Uusimmat kuvat

ei hyvä

Perjantai 7.5.2021 klo 13:23

Kauhistus! Ja äitienpäiväkin viel tulossa! Huhhuh! Uskaltaako koht muuta kohdata kuin oman naamansa peilissä?

Salossa 37 uutta koronavirustartuntaa – vain Helsingissä suurempi päiväkohtainen lukema

Digilehtiset näkevät koko uutisen, mutta ei -digiset voivat lukea vaikkapa "tätä mieltä" -kommentteja

https://www.sss.fi/2021/05/salossa-37-uutta-koronavirustartuntaa-vain-helsingissa-suurempi-paivakohtainen-lukema/

--

Lisäänpä tähän vielä linkin kaupungin sivustoille, jossa tiedote: 

https://salo.fi/ajankohtaista/?mid=4-1789

 

Tiedote

Ajankohtaiskatsaus Salon kaupungin koronatilanteeseen

Julkaistu 7.5.2021 13:30

Salossa on tällä viikolla (ma – to) todettu yhteensä 90 koronatartuntaa. Viime viikolla tartuntoja oli yhteensä 46.

Salon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 267, kun se esimerkiksi Turussa on 92 ja Helsingissä 87.

Tartuntoja on edelleen laajasti eri lähteistä ja tällä viikolla tartunnat ovat lisääntyneet ikäryhmissä 0-12-vuotiaat sekä 20-vuotiaat ja sitä vanhemmat, kun viime viikolla korostuivat erityisesti nuorison vapaa-ajan kokoontumisiin liittyvät ryppäät.

jne. Jatka em. linkistä. 

 

1 kommentti .

hallituksen kovat

Torstai 6.5.2021 klo 16:56

"Kaikest määki pelipaitatan revin. Tänäpä rupes harmittama tämä uutine:"

Hallituksella kovat tavoitteet liikenteelle

Iltalehdessä tuo oli. Minä tuuppasin harmistukseni blogiksi Uuteen Suomeen!

Valtioneuvoston kolmivaiheisen suunnitelman tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt. Reipasta tahtia meinataan edetä, jos jo vuoteen 2030 tähdätään.

Jos tavoite ei onnistu, niin sitten hallitus miettii muita konsteja – anteeksi – keinoja. Suurennuslasin alle joutuu esim. fossiilisten polttoaineiden kansallinen päästökauppa. Ajoneuvokilometreihin ja tieluokkiin perustuvaa liikenneveromalliakin on esiin nostettu.

Voi hyvät hyssykät sentäs!

Hallituksen kannattaisi ihan ensiksi kartoittaa Suomen tiet. Että missä kunnossa ne ovat. Jos tiellä liikkumisesta pitäisi joku päivä erillistä veroa maksaa, niin jo on maailman kirjat sekaisin. Ei tiestö missään hyvässä kunnossa ole! Esim. täällä meikäläisen kotiseudulla valoisalla ajaessa pystyy suurimpia teiden ”krotteja” välttämään, mutta eipä onnistu syksyn pimeässä.

Onhan tässä uutisessa selitetty vaikka mitä, mutta jo sana sähköauto saa kiukkuvaihteeni vitoselle.

Onko arvoisa ministeri Harakka miettinyt, mites sitten moisen menopelin kanssa toimitaan, jos tulee kunnon sähkökatkos?  Tulee kertaheitolla vaikka koko maahan. Ei lataudu edes telefooni.

Pitääkö hevonen ostaa? Kärrytkin tarvitaan, jos ei osaa ratsastaa!

EU tässä liikennepäästö -toohotuksessakin taustapiru on, mutta Suomiko muka joku pahis?

Ja muuten, onko varmaa, että kaikki tämä tulossa, mietinnässä oleva ihmisten patistaminen hallituksen haluamaan liikennekäyttäytymiseen, kestää myös perustuslain pykälät? Perustuslakiin tässä korona -taistelussakin on tänä vuonna tukeuduttu! Ei sitä niin vaan ole saanut ihmisten perusoikeuksiin puuttua.

Kyllä minä ainakin haluan ihan itse päättää millaisella autolla ajan. Sähköinen ei ole suosikkilistallani!

2 kommenttia .

katujen kahvilat ja kuppilat

Torstai 6.5.2021 klo 12:23

Marraskuussa 2020 motkotin salolaisen Helsingintien alkupäässä olevan baarin/ravintelin ohi kulkemisesta.

Salolaista sekoilua sanalle esteettömyys

Nyt on kevät 2021 ja mitä huomasinkaan yks päivä, kun Salo -cityn keskustan läpi ajoin?

Baari on paikallaan, mutta nyt heidän kadulle levittäytyvä terassinsa on siisti. Muutama auton parkkipaikka siitä kohtaa nytkin on viety, mutta siihen on puusta rakennettu esteettömältä näyttävä kävelytie/katu. Ilmeisesti siitä pääsee nyt apuvälinein liikkuvat, lastenvaunulliset ymvast. niin, ettei heti Rummunlyöjänkadun päässä tai Turuntien päättyessä tartte suunnistaa kadun toiselle puolelle niinkuin viime vuonna moni joutui tekemään. Viime vuonna baarin ohitus oli kaikkea muuta, mutta ei esteetöntä. Monen mielestä myös vaarallista!

Vaarallista voi olla vieläkin. Korona -kurimus jatkuu! Pitäiskö kaikkien kaupungissamme kaduille levittäytyvien baarien, kahviloiden aitauksiin lisätä vielä myös suojapleksit? Ettei vaan saa tartuntaa, jos semmosen kohteen ohi kävelee. Onkohan kaupunki tommosta miettinyt?  

--

Baari Bizarren netissä näkyvä ulkokuva kannattais varmaan myös uusia, siis päivittää tähän päivään! Siis terkut baaria pitäville!

Kommentoi kirjoitusta.

terveisiä ehdokkaille

Keskiviikko 5.5.2021 klo 10:57

Mitään ihmeellisyyksiä en keksinyt SSS -toiveeseen. Sote -uudistus on työn alla, joten esim. sen palveluihin, niiden saatavuuteen tm. ei paljon kannata nyt päätänsä vaivata. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että vain hallitus tietää (myös tahtoo), mitä me suomalaiset tarvitsemme. Paru tässä nyt sitten esim. jonkun neuvolan tai hammashoitolan tai muun palvelun kylällä säilyttämisen puolesta. Ei taida paljon auttaa! Kouluista kyl varmaan asiaa saisi, mutta Muurlan alueella on yks koulu. Tuskin on ensimmäisten joukossa cityn poistolistalla!

Mutta tämmöstä tuuppasin salkkarin toimitukseen:

Vuonna 2018 esitin pyörätietä Muurlan kaupunginosaan (Kaupunginvaltuusto 11.06.2018 § 99). Ei onnistunut. Minä en pyörällä kulje, mutta moni muu kulkee. Toivottavasti joku nostaa tämän uudelleen esille. Välille Kirin talo ja Kiskontie olisi hyvä saada turvallinen ja valaistu tie jalan kulkeville ja pyöräilijöille. Matka on n. 2 km.

Sitten tämä vuonna 2018 poistettu Muurlan ohituskaista https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/05/24/24915

ELY -keskuksen liikennelaskenta ei minun mielestäni ollut ohituskaistan poistossa ajan tasalla, ei myöskään kaupungin valppaus asukkaidensa ja 110 -tietä käyttävien turvallisuudesta huolehtimisessa. Esim. jätepolttolaitokselle kulkeva liikenne ei nyt ihan olematonta voi olla. Jospa joku tulevista päättäjistä vaatisi edes sitä, että kaupunki pyytäisi ELY -keskusta päivittämään em. alueen liikennelaskennan.  

--

Salon viimeisin liikenneturvallisuussuunnitelma nolottaa päättäjäkyselyn osalta. Kyselyn vastaamisprosentti on ollut 17. Kun seuraavaa suunnitelmaa tehdään, niin toivottavasti kaikki kaupungin luottamushenkilöt patistetaan vastaamaan ja esittämään näkemyksensä myös oman kaupunginosansa osalta. 

--

Näitä 

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-hallinnon-ja-palveljujen-j%C3%A4rjest%C3%A4missopimus.pdf

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-selvitysosa.pdf

en lähettänyt, mutta jospa uudet tulevat luottamushenkilöt muistaisivat Salo -cityn juuria! 

Ovat nämä kaupungin sivustoilla vielä esillä olleet. 

Kiitos siitä!

Mitä luvattiin, mitä sovittiin? Mm. tällaista: palvelujen kehittämistavoitteena on: 

1. Järjestää lähipalvelut kuntalaisten lähellä taajamissa ja kylissä vahvistamalla sillä tavoin näiden alueiden elinvoimaisuutta ja asumisviihtyvyyttä. Lähipalveluissa korostuvat erityisesti lasten päivähoito, perusopetus (1-6 lk.), lähikirjastot, lähiliikuntapaikat, terveyspalvelut, palveluliikenne, kotipalvelut, vanhusten kotihoito ja vanhusten palveluasuminen. 

2. Järjestää keskitettävät hallintopalvelut ja suurta väestöpohjaa vaativat palvelut monipuolisesti ja laadukkaasti. 

3. Vahvistaa ennaltaehkäiseviä palveluita, jotta kunnan asukkaiden hyvinvointi ja elämisen laatu sekä palveluiden kustannukset olisivat hyvässä suhteessa keskenään.

Kommentoi kirjoitusta.

mitä toivot kotikulmillesi?

Tiistai 4.5.2021 klo 18:29

Tässä olisi hyvä asia/aihe

Lähetä terveisiä ehdokkaille: miten toivot kotikulmiasi kehitettävän?

Kommentoi kirjoitusta.

ei tiedetty alun perin!

Maanantai 3.5.2021 klo 15:32

Salon seurakuntatalon hinta pomppasi kahdeksasta 14 miljoonaan euroon

3 kommenttia .

jaa että laajenevat??

Maanantai 3.5.2021 klo 15:02

Koronarokotukset laajenevat jälleen Salossa

0
https://www.sss.fi/2021/05/koronarokotukset-laajenevat-jalleen-salossa/
Saavat mun puolestani laajentaa niin, että 50 -54 vuotiaatkin saavat rokotteen. Se mikä lehtiuutisaessa silmiin pisti oli, että ensimmäisen piikin jälkeen aika toiseen piikkiin on 12 viikkoa. Sitten oli täydennystä: tehosterokotusaikaa ei ole mahdollista aikaistaa.
Miksei ole?
Lohjan seudulla asuvat ystäväni saivat ensimmäisen rokotuksen 24.3.2021. Huhtikuun 29 päivänä heille oli soitettu, että tulkaas huomenna hakemaan toinen piikki!
Lohjalla on vissiin erilaiset viikot kuin mitä meillä Salossa. Niin ja koronaohjeet!
-- 

3 kommenttia .

Tulkkauksen tarvetta!

Keskiviikko 28.4.2021 klo 20:22

Tulkkauksen tarvetta!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tulkkauksen-tarvetta/

Kun ministerit ja eri alojen asiantuntijat rientävät neuvotteluihinsa, niin kuinka usein näet, että he ulkoilmassa ollessaan riisuvat maskinsa, kun tv -toimittajat heitä kuvaavat, kuuntelevat tai haastattelevat? 

Tänään tapahtui ihme. Tänään ei näkynyt kasvomaskeja, kun hallitusviisikko selitti sopuun päässyttä kehysriihtään. 

Niitähän on viime aikoina saanut tuijotella, niitä maskeja, uutislähetys toinen toisensa perään. Monelta kuulovammaiselta jää uutistiedot saamatta, kun huulilta lukemiseen ei ole ollut mahdollisuutta, eikä viittomatulkkausta tarjolla.

Haluttiinko tänään tarkoituksella näyttää hymyjä, sopuilmeitä vai mistä moinen kasvojen paljastus? 

Onko tätä jatkossakin vai oliko vain joku tilapäinen informoinnin ihme?

Tänään ei siis viittomatulkkausta tarvittu, mutta jotain muuta tulkkausta tässä kyllä tarvittaisiin meille kehysriihi -kriisiä jollain lailla seuranneille.

Oliko keskusta tosissaan tohkatessaan viikon verran uskon puutteesta hallituksen toimintakykyyn vai oliko tämä sitä, mitä moni sanoo: kaikki oli teatteria vain! 

Hallitusviisikko antoi ymmärtää, että umpisolmut saatiin auki ja että hallitus pystyy tekemään ratkaisuja. Että kaikki on taas hyvin. 

Voi olla. Mutta voi olla, että ei. Jos umpisolmujen tilalle solmittiin rusettisolmu, niin ei sellaisen avaamisessa nokka kovin kauaa aikaa tuhise! Ennustan ja varmaan moni muu, että takkuinen on tämän hallituksen taival jatkossakin.

Minun puolestani hallitus olisi tänään saanut kaatua!   

1 kommentti .

KoronaTodistus

Keskiviikko 21.4.2021 klo 19:05

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koronatodistus

KoronaTodistus

On se Korona kova sana. Kellojen siirronkin se pysäytti.  Saas nähdä, miten käy rokotustodistuksen! 

Ei pitäisi olla kovin vaikea asia toteuttaa, mutta kyllä se vaan on. Suomalaisten täytyy kiltisti odottaa EU:n mallia.

Kysynpä vaan, jotta miks? Toisen piikin jälkeen saa varmaan taas samantapaisen lappusen, jollaisen saa ensimmäisestä piikistä. Miksei siihen rokotuksen antaja voisi kirjata nimikirjaimensa ja lyödä pläjäyttää tk – leiman?

 

 

Joku sanoo nyt heti, että ei se käy, sillä tuollaisen lappusen voi väärentää. No väärentää voi sellaisenkin lappusen, jonka Omakanta -palvelusta joku päivä  –  ehkä joku päivä – voi itselleen saada.  Ilmeisesti tulostaakin.

Ja muuten, taas kerran ihmettelen, miten niiden ihmisten käy, jotka eivät nettiä käytä? Esim. heille rokotustapahtumasta annettu lappunen olisi just passeli.  Internet on kaikkialla, mutta ei todellakaan kaikkien käytössä! 

5 kommenttia .

sitä on..

Maanantai 12.4.2021 klo 18:09

Salon koronatartunnoissa nollapäivä 

https://www.sss.fi/2021/04/salon-koronatartunnoissa-nollapaiva-koko-maahan-225-uutta-tartuntaa/

No huah ja ISO sellainen! Toivottavasti pysyvätkin nollilla!

--

Sivuiltani on näköjään vanhustenhoidon tätä mieltä -juttuja haettu. Yks nousee oikeinkin esille: 

Vanhuspalvelulain henki ei toteudu Salossa sss 3.6.2013. Juttu on vuosien takainen, mutta jos aiheena ajattelee, niin tuskin se nyt niin vanhentunut vieläkään on. Yht ja samaa vääntämistähän tämä salolainen vanhustenhoito edelleen on.

Kuntavaaliehdokas Kalevi Satopää kirjoittaa tänään SSS tätä mieltä -palstalla, että hän ei ymmärtänyt 6.4.2021 lehdessä ollutta kirjoitusta, jossa kaupunginvaltuutettu Heikki Liede, tätä mieltä -juttu sekin, pohti vaikeita vanhusyhtälöitä.

Pariin kertaan minäkin jutun luin ja samaan lopputulokseen tulin kuin mitä Satopää. Samaan on päätynyt moni mun ystäväni. Että mitähän se Heikki oikein yritti kertoa tai selittää? Siinä oli vähän sitä sun tätä, mutta mitä siinä ihan oikeasti oli? Pitänee todeta se, mitä Isäni aina silloin tällöin pruukas sanoa: "Sitä on nii mont mones!"

--

"Jaksais sattaa nyy vaa. Ripottelin eile kalkkiryynei puutarhaan! Olis hyvä jos ne sulais!"

Ja niin muuten. Ensi yönä syntyy uusi kuu. Jospa nyt lämpenis ja loppuisivat nämä kerran päivässä, välillä kerran tunnissa, vaihtuvat säät. 

2 kommenttia .

tapaus Tytti

Torstai 8.4.2021 klo 17:04

Ei päivää, etteikö olis korona -uutisia. Mutta on tässä jonkun aikaa saanut ihmetellä jotain muutakin: VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikaria. 

 

 ”Väärinkäytöksen riski ja sensurointimahdollisuus on todellinen” 

Tarkastusvaliokunnan jäsen Pauli Kiuru katsoo, että väärinkäytösten riski on VTV.n raporteissa todellinen.

--

Että simmottis. Mutta Madam on sitkee. Omasta mielestään hän ei ole tehnyt yhtään mitään väärää! Kaikki on median vikaa!

VTV:n Yli-Viikari kiistää rikokset 

Nooh, virasta hänet nyt sit kuitenkin on pidätetty!

--

Tämä uutinen kuulostaa ihan pöllöltä. Vai kuulostaako?

Tytti Yli-Viikarin erottamisprosessissa uusi käänne: ”Lainsäädännössä on aukko”

On epäselvää, mikä elin voi esittää epäluottamusta VTV:n pääjohtajalle

--

ISO huah! Millaista meidän lainsäädäntömme oikein on? Onkohan niitä paljonkin? Niitä aukkoja? 

Mitäs jos perustaisivat jonkun työryhmän semmosia selvittämään! Eiköhän niitä löydy muitakin kuin em.

   

1 kommentti .

Koronatesti ruokakaupasta!

Torstai 1.4.2021 klo 13:22

Koronatesti ruokakaupasta!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koronatesti-ruokakaupasta/

Ei päivää ilman korona -uutisia.
Meidän paikallislehti se vasta uutisen kertoo:   Salofa valmistanut jo miljoonia koronapikatestejä – kasettituotanto Kiinasta Muurlaan
Salofa vie valmistamiaan Salocor -koronapikatestejä muun muassa Saksaan, jossa  pikatestit on vapautettu kaikkien saataville. Siellä testejä voi ostaa jopa ruokakaupasta.

Minäpä kysyn: Milloin meillä?
Milloin meillä saa koronatestin ostaa ruokakaupasta?
Kuka sellaisen luvan Suomessa antaisi?

2 kommenttia .

ja ministerikö tietää?

Keskiviikko 31.3.2021 klo 13:58

Ministeri Krista Kiurulta tuli uusi avaus rokotusjärjestyksestä – Nyt kyse työikäisistä suomalaisista

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ministeri-krista-kiurulta-tuli-uusi-avaus-rokotusjarjestyksesta-nyt-kyse-tyoikaisista-suomalaisista/364e92fe-80bc-4fb9-bacf-0852b7af13bf

Tuollaisista otsakkeista, uutisista en tykkää. En.

Arvon ministereillämme on jo yli vuosi ollut aikaa miettiä, mitä tarttis tehdä ja missä järjestyksessä. Mutta sitä on vaan menty milloin minkäkin tahon hameenhelmojen ja housunlahkeiden taakse. Jos ei kelpaa kotimaiset asiantuntijat, niin onhan meillä EU. Sit otetaan se avuksi. Olevinas asiantuntija -avuksi! Voi luoja tätä touhua!

--

Aihe tähän blogiin paukahti tästä blogista

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaga/rokotukset-sinne-missa-tautiakin-on/

ja yllä näkyvästä Uuden Suomen etusivu- uutisesta.

Kommentoi kirjoitusta.

kortinpeluuta

Maanantai 29.3.2021 klo 22:20

Hoivakotikäsittelyn korttipeliä

Tätä mieltä 28.3.2021

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2486164

Kovin on taas himmeän harmaa kuva, enkä tiedä miks. Mutta isommaksi tuon saa, kun klikkaa kohtaan alkuperäinen kuva. Otsake on salkkarin toimituksen.

Kommentoi kirjoitusta.

haittavaikutusta tai sitten ei

Lauantai 27.3.2021 klo 13:32

Testauttiko tehoaan?

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/testauttiko-tehoaan/

Olen saanut koronarokotuksen 17.3.2021 klo 13.46. Noin tarkkaan meille Salossa ajat annetaan. 

Piikittäminen ei tuntunut missään. Kotiin kun tulin, niin ajattelin, että jospa nyt edes muutaman tunnin seuraisin oloani. Että saanko jonkun haittaähkyn tai muuta.

En saanut. Ennen ehtoota riensin tyytyväisenä pihalle ruusupuskia hävittämään.  

AkkuSaha on sen verran painava, että seuraavana päivänä, kun molemmat kädet olivat aamulla herätessä pikkuisen kipeinä, ihan pikkuisen vaan, ajattelin, että sahaamisen syytä se.  Niinkuin varmaan olikin. Kolmantena päivänä ei enää ollut käsien kipua. Sahahommiakin jatkoin.

Mutta eilen! Yhdeksän päivää piikin saannista!

Voi hyvät hyssykat sentäs, kun rupesin illansuussa palelemaan. Ensin paleli nilkat. Luulin jo, jotta ilmalämpöpumppu on sammunut ja kamari on sen takia vilponen. Ei ollut. Villasukat jalkaan. Sitten villatakkia toisen takin päälle. Ja hetken päästä filttiä. Ei helpottanut. Aina vaan palelin. 

Neuvottelin itseni kanssa ja päätin, että otanpa panadolin ja menen maate. Päälleni puin yöpaidan, tosi, tosi lämpimän aamutakin, villasukat edelleen jalassa ja sitten asettauduin paksun untuvatäkin ja vielä senkin päälle asettamani villapeitteen alle.

Tuliko hiki? Ei tullut. Aamuun saakka nukuin, enkä ollut yön aikana lämpövarustuksiani poistanut. Kaikki oli siististi ylläni ja päälläni ihan niinkuin nukkumaan mennessä. 

Sitten huomasin jotain! En enää palellut, mutta pääni oli kipeä. Oli niin-niin pirun kipeä, että melkein migreeniksi olisin kivun voinut luokitella. 

Nooh, ylös kuitenkin nousin. Pukeuduin ja hain postilaatikolta päivän lehden. Kun tulin tupaan, totesin, että jaahas, mihis se päänsärky hävisi! Kaffeeta juodessa mietin, jotta oliko tämä eilisiltainen paleleminen ja aamuinen päänsärky minun kohdallani nyt sitten sitä, että saamani koronarokote eteni ja etenee kehossani, ja että jos taudin jostain syystä saisin, niin lievänäkö saisin.  Tai saisinko lainkaan?  

  

Tällaista saattaisi olla:  

1. Hyvin yleisiä haittavaikutuksia

Näitä haittoja voi ilmetä useammalla kuin yhdellä henkilöllä 10 henkilöstä.

  • Pistoskohta voi olla kipeä ja se voi turvota.
  • Rokotettu voi tuntea väsymystä.
  • Myös päänsärky, lihaskipu, nivelsärky, vilunväristykset ja kuume kuuluvat hyvin yleisiin haittavaikutuksiin.

Minulla oli vain vilunväristykset ja nopeasti ohimenevä päänsärky, joten tuskin tästä nyt mitään haittailmoitusta tarttee tehdä!

Kommentoi kirjoitusta.

kehtaan ihmetellä!

Perjantai 26.3.2021 klo 11:54

Rokotteet sinne, missä virus jyllää!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/rokotteet-sinne-missa-virus-jyllaa/

”Suomi ”muutti verkkoon” maaliskuussa 2020 suojatakseen terveydenhuoltonsa toimintakyvyn ja kansalaisensa. Etäkoulusta ja etätyöstä tuli pakon edessä monelle uudenlaista arkea. Ja moni uusi toimintamalli on onnistunut yllättävän hyvin.”

Tuollaista tekstiä löytyy vuoden takaisesta Polemiikista (no 2/2020).

Koronan jälkeen -juttuun on haastateltu oikeuskansleri Tuomas Pöystiä. Hän antaa ymmärtää, että tilanne, jossa elämme, ei ole ainutkertainen. Että pandemioita on ollut kautta historian. Pöysti uskoo, että koronapandemiasta opitaan, mutta koronan jälkeisen Suomen jaloilleen nostaminen ei tule olemaan helppoa.

Jos viime vuonna opeteltiin, opittiinkin ymmärtämään kahden metrin yhteiskuntaa, niin tänään on yritettävä ymmärtää, että kohta ei saa liikkuakaan.

Sanoista välttämätön ja terveysturvallisuus sekä korona on tullut kuin kirosanoja, myös päivittäisten uutisten seuraamisesta. Se on sitä yhtä ja samaa. Eipä juuri muuta kuule kuin korona, korona ja korona. Ja hallitus on tätä, STM tuota ja THL jotain kolmatta mieltä.

Kun hallitukselle sopii, että THL:llä on viimeisen päälle ok tietoa, niin sitten edetään sen mukaan. Jos THL:n esitys ei olekaan HallitusNaisten mielestä ollut hyvä, niin on annettu pauhuja.

Tammikuussa nostin esille salolaisen lääkäri Jari Vainion ajatukset siitä, miten kansalaisia koronarokottaa pitäisi.

Nyt eletään maaliskuun loppua ja mitä me luemme”THL:n arvioiden mukaan keskittämällä rokotuksia pahimmille epidemia-alueille tartuntaluvut laskisivat parikymmentä prosenttia, eli suurin piirtein saman verran kuin liikkumisrajoitukset tekevät.”

Kovin on kauan kestänyt THL:n päästä samaan tulokseen kuin mitä lääkäri Vainio.

Onko meillä koko tämän koronapiinan ajan olleet väärät THL ja STM -arvioijat ja väärät ministeri -päättäjät?
Olisiko tilanne toinen, jos hallituksesta eniten äänessä olleiden korona -infoa, – suosituksia, -välttämättömyyksiä latelevien naisministereiden tilalla olisi ollut miehiä? Ja heille lisävaatimus: kaikki armeijan käyneitä!

En tiedä. Kunhan ilkeästi ja julkisesti kehtaan ihmetellä!

1 kommentti .

piänt hajuhaittaa!

Tiistai 23.3.2021 klo 16:48

https://www.sss.fi/2021/03/vajaa-hehtaari-korvenmaesta-suljetaan-ja-maisemoidaan-tyosta-voi-aiheutua-hajuhaittoja/

Vajaa hehtaari Korvenmäestä suljetaan ja maisemoidaan – työstä voi aiheutua hajuhaittoja

Uutinen kertoo, että kaatopaikasta suljetaan ja maisemoidaan noin 0,85 hehtaarin kokoinen alue. Kerrotaan myös, että kesäkuussa loppuu haiseminen. 

Jaa-a.

Mahtak loppu?

Kommentoi kirjoitusta.

meil päätetä

Lauantai 13.3.2021 klo 12:08

https://www.sss.fi/2021/03/kehitysvammaisten-ja-vanhusten-asumisyksikolle-lupa-valtuustolta/

Kehitysvammaisten ja vanhusten asumisyksikölle lupa Salon valtuustolta

Noin meille uutisoitiin!

--

Valtuuston 8.3.2021 pöytäkirjaa ei vielä julkisesti esillä ole, mutta kun se tulee, niin pitääpä tarkistaa oikein suurennuslasin kanssa, miten tuossa asiakohdassa päätös on kirjattu:

 https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214531-15  

Otsake oli tämä:

Kehitysvammahuollon kehittämisohjelman toteuttaminen vuonna 2021

- ei  liitteitä

Ehdotus oli tällainen:Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto 1. merkitsee edellä mainitut päätökset tiedoksi; ja 2. päättää, että valmistellaan ja toteutetaan kehitysvammaisten hoivayksikkö osana vanhuspalveluiden tulevaa palvelutarpeen kasvua kattamaan suunniteltua kokonaisuutta; tavoitteena voisi olla 70-80 paikkainen kokonaisuus, jossa kehitysvammahuollon tarve on 15+5 paikkainen yksikkö. 

Tuo perustuu hallituksen päätökseen 8.2.2021.

Miks minä motkotan?

Motkotan siks, että maaliskuussa 1.3.2021 hallitus on päättänyt tällaista:

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214590-5

Otsake oli tämä:

Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen

liitteitä kaksi:

https://salo.oncloudos.com/kokous/20214590-5-1.PDF

https://salo.oncloudos.com/kokous/20214590-5-2.PDF

Ehdotus oli tällainen:

Kaupunginhallitus käy lähetekeskustelun ja päättää käynnistää hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan selvityksen. Selvityksessä tulee ottaa huomioon vanhuspalveluiden kehittämisohjelmassa esitetyt tavoitteet ja painotukset sekä ohjelmassa esitetyt ratkaisuvaihtoehdot.

Lisäksi tulee kiinnittää huomiota valmisteilla olevan sote-uudistuksen sote-kiinteistöjä koskeviin määräyksiin.

Kaupunginhallitus päättää, että vanhuspalveluiden ja kehitysvammahuollon yhteisen asumispalveluyksikön suunnittelu aloitetaan välittömästi. Alustavat selvitykset suunnittelutyön osalta esitellään kaupunginhallitukselle sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalle toukokuussa. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että Hintan ja Kukonkallion kiinteistöissä suoritetaan tarkemmat kuntotutkimukset, jonka tulokset ja arviot korjaustarpeista ja korjaussuunnitelmasta esitellään kaupunginhallitukselle toukokuussa.

Kaupunginhallitus päättää järjestää asiasta maaliskuun aikana yhteisen iltakoulun sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa. Myös lopullisia päätösehdotuksia valmistellaan yhteistyössä lautakunnan kanssa.

Päätös Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Tuossa on asiallinen ja selkeä taustoitus ja ihan ok päätöskin. Tämäkin on ihan ok:

Kaupunginhallitus päättää, että vanhuspalveluiden ja kehitysvammahuollon yhteisen asumispalveluyksikön suunnittelu aloitetaan välittömästi.

Mutta, mutta: eihän valtuusto 8.3.2021 tuon pohjalta päättänyt. Se päätti em. helmikuisen hallituksen päätöksestä/ehdotuksesta ja ilman mitään liitteitä. Minun silmissäni se ujutti Kehitysvammahuollon kehittämisohjelman toteuttaminen vuonna 2021  -otsakkeen alle myös tämän Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen. Minun silmissäni päätöksessä mentiin vähän niinkuin luvatta toisen tontille!

 

--

Jos joku seuraa netin kautta kaupungin päätöksentekoa ja selaa esim. vain otsakkeita, niin eihän hän viimeisimmästä valtuuston kokouksen esityslistasta sellaista kohtaa löydä, joka kertoisi sitä, mitä lehtiuutinen kertoi. 1.3.2021 tehdyllä hallituksen päätöksellä on ok liitteet, jos kehitysvammaisten ja vanhusten yhteistä asumisyksikköä halutaan eteenpäin viedä. Sellainen valtuustolle olisi 8.3.2021 pitänyt esittää. 

Jos 8.3.2021/asiassa 24 olisi ollut sekä vanhuspalveluiden että kehitysvammahuollon kehittämisen liitteet esillä (kuten 1.3.2021 päätöksessä) ja siinä sitten olisi valtuustolle ehdotettu, että yhdessä ja yhteistä taloa puuhataan, niin en minä siitä olisi motkottanut!

Työn alla vanhustenhoidon osalta on vielä paljon muutakin, eikä lopputuloksesta tiedä kukaan, ei niin yhtään mitään. Ei tiedä viimeisiä päätösvaltakuukausiaan vetelevä valtuusto, eikä uusi 13.6.2021 valittava valtuusto. Jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin päät voivat vielä kääntyillä vaikka mihin.

--

Tämmöst tänäpä! Pitäisköhän mennä lenkille? Hyvää viikonloppua Ystävät!

    

   

2 kommenttia .

siirretään häät!

Lauantai 6.3.2021 klo 12:42

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/hyvin-mahdollisen-todennakoisesti/

”Hyvin mahdollisen todennäköisesti”

Ennakointi korostuu päivitetyssä strategiassa.” Tammikuussa kysyinOnko hallitus miettinyt strategiatasonsa numeroa neljä? Jos ja kun koronauhkapilvet mitä ilmeisemmin kevään 2021 kuntavaalien aikaan leijuvat em. tasonne kohdassa kolme, niin miten luulette, että ehdokkaat pääsevät ”turuille ja toreille” esittäytymään? Entä miten kansalaiset äänestämisestä suoriutuvat?

Nooh, eilen ja tänään on nyt sitten vihjaistu jotain.

Jos kevyesti tilanteen tiivistäisi, niin tiivistän näin: Kun on liian monta morsianta (hallituksen naiset), niin sulhanen (THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta) joutuu  väkisinkin miettimään, milloin häät (kuntavaalit) olisi hyvä pitää. Olisiko juhannuksen tienoilla hyvä, kun ruusutkin kukkivat vai pitäisikö valita syksy. Jouluun saakka ei sentään malttaisi.

Niin ja varman päälle pitäisi sekin tietää, kenet morsiameksi ottaisi. Vain yhden!

 

4 kommenttia .

hallitus on päättänyt

Maanantai 1.3.2021 klo 22:12

Lissää uutista!

https://www.sss.fi/2021/03/kukonkallion-ja-hintan-kunto-tutkitaan-tarkemmin%e2%80%89-%e2%80%89paatoksia-hoivakodeista-tehdaan-vasta-vaalien-jalkeen/

Kukonkallion ja Hintan kunto tutkitaan tarkemmin – päätöksiä hoivakodeista tehdään vasta vaalien jälkeen

Maanantain kokouksessa eri vaihtoehdoista ei väännetty kättä. Kaupunginjohtaja Tero Nissisen esityspaketti hyväksyttiin sellaisenaan.

--

Nooh. Luetaan huomenna paperisalkkarista tarkemmin.

--

Minä pistän nyt pöytätietsikkani kiinni, menen iltapalalle ja katson hetken aikaa telkkarista jotain köykästä (mitä nyt nauhalla sattuu olemaan). Sit menen vaakatasoon, maate. Nukkumaan menoa tarkoitan.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »