Kotiliesi kysyy

Maanantai 2.8.2010 klo 18.55


http://kotiliesi.fi/ajankohtaista/koti-perhe/kotiliesi-kysyy-haluaisitko-vanhuksesi-lahemmaksi

Kunnilla ei ole tällä hetkellä velvollisuutta järjestää pitkäaikaista laitoshoitoa vanhuksille, jotka eivät asu oman kunnan alueella.

Niinpä moni työssäkäyvä omainen ajaa viikonloppuisin pitkiä matkoja katsomaan laitoksessa asuvaa sukulaistaan tai yrittää muilla keinoilla varmistaa, että vanhuksella on kaikki hyvin.

Tulevaisuudessa kotikunnan vaihtaminen tulee olemaan helpompaa. Laitoshoitoa saavien sekä muuten jatkuvaa apua tarvitsevien henkilöiden muutto-oikeutta koskeva lakiesitys annettiin eduskunnalle juhannusviikolla.

Asian käsittelyä jatketaan eduskunnassa syksyllä. Kotikuntalakiin ja sosiaalihuoltolakiin tehtävät muutokset tulisivat voimaan vuoden 2011 alusta.

Käytännössä muutokset merkitsisivät vapautta liikkua ja valita asuinpaikkansa ja kotikuntansa myös niille, jotka eivät pärjää itsenäisesti.

Esimerkiksi pienen kunnan terveyskeskuksen vuodeosastolta isoäiti voisi muuttaa Etelä-Suomessa asuvan poikansa perheen lähelle ja saada uudelta paikkakunnalta laitospaikan.

Miten muutto-oikeuden muuttuminen vaikuttaisi sinun ja läheistesi elämään? Vähentäisikö se huoltasi? Haluaisitko, että kaukana asuva, laitoshoidossa oleva omaisesi muuttaisi kotipaikkakunnallesi?

..

 

Noin kirjoittaa ja kysyy Kotiliesi -lehti!

Siinäpä sitä on! Aihetta! Ihan samasta aiheesta meinasin kirjoittaa tänään, mutta otsakkeet, lööpit sormenjäljistä ohittivat mummo- vaari -muuttamiset. 

On minulla jo alustava juttukin valmiina. Katsotaan nyt kosk, millon työnnän sen esiin. Ja salkkariinkin voisi jutun jättää!

Tämä Kotiliesi -linkin löysin facebookista. Kiitos Anne Lempisen!   


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini