Pajula

Maanantai 1.6.2015 klo 23.25


Nonnih! Salon kaupungin valtuusto on piiitkän kokouksensa istunut. Kokous kesti plus 4 tuntia. Jotain saatiin aikaiseksikin, mm. me sopeutimme

Salon Seudun Sanomat uutisoi Pajulan koulun kohtaa näin:

http://www.sss.fi/2015/06/pajulan-koulua-ei-lakkauteta/

Pajulan koulun puolustajat osoittivat hillitysti mieltään kaupungintalolla.

Salon valtuusto poisti koulun sopeutusohjelmasta äänin 26–25. Salon keskustassa sijaitsevaa Pajulan koulua ei lopeteta. Salon kaupunginvaltuusto päätti maanantaina tiukassa äänestyksessä, että koulun lakkauttaminen poistetaan kaupungin talouden sopeutusohjelmasta.

Pajulan koulun puolustajia oli kymmenittäin koolla kaupungintalon edessä, aulassa ja valtuustosalissa, kun asiaa käsiteltiin. Kaikkiaan kaupungin päättäjät saivat koulun lakkauttamisesityksen takia ennenkokemattoman määrän yhteydenottoja.

Pajulan koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Anu Aaltonen arvioi päätöksen jälkeen, että lakkautus olisi ilman vanhempien aktiivisuutta voinut mennä valtuustossa läpi yhtä liukkaasti kuin muutkin asiat.

Lukuunottamatta Pajulan koulua valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen sopeutusesityksen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Viitanen (kok.) sanoi kokouksen jälkeen olevansa tyytyväinen siihen, miten sujuvasti ohjelma eteni.

– Valtuuston hyväksymä lähes 12 miljoonan euron paketti on valtakunnallisestikin arvioiden merkittävä, hän sanoi.

Sopeutusohjelma kattaa vuodet 2016–2018. Ensimmäiset sen mukaiset linjaukset sisällytetään ensi vuoden talousarvioon.

Pajulan koulu poistettiin ohjelmasta Sanna Lundströmin (kok.) esityksestä. Annika Viitanen kannatti Pajulan koulun sulkemista.

Kokoomuksen lisäksi SDP:n, keskustan, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ryhmät hajosivat äänestyksessä.

Pajulan koulun lakkauttamista vastustivat kokoomuksen Sanna Lundström, Juhani Nummentalo, Ari Aalto, Ralf Hellsberg, Reijo Salokannel ja Ritva Sinervo, keskustan Andi Mwegerano ja Marita Tuominen, perussuomalaisten Jani Hirvimäki, Mikko Lundén ja Klaus Hemanus, SDP:n Jorma Elovaara, Saija Karnisto, Katja Taimela, Piia Keto-oja, Saku Nikkanen, Leena Ahonen-Ojala, Simo Vesa, Matti Varajärvi ja Pirjo Virtanen, vihreiden Eeva Koskinen, Pia Nykänen ja Laura Tamminen, vasemmistoliiton Marja Ruokonen, kristillisdemokraattien Pertti Vallittu sekä yhden hengen ryhmän muodostava Marjatta Halkilahti.

Kaupunginhallituksen esitystä koulun lakkauttamisesta kannattivat kokoomuksen Annika Viitanen, Marjatta Hyttinen, Juha Punta, Osmo Friberg, Elina Suonio-Peltosalo, Heikki Liede ja Tatu Johansson, keskustan Timo Lehti, Ulla Huittinen, Tauno Kanerva, Jouni Eskola, Jaakko Halkilahti, Raimo Honkanen, Hannu Junnila, Asko Määttänen, Antti Ruska ja Ilkka Uusitalo, perussuomalaisten Heikki Tamminen, Asko Aavasalo, Tapio Äyräväinen ja Sanna Leivonen, SDP:n Hannu Ranta, Simo Paassilta ja Pekka Kymäläinen sekä vasemmistoliiton Harri Lindholm.

..

Olin siis sitä mieltä, että Pajulan koulu jatkakoon.

Olisin halunnut, että Perniön lukiokin saisi jatkaa, saa se sitten valtionosuuksia tulevaisuudessa tai ei. Ei onnistunut.

Olisin myös aikuislukion säilyttänyt. Ei onnistunut sekään. 

 


Kommentit

3.6.2015 10.51  ääni Kylältä

Päätetään ja sitt taas perutaan - lapset ja nuoret vastaan ikääntyvät ja sairaat - kun jokainen ryhmittymä tarttis appu ja paikan, misä saa olla ja tule hoidetuks. Niin se vaan jatkuu vuodest toisse ja mikä siäll jossa sitt häämöttä meitill ikääntyvill, ku ei enä koton jaksa eikä tull toime, - onk meill paikka enä mihi päässe ilman moninumeroista tilin saldoa.
Koulut täyty olla jokaisen saavutettaviss, mutt nii se vaan on, ett maaseutualueen lapset joutuvat tulemaan useitakin kilometrejä tien varteen, mistä pääsee kyyditykseen toisin kuin City-alueella.

7.6.2015 22.06  Maaseudun veronmaksaja

Vähän mä ihmettelen, miks varten Salon keskustassa saa koulut olla, vaikka matka toiseen kouluun on mitätön matka maaseutuun verrattuna. Maaseudulta ei edes tule säästöä, keskikaupungilta kyllä. Ja taivahan tosiasia on, että oppilaat ne vaan Salosta vähenee. Talouden tasapainottaminen siirtyy entistä kauemmas. Mutta ei hätää, tuleehan uusi kuntalaki väliin ja taas päästään eteenpäin tasapainottamisvastuusta!

7.6.2015 22.06  Maaseudun veronmaksaja

Vähän mä ihmettelen, miks varten Salon keskustassa saa koulut olla, vaikka matka toiseen kouluun on mitätön matka maaseutuun verrattuna. Maaseudulta ei edes tule säästöä, keskikaupungilta kyllä. Ja taivahan tosiasia on, että oppilaat ne vaan Salosta vähenee. Talouden tasapainottaminen siirtyy entistä kauemmas. Mutta ei hätää, tuleehan uusi kuntalaki väliin ja taas päästään eteenpäin tasapainottamisvastuusta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini