me harmonisoira

Lauantai 2.3.2013 klo 10.58


Sote-alueiden karttaluonnos.

Forssa tarvitsee Someroa
sote-alueensa tueksi

Salon Seudun Sanomat 2.3.2013 07:30:21

Forssa tarvitsee Someroa mukaan sote-alueensa tueksi toisin kuin Salo, joka on kuntaliitoksen jälkeen riittävän suuri pärjätäkseen omillaan. Valmisteilla oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä koskeva uudistus saattaa merkitä Someron liittämistä Kanta-Hämeen puolella sijaitsevan Forssan sote-alueeseen, jotta siitä tulee riittävän suuri.

– Salo on Nokian lähdöstä huolimatta sopiva omaksi sote-alueekseen niin maantieteellisesti, väestöpohjaltaan kuin taloudelliselta kantokyvyltäänkin, sanoo selvitysmies Harry Yltävä, joka on mukana ratkomassa Varsinais-Suomen tilannetta.

Noin salkkarin nettilehdessä. 

http://www.sss.fi/uutiset/457350.html

Paperiversiosta saa tarkennusta, mm. tällaista: Kuntien palvelujen harmonisoinnista kertyi Salossa kuntaliitoksen jälkeen yllättävä menoerä. Samaa ennustetaan sote-uudistuksesta. Varsinais-Suomen tilannetta ratkova selvitysmies Harry Yltävä toteaa näin: " Jos kunnat määrittelisivät osan palveluista itse, eivät sote -alueen asukkaat saisi yhdenvertaisia palveluja kuten uudistuksen tarkoituksena on."

Salo on siis sopiva ihan omaksi alueekseen.

Jaahas, mutta mitenkähän on sen yhdenvertaisuuden laita? Semmostahan meillä täällä Salo -cityssä ei ole ollut.  

Jos em. uutisesta ei muuta irtoa, niin saadaanpa tässä nyt sentäs tietää mitä tähän mennessä tapahtunut karsiminen ihan oikeasti on. Se on harmonisointia.  

Nii. Ettäs tiedät!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini