Turkkun päi

Lauantai 5.7.2014 klo 12.40


"Jätteitten kans olla tyytyväissi, et ne mene Turkku. Lounais-Suomen Jätehuolto järjestä ja huolehti kaik hyvin päi. Nii meitin valtuusto on päättäny.  

http://salo.tjhosting.com/kokous/20143173-7.HTM

http://salo.tjhosting.com/kokous/20143173-7-7.PDF

Mää en päätöksest tykänny. Eitä mää äänesti."

TSJ ja Rouskis yhdistyvät Lounais-Suomen Jätehuolloksi

Rouskis Oy:n ja Turun Seudun Jätehuolto Oy:n (TSJ) yhdistymissopimus allekirjoitettiin tänään 17.6.2014 Turussa. Yhdistymissopimuksen allekirjoittivat TSJ:n 14 osakaskuntaa, Rouskis Oy:n 4 osakaskuntaa sekä TSJ ja Rouskis Oy.

Yhdistymissopimuksella osapuolet sitoutuvat toimimaan niin, että omistajakuntien vastuulle kuuluvat jätehuollon palvelutehtävät toteutetaan jatkossa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ssä. Yhtiö järjestää asumisen ja julkisen toiminnan yhdyskuntajätehuollon, ylläpitää jätteiden vastaanottopalveluja ja huolehtii jätteen hyötykäytöstä ja käsittelystä sekä jäteneuvonnasta.

Jäteyhtiöiden yhdistymisen myötä asukkaat saavat yhtenäiset jätehuoltopalvelut, joita kehitetään asiakaslähtöisesti. Resurssit yhdistämällä saavutetaan sekä taloudellista että toiminnallista etua. Yhtiöt täydentävät toisiaan, henkilökunnan osaaminen laajenee ja avainhenkilöriski pienenee.

Yhdistymisen tavoiteaikataulu on tuleva vuodenvaihde 2015, joten valmistelut yhdistymiseksi ovat jo käynnissä. Sulautumisasiakirjoja valmistellaan ja jäteyhtiöt jatkavat yhdessä toimintojen yhdistämisen suunnittelua. Salon kaupunginvaltuuston fuusion hyväksymispäätöksestä tehty valitus saattaa kuitenkin viivästyttää ja vaikeuttaa yhdistymisprosessia riippuen valituksen käsittelyajasta Turun hallinto-oikeudessa. Kaikkien muiden omistajakuntien päätökset ovat lainvoimaisia.

"Mut sairaalapuoli. Se ei sit näköjä menekä samal kaaval. Joku muu päättä. Emmää tästäkä tykkää, mut kysyn nyy vaa, et eik täsä kohta suur enä kelppakka?"

Salon synnytysosastolla syytetään sairaanhoitopiiriä vallanhimosta

Salon Seudun Sanomat 4.7.2014 07:11:19

Apulaisylilääkäri Matti Eriksson Salon aluesairaalan synnytysosastolta uskoo, että Salon synnytysten siirto Turkuun perustuu sairaanhoitopiirin vallanhimoon.

– Näyttää siltä, että siirto on tehtävä mahdollisimman nopeasti ja hinnalla millä hyvänsä. Ensin päätetään siirtää kovalla kiireellä ja sitten vasta mietitään, miten asiat saadaan Turun päässä järjestymään, Eriksson toteaa.

– Hallinnollinen voitto näyttää olevan tärkeämpää kuin potilaat.

Uuteen päivystysasetukseen puuhattu muutos siirtäisi synnytykset pois Salosta jo ensi kesänä. Alkuperäisen aikataulun mukaan synnytykset loppuisivat Salossa vuonna 2017.

Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalajohtaja Petri Virolainen vastaa, ettei synnytysten siirrossa ole kyse Salon ja Turun yksiköiden vastakkainasettelusta.

– Päivystysasetus määrittää kriteerit päivystäville sairaaloille. Kyse on koko päivystysjärjestelmästä. Vain keskittämällä voidaan taata riittävä taso kaikille potilaille kaikilla erikoisaloilla, Virolainen sanoo.

Turussa toivotaan nopeaa päätöstä siitä, siirtyvätkö Salon synnytykset jo ensi kesänä. Jos siirtyvät, avataan Turussa kaksi uutta synnytyssalia. Myöskään Salon synnytysosaston henkilökunnan kohtalosta ei voida Virolaisen mukaan alkaa neuvotella ennen kuin lopullisia päätöksiä synnytysosaston siirrosta on tehty.

..

Siis: Salo -city saa tehdä ihan mitä vaan päätöksiä, kun SE organiseeraa, muovailee, päivittää, supistaa ja karsii palveluverkkoaan. Se lakkauttaa Salon alueen entisistä kunnista mm. kouluja ja vanhusten hoitopaikkoja. Se saa hyväksyttää suunnitelmiakin noin vaan kaupunkilaisia kuulematta. 

Koululaistemme koulumatkat saavat pidentyä. Mitäs sitä nyt semmoisesta. 

Sama meno ja meininki on vanhusten kohdalla. Palvelut ovat missä ovat, mutta eivät enää niinkuin ennen kuntaliitosta (1.1.2009-), Toisilla olisi kulkutarve jokapäiväistä, toisilla harvemmin. 

Mitäs heistä. Jos he eivät pääse palvelujen tykö, niin onhan meillä kotipalvelu. Kyllä se palvelee. Se ajaa ovelta ovelle ja antaa apua minuuttipelillä varmaan vähän samalla tyylillä kuin tässä

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288709886768.html

.. vai antaako lainkaan. Voi olla, että joku käsketään hakemaan apunsa yksityiseltä palveluntuottajalta.

Nyt, kun synnytykset siirtyvät Turkuun, niin ollaan niinniin huuli rullalla, että!

"Kui? Siksku, joku muu on niskan pääl vai??"

Ihan vaan yks ihmettelevä kysymys: Montaks kertaa sitä juostaan synnyttämässä? 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini