tervessi Tallinnast

Torstai 3.7.2014 klo 11.34


Terveisiä Tallinnasta. Eilen minä siellä vaelsin. Piiiiitkä päivä siihen meni (menopaluu Salosta kesti aamukuudesta puoleenyöhön). Sää oli kaunis kun mikä ja seura paras mahdollinen.

Olin lapsenlapsilleni luvannut, että vien heidät joku päivä tämän kesän aikana Tallinnaan ja takaisin ja se päivä oli sit eilen. Miniä kun kuuli asiasta, niin vilkutteli kättään, että pääsiskös hänkin mukaan. No pääsihän hän.

Lapsenlapset tykkäsivät, että vanha kaupunki nyt ainakin pitäisi nähdä ja sen mukaan edettiin. 

Kumma juttu. Luulin, että olen tänään ihan tööt, väsynyt ja "kluttautunu", mutta enpäs olekaan. 

Mutta asiaan. Tätä mun piti tänään esille nostaa:

Päivystysasetus tulee Salolle kalliiksi

Salon Seudun Sanomat 3.7.2014 06:00:50

Salon kaupunki joutuu ensi vuonna tekemään yhteispäivystyksen hallinnossa suuria muutoksia. Jos Sosiaali- ja terveysministeriön tekemä päivystysasetusehdotus menee sellaisenaan läpi, ei kaupungin hallinnoiman terveyskeskuksen ja sairaanhoitopiirin ensiavun yhteispäivystys voi jatkaa nykyisellä toimintamallillaan.

Tällä hetkellä kaupunki vastaa terveyskeskuspäivystyksestä ja sairaanhoitopiiri ensiapupäivystyksestä. Jatkossa molemmat päivystykset haluttaisiin saman hallinnon alle.

– Ei terveyskeskuspäivystys välttämättä suoranaisesti uhattuna ole, mutta olisihan se päivystysliikelaitoksen etu, jos Salon asiakkaat siirtyisivät Turkuun, pyörittelee apulaiskaupunginjohtaja Kai Saarimaa.

– Meillä on toistaiseksi pelkkiä huonoja kokemuksia niistä toiminnoista, jotka on yhdistetty sairaanhoitopiirin kanssa. Joka kerta toiminnasta on tullut vain kalliimpaa, hän jatkaa.

Sairaanhoitopiirin ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen henkilöstö- ja kehittämispäällikkö Kaarina Tanttu sanoo, ettei Salon nykyinen toimintamalli, jossa päivystyksestä vastaavat sekä terveyskeskus että piirin ensiapu, voi jatkua pitkään.

– Erikoissairaanhoidon osalta Salon päivystys siirtyy meille jo ensi vuoden alusta, mutta Salon kaupungin kanssa on vielä keskusteltava siitä, miten perusterveydenhuolto jatkossa järjestetään. Tulevat asetukset määrittelevät, mikä oikea tie on.

Mikä on oikea tie?

Salon kaupungin kanssa vielä keskusteltavaa..

Just juu.

Ihan sama keskustellaan tai ei. Isosempi jyrää meitin mennen tullen.

Apulaiskaupunginjohtajakin on tilanteesta huuli rullalla. Että huonoja kokemuksia sairaanhoitopiirin kanssa. Ja että kallistakin tulee. No voi voi. Sitä samaa voisi sanoa entisten Salon ympäristökuntien asukkaat tästä kuntaliitoskaupungistamme, kaupungista nimeltä Salo! 

 ..

Ja mitäs viel?

Tätä mieltä -kirjoitukseni oli salkkarissa 1.7.2014. Eilen sille tuli kuin jatkoa, mutta ei Salosta. Eilen saimme informaatiota Suur-Lohjan alueelta.

Sikäläinen kaupunginvaltuutettu Heikki Linnavirta (näyttää olevan myös Karjalohjan rovasti) antoi tulla "tuuti täyrelt" tietoa sikäläisestä vanhusten hoidosta. Aika moni salonseutulainen voi suur-lohjalaisen kirjoituksen luettuaan todeta, että laitetaanpas Lohjan tilalle Salo, niin "kui ollakka", alkaa kuulostaa suhtkoht samalta kuin mitä meillä on! 

"Nii. Jos apulaiskaupunginjohtaja lukisis tämän, nii hänel menisis huuli viel enemmä rullal!

Meitil muil mää toivota ilost torstait. Salo -cityn torilleki voisis mennä. Sitä ei tart haukkuu! Se on hyvä!

http://www.saloniltatori.fi/ohjelmisto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini