Uusimmat kuvat

Anna-Kristina ja Tero

Maanantai 10.8.2020 klo 20:12

Tänään haastateltiin Salon kaupunginjohtaja -ehdokkaita. Hetken aikaa haastatteluja netin kautta seurasinkin.

Minä lähetin kaksi kysymystä. Tässä kopio sähköpostistani:

Tervehdys tämän postin vastaanottajalle! 

Kysymykseni kaupunginjohtajaehdokkaille Anna-Kristina Korhonen ja Tero Nissinen.

Joku on joskus todennut, jotta "kuka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä".

Salon seudun kymmenen (10) kunnan kuntajakoselvitys, hallinnon ja palveluiden järjestämissopimus 11.6.2007 selvitysosineen on edelleen kaupungin sivustoilla näkyvissä. 

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/ 

  

 1. Oletko lukenut em. selvitykset? 

Jos olet, niin löydätkö järjestämissopimuksen tavoitteista jotain, jota pitäisit edelleen tärkeänä? 

Jos jotain on, niin voitko kertoa mitä ja myös ajatuksesi asian/asioiden eteenpäin viemiseksi?


 2. Miksi haluat Salon kaupunginjohtajaksi?

Kommentoi kirjoitusta.

kesään 2020 mennessä

Torstai 6.8.2020 klo 11:40

 Näin vuonna 2018:

Kaupunginhallitus päättää, että asiassa laaditaan esiselvitys osana tulevaisuuden asumisympäristön kärkihanketta asuntopoliittisen ohjelman valmistumisen jälkeen ja ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto merkitsee aloitteen johdosta annetun selvityksen tiedoksi ja toteaa, että aloite on loppuun käsitelty.

Asia oli esillä myös Salon Seudun Sanomissa

https://www.sss.fi/2018/08/salossa-pohditaan-asuntomessujen-jarjestamista/

Tuli vuosi 2019: Asuntopoliittinen ohjelma hyväksyttiin ja lupauksiakin annettiin

Vuoden 2020 alkupuolella selvitetään Salon edellytyksiä hakea asuntomessukaupungiksi ja tehdään alustava arvio siitä, minkä olisi Saloon sopiva asuntomessujen teema. Tavoitteena on, että kaupunginhalllitus voisi päättää asuntomessujen hakemisesta kesään 2020 mennessä.

Siis kesään 2020 mennessä?

Kesä 2020 kallistuu koht syksyn puolelle. Tässä nyt julki ihmettelen, jotta onko asia menossa/tulossa vai onko se kokonaan hyljätty?

Vähän mulla on kiireistä ollut viime aikoina. En ole kaupungin sivustoilta edellämainittuja hakuja enempää asian mahdollisia käänteitä selvitellyt.

Siis, jos homma hoidossa on, niin hyvä.

Jos ei, niin VoiVoi!

Kommentoi kirjoitusta.

kysytään

Keskiviikko 5.8.2020 klo 11:18

Kysytään asukkailta!

No niinpä. Näin Hämeenlinnassa"Millä keinoilla mielestäsi kaupungin taloutta saataisiin vahvistettua?"

Hämeenlinna kuulee asukkaita ja sidosryhmiä verkossa kysymysten sarjalla, jonka kaupunki on nimennyt elinvoimakyselyksi. Kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä kertoo, että kyselyä on rakennettu alkuvuodesta asti. Valtuutetut ovat kysymyssarjaan jo vastanneet, nyt odotetaan muiden mielipiteitä.

Kommentoi kirjoitusta.

korona, korona

Tiistai 4.8.2020 klo 14:09

Kertakäyttöistä vai jatkuvaa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kertakayttoista-vai-jatkuvaa/

Silloin tällöin vilkaisen viimeisintä katsausta koronaviruksesta. Varmaan moni muukin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustoilta tietoa löytyy. Sitä löytyy paljon.

Luulisin, kuvittelisin, että ei yksittäistä ihmistä enää päivittäin kiinnosta muu kuin se, montako tartuntaa on tullut ja onko sitä omassa kunnassa. Jos sitä ei omalla alueella tunnu olevan, niin kyllä sitä helposti lipsahdetaan vanhaan (olevinas hyvään) aikaan. Hanan alla et enää käsiä pese niin usein kuin mitä maalis – huhtikuussa ja etäisyyden pito ihmisten ilmoilla liikkuessa voi sekin olla enää vain vähän sinnepäin.

Maskien käyttöä suositellaan, ehkä vielä terävöitetäänkin. Uutiset kertovat, jotta kasvomaskien käyttöön saattaa tulla tarkempi suositus, jos ja kun liikut julkisissa tiloissa ja olet julkisen joukkoliikenteen käyttäjä.

Terävöitetään vaan ohjeistoa, mutta jos maskien käyttöön siirrytään ja niitä ohjeiden mukaan käytetään, niin ensinnäkin: melkoinen laskuhan niistä kertyy. Kenellä sellaisia varoja on?

Toiseksi: Kuka sitä kontrolloi, onko se kasvoillasi kertakäyttöisenä vai onko se siinä keikkunut koko päivän tai viikon? Suuri vaara on, että maskin käytössä huijataan, ts. pidetään, käytetään yhtä ja samaa naamaria.

Olen jo nyt kuullut, että esim. hoitolaitoksissa ja kotipalvelussa hoitajat käyttävät maskia miten sattuu. Välillä se on naamalla ja välillä leuan alla. Kun siirrytään seuraavan asiakkaan luo, niin vedetään muina miehinä/naisina suoja leuan alta nenän ja suun eteen. Ulospäin annetaan kuva, että koronalta suojelu ja suojaaminen otetaan tosissaan, vaikka tilanne on aivan jotain muuta. Käveleviä maskikatastroofejako tässä nyt kaivataan?

Ja kolmanneksi: Kuka huolehtii käytetyn maskin hävittämisestä? Maskeja ja suojakäsineitä heitellään mihin sattuu. Eikö niihin, jos johonkin pitäisi antaa samantapainen ohjeistus kuin koirankakan keräämisiin?

2 kommenttia .

leiriehtoo

Sunnuntai 2.8.2020 klo 17:07

Leirillä kävin. En nyt sentään missään telttailemassa, enkä kovin kaukanakaan ollut. Salon Vuohensaaressa kävin. Perjantaiehtoolla kävin katsomassa millaista menoa ja meininkiä syntyy, kun mustalaisleiri muuttaa taivaaseen.

Ei pettänyt ohjaaja Peter Nyberg, eivätkä em. näytelmään valitut näyttelijät.

Näyttelijöistä jäivät mieleen, tottakai, pääosan esittäjät Vilma Koskela Raddana ja Jerry Sarlin Zobarina. Todella hyvät suoritukset molemmilta. Hyvä oli myös Elina Leikkosen esitys ja osaaminen mustalaisnoita Isergilinä.

Joukkokohtauksista ja tanssiosuuksista tykkäsin. Niissä oli menoa ja meininkiä. Oli ihan kunnolla. Tanssiosuuksissa oli, ainakin minun mielestäni, myös tyylikkyyttä. Puvustuksessa on myös onnistuttu.

Eikä esityksen aikana kelloa tarvinnut vilkuilla. Pari tuntia meni niin, ettei kunnolla huomannutkaan. Kaikenkaikkiaan: vaikuttava ja vakuuttava esitys. Suosittelen.

 

 

1 kommentti .

Johto vaihtuu, ongelmat eivät

Lauantai 25.7.2020 klo 14:19

Johto vaihtuu, ongelmat eivät!

No niin varmaan!

Salo -cityn johtajaksi pääsee tai no ehkä on tyylikkämpää, kun käyttää sanaa valitaan, joko Kemin nykyinen kaupunginjohtaja Tero Nissinen tai vs. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen. Korhonen on n. 1,5 vuotta tehnyt töitä kaupungin talousjohtajana. Hän joutui/pääsi kaupunginjohtajan jakkaralle (kunnes vakinainen uusi johtaja valitaan), kun Lauri Inna lähti/pääsi pois tämän kaupungin hommista.

Nyt saisi sitten kysymyksiä esittää. Näille kahdelle em. henkilöille. On heiltä jotain jo kysyttykin https://www.sss.fi/2020/07/miten-salon-talous-oikaistaan-sss-, mutta nyt on myös kaupunkilaisilla sellaiseen mahdollisuus. Osoite löytyyy tämän linkin takaa: https://www.salo.fi/57330.aspx ja aikaa 6.8.2020 saakka.

Kysy tulevalta kaupunginjohtajalta!

Salon kaupunginvaltuusto haastattelee Salon kaupunginjohtajaksi hakeneita Anna-Kristiina Korhosta ja Tero Nissistä maanantaina 10.8.2020 klo 18 alkaen. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata verkossa Salon kaupungin YouTube-kanavalla. Koronatilanteesta johtuen emme avaa valtuustosalia vielä yleisölle.

Kuntalaiset voivat lähettää ehdokkaille kaupunginjohtajan viranhoitoon liittyviä kysymyksiä 6.8. mennessä joko sähköpostitse (viestinta​@​salo.​fi​) tai postitse Salon kaupunki, PL 77, 24101 Salo. Kaikkiin yksittäisiin kysymyksiin emme voi luvata vastausta, mutta kysymykset annetaan tiedoksi sekä ehdokkaille että valtuutetuille ennen tilaisuutta.

Salon kaupunginhallitus tekee ehdotuksensa uudeksi kaupunginjohtajaksi 17.8. ja kaupunginvaltuusto päätöksensä 24.8.

--

Toivottavasti valinnan jälkeen kakkoseksi jäävä on tyytyväinen, eikä lähde tälle tielle, mitä sote- johtajan valinnassa valitsematta jäänyt nyt tekee: 

 

Jari Niemelä vie Salon sote-johtajan valinnan hallinto-oikeuteen

https://www.sss.fi/2020/07/jari-niemela-vie-salon-sote-johtajan-valinnan

 

Kommentoi kirjoitusta.

saak rottii hävittä?

Tiistai 14.7.2020 klo 12:43

Tämän päivän motkotusaihe! 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/eu-ja-tuhoa-tekevat/

EU ja tuhoa tekevät

Minä niin, niin mielelläni olisin jo aikoja sitten asettanut EU:n ulko-ovelle Toiminta lopetettu -lappusen, mutta minun toiveeni jää, ilmeisesti tulee jäämäänkin, täyttämistä vaille valmis -asteelle.
Motkottamistani se ei sentään estä.

Tänään nostan esille rotat, niiden hävittämisen. Mikä se tällainen päätös on? Kuluttajille ei enää myydä jyrsijämyrkkyjä. On EU:n päätös vuodelta 2018.

Myrkkyä kyllä edelleenkin saa, saa kalliita pikkuannoksia, mutta jos isomman satsin haluat, niin sinun pitää käydä kasvinsuojelukoulutuksessa tai suoritat tuholaistorjujan tutkinnon.

Jos jossain tuhoeläimet terrorisoivat, niin minun mielestäni sen sorttista toimintaa on myös EU:lla. Koronasta jäsenmaiden on pitänyt selviytyä ihan miten parhaaksi ovat nähneet. Tuholaisten torjunnan pistäisin samaan kastiin. Jos joku maa päättää, että tuholaiset kuriin ja kunnolla, niin eikö se olisi ihan vaan kunkin maan oma juttu?

 

 

”En tiär, mut kyl mää vähä kiukkuseks taas tuli”!

Kommentoi kirjoitusta.

ruusuja ja risuja

Lauantai 11.7.2020 klo 13:02

Sitkeydestä ja uskosta osaamiseensa ja tulevaisuuteen toivotan ihme ja kummalaisille sylin täydeltä onnea ja menestystä heidän saamastaan EU -rahasta ( 270 000 euroa).

https://www.sss.fi/2020/07/ihme-ja-kumma-sai-eulta-jattipotin/

Yhdet tekevät, mitä osaavat ja haluavat. Toiset tekevät, mitä eivät välttämättä osaa, mutta tahtovat. Kolmannet päättävät, mitä eteen annetaan. Ensimmäiseen joukkoon listaan em. salolaisen Ihme ja Kumma Tuki ry -porukan, toiseen salolaisen päätöksenteon taustoittaja-, valmistelija-, esittelijäsakin eli virkamiehemme ja kolmanteen tuuppaan salolaiset luottamushenkilöt.

Kahdelle viimemainitulle olisi peiliin katsomisen paikka. Sopisi kysyä siinä samalla, että onko salolaisessa päätöksenteossa kaikki ihan just niinkuin pitääkin!

Nähty on, kuultu ja koettu, että lautakunnissa ei yhden tai kahden-kolmen ihmisen tai valtuustotasolla kymmenen ihmisen maalaisjärkisillä mielipiteillä mitään ihmeempää merkitystä ole. Tai sitten ei vaan välitetä, eikä asioista oteta selvää. Jotkut kipittävät kuin lampaat ja toimivat sen mukaan, mitä ryhmän puheenjohtaja on päätöksenteon taustaksi ja yhteenvedoksi koonnut. Sitten on heitä, jotka uskovat vain virkamiesten tekemiä ehdotuksia. Moni kehtaa hehkuttaa jopa sellaista, että virkavastuulla he niitä esityksiään tekevät.

Höpöhöpö sanon minä.

Minun mielestäni muutamat virkamiehemme ovat päätavakseen ottaneet sen, että ei -mappia täytetään AaNelosilla niin paljon kuin vaan mahdollista. Välillä tuntuu siltä, että hyväksyttäviä asioita ovat vain ne, jotka nousevat esille virkamiesten esitysten kautta? Kaupunkilaisten esittämille ei arvoa anneta. 

Tässä pätkä 10.6.2020 hyväksytystä Kehitysvammahuollon kehittämisohjelmasta 2020-2024

10 Kehitysvammahuollon tavoitteet ja toimenpiteet Salon kaupungin arvot ovat asiakaslähtöisyys, rohkeus, vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus ja ne viitoittavat toimintaa. Tavoitteena on hyvinvoiva kuntalainen, joka käyttää uudistuvia palveluita, jotka vastaavat hänen tarpeitaan. Tämän toteuttamiseksi kehitysvammahuollossa tehdään tavoitteiden mukaisia toimenpiteitä. Kehitysvammahuollon tavoitteet on laadittu organisaatiotasolla ja tarkemmin yksikkötasolla yhdessä henkilökunnan kanssa. Tavoitteet ovat nousseet muun muassa yksiköiden erilaisista kehittämistehtävistä, laatutyöstä ja työhyvinvointikyselyistä, sekä asiakkuuksista johtuvista tarpeista.

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204363-12

Niin. Että kyllä tavoitteita riittää. On olevinas toimenpiteitäkin. Asumisesta nyt ainakin tunnutaan tohkaavan!

Entäs Ihme ja Kumman toiminta? Eivät ole heidän ideansa tälle kaupungille kelvanneet. Em. kehittämisohjelmassa heitä ei mainita. Tuskin he sitä enää edes kaipaavat, mutta olisi heidät nyt vaikkapa yhteistyön merkeissä voinut noteerata, ja nimenomaan siitä, kuinka hyvää työtä tekevät.

..

Ruusuja Ihme ja Kumma Tuki ry:lle, risuja Salon kaupungille.

Tämä oli mun tätä mieltä -juttuni tänään. Ihan vaan täällä kotisivuilla! 

Kommentoi kirjoitusta.

paljon paljon ystävii!

Tiistai 7.7.2020 klo 10:05

Näinhän tämä menee!

.. vaalien alla vanhoilla ihmisillä on paljon ystäviä, mutta vaalien jälkeen mikään ei muutu eikä kukaan enää muista.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5192fa3a-6763-4171-910a-f2fe638a4cac

2 kommenttia .

SSS 30.6.2020

Tiistai 30.6.2020 klo 19:46

Haluttiinko järjestöjä kuulla?

Otsake on Salon Seudun Sanomien keksimä. Tai no, mitä se nyt niin keksimistäkään on, onhan tässä selvää puutetta pukannut. On ainakin minun mielestäni!

3.2.2020 on annettu ymmärtää näin: Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa vanhuspalveluiden kehittämisohjelman uudelleen valmisteltavaksi. Valmistelussa on huomioitava strategiset linjaukset sekä laadittava erillisselvitykset Kukonkallion ja Hintan korvaamisen kustannuksista ja toiminnallisuudesta.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että uuden valmistelun yhteydessä pyydetään lausunnot ainakin vanhusneuvostolta ja eri eläkeläisjärjestöiltä. Kaupunginhallitus toivoo keskustelua vanhuspalvelujen tuottamisesta omana toimintana ja yksityisenä palveluna. Osana tätä keskustelua voisi olla palvelusetelin myöntämisperusteet.

Vanhuspalveluiden kehittämisohjelman päätöksenteko tulee tehdä erikseen lautakunnassa, hallituksessa ja valtuustossa.

Uudelleen valmistelu tuotiin kaupunginhallituksen pöytään 1.6.2020, mutta se on vissiin ihan vaan silmiä räpäyttämättä hyväksytty. Oheismateriaalia kyl on tarjoiltu, mm. Oheismateriaalina: - vanhusneuvoston lausunto tiloista; - tilapalveluiden lausunto tiloista; - vanhuspalveluiden lausunto Hintan ja Kukonkallion hoivakotien tilojen toiminnallisuudesta; ja - kuntoarvio, korjaustapaehdotus ja kustannusarvio Hintan ja Kukonkallion hoivakodeista.mutta ei niitä kaikelle kansalle, siis kaupunkilaisille, ole näytille annettu.

Valtuustoa varten lisättiin vain tällaista: Ulla Huittinen esitti Riskin kannattamana seuraavaa lisäystä: ”Hoivakotien palveluverkkoa koskeva valmistelu käynnistetään vasta kaupunginhallituksen lähetekeskustelun ja päätöksen jälkeen. Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää valmistelun pohjaksi perusteellisia kuntoarvioita sekä vaihtoehtoisia laskelmia koskien eri tilaratkaisuja ja kaava-alueita. Lisäksi tulee selvittää omien palveluiden ja ostopalveluiden suhde tulevaisuudessa.” Lisäys hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätöksestä ei näy, ei rivien väleistäkään, että edes joku olisi kaivannut vanhusneuvoston ja eri eläkeläisjärjestöjen lausuntoja. Virallisia sellaisia!

Kun kaupunginvaltuusto 15.6.2020 kokoontui, niin kaupunginhallitus ehdotti kaupunginvaltuustolle vain, että kaupunginvaltuusto osaltaan hyväksyy vanhuspalveluiden kehittämisohjelman ja merkitsee kaupunginhallituksen lisäyksen tiedoksi. Päätökseksi tuli: Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Minut on opetettu siihen, että kun jotain kysytään ja pyydetään, niin siihen vastataan. Päättäjillämme on vissiin eri systeemit. Vai mikä heidän päähänsä on iskenyt? Dementia vai huolimattomuus vai välinpitämättömyys? 

--

Hakemalla kun haet, niin löydät tällaista: 

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-30T08-19-0394.pdf

kohdat 3 ja 4 ja tällaista 

https://www.salo.fi/attachements/2020-05-06T12-53-28178.pd,

mutta virallisiksi lausunnoiksi en noita nimittelisi!

2 kommenttia .

tuli vaan mieleen tämmönenki!

Lauantai 27.6.2020 klo 11:46

Muistisairas ruokakaupassa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/muistisairas-ruokakaupassa/#comment-3198771

Näitä riittää aina vaan. Näitä väärännäköisiä mainostamisia!

Viimeisin anteeksipyyntö, kai se sitä on, jos kerta todetaan, että ”Ei ole piirrosta tehdessä ymmärretty kyseenalaistaa”, on Valiolta. Turkkilaisen jugurttipurkin kyljessä ei saisi olla sitä, mitä siinä nyt on. Siinä on turkkilaista kuvaava henkilö. Uutiskuvan vieressä näkyy kreikkalainen. Ei ilmeisesti hyvä sekään.

Jos Turkissa on käynyt, niin kyllä kuva sinne päin mielikuvan ja jonkinlaisen muiston itse kunkin päähän luo, varmaan tuosta kreikkalaisestakin, mutta en minä noita millään pahalla ajattelisi. Minusta ne kertovat siitä, minkä näköisiä ihmisiä noissa maissa asuu. Mitä pahaa tai huonoa siinä sellaisessa on?

Ei ihan kaikkea muuttaa tarvitse. Plussaa se vaan olisi, jos purkkien ja purnukoiden kyljestä näkisi muutakin kuin tekstin.

Ajatelkaa vaikkapa muistisairaita. Kun he menevät ruokakauppaan ja miettivät esim., että mitähän jugurttia minun pitikään ostaa, niin eikö se helpottaisi, jos purkin kyljessä näkyisi tutulta tuntuva naama, kasvot, jotka kertoisivat, että jes, tätä tuotetta minä tarkoitin, vaikken heti muistanut!

1 kommentti .

historiatietoako vain?

Torstai 25.6.2020 klo 11:33

”Järjestetään lähipalvelut lähellä kuntalaisia taajamissa ja kylissä vahvistamalla näiden alueiden asumisviihtyvyyttä. Lähipalveluissa korostuvat perusopetus, lähikirjasto, lasten päivähoito, terveyspalvelut, vanhusten kotihoito, vanhusten palveluasuminen ja palveluliikenne. ”

Jaa että missä tuollaista tekstiä? Sitä löytyy täältä:

https://www.salo.fi/attachements/2018-11-12T10-19-5570.pdf

Hallinnon ja palvelujen järjestämissopimus on tämän linkin takana:

https://www.salo.fi/attachements/2018-11-12T10-18-4770.pdf

Eiköhän noilla joku merkitys vielä ole, ainakin pitäisi olla, kun niitä edelleen pidetään esillä kaupungin sivustoilla kohdassa:

Kaupunki ja hallinto

Kaupungin hallinnosta ja kuntalaisten palveluista vastaavat valtuusto, kaupunginhallitus sekä lautakunnat. Valmistelusta ja palveluiden tuottamisesta vastaa henkilöstöorganisaatio kaupunginjohtajan johdolla. Kaupunkilaisten osallistuminen ja vaikuttaminen kaupungin toimintaan on ensiarvoisen tärkeää. Vaikuttamisen kanavat ovat moninaiset. Vaikuttaa voi vaaleilla valittujen luottamushenkilöiden kautta, tekemällä aloitteita tai ottamalla kantaa eri kanavia hyödyntäen. Kaupunkilaisten oma aktiivinen toiminta oman asuinalueensa asioissa lisää alueiden elinvoimaisuutta. Näiltä sivuilta löytyy tarkempaa tietoa osallistumisesta ja kaupunkiorganisaatiosta.

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/

--

Tai pitääkö nuo tulkita historiatiedoiksi vain?

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

nimenmuutosta tiedossa

Tiistai 23.6.2020 klo 16:25

Hakusessa tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/hakusessa-tasa-arvoa-ja-yhdenmukaisuutta/

Eilispäivän ei -uutinen oli jäätelön kimpussa. Eskimo -puikkoja on Suomessa nautinnolla nuoleskeltu vuodesta 1968 alkaen. Nyt sellaiselle tulee stoppi. Yhdysvalloissa sellainen stopataan tämän vuoden loppuun mennessä ja meillä – jos stopataan – ensi keväänä.

Jäätelön valmistusta ei lopeteta, mutta nimi pitää vaihtaa ja eskimo -hahmo poistaa. Jenkeissa perusteiksi katsotaan mm. tarve rotujen yhdenvertaisuuteen.

Eikös sitä yhdenvertaisuutta ole tämän kesän aikana jo haettu? Afroamerikkalaiset ovat ainakin olleet vihaisia valkoisten poliisien toimista sekä otteista ja mellakoita on Yhdysvalloissa riittänyt. En minä sellaista uutista ole huomannut, että eskimot olisivat olleet vihaisia nimellään kulkevasta jäätelöstä. Vai ovatko?

Nooh, oli kuin oli. Jos nimien muutoksilla saadaan aikaiseksi tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta, niin mitä kohennettavaa/muutettavaa seuraavaksi löydetään?


 

2 kommenttia .

juhannus

Perjantai 19.6.2020 klo 13:56

Hyvää juhannusta Ystävät.

Juhannusruusu ehti jo kukkia, mutta hopeahärkki aloittelee. On kuin lunta vaan.

Kertooko siitä, että nauti nyt suvesta, puolen vuoden päästä ei tiedä, millaista säätä pukkaa!

Kommentoi kirjoitusta.

vaihtoehtoja

Keskiviikko 17.6.2020 klo 19:53

https://www.sss.fi/2020/06/vaihtoehdot-salon-tulevaksi-kaupunginjohtajaksi-valittu/

Vaihtoehdot Salon tulevaksi kaupunginjohtajaksi valittu

Valintatyöryhmä on päättänyt, että nämä henkilöt lähetetään soveltuvuustesteihin: Jari Kesäniemi, Anna-Kristiina Korhonen, Niko Kyynäräinen ja Tero Nissinen.

Kommentoi kirjoitusta.

kenen hommia?

Keskiviikko 17.6.2020 klo 19:46

Jossain on vikaa, kun tällaisia uutisia joutuu lukemaan!

https://www.sss.fi/2020/06/ilkivalta-puhuttaa-tupurissa-tuhoaminen-on-jarjetonta-ja-kielenkaytto-torkeaa/

Ilkivalta puhuttaa Tupurissa – ”Tuhoaminen on järjetöntä ja kielenkäyttö törkeää”

Salon Tupurissa asuvan äidin mukaan vanhempien olisi syytä herätä. Nainen on huolissaan alakouluikäisten lasten tekemästä ilkivallasta ja kielenkäytöstä. Viimeinen pisara tipahti viime viikolla, kun pieni joukko lapsia takoi kivillä Tupurin Tammenpuiston liukumäkeä.

--

Ihmettelen vaan, jotta kenen hommia lasten tavoille opettaminen kuuluu?  Onhan meillä nyt esim. tämmöstä: 

Esiopetuksesta kouluun - nivelvaiheen yhteistyö

Esiopetuksen tavoitteena on edistää yhteistyössä huoltajien kanssa lapsen kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Jokaiselle lapselle laaditaan esiopetuksen oppimissuunnitelma, jonka avulla lapsen taitojen kehittymistä havainnoidaan, seurataan ja arvioidaan. Mikäli lapsi tarvitsee kasvun ja oppimisen tukea, se suunnitellaan yhdessä vanhempien ja lasta kuntouttavien tahojen kanssa. Esiopetuksessa tehdään yhteistyötä perusopetuksen kanssa. Tiedonsiirto on yksi tärkeä yhteistyömuoto ja sen tavoitteena on turvata lapselle eheä ja yhtenäinen oppimispolku.

Ja jos mennään vapaa-ajan puolelle, niin onhan meillä jonkunnäköistä nuorisotyötäkin. Pitäisi olla. Voisivatko vanhemmat ja nuorisotyön työntekijät yhteistyössä keksiä jotain järkevää vapaa-ajan tekemistä niille lapsille ja nuorille, joilla harrastuksen tai tekemisen puutetta on? Kyllä jotain puutetta olla täytyy, jos ilkivallalla mellastetaan.

Illan kotiintuloaikoja vanhemmat nyt ainakin voisivat lapsilleen määrittää.

En tiedä, mitä ajattelis. Pahalta tuntuu. 

4 kommenttia .

kaupunginjohtajaehdokkaita

Perjantai 12.6.2020 klo 11:48

Salo haastattelee kymmenen kaupunginjohtajaksi hakenutta

Salon kaupunginjohtajaehdokkaista haastatellaan kymmenen. Kaupungin johtoryhmään kuuluvat hakijat vs. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen ja kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi ovat mukana joukossa.

https://www.sss.fi/2020/06/salo-haastattelee-10-kaupunginjohtajaksi-hakenutta/

Tuo ei ole tämän päivän uutinen, mutta nostanpa nyt esille. Onhan tässä uusi kaupunginjohtaja saatava, kun Lauri Inna lähti.

Hakijoita kaupunginjohtajan tehtäviin on yhteensä 23 henkilöä. Cityn sivustoilta löytyy hakijat, https://www.salo.fi/ajankohtaista/57225.aspx ja haastatteluun otettavat https://www.salo.fi/ajankohtaista/57240.aspx

Härkönen Petri, Porvoo, hallintotieteiden maisteri, toimitusjohtaja, Kuntalainen Oy

Kesäniemi Jari, Kuusisto, yhteiskuntatieteiden maisteri, Forssan kaupunginjohtaja
Komulainen Mikko, Lahti, hallintotieteiden tohtori, Lahden kaupungin hyvinvointijohtaja
Korhonen Anna-Kristiina, Raisio, kauppatieteiden maisteri, Salon vs. kaupunginjohtaja
Kuusela Antti, Helsinki, valtiotieteiden maisteri, yhteistyöjohtaja ja liikelaitoksen johtaja, Keravan kaupunki
Kyynäräinen Niko, Helsinki, valtiotieteiden maisteri, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy
Mannervesi Mika, Salo, diplomi-insinööri, Salon kaupungin kaupunkikehitysjohtaja
Nissinen Tero, Kemi, hallintotieteiden maisteri, Kemin kaupunginjohtaja
Parpo Antti, Kaarina, valtiotieteiden tohtori, muutosjohtaja, Turun kaupunki
Soosalu Ilari, Kellokoski, kauppatieteiden maisteri, johtaja / kuntatalous, Suomen Kuntaliitto ry

Noita nimiä kannattaa googlettaa, niin tietää enemmän. Ainakin jotain enemmän. 

Paikasta toiseen seilailijoista, omasta paikastaan koko ajan jonnekin hakevista en nyt niin välittäisi. Tänne tarttis saada henkilö, joka tekee töitä Salon eteen, eikä hae paikkaa ihan vaan siks, että tämä olisi ponnahduspaikka paikkaan numero seuraava!

Johtamisen taidoista en tiedä, kaupunginhallituksen valitsema iso raati sitä selvittänee, mutta jos minulta kysyttäisiin, niin asettaisin ykköseksi viimeisen listalla olevan. Hakijan tämänhetkiset työn vastuualueet ovat sellaisia, että mies ehkä ymmärtäisi koko kokonaisuutena tämän umpisolmussa olevan citymme tulevaisuutta ja sitä, mitä pitäisi tehdä ja missä järjestyksesä.

Ja mikäkö on umpisolmussa? No talouden hoito, kaik mahdolliset palveluverkko-, millä nimellä nyt kulkevatkaan, - suunnitelmat sekä asukkaiden toiveet ja tarpeet. Semmosessa solmussa ovat, että ei niitä yhdellä vetäisyllä avata, hoideta, eikä kuntoon saada.

--

Ei mulla muuta tänään!

3 kommenttia .

arviointia tai sinne päin

Keskiviikko 10.6.2020 klo 20:56

Kuntalain 27 pykälässä edellytetään, että ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta. Tarkastuslautakunta toteaa, että vanhusneuvostoa on hyvä kuunnella kuntalain mukaisesti.

Jaa että mistäkö tuo juttu? No äsken aloittamaltani valtuuston listalta!

Jatkan vielä hetken aikaa esityslistan lukemista. Kaikkiin en nyt pysähdy (en kerkee), mutta tämä vuosittainen must -juttu, siis tämä: Arviointikertomus vuodelta 2019, tähän on hetkes aikaa pakko pysähtyä

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204348-7

Ihan ensin on ihmeteltävä, miten tark.ltk on ylipäätään selvinnyt arviointiurakastaan, kun jäsenistä moni on esteellinen!

Pöytäkirjaan merkittiin, että arviointikertomuksen työstämisen aikana tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Osmo Friberg poistui kokouksesta esteellisenä opetuslautakunnan alaisten asioiden käsittelyn ajaksi, koska hänen läheisensä on opetuslautakunnan puheenjohtaja. Pöytäkirjaan merkittiin, että Osmo Fribergin ollessa esteellinen osallistumaan opetuslautakuntaa koskevien asioiden käsittelyyn puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Timo Tammi.

Jari J.Laiho ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisten asioiden käsittelyyn, koska toimii vanhusneuvoston puheenjohtajana ja yhdistystoiminnassa.

Timo Tammi ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut kaupunkikehityslautakunnan sekä rakennus- ja ympäristövalvonnan lautakunnan alaisten asioiden käsittelyyn. Timo Tammi toimii kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtajana ja on vuoden 2019 aikana työskennellyt rakennus- ja ympäristövalvonnan alaisissa palveluissa.

Kirsti Lannermaa ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut Liikelaitos Salon Veden asioiden käsittelyyn, koska on Liikelaitos Salon Veden johtokunnan jäsen

--

Mutta tuo vanhusneuvosto -osuus. Palaanpa siihen. Tarkastuslautakunta toteaa, että vanhusneuvostoa on hyvä kuunnella kuntalain mukaisesti.

Ihan varmaan olisi, mutku ei. Ei meillä. Ei meillä noin vaan.

Vanhusneuvosto toki kokoontuu, mutta pöytäkirjat ovat olemattomat. Pöytäkirjanpitäjä kirjoittaa muistioita, ei pöytäkirjaa.

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-08T12-40-0994.pdf

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-30T08-19-0394.pdf

Tässä https://www.salo.fi/attachements/2020-05-06T12-53-28178.pdf  on jotain yritetty – asian osalta, ei pöytäkirjanpidon, mutta ovatko vanhusneuvostolaisten mielipiteet olleet jossain esillä julkisesti?

Eivät taida olla.

Voisi niitä mielipiteitä nyt kertoa vaikka Salonjokilaaksossa tai Perniö -lehdessä tai mikä estää yhteydenoton Salon Seudun Sanomiin. Ei pidä nynnytellä, jos kerta vanhusten puolesta ryhmäksi valittu on!

Ja pöytäkirjan pidosta vielä. Miten on mahdollista, että esim. nuorisovaltuustolla on asialliset ja hienot pöytäkirjat, mutta vanhusneuvoston porukka hyväksyy aina vaan sinne päin kirjoitelmat!

Joskus olen nostanut esille muita maamme vanhusneuvostoja. Yksi taisi olla Joensuu? No, oli kuin oli, niin malliksi heiltä pari pöytäkirjaa: http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191862-.HTM ja

http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191745.HTM 

Kannattaa vertailla! Kyllä pisteet menee Joensuun suuntaan!

..

Nyt loppus mun jutut ainakin tältä päivältä!

   

1 kommentti .

meil päivitettä!

Keskiviikko 10.6.2020 klo 19:18

Meil päivitettä!

Päätin jo, etten vähään aikaan kirjoittele, mutta se on muotia nyt, että ensin sanoo ei ja sitten sanoo juu!

Vilkaisin Salon kaupunginvaltuuston tulevaa esityslistaa.

Pitkälle en päässyt. Uteliaisuuttani pysähdyin kohtaan sidonnaisuusilmoitukset

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204348-4

Ne on päivitetty 28.4.2020. Päivittäminen on vallan hiano sana, mutta tässä tapauksessa taitaa olla tarkistamisen paikka!

Sisäinen tarkastaja Sari Laakso on 7.5.2020 esittänyt mm., että Ilmoitusvelvollisten tulee itse huolehtia ilmoituksen ajantasaisuudesta ja tarvittaessa täydentää ilmoitusta järjestelmässä.

Nyt saa miinuspisteitä ainakin Jari Laiho.

Ei ole mies merkityttänyt, että hän on tark.ltk:n jäsen. On ollut Tauno Kanervan jälkeen jo viime vuodesta!!!

Laiho on myös vanhusneuvostossa!!! On oikein puheenjohtaja!

--

Jos sidonnaisuuksia pyydetään tarkistamaan, korjaamaan, täydentämään, niin eikö niin silloin pitäisi tehdä?

Onkohan listoilla muittenkin kohdalla   p ä i v i t y k s e n  puutteita?

Kommentoi kirjoitusta.

tolppana vai tulppana?

Tiistai 9.6.2020 klo 16:00

Onko minulla motkotusvaihde vitosella?

On vissiin.

Uudessa Suomessa pyörii edelleen esillä tämä juttu: Tolppana vai tulppana?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tolppana-vai-tulppana/

ja tänään Salon Seudun Sanomissa on esillä tätä mieltä: Ei mennä sieltä, missä aita on matalin:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2454709#album_selector

Otsake on salkkarin toimituksen. Kiitos siitä.

--


Tolpasta vai tulpasta nappasen tämmösen kommentin:

Oli sitten kunnan tai valtakunnan päättäjä, niin kyllä se niin menee, että kukin vuorollaan saa pauhuja ja moitteita. Eilen vallassa olleet haukkuvat tänään vallassa olevia, haukkuvat ja räksyttävät sellaisistakin asioista, joita itse ovat olleet omalla kaudellaan junailemassa ja hyväksymässä.

Tässä kommenttiletkassa pauhuja on saanut mm. Juha Sipilä. Oli hänessä ainesta, pääministeriainestakin, mutta siitä en tykännyt, että hän yritti Suomesta yritystä.

Yrityspuolelta voi toki tekemisen, toimimisen vinkkejä hakea, mutta ei se sitä tarkoita, että kunnista tai valtiosta voisi yrityksen tehdä. Voittoa ei tule, ei vaikka miten päin lakeja säätelisi ja verotuksella kansalaisilta rahaa keräisi.

Verojen keräämisessä valtio on aina ollut kekseliäs. Yks hulluimmista, minun mielestäni hulluimmista, veron keräämisistä on kiinteistövero.
Ymmärtäisin sen, jos siitä saadut rahat käytettäisiin tarkoituksenmukaisesti ja tasapuolisesti kiinteistöjen omistajien lähiympäristön kohentamiseksi, mutta ei niitä niin käytetä. Muutamat mummonmökit on moneen kertaan maksettu, mutta onko pihapiirin likellä katuvaloja, onko pyörätietä, onko kunnan vesijohtoa ja viemäriputkea. Ei ole. Eikä ihan helpolla edes tule! Olisi edes kaks viime mainittua!

Nyt voisin muutaman päivän olla ihan hiljaa.

Ei muuta kuin ylös, ulos ja pihahommiin.

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »