täydennys tässäkin

Lauantai 21.2.2015 klo 12.14


Jonkun sortin täydennystä tässäkin. Tämä juttu oli Uuden Suomen Puheenvuorossa jo torstaina. En vaan huomannut tuupata sitä tänne framille:

Sotea ei ole kuopattu eikä haudattu

Pääministeri Alexander Stubb on sitkeä mies. On ainakin sote -uudistuksen suhteen.

Pääministeri toteaa, että sotea ei ole kuopattu eikä haudattu. Uskoa maaliin pääsemisestä tuntuu ilmassa leijuvan vähän samaan tapaan kuin aikoinaan Jyrki Kataisella, kun hän kuntauudistusta, sen läpi ja maaliin viemistä uhosi.

Pientä uhoa se tuntuu nyt Alexanderillakin, herra pääministerillä olevan. Pääministerillä on soten maaliin lyhyt lista. Sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa työtään, se voi edistää sotea neljän kriteerin kautta.

Mitenkähän selvitetään ensimmäinen? Sote-uudistus on perustuslain mukainen. Tähänastinen kritiikkihän ei ihan helposti sellaista kuvaa anna. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288739405804.html​

Kakkosen kanssakin voi tulla vaikeuksia: Lopullinen ratkaisu vastaa parlamentaarisen työryhmän alkuperäisiä tavoitteita ja suosituksia. 

Kolmas kriteeri kuulostaa, anteeks nyt vaan, pelkältä sanahelinältä: Se (siis sote -uudistus) kuroo umpeen kestävyysvajetta. Muutoinkin joku voisi selittää mitä tuo sana kestävyysvaje oikein tarkoittaa.

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/pirkanmaan-kunnat-vievat-sote-rahoituksen-valmistelun-korkeimpaan-hallinto-oikeuteen/

Sitten pääministerin neljäs kriteeri:  Saamme tämän päätöksen tehtyä tämän hallituskauden aikana. Se kuulostaa vähän samalta kuin Jyrki Kataisen lausahdus tammikuussa 2012:  ”Totesimme Urpilaisen kanssa yhdessä, että tää me viedään maaliin!” 

Kunnat. net -sivustolta löytää kuntauudistuksen seurantaryhmän ja kuntatohtoreiden (emeritusprofessori Juhani Lehto, dosentti Pekka Kettunen Jyväskylän yliopistosta, yliopistonlehtori Lotta-Maria Sinervo Tampereen yliopistosta sekä yliopistonlehtori ja Kunnallistieteen yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Vakkala Lapin yliopistosta) arviot tähän astisesta maaliin pääsemisestä. Kritiikkiä nyt ainakin löytyy, vähän on sellaisen "missä meni pieleen" -listan tuntu.

Samaa se tulee olemaan sote -uudistuksen kanssa. Onko se nyt tälle hallitukselle joku kunnian kruunu? Se maaliin pääseminen ja kroonisen kritiikin kerääminen. Minun mielestäni ei ole! Antaisivat jo olla! 

..

Tässä tulee varmaan vielä selkeämmin kuin mitä minulta. Kritiikkiä sote - puuhastelulle:

Mielestäni SOTE-hanke on todella surullinen esimerkki politiikoista väärissä rooleissa, kuten Helsingin Sanomien sanoi pääkirjoituksessaan (HS 20.2.15). Silloin kun ideologiat voittavat järjen käytön, unohdetaan kaikki perusasiat. SOTE-kiimassa järjenkäytölle ei ole tilaa, aivotoiminta on loppunut.

http://harrijaskari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187653-sote-kiimassa-jarjen-kaytto-on-kielletty


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini