ohoh

Sunnuntai 22.2.2015 klo 20.32


Ohoh! Sanoisis varmaan Eemelikin, jos tässä nyt olisi. Nimittäin tästä uutisesta:

Raju ulostulo Alexander Stubbilta: ”Tämä ei ole ollut onnistunut hallitus”

|
Pääministeri Alexander Stubb (kok.) myönsi hetki sitten Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, ettei hänen johtamansa hallitus ole onnistunut.
 
-Täytyy olla rehellinen: tämä ei ole ollut onnistunut hallitus, Stubb sanoi.
 
Hetkeä myöhemmin hän hieman loivensi lausuntoaan:
 
-Olemme osittain onnistuneet, osittain epäonnistuneet, kuten kaikki hallitukset.
 
Hän myönsi jälleen kerran harkinneensa hallituksen hajoittamista viime kesänä tultuaan valituksi kokoomuksen puheenjohtajaksi ja uudeksi pääministeriksi Jyrki Kataisen jälkeen.
 
-Jälkiviisaus on aina niin helppoa. Harkitsin kahdeksan kuukautta sitten hallituksen hajoittamista ja uusia vaaleja. Vaalitaktisesti se olisi voinut olla fiksua. Pääministeri ei kuitenkaan ajattele vaalitaktisesti. Minun mielestäni se olisi ollut isänmaan näkökulmasta vastuutonta.
 
Stubb korosti seuraavan hallituksen vastuuta Suomen rakenneuudistusten eteenpäinviemisessä ja sanoi toivovansa, että toisin kuin viime vaaleissa, kaikki puolueet nyt jakaisivat talouden tilannekuvan.
 
-Pelkään, kun mennään kohti vaaleja, on se, että tulee pari hyvää uutista, ja sitten todetaan, että eihän tässä mitään hätää, voimme jättää rakenneuudistukset tekemättä. 
 
Stubbin mukaan tärkeintä olisi saada Suomen velkakierre katkaistua.
 
-Erona 90-luvun alun lamaan on ollut se, että silloin korot olivat pahimmillaan 20 prosenttia ja työttömyys 18 prosenttia, se kouraisi ja kirpaisi jokaista. Nyt on kitkuteltu eteenpäin, koska velanotto on kaksinkertaistettu. Ensi hallituskaudella on pakko tehdä rakenteellisia uudistuksia, muuten velkakierre jatkuu. Siinä huonoa on se, että siirrämme velkaa lapsillemme ja lastenlapsillemme.
 
Hän ei suostunut ottamaan kantaa siihen, millaisia leikkauksia kokoomus tulee esittämään, jos on mukana seuraavassa hallituksessa.
 
-Kokoomus on puolue, josta on tullut sellaiset valtiovarainministerit kuin Sauli Niinistö ja Iiro Viinanen. Voi hyvin olla, että kokoomus tulee lähiviikkoina esittämään oman leikkauslistansa. Nyt en aio sitä tehdä, Stubb sanoi.

 

 "Tulis lissä vaa tunnustuksii! Esim. sote ja kuntauuristuksest! Ei niittenkä kans ny nii kovi hyvi ol pyyhkiny"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini