häiriönpoikasta muistitikussa

Sunnuntai 17.3.2013 klo 11.41


Kyl sykolooki tiettä:


Lehti: Psykologi testaisi päättäjien muistin

STT 17.3.2013 05:03:02

Neuropsykologi tahtoisi muistitestit pakolliseksi ikääntyneille kunnallispoliitikoille. Asiasta kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

Lehden haastattelussa ikääntyvien ihmisten henkisen toiminnan arviointiin perehtynyt neuropsykologi Matti Vanhanen ehdottaa, että viimeistään 70-vuotiaiden kunnallispoliitikkojen muisti tutkittaisiin.

Vanhasen mukaan mahdollinen muistisairaus estää kuntapäättäjiä perehtymästä työhönsä sen vaatimalla tavalla.

Ikääntyneiden määrä kunnanvaltuustoissa on lisääntynyt. Viime syksyn kuntavaaleissa 12,2 prosenttia valtuustoon valituista oli täyttänyt 65 vuotta.

Tilastojen mukaan 65 vuotta täyttäneistä kaksi prosenttia on dementoituneita, ja yli 80-vuotiaista jo noin kolmasosa.



..

Salo -cityssä voisi muutamien alle 5kymppistenkin muistitikkua tarkistaa ja etenkin niiden, jotka luottamushenkilöinä hääräsivät kauden 2008-2012 ja jotka pyrkivät ja saivat jatkopaikan kaudelle 2013-2016.

Passais mennä peilin eteen ja  kysyä mitä tuli luvatuks?

Mitä tuli luvatuks äänestäjille? 

 


Kommentit

17.3.2013 13.07  Marjatta Halkilahti

Yritin lisätä tähän varsinaiseen blogiin jatketta tänään "johtajuutta ja johtamista" -blogiini ilmestyneestä kommentista, mutta eipä onnistunut.
Koko blogi levisi kuin pullataikina, eikä tekstiä olis pystynyt pirukaan lukemaan.

Laitan kommentin tähän.
Tässä kun on jotain, joka muistihäiriöisenkin olis hyvä lukasta:


"17.3.2013 12:06 Tuleva äänestäjä :)
Niin...

Rantakokko on ansioituneesti yhtiöittänyt Salon kaupungin tehtäviä. Käytännössä tämä johtaa tähän kivaan, josta Neilimo puhuu - päästään johtamaan - siis mitä ?

Nämä Neilimon jutut on kivoja juttuja ja itse näin yritysjohtamisen toiminnoissa työskentelevänä allekirjoitan ne - mutta eihän sillä ole mitään tekemistä todellisen, konkreettisen ja käytännön asioihin vaikuttamisen kanssa. Tämä on mukavaa juttua niille, jotka toimivat vaikka Metso-konsernin hallituksessa - mutta luottamushenkilö ei tainnut ajatella, että tämän glamourin lisäksi se tarkoittaa myös jotain muuta...

Niin, siinä kun on myös sellainen näkökulma, että samalla tämä yhtiöittäminen rajoittaa ja suoranaisesti estää kyseenalaistamisen ja vaikuttamisen sekä ohjaamisen. Tulee muistaa, että osakeyhtiön todellinen päätöksenteko on toimitusjohtajan johtamista, jota vain hallitus ohjaa. Yhtiökokouksen päätösvalta on erittäin rajoittunutta. Mutta te luottamushenkilöt ette ole osa tätä hallitusta ettekä yhtiökokousta. Osana tätä hallitusta ovat ne valitut virkamiehet. Käytännössä luottamushenkilöiden vaikutusmahdollisuuksia ei tällöin enää ole vaan virkamiehen valta lisääntyy eikä luottamushenkilöillä ole yhtään mitään tekemistä tämän kanssa.

Tätä ei taidettu kertoa luottamushenkilöille, kun yhtiöittäminen on ajettu läpi... hyvin hoiti Rantakokko tämänkin asian..."

17.3.2013 13.08  myrmeliini

Hyvinkin nuorilla on kaikenlaista "muistihäiriötä" ym seliseliä, aika ei riitä ainakaan silloin kun pitäisi hoitaa juurikin ennen vaaleja haluamiaan tehtäviä. Oikein lapiokaupalla haluttiin päättämään ja valtaa, nyt kun sitä on niin ei ehditä muuta kuin Seinäjoelle ja yöelämään!
Nämä järjestelytoimikuntalset pitäisi kaikki ulkoistaa ja heti.

17.3.2013 13.09  Äänestäjä

Niin..

jos ja kun aikanaan on tehty päätöksiä, joiden taustalla on ollut virkamiesten selvityksiä. Nyt päätöksestä liitteineen kopiot. Sen perään pyyntö antaa kopiot näiden taustalla olleista selvityksistä.

Sitten aloite - miten meni ja miltä osin selvityksissä esitetyt asiat eivät ole toteutuneet niin kuin piti.... Uskon, että raporteista ei ilmene se, mitä halutaan, mutta josko virkamiehen omat pöksyt alkaisi tutista, kun aletaan asioita kaivamaan...

Tavallisten tallaajien herääminen näiden asioiden eteen edellyttää julkisuutta. Julkisuutta Salossa on se, että se lukee Salkkarissa tai jossain muussa paikallislehdessä. Ja faktoja pöytään... Eli se virkamiesten oman per...:n käryäminen on se ainoa motivaatio, mikä heillä on.

Mitä tulee muistitikkuihin - järki ei sykolokin tutkimuksissa ilmennyt, että olisi heikentynyt - muisti vain :) Eli luottamushenkilöillä säilyy järki - virkamiehillä sitä kun ei näytä olevan alkuunkaan...

17.3.2013 13.13  toinen mummu

Ranta ja kokko. Taas odotetaan juhannusta!

17.3.2013 13.33  -Mikko Engren-

Äänestäjällä on kovin ruusuinen kuva siitä mitä oikeasti tapahtuu. Virkamies x on näihin päiviin tehnyt mitä lystää maksakoon mitä maksaa ja aika ajoin tuonut projektinsa lautakuntiin tai valtuustoon hyväksyttäväksi sellaisilla suurpiirteisillä miljoonan mäjäyksillä. esim.

Ollikkalan koulun remontti a' 2.5 miljoonaa

Sen tarkemmin ei ole ollut tarvis selitellä tai erotella ei ole kukaan kysynyt.

Muutos Salon vanhaan menoon on ainakin muutaman perussuomalaisen astuminen mukaan remmiin kun me pirulaiset kysymme tällaisia uusia ja inhottavia kysymyksiä kuten

Miksi?
Summa koostuu mistä?
Kuka?
Koska?

Ja niin edelleen minkä jälkeen esimerkiksi tekninen toimi on ollut helisemässä. Isot, Sote- ja Sivystyspuoli, johon vähän liioitellen kaikki Salon rahat menevät ovat pikku paniikissa ja koittavat pitää vaikkapa Pohjolan Kirstin 'aisoissa' mutta turha toivo pikku hiljaa aletaan sielläkin kysellä vähän tarkemmin summien perään kuin lähimpään miljoonaan pyöristäen.

17.3.2013 13.45  toinen mummu

Eikö joku voisi jättää selvityspyynnön mitä Seinäjoki -reissu maksoi ja keitä siellä oli?

17.3.2013 15.34  Jani Salomaa

Noi retket noihin itä-Suomen kuntiin esimerkiksi on surkuhupaisia, sieltä on vähän hankala ottaa mallia, siellä kun on venäjä vieressä.
Venäläiset tuovat itä-Suomen kuntiin varsin paljon rahaa monin tavoin, Saloon asti niitä tulee varsin vähän.
Hukkaan heitettyä rahaa nuo retket, ja ajantuhlausta.
Sotessa tarvitaan joku muu keneltä kysyä vastauksia, valheet kun eivät vastaa kysymykseen. On muuten erittäin outoa, että Kajala asiassa toimiala johtaja oikein painosti asian kiireellisyyden kanssa paikan päällä, ja tuo kiire saamani käsityksen mukaan olisi pyhittänyt remontoinnissa ihan mitkä tahansa keinot, keinot jotka olisivat 2 vuodessa muuttuneet homeeksi.
Nyt eivät muutu (tai näin sovittiin) pitääpi käydä vielä paikalla katsomassa useita kertoja, niin monesta valheesta jäi moni siinä keskiviikkona Kajalassa vierailleesta porukasta kiinni, ja ihan siinä paikan päällä kaikkien paikalla olleiden nähden.
Samoin kun taas toinen osa porukkaa näytti ammattitaidottomuuttaan ja mm. kykenemättömyyttä lukea mittanauhan tuloksia tai tehdä edes silmä määräisiä arvioita.
Sellaista väkeä on Salolla töissä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini