se on sit siinä taas

Keskiviikko 18.2.2015 klo 9.17


Se on sitten siinä taas. Framilla. Nimittäin ensi maanantain Salo -cityn valtuuston kokouksen esityslista.

http://salo.tjhosting.com/kokous/20153383.HTM

"Lyhkäne o ku entise lika hame! Tai onks tää vaa tyynt myrsky erel?"

Tästä kyl tykkään: http://salo.tjhosting.com/kokous/20153383-6.HTM. Että selvitetään!

Meikäläisen ajatukset pormestariudesta löytyvät vuodelta 2009:

http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2009/05/03/103

pormestari ja ne muut pomot

Sunnuntai 3.5.2009 klo 23:20


Tuolla otsakkeella täräytin tänään Uuden Suomen blogi -palstalle kirjoituksen. Täräytetään tuo juttu nyt tähänkin!

Mistäkö ärsyke jutun kirjoittamiseen?

Jaa-a! Eipä taida jäädä kovin ihmeellisten arvailujen varaan! Ei ainakaan salonseutulaisille!

 

tässä blogi:

Kuntajohdon kehittämistä pohtinut valtiovarainministeriön asettama työryhmä on jättänyt ehdotuksensa kuntaministerille. Uutisen näin ja luin tämän päivän Salon Seudun Sanomista, sen pääkirjoituksesta. Uusinta uutta on se, että erilaistuville kunnille tarjottaisiin mahdollisuus erilaisiin vaihtoehtoihin järjestää kuntansa johtaminen. Pormestarimallia esitetään laajennettavaksi, laajennettavaksi kokeiluna niin, että kunnan johtaja valittaisiin suoralla kansanvaalilla. Kunnan asukas saisi näin itse vaikuttaa siihen kuka kunnassa ”pomottaa”.

Hyvä kokeiluehdotus! Jospa kokeilua voisi laajentaa ja antaa kansanvaalin ratkaista nuo vähän alemmatkin pomot. Tarkoitan sitä, että kunnan eri toimialojen työntekijöille annettaisiin mahdollisuus valita omat johtajansa.

Toimialojen johtajat ovat omien sektoreidensa asiajohtajia, mutta he ovat myös ihmisten johtajia ja ihmisten johtaminen jos mikä on omanlaisensa taitolaji. Jos sitä ei hallitse, niin kunnan palveluiden ja toimintojen järjestäminen alkaa takkuilla.

Takkuilevia, huonosti organiseerattuja palveluja ja toimintoja ei henkilöstö kovin kauan aikaa jaksa tehdä, vaan se alkaa voida pahoin, se uupuu ja vetäytyy sairaslomalle. Ja sitten ihmetellään ja päivitellään suurta sairaspoissolojen määrää ja asetellaan työryhmiä selvittämään mistähän moinen johtuu.

Kun kunnan työntekijöitä ja varsinkin niitä johtavia työntekijöitä valitaan, niin yksi tärkeä taustaselvittämisen kohde olisi tarkentaa asianomaisen tunneälyn ja -osaamisen taso. Jos se ei näy eikä selviä haastattelutilanteessa, niin se pitäisi kysyä ja selvittää entiseltä työnantajalta. Muodollinen pätevyys ei ole todellakaan ole se, joka takaa myös tehtävään sopivuuden.

Kun sitten tällainen muodollisesti pätevä ja tunneälyinen tapaus on pomon paikan saanut, niin pitäisi vielä varman päälle pykälöittää se, että valinta on määräaikainen. Jos valitun työn tulos, johtamistaidot mukaan lukien eivät olisikaan sitä mitä on odotettu ja mitä odotetaan, niin sitten vaan ovesta ulos. Niin tehdään yritysmaailmassakin. Miksvarten kunta on/olisi eri asemassa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini