ovesta ulos!

Lauantai 10.11.2012 klo 19.41


 

http://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/1397411

 

Vanhusneuvosto ei vaikuta

 


Marja Brockmann ihmettelee Salon vanhusneuvoston toimintaa ( sss 7.11.2012). Brockmann on sitä mieltä, että neuvoston pitäisi olla vanhusten puolesta puhuja, mutta sitä se ei ole tehnyt vaan on antanut palvelujen alasajon jatkua.

Salon vanhusneuvoston pöytäkirjoja lukemalla voi päätellä itse, missä mennään. Kovin montaa kokousta ei läpi tarvitse käydä, kun jo huomaa, että neuvoston eri eläkeläisjärjestöistä koostuva jäsenistö on olemassaolonsa ajan joutunut vähän samaan tilanteeseen kuin kaupunkimme valtuusto. Asioita on, mutta ei päättämisen eikä vaikuttamisen mahdollisuutta. Hyväkin esitys tai ehdotus on teilattu joko jo suoraan kokouksessa tai viimeistään sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Mistä tällainen johtuu? Se johtuu siitä, että kokoukseen osallistuvat myös kaupunginhallituksen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan nimeämät edustajat. Sellaista on kerrottu , että kaupungin nimeämät edustajat ovat “ohjailleet” vanhusneuvoston aitoja jäseniä muun muassa äänestyskäyttäytymisessä.


Minun mielestäni vanhusneuvoston tulisi olla vain ja ainoastaan eläkeläisjärjestöjen edustajista koottu ryhmä. Jos kaupungin edustajaa, luottamushenkilöä tai työntekijää, pitää kuulla, hänelle voi antaa erilliskutsun. Hän selittäköön sen mitä häneltä kysytään tai pyydetään, mutta varsinaisessa päätöksentekovaiheessa hänet on syytä pistää ovesta ulos.

 

 

 

..

Pöytäkirjat löytyvät täältä:

http://www.salo.fi/paatoksentekojatalous/esityslistatjapoytakirjat/vanhusneuvosto/

 

Ja sitä kuulemista ja kuuntelemista ja neuvoston arvostamista mm. täältä:

http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2011/10/04/963

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/113704-laki-vai-suositus

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini