Uusimmat kuvat

mikä olikaan

Keskiviikko 18.11.2009 klo 17:28


Mikä olikaan tämänpäiväinen aiheeni? Se alkuperäinen? Se on ja oli tämä paimiolaisten juttu. 

Vanhainkotia ei paljon tartte muuks muuttaa kunhan muutetaan nimilappu ulko-ovella niin pömpelistä tulee ihan uus paikka. Ja rahastaakin voidaan ihan uudella tavalla.

Motelliin tuli maahanmuuttajille joku kotouttamiskolo-visiitti-mikälie -infopiste. Kyl sinne vaan ennen nimenmuutosta tehtiin vaik mitä remonttia! Ja rahastaakin voidaan ihan uudella tavalla. Tai mites päin se tossa tapauksessa nyt menikään?

Rahaa palaa. Jossain! Maksajien kanssa vaan on vähän niin ja näin!

 

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/18/tehostettua-vuokranperintaa/

tehostettua vuokranperintää

18.11.2009 13:46 | Marjatta Halkilahti | Yleinen

http://www.sss.fi/uutiset/89273.html

Paimio aikoo muuttaa osan vanhainkotipaikoistaan palveluasunnoiksi, koska kaupungilla on valtakunnallisiin tavoitteisiin nähden liikaa laitospaikkoja.

Ajatuksena on, että vanhainkodin alakerta muutetaan ensi syksynä tehostetun asumisen yksiköksi.

Alakerrassa on 20 huonetta, jotka voidaan ottaa asumispalveluyksikön käyttöön ilman muutoksia. Myös henkilöstön määrä pysyy nykyisellään.

Asukkaille muutos tarkoittaa, että he joutuvat maksamaan jatkossa vuokraa. Myös lääkkeet muuttuvat maksullisiksi.

..

Noin mennään!

Kunnat uikuttavat kuin rikkinäinen gramofoonilevy sitä mikä nyt on valtakunnan tasolla muotia: ”valtakunnallisiin tavoitteisiin nähden kunnallamme/kaupungillamme on liikaa laitospaikkoja”. Ja kun niitä on liikaa niin täytyyhän niitä jollain konstilla vähentää. Otetaan hölmöläisten kaava. Mitä sitä nyt enempiä kuin että muutetaan talon nimi. Siinä poistuu vino pino vanhainkoteja ja hoitopaikkoja ja voidaan ilmoittaa herroille Helsingin, että nyt on hommat hanskassa. Nyt on paikkoja sillai kun kuuluukin.

Mitähän seuraavaksi? Kysyä vois tai ainakin ihmetellä, että mitenkähän asukkaat, nämä nykyiset vanhainkotilaiset, tämän muutoksen/uutuuden ymmärtävät. Hyssytelläänkö heitä kuten henkilöstöä: kaikki toiminta jatkuu ihan niinkuin ennenkin. Kuinka monessa yrityskaupassa, kun omistaja on vaihtunut, sanotaan samoin. Kaikki jatkuu ja hupsheijaa sitten tuleekin joku päivä ilmoitus, että ei jatkukaan.

Ihmettelen mitä valtakunnan tason päättäjien korvien välissä liikkuu ja kuinka kauan kestää, jotta esim. Kela tajuaa missä mennään. Taitaa tulla siinäkin talossa pikkuhiljaa miettimisen paikka siitä, mikä se semmonen avohoidon yksikkö ihan oikeasti ja livenä on..

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini