Uusimmat kuvat

sote -johtajaa haetaan

Maanantai 16.5.2022 klo 14:31

Kaupunginhallitus 16.5.2022 ja yksi asia:

SALON KAUPUNKI HAKEE SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTAJAA Työhösi kuuluu sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialan (vanhus-, sosiaali - ja terveyspalvelut) johtaminen ja kehittäminen valtuuston asettamien päämäärien sekä strategian mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi yhteistyössä kaupunginjohtajan ja luottamushenkilöistä muodostettujen toimielinten kanssa. Toimit esittelijänä sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueille 1.1.2023 tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyvää ymmärrystä hyvinvointialueuudistuksen käytännön toimeenpanosta ja sen vaikutuksista alueelliseen ja paikalliseen palvelujärjestelmään.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Tehtävä edellyttää vahvaa sote-alan toimintaympäristön tuntemusta sekä hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon ja -talouteen. Odotamme sinulla olevan sote-lainsäädännön osaamista. Toivomme, että omaat näkemyksen tulevaisuuden sote-palvelujen järjestämisestä niin paikallisesti kuin laajemmallakin alueella sekä tunnistat digitalisaation mahdollisuudet toimialallasi. Tasapainoisen ja taloudellisesti kestävän palvelurakenteen kehittäminen ja palvelujen toteuttaminen uudistuvin keinoin sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon integraatio ovat niitä tulevaisuuden haasteita, jotka odotamme sinun ottavan toteutettavaksesi. Eduksi katsotaan käytännön kokemus hyvinvointialueuudistuksen toimeenpanoon osallistumisesta, sekä näyttöön perustuva kokemus hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintakentästä.

Panostamme hyvään johtajuuteen ja henkilöstömme hyvinvointiin. Tavoitteemme on olla joka päivä parempi kaupunki sekä asukkaillemme, yrittäjillemme, henkilöstöllemme että yhteistyökumppaneillemme. Mielenkiintoisen työn lisäksi tarjoamme sinulle maksuttomia liikuntaryhmiä, työterveyshuollon palveluita, lounasruokailun henkilökuntahintaan, kouluttautumis- ja kehittymismahdollisuuksia sekä liikunta- ja kulttuurietuja. Olemme savuton työnantaja.

Kokonaispalkka on 7044,82 euroa kuukaudessa.

Palvelussuhteessa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa, mikäli virkaehtosopimuksen ehdot täyttyvät.

Lisätietoja tehtävästä antaa jne: https://salo10.oncloudos.com/kokous/2022286-3-28076.PDF

3 kommenttia .

johtajan palkka

Torstai 12.5.2022 klo 12:46

Pudottaako sote kaupunginjohtajien palkat?

Työ vähenee, entä palkka?

Hyvinvointialueille siirtyy paljon tehtäviä, jotka aikaisemmin ovat kuuluneet kunnille. Koko lystin kuittaavaa veronmaksajaa kiinnostaakin nyt sellainen pikkuseikka kuin entisissä toimissaan jatkavien kunnan- ja kaupunginjohtajien palkkataso.

Koikkalaisen korviin ei ainakaan ole kuulunut hiiskaustakaan siitä, että istuvien kunnanisien palkkoja pudotettaisiin samassa suhteessa kuin heidän työnsäkin vähenevät. Enteet ovat huonot. Sote ei ­tässä pure: työmies eli kuntajohtaja on palkkansa ansainnut.

--

Koikkalainen ihmettelee. Minä ihmettelin huhtikuussa:

Kommentoi kirjoitusta.

laskut ja kylkiäiset

Perjantai 6.5.2022 klo 15:52

Tätä päivää on, että moni saa laskuja sähköpostiinsa. Se sopii. Se sopii myös minulle.

Se, mistä en tykkää on, kun sähköpostiin tullutta laskua tulostaa ja siinä sivussa joutuukin tulostamaan kaikennäköistä kylkiäistä. Tarkoitan tässä laskujen etusivuille työnnettyjä laskuttajafirmojen mainoksia. Niitä on ja ne ovat mokomat useimmiten vielä värillisiä.

Ihan vaan kysyn: Eikö niitä mainoksia voi työntää laskun sivulle viimeinen? Ja niin selkeästi, että kun laskun tulostat, sitä mainososuutta ei tarvitse tulostaa.

Mappiin minä vielä laskujani talletan.

Olenko jo niin muinaismuisto -tyyppi, että olen tässä asiassa mielipiteeni ja ihmettelyni kanssa yks ja ainut tässä valtakunnassa?

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/laskut-ja-kylkiaiset/

1 kommentti .

malliksi muualle?

Perjantai 6.5.2022 klo 15:02

Mikähän se tämäkin juttu oikein on?

Sairaanhoitajat pakenevat Tyksin päivystyksestä – ”Johtaminen perustuu uhkailuun ja kiristämiseen”, sanoo yksi lähteneistä


Turun Sanomat 5.5.2022.
https://www.ts.fi/uutiset/5644644

Koko juttu on maksumuurin takana, mutta hurjalta tuo kuulostaa.
Ja kuitenkin ollaan kovaa vauhtia menossa kohti hyvinvointialuetta:

”Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma on osa valtakunnallista sote-uudistuksen valmistelua. Ohjelmassa tarjotaan uudenlaisia toimintamalleja kunnille ja kuntayhtymille hyödynnettäväksi omien sote-palvelujen kehittämisessä. Tavoitteena on antaa kehitykselle pieniä sysäyksiä, jotka onnistuessaan saavat aikaan ison muutoksen.”

https://vshyvinvointialue.fi/tulevaisuuden-sote-keskus/

Annetaanko TYKSin malli muualle Suomeen?

Kommentoi kirjoitusta.

rahalla saa??

Torstai 5.5.2022 klo 9:56

Salon Seudun Sanomat otsakoi tänään näin: ”Salo tuplaa hälytysrahan saadakseen riittävästi työntekijöitä kesäksi”

https://www.sss.fi/2022/05/salo-tuplaa-halytysrahan-saadakseen-tyontekijoita-kesaksi/

Salossa on voimassa paikallinen sopimus hälytys- ja erikoishälytysrahasta. Rahaa maksetaan hoito- ja hoivatyötä sekä ravitsemis- ja puhtaanapitotyötä tekeville yksiköissä, joissa tehdään vuoro- ja ympärivuorokautista työtä.

Jos kesän aikainen hälyttäminen on määrältään samaa kuin viime vuonna, niin kustannus tulee olemaan noin 36 000 euroa.

Hälytysrahaa maksetaan, kun työntekijä kutsutaan töihin vapaa-ajaltaan tai hän tekee ylimääräisen vuoron. Edellyttää toki työntekijän omaa suostumusta.

Hälytysraha on ollut 30 euroa ja erikoishälytysraha 85 euroa. Summia on korotettu jo joulukuussa 50 prosenttia ja nyt summat nostetaan määräajaksi 60 ja 170 euroon.

Ennen vanhaan sanottiin, jotta rahalla saa ja hevosella pääsee. Tähän ei vanha sanonta oikein sovi. Iltasanomat kertoi maaliskuussa tällaisista rahoista:

17 400 e/kk – Uusien hyvin­vointi­alueiden johtajien palkat jopa isommat kuin pääministerillä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008717553.html

--

Jos olisi sote -uudistuksen hyvinvointialueet jätetty perustamatta ja jos hyvinvointiin olisi satsattu nostamalla esiin/ottamalla käyttöön hyviä käytäntöjä (niitä tässä maassa on) niin hyvinvointialueen ylimmän tirehtöörin koko vuoden palkkasummalla olisi täällä meilläkin päin järjestetty vaikka mitä.

Kommentoi kirjoitusta.

Sote -uudistuksen hyvinvointiako?

Keskiviikko 4.5.2022 klo 19:05

Sote -uudistuksen hyvinvointiako?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/sote-uudistuksen-hyvinvointako/

Sote-uudistuksen tavoite on, on ainakin esitetty, että se parantaa ihmisten peruspalveluita, niiden saatavuutta ja saavutettavuutta sekä turvaa kansalaisille yhdenvertaiset ja laadukkaat palvelut.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on tällä viikolla ilmoittanut, että em. hyvinvointialueella aiotaan asiakasmaksut yhtenäistää niin ylös kuin laki sallii.

Hyvinvointialueen va. johtaja Antti Parpo toteaa paikallislehdessämme mm., että ” Yhdenvertaisuuteen kuuluu, että maksut ovat yhdenmukaiset koko alueella.”

Asiakasmaksujen yhtenäistäminen on varmaan pikkupakko tehdä, jotta se on kaikille hyvinvointialueen asukkaille sama, mutta miten muutoin on sen yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden kanssa, kun palveluja ja avun saantia viedään hyvää vauhtia jo nyt pois nykyisestä? Esimerkiksi nostan Salon sairaalan yöpäivystyksen: Sairaalan toimintaa supistetaan kesäksi. Turun Sanomat kertoo perusteiksi mm., että ”Toimintaa supistamalla pystytään vähentämään päivystävien lääkäreiden määrää.”

Peruste se tuokin, mutta miten käy potilaiden? Lääkärit voivat vähentyä, mutta vähentyvätkö potilaat? 

Kommentoi kirjoitusta.

työttömyys vähenee

Tiistai 3.5.2022 klo 19:28

Salon seudulla työttömyys vähenee kovinta tahtia maakunnassa, eikä Ukrainan sota vielä näy


No joo. https://www.sss.fi/2022/05/salon-seudulla-tyottomyys-vahenee-kovinta-tahtia-maakunnassa-eika-ukrainan-sota-viela-nay/

Voi sitä varmaan noinkin mainostaa, mutta eiköhän yks syy ole se, että cityn väki vähenee. Vetovoimaa hehkutetaan olevan, mutta pitovoiman kanssa on ollut viime vuosina vähän niin ja näin.

Eläkeläiset, jotka keskustaan muuttavat, nuo muualtakin tulevat, ovat tyytyväisiä, kun kaikkea heidän tarvitsemaansa on framilla. Sensijaan monet lapselliset perheet ovat menettäneet uskonsa, toivonsa ja luottamuksensa, kun eivät tiedä, mitä milloinkin päätetään kouluista ja päiväkodeista!

Onhan näitä siksak -uutisia vuosien varrelta vaikka kuinka paljon. Googlettamalla löytyy varmaan viel lisääkin! 

https://www.sss.fi/2021/08/oma-koulu-kullan-kallis-marynummi-sai-uuden-koulun-myrskyisten-vaiheiden-jalkeen/

https://yle.fi/uutiset/3-11508426

https://www.sss.fi/2020/01/esitys-salon-opetuslautakunnalle-hajalan-teion-ja-hiiden-kylakoulut-lopetetaan-tana-vuonna/comment-page-2/

https://www.sss.fi/2019/04/suunnitelma-hyvaksyttiin-%E2%80%89uskelan-koulun-painumista-yritetaan-hidastaa/

https://yle.fi/uutiset/3-10685999

https://www.sss.fi/2020/02/vanhemmat-haluavat-mukaan-keskusteluun-uskelan-koulun-tulevaisuudesta/

Ja niin muuten. Mihis ne kaikki sisäilma-, rakennusten huonot kunnot (Uskelan koulukin), mihis ne ongelmat ovat kadonneet? Ovatko odottamassa, että päästään sotepe -asioista eroon?  

  

Kommentoi kirjoitusta.

siistiä tulee

Tiistai 3.5.2022 klo 18:59

Vähäjoen varsi saa lisää penkkejä ja kukkivia puita

https://www.sss.fi/2022/05/vahajoen-varsi-saa-lisaa-penkkeja-ja-kukkivia-puita/

"Vähäjoen uoma on ollut jo monta kesää vesikasvillisuuden peitossa." 

Tuohon toteaisin, jotta niin on. Sehän on ollut vallan kauhia!!! 

Lehtiuutisessa on kuva viime vuodelta. Minun kuvani on vuodelta 2018.
Kauan se kesti, että tuokin putsaus aikaiseks saatiin. Kiitos nykyiselle kaupunginpuutarhurille!
Siistiä tulee. Ja kaunista. Toivottavasti tästä alueesta pidetään huolta myös jatkossa!
 

2 kommenttia .

esteitä edessä?

Perjantai 29.4.2022 klo 15:26

Myyntiautot eristivät jokiterassit torista – Salon torin uudistaminen palaa uuteen valmisteluun

Taisin juuttua tietsikan ääreen, vaikka piti vaan ohimennen käväistä.

Tämä cityn torijuttu putkahti vielä mun päähäni.

Salkkarin uutinen kertoo, että Salon kaupunkikehityslautakunta on palauttanut uudistetun torikartan ja päivitetyt torisäännöt jälleen uuteen valmisteluun.

Yksi palautussyy on ollut mm. se, että torin kartassa automyyntipaikkoja on sijoitettu terassiyrittäjien eteen. Kaupunkikehityslautakunta on ollut sitä mieltä, että autoille on etsittävä sopivammat paikat.

No juu. Passaa hyvin minullekin. Hyvä olisi, jos terassiravintelit näkisi heti torille tultaessa, eikä niitä tarvitsisi etsiä.

Mutta tätä Helsingintien alkupäässä sijaitsevan ravintelin terassia jaksan taas ihmetellä. Olen ihmetellyt aikaisemminkin: miksvarten terassilupa on annettu koko kadun leveydeltä? Siltä se näytti, kun yks päivä ohi ajoin. Taas on huonosti liikkuvien siirryttävä kadulta auton ajotielle, jotta pääsevät ravintelin ohi. Viimeksi (oliko viime vuonna?) sain jotain sen tyyppistä selitettä, että ei noin leveälti ollut tarkoitus luvata, mutta se oli koronatilanne, joka aitoja siirsi.

Eikös korona-aika sellaisin rajoituksin, mitä esim. viime vuonna elettiin, ole jo menneen talven lumia!

Joku on kuitenkin luvan tälle kesälle antanut:

https://salo10.oncloudos.com/kokous/2022238-15-25714.PDF4 kommenttia .

mitä mikäkin tarkoittaa?

Perjantai 29.4.2022 klo 14:26

 Tässäpä selitettä. Kopioin tällaisen linkin takaa: 

https://thl.fi/fi/web/ikaantyminen/muuttuvat-vanhuspalvelut/keskitetty-neuvonta-ja-asiakasohjaus

Keskitetty neuvonta ja asiakasohjaus on palvelu, joka auttaa asiakasta saamaan tarvitsemansa palvelut ja ohjaa asiakasvirtoja.

Keskitetyssä mallissa yksi yhteydenotto riittää 

Keskitetyn neuvonnan ja asiakasohjauksen tavoitteet

  • yksi yhteydenotto riittää

  • palveluista saa kattavasti tietoa 

  • palveluprosessi on joustava

  • palvelut vastaavat tarpeisiin.

Keskitetyn neuvonnan ja asiakasohjauksen ajatuksena on, että iäkkäällä asiakkaalla on matala kynnys ottaa yhteyttä neuvontaan, joka tarjoaa tietoa lähipalveluista tai käynnistää tarvittaessa palvelutarpeen arvioinnin prosessin. 

Asiakasohjauksen prosessi käynnistyy, kun neuvonnan ammattilainen tunnistaa, että iäkäs saattaa tarvita esimerkiksi säännöllisiä kotihoidon käyntejä tai ympärivuorokautista hoitoa.

Asiakasohjaus

  • selvittää yhdessä iäkkään ihmisen kanssa hänen kokonaistilanteensa
  • arvioi palvelutarpeen kattavasti ja yksilölliset tarpeet tunnistaen
  • laatii asiakassuunnitelman
  • tekee päätökset suunnitelluista palveluista
  • koordinoi ja seuraa palvelujen toteutumista.

jne.

--

Sitä voi sit yks sun toinen miettiä tykönänsä, miten nuo Salo -cityssä toimivat!

 

3 kommenttia .

mites on tämän kanssa?

Perjantai 29.4.2022 klo 13:40

Aina silloin tällöin joku kysyy minulta, tiedänkö kuka, mikä taho on päättänyt Ikäkeskus Reimarin toiminnan. Olen vastannut, jotta en tiedä.

Olisikohan asia ollut esillä jossain? Viime aikoina minulla on ollut monennäköistä koto -ym. puuhasteltavaa/tekemistä, joten esim. kaupungin päätöksenteon esityslistat/pöytäkirjat ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Mutta näin tämä tiedotetasolla on edennyt: Tammikuinen kaupunkitiedote 2022 kertoi, että ”Ikäkeskus Reimari on edelleen suljettuna” ja maaliskuun lopussa ilmestynyt tiedote kertoo, että ”Ikäkeskus Reimarin toiminta on päättynyt”. Kenen päätös, sitä ei kerrota!

Nämä salolaiset nk. Ikäkeskukset, toinen Halikossa (Majakka), toinen Perniössä (Reimari) olivat edellisen vanhuspalveluiden ylimmän tirehtöörin vähän semmoisia must- juttuja. Ne piti saada, jotkut luottamushenkilöistä uskottelivat jopa sellaistakin, että ne on perustettava siksi, kun laki sellaiset määrää.

Ei niitä mikään laki, ei edes vanhuspalvelulaki ole määrännyt, mutta niin nuo kaksi paikkaa cityyn vaan ilmestyivät. Se, millaisin kulkuneuvoin noihin autoton ikäihminen esim. Kuusjoenperältä tai Suomusjärveltä kulki, sitä ei koskaan kerrottu, eikä se päättäjiäkään vaivannut. Osalle taisi riittää se, että jotain nimeltä hienoa = ikäkeskus olisi tarjolla. Se, toimiiko ja tavoittaako toiminta helposti ja tasapuolisesti kaikki kaupungin kotona asuvat ikäihmiset, sellaista ei Salo -cityssä ole ollut tapana ikäihmisten kohdalla sen kummemmin pohdiskella!

Ikäkeskus, jos se olisi Salon kokoisessa kaupungissa nimensä mukainen keskus ja infopaikka ikääntyville, niin sen kuuluisi olla sellaisessa paikassa, että siihen helposti pääsee. Omaa autoa ei enää monellakaan ole, joten jos bussia käyttäisi, niin linja-autoaseman tienoo olisi ”se just” -paikka. Hyvinvointipiste Linjuri on sijainniltaan ok. Harmi vaan, että se on viime vuoden lopusta lähtien ollut suljettuna! 

--

Perniön ikäkeskus -toiminnan lakkauttaja kyl olis kiva tietää. Minun mielestäni taho, joka on toiminnan perustanut, se myös lakkauttaa. Siis haloo, haloo!! Vai onko tämä ollut vain yksittäisen virkamiehen päätös??


 


5 kommenttia .

"tarttis jottan tehrä"

Keskiviikko 20.4.2022 klo 13:19

Kulttuuri kiinnostaa, mutta kaupungin keskustan kanssa ei niin väliä. Ei, jos vastausten määrää laskee. Minä kyl jotain kommentoin. Siis jotain. Senkin voi kirjata motkotus -osastolle.

Ehkä vastausten, kommentointien määrä on jäänyt olemattomaksi ihan siks, että moni kokee vastaamisten olevan täysin turhaa. Moni kokee, että kyllähän sitä kysytään ja kaupunkilaisia kuullaan, mutta kuullaan vain olevinas! Moni kokee, että kommenttien, ideoiden jatkotyöstämiset siirtyvät vain virkamiesten ”tarttis jottan tehrä” -osastolle, lue: unohdetaan koko juttu!

Tässä minun kommenttini kaupunkikeskustaan 2030 tai no motkotukseni, niinkuin jo totesin!


Marjatta Halkilahti
19. huhtikuuta 2022 kello 22.43.35


Kyllä näitä kehittämisiä tässä kaupungissa riittää, mutta täyttyykö näissä kyselyissä, mielipiteiden keräilyissä muu kuin kuntalain 22 pykälä?
Kun katsot kaupungin sivuille ( https://salo.fi/ ) ja haet asumisen ja ympäristön, sieltä kehittämishankkeet
(https://salo.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-ja-kaupunkisuunnittelu/kehittamishankkeet/) ja niistä esim. jo esillä olleet, niin ei ainakaan minun silmissäni siltä tunnu, että kaupunkilaisten kuulemisilla ja mielipiteillä olisi ollut jotain erityistä merkitystä.

Ensimmäisenä hankkeista näkyy Elinvoimalaskenta. Viimeinen lause kertoo näin: "Elinvoimainen keskusta on käyntikortti, joten Salon keskustan kehittämisen tulee olla yksi kaupungin tärkeistä kehittämishankkeista."

Tuon pitäisi olla ohjenuora myös asioita valmisteleville virkamiehille, mutta onko ollut? Miten on edetty esim. joen rannassa olevien terassiravintoloiden suhteen? Minun mielestäni suhtautuminen on ollut aika lailla takkuista! (https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022237-11)

Tähän keskustavisioon saa nyt mielipidettä esittää, mutta kun luen kaupunkikehityslautakunnassa asian valmistelijana olleen
virkamiehen alkutekstiä: (https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022236-11)

” Turun yliopisto ja Salon kaupunki käynnistivät maaliskuussa 2020 yhteisen Salon kaupunkikeskustan kehittämisprojektin osana kaupungin ja yliopiston yhteistyötä. Projektilla haluttiin lisätä ymmärrystä pienen- ja keskikokoisen kaupungin tulevaisuuden keskusta-asumisesta ja kohderyhmistä, asukkaiden viihtyvyyteen ja kaupungin elinvoimaan vaikuttavista tekijöistä. Projektissa laadittiin visio ja tiekartta Salon kaupunkikeskustalle vuoteen 2030",

niin palaan alussa toteamaani: tässä toteutetaan vain kuntalain 22 pykälää, siis kuullaan kaupunkilaisia, mutta tuskin tätä sen kummemmin käytännössä hyödynnetään.

Muiden kommentoijien esityksiä kävin läpi ja tykkään, että hyviäkin on vino pino. On laadittu visio ja tiekartta, mutta laadittiinhan sitä jotain jo vuonna 2016! (https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/05/Salon-keskustan-kehitt%C3%A4misideakampanja.pdf)

Paviljonkiravintola jäi jonnekin "sivuraiteille", mutta oli muitakin ideoita! Toteuttamiskelpoisiakin! Miten niiden kanssa on käynyt?

--

Nyt voinkin taas olla näillä sivuillani muutaman päivän ihan hiljaa. Etten liikaa yhdellä viikolla motkota! Iloisia huhtikuun päiviä vaan kaikille!

--

Kaupunginjohtaja -ehdokkaitakaan, en nyt esille nosta. En edes loppusuoralle ehdotettuja. On mulla kyl  suosikki. Hän on Nainen. Jos hänet valitaan, niin sit tarttee cityn hallinnon laittaa taas julkisuuteen yks ”paikka avoinna” -ilmoitus!

 

3 kommenttia .

kulttuuri kiinnostaa

Keskiviikko 20.4.2022 klo 12:39

Salolaiset haluavat lisää konsertteja, teatteria ja jotain uutta – kaupungin kulttuurikysely poiki yli 500 vastausta

https://www.sss.fi/2022/04/salolaiset-haluavat-lisaa-konsertteja-teatteria-ja-jotain-uutta-kaupungin-kulttuurikysely-poiki-yli-500-vastausta/

Salon kulttuuripalveluiden järjestämään kyselyyn on vastattu kiitettävästi. Näin voi todeta, jos vastausten määrää vertaa toiseen mielipiteen ilmaisumahdollisuuteen, tähän: Ota kantaa.fi -palvelussa olleeseen Salon kaupunkikeskustavisioon 2013. Vastaaminen päättyi eilen. 

Ensalkuun voi näyttää siltä, että onhan tuohonkin vastattu, mutta kun kurkkaa lisätietoihin, niin löytää mielettömän määrän poistettuja "vastauksia". Ovat olleet ilmeisesti jonkunsortin roskapostia. Kaupunkilaisten vastausmäärä on jäänyt alle kolmenkymmenen!! 

VoiVoi.

Minä kyl vastasin jotain. Vastasin molempiin.

Kommentoi kirjoitusta.

mites tämä nyt menikään?

Tiistai 19.4.2022 klo 22:54

Tutustu visioluonnokseen ja selvitykseen, jotka löytyvät lisätiedoista ja kerro 25.4. mennessä viekö visio Salon kaupunkikeskustaa oikeaan suuntaan.

Noin lukee täällähttps://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/718/

Kun menet kaupungin sivustoille, niin etusivulla näkyy tällaistä:

Kerro mielipiteesi keskustavisiosta 19.4. mennessä

Tutustu Salon kaupunkikeskusta 2030 visioluonnokseen, ja kerro mielipiteesi. Viekö vision mukainen kehittäminen Salon kaupunkikeskustaa oikeaan suuntaan?

Kumpaa tässä nyt pitäisi uskoa??

1 kommentti .

yhdessä tekemistä, älyä ja tunnetta

Maanantai 11.4.2022 klo 8:45

Kun googlettaa esiin Salo, niin ainakin minun tietsikkani nostaa ensimmäiseksi esille tällaista:

"Salo on toisiaan täydentävien vastakohtien kaupunki. Täällä on hiljaisuutta ja yhdessä tekemistä, älyä ja tunnetta, ennakkoluulotonta teknologiaosaamista sekä ihmisläheisyyttä. Olemme noin 51 500 asukkaan ja 5000 yrityksen kaupunki hyvien kulkuyhteyksien varrella."

Kun kuntaliitosSalo aloitti 1.1.2009, niin kaupungissa oli väkeä melkein 55 000. Em. mainoksen, houkuttelun tai miksi tuota kutsuisi, laatijoiden tarttis vissiin mennä peilin eteen ja kysyä, mikä on, missä vika, kun väkeä on poistunut, muuttanut muualle. Muualla ovat, ilmeisestikin, jotkut asiat ja palvelut parempia. En tiedä, mutta saa tätä tilannettamme ihmetellä! Eiks vaa?

3 kommenttia .

meillä päivitetään

Sunnuntai 10.4.2022 klo 12:58

Päivittäminen on muotia. Mitä sitä nyt ihan kaikkea uusiks yrittää, jos vanha pohja katsotaan olevan ok. On tai ei, mutta vanhalla pohjalla meinataan meillä Salo -cityssäkin kaupunkistrategiointia jatkaa. 


Kaupunkistrategian uudistusprosessin aikataulu ja ohjaavat periaatteet


Valmistelutyötä esitetään jatkettavaksi siten, että sidosryhmille järjestetään osallistavia tilaisuuksia alustavasti viikkojen 18-20 aikana. Strategiatyö etenee luonnoksesta lausunto- ja kommenttikierrokselle ja edelleen toimielinkäsittelyyn syksyn aikana. Tavoitteena on, että uudistettu kaupunkistrategia hyväksytään joulukuun 2022 valtuustossa ja että uusi strategia tulee voimaan 1.1.2023.


Strategian valmistelussa esitetään noudatettavan ja huomioitavan seuraavat ohjaavat periaatteet:
- kaupungin järjestämisvastuulla olevien tehtävien organisoinnin ja palvelujen tarkoituksenmukaisuuden kehittäminen
- hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen huomioiminen poikkihallinnollisesti eri palvelualueiden toiminnassa sekä yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa
- osallistaminen (asukkaat, toimielimet, henkilöstö, sidosryhmät) - ulkopuolisen asiantuntemuksen hyödyntäminen työpajoissa ja muulla erikseen määriteltävällä tavalla


Koko asian näet tämän linkin takaa

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022221-16


11.4.2022 kaupunginhallitus siis päättänee, että
Kaupunginhallitus päättää merkitä strategian valmistelutilanteen tiedoksi, ja päättää hyväksyä valmistelun lähtökohdaksi tunnistetut painopistealueet ja ohjaavat periaatteet.


–-


Olisi kyl aika hyvä, jos asioita valmistelevat päivittäisivät myös oman asemansa/tehtävänsä.


En tiedä, kumpi on 11.4.2022 hallituksen esityslistaa laatinut, ehkä hallintojohtaja, mutta kyllä kaupunginjohtajan tehtäviä hoitavankin pitäisi olla valppaana!

Tämä ei ole valmistelijan osalta oikein: 
Kaupungin strategian päivittäminen
Kaupunginhallitus 11.04.2022 2292/00.01.02.00/2022
Valmistelijat kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen,  hallintojohtaja Laura Ala-Hannula


Huom. jätin sähköpostiosoitteet ja puh.numerot pois! Toki ovat nuo esityslistassa julkisina!


Mikäkö edelläolevassa vikana? Se on tämä: Korhonen ei ole kaupunginjohtaja, vaan avoinna olevan viran hoitaja. Ei hän minun mielestäni ole virkaa tekeväkään.

 --


Jaa-a. Teinkö somerolaiset? No en, olen epäkohtia esiin nostava, lue: motkottava kuntalainen vaan!!

5 kommenttia .

ihmettelenpä tätäkin

Lauantai 9.4.2022 klo 15:48

Johtajien palkkaus 1.1.2023?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kunnanjohtajien-palkkaus-1-1-2023/#comment-3646339

Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi siirtyvät kunnista pois 1.1.2023.
Astunko pahasti joidenkin varpaille, kun kysyn: pysyvätkö kuntiin jäävien ylimpien johtajien (kunnanjohtaja, kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja, mitä nyt nimityksiltään ovatkaan) palkkaukset samana, mitä ne ovat nyt? Eikös tuossa ”hyvinvointirytäkässä” esim. kunnanjohtajan työmäärä muutu ja helpotu? Onko oikein, että palkka pysyy komeana? Esim. Salossa kaupunginjohtajan palkka on ollut 12 000 euroa/kk.

2 kommenttia .

poukkoilua ja junnaamista

Lauantai 9.4.2022 klo 13:27

Päättäjien epäasiallinen toiminta jatkuu Somerolla – jo toinen viranhaltija puhuu kaupungin luottamushenkilöiden ongelmakäytöksestä

https://www.sss.fi/2022/04/paattajien-epaasiallinen-toiminta-jatkuu-somerolla-jo-toinen-viranhaltija-puhuu-kaupungin-luottamushenkiloiden-ongelmakaytoksesta/

Someron kaupungin hallintojohtaja on maaliskuussa "varsin kovasanaisesti" (SSS toimittajan tulkinta) päivittänyt kaupungin päättäjien toimintaa Facebookissa. Hallintojohtaja on todennut mm. joidenkin poliitikkojen syyllistyvän viranhaltijoiden julkiseen haukkumiseen. On ollut epäilyjä ja vihjailuja kokouksissa ja lehtien palstoilla. Hallintojohtaja on kertonut, että päättäjien mielestä suurimpia lusmuilijoita ovat olleet erityisesti johtavassa asemassa tai esihenkilöasemassa olevat.

Jaa-a. Mitäs tuohon nyt sanoisi? Somerolaisten tilanteesta en tarkempia yksityiskohtia tiedä, enkä lähde kyselemään, vaikka joitain somerolaisia tunnenkin. 

En ole enää nk. poliitikko, onneks, mutta kyllähän minäkin Salon kaupungin toiminnasta ja virkamiehistä ja -naisista aika paljon ja aika usein olen motkottanut, mutta: jos motkotan, niin yritän motkottaa niin, että moitin virkamiestä tai -naista hänen tehtävänimikkeellään, siis että työn jälki on tietyissä tapauksissa ollut kehnoa, eikä ole edetty niinkuin pitäisi. Ei minun henkilöä itseään tartte arvostella, mutta jos joku/ jotkut tahot hoitavat työtehtäväänsä vähän sinpäi rimaa hipoen ja rimaa alittaen, niin kyllä siitä minun mielestäni oikeus huomautella on! Onhan meillä lait ja asetukset, säännöt ja ohjeistukset. Jos niitten mukaan ei toimita, niin kyllä sitä sellaista ääneen arvostella saa. Saa kannellakin. Ja taas kerran: en minä kaikkia moiti. On meillä virkamiehiä ja -naisia. jotka hoitavat hommansa ihan hyvin. 

Omanlaistaan arvostelua ovat esim. tarkastauslautakunnan antamat vuosittaiset arvioinnit, lue nyt vaikkapa Salon vuosi 2020. Ei se sellainen kertomus ole, että jokaisella sivulla kuuluu taputuksia ja HyvinMeni -hurraahuutoja. Tarkastuslautakunnan jos jonkun kuuluu selvittää edellisen toimintavuoden toiminta, pitää selvittää onko edetty ja toimittu siten kuin mitä valtuusto on alunperin tahtonut vai onko lipsuttu tai muuta.

Lehtiuutisessa tämä toimittajan lause: Jokaisen somerolaisen on syytä olla huolissaan päätöksenteon nykytilasta: poukkoilusta ja junnaamisesta, joka vaikuttaa paikkakunnan tulevaisuuteen. ei ole vierasta Salossakaaan. Nyt moni ajattelee, että "nysse vihjailee", mutta hän, joka salolaista päätöksentekoa on seurannut ja seuraa, niin tietää kyllä, missä sitä poukkoilua meilläkin on ollut ja missä junnaamista. 

--

"Oikke hyvä takatalvist, lumipyryst viikonloppuu kaikil!" Kyllä se kevät viimeistään juhannuksena tulee!

 

4 kommenttia .

hoiva-asumista ja pitkäaikaisia vuokrasopimuksia

Perjantai 1.4.2022 klo 15:22

Tällaista otsaketta 30 maaliskuuta Salon Seudun Sanomissa:

Suomen Hoiva ja Asunto Oy Helsingistä rakentaa Salon 110-paikkaisen senioritalon

https://www.sss.fi/2022/03/suomen-hoiva-ja-asunto-oy-helsingista-rakentaa-salon-senioritalon/

Näinkö mennään?

No mennään, mennään, kun lehdessä kerta näin kerrotaan!

Suomen Hoiva ja Asunto Oy suunnittelee ja rakentaa senioritalon. Sitten se vuokraa talon pitkäaikaisella (?) vuokrasopimuksella Salon kaupungille. Sitten kaupunki vuokraa asunnot senioriasiakkaille, varmaan jonkun "valintasensuurin" kautta sentään. Mutta sitten: Suuri osa talon toiminnasta siirtyy uudelle hyvinvointialueelle.

Pitkäaikaisestiko? Ei tuo nyt niin kovin pitkäaikaista käytännössä ole!

Jos talo rakennetaan vuosina 2023–2024, niin sinne muutetaan vuoden 2024 lopussa tai 2025 alussa. Milloinka Varsinais-Suomen hyvinvointialue aloittaa? Se aloittaa 1.1.2023. 

Ensimmäinen aluevaltuuston kokouskin on jo pidetty. 

 

Siinä nyt sitten tartteekin jatkossa salolaisten edustajien olla satavarmoja, että em. talo ja tilat ovat myös hyvinvointialueen muiden kuntien edustajien mieleen.  Että ne kelpaavat pitkäaikaisvuokrattaviksi. Kk -vuokra on ainakin aika komea, jos se tämän lehden tieto on: 64 000 euroa.

On meillä sitten tässä cityssä toinenkin paikka!

Myös IoTCampus hoivakoti pitäisi saada varsinais-suomalaisten päättäjien mieleen. Tätä "vanhushanketta" kyl suunniteltiin ja vietiin eteenpäin vähän toisin kuin Senioritaloa. Juuri mitään sen suunnittelusta ei etukäteen julkisuuteen kerrottu. Sitten vasta, kun oli pikkupakko kertoa päättäjille, että Campukseenhan x) me vanhukset viedään, sinne hoitolaitos rakennetaan. Itse tiloja ei päätöstä tehtäessä ollut, ei huonetilaohjelmia tai muutakaan, ei ainakaan sellaisia esim. päätöksenteon liitteinä näytetty, mutta kyllä valtuusto suuressa viisaudessa ja olevinas vanhustenhoidon asiantuntijana kopautti nuijalla pöytään. Se hyväksyi kaiken, mitä esityslistassa oli. Se, mitä tämä kaupungille koko kokonaisuutena tulee maksamaan, siitä ei ota pirukaan selvää, vaikka jotain valtuuston päätöksessa kerrotaankin.

 

 x) mm. tällaista Campus -infoa löytyy: 

Tulevaisuuden teknologioita rakentavien yritysten rinnalla Salo IoT Campuksella työskentelee yrityspalveluiden parhaimmisto. Monialainen osaajien yhteisö tukee yrityksesi kasvua ja tekee arjesta sujuvaa.

Kampuksella ihmiset kohtaavat paitsi käytävillä ja coworking-tiloissa, myös vapaa-ajalla. Salo IoT Campuksen omia harrastusporukoita löytyy melkein joka lähtöön, kuntosalille pääsee kellon ympäri ja rentoa yhteistä iltaohjelmaa järjestetään säännöllisesti.

 

--

 

Seuraavaksi alkaa varmaan vanhuspalveluja suunnitteleville kova show, miten saada nuo muutamat, nyt vielä toiminnassa olevat hoitolaitokset ajettua alas. Tarrataanko sisäilmaongelmiin vai rakennusten huonoon kuntoon vai hoitajapulaan?

Henkilökuntapulaa tuskin IoTCampuksella on, sillä siellä aiotaan hyödyntää näitä: hoitajat ja muut ovat jo ja sijainnistakin on hehkutettu, että se on loistava, vaikka ei se sitä olekaan! Akkutehdaskin siinä kylkiäisenä. Onko kukaan päättäjistä ajatellut mitä - jos - tilannetta? Minulta on moni kysynyt ja olen itsekin miettinyt, jotta onko tuolla AkkuPaikassa kaikki ihan varman päälle palo- ym. turvallista. Akkujen osalta en asiantuntija ole, mutta luulis, että siitä jonkunlainen tussahdus tulee, jos se vaikka räjähtäisi! Minä en tuollaiseen paikkaan haluaisi. En enää edes visiitille!

 

 

 

8 kommenttia .

pura tai maksa!

Maanantai 28.3.2022 klo 19:44

Salonjoen ravintolat joutuvat purkamaan terassinsa talveksi, jos haluavat välttyä maksamasta vuokraa

Salo katsoo, että vuokran periminen on oikeutettua, kun terassirakenteita säilytetään kaupungin maalla.

Salon kaupunki aikoo periä talviajalta vuokraa Salonjoen varren kahdelta terassiyrittäjältä, jos nämä eivät pura talven ajaksi terassirakennelmiaan.

Talvikauden vuokra olisi puolet kesän lupakaudesta kuukausiin suhteutettuna

https://yle.fi/uutiset/3-12374417

--

Kurkkasin onko juttua Salon Seudun Sanomissa?

Ei ollut!

--

Onhan tuo kaupunkikehityslautakunnassa jo maaliskuun alussa ollut, mutta tuolloin lautakunta halusi siihen tarkennusta. Ehkä tarkennus on valmistelijoiden mielestä nyt sitten just prisiis, mutta näin kun tavallisena kaupunkilaisena perusteluja lukee niin tulee olo, että tylyähän tämä on:

Kaupunkikehityslautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kesällä 2021 kokeiluna tehtyä jokirannan terassivuokrausta jatketaan ja alueista tehdään liitteen mukaiset vuokrasopimukset vuonna 2021 alueella toimineiden yritysten kanssa. Alueiden vuokrassa sovelletaan kaupungissa yleisesti noudatettavaa tekninen lautakunnan päätöstä 30.11.2010 § 242 terassialueiden hinnoittelusta. Päätökseen perustuen terassialueilta peritään vuokraa 51,41 €/m2/lupakausi (1.4.-31.10.). Mikäli terassirakenteita ei pureta tavikaudeksi, peritään alueen käytöstä 18,36 €/m2 (1.11.-31.3.). Muutoin noudatetaan liitteenä olevien vuokrasopimusluonnosten mukaisia ehtoja, joihin tonttipalveluinsinööri voi tarvittaessa tehdä teknisluonteisia muutoksia, joilla ei muuteta vuokrasopimuksen olennaisia ehtoja 

Jossain kohtaa viuhahti: Vuokran periminen on kuitenkin perusteltua, kun kaupungin maa-aluetta käytetään terassirakenteiden säilyttämiseen

--

Just hiljan tuota jokialuetta city -kämpin parvekkeelta katsoin ja kuvasinkin. Terassialueet näkyvät kuvassa vasemmalla. Ihan siistit ovat!

Antaisivat nyt vaan terassirakenteiden olla talvikauden ilman mitään vuokrien perimisiä. Vai onko tähän jotkut valtakunnalliset määräykset?   

4 kommenttia .

Vanhemmat kirjoitukset »