osata sitä meilki

Perjantai 13.11.2015 klo 14.12


Jos on valtakunnan tasolla ihmettelemistä (hallituksen tekemisiä tarkoitan), niin onhan sitä täällä kotocityssäkin. Ei perässä meinaa pysyä.

Pikkusen täytyy ihmetellä, että mitä varten me noita tähänastisiakin sopeuttamis-, selviytymis-,millä nimellä nyt kulkevatkaan ohjelmia ja strategioita oikein olemme laatineet ja nuijalla pöytään kopauttaneet, kun ne seuraavassa hetkessä ovat rypistettynä Ro(u)skiksessa?

Koulut ovat viimeisin vekslaamisen kohde. Salon Seudun Sanomien toimittaja kokosi yks päivä hyvän yhteenvedon tilanteestamme. Kaupunginjohtaja on vuonna 2014 huhtikuussa todennut, että "kouluverkkoa ei ole järkeä lähteä käymään läpi joka vuosi." Toimittaja Käiväräisen toteaa: "Eipä.Tänä vuonna menossa on jo toinen kierros." 

On todella kamala tilanne koululaisten kannalta. Ja vanhempien. Ja opettajien. 

Tänään tilanteesta "riemastuivat" hiisiläiset. Että jos Hiiden koulu lakkautetaan ja Rekijoelle pitäisi siirtyä.

Minä en kannata yhden yhdenkään koulun lakkautusta (moneskohan kerta tuo jo oli?). En ole kannattanut koko uuden Salon aikana. Kyllä niitä joutaa lopetella ja lakkauttaa nyt vaikka sitä kautta, jos joku koulu tulee kunnoltaan tiensä päähän ja se vaatii isot korjausrahat. Jo melkein hylätty kouluverkkoselvitys kannattais varmaan penkoa esiin. 

On noissa kouluissa nyt sitten paljon tai vähän niitä oppilaita, niin eihän tällaisella poukkoilevalla esitys-ehdotus-päätös -tyylillä mitään hyvää aikaiseks saada. Huono kuva kaupungistamme annetaan, jos toisaalla vinkutaan ja parutaan, että uusia asukkaita pitäisi saada. 

Kyllä nyt just tarttis maine saada sellaiseksi, että täältä saa asuntoja edullisesti ja
koulujakin on. Ja niihin muutakin toimintaa kuin koulu. Esikoululaiset
samaan pihapiiriin jos mahdollista ja sitten tiloihin iltaisin muuta toimintaa vaikka
kyläläisille. Yhteistä tekemistä ja yhdessäolemista.

Sanovat, jotta luottamus menee vain kerran. Salo -cityyn se on tainnut jo mennä enemmän kuin monelta. Kuinka moni tänne aikova uskaltaa uskoa tähän:

Asuminen ja ympäristö

Salossa on mahdollista asua kaupungin keskustassa, taajamissa sekä haja-asutusalueilla. Kaupungissa on useita erilaisia asuinalueita, jotka sijaitsevat monipuolisesti metsässä tai pellolla, meren tai järven rannalla. Kaupungissa on hyvät asumista tukevat peruspalvelut sekä keskustassa että useimmissa aluekeskuksissa ja palvelukylissä. Kaupunki tarjoaa mahdollisuutta sekä asumisoikeus- että vuokra-asuntohin. Vuokra-asuntoja on runsaasti eri puolilla kaupunkia sekä kerros- että rivitaloissa. 

Asuin- ja teollisuusrakentamiseen on tarjolla erilaisia tontteja eri alueilla. Tarjolla on niin merellisiä tontteja kuin tonttteja keskustan ja E18-moottoritien tuntumassa. Kaupungissa on myös tarjolla tontteja eri teollisuusalueilta, joista on hyvät liikenneyhteydet. 

Kaavoituksen ja kaupunkisuunnittelun tehtävänä on suunnitella ja kehittää kaupunkia ja ohjata maankäyttöä ja rakentamista alueellaan. Myös kiinteistönmuodostus- ja osoiteasiat ohjaavat rakentamista. Uuden rakentamiseen tai vanhan korjaamiseen tarvitaan myös erilaisia lupia. Rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojelu käsittelevät rakentamiseen tarvittavat luvat. 

Salon luonto ja ympäristö on monipuolista johtuen vaihtelevasta topografiasta ja maisemarakenteesta sekä suotuisasta ilmastosta. Tarjolla on lehtoja, kalliomäkiä, hiekkaisia harjualueita, merenrantaa, saaristoa ja ihmistoiminnan muokkaamaa luontoa kulttuurimaisemassa. Vesistöjen runsaus antaa ympäristölle oman leimansa heijastuen mm. vapaa-ajan asuntojen suurena määränä. Rakennettu ympäristö on vaihtelevan ikäistä, useasti kulttuurihistoriallisesti arvokasta, jakautuen tiiviisiin taajamiin ja väljään maaseutuun.

En minä ainakaan tuohon uskoisi, jos muualla päin Suomea nyt asuisin ja joku houkuttelisi Saloon muuttamaan!

 


Kommentit

16.11.2015 12.18  mä taas

minun sympatiani ovat kaupungin maaseutu-alueiden lapsien puolella. Heille tulevat koulumatkat pitkiksi, kun koulutaksi pyörittää heitä ympäri kyliä mutkaisia ja kuoppaisia kyläteitä pitkin. Ja vielä aamu aikaiseen saavat lähteä tien varteen, jopa pian klo 7 jälkeen. Eriarvoisuus korostuu Kaupungin keskustan ja -maaseutu-alueiden välillä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini