puretaan, ei pureta, kuis tässä nyt näin käy!!

Keskiviikko 22.5.2024 klo 16.17

Salolaista päätöksentekoa pahimmillaan vai pitäisikö tulkita, jotta parhaimmillaan?

Plarasin cityn kokoussivuja. Että mitä ovat viime aikoina aikaiseksi saaneet hallituksessa, valtuustossa ja lautakunnissa sekä jaostoissa. Olisi monessakin kohdassa ollut "piänt ihmettelemist", mutta tähän pysähdyin:  Meri-Halikon koulun rakennuksia ei puretakaan.

Simmottis!!

Ensin päätetään, jotta purkuun vaan, mutta kun joku taho tykkää, että korjattavissahan tuo, niin sitten perutaan pyhät päätökset. 

Kyllä meillä osatataan!

 

Meri-Halikon koulun rakennusten purkupäätöksen kumoaminen ja rakennusten myynti Angelniemen kyläyhdistys ry:lle

Tekninen lautakunta 15.05.2024 § 50 2809/10.00.02.00/2024

Angelniemen kyläyhdistys on esittänyt kiinnostuksensa ostaa Meri-Halikon koulun vanhemman koulurakennuksen ulkorakennuksineen. Rakennukset sijaitsevat Kokkilantien itäpuolella, kiinteistöillä 734-448-2-1, 734-536-1-3 ja 734-536-1-6. Kyläyhdistys on toimittanut kaupungille ostotarjouksen, jossa se esittää ko. rakennusten ostohinnaksi 100 euroa ja neuvottelevansa erikseen tontin vuokraamisesta 50 vuoden vuokra-ajalla.

Ostotarjouksessaan kyläyhdistys esittää lisäksi, että kaupunki korjaa lämmitysjärjestelmän vahingot ennen kauppaa. Kaupunki on korjannut tiedossaan olevat lämmitysjärjestelmän vahingot, mutta ei voi taata, että lämmitysjärjestelmä olisi kaikilta osin toimintakuntoinen.

Ostotarjouksen mukaan kyläyhdistyksen tarkoituksena on säilyttää kylän rakennus- ja kulttuuriperintöä, jolloin alueen historiallinen arvo säilyy. Rakennusten säilyttäminen kyläyhteisön käyttöön ja myynti kyläyhdistykselle olisi myös kaupungin strategian mukaista tukien eläviä ja yhteisöllisiä kyliä sekä säilyttäen osaltaan kylän elinvoimaisuutta.

Salon kaupunkikehityslautakunta on 3.10.2023 (§ 151 3792/00.01.02.02/2023) päättänyt purkaa ko. rakennukset tarpeettomina. Kyläyhdistys esittää purkupäätöksen kumoamista kyseisten rakennusten osalta ja rakennusten myyntiä ostotarjouksensa mukaisesti.

Esittelijä Tekninen johtaja

Päätösehdotus

Tekninen lautakunta 1) päättää kumota aiemman purkupäätöksen ko. rakennusten osalta. 2) esittää edelleen kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle rakennusten myymistä kyläyhdistykselle ostotarjouksen mukaisesti kuitenkin niin, että kaupungille ei jää mitään velvoitteita tai vastuita rakennusten kuntoon tai käytettävyyteen liittyen. Lisäksi tontin vuokrauksesta tulee sopia erikseen. Purkupäätöksen kumoaminen on ehdollinen sille, että kaupunginvaltuusto antaa luvan myynnille ja kauppa syntyy. 

Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta heti kokouksessa.

Päätös

Tekninen lautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.

Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta heti kokouksessa.

Siis toisen roska, toisen aarre. Tietoa löytyy myös Salon Seudun Sanomista ja ainakin rakennuksen näkee, jos ei digiSalkkaria ole! 

Kommentoi kirjoitusta.

meil yritetään tai sitten ei

Torstai 16.5.2024 klo 15.19

Kuinka moni muistaa tällaista uutista?

Salon tuleva kaupunginjohtaja odottaa innolla yrittäjien toimintaympäristön kehittämistä

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen aloittaa vuoden vaihteessa Salon kaupunginjohtajana. Yritysmaailman hyvin tunteva Nissinen korostaa matalan kynnyksen yhteistyötä yrittäjien kanssa. Kärkitavoitteina on tehdä työtä yritysten toimintaedellytysten eteen ja lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia Salon alueella.

Tero tuli ja jostain syystä, syystä, jota ei kaupunkilaisille kerrottu, lähti pois melkein saman tien!

Tuli vaan mieleen Nissinenkin, kun luki tätä uutista: Salo on sijoittunut yrittäjäystävällisyysvertailussa sijalle 17. Vuonna 2022 kaupunki on ollut sijalla kahdeksan ja vuonna 2020 kolmantena.

Vuoden alusta kaupungin elinvoimajohtajan jakkaralle päässyt Mika Mannervesi hakee syitä tilanteeseen omalla tutulla tyylillään, siis: kyllä tähän joku syy tai syyllinen löytyy. Elinvoimajohtaja vihjaisee, että kaupungin pitää pohtia, onko sen viestinnässä ongelmia. Elinvoimajohtaja ei totea, jotta olisiko, vaan täräyttää suoraan: onko.

Minä olen sitä mieltä, että elinvoimajohtajan kannattais mennä peilin eteen ja kysyä: "mitähän mun tarttis tässä asiassa tehdä?" Ja cityn päättäjien kannattais kysyä, miksvarten, mitä tehtävää varten meillä on elinvoimajohtaja.

 

 

4 kommenttia .

tilintarkastuspöytäkirja

Torstai 9.5.2024 klo 23.40

Viime vuoden alussa Salon kaupungin tilintarkastajana aloittanut yhtiö on löytänyt Salon tilinpäätöksestä 2023 miljoonaluokan virheitä. Salon Seudun Sanomat kertoi asiasta 29.4.2024. Puutteita pukkaa, mutta kaupunginjohtaja antaa ymmärtää, jotta nou hätä, kyse ei ole väärinkäytöksistä.

Asia on tarkastuslautakunnan 15.5.2024 pidettävän kokouksen esityslistalla

Koko tilintarkastuspöytäkirjan voi lukea täältä.  

Kannattaa lukaista!

 

1 kommentti .

varhamaista päätöksentekoa

Torstai 9.5.2024 klo 22.43

Jatkanpa edellistä.

 

Kuntajakoselvittäjä Arto Kosken laatimasta selvitysosasta voi kaapata esille melkein mitä vaan, esim. tämän

7.3. Yhdistymisen perusedellytykset Kuntien yhdistymisen perusedellytyksillä on todettu olevan keskeinen merkitys yhdistymisen lopputulokseen (Koski 2004: 29). Sijainti on yksi perusedellytyksistä (taulukko 9). Salon seudun sijainti Helsinki-Turku kehityskäytävällä on hyvä ja kokonaisuutena tarkastellen se on kasvualuetta. Toinen tärkeä yhdistymisen perusedellytys on kuntien suuntautuminen eli se, että yhdistyvät kunnat ovat samaa toiminnallista aluetta. Salon seudun kymmenen kuntaa muodostavat yhteisen työssäkäynti- ja asiointialueen. Tosin pääkaupunkiseudun levittäytyminen moottoritien suunnassa HelsinkiTurku -akselilla näkyy muun muassa työssäkäyntiliikenteessä Suomusjärvellä ja Kiskossa. Tämä pääkaupunkiseudun levittäytyminen Turun suuntaan ei heikennä alueen kaakkoisten osien asemaa, sillä uuden kunnan pääkaupunkiseutua lähinnä oleva alue ei jää syrjään, vaan kehittyy.

ja sitten ihmetellä, miten on mennyt.

Eiköhän se ole niin, että entiset alueen kunnat, nykyiset kaupunginosat, niiden asukkaat ovat saaneet tyytyä siihen, että vanhan Salon keskustaa kyllä kehitetään, viimeisimpiä Inkerinkadun katusaneeraus (ja jatkeeksi halutaan vielä silta), mutta kun ajetaan ulos keskustasta vaikkapa vain 10 km, niin kehittämisten kanssa on vähän niin ja näin. Kysynpä vaan, miten on edetty esim. vaikkapa jo vuonna 2016 hyväksytyn Salon kaupungin kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelman kanssa.

Sote -palvelut menivät, kun hyvinvointialue Varha ne vei. Sinne meni myös palveluista päättämisen valta, mutta mm. koulutus ja varhaiskasvatus, kulttuuri-, nuoriso-, kirjasto- ja liikuntapalvelut jäivät. Kuinka moni päättäjä huomaa, että niistä päättämisessä on luisuttu varhamaiseen tyyliin?

Kouluja halutaan lakkauttaa, mutta mietitäänkö, parutaanko välimatkoja. Ei tietenkään. Koululaisethan saavat bussikuljetuksen vielä jäljelle jääviin kouluihin. Eikä silläkään niin väliä, vaikka bussissa istumista olisi liian kanssa. Bussit kulkevat maalta keskustaan, mutta ei vahingossakaan niin, että keskustassa asuvat koululaiset kulkisivat maaseudulle päin. Miksei oppilaita voida tasata, jotta maaseudun koulut säilyisivät? 

Kun sote -asiat olivat kaupungin päätöksenteon alla, niin ei niissäkään välimatkoista ihmeemmin välitetty. Nyt kun Varhan virkamiehet ja päättäjät sorkkivat palveluihin ja kilometrit paikasta toiseen kasvavat, niin ollaan niin niin huuli rullalla että!  Varhan kilometrejä ei peukuteta, mutta kaupungin omille kyl peukku nousee ja korkealle!

VoiVoi. Taas mää motkotin!

2 kommenttia .

Häät peruttu

Torstai 9.5.2024 klo 20.30

Voi olla, että olen joskus aikaisemminkin käyttänyt em. otsaketta, tai ainakin sinne päin, mutta olkoot, menkööt taas noin.

Kuntalehti kertoo, että Virolahden ja Haminan piti liittyä toisiinsa 1.1. 2025, vaan kuinkas kävikään.

Haminan valtuusto on ollut liitoksen kannalla, äänin 35-8, mutta Virolahden valtuusto on päättänyt, äänin 14-7, että siellä jatketaan itsenäisenä kuntana.

Virolahtelaiset ovat vielä viime syksynä olleet liittymisen kannalla, mutta kun olivat saaneet liitossopimuksen eteensä, mieli muuttui. Valtuuston puheenjohtaja on todennut, jotta siinä on liikaa "kuntalain mukaista sananhelinää".

Sananhelinäähän noissa on pruukannut olla. Oli täällä meilläkin:

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-selvitysosa.pdf

Kommentoi kirjoitusta.

SSS NettiLehti

Torstai 2.5.2024 klo 12.18

"Se olisis nyy täsä." Nimittäin Salon Seudun Sanomien NettiLehti:

https://www.lehtiluukku.fi/lue/salon_seudun_sanomat/1.5.2024/374028.html

"Salon Seudun Sanomat ilmestyy vappuna digitaalisesti. 1.5. ilmestyvä näköislehti on keskiviikkona ja torstaina vapaasti luettavissa.

2.5. ei ilmesty lehteä, mutta uutisointi Salkkarin verkkosivuilla pyörii aamusta asti. Painetun lehden normaaliin rytmiin palataan jälleen perjantaina."

--

No ei ole mun juttu tuollainen lehti!!!!

Aamukaffee ei maistu miltään, jos siinä samalla juodessa täytyy jotain älylaitetta hiplata. Ja mitäs sit, jos vaikka kaffeekuppi kaatuisi? Olisi älylaite kerrasta pilalla.

Minä haluan paperisen salkkarin!!!!  Ainakin silloin, kun olen kotona. Reissuilla ollessa on tilanne vähän toinen. Silloin on tyydyttävä nettilehteen.

Odotan perjantaita kuin kuuta nousevaa!

1 kommentti .

kylmää kyytiä karkeille ja vähän muullekin

Lauantai 20.4.2024 klo 11.21

Salolainen karkkikauppias makeisverosta: ”Ihan katastrofi koko toimialalle” – pahimpana pelkona asiakkaiden kaikkoaminen ja liikkeen sulkeminen

Hallitus on päättänyt, että makeisten ja suklaan arvonlisäveroa korotetaan. Onhan tuo aika reipasta meininkiä, jos 14 prosentista päädytään 25,5 prosenttiin.

Nooh, minua tuo ei rasita, sillä en ole ihmeemmin karkkien tai yleensäkään makean perään.

Kommentoin samalla tyylillä, kun aikoinaan yks matkaopas. Matkalla ollut kysyi, missä olisi lähin kampaamo. Opas vastasi, jotta en tiedä, kun en käy kampaajalla!

--

Sikapossun lihasta on myös noussut meteliä. Maataoustuottajien etujärjestö katsoo, että ”markkinajohtaja raivaa valikoimiinsa tilaa yhteispohjoismaiselle halpamerkille”.

Kyseessä on S-ryhmän Coop-uudistus. Tässäpä tätä: https://www.s-kaupat.fi/sivu/coop

Mutta minkäs teet? "Coop-tuotteet hankitaan pohjoismaisten osuuskauppojen yhteistyönä"

Yhteistyö on aina, ainakin olevinas kova sana! Sitä EU:ssakin hehkutetaan! 

5 kommenttia .

millä perusteella?

Perjantai 19.4.2024 klo 22.57

Salon Seudun Sanomien tätä mieltä -palstalla Heli Hallivuori kysyy tänään: Millä perusteella juuri keskustaan tarvitaan uusi silta? Hallivuori haluaisi tietää, mitkä syyt puoltavat Helenankadun sillan rakentamista. Miksi se on maankäyttöpalveluiden johtaja Raimo Inkisen mielestä kaupungin ykkösponnistus? 

Edellisen kerran Hallivuori on siltojen rakentamista ihmetellyt 17.3.2024: Ollikkala kaipaa uutta siltaa enemmän kuin keskusta

Tuskin Hallivuori mitään vastauksia saa. 

Muutama blogi taaksepäin totesin: Salolainen päätöksenteko on aina ollut omanlaisensa. Virkamiehet esittelevät ja luottamushenkilöt hyväksyvät. Mukista ja motkottaa saa, mutta pääsääntöisesti edetään virkamiesten tahdon mukaan.

Virkamiesten tahdon mukaan nytkin edetään, kun puhutaan uuden sillan rakentamisesta Inkerinkadulta joen yli Helenankadulle. Eihän tämä muuta ole kuin suoraa jatkoa päättäjiemme talousarvio 2024 päätökselle, jossa hyväksyttiin 805 000 rahaa käytettäväksi Inkerinkadun ja Kirkkokadun alueen katualueiden saneeraukseen. Kun nuo on toteutettu, niin sitten tulee kova kiirus ja tarve päästä joen yli.

Valtuusto on sillan rakentamisen jo puoliks hyväksynyt, plus rahat. Se hyväksyttiin siinä samassa rytäkässä, kun hyväksyttiin asuntomessujen hakeminen. Mm. tällaista tekstiä löytyy: Kevyen liikenteen silta Inkerinkatu-Helenankatu 500 000 - 2 000 000 € riippuen toteutustavasta.

Hallivuorelle sanoisin, jotta tämä nyt vaan on tätä Salo -cityn muutamien virkamiesten PakkoSaadaSarjaa. Silta -päähänpinttymä oli pitkään jo kaupunkikehityspalvelun tulevaisuuslistoilla, kun se vielä "hengissä"oli. Nyt ei ole kaupunkikehitysjohtajaa eikä -lautakuntaa, nyt on elinvoimajohtaja ja - jaosto, mutta meno ja meininki jatkuvat ihan niinkuin ennenkin. Valitettavasti!

--

https://www.sss.fi/2023/12/tata-mielta-ei-plussapisteita-paattajille-inkerinkadusta/

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2601165#album_selector

2 kommenttia .

totuuksia

Torstai 18.4.2024 klo 15.20

Näin justiinsa: Kyllä numerot löydetään, jos hanke halutaan

En tiedä avautuuko linkki kokonaisuudessaan, mutta minulle aukesi. Enkä ole Hesarin tilaaja!

Tämän päivän Salon Seudun Sanomissa oli ilmoitus, että täällä jossain on tapahtuma, joka tuottaa melua, meteliä. Siitä varotetaan.

VoiVoi, mikä melu ja meteli sitten syntyy, kun Tunnin Junan rataa, anteeks Länsirataa ruvetaan rakentamaan. Räjäytellään mm. Lukkarinmäkeä halki poikki! Sitä meitin päättäjät eivät ole ajatelleet ei niin hetken vertaa. Kaupungintalollekin melu kuuluu varmasti oikein hyvin. Ja ikkunat helisee. Sit on kiva kysellä, kuka tämmöstä on päättänyt!!

Kommentoi kirjoitusta.

lohduton näky

Torstai 18.4.2024 klo 13.53

Lohduton näky:

https://www.sss.fi/2024/04/lohduton-naky-tupurissa-talta-paivakodin-palopaikalla-nayttaa/

Jotain lohdullistakin:

Tupurin päiväkodin kolmelle ryhmälle on löydetty paikat muista päiväkodeista.

Yksi ryhmä on päässyt Anjalan päiväkotiin, toinen Mesikämmeneen ja kolmas Ollikkalan päiväkotiin.

-- 

Tulee olemaan omanlaisensa opetuslautakunnan kokous, kun ensi viikolla kokoontuvat. On lautakunnan jäsenillä esityslista, mutta varmaan jo pohdittavaakin, mitä tehdään tuhoutuneelle päiväkodille. 

--

Salolainen päätöksenteko on aina ollut omanlaisensa. Virkamiehet esittelevät ja luottamushenkilöt hyväksyvät. Mukista ja motkottaa saa, mutta pääsääntöisesti edetään virkamiesten tahdon mukaan.

Saas nähdä, mitä Tupuriin esitetään. Korjataanko vai hylätäänkö kokonaan? Uutistiedon mukaan kaikki lapset ovat saaneet paikan.

Moni tavallinen kaupunkilainen, vaikka tilanteesta surullinen onkin, ajattelee jo, että jos kouluja lakkautetaan tuosta noin vaan: vähän oppilaita -perusteella, niin nyt saisi tässä kaupungissa olla päiväkotien lukumäärän tarpeissakin miettimisen paikka.

Vuonna 2023 on syntynyt 283 lasta!

https://salo10.oncloudos.com/kokous/2024584-8-82636.PDF , sivu 9 

--

Laitanpa nyt tämänkin linkin:

https://salo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen-toimipaikat/

3 kommenttia .

kiitoksii

Keskiviikko 17.4.2024 klo 12.07

Tällaista infoa 19.3.2024: https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2024/03/19/45943

Eilen julkaistiin tulokset: https://sso.fi/vaalit/

https://cdn.aok.wp.s-cloud.fi/uploads/sites/15/2024/04/16115209/sso-edustajiston-vahvistettu-vaalitulos-ja-kaikki-varajasenet-2024.pdf

Tässä edustajisto:  

https://cdn.aok.wp.s-cloud.fi/uploads/sites/15/2024/04/15123615/sso-edustajisto-2024-2028.pdf

Kiitoksi oikke paljo!!

Mul on ollu 249 äänestäjää plus mää ite!! Tuli tasaluku 250!!

Nyy takasi pihal ja hommiin!!

3 kommenttia .

pihahommii

Tiistai 16.4.2024 klo 15.18

Nyt ei kerkee kirjoittelemaan. Jos joku asia edes yrittää nostaa kiukkuvaihdetta kirjoittamisen asteelle, niin se lievenee, hetken päästä jopa unohtuu. Pihalla olen yrittänyt touhuta. Syksyllä jäi kaikki niin surkeasti riipin rääpin. Ja sitten tulikin jo talvi.

Eilen sain päähäni, että yhdelle kuuselle, joka oli muotoilusta huolimatta levinnyt ja levittäytynyt liikaa, koittaisi sen viimeinen päivä. Puolkuntoista moottorisahaa en uskaltanut käynnistää, mutta nou hätä, onhan mulla puukkosaha.   

Vähän oli työlästä hommaa, kun oksa kerrallaan kuusta pilkoin. Lopputulokseksi tuli puupatsas, melkein taideteos. Nököttäkööt nyt tuossa niin kauan, että tänne ilmestyy joku  moottorisahataitoinen!

1 kommentti .

ehdokkuutta pukkaa!!

Tiistai 9.4.2024 klo 14.18

Viime vuonna kehtasin julki motkottaa Salo srk -taloa: 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2023/01/01/42950

Nooh, tänä vuonna joku muu taho motkottaa vielä tylymmin:

”Tämä yllättää todella” – Salon seurakuntatalo on ehdolla vuoden rumimmaksi rakennukseksi

https://www.sss.fi/2024/04/tama-yllattaa-todella-salon-seurakuntatalo-on-ehdolla-vuoden-rumimmaksi-rakennukseksi/

Arkkitehtuurikapina järjestää em. kisan, mutta ei tartte pelkästään ruminta rakennusta ihmetellä, saa kauneintakin äänestää! Huah: tässä joukossa Salolla ei ole edustusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhusneuvoston toimintasääntö Salon kaupunki

Perjantai 5.4.2024 klo 17.52

Mitäs tähän sanot?

Vanhusneuvoston toimintasäännön päivittäminen

Kaupunginhallitus 08.04.2024 2039/00.02.14.10/2024

Valmistelija hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska

https://salo10.oncloudos.com/kokous/2024585-15-80401.PDF

Kommentoi kirjoitusta.

joka päivä parempaako?

Perjantai 5.4.2024 klo 16.17

Pistipä silmään. Pare kun en sano muuta!

Henkilöstöjaosto
Esityslista 05.04.2024 klo 08:30 -

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024611

Henkilöstöjaosto

Aika 05.04.2024 klo 08:30 - Paikka Sähköinen kokous

Käsiteltävät asiat § 

20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan tarkastaminen sekä tiedoksi antaminen kunnan jäsenelle

21 Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 

22 Kehittämissuunnittelijan nimikkeen muutos ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen

23 Tiedonhallinta-asiantuntijan tehtäväkohtaisen palkan määrittäminen

24 Työsuojelun yhteistoimintahenkilöstön täydennysvaalista tiedottaminen

25 Yksikössä työskentelevän varhaiskasvatuksen erityisopettajan palkkauksen määrittäminen

26 Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstö (Ovtes, Osio G), kasvatustieteen maisterin koulutuksen huomioiminen henkilökohtaisena lisänä

27 Projektikoordinaattorin, YKS-hanke, palkkauksen määrittely

28 Liikelaitos Salon Veden erikoisammattimiehen työn vaativuuden muutokseen perustuva määräaikainen palkanmuutos

29 Määräaikaisen vesihuoltoasentajan tehtävän perustaminen ajalle 1.5. - 31.12.2024, Liikelaitos Salon Vesi

30 Tiedoksi tulleet asiat

4 kommenttia .

ei ol kivaa!!

Keskiviikko 3.4.2024 klo 17.30

Onk tosika? oli tämän aamuinen tunne, kun ulko-oven aukaisi.

Toki kyllähän eilisillan sää -infot tätä lupailivat

2 kommenttia .

plätteläs

Lauantai 30.3.2024 klo 18.59

Nyt on pääsiäisen aika, eikä saisi kiukutella. Nooh, nostan tässä lupaamani muuten vaan esille. Lupasin, jotta "plätteläs"

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2607295

Siitä saa jotain selvääkin, jos klikkaa kohtaan alkuperäinen kuva.

--

Tässä linkki Salon Seudun Sanomiin. Jos olet digilehden tilajaa, niin näet juttuni täältäkin:

https://www.sss.fi/2024/03/mielipide-hoitopaikkojen-tarpeesta-kummallista-selittelya/

1 kommentti .

Kesää kohti 2024

Lauantai 30.3.2024 klo 15.18

Tällaista kirjoitin vuonna 2021: 

 

Euroopan parlamentti äänesti tiistaina äänin 410–192, että kellojen siirtelystä kesä- ja talviaikaan voidaan luopua vuonna 2021.

Uutinen on vuodelta 2019.

Selvä äänestyksen tuloshan se tuossa, mutta missä mättää, kun em. toteuttaminen on aina vaan tekemättä. Kelloa tarvitaan joka päivä, joten kai tuollaisen asian nyt muistissa pitäisi pysyä. Työn alla olevien asioiden alimmaisena se nyt ainakin on.

Kellojen siirtelyn lopettaminen on ollut alun perin Suomen aloite, mutta ilmeisesti siirtelystä luopumista ei ole käsitelty lainkaan. Suomalaismepit ovat antaneet ymmärtää (vuoden vanha tieto tuokin), että he ovat tilanteeseen pettyneitä!

Saa sitä olla pettynyt, mutta kysynpä vaan, onko pakko. Eivätkö suomalaismepit uskalla vaatia tai patistaa muita jäsenmaita mielipiteensä esittämiseen. Tavallinen kansalainen alkaa pikku hiljaa miettiä, jotta onkohan niitä muitakin EU -asioita, joissa nynneröidään ja tyydytään keskeneräisyyksiin.

Kesää kohti 31.10.2021! Siitä tykkään, mutta en viisarien siirtelystä!

Menkääs nyt suomalaismepit EU:n ulko-ovelle, sinne rappusten ylätasanteelle ja kertokaa isoon ääneen, että tästä kellojen kanssa vekslaamisesta on tultava loppu!

 

Nyt on kevät ja vuosi 2024.

Mitäs tässä muuta kuin pienen pieni päivitys.  

Korjataan tuo 31.10.2021 -kohta ja kirjoitetaan siihen 31.3.2024. 

Muita kohtia em. tekstissä ei tartte korjata, eikä päivittää!

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kesaa-kohti-2024/#comment-147278

1 kommentti .

selite vai sepite?!

Torstai 28.3.2024 klo 11.59

Aamulla, kun Antti Parpon "tätä mieltä" jutun luin, niin ihmettelin itsekseni, kumpaa näissä nyt on: selitettä vai sepitettä!

26.3.2024 Varha sai moitteita:  Varha karsii hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä – koko osasto lakkautettiin ja Anneli Pahta sai potkut

https://www.sss.fi/2024/03/varha-karsii-terveydesta-ja-hyvinvoinnista-anneli-pahta-sai-potkut/comment-page-2/

Tänään Antti Parpo, Varhan järjestämisjohtaja vakuuttaa salkkarissa, että tämä se totuus on: Varha satsaa järjestöyhteistyöhön ja jatkaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä

https://www.sss.fi/2024/03/varhan-jarjestamisjohtaja-varha-satsaa-jarjestoyhteistyohon-ja-jatkaa-hyvinvoinnin-ja-terveyden-edistamista/

Enemmänkin tuohon olisi tarvinnut infoa laittaa, sillä kaikille ei tule Salon Seudun Sanomia. Nyt vaan on semmonen päivä, etten kerkee. 

-- 

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille ja muistakaa viikonloppuna siirtää kellon viisareita kesää kohti!

Kommentoi kirjoitusta.

vanhustenhoitoa varhalaisittain

Tiistai 26.3.2024 klo 15.49

Varha: Hoivakoteihin on ohjattu ikäihmisiä liian aikaisin – jatkossa linja kiristyy

https://www.sss.fi/2024/03/yksityiset-hoivakodit-tyhjenevat-vaivihkaa-vaikka-ikaihmisia-riittaisi/

Varhan ikääntyneiden palveluiden tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen ja ikääntyneiden palveluiden asiakasohjausjohtaja Salla Lindegren pudottelevat tiukkaa tekstiä mm. siitä, miksvarten Salon alueella on hoivakotipaikoissa tyhjiä huoneita.

Paikkaa odottavia kyllä olisi. Esim. Salossa ja Somerolla 34 henkilöä. He odottavat ympärivuorokautista hoivapaikkaa, mutta kukaan ei kuulemma ole odottanut yli lain salliman ajan.

Pantataanko paikkojen antamista siks, että tähän saakka hoivaan on Pöyhösen mielestä ohjattu ikäihmisiä liian aikaisin. Selvästi liian aikaisin! Mutta nou hätä: Jatkossa Varha muuttaa palvelurakennettaan. Tulossa on yhteisöllinen asuminen.

Yhteisöllistä asumista peräänkuuluttaa myös Lindegren. ” Jos ikäihminen ei täytä ympärivuorokautisen hoivan kriteerejä, mutta ei pysty asumaan omassa kodissaan, meillä ei oikein ole esittää hänelle vaihtoehtoja.” Pitkäaikaisen yhteisöllisen asumisen paikkoja ei ole saatavilla.

Kiukkuvaihde veti vitoselle, kun kahden sivun verran salkkarin infoa luin. Jätin jo tätä mieltä -kirjoituksenkin. Jos sen joku päivä julkaisevat, niin nostan sen tänne plätteläs!

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »