9m) lentopallokenttä. Tämä esitys vaatii saliin lisää erityisesti leveyttä.

Koripalloa varten olisi hyvä saada yksi täysimittainen kenttä nuoremmille (26x15m) + varoalueet reunoille, a’ 2m. Näin seuroja tyydyttävän salin koko olisi sisämitoiltaan 30x22m (660 m2). Seuroille sopii, että lattian pinnoitteeksi tulee suunniteltu massapinnoite

Edellä esitetty merkitsee 242 m2:n lisäystä nykysuunnitelmaan. Lisäävä kustannusvaikutus on noin 700.000 €. Salin koko tuo lisää haasteita arkkitehtisuunnittelun ja talotekniikan lisäksi varsinkin rakennesuunnitteluun, koska salin leveyden kasvaessa joudutaan suunnittelemaan järeämpiä palkkeja ja pilareita. Koko hankkeen kustannusarvio on tällä vaihtoehdolla n. 12.900.000 euroa (ilman irtaimistoa).

VE2 Jos rakennettaisiin seurojen alkujaan esittämä liikuntasali, 32x26m (832 m2), lisäävä kustannusvaikutus olisi jo noin 1.200.000 €. Koko hankkeen kustannusarvio olisi tällä vaihtoehdolla noin 13.400.000 euroa (ilman irtaismistoa).

Edellä esitetyt arviot ovat kertaluonteisia kustannuksia. Tilasuunnittelu on tehty nykyiseen muotoonsa hyvin kriittisellä tarkastelulla yhteistyössä koulun kanssa. Tästä huolimatta näyttää siltä, että alkuperäinen kustannusarvio tullee ylittymään muutamalla sadalla tuhannella eurolla (arvio +300.000 euroa). Liikuntasalin lisäneliöiden ottaminen opetuksen tiloista ei ole mahdollista. Salin koon kasvattaminen lisää luonnollisesti myös käytönaikaisia kustannuksia.

Jotta koulun suunnittelua saadaan vietyä jouhevasti eteenpäin eikä hankkeen kokonaisaikatauluun aiheuteta tätä enempää viivytystä, on tarkoituksenmukaisinta edetä urheiluseuroja tyydyttävän vaihtoehdon VE1 mukaisesti ja lisätä hankkeen 9157 määrärahoihin yhteensä 1.000.000 euroa. Arvio määrärahan jakautumisesta eri vuosien kesken olisi tässä vaiheessa: vuodelle 2020 kh:n 23.3.2020 § 98 mukaisesti 2.400.000 euroa, vuodelle 2021 8.400.000 euroa ja vuodelle 2022 2.400.000 euroa. Määrärahan jakautuminen vuosien 2021 ja 2022 kesken tarkentuu urakkakilpailutuksen jälkeen.

Esityslistan liitteenä on ehdotuksen mukaan tältä osin korjattu investointiohjelman osa.

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää, että Perniön uuden Kirkonkylän koulun liikuntasali toteutetaan vaihtoehdon VE1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää esittää edelleen kaupunginvaltuustolle, että hankkeen 9157 Kirkonkylän koulu Perniö arvioiduksi kokonaismäärärahaksi ilman irtaimistoa muutetaan 13.200.000 euroa jakautuen vuodelle 2020 kh:n 23.3.2020 § 98 mukaisesti 2.400.000 euroa sekä vuodelle 2021 8.400.000 euroa ja vuodelle 2022 2.400.000 euroa.

--

Miksei jo lautakunta -vaiheessa asiaa voitu valmistella tuolla tasolla kuin mitä se hallitukselle valmisteltiin? Vastauksen voisi antaa kaupunkikehitysjohtaja, mutta tuskin antaa, eikä ainakaan tänne minun sivuilleni!

Kommentoi kirjoitusta.

onks tosikaan?

Perjantai 1.5.2020 klo 13:52

Koululaisten hakematta jääneet lounaat

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koululaisten-hakematta-jaaneet-lounaat/

 

Ensin parutaan, että etäopetuksessa olevat jäävät ilman kouluruokaa ja sitten kun sitä alettiin antamaan, niin sitten se ei kelpaakaan.

Onko tosikaan?

On se, lehdestä luin: Hakematta jäävät lounaat harmittavat ruuan jakajaa 

Minun mielestäni tuollaisesta pitäisi ”sakottaa”!

Joka ruokaa on tilannut, mutta ei ole tilaustaan hakenut, ei myöskään ajoissa sitä perunut, siitä saisi minun mielestäni lähettää laskun ruokaa tilanneen kotiosoitteseen. Ja mieluummin tuplasumma.

Ministeritkin saisivat hetken aikaa miettiä, miten vastaisuudessa, jos tällainen tarve vielä eteen tulee, miten se hoidetaan. Minun mielestäni ohje pitäisi olla sama kaikille kunnille ja jotta siitä ei tulisi tällaisia takapakkeja kuin mitä esim. Salossa tullut on, niin eikö selkeintä olisi, että annetaan tietyn summan suuruinen ”seteli”/kotona opiskeleva ja sillä saa hankkia ruokakaupasta, mitä haluaa.

Sitten: jos ei käytä seteliään, niin anti olla. Eipähän kulu kunnan rahaakaan!

 

Kommentoi kirjoitusta.

pauhuja Postille

Torstai 30.4.2020 klo 14:05

Voi Posti, Posti, mihin meitä viet?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/voi-posti-posti-mihin-meita-viet/#comment-3168225

Piti oikein googlettaa, mitä kerrotaan Postista. Jos nämä tiedot paikkaansa pitävät, niin ainakin tällaista kerrotaan: Posti on suomalainen yhtiö, jonka toimialana on postitoiminta, logistiikka ja taloushallinnon palvelut. Yhtiön omistavat Suomen valtio ja Valtion kehitysyhtiö Vake. Ja tällaista luvataan: Posti Groupin tytäryhtiöllä, Posti Oy:llä, on Suomessa yleispalveluvelvoite, joka sisältää muun muassa kaikissa Suomen kunnissa arkisin toimivat kirje- ja pakettipalvelut. Ahvenanmaan maakunnassa toimii itsenäinen postilaitos Åland Post.

On siis yleispalveluvelvoite, joka sisältää arkisin toimivat kirje- ja pakettipalvelut.

Sanomalehdistä ei puhuta mitään, siis siitä, kenelle se jakelu kuuluu, joten googletin lisää ja löysin tällaista: Suomessa merkittävä osa, noin 80 prosenttia sanomalehtien jakeluvolyymista jaetaan aamuyön tunteina nk. varhaisjakeluna. Loput sanomalehdistä jaetaan pääosin Postin perusjakeluna, mikä tarkoittaa että lehti toimitetaan perille kirjeiden ja muiden Postin perusjakelussa olevien tuotteiden kanssa. Varhaisjakelusta huolehtivat Suomessa Posti ja useat alueelliset jakeluyhtiöt. Kaupunkilehtien jakelusta vastaavat valtaosin yksityiset, alueelliset jakeluyhtiöt.

Siis 80 prosenttia sanomalehdistä jaetaan aamuyön tunteina. Sellaisesta huolehtivat Suomen Posti ja alueelliset jakeluyhtiöt. Maininta on useat sellaiset.

20 prosenttia on sitten ilmeisesti ihan jotain muuta. Tällaista Somero -malliako? Paikallislehdestämme luen, että Posti on siirtänyt lajittelunsa Somerolta Forssaan ja se tietää mm. sitä, että joillekin postin saaminen keikahtaa illan puolelle.  

Jos ja kun klo 19.00 siinä sitten samassa on (niin kerrotaan) päivän sanomalehdet, niin mitä se sellainen toiminta on? 

Nii. Että mitä hyötyä on sanomalehdestä, jossa uutiset illalla luettaessa ovat kuin menneitä muistelisi?

Aamukaffeen aikaan minä ainakin lehteni haluan lukaista!

Voi Posti, Posti, mihin meitä viet?

1 kommentti .

ei saa suojella hengiltä

Keskiviikko 29.4.2020 klo 20:39

”Eläkeläisiä ei saa suojella hengiltä” – Eläkeliitto ja Senioriliitto toivovat helpotuksia rajoituksiin

https://www.sss.fi/2020/04/elakeliitto-ja-senioriliitto-toivovat-helpotuksia-vanhuksia-koskeviin-koronarajoituksiin/

Nooh, esitys se tuokin.

" Sitä on nii mont mones!"

Minua ei kotona pysytteleminen ole ainakaan toistaiseksi häirinnyt, mutta voi olla, että jos tämä "suojelu" jatkuu ja jatkuu "ainvaa", jatkuu vaikkapa jouluun, niin sit häiriinnyn varmaan jo minäkin.

Se tässä kyl harmittaa, kun yks sanoo yhtä ja toinen toista. Jos asiantuntijat ovat mielipiteineen kahdessa leirissä, niin mitä sellaisesta tavallinen kansalainen osaa ajatella?

Tähän täkäläiseen tietoon en vielä luota: 

Salon koronaepidemia meni ohi 

https://www.sss.fi/2020/04/koronan-leviaminen-pysahtyi-salossa-ja-somerolla/

 

 

1 kommentti .

kontrollisoitto

Tiistai 28.4.2020 klo 18:08

Tänään tuli KoronaKontrolli -soittokin, siis tämä, jota lupailtu on: 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/04/17/34036

En vastannut, sillä niin kävi, mitä ennustin. Pihalla olin, eikä ollut puhelinta framilla. Kun huomasin, että soitettu on ja kun tunnistin numeron, niin tuuppasin viestillä: Koronan keskellä kaikki hyvin. Ulkohommissa. Kiiru. Ja oma nimi perään.

Kyllä se perille meni, sillä hetken päästä sain kiitosviestin: pysytään terveinä!

"Tämmöst tänäpä! Mää mene takasi pihal!"

Kommentoi kirjoitusta.

jes

Tiistai 28.4.2020 klo 17:54

Talousjohtaja Korhosesta tulee Salon kaupunginjohtajan sijainen

https://www.sss.fi/2020/04/talousjohtaja-korhosesta-tulee-salon-kaupunginjohtajan-sijainen/

Tuo oli salkkarissa uutisena eilen ja kaupungin sivustoilta löytyy infoa lisää:

https://www.salo.fi/56966.aspx

Hallintosäännön mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi määrätä kaupunginjohtajalle muun tilapäisen sijaisen enintään kahden viikon ajaksi. Jos sijaisuus kestää yhtäjaksoisesti pidempään kuin kaksi viikkoa, mutta enintään kaksi kuukautta, kaupunginhallitus voi määrätä muun sijaisen. Pidemmistä sijaisuuksista päättää kaupunginvaltuusto.

--

Ei mulla nyt muuta kuin totean, jotta jes! Ne muutamat kerrat, jolloin olen rouva talousjohtajaa kuullut ja kuunnellut, mieleen on jäänyt se, että hän on yks selkeäsanaisimmista virkamiehistä, joita tässä cityssä ollut on ja on. 

Kommentoi kirjoitusta.

ei saisis luulla

Lauantai 25.4.2020 klo 18:17

Huah!

"Luulo ei ol tieron väärtti!"

Ja mää ku luuli!

Luulin, että puhelimeni (jonka ihan hiljan uudistin = tyhjensin tehdasasetuksiin saakka ja aloitin kaiken aivan alusta) on taas seonnut, kun en iltapäivällä päässyt tästä tuohon. Se vaan tylysti ilmoitti, että ei ole internet yhteyttä. Aikani kun asetuksia räpläsin, niin pääkopassa välähti, että jospa kurkkaisi tietsikan kautta Telian sivuille. Ja siellähän se: Valtakunnallinen häiriö.

Häiriö kiinteän- sekä mobiiliverkon datayhteyksissä. Puhelut sekä sms-viestit toimivat normaalisti.

Pahoittelemme häiriötä.
Telia

https://www.telia.fi/asiakastuki/hairiotiedote?id=sabre_187244176&lang=fi

Kommentoi kirjoitusta.

haisee, haisee

Keskiviikko 22.4.2020 klo 13:08


Kun se just haisee!

https://www.sss.fi/2020/04/salon-olisi-hankalaa-irrottautua-osittain-lsjhn-osakassopimuksesta/

Salon olisi hankalaa tai mahdotonta irrottautua osittain LSJH:n osakassopimuksesta

Tekijä

 Vesa Käiväräinen

 -

22.4.2020 | 9:05

1
Salon irrottautuminen osittain Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n osakassopimuksesta olisi hankalaa ja käytännössä mahdotonta.

Näin voi kiteyttää LSJH:n toimitusjohtajan Jukka Heikkilän ja Turun apulaiskaupunginjohtajan Jarkko Virtasen kommentit Salon kaupunginhallituksen maanantaisesta päätöksestä.

Kaupunginhallitus päätti Marko Tapion (kok.) esityksestä, että LSJH:n yhtiökokoukseen lähtevää edustajaa ohjeistetaan tuomaan esille, että Salo haluaa selvittää irrottautumista LSJH:n osakassopimuksesta lietteiden osalta.

Päätös syntyi, kun hallitus käsitteli sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottoa koskevaa sopimusta. Tapion esitys hyväksyttiin äänin 7–4 (2 tyhjää).

Tätä kirjoitettaessa tuossa uutisessa näkyy yksi kommentti, nimimerkki muurlalainen. Minä tuon nimimerkin takana en ole. Toki allekirjoitan ensimmäisen lauseen.

muurlalainen

Mikään ei ole mahdotonta, sen todistaa Brexit. Pitääkö julkaista lista luottamusmiehistä, jotka lahjoittivat Rouskiksen Turkuun. Melko mitätön seikka Salon kaupungin hankkimaan ja takamaan melkein sadan miljoonan velkaan turkulaisten jätteiden polttolaitokseen. Saamme sentään vastikkeeksi tuhkat Korvenmäkeen. Jos vastuut laukeavat niin lietasiat eivät mahdu desimaaleineen listalle. Onko jätelaissa vielä voimassa pykälä joka kieltää jätelaitoksen keräämästä voittoa?

 

--

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204368-11

http://salo.oncloudos.com/kokous/20183944-14-2.PDF

http://salo.oncloudos.com/kokous/20183944-14-3.PDF

Jossain viuhahti lause: Sopimus on voimassa toistaiseksi. 

Ei kai se sitä tarkoita, että se on voimassa ikuisesti. 

Osakkuus on oma juttunsa, mutta kait semmosestakin eroon pääsee, jos oikein haluaa.

"En tier, joku viissamp tiättä! Paska kyl haisse! Lähren pihal!"

Kommentoi kirjoitusta.

valinta

Maanantai 20.4.2020 klo 22:00

Tämmöstä uutista :

Jussi Mattila nousi kalkkiviivoilla Salon sote-johtajaksi

0

Salon sosiaali- ja terveysjohtajaksi nousee yllättäen Laitilan nykyinen sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila.

Salon kaupunginhallitus päätti Mattilan valinnasta maanantaina Elina Suonio-Peltosalon (kok.) esityksestä ja suljetulla lippuäänestyksellä äänin 9–4.

https://www.sss.fi/2020/04/jussi-mattila-nousi-kalkkiviivoilla-salon-sote-johtajaksi/

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »