Uusimmat kuvat

tarvetta

Perjantai 27.3.2020 klo 10:46

Karanteerihotellin tarvetta:

Hallitus selvittää mahdollisuutta järjestää erillinen karanteenitila Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyteen, kertoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) torstai-illan A-studiossa Ylellä.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/husin-toimitusjohtaja-paljasti-pelkonsa-yle

Hyvä olisi, että järjestäisivät. Ja niin pian kuin mahdollista!

2 kommenttia .

tilinpäätöstietoja

Perjantai 27.3.2020 klo 10:25

 

Salon kaupungin sivustoilta löytyy vuoden 2019 tilinpäätös

https://www.salo.fi/ajankohtaista/56818.aspx

Sivulla 137 kerrotaan vanhuspalveluista.

Komeasti on todettu:

Vanhuspalveluiden kehittämisohjelma, Ikäystävällinen Salo, laadittiin vuoden 2019 aikana ja se hyväksyttiin sosiaali- ja terveyslautakunnassa joulukuussa. Vanhuspalveluiden asiakasraati perustettiin vuoden 2019 aikana.

https://www.salo.fi/attachements/2020-03-26T09-01-4238.pdf

Onhan tuo sosiaali- ja terveyslautakunnassa hyväksytty, mutta huom. ei valtuustossa, eikä edes hallituksessa!

En tykkää, että annetaan kuva ikäänkuin ohjelma olisi noudatettavassa tilassa. Ei se ole!

--

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/22/33002

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/01/13/32898

Kommentoi kirjoitusta.

hyvää tätä päivää

Torstai 26.3.2020 klo 14:52

Koronaviruksesta johtuva sosiaalinen eristäytyminen voidaan kokea rangaistuksen kaltaiseksi tilaksi, vaikka se tehdäänkin nyt sekä itsen että muiden suojelemiseksi.

Tuollaista luin sähköpostiini tulleesta Anna -lehden jutusta.

Ymmärrän kyllä, että heitä on, joille yksin olo ei sovi. Se on järkyttävää ja ahdistavaakin. Jos on tottunut siihen, että on voinut mennä ja tulla melkein päivittäin johonkin, on ollut ja on joka tavalla omatoiminen, niin kyllä omapäisyyttä kolauttaa, kun joku ylempi taho, meillä nyt maan hallitus, tulee sanomaan, että nyt kaikki stop, nyt kaikki menemiset seis! Nyt pysyt kotona vaan.

Mikä em. olotilaa helpottaisi tai lohduttaisi? Ei vissiin muu kuin se, että tiedämme, ettei tämä eristäytyminen ikuista ole. Kyllä tämä joku päivä loppuu. 

--

Minä en ainakaan vielä ole hätää kärsimässä, vaikka olen karanteenissa ja asun yksin. Tekemistä riittää sekä sisällä että ulkona. Lääke- ja ruokatarvike -tilannekin on ok. Kiitos Miniän!

Nyt justiinsa taitais olla päiväkahvin aika.

Hyvää loppupäivää Ystävät!

Kommentoi kirjoitusta.

kuokkavieras

Keskiviikko 25.3.2020 klo 11:26

Puolenyön jälkeen tämän uutisen digilehdestä luin. Luin kahteen kertaan, enkä siltikään meinannut lukemaani uskoa!

Koronatapaus seminaarissa – Salo tiedotti osallistujille päivän viiveellä


https://www.sss.fi/2020/03/koronatapaus-seminaarissa-salo-tiedotti-osallistujille-yli-vuorokauden-viiveella/

Kymmenet seminaariin Salon kaupungintalossa osallistuneet ihmiset saivat tiedon koronatapauksesta vasta vuorokausi myöhemmin, kun Salon kaupunki oli kertonut altistumisriskistä omille työntekijöilleen.

--

Onhan tuo nyt odotettavissa ollut, että korona tällekin alueelle kuokkavieraaksi tulee, mutta ihmettelen, miks tuollainen seminaari on tarvinnut pitää.

Kaupunginjohtaja kertoilee lehden toimittajalle, että seminaari järjestettiin valtiovarainministeriön vastuulla. Kaupunki vain antoi tilojaan ministeriön käyttöön.

Vaikka seminaaritiloissa oleville ilmoitukset mahdollisesta altistumisesta ovat menneet miten sattuu, niin siihenkin löytyy kaupunginjohtajalta seliseli:Tämä on hoidettu täysin normaalien toimenpiteiden mukaan.

Joskus toivoisi, edes joskus, että virkamiehemme ja -naisemme eivät pakenisi toisten hameenhelmojen tai housunlahkeiden taakse, vaan silloin, kun jotain näinkin vakavaa kuin korona -tilanne nyt päällä on, joku kehtaisi sanoa, että sorry, nyt ei ihan hyvin mennyt.

Seminaarin olisi voinut peruuttaa tai sanoa valtiovarainministeriölle, jotta menkää jonnekin muualle. Salossa kokoontumistilat eivät ihan heti lopu.

Tähän joku sanoo, että ei tuollaista noin vaan voi peruuttaa. Kyllä voi. Voi sitä laittaa lapun ulko-ovelle vaikka tuntia ennen ja ilmoittaa, että tilaisuuden alku siirtyy tunnilla, siirtykää olkaa hyvä toiseen osoitteeseen. 

Hoidettu normaalien toimenpiteiden mukaan.

Jaa-a.

On vai?

On ollut valtuuston kokouksia, jossa yksi kaupungin virkanainen istuu kokouksessa ja twiittaa asia asialta twitteriin, mitä päätettiin. Kuinka moni niitä kerran kuukaudessa arkimaanantaisin klo 18 jälkeen seuraa, on varmaan ihan oma juttunsa se, mutta jos ja kun kaupunki twitterissä keikkuu, niin eikö kukaan muka nähnyt seminaarissa puhuneen ylijohtaja Juha Sarkion twiittiä 20.3.2020?

Sain KORONAN 8 päivää sitten. Se tarttui 10 min aikana henkilöltä joka oli oireeton. Kuume tuli 4 vrk jälkeen ja nyt olen ollut 8 vrk yli 38.5 kuumeessa joista 6 vrk yli 39. Joka paikkaa särkee. Hengittäminenkin sattuu. USKOKAA HYVÄT IHMISET VAROITUKSET. TÄHÄN VOI KUOLLA”,

Viimeistään tuolloin olisi kaupungintalon ulko-ovet voinut lukita.

Viimeistään tuolloin olisi voinut teipata ulko-ovelle lapun ja infon: Meillä on koronaepäily. Annamme mahdollisimman pian lisätietoja! 

Jälkiviisaus paras viisaus. Kaikesta on opittavaa. Salossa etukäteisviisauteen olisi hyvä kirjata: älä unohda maalaisjärkeäsi! Jos tarvis, käytä sitä!

1 kommentti .

hushus

Maanantai 23.3.2020 klo 14:05

Voisipa noin vaan hätistää pahan pois. 

Ei voi. 

HUSin tilannekin on vallan kauhia!

https://yle.fi/uutiset/3-11212596

Meillä päin tällaista:

”Hyvin rauhallinen viikonloppu” – koronaepidemia ei näy vielä Tyksissä

https://www.sss.fi/2020/03/hyvin-rauhallinen-viikonloppu-koronaepidemia-ei-nay-viela-tyksissa/

".. kaikki Tyksissä todennetut tapaukset pystytään edelleen jäljittämään. Ne ovat ulkomailla matkustaneilla ja heidän lähipiirillään. Yhtään sellaista positiivista testitulosta, jonka taustaa ei voitaisi päätellä, ei ole vielä Varsinais-Suomessa todettu."

Kommentoi kirjoitusta.

graniittia, betonia ja kankainen katto

Maanantai 23.3.2020 klo 13:54

Sarjassa silloin tällöin vilkaistavia juttuja. Niitä ovat mm. Salo -cityn viranhaltijapäätökset. Tässä yksi:

http://salo.oncloudos.com/vhp/202037150.PDF

Salon kaupunki

Viranhaltijapäätös

Kaupunkikehitysjohtaja 18.3.2020 § 4 Hankinta Torin esiintymislavan katoskankaan uusimisen hankinta 772/02.08.00.02.01/2020

Valmistelija: tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto, janne.lehto@salo.fi, p. 02 778 5116

Salon torin esiintymislavan katoskangasta on jouduttu jo useaan otteeseen paikkailemaan ja se on uusimisen tarpeessa. Katoksen katekangas on PVC-päällystettyä polyesterikudosta, jossa on oltava UV-suojaus, erikoispintakäsittely, hyvät lujuusominaisuudet ja palonestokäsittely.

Tilapalvelut on pyytänyt tarjouksia esiintymislavan katoskankaan uusimisesta 3.3.2020 sähköpostitse lähetetyllä tarjouspyynnöllä kolmelta eri toimittajalta. Urakka sisältää vanhan katteen purkutyön, uuden kankaan asennuksen ja kaikki purku- ja asennustyöhön tarvittavan kaluston ja materiaalit sekä siivouskustannukset jätemaksuineen. Uusimsityö tulee tehdä kesäkuun 2020 alkuun mennessä.

Urakasta saatiin yksi tarjous: Oy Scanhall Ab 38.800 € (alv 0%)

Kaksi toimittajaa ilmoitti etteivät anna tarjousta.

Valintaperusteena on halvin kokonaishinta.

Tilapalvelut esittää, että torin esiintymislavan katoskankaan uusinta hankintaan ainoan tarjouksen antaneelta Oy Scanhall Ab:ltä kokonaishintaan 38.800 € (alv 0%).

Päätös

Päätän hankkia Salon torin esiintymislavan katoskankaan uusimisurakan valmistelun mukaisesti Oy Scanhall Ab:ltä kokonaishinnalla 38.800 € (alv 0%).

Mannervesi Mika Kaupunkikehitysjohtaja

Tämä asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu.

Tuossa on päätetty uutta ”kretonkia” torin, tämän maankuulun torin katokseen. Katoksen kuvan löydät tämän linkin takaa: http://www.saloon.fi/salontori/default.aspx

Lavan taustatietoja yritin löytää, esim. kenen suunnittelema, milloin käyttöönotettu tms., mutta en löytänyt. Nämä tiedot tässä ovat pelisääntö -tiedoista:

TORIN LAVA

Salon torin esiintymislava on betonirunkoinen koheesiopaaluilla tuettu ja luonnonkivillä päällystetty koroke mikä nousee 1,25 m toripinnan yläpuolelle.

Koroke on katettu sukkulanmuotoisilla puupilareilla tuetulla, erikoiskankaasta valmistetulla katoksella, minkä korkein kohta on noin kuusi metriä torin pinnasta.

Esiintymistason taustan muodostaa puurakenteinen seinämä, joka erottaa lavan puisesta huoltorakennuksesta. Tähän osaan on sijoitettu 9,2 m2 tekniset tilat sekä suuresti kaivattu puku- ja lepotila esiintyjille. Esiintymislavan takaseinämä on kokonaisuudessaan 9,3 m leveä. Korkeimmalta kohdaltaan seinämä on 2,7 m korkea jja matalimmasta kohdasta 1,8 m. 

Pukuhuoneessa on 21 m2 oleskelutila sekä 7,7 m2 Wc/suihkutilat. Rakennelman kokonaisala on 219 m2 ja kerrosala 46 m2.

Lavan näkyvien sivujen luonnonkivikatteet ovat Taivassalon punaista graniittia ja esiintymistaso betonikiveä. Pilarit ja puuseinät on maalattu punaruskeiksi.

--

Korona jyllää ja kriisiä pukkaa. Ihan pienistä asioista ei nyt saisi valittaa tai motkottaa, mutta kyllä minä tuosta katoksesta jotain sanon. On noita ”lepakko” -katoksia muuallakin, mutta kaunis tuo ei minun silmissäni ole, ei, vaikka mistä suunnasta sitä katselisi. 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

sivuillani kävijöille

Sunnuntai 22.3.2020 klo 15:56

Laitanpa nyt tällaisenkin linkin: 

https://yle.fi/uutiset/3-11260055

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne ja kuinka se vaikuttaa arkeesi 

--

Ja tässä Salon kaupungin sivusto https://www.salo.fi/

Kommentoi kirjoitusta.

kerro, kerro

Lauantai 21.3.2020 klo 12:44

SSS kerää vinkkejä: Millä tavoilla teidän perheessä kulutetaan nyt aikaa?

Tekijä

 Salon Seudun Sanomat

 -

21.3.2020 | 8:05

https://www.sss.fi/2020/03/sss-keraa-vinkkeja-milla-tavoilla-teidan-perheessa-kulutetaan-nyt-aikaa/

Salon Seudun Sanomat pyytää lukijoitaan kertomaan vinkkinsä siitä, miten teidän perheessänne kulutetaan nyt aikaa? Mitä leikkejä tai puuhia suosittelisitte muillekin?

Kerro omat ajanvietevinkkisi sähköpostilla: toimitus@sss.fi tai viestillä (tekstiviesti tai whatsapp): 050 5130253 viimeistään 25.3. mennessä. Vinkeistä kootaan kaikkia lapsiperheitä hyödyttävä juttu, joka julkaistaan sekä SSS:n printtilehdessä että verkkosivuilla.

 

Kommentoi kirjoitusta.

virkavastuuta ja osaamista?

Lauantai 21.3.2020 klo 11:22

Salon kaupunginhallitus saa ensi maanantaina eteensä 2.3.2020 uudelleen valmisteluun patistamansa asian vanhuspalveluiden kotihoidon tukipalveluissa tapahtuvasta tuottamistavan muutoksesta.

Jo tammikuussa, kun asia sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistalla oli, ihmettelin ja ihmettelen edelleen asian esittelyä ja taustoitusta. Tuolloin va. apulaiskaupunginjohtaja ehdotti, että sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy sen omalta osaltaan. Ja lautakuntahan hyväksyi. Tottakai ja entiseen tapaan yksimielisesti.

On tätä aikaisemminkin nähty, kuultu ja koettu: lautakunta tuntuu hyväksyvän ihan mitä vaan sen eteen annetaan. Tässä asiassa lautakunta on purematta niellyt mm. tiedot, että

Vanhuspalveluiden kotihoidon tukipalveluiden tuottamisessa tapahtuu muutoksia vanhuspalveluista riippumattomista syistä alkuvuoden 2020 aikana.

Valviran antaman ohjeistuksen mukaan turva-auttajana ei voi jatkossa toimia vartija.

Yllä olevat muutokset tulivat tietoon vasta talousarvion laatimisen jälkeen.

Selvää suomea, mutta ihan puuta heinää!!

Asian esittelijä ei ole ollut tieto-taitonsa kanssa ajan tasalla, ei va. apulaiskaupunginjohtaja, eikä lautakunta. Kukaan ei ole välittänyt tarkistaa, mikä juttu esim. tuo turva-auttamisen ohjeistus on!

Tämä Valviran ohje on päivitetty 26.2.2018:

https://www.valvira.fi/sosiaalihuolto/sosiaalihuollon-palvelut/vartijoiden-ja-turvapalveluiden-kayttaminen-vanhustenhuollon-palveluissa

--

Virkavastuuta ja osaamistako?

Vähän taas ääneen ja julki ihmettelen: Mistähän hyvästä virkamiehille ja -naisille palkkaa maksetaan? Ja luottamushenkilöille kokouspalkkioita?

https://www.kuntaliitto.fi/laki/kunnan-paatoksenteko/paatoksentekomenettelyn-saadospohja

2 kommenttia .

Kuvaa ja kerro

Perjantai 20.3.2020 klo 11:34

Tuntuu siltä, että korona -infoa, -ohjeistusta ja määräystä tulee jo sillä vauhdilla, ettei perässä pysy. Mutta ketterä on itse tautikin.

On ihan hyvä, että jotkut tylyttävät kylillä, turuilla ja toreilla vielä juoksevia ikäihmisiä. mm. Lenita Airisto. Kotona pitäisi pysyä, mutta ei. Muutamat menevät aina vaan. Jos ei tautia pelkää, niin ei sitten, mutta nyt pitäisi ymmärtää karanteenin tarkoitus. Pöpöä tässä kuriin yritetään saada.

Paikallislehtemme keksi yks päivä korona -arkeemme jotain piristävääkin: Kuvaa ja kerro korona-arjestasi.

Juttu oli kohdistettu työssä käyville, mutta kyllä meidän ikäihmistenkin tarttee saada aikamme kulumaan. Kaappeja ja komeroita voi ainakin ruveta kohnaamaan. Vaatekaapit pursuavat - ainakin minulla - ja ainvaa tallessa pidettävä pikkukrääsä joutais sekin jo vaikka mihin. Mutta nou hätä, ei noita, ei tänään, tänään aloitin ruokatarvikkeiden ja pakastimien päivittämiset. Kaikki ryyni-, jauho- ja hiutalepurkit tyhjiksi vaan. Ja hyvä olisi, jos edes yksi pakastin tyhjenisi.

Tänään sain aikaiseksi pizzamaiset rieskat. Ja juu: yks ikkunakin on jo pesty!

Tämä oli sarjaa "kuvaa ja kerro korona-arjestasi"!

2 kommenttia .

salolaista korona -infoa

Perjantai 20.3.2020 klo 10:36

Salon kaupunki on avannut yli 70-vuotiaille tarkoitetun koronaneuvontapuhelimen.


Numero on 02 772 6003.

Tuo edellä oleva ja allaoleva on kopioitu Salon Seudun Sanomista:

https://www.sss.fi/2020/03/salo-avasi-vanhuksille-koronainfopuhelimen/


Numeroon vastaavat vanhuspalveluiden palveluohjaajat sekä tarvittaessa sosiaalipalveluiden sosiaaliohjaajat maanantaista perjantaihinklo 9–15.

Kaupungin verkkosivuille kootaan listaa palveluyrittäjistä, jotka voivat avustaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmiä esimerkiksi aterioiden tai ruokakassien kotiinkuljetuksella. Tiedot löytyvät osoitteesta www.salo.fi/korona-apu.

Kaupungintalo, vanhuspalveluiden palveluohjausyksikkö (Tehdaskatu 4), liikuntatoimisto (Perniöntie 7) ja Salon monipalvelupiste TYP (Salorankatu 5–7) ovat suljettuina maanantaista 23. maaliskuuta lähtien pääsiäismaanantaihin 13. huhtikuuta asti.

Toimipisteet palvelevat asiakkaita ajanvarauksella, puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta tai soittamalla kaupungin vaihteeseen numeroon 02 7781.

Sosiaalipalveluja järjestetään poikkeusoloista huolimatta. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että kiireelliset palvelut turvataan ja asiakasturvallisuus säilyy.

Koronavirustilanteen vuoksi kunta voi poiketa sosiaalihuoltolaissa tarkoitetusta palvelutarpeen arvioinnista. Kiireellisen avun tarpeen arvioinnista ei poiketa.

Kunnan on varmistettava henkilön välttämätön toimeentulo ja huolenpito. Iäkkäiden ihmisten ja erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden palvelutarpeen riittävästä arvioinnista huolehditaan.

Asiakastyössä otetaan entistä laajemmin käyttöön etäkontakteja. Syynä ovat hallituksen etätyömääräykset.

Palveluohjausta toteutetaan 13. huhtikuuta ensisijaisesti vain puhelimitse. Numero on 044 778 3121.

Koronaepidemian vuoksi sairaana tai sairaan lapsen kanssa ei pidä saapua sosiaalipalveluiden vastaanotolle.

Terveyspalveluissa kiireetöntä ja ennalta ehkäisevää vastaanottotyötä vähennetään Salon kaupungin tiedotteen mukaan hallitusti, ja työvoimaa siirretään kiireelliseen vastaanottotyöhön.

--

Linkki kaupungin sivustoille

https://www.salo.fi/

 

Kommentoi kirjoitusta.

kaik peruttu!

Keskiviikko 18.3.2020 klo 10:36

Kaik peruttu! Melkein kaikki..

Minulle kyllä passaa, että koronan kukistamiseksi tehdään kaikki mahdollinen. Nyt yritetään koronallekin karanteenia:

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/valmiuslain-kayttoonottoasetus-eduskunnalle

Sunnuntaina totesin, että pysyttelen kotona. Muutamat allakan kulmaan merkityt jutut olen aikoja sitten perunut. 

Kun lapset olivat pieniä, niin heille tuli määräyksen poikasia joskus annetuksi. Nyt on näköjään osat vaihtuneet. Eilen viimeksi tuli tiukka whatsapp tööttäys Keskimmäiseltä: "Älä ota mitään riskejä!" En ota, en. Olen kiltisti. Kauppaan minun ei ole tarvis mennä, sillä jos ruoka- ym. tarvikkeista puutetta pukkaa, niin Vanhin lapsista niitä hakee ja tuo tai Miniä. 

Lenkillä kyl meinaan käydä. En asu yleisen tien varrella, joten eiköhän tässä aika lailla yksikseen saa tietä pitkin mennä sauvotella. Ei ole tähänkään asti vastaantulijoitten ruuhkaa ollut, ei ohi pyyhältäviäkään. 

 Eilen sain inspiraation pestä ikkunoita. Niitä riittää tällekin päivälle. Voisin tietysti niinkin tehdä, että pesen vain yhden ikkunan per päivä. Sillä tavalla etenisin KoronaPäivissä noin vaan ja kevyesti kaks viikkoa eteenpäin. Imuroimisesta ei tartte murhetta kantaa. Roosaksi ristimäni robotti on sen työn tehnyt jo viime vuoden elokuusta lähtien . Ikkunapesua avustava välinekin on. Se on Kärcher.

Jospa komentaisin itseni töihin!!

Kommentoi kirjoitusta.

Saa äänestää

Tiistai 17.3.2020 klo 14:06

Kyllä meillä tässä maassa vaaleja piisaa. On eduskuntavaalit, presidentin vaalit, europarlamenttivaalit, maakuntavaalit ja kuntavaalit.

Nyt kun ilmoitan, että saa äänestää, niin en tarkoita mitään noista edelläolevista. Nyt tarkoitan osuuskaupan vaaleja.Tällä alueella se tarkoittaa Suur-Seudun Osuuskaupan edustajiston vaaleja. 

Minä olen ehdokkaana numerolla 18. 

Äänestys alkoi eilen 16.3.2020 ja päättyy 31.3.2020.

Käytössä on suora vaalitapa. Äänet menevät suoraan henkilölle, jota äänestät. Netittömiä tämä äänestys ei suosi. Nyt ollaan sähköisen äänestämisen varassa. 

https://www.s-kanava.fi/web/sso/osuuskauppavaalit

1 kommentti .

Kummallista!

Sunnuntai 15.3.2020 klo 23:42

Niinpä niin. 

Kaupunginjohtajamme Lauri Inna katsoo, että Jari Niemelä on paras mahdollinen Salon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajaksi. 

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204359-16

Kaupunginhallitukselle 16.3.2020 menevä ehdotus on tällainen:

Kaupunginjohtaja: 

Kaupunginhallitus päättää valita sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virkaan oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Jari Niemelän. Esitys perustuu kokonaisarviointiin, jossa on otettu huomioon Niemelän koulutus ja monipuolinen työkokemus kunnallishallinnon asiantuntija- ja johtotehtävistä. 

Jari Niemelällä on työkokemusta Salon kaupungista yli 10 vuoden ajalta, josta lähes kolme vuotta apulaiskaupunginjohtajan tehtävässä. Apulaiskaupunginjohtajana hän on vastannut myös niistä tehtävistä, joita sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja tulee tekemään. Niemelä on apulaiskaupunginjohtajana osallistunut Salon sote-valmisteluun niin kaupungin kuin maakunnankin tasolla ja tässä roolissa hän on luonut hyvät verkostot. Niemelä tuntee Salon toimintaympäristön ja sosiaali- ja terveyspalvelujen haasteet. Niemelä on erittäin sitoutunut Salon kaupunkiin. Ottaen huomioon Salon kaupungin organisaation koon ja organisaation laajuuden, sekä Salon sairaala 2023 –kärkihankkeen menestyksekkään hoidon, Jari Niemelällä on parhaimmat edellytykset tehtävän hoitamiseen. 

Lisäksi arvioinnissa on otettu huomioon Niemelän testaukseen perustuva soveltuvuus virkaan sekä haastattelussa esiin tulleet henkilökohtaiset ominaisuudet. 

Vähän täydennystä saadaan sentään Salon Seudun Sanomista toimittaja Käiväräiseltä

https://www.sss.fi/2020/03/jari-niemelaa-esitetaan-salon-uudeksi-sote-johtajaksi/¨

x)

mm. 

Jari Niemelä sai vuosi sitten kaupungilta varoituksen viranhoitoon liittyvien velvollisuuksien laiminlyönnistä. Varoitusta edelsi eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen huomautus. Huomautuksen sai Niemelän lisäksi Salon kaupunginhallitus.

Salo perusti tilannetta selvittämään tilapäisen valiokunnan, joka antoi Niemelälle varoituksen. Samalla se kehotti Lauri Innaa valvomaan paremmin alaistensa toimintaa.

Tilapäisen valiokunnan selvitys annettiin 20.5.2019:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20194208

Patistuksia tuli siis kaupunginjohtajallekin. Että pitää paremmin valvoa alaistensa toimintaa. http://salo.oncloudos.com/kokous/20194208-4-1.PDF 

xx)

Miten sellainen jokapäiväisesti onnistuu, sitä ei tilapäinen valiokunta tainnut sen kummemmin miettiä. 

--

Edellisessä blogissa ihmettelin milloin ja kuka on Niemelälle viimeisimmän virkamääräyksen apulaiskaupunginjohtajan avoimen viran hoitoon antanut.

Jos se on kaupunginjohtaja, niin eikö se olisi jossain vaiheessa pitänyt tuoda kaupunginhallitukselle tiedoksi ihan niinkuin edelliselläkin kerralla? 

Onko käytäntö jossain vaiheessa muutettu? 

Hain määräystä kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjoista ”muut mahdolliset asiat” -kohdista, myös kaupunginjohtajan ja muiden viranhaltijoiden päätöksistä, mutta en sellaista löytänyt, en vuodelta 2019, en myöskään vuoden 2020 ensimmäisten kokousten osalta. 

Joko en vaan huomannut tai voisiko olla, ettei sellaista ole! 

--

Ja sitten vielä: 

Jos Jari Niemelää ei sote -johtajaksi valittaisi, niin kyllä hänen työnsä Salon kaupungissa jatkuisi. Hän palaisi alkuperäiselle paikalleen eli kaupungin lakimieheksi. Kaupunginjohtajan hehkuttama "Niemelä -tarve" esim. Salon sairaala 2023 –hankkeessa voitaisiin hoitaa siten, että Niemelä nimitettäisiin siihen työryhmään kaupunkia edustavaksi jäseneksi. Uusi sote -johtaja, kuka nyt olisikaan, saisi rauhassa keskittyä ja opetella varsinaista tehtäväkenttäänsä.

Kaupunginjohtajan ehdotus maistuu etukäteen sovitulta. Maistuu sovitulta ihan siitä lähtien kuin sote -johtajan paikka on avoimeksi julistettu! 

Tiedän, että en ole ajatusteni kanssa yksin.

--

x) myös muutama kommentti näkyy, vaikka ei olisi digilehden tilaaja

xx) tätä löytyy linkin takaa

 "Kaupunginjohtaja kantaa kokonaisvastuun kaupungin työnjaon selkeydestä ja vastuista sekä vastaa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimeenpanosta ja tuloksellisuudesta. Kaupunginjohtaja päättää, mitä asioita kaupunginhallituksen käsittelyyn viedään ja miten kaupunginhallituksen asioista tiedotetaan. Tilapäisen valiokunnan käsityksen mukaan kaupunginjohtaja Lauri Innaa ei ole riittävästi informoitu kummankaan kantelun todellisesta sisällöstä. Tilapäisen valiokunnan mukaan kaupunginjohtaja Lauri Innan tulee kiinnittää huomiota alaistensa toiminnan valvontaan ja asioiden oikea-aikaiseen tiedottamiseen." 

4 kommenttia .

Sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan valinta

Sunnuntai 15.3.2020 klo 21:49

Esityslista pitäisi olla oikein. 

Sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan valinta-asiassa asian esittelyssä ja kaupunginjohtajan ehdotuksessa näkyy olevan, että Jari Niemelä on apulaiskaupunginjohtaja.

Ei ole.

Hän on tehtävässä avoimen viran hoitaja. Vakituinen ja esim. kaupunginhallituksen valitsema hän ei ole ollut! 

Ja vielä.

Milloin ja kuka on Niemelälle viimeisimmän virkamääräyksen em. tehtävään ajalle 1.1-31.3.2020 antanut? Edellinen määräys, sen, jonka minä löysin, se päättyi 31.12.2019!

Pidetäänköhän tässä itsessään selvyytenä, että Jari Niemelä tehtävän saa, kun mitään alkamispäivääkään ei ole esitetty? 

Virka täytetään ehdollisena, että hakija esittää terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.


3 kommenttia .

mitä tänään?

Sunnuntai 15.3.2020 klo 15:38

Mitä tänään? No ei ainakaan mitään erityistä hyvää koronan kannalta. Aina vaan määräykset tiukentuvat. Ainakin muualla maailmassa.

KoronaPäivä 74: Itävalta kieltää yli viiden ihmisen tapaamiset

Britanniassa yli 70-vuotiaat joutuvat pian menemään omatoimiseen karanteeniin.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/4d91358f-a125-45f2-9e4a-ba9534464fda 

Mitähän meidän naisemme hallituksessa asiasta ajattelevat? Kuullaanko tänäänkin ehtoon uutisissa vain ”emme ole vielä valmiuslaki -tilanteessa” ym. seliseliä?

Esim. Virossa on vähemmän koronatartuntoja kuin mitä Suomessa, mutta siellä meinataan pistää rajat kiinni. Tanska on jo sulkenut. Ja Norja sulkee lentokentät ja satamansa. Miksei meilläkin?

Minä pysyttelen edelleen kotona, enkä kutsu ketään edes kyläilemään. Kauppaankan ei ole tarvis mennä. Olen siis omatoimisessa karanteenissa. Aika ei pitkäksi pääse, sillä tekemättömiä töitä minulla riittää ihan kyllästymiseen asti!

Voi kun ylioppilaskirjoitukset sentään saataisiin läpi vietyä! Peukut pystyyn kaikkien kirjoittavien puolesta.

--

Koronavirus kartalla alkaa olla aika hurjan näköinen:

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5b9d7857-99e3-4dd5-961e-8f411ad25fc0

Kommentoi kirjoitusta.

ohjeistuksia ja määräyksiä

Lauantai 14.3.2020 klo 23:51

Ei tässä mitään kivoja uutisia eteemme työnnetä, ei kotoseudulta, eikä maailmalta:

https://www.sss.fi/2020/03/yo-kirjoituksia-vauhditetaan-salon-lukion-rehtori-koeaikataulu-on-karmea/ 

Ylioppilaskirjoituksia vauhditetaan – Salon lukion rehtori: koeaikataulu on karmea

https://www.sss.fi/2020/03/salo-peruu-ikaihmisten-ja-erityisryhmien-liikuntaryhmat/

Salo peruu ikäihmisten ja erityisryhmien liikuntaryhmät

https://www.sss.fi/2020/03/salon-syty-laittoi-toimistonsa-oven-sappiin/

Salon Syty laittoi toimistonsa oven säppiin


https://www.sss.fi/2020/03/salon-kulttuuriseminaari-ja-gaala-peruttiin/

Salon kulttuuriseminaari ja -gaala peruttiin

https://www.sss.fi/2020/03/salon-kansalaisopisto-keskeyttaa-kurssinsa-riskiryhmien-vuoksi/

Salon kansalaisopisto keskeyttää toimintansa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006438999.html

Tanska ja Puola sulkevat lauantaina rajansa ulkomaalaisilta koronaviruksen vuoksi


https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/bae48e56-f8e7-4845-96ab-44b216d476c9

Espanjaan julistettiin hätätila ja ulkonaliikkumiskielto 


https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/norja-sulkee-kaikki-lentokentt%c3%a4ns%c3%a4-maanantaiaamuna-%e2%80%93-

Norja sulkee kaikki lentokenttänsä maanantaiaamuna

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/eef1dd64-3938-42b4-8cbc-815881481c9f

USA kielsi maahan matkustamisen Euroopasta 

Mutta:

Ei pelkkiä huonoja uutisia: Jo kahdeksan koronaan sairastunutta on parantunut Helsingissä

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/94bda098-1ca1-466e-a55b-b467e901d013

3 kommenttia .

Koo niinkuin korona

Torstai 12.3.2020 klo 16:14

"Hallitus suosittelee muiden kuin välttämättömien työmatkojen perumista ja lomamatkojen siirtämistä.”

Läheltä liippas!

Just kävin Tallinnassa. Jos olisi menopaluu nyt tulevana viikonloppuna, niin enpä taitais enää lähteä.

Tallinnassa 9.3.2020 satamaan mennessä en huomannut, missä mahdollinen kuumeen tunnistava laite oli, en takaisin päin tullessakaan. Käsidesiä kyllä oli tarjolla. Sitä oli Tallinnan päässä terminaalin ala-aulassa. Kätevän oloinen laite tiputteli ainetta käsille, eikä tarvinnut koskea mihinkään purkkiin tai pulloon.

Käsidesi on tosi tuhtia ainetta. Kotiin tullessa kädet olivat aika ”korppuiset”, mutta se on pieni paha, jos tällä selviää, eikä korona käy kimppuun. Onneks minulla ei ole lähiviikoille suunnitelmia mihinkään erityiseen kotoa poistumiseen. Nekin vähät menemiset-tulemiset mitä on, ne voin siirtää tai kokonaan peruuttaa.

Pärjäillään Ystävät! Seurataan ISOsten päättäjien ohjeistuksia!

Kommentoi kirjoitusta.

1567

Keskiviikko 4.3.2020 klo 13:19

Salossa on 1567 asukasta vastannut henkilöliikennetutkimukseen vuonna 2016. Tulokset on julkaistu 20.2.2018

https://www.salo.fi/attachements/2018-04-10T14-01-1292.pdf?

Edellä olevan linkin takaa löytyy mielenkiintoista luettavaa!

Kaupunkikehitysjohtaja olisi tykännyt, että tutkitaan taas

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204345-21

Merkittiin, että kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi oli kokouksen alussa selostamassa viranhaltijapäätöstä 3 § / 28.1.2020 “Osallistumispäätös, valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus 2021, Salon seudun lisäotos”, joka oli jäänyt pöydälle 3.2.2020 pidetyssä kokouksessa. Mikko Lundén esitti Simo Vesan kannattamana. että kaupunginhallitus käyttää otto-oikeutta em. päätökseen. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

mutta

kaupunginhallitus oli 2.3.2010 toista mieltä! Tutkimusta ei tilata!

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204358-8

Hyvä päätös. Onhan tuo vastaajien määrä ollut todella, todella vähäinen. En tiedä, mitä tutkimus vuonna 2016 maksoi, mutta tämä uusin olisi maksanut 57370 rahaa. Sille summalle löytynee ihan muuta käyttöä. Esim. Helsingintieltä ja Turuntieltä, lähinnä tuossa keskusta-alueella, voisi muutaman pahan autoja haittaavan krotin paikata.

Kommentoi kirjoitusta.

ihmettelen, ihastelen, toivoisin

Sunnuntai 1.3.2020 klo 17:39

https://www.sss.fi/2020/02/sss-kysyy-mita-mielta-olet-salon-keskustan-ilmeesta-missa-ovat-lempi-ja-inhokkipaikkasi/

Salon keskustan ilme puhuttaa säännöllisesti kaupunkilaisia. Voisiko rapistuville julkisivuille tehdä jotain? Onko jokiranta arvoisessaan kukoistuksessa?

Toisaalta monilla on myös suosikkipaikkansa keskustassa. Torista puhutaan ylpeydellä, mutta mistä löytyvät keskustan muut helmet?

Kerro meille, mitä mieltä olet Salon keskustasta. SSS:n toimitus hakee vastaukset lukijoita askarruttaviin kysymyksiin ja kokoaa aiheesta jutun.

--

No juu. Kyl mää vastasi. Sain oikke kuittaukse: Kiitos osallistumisesta!

Vähän oli semmoset kysymykset, että ei oikein tiennyt, miten vastaisi, miten sanansa asettaisi. Voi olla, että osin meni asian vierestäkin, mutta menkööt. Tällaistä tekstiä lähti meikäläiseltä:

Tätä ihmettelen Salon keskustassa:

Näittenkö suunnitelmien pohjalta tässä kaupungissa edetään?

https://www.salo.fi/attachements/2015-12-21T09-30-4576.pdf

https://www.suunnitelma.info/salo/

- löytyvät täältä: https://www.salo.fi/liikennejakartat/kadutjaliikennesuunnittelu/

Mihinkähän tarpeeseen nyt menossa-tulossa oleva "Katusuunnitelmien muutokset: Inkerinkatu sekä Kirkkokatu ja Rummunlyöjänkatu välillä Siltavoudinkatu-Inkerinkatu" perustuvat? Edellä oleviin vuoden 2010 suunnitelmiin vai?

Yhtäällä parutaan rahan puutetta, mutta toisaalla voidaan noin vaan käyttää 300 000 rahaa, joka sekään ei vielä em. toteutukseen tule riittämään. Ennemmin uutta asfalttia Turuntielle ja Helsingintielle. Muutamat kohdat autojen ajoväylällä ovat todella pahassa kunnossa!

Tätä ihastelen Salon keskustassa:

Ihan keskustassa ei nyt niin ihmeemmin ihasteltavaa ole. Torin ympäristö on ei -toripäivinä ankea. Tykkipuisto on kesällä kaunis, mutta Mariankatua reunustavat isot kukkaruukut (turvallisuus tai miksikä esteeksi ne nyt tarkoitettu on) ovat todella rumat. Ne ovat väärän malliset (ovat terävän kulmikkaat, todella kolhot, olisivat edes neliskanttiset). Fengshuista ei ole tietoakaan!

Asioita, joita toivoisin lisää Salon keskustaan:

Esim. torille käsi- ym. tuotteitaan myyville myyntikojuja vuokrattavaksi. Voisivat olla vaikkapa käytössä olleiden vaalimökkien näköisiä. Jos sellaisia olisi ja ne nätisti torin johonkin kolkkaan vierekkäin sijoitettaisiin, niin ne toisivat piristystä torin muutoin nuhruiseen ilmeeseen.

Jokiristeilyjä olen jo joskus toivonutkin. Keskustasta pääsisi Vuohensaareen ja takaisin ja pidemmällekin. Vastaavia turistipyydyksiä on muualla päin Suomea, siellä missä järvi, joki tai meri paikkakunnan kylkiäisenä on. On se nyt kumma, miksei sellainen Salossa toimisi.

--

Salo.fi -sivustoilla lupaillaan mm. tällaista: "Yhdessä kehittämällä viihtyisyyttä Salon kaupunkikeskustaan".

Ovatko nämäkin jääneet vain lauseiksi cityn sivustoille? 

"Moneen keskustan viihtyisyyteen vaikuttavaan tekijään kaupunki pystyy vaikuttamaan vain välillisesti mahdollistamalla toimenpiteitä. Nuorisovaltuusto on luvannut muun muassa ottaa koppia Steissin ilmeen kohentamisesta. Syksyllä käynnistyy oppilaitosyhteistyö uuden tarinallisen kävelyreitin rakentamisesta Salon keskustan vanhojen rakennusten ympärille. Tavoitteena on tuoda rakennusten historiaa houkuttelevasti esille niin asukkaille, vierailijoille kuin ryhmämatkailijoille. Ideat joen varren tai kävelykadun aktiviteeteista, mm. sup-lautavuokraamo, vesibussi Vuohensaareen tai popup-kävelykatu, kaipaavat aktiivisia toimijoita, yrittäjiä tai yhteistyötä."

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »