sormet ja jäljet

Maanantai 2.8.2010 klo 13.50


 

Poliisi haluaisi käyttää suomalaisilta passinhakijoilta otettuja sormenjälkiä rikostutkinnassa, kertoo Yle.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan sormenjälkitietoja voitaisiin käyttää törkeimpien rötösten, kuten henkirikosten tai vakavien seksuaalirikosten selvittämiseen.

Lain mukaan passinhakijoilta kerättyjä sormenjälkiä voidaan käyttää vain vainajan tunnistamisessa silloin, kun muuta keinoa ei ole. Sormenjälkirekisterin avaaminen poliisille vaatisi lainmuutoksen. (STT)

..

Jaa-a! Lakimuutos! No tekisivät semmosen muutoksen nyt vaan ihan saman tien.

Mikä estäisi? Nyt olisi ihan sopiva aikakin!

Ensi vuoden talousarviosta ei mikään puolue pahemmin mussuta. Eduskuntavaalit ovat nurkan takana ja kaikki yrittävät mennä sieltä mistä aita on matalin. Nyt ei sovi ärsyttää äänestäjiä. Sormet ja jäljet, sormenjäljet. Semmoseen puuttuminen tuskin ärsyttäisi ketään. Päinvastoin. Nyt olisi hyvä aika, nyt olisi sopiva markkinarako sormenjälki -lain laatimiseen. Eikä siinä mitään komiteoita tai valiokuntia tai lausuntoja tarvita. Pari lausetta ja nuijalla pöytään ja toimeenpantavaks. 

Kyllä ne sormenjäljet passais ottaa kaikilta. Mun mielestä. Mitä laitonta siinä nyt olisi?

Vieläkin muistan joulukuisen Jenkkeihin menon. Siellä otetaan. Otetaan sormenjäljet. Siellä otetaan kuvakin. Ihan siinä hetikohta, kun maahan saavut. En tiedä mihin arkistoivat, mutta aikamoinen varasto tietoa taitaa meistä sinne matkustaneista jo olla.

Jos sormenjälkien talteen otto nopeuttaisi esimerkiksi rötöstelijöiden kiinni saamista niin kuka kehtaa moista lakia vastustaa. Ennemminkin tarttee ihmetellä, että miksvarten semmosta lakia ei jo ole ollut tässä maassa käytössä!

 

 

 

 

 


Kommentit

3.8.2010 0.28  Tapio Äyräväinen

Luotan suomalaisiin viranomaisiin.

Mutta. Yksi pieni ongelma. Eikä niin pienikään. Suomi on lujaa vauhtia kulkemassa kohti totalitarismia.

Mistä tämän päivän kaksikymppinen tietää, millaiset viranomaiset ja millainen yhteiskunta Suomi on neljänkymmenen vuoden kuluttua.

Internetiä varteen vihreiden Tuija Brax ja RKP:n Astrid Thors haluavat sensuurilainsäädännön.

Kansalaisten valvonta kasvaa jatkuvasti.

Kuka tietää, miten Suomen tulevaisuudessa käy?

3.8.2010 11.37  MH

huonost taitta käyrä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini