Uusimmat kuvat

mitäs jos?

Perjantai 16.2.2018 klo 9:39

Mitäs jos muuttaisit? Sinä ei-salolainen, jos olet muuttoaikeissa, niin mieti jos vaikka muuttaisit tänne meilpäi = Salo -cityyn! Katso, mitä meillä on tarjolla:

Vaihda kallis elämä rikkaaseen

Asuminen Salossa on edullista ja mukavaa. Täältä saat omakotitalon samaan hintaan kuin Helsingistä yksiönLisäksi kaikki Salon kaupungin myynnissä olevat omakotitalotontit maksavat sadan päivän ajan 7.12.2017-16.3.2018 vain sata euroa kappaleelta www.salo.fi/suomi100tontit.

Salon sijainti on loistava - moottoritietä hurauttaa Salosta Turkuun reilussa puolessa tunnissa ja pääkaupunkiseudulle reilussa tunnissa. Voit asua kätevästi keskellä kaupunkia ja palveluita, luonnonläheisellä asuinalueella omakotitalossa tai rivitalossa, puhtaassa maalaismaisemassa, ruukkikylän idyllissä tai lähellä harrastustasi, vaikkapa golfkentän vieressä.

Salossa riittää tekemistä, nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Salon urheilupuisto on valtakunnallisestikin vertaillen ainutlaatuinen keskittymä, missä harrastetaan kymmeniä lajeja ratsastuksesta jääkiekkoon ja golfiin. Aktiivinen yhdistystoiminta täydentää Salon monipuolisen harrastus- ja virkistystoiminnan.

Teijon kansallispuistoruukit ja kartanot sekä Salon iltatorit ja lukuisat muut tapahtumat lisäävät asukkaiden viihtyvyyttä ja houkuttelevat matkailijoita.

Tervetuloa asumaan ja viihtymään Saloon!

http://www.saloon.fi/asuviihdy/default.aspx?utm_source=facebook&utm_medium=julkaisu&utm_campaign=vaihdakallisrikkaaseen

Tuo ylläoleva teksti on kaupungin sivustoilta kopioitu, tämä seuraava linkki johtaa Uuden Suomen Vapaavuoroon ja on mun tekstiäni, ajatuksiani viime vuodelta:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/228971-tul-meilpai

-  Salo-esite 2017 ja Vuohensaaren linkki eivät enää aukene, mutta muut kyllä.

Katso nyt ihmeessä ainakin myytävien asuntojen linkkiä!

Kommentoi kirjoitusta.

Ystävänpäivää

Keskiviikko 14.2.2018 klo 0:27

Iloista ystävänpäivää hyvät Ystäväni.

Kukkasiksi nappasen nämä kuva-albumissani olevat Pelargoniat: ole hyvä

 

Kommentoi kirjoitusta.

takapakkia

Tiistai 13.2.2018 klo 18:27

Yrittäjämyönteisyydelle takapakkia!

Paviljonkia esittänyt yrittäjä pettyi Salon päätöksentekoon

Länsirantaan uutta paviljonkiravintolaa esittäneet Jukka ja Katri Ollila ovat pettyneitä Salon päätöksentekoon. Kaupunginhallitus hylkäsi paviljongin kaavamuutoksen maanantaina äänin 8-5. Päätös tarkoittaa hankkeen kariutumista.

Jukka Ollila ei pidä lopputulosta varsinaisena yllätyksenä. Hänen mukaansa suurin yksittäinen tekijä kaavan kaatumisessa oli Salon Yrittäjien kova vastustus.

”Tämä vahvistaa ikävästi käsitystä, josta Salo tunnetaan ulkopuolella. Yrittäjämyönteisyys on sananhelinää, todellisuudessa Salo on sisäänpäin lämpiävä, kaunainen ja kateellinen paikka, jossa rehottaa vahva hyväveliverkosto”, Ollila sanoo.

http://www.sss.fi/2018/02/paviljonkia-esittanyt-yrittaja-pettyi-salon-paatoksentekoon/

..

Olen minäkin tästä asiasta jotain mieltä ollut, mutta ajattelin, että kyllä se nyt sentäs valtuustolle saakka etenee!

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/01/27/22972

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/01/23/22892

Jukka Ollilan sanoin: Koko paviljonkihankkeen keskustelu ajautui alun perin täysin väärälle uralle autopaikkoineen.

Kommentoi kirjoitusta.

kaks juttua

Tiistai 6.2.2018 klo 12:37

Nostan esille kaksi puheenvuoroa.

Nostan ne esiin ihan tarkoituksella.

Toivon, että mahdollisimman moni nuo myös lukee.

http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250530-surkeaan-vanhuspalveluun-viela-vaiettu-miljardisaasto

http://heikkiherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250529-en-halua-kaikkea

..

- siis joskus jotain muutakin kuin omaa sanailua!

Kommentoi kirjoitusta.

piänt sanailuu

Maanantai 5.2.2018 klo 22:46

Pientä sanailua, välillä vähän kinaamistakin.
Semmosta oli ilmassa tämän iltaisessa valtuuston kokouksessa ainakin esityslistan kohdassa 10:

Kävin puhujapöntössä kiittämässä kaupunginhallitusta valtuustolle annetusta ehdotuksesta 
Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunkitiedote ilmestyy syksyllä 2018 kahden (2) suunnitellun kerran sijasta kolme (3) kertaa, ja että kaupunginhallitus käsittelee syksyllä talousarviovalmistelun yhteydessä kaupunkitiedotteen ilmestymiskertoja ja tuotantotapaa vuonna 2019, ja samalla katsotaan valtuustoaloite loppuun käsitellyksi.

.. että hallitus oli asiaa miettinyt moneltakin kantilta ja että vieläkin miettivät, kun 2019 talousarviota laaditaan.

Sitten se alkoi. Minun jälkeeni puhujapönttöön meni valtuutettu Arttu Karhulahti. Mies antoi minulle pauhuja. Ei saisi enää tehdä aloitetta asiasta, jonka valtuusto on jo päättänyt. 

Jaa-a. Puolesta ja vastaan sanomista siitä sitten tuli. Harmi, että kokousta ei tänään videoitu. Olisi ollut mielenkiintoista kuunneltavaa.  

Olen monena vuonna nostanut esille kaupunkitiedotteen, sen tärkeyden, kaikilla kun sitä nettiyhteyttä ei ole. Jos valtuutettu Karhulahti olisi 27.11.2017 pidetyn TA -kokouksen jälkeen saanut saman verran kuin minä yhteydenottoja tehdystä päätöksestä - kaupunkitiedotteen supistaminen koettiin epäoikeudenmukaiseksi ja vääräksi - niin eiköhön Arttukin olisi asiaan uudemman kerran palannut. 

Minä en enää palaa. Olen tämän asian eteen voitavani tehnyt. Nyt on kaupunkitiedotetta ilmoituskanavana käyttävien yhdistysten ja jörjestöjen, miksei myös yksittäisten kaupunkilaisten vuoro. Kehotin ja kehotan ottamaan yhteyttä esim. kaupunginhallituksen jäseniin. Nyt jos koskaan on tarpeen kertoa, onko kaupunkitiedote tarpeellinen vai ei ja jos on, niin montako kertaa vuoden aikana sen toivotaan ilmestyvän.

Kaavoituksen tilanne puhututti myös. Siinä olen prisiis samaa mieltä valtuutettu Karhulahden kanssa. Kaavoitus ei nyt sillä tavalla toimi kuin mitä pitäisi.

Valtuutettu Jaana Haapasalo olisi halunnut poistaa kaavoituskatsauksesta kaupunginhallituksen lisäämän kohdan, kohdan, joka mahdollistaa jätevoimalan rakentamisen.

Ensin todettiin, että tällaista ehdotusta ei voi tehdä, koska kyseessä oli valtuustolle tiedoksi annettu asia. Sitten pähkäiltiin voiko Jaanan esityksen ottaa pykälään esim. toivomuspontena ja kun ei oltu varmoja oliko se oikein vai väärin, ja kun esitykselle kannatuskin tuli, niin siitä päätettiin äänestää. Jaanan toivomus ei toteutunut.

Kokous ei pitkä ollut, mutta mitähän mahtoi paikalla istunut nuorisovaltuusto (paikalla kuulemma kaikki) meidän valtuutettujen touhuista ajatella. Lähinnä siitä sanailusta. Kinailustakin. Nooh, toisaalta hyvä, että emme ihan kumileimasimilta näyttäneet, vaikka sellaiseksi valtuuston työskentely pääsääntöisesti käytännössä koetaan. Asiathan ovat jo muualla läpikäydyt, jotkut moneen kertaan, eli lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa. 

Seuraavaa kokousta odottelen. Värikkyyttä ja vaihtoehtoja. Ja kevätkin tulee!

"Jes! Eiku ettenpäi!!"

 

Kommentoi kirjoitusta.

mankutaan maksutonta

Sunnuntai 4.2.2018 klo 11:36

Varhaiskasvatuksesta myöhäiskasvatukseen!

Punaista näen, kun tällaista luen: Opetusministeriö käynnistää kokeilun, jossa kuntia kannustetaan järjestämään viisivuotiaille maksutonta varhaiskasvatusta.

Asia on ollut esillä Salossakin. Talousarviokokouksessa, tämän vuoden talousarviota päätettäessä, oli esillä kaksi esitystä.

Esitys, että ".. Salossa siirrytään osittain maksuttomaan varhaiskasvatukseen viisivuotiaiden lasten kohdalla 20 t/vko elokuusta 2018 alkaen" hävisi äänin 25 tälle 26 ääntä saaneelle esitykselle: "Salo pyrkii mukaan viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen valtakunnalliseen kokeiluun. Maksutonta varhaiskasvatusta järjestetään kyseisessä kokeilussa 4h/päivä=20 t/viikko noudattaen esi- ja perusopetuksen työaikoja (9,5 kk/vuosi)."

Puolesta ja vastaan puheenvuoroja kuultiin ja kuunneltiin pitkä tovi. Itse ajattelin, että antaa olla, en mene puhujapönttöön putputtamaan, sillä olin asiasta jo jotain julki tuonut mm. paikallislehdessä, enkä kannattaisi, en kumpaakaan esitystä. 

Mutta sitten vaan keitti yli. Puhujapönttöön menin minäkin. Sanomani oli tämä:

"EN KANNATA, vaikka ymmärrän kyllä, että tällä halutaan viestittää sitä, että Salo näyttäisi olevan aidosti lapsiystävällinen kaupunki.

Toistan tähän samaa, mitä olen tätä mieltä palstallakin julkistanut:

Suomalainen käytäntö, lastensuojelun perusta on, että vanhemmat ovat ensisijaisesti vastuussa lastensa huolenpidosta ja kasvatuksesta.On hyvä, että lapset saavat hoitopaikan, kun vanhemmat ovat työssä, mutta ei sen minun mielestäni ilmaista pidä olla. En maksutonta vanhustenhoitoakaan odota, en nyt, enkä tulevaisuudessa. Sitä kyllä odotan, että niin lapsille kuin vanhuksille järjestyy hoito ja tarpeen mukainen hoitopaikka silloin, kun perheiden tilanne sitä vaatii."

Ja mistä moinen vastahanka?

Ihan vaan siitä, että nyt unohdetaan vanhukset.

Aivan täysin!

Jos oikeudenmukaisia, tasa-arvoisia, mitä sanoja tässä valtakunnassa nyt hehkutetaankin, pitää olla, niin kyllä kotona nk. kotihoidossa (=kotipalvelu käy moikkaamassa aamuin, illoin, mutta ei paljon muuta ehdi) asuvien tilanne pitää saada vähintään samaksi.

Että mites hallitus voisi tälle joukolle, siis kotihoidossa oleville vanhuksille,  järjestää maksutonta ”vanhuskasvatusta” tai olisiko "myöhäiskasvatusta"?

Kulkekoot nyt sitten millä nimellä tahansa, mutta samalla kaavalla toimintaa heillekin. 

Aloitetaan samasta eli 20 tuntia viikossa kiitos!

Em. juttu keikkuu/keinuu täällä:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250432-varhaiskasvatuksesta-myohaiskasvatukseen

2 kommenttia .

muotokuva

Sunnuntai 4.2.2018 klo 10:10

Laitetaan nyt tännekin tämä juttu:

http://arialsio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/250392-salonkinainen

Eilen illalla tuon Uuden Suomen Vapaavuoron sivustoilla näin ja melkein pelästyin, että mikäs se tämmönen mahtaa olla. Sitten muistin, että täältä se lähti. Ihan itse olen ehdotellut ja Ari on totellut. Hieno toteutus, ei siinä mitään. Nyt tarttee miettiä, "mihi mää itteni esil nosta", mille seinälle muotokuvani ripustan, mutta eiköhän tuo löydy. Kyllä mää sille hyvän paikan viel löydän. 

Oijoi, Arille ISO kiitos!   

Kommentoi kirjoitusta.

seurattavaa

Perjantai 2.2.2018 klo 23:53

 "Kyl meitin kelppa!"

Tänään tuli seurattavaa suomalaisille. Lämpimin Onnitteluin. Ja aivan varmasti enemmäksikin aikaa kuin kuusi vuotta. Ei aina tartte kurkkia, mitä ruotsalaisten Victorialle ja Danielille plus lapsille kuuluu.

Uutiset, 2.2.2018

Presidenttiparin vauva on syntynyt

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 1/2018
2.2.2018

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ovat saaneet terveen poikavauvan tänään 2. helmikuuta 2018 hieman ennen iltakahdeksaa Naistenklinikalla.

Sekä äiti että vauva voivat hyvin, kertoo synnytyksessä mukana ollut isä.

Presidenttipari on jo ennen lapsen syntymää saanut kansalaisilta paljon onnitteluita, joista he haluavat lämpimästi kiittää.

..

Ja muuten: seuraavina viikkoina ei ainakaan voi nettilakkoa, -vapaata tai -taukoa pitää! On varmaan pikkupakko seurata, mitä J S V -perheelle kuuluu.

..

Vähän lyhentelin. J = Jenni, S = Sauli ja V = vauva.

1 kommentti .

hushus: tietsikka kiinni!

Perjantai 2.2.2018 klo 11:22

Nettivapaa kuukausi

Kotisivuiltani näkyy 5.2.2018 pidettävän kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista. Esitän, että sivuillani kävijät voisivat kertoa sähköpostitse minulle, mitä mahdollista sanomista olisi, siis sanomista, ajatuksia esityslistan asioista. Kaupunkitiedotetta nyt ainakin ajattelin ja ajattelen, sillä siitä sain paljon yhteydenottoja sen jälkeen, kun valtuuston talousarviokokouksessa 27.11.2017 tiedotteen julkaisemista vähennettiin edellisvuotisesta. Minä olisin ilmestymiskerrat pitänyt entisellään ja niin moni muu.

Tämä kaupunkitiedote tai valtuustomme esityslista ei nyt ole se tämän puheenvuoron pääasia, vaan kotisivuilleni tullut kommentti, sen viimeinen lause:

”Ehdottomasti kaupunkitiedotteelle jatkuvuutta tulevillekin vuosille. Kuitenkin laajalla alueellamme on paljon asukkaita ilman netti-laitteita. Itsekin luen mieluummin paperisia julkaisuja, koska en tykkää netissä roikkumisesta. Puolustan nettivapaata elämää.”

Nettivapaa elämä! Se sopisi minullekin.

Sitä aina alkuvuodesta tohkataan kaiken näköistä, on tipatonta tammikuuta ja esim. laihdutusvinkkejä joka lähtöön. Eikös sitä voisi näin julkisesti ehdottaa, että tässä maassa otettaisiin ohjelmistoon ja pidettäisiin jonakin kuukautena nettivapaa kuukausi? 

Nettivapaa elämä olisi se paras, mutta siihen tuskin enää pääsemme. Olemme me jo niin niin katso-netti-piste-fi -elämään kaapattuja, että huh. No sellainen henkilö tältä tietysti säästyy, jolla sitä nettiyhteyttä ei ole ja joka on lujasti päättänyt, että ei sellaista ikinä tulekaan.

Mutta meille nettiä käyttäville: Nettivapaa Kuukausi. Miten olisi?

Mihin vuodenaikaan Sinä sen sijoittaisit? 

Ja mitä sinä aikana tekisit, jos Sinulta olisi netti yhden kuukauden kiinni? 

Kommentoi kirjoitusta.

3 kommenttia .

kaupunkitiedotteesta

Tiistai 30.1.2018 klo 11:49

Kaupunginvaltuusto § 93 18.12.2017

Kaupunginhallitus 40 29.01.2018

40 Marjatta Halkilahden valtuustoaloite kaupunkitiedotteen julkaisemisesta vuonna 2018

3022/07.02.03.00.00/2017

Kaupunginvaltuusto 18.12.2017 § 93

Marjatta Halkilahti teki seuraavan valtuustoaloitteen: ”Esitän, että Salon kaupunkitiedotetta toimitetaan ja julkaistaan vuonna 2018 kevät- ja syyskaudella kuukausittain. Kesällä toimitetaan triplanumero.

Kaupunkitiedote oli esillä kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 27.11.2017, mutta ehdotukseni, että julkaisemista olisi jatkettu siten kuin vuonna 2017, ei mennyt läpi.

Talousarvion vuodelle 2018 perusteluissa mainittu lause "Kaupungin näkyvyyttä ja toimintaa sosiaalisessa mediassa lisätään edelleen." voi olla hyvä tavoite, mutta ihan niinkuin tarkastuslautakunnan arviointiin annettujen lausuntojen kohdalla sähköisestä viestinnästä kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.10.2017 totesin, meidän on muistettava, että eivät kaikki kaupunkilaiset käytä nettiä. Kaikille ei tule enää edes paikallislehteä.

Rahaa varmasti löytyy ilman kaupunginvaltuuston kokouksessa esittämääni lisäystäkin. 160 000 eurosta voinee miettiä tärkeysjärjestyksiä mihin satsataan, minkä voi jättää vähemmälle.

Voisiko esim. painatuksen ym. kilpailuttaa? Jos se nyt on se asia, joka kalliiksi koetaan? Kustannusten lieventämiseksi voisi varmasti sitäkin miettiä, että jätetään vaikka kesäasukkaat pois ja painetaan/jaetaan heille kesän triplaa vain joku isompi kpl -määrä esim. kesätapahtumissa. Voitaneen myös ilmoittaa, että he saavat tiedotetta kaupungintalon neuvontapisteestä. Jos ja kun painos loppuu, niin se sitten vaan loppuu.

Eriävään mielipiteeseeni, kun tiedote viiteen kertaan em. valtuuston kokouksessa päätettiin jättää, kirjautin näin: "Kaupunkitiedote toimi esim. eri yhdistysten ja järjestöjen ilmoituskanavana. Nettiä käyttämättömät ovat oma erityinen ryhmänsä. Kaupunkitiedotteen ilmestymisen supistaminen vuonna 2018 eriarvoistaa nämä ihmiset suhteessa nettiä käyttäviin."

Päätös: Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

Kaupunginhallitus

Valmistelijat: kehityspäällikkö Janne Hyvärinen, janne.hyvarinen@salo.fi, 044 778 7713, viestintäpäällikkö Teija Järvelä, teija.jarvela@salo.fi, 044 778 2151, viestinnän suunnittelija Maarit Saari, maarit.saari@salo.fi, 044 778 4882

Salon kaupunkitiedote on Salon kaupungin asukasviestinnän kanava. Kaupunkitiedotteessa julkaistaan ensisijaisesti kaupungin omia ilmoituksia ja toteutetaan näin kuntalain 29§, jonka mukaan kunnan toiminnasta on tiedotettava asukkaille, palvelujen käyttäjille, järjestöille ja muille yhteisöille. Viestintäkanavista kuntalaissa mainitaan ainoastaan yleinen tietoverkko eli muiden viestintäkanavien osalta jokainen kunta tekee omat valintansa.

Kaupunkitiedotteen julkaisutiheys on viime vuosina vaihdellut ja talousarvioon on kunakin vuonna varattu määräraha kaupunkitiedotetta varten tiedossa olevien henkilö- ja talousresurssien mukaan eli on pyritty ennakoimaan esimerkiksi viestintäpalveluiden muuta työmäärää. Ilmestymisaikataulu suunnitellaan aina kaupungin palvelujen ja toiminnan kannalta mahdollisimman hyödylliseksi ja toimivaksi. Kaupunkitiedotteen julkaisukertoja on kuluvalle vuodelle suunniteltu viisi; kaksi keväällä, yksi kesällä ja kaksi syksyllä.

Kaupunkitiedote taitetaan omana työnä ja yhden kaupunkitiedotteen sisällön suunnittelu ja työstäminen painokuntoon vie noin 20 – 36 tuntia eli 3 – 5 työpäivää riippuen siitä kuinka paljon ja kuinka valmista materiaalia kaupunkitiedotteeseen toimitetaan. Myös tuotantotekniset seikat, kuten sivumäärän jaollisuus neljällä (eli julkaisun oltava 8-, 12-, 16- tai 20-sivuinen) tuo omat haasteensa tiedotteen taittoon. Tiedotteen valmistuminen vaatii joka tapauksessa omia henkilöresursseja esimerkiksi ohjeistuksen, oikoluvun ja hyväksynnän suhteen, vaikka taitto tehtäisiin muualla. Painatuspalvelu kilpailutetaan vuodeksi kerrallaan puitesopimuksen mukaisesti.

Kaupunkitiedotteen jakelee Posti Oy, sillä se on ainut toimija, jonka jakeluverkosto kattaa koko kaupungin. Julkaisun jakelu on varattava viimeistään kahdeksan viikkoa etukäteen. Tätä myöhemmin tehtävät varaukset nostavat jakelun hintaa ja peruutuksista joutuu vastaavasti maksamaan korvausta.

Kaupungin vapaa-ajan asukkaiden suuresta määrästä johtuen kaupunkitiedotteen kesänumeroa on myös jaettu vapaa-ajan asukkaiden vakituisiin osoitteisiin, koska näin se tavoittaa heidät varmimmin eivätkä kaupungin toimipisteiden kesäaukioloajat välttämättä mahdollista tiedotteen hakua loma-aikana.

Kaupunkitiedotteen painatus- ja jakelukustannukset ovat vuoden 2018 hinnoilla noin 4925,00 euroa (alv 0) / julkaisu. Salolaisille yhdistyksille ja muille toimijoille on annettu palstatilan salliessa mahdollisuus julkaista kaupunkitiedotteessa omia ilmoituksiaan veloituksetta eli kyseessä on nykytilanteessakin huomattava, ei-lakisääteinen avustus. Lisäksi kaupunki ylläpitää verkkosivuillaan maksutonta tapahtumakalenteria, jossa tapahtumistaan voivat tiedottaa myös kaupalliset toimijat.

Saadun palautteen perusteella alun perin kaupungin tiedotustarpeisiin suunnitellusta tiedotteesta on muodostunut yhdistyksille tärkeä viestintäkanava ja tiedotteen julkaisukertoja olisi yhdistysten mukaan tarve lisätä. Koska kyseessä on runsaasti työaikaa vievä prosessi, olisi tälle vuodelle mahdollista lisätä yksi julkaisukerta syksylle ilman, että viestintäpalvelujen tehtäviä pitää lähteä uudelleen järjestämään tai ulkoistamaan esimerkiksi kaupunkitiedotteen taiton osalta. Vuoden 2019 talousarviovalmistelun yhteydessä palataan kaupunkitiedotteen ilmestymiskertoihin sekä tuotantotapaan.

Kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunkitiedote ilmestyy syksyllä 2018 kahden (2) suunnitellun kerran sijasta kolme (3) kertaa, ja että kaupunginhallitus käsittelee syksyllä talousarviovalmistelun yhteydessä kaupunkitiedotteen ilmestymiskertoja ja tuotantotapaa vuonna 2019, ja samalla katsotaan valtuustoaloite loppuun käsitellyksi.

Päätös:

--

Tämän päivän Salon Seudun Sanomat uutisoi, jotta kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaan mennään. Laitetaanpas tämä lupaus "korvan taa": 

Vuoden 2019 talousarviovalmistelun yhteydessä palataan kaupunkitiedotteen ilmestymiskertoihin sekä tuotantotapaan.

Toivottavasti kaupungissa toimivat eri yhdistykset ja järjestöt ovat valppaina ja antavat palautetta päättäjiin päin hyvissä ajoin. Että tarvitaanko tiedotetta ja jos, niin kuinka usein. 

Kommentoi kirjoitusta.

syksyyn mennessä

Maanantai 29.1.2018 klo 21:59

Tämmöst tänäpä:

http://vapaavuoro.uusisuomi.fi/

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ruoka/250063-tavallinen-vai-hajoava

Tavallinen vai hajoava?

Ruokapuolelle se tämäkin kirjoitus nyt tuupattava on. 

Yhteishyvä, tuo omistajan oma lehti 1/2018/sivu 15,  mainostaa tai no, en tiedä onko suoraan mikään mainoskaan, mutta ehkä sinne päin: Syksyyn mennessä kaikkiin S-ryhmän kauppoihin tulee kestohevipusseja. 

Pussit tarkoitetaan hedelmien ja vihannesten pakkaamiseen. Tavoitteena on muovijätteen vähentäminen, joten syksystä lähtien opettelemme ruokakaupassa käymisen kylkiäisenä myös entistä tarkempaan jätehuoltoon. 

Kyllä siinä kauppareissu saa vallan uutta hohtoa, kun mietit, minkä pussin esim. tomaateille otat. Tarjolla on hevipussia, biohevipussia ja sitten vielä kestohevipussia. Toivottavasti älykärryt, nämä, joita pohjoisessa jo käytössä on, tulevaisuudessa ilmoittavat, mikä pussi millekin tuotteelle on sopivin, mikä valitaan. Meinaan vaan, että minä alan pikkusen hermostua, eikun huolestua näistä uutuuksien uutuuksista ja vaihtoehtojen tarjoamisista. 

Kauppakassi minulla jo on. Ei ole mikään kertakäyttöjuttu. Kait minä tottelevaisena kansalaisena sit ostan sen kestohevinkin!

Mutta mitäs te muut meinaatte tehdä?

Joko Teillä kaikilla on kassit ja pussukat kauppaan mennessä omasta takaa vai otatteko siinä samassa, kun päivän Iltiksen ostatte, ostatteko vielä myös muovikassin, sen, joka ei ihan heti hajoa?  

Kommentoi kirjoitusta.

ku olis joskus jotta jossa..

Lauantai 27.1.2018 klo 12:53

OiJoi!

ISO kiitos kommenteista.

Kiitos kaikille!

Kyseessä tämä blogi:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/01/23/22892#comments

Kun nuo kaikki kommentit uudemman kerran läpi kävin, niin tuli olo, että meillä taitaa olla käsissämme, silmissämme Kastun talo kakkonen. 

Minä omalta osaltani ajattelin (kun tätä mieltä -jutun kirjoitin) vain vastata Salon Seudun Sanomien patistukseen, siihen, että päättäjien pitää uskaltaa tehdä päätös. 

Kaavamuutoshan se kaup.keh.lautakunnassa esillä oli, ei se millainen, minkänäköinen rakennus Länsirannan alueelle mahdollisesti joku päivä tulee.

Alueelle ehdotettu rakennus, paviljonki, ideakilpailun voittaja, siellä kuitenkin taustalla pörrää, mutta kun sitä ei kaavasuunnittelijan mielestä saatu toiseen paikkaan sijoitettua, niin tykkäsin, että antaa sitten olla. Antaa alueen olla ihan niinkuin se ollut on. 

Karhulahti ja Hjelt olisivat mietityttäneet asiaa, lähinnä sitä, että olisiko suunniteltua rakennuksen sijoitusta vielä jotenkin voitu tarkentaa ja siksvarten esittivät pöydälle panoa, mutta kun se ei mennyt läpi, niin em. henkilöt kannattivat minun esitystäni, sitä, että kaavamuutosta ei kaupunginhallitukselle esitettäisi. 

En minäkään ole koko aikana ollut esillä olevaa hanketta vastaan. Piristystä kaupungin ilmeeseen haluaisin, mutta ei niinkään "tualpuol", vaan ennemminkin "tälpuol jokke". Ja jos tuotakaan ei ääneen sanoa saa, niin jo on maailman kirjat sekaisin!

Johonkin noista kommenteista työnsin esiin sen, miten yks tykkää mökistä, toinen talosta ja kolmas lasipalatsista. Hyvä niin. Kyllä oma mielipide olla saa. Ei siinä niin kuulu ajatella, että on arkkitehtuuria ymmärtämätön tapaus, jos ei lasisesta tykkää. Tuskin nämäkään henkilöt, jotka ehdotetun paviljongin ulkomuodosta nyt tykkäävät, sitä haluaisivat, että kaikki tämän kaupungin rakennukset olisivat saman näköisiä.

Nyt kaavamuutos etenee kaupunginhallitukselle, aikanaan valtuustolle. Ei minulla siihen mitään vastaan sanomista ole. Asiat etenevät jatkossa ihan siten, miten tämä byrokraattinen päätösten teko tässä maassa toimii.

Se mikä tässä harmittaa on, että aikaa kuluu ja ideakilpailun voittajat saattavat lyödä hanskansa tiskiin, ts. päättävät tykönänsä, että nyt riittää, antaapa olla koko jutun! 

Jossain olen kysellyt sen perään, että mitäs niille kahdelle muulle hankkeelle kuuluu? 

Maauimala ja Vuohensaaren kiipeilypuisto? 

Eikö niiden eteen kukaan mitään ole tekemässä tai suunnittelemassa?

http://www.salo.fi/attachements/2017-01-24T09-27-54311.pdf

Ja vielä: jos ei uskalla asioihin sohaista, niin mistä sitä puolesta vastaan -keskustelua sit syntyisi?

Otsakkeessa keikkuu: "ku olis joskus jotta jossa". Jatkan sitä siten kuin olen joskus (varmaan montakin kertaa) esille kirjoittanut: "mutku ei ol koska mittä missä, mutku ain vaa." Kuvannee salolaisuutta jollain lailla. Tarttis olla jotain, mutta kun sitä esitetään, niin se ei käy ja jos on uskaltaa sanoa vastaan, niin saa silmilleen. 

Tänne Salo -cityyn toivoisin nyt kaupungintalolle yleisötilaisuutta ja sinne puhujaksi Timo Aro. Teema olisi: Salo nousuun! Nousuun mökeillä tai taloilla tai lasipaviljongeilla, ihan mitä vaan, mutta "ettenpäi tarttis päästä"! Timolla olisi siihen ajatuksia. Hyviä sellaisia!

5 kommenttia .

Jos

Perjantai 26.1.2018 klo 19:13

Jos tämä uutinen jo netissäkin esillä on, niin antaa mennä tätäkin kautta:

Salon Teatteri haluaisi muuttaa Bio Jännän tiloihin ja laajentaa

Salon Teatterin syksyinen Jekyll & Hyde oli menestys, ja "liiankin suuri" produktio pienessä teatterissa. Kuvassa Peter Nyberg.

Salon Teatteri haluaisi muuttaa Mariankadulta entisen Bio Jännän tiloihin Turuntielle. Ajatuksena on saada teatterille nykyistä suuremmat tilat ja mahdollistaa toiminnan laajentaminen. Bio Jännässä on 430 istumapaikkaa, kun Mariankadulla on 130 paikkaa.

Teatterin suunnitelmissa on vuokrata Bio Jännän tilat, muuttaa ne teatterikäyttöön sopiviksi ja aloittaa toiminta uusissa tiloissa ensi syksynä. Avausproduktiona uusissa tiloissa olisi Macbeth.

Teatteri on hakenut hankkeelleen suurapurahaa valtiolta ja säätiöiltä. Salon kaupungilta toivotaan vajaan 30000 euron avustusta eli kymmentä prosenttia kokonaiskustannuksista.

Salon Teatteri toivoo Bio Jännästä kulttuurikeskusta, joka mahdollistaisi eri taiteenalojen yhdistämisen samoissa tiloissa ja yleisömäärien merkittävän kasvattamisen. Teatteri aikoo palkata myös lisää henkilöstöä.

 

Ei muuta kuin onnistumista suunnitellulle haluamiselle! Olishan se vallan hulppeeta, jos Jännän tiloihin pääsisivät.

Nykyinen pikkuteatteri on persoonallinen, minun silmissäni ihan kiva, mutta näyttelijöillä on varmaan piukat paikat. En edes tiedä, missä he vaatteita, pukuja vaihtavat. Jossain kahvilan takana vissiin, mutta ahdasta taitaa olla.   

..

Minulla oli tulevasta viestiä 23.1.2018 sähköpostissani ja mm. info: " Emme tiedota hankkeesta ulkopuolisille ennen kuin lopulliset päätökset asiasta ovat tulleet."

Oiskohan jotain lopullista tietoa jo sitten tullut, kun Salon Seudun Sanomat asiaa tänään edellä olevasti uutisoi!?  

3 kommenttia .

ruokailu

Keskiviikko 24.1.2018 klo 17:51

Nooh, tapa toimia se tämäkin:

Sosiaali- ja terveyslautakunta § 92 29.11.2017

Sosiaali- ja terveyslautakunta 11 24.01.2018

11 Satu Parttimaan aloite Suomusjärven Kitulan keskustassa asuvien ikäihmisten ruokailun järjestämistavan selvittämisestä 

Valmistelija: apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä, jari.niemela@salo.fi, 044 778 2059

Vastaus Satu Parttimaan aloitteeseen: Tässä vastauksessa on otettu kantaa hyvinvointipalveluiden mahdollisuudesta tarjota tiloja kyseiseen toimintaan. Saadun tiedon mukaan kyseisiä ns. avoimen ruokailupisteen käyttäjiä on noin 10.

Vanhuspalveluilla on Suomusjärven keskustan alueella ainoastaan vanhusten hoivayksikkö Hintta. Yksikössä toimii kaupungin ravitsemuspalveluiden valmistuskeittiö. Hintan hoivakodin ruokasalin tiloja voidaan tarvittaessa käyttää ikäihmisten avoimen ruokailupisteen tiloina.

Lasten ja nuorten palveluiden johtajan Pia Setälän mukaan ikäihmisten ruokailu koululla nähdään osana alueellista kehitystä, jossa kouluruokailu voi toimia osana laajempaa palvelukokonaisuutta ja tukea siten eri ikäryhmien hyvinvointia ja terveyden edistämistä. Kasvatuksellisesti ikäihmisten ruokailu koululla luo aitoja kohtaamisia eri ikäryhmien välillä. Ikäihmiset voivat ruokailla vastaisuudessa koulussa. Alueella sijaitsevassa päiväkodissa ei ole tarjottavana sopivia ja riittäviä tiloja tähän tarkoitukseen.

Viimeiselle kappaleelle, Pia Setälän ajatuksille annan plussapisteitä. Tätä minäkin takaa ajan, kun omaa kyselyäni (kunhan vastaukset nyt ensin saan) vielä työstän.

Jos kaupungin ikäihmiset pääsevät lähellä kotiaan sijaitsevaan kouluun tai päiväkotiin ruokailemaan, niin onhan se hieno juttu. Johonkin klo -aikaan, johonkin viikonpäivään sopisi näissä paikoissa varmaan järjestää lasten ja nuorten esittämänä ohjelmaakin. Joku laulaa, joku lausuu runoja, joku soittaa. VoiVoi, lapset ja nuoret osaavat vaikka mitä. Tuollaisen tuokion ei tartte kovin pitkäkään olla. Muutamasta minuutista voi aloittaa. Lapsille ja nuorille tuollainen kartuttaisi myös esiintymisrohkeutta. 

Omalla työmaallani (silloin kun se vielä vanhusten käytössä oli) läheisen päiväkodin lapset kävivät silloin tällöin päiväkahvin aikaan esiintymässä. Ne olivat vanhusten puolelta todella odotettuja tilaisuuksia.

Se, onko Suomusjärvelle annettava uusi ruokailupaikkamahdollisuus nyt se paras, siihen on pare, kun en sano mitään. Matkaa on kuulemma sinnekin.

Tässä kohtaa ihmettelen vain sitä, mihin ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö Anu Sorvari-Happosen ajatukset suomusjärveläisten ikäihmisten ruokailun järjestämisesta ovat hukkuneet. Onko sosiaali- ja terveystalon käyttö vallan pois pyyhkäisty? 

2 kommenttia .

päättäjien pitää uskaltaa

Tiistai 23.1.2018 klo 15:29

 

Pikkusen tökkii! Ainakin minulla. Nimittäin tämä: 

http://www.sss.fi/2018/01/lansirantaa-puidaan-jalleen/

Länsirantaa puidaan jälleen

".. päättäjien pitää uskaltaa tehdä päätös, joka linjaa asian selkeästi."

".. kaupunkikehityslautakunta saa eteensä kaavoittajan vastauksen: sen enempää patsasta kuin paviljongin paikkaakaan ei ole syytä siirtää."

 

 

4 Asemakaavan muutos Länsirannan katualue, ehdotusvaihe

Ehdotus em. asiaan on tällainen:

Kaupunkikehitysjohtaja:

Kaupunkikehityslautakunta esittää, että kaupunginhallitus asettaa 9.11.2017 päivätyn Länsirannan katualueen asemakaavan muutoksen virallisesti nähtäville (MRA 27 §) 30 vuorokauden ajaksi ja pyytää tarvittavat lausunnot. Mikäli asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta ei esitetä muistu tuksia eikä lausuntojen perusteella ole tarvetta uudelleen valmisteluun, kaupunginhallitus esittää ase makaavan ja asemakaavan muutoksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaavan muutos koskee Hornin (2) kaupunginosan pysäköintialuetta (734-3-9908-1), sekä osaa katu- ja puistoaluetta.

Asemakaavan muutoksella muodostuu Hornin (2) kaupunginosan aukio- ja katualuetta.

Päätös:

 

..

 

Salon Seudun Sanomat patistaa päättämään. Että selkeää linjausta kiitos.

Kyllä se minulle passaa. Kokous on tänään.

Minä voin omalta osaltani jättää esityksen, ehdotuksen. Esitys on: Kaupunkikehitysjohtajan ehdotus hylätään.

Tuohan se ehdotus nyt on. Että pitää päättää esityksestä kaupunginhallitukselle.

Ei tässä enää vekslata eestaa sitä, onko po. alueella parkkipaikkoja ja jos on, niin kuinka paljon tai vähän. Parkkipaikkojahan Salo -cityssä on. Niiden puutteen perään on aivan turha jatkuvasti parkua. Saa sitä välillä vähän kävelläkin! Sunnuntaina kun menin Salon Messuille, ihmettelin itsekseni, että kas vaan, miten ihmiset sinne ovat jaksaneet kävellä, kun auto piti jättää ties minne. Ei sitä ainakaan ulko-oven eteen saanut.

Tuo parkkipaikoista!

Mutta se toinen juttu. Minua on koko ajan tässä asiassa tökkinyt se, että kaavamuutos tuli tälle lautakunnalle edelliseltä valtuustokaudelta. Se tuli vähän sellaisena pakkoperintönä. Nyt sitten pitäisi toteuttaa jotain sellaista, joka ei ainakaan minun silmiini oikein sovi eikä luonnista, vaikka sitä miten päin kartalla pyörittelisi.

Viime kaup.keh.ltk -kokouksessa päädyttiin siihen, että hilataan sitä pääihastuksen/-vihastuksen aihetta, sitä alueelle ehdotettua ideakilpailun tulosta, paviljonkia toiseen paikkaan, mutta: jos ja kun se ei ole kaavasuunnittelijan mielestä hyvä ratkaisu, niin anti olla. Ollaan sitten tekemättä yhtään mitään. Antaa alueen olla ihan niinkuin se ollut on. Se on mun mielipide.

Se paviljonki, jota kuvaa Salon Seudun Sanomissakin kaupunkilaisille jo näytettiin oli ja on mun silmissäni ruma. Sitäkin on tohkattu, että se on väärällä puolella jokea. Nooh, siitä keskusteltiin kokouksessakin. Väärällä puolella se minunkin mielestäni olisi. Ja jos jonkunnäköisestä paviljongista tähän kaupunkiin haaveillaan, niin kyllä se minun silmissäni saisi ulkonäöltään matkia enemmänkin kaupungin kirjastorakennusta kuin että se on kuin mikäkin kasvihuone. 

Jos tämä kaupunki nyt jotain  hienoa, innovatiivista kohennusta tarttee, niin kyllä se on "täälpual jokke" (kaupungintalon suunnasta katsottuna). Se on tori ja torin ympäristön kohennus, kasvojen kohotus, miten sitä nyt nimittäisikään. Alue on aikansa elänyt ja nuhruisen näköinen. Siihen minä haluaisin jotain. 

Minun osaltani Länsiranta saa jatkaa elämäänsä ihan niinkuin tähänkin asti.

Jos kaup.keh.ltk:n muut jäsenet ovat muuta mieltä, niin en sitä paru. Enkä paru, vaikka asia etenisi kaupunginvaltuustolle saakka. En hyväksy Länsirannan katualueen asemakaavan muutosta. Alueen kokonaisuuden kannalta pidän järkevimpänä ajatuksena sitä, että po. alue pysyy entisellään.

 

Täältä löytyy taustoja:    

http://www.salo.fi/attachements/2017-01-24T09-27-54311.pdf

 

http://www.sss.fi/2017/05/salon-keskustan-uusi-paviljonkiravintola-olisi-miljoonainvestointi/comment-page-1/

 

http://www.salo.fi/asuminenjaymparisto/kaavoitus/ajankohtaisetkaavat/

lansirannankatualue/default.aspx

 

http://www.sss.fi/2017/11/paviljonkiravintolan-kaava-seisahtui/

 

http://www.sss.fi/2017/11/hankala-paviljonki/

21 kommenttia .

tukkalakkaa

Perjantai 19.1.2018 klo 23:21

Salon lukiolla kävin. Oli Hairspray -musikaalin ensi-ilta.

Ei ollut mikään turha käväisy. Oli taas kerran lukion musiikkiteatterikurssilaisilta sellainen esitys, että huhhuh!

Kyllä salolaisten kelpaa. Nuorten vanhemmat saavat myös olla todella, todella ylpeitä lapsistaan. Tänään ensi-iltansa saaneen musikaalin voisi mun mielestä viedä ihan mihin tahansa muualle Suomeen näytille, esitettäväksi. Esittäjät, näyttelijät ovat nuoria, todella nuoria, mutta osaamista olisi ja on vaikka muualle jaettavaksi. 

Ohjaaja Arto Lindholm on varmaan jonkun sortin taikurikin, sillä hän on saanut mielettömän ison joukon toimimaan ja liikkumaan suht koht pienellä näyttämöllä täydellisen joustavasti. Ei muuta voi kun ihmetellä. Näyttelemiset ja laulamiset etenivät hienosti ja kiitos Iisa Niemen ja opiskelijajoukon, tanssiosuudetkin olivat kuin jostain ammattilaisteatterista tänne kaapattu. Osaamista oli ja on. Puvustus oli aivan nappiin. Musiikin ohjaaja Marko Heikuralle myös pisteitä, plussasellaisia. Koko kokonaisuus toimi ihan kuin musikaalia olisi esitetty jo monet, monet kerrat.    

Pääosan esittäjistä Tuuli-Maija Jaarinen voi olla ylpeän onnellinen suorituksestaan. On loistava esitys. Ja Okko Kaasinen! No huhhuh taas. Oi mikä Edna! Huikea on ja valloittava!

Ei muuta kuin katsomaan. Tätä esitystä ei kovin montaa kertaa esitetä! 

http://www.lippuautomaatti.fi/lp001.asp?c=salu

..

Kts. https://issuu.com/salonjokilaakso/docs/salonjokilaakso_vko_2_2018 .

Sivut 16-17 kertovat myös jotain!

 

1 kommentti .

esityslista

Tiistai 16.1.2018 klo 22:06

Jos Sinulla, arvoisa Lukijani, on tämän esityslistan asioista jotain mielessä, jotain sanottavaa, niin ota yhteyttä! Kiitos!

 

Kaupunkikehityslautakunta
Esityslista 23.01.2018 klo 17:00 - 
Halikon virastotalon kahvio, Hornintie 2-4, 24800 Halikko

Asianro   Otsikko  
1   Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
2   Pöytäkirjan tarkastaminen sekä tiedoksi antaminen kunnan jäsenelle
3   Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen
4 Asemakaavan muutos Länsirannan katualue, ehdotusvaihe
5   Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet
6 Asemakaavan käynnistäminen, Horninkatu 9 - Torikatu 1
7 Ranta-asemakaava, Meri-Teijon osa-alue B muutos 2, vireilletulo ja luonnosvaihe
8 Poikkeaminen, Pertteli, Romsila 734-683-11-18
9 Poikkeaminen, Suomusjärvi Laidike 734-729-4-108
10 Poikkeaminen, Finby 734-775-4-3
11   Heikki Tammisen valtuustoaloite ohjeistuksesta tuulivoimaloiden etäisyydestä asutukseen
12   Jouni Eskolan ym. valtuustoaloite Vilhonkadun muuttamisesta kävelykaduksi
13 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite Kantatie 52 parantamisen toisen vaiheen käynnistämisestä
14   Osmo Fribergin ym. valtuustoaloite Hämeentie 34 purkamiseksi
15   Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle kiinteistön uimarantakäytön lopettamista koskevassa asiassa, Virkityspaikka 734-750-1-112
16 Käyttösuunnitelma vuodelle 2018, kaupunkikehityslautakunta
17 Vuoden 2018 rakennus- ja vuosikorjaustöiden työohjelma, tilapalvelut
18 Yleisten alueiden ylläpidon ja kehittämisen työohjelma vuodelle 2018
19   Alhaisten vanhustentalojen ylläpidosta luopuminen
20   Vuokran tarkistaminen, Kuusjoen Kotisatama/Kotipolku, Kuusjoenperäntie 7 Kanunki
21   Salon linja-autoaseman liiketilojen vuokrat
22   Venepaikkojen vuokrien hinnat 2018
23 Venepaikkojen vuokrausehdot 2018
24 Etuosto-oikeuden alaiset kiinteistöjen kaupat 1.12. - 31.12.2017
25   Viranhaltijapäätökset
26   Muut asiat

Kommentoi kirjoitusta.

tässähän tämä

Tiistai 9.1.2018 klo 12:45

Se on nyt tässä, tämä edellisessä blogissa pähkäilemäni pitäiskö -juttu.

 

RuokaKauppa ja ÄlyOstosrattaat

Puheenvuoron viimeisimmästä kirjoituksestani jäi vaivaamaan  Juha Hämäläisen kommentti, sen loppuosa: Eli ihmisten on nykyään opiskeltava koko ikänsä. En näe mitään syytä puhua digi-syrjäytymisestä vaan ihan selkeästi henkisestä laiskuudesta oppia uutta. Ei tässä ole kyse mistään tohtorintutkinnon suorittamisesta hiukkasfysiikassa.

Kyllä minä sen ymmärrän, että koko ikänsä opiskella voi, mutta että digi-syrjäytyminen olisi henkistä laiskuutta, siitä väitteestä, ajatuksesta en oikein tykkää. 

Onhan se toisaalta ihan hyvä, että ÄlyTekniikka etenee, mutta koko ajan uuden oppiminen, uusien juttujen perässä pysyminen, ei se ihan helppoa tänä päivänä ole. 

Nuorta älylaitteet eivät hämää, eivätkä ihmeemmin edes pelota, mutta vanhempi väki on uuden vempaimen edessä välillä "ihan pihalla". Ohjeitten lukeminen on kuin etikkaa joisi. Vanhempi miettii, uskaltaako sitä edes käynnistystä painaa, ettei vaan sekottaisi koko laitetta. Ja vaikka ohjeitakin lukisi, eestaa, niin silti sekottaa.

Nooh, jos lapsenlapset eivät pysty auttamaan, niin onpahan sitten ainakin huoltoliikkeillä töitä.

Mutta Lapissa se vasta kovaa porukkaa on. Lapin Kansan otsakkeissa 5.1.2018 keikkuu tieto, että älyä löytyy nyt jo ostoskärryistäkin.  Ajatelkaa! Kolmessa lappilaiskaupassa on kuutta kieltä taitavia ostoskärryjä! 

Mitä seuraavaksi, mitä tulevaisuudessa? 

Pyöriikö, toimiiko esim. huomisen RuokaKauppa robottien ja älykärryjen varassa? Onhan noita jo itsepalvelukassojakin. 

Tarvitaanko tulevaisuudessa kauppoihin enää lainkaan henkilökuntaa, aitoa ihmistä? 

Mitä jos älytekniikka menee ihan älyttömäksi? Pysynkö perässä, pysynkö rattailla? Pitääkö olla  huolissaan?

2 kommenttia .

pitäiskö?

Sunnuntai 7.1.2018 klo 19:28

Pitäiskö joulu jo riisua ja viedä kiikuttaa pihalle?

Itseltäni kysyn, joten itse sit vastaankin.

On se. Ohi on joulut ja uudet vuodet ja loppiaiset. Pare on, kun luovuttaa suosiolla.  

Uuden Suomen Puheenvuoron viimeisimmästä kirjoituksestani en vielä luovu, enkä luovuta. 

Minua on jäänyt vaivaamaan ja kaivelemaan Juha Hämäläisen kommentti, sen loppuosa: 

Eli ihmisten on nykyään opiskeltava koko ikänsä. En näe mitään syytä puhua digi-syrjäytymisestä vaan ihan selkeästi henkisestä laiskuudesta oppia uutta. Ei tässä ole kyse mistään tohtorintutkinnon suorittamisesta hiukkasfysiikassa.

Kyllä minä sen ymmärrän, että koko ikänsä opiskella voisi, mutta että digi-syrjäytyminen olisi henkistä laiskuutta, siitä väitteestä, ajatuksesta en oikein tykkää. Pitäiskö -vaihde kun tässä nyt päällä on, niin mietin pitäiskö vielä (?), pitäiskö vielä tuupata yks kirjoitus aiheesta digi-digi?

Mää mietin, en romaha!!

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »