elinvoimaa tulossa?

Tiistai 6.6.2023 klo 0:33

Elinvoima ei kasva elinvoima-sanaa viljelemällä

Sana on liian monitulkintainen kunnallishallinnon nimiin ja virkanimikkeisiin. Tätä mieltä on ollut Ulla Onkamo vuonna 2017.

Nooh, oli kuin oli. Salo -cityssä päättäjät tykkäävät, että hyvä, hyvä. Kyllä elinvoima on tätä päivää ja sitä jotain! Salon Seudun Sanomat kertoo, että Saloon on tulossa elinvoimajohtaja

En tiedä, mitä ajattelis!

Tai no, jotain kyllä. Mieleen nousee vanha lasten laulu "Piiri pieni pyörii. Lapset siinä hyöri. Sormet sanoo soo soo soo, Kengät sanoo koo koo koo. Piiri pieni pyörii, Lapset siinä hyörii. Kädet sanoo lip, lap, lap, Kengän kärjet kip, kap, kap."

--

Salon kaupungin organisaatiouudistus
Kaupunginhallitus
11.04.2022 § 139

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023421-6


Kommentoi kirjoitusta.

Kela kyydittää tai sitten ei

Perjantai 2.6.2023 klo 18:12

Verille kilpailutettu!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/verille-kilpailutettu/

 

Pisti silmään Seurassa oleva juttu Miksi Kela-taksi myöhästyy tai jättää jopa tulematta?

Jos on voimassa olevat sopimukset, niin missä mättää? Miksi kuljetusta tilanneet eivät ole saaneet sitä, mitä ovat tilanneet?

Kelan edustaja selittää, että syynä on mm. palveluntuottajien liian matalat tarjoukset. On kuulemma verille kilpailutettu malli. Ajoja ei enää nähdä kannattavina. Ja taksi -edustaja selittää, että haasteita on tullut käytännön asioista. On talvikelit ja yllättävät ruuhkapiikit.

Selityksiä, selityksiä ja selityksiä!

Tässä se vasta ihmettelemistä on, jos paikkaansa pitää: Tarjouksien enimmäishinta määräytyy valtioneuvoston taksiliikenteen kuluttajahinta-asetuksen mukaan.

Asetus on vuodelta 2009!

Olisiko päivittämisen aika?

1 kommentti .

viranhaltijoille hallitushommia

Keskiviikko 24.5.2023 klo 20:40

Salo päätti lopettaa kuohunnan vuokrataloyhtiön johdossa ja vaihtoi poliitikot virkamiehiin hallituksessa

Uutinen kertoo, että vuokrataloyhtiön hallitus on saanut potkut tai no pari vuotta sitten valitut luottamushenkilöt on vaihdettu kaupungin virkamiehiin ja -naiseen. Vuokrataloyhtiön hallituksessa aloittavat kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi, vt. hallintojohtaja Antti Mäkelä ja vt. talousjohtaja Maria Kulmala. Hallituksen kaksi asukasjäsentä säilyttävät paikkansa.

Entinen hallituksen pj. Jarkko Anttila on maanantaina käynyt luovuttamassa uudelle hallitukselle muistitikkunsa, jossa on aineistoa Salon Vuokratalot Oy:stä. Selvitettäviä asioita on kuulemma "aivan järjettömästi".

Uusi toimitusjohtajakin on valittu. Timo Elonen on neljäs toimitusjohtaja runsaan puolentoista vuoden sisällä.

En nyt tiedä, mitä taas sanoisi. Joku saisi, voisi selvittää, montako tehtävää esim. Mika Mannervedellä jo on. Ehtiikö hän enää omaa varsinaista tehtäväänsä, siihen, mihin alunperin valittu, tekemään? Enkä nyt tiedä onko vt – virkamiehillä sen kummempaa taitoa tulevaan tehtäväänsä kuin mitä olisi ollut luottamushenkilöillä.

Pääkirjoitus: Salon vuokratalosekoilussa painettiin reset-nappulaa

"Porilaine sanoisis: ei iha paska, mut muurlalaine taitta sanoo et on se sinpäi ja vähä jo haisseki !!"

On tässä jutussa käänteitä ja kurveja riittänyt. Huhhuh!

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2518884#album_selector

1 kommentti .

viestitään tiukkaa tekstiä

Keskiviikko 24.5.2023 klo 19:48

Salon kaupungin tiukka viesti hyvinvointialueelle: Laaja kaupunki tarvitsee lähipalveluita

Täällä

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023419-7

on melkein tätä samaa – olet samaa mieltä tai eri mieltä - kuin mitä oli asukkaille suunnatusta kyselyssä.

Kaupunginhallituksen puolesta vastauksen on valmistellut kaupunkikehitysjohtaja, mm. näin:

Salon kaupunki pitää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelujen
kehittämisen ja yhteistyön kannalta tärkeänä, että vankka vuoropuhelu
kuntien kanssa jatkuu palvelustrategian edetessä ja kunnat voivat
osallistua strategiaehdotuksen valmisteluun antamalla siitä lausuntonsa
ennen sen poliittista käsittelyä tai muulla kuntien näkökulman huomioon
ottavalla tavalla
.

Ja elinvoiman ja työpaikkojen sekä veto- ja pitovoiman turvaamiseksi lausunnossa (kts. päätöksen liite) nostetaan esille, että alueellisesti riittävän kattavat lähipalvelut ovat välttämättömiä.

Jaahas!

Kaupunkikehitysjohtajako tässä nyt se paras asiantuntija on? Nooh, oli kuin oli, kovin sitä nyt ollaan miesmäisiä!

Nytkö sitä ollaan lähipalveluiden perään?

Kun kuntaliitosSalon jälkeen jonkun entisen kunnan alueelle esitti jotain palvelun tarvetta, esim. vanhustenhoidossa, niin kyllä sai selityksiä, mutta sanaa lähipalvelu asioita valmistelevien virkamiesten sanastoon ja tietoisuuteen ei ihmeemmin kuulunut!

Tämä on sentään näköjään opittu:

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta heti kokouksessa

Minä olen muutaman kerran tuosta aiheesta (vuosia sitten) virkamiesten kanssa kinastellut. Jos ei ole pöytäkirjaa tarkastettu saman tien ja olen antanut sellaisesta moitetta, niin kyllä  selityksiä löytyi. Virkamieshän se oikeassa oli, minä väärässä, kun kehtasin moisesta motkottaa!

Joku on nyt vissiin opettanut, mitä tarkistamaton päätös/pöytäkirja tarkoittaa.

2 kommenttia .

paikkaa paikan päälle

Keskiviikko 24.5.2023 klo 13:55

Teiden kuntoa parannetaan paikkaamalla – monet vaatisivat uuden päällysteen

Varsinais-Suomen alueelle saadaan tänä vuonna vain vajaat 140 kilometriä uutta asvalttitietä. Se on yli puolet vähemmän kuin viime vuonna.

Paikkaa paikan päälle -systeemillä ei teitä täällä päin kuntoon saada. Mutta niin vaan tehdään. On pakko, koska parempaan ei rahaa ole.

Väylävirastolaiset tohkaavat Tunnin Junasta ja unohtavat, että iso osa ihmisistä kulkee autolla! Jos ei kulje omalla autolla, niin sitten busseilla tai taksilla.

Kyllä ovat autojen renkaat koetuksella, jos nykytilanne teiden hoidossa annetaan jatkua! Vaaratilanteitakin tuollaisesta luulis syntyvän. Joku väistää edessä tiellä olevaa "krottia" ja vastaantulija tai takana ajava täräyttää eteen tai perään. Matkan teko keskeytyy, Se on sit siinä!!

Saas nähdä, mitä tuleva hallitus teittemme tilanteesta ymmärtää. Ymmärtävätkö yhtään mitään?

2 kommenttia .

ovet paukkuen maailmalle ja sitten takaisin

Maanantai 22.5.2023 klo 19:34


Salon Seudun Sanomissa on 21.5.2023  hyvä juttu pariskunnasta, joka muutti Saloon.

Elli Fresenius on aikoinaan lähtenyt ovet paukkuen kotoaan Salosta ja päättänyt, että takaisin ei tule. Vaan mieli on muuttunut ja nyt nuori perhe asuu Salon Tupurissa. Ja on tyytyväinen. Plussaatakin pukkaa, sillä päiväkoti ja koulu ovat lähellä.

Vähän samaa voin sanoa itsestäni. Kun 15 -kesäisenä lähdin kouluihin (ensin Mikkeliin, sitten Turkuun, sitten Sammattiin ja sitten Tampereelle), niin olin päättänyt, että takaisin en tule, "enkä eres kuse tänpäi".

Nooh, railakkaat puheeni olen perunut jo moneen kertaan ja olen asunut kotipaikassani kohta 20 vuotta. City -kämppä, jota RollaattoriKämpäksikin kutsun on Salo -cityn keskustassa, mutta siellä käyn vain silloin tällöin. Käyn vähän vaan fiilistelemässä kaupunkielämää, istun parvekkeella ja katselen, kun väkeä liikkuu torilla ja jokirannassa. Kyllä se virkistää, mutta vielä enemmän, kun palaan maalaismaisemiini

Tupuri on päiväkodin ja koulun takia ihan luotettava alue perheille, mutta on se tämä Muurlakin. Minä en enää päiväkotia ja koulua tarvitse (ne täällä on), mutta lapsiperheille voin tätä kaupunginosaa suositella. Täällä on kaikkea just sopivasti. Täällä on myös Salon napa.

--

https://salo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/avoin-varhaiskasvatus/

https://salo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/perusopetus/koulut/muurlan-koulu/

2 kommenttia .

vastaa ja vaikuta!

Sunnuntai 21.5.2023 klo 21:35

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/vastaa-ja-vaikuta/

Tällaista meilläpäin: Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) järjestää parhaillaan (22.5.2023 saakka) kaikille avoimen, palvelustrategian laadintaan liittyvän kyselyn alueen asukkaille. Hyvinvointialueen strategiajohtaja Leena Setälä pitää tärkeänä, että ennen strategian laatimista kuullaan Varsinais-Suomen alueen asukkaita ja alueen toimijoita.

Strategiassa tullaan määrittelemään täkäläisen hyvinvointialueen pitkän tähtäimen tavoitteet mm., millaisia sosiaali- ja terveyspalveluita Varha järjestää, missä ja miten palveluita parhaiten tuotettaisiin.

No, kyselyn on eteensä saanut, jos on digilaite ja internetyhteys ja jos on osannut kyselylinkin netistä esiin hakea.

 

Mitä sitten kysytään? Tai no, miten kysytään?

Vastaus: on otettu mallia vaalikoneista.

Täysin eri mieltä // Helt av annan åsikt

Jokseenkin eri mieltä // Delvis av annan åsikt

Jokseenkin samaa mieltä // Delvis av samma åsikt

Täysin samaa mieltä // Helt av samma samma åsikt

 

Siis ihan helppoa vastaamista! Tai no, onko?

Vastaus: ei ole, koska jos vastaat edelläolevista vaihtoehdoista esim. tällaiseen: ”Se, että saan tarvitsemani palvelun, on tärkeämpää kuin se, että asiointimatkani voi hieman pidentyä.”, niin saatko sinua tyydyttävän lopputuloksen?

Entäs tämä? ”Digitaalisten kotipalvelujen lisääminen on kannatettavaa, jos sen avulla saadaan työntekijät nykyistä paremmin riittämään tarpeellisiin kotikäynteihin.” Taas pitää vastata joko ”täysin eri mieltä, jokseenkin eri mieltä, jokseenkin samaa mieltä tai täysin samaa mieltä”. Minä kysyn tässä välissä, jotta miten toimitaan sellaisen kotipalveluasiakkaan kanssa, jolla sitä digilaitetta ja internetyhteyttä ei vaan ole, eikä ole tulossakaan?

Mielipide on annettava tähänkin: ”Asumispalveluiden riittävä henkilöstö ja palvelutaso ovat tärkeämpiä kuin asumisyksikön sijainti oman kunnan alueella” Kun vastaat tuohon vaikkapa ”jokseenkin samaa mieltä” tai ”täysin samaa mieltä”, niin Varhan strategiaa laativat huutavat hurraata. Olet antanut luvan siihen, että asumisyksikkö on jossain-jossain, mutta ei ainakaan oman kuntasi alueella!

Tähän väliin voisikin jo liittää välikevennyksen, nimittäin Roskisdyykkarin balladin: ”Vaikka paremmaksi kaikki muuttuu silti hyväksi ei milloinkaan”, sillä tässä on mielestäni Varha -kyselyn varsinainen piikkiruusu:Parhaiten toimivien vuodeosastojen vahvistaminen ja kotisairaala- ja kotisaattohoitopalvelujen laajentaminen on mielestäni tärkeämpää kuin pienten vuodeosastojen säilyttäminen kaikilla paikkakunnilla.” Vastaat mitä tahansa noista neljästä vaihtoehdosta, niin onko lopputulos hyvä. Vastaus: ei ole!

 – –

Ihan kyselyn lopussa on sentään sana on vapaa -lokero: ”Mitä muuta haluatte sanoa Varhan pitkän tähtäimen tavoitteista?”

Pitäisikö todeta, jotta Varha on Harhaa vain! Tällaistako maamme ISOset päättäjät tahtoivat, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen hyväksyivät?

2 kommenttia .

ei iha paska

Perjantai 19.5.2023 klo 17:23

Porisuhdeneuvoja vei Porin maailmankartalle ja toi palkintovyöryn – toimiiko huumori kaupungin asukasmarkkinoinnissa?

Kuntalehdestä kaapattua:

”Oivaltavan sanaleikin ympärille on luotu suuri ja alati uusille kierroksille kulkeva kokonaisuus, joka ansiokkaasti pitää tonaliteetin linjakkaana läpi kaikkien toteutuksien. Eli porilaisittain ei iha paska.”

Siinä osa perusteluista, miksi luovan suunnittelun kilpailu Vuoden huiput palkitsi Porin kaupungin mainoskampanjan Porisuhteen pääpalkinnolla huhtikuussa.

Kannattaa lukea ylläolevan linkin kautta tuo koko juttu. Samaan hengenvetoon voi mielessään miettiä, milloin tommosta meininkiä saataisiin tähän Salo -cityyn. Porin kaupunginjohtaja me salolaiset kyl tunnetaan!

Kommentoi kirjoitusta.

hallitus vastuussa?

Tiistai 16.5.2023 klo 14:42

Suomen Kuvalehden viikon lehdestä:

”Jokaisen jäsenvaltion demokraattisesti valittu hallitus on aina itse vastuussa kansalaisilleen kestävästä julkisen talouden hoidosta ja velkakestävyyden varmistamisesta.”

On vai?

Mitenkähän muka vastaavat, jos kaikki on mennyt mönkään?

Euroopan unionissa laaditaan parhaillaan uusia sääntöjä, joilla yritetään estää valtioita velkaantumasta liikaa.

ISO huah.

Kukas poliitikko se olikaan, joka sanoi, jotta missä EU, siellä ongelma? Taidan yhtyä noihin sanoihin.

--

Lupiinit ainakin kukkii ja kellon viisareita siirretään eestaa kaksi kertaa vuodessa.

3 kommenttia .

ei rahaa vauvoille

Maanantai 8.5.2023 klo 22:55

Vauvaraha äänestettiin nurin Salon kaupunginhallituksessa

https://www.sss.fi/2023/05/perussuomalaisten-vauvaraha-aanestettiin-

Perussuomalaisten valtuustoryhmän tekemä aloite vauvarahasta on tyrmätty. Ensin opetuslautakunnassa, nyt tänään kaupunginhallituksessa.

https://salo10.oncloudos.com/kokous/2023418-10.PDF

Perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloite vauvarahasta
Kaupunginvaltuusto 14.11.2022 § 100
Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki seuraavan valtuustoaloitteen:
”Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja sitä on tuettava syntyvien uusien
lasten elämän alkutaipaleella.
Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että Salon kaupunki tukee
syntyvyyttä maksamalla Salossa kirjoilla oleville perheille lapsen syntyessä
synnytyskulut viideltä vuorokaudelta ja 500 euron vauvarahan lasta
kohden.
Vauvarahaa maksetaan kolmen vuoden ajan lapsen syntymästä
edellyttäen, että lapsi ja hänen vanhempansa ovat kirjoilla Salossa.
Perussuomalainen valtuustoryhmä esittää tulevassa
talousarviokokouksessa erillisen määrärahaesityksen tähän tarkoitukseen,
sekä esittää talousarviosta poistoja vähintään kustannuksiltaan yhtä
suuren määrän.

Tällaistä tekstiä oli opetuslautakunnan perusteluissa:

Jos Salossa toteutettaisiin valtuustoaloitteeseen esitetyn mukainen 500 euron suuruinen vauvaraha, jota maksettaisiin kolmen vuoden ajan, niin nykyisiin syntyvyyslukuihin (313 vauvaa vuodessa) perustuen, olisivat yhden ikäluokan kulut 156 500 euroa vuodessa, toisena vuonna 313 000 euroa ja tästä eteenpäin 469 500 euroa. Kymmenen vuoden ajalta kulut olisivat 4,2 milj. euroa. Summan kohdentaminen esimerkiksi lapsiperheiden palveluihin olisi jo merkittävä panostus lapsiperheiden hyvinvointiin.

VoiVoi. Olen samaa mieltä salkkarin uutisen ensimmäisen kommentoijan kanssa.

Toivottavasti keksivät jotain muuta, jolla lapsiperheitä tähän cityyn houkutellaan. Oli tämä päätös nyt sitten rahallisesti mitä oli (kaupungin virkamiesten mielestä ilmeisesti liian suuri ja päättäjienkin), niin mainehaittaa tällaisesta päätöksestä ainakin tulee. Eivät ihmiset rahasummia lue, vaan lukevat ja tulkitsevat, että Salo ei ole lapsiystävällinen kaupunki.

2 kommenttia .

kuningas ja kuningatar

Lauantai 6.5.2023 klo 10:37

Edellinen blogini vähän vihjaisee, että olen Lontoossa käynyt. Ja juu, tasan viikkoa ennen kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan kruunajaisia. Kävin mm. heidän linnansa edustalla. Oli siellä muitakin liikkeellä, mutta tänään ihmisiä on varmaan kaikki paikat ja kadunvarret tupaten täynnä.

Viikko sitten turvatoimien järjestelyä oli vähän joka puolella. Ihmisiä oli liikkeellä todella paljon, mutta minun oli helppo liikkua. Minä työnsin lastenvaunurattaita. Ne olivat minulle kuin rollaattori. Pysyin hyvin pystyssä, eikä kukaan edes vahingossa kävellyt minua päin!

Nyt telkkarin ääreen!

Kyllä tätä historiaan jäävän päivän tapahtumia nyt seurata täytyy!

https://www.is.fi/viihde/art-2000009564758.html

--

7.5.2023

Lisään tähän yhden linkin. Tässä on hyvä kooste eilisestä:   
   


2 kommenttia .

hyvässä hengessä, puolesta ja vastaan

Perjantai 5.5.2023 klo 23:36

Paljon puhetta ja kaksi äänestystä

https://www.sss.fi/2023/05/paljon-puhetta-ja-kaksi-aanestysta-

Näillä mennään, vaikkei tykkäisikään: Lounais-Suomen Jätehuolto Oy saa tulevaisuudessa kilpailuttaa ne urakoitsijat, jotka saavat kuljettaa salolaisten kotitalouksien polttokelpoisen jätteen. Uutinen kertoo, että asiasta keskusteltiin hyvässä hengessä ja että puolesta ja vastaan puheenvuorot käytiin rakentavassa hengessä.

Simmottis!!

Salolaiset jätehuoltolautakunnan jäsenet Mikko Breilin ja Raimo Nieminen ovat äänestäneet esittelijän päätösehdotuksen puolesta. Se voitti äänin 7–6, poissa on ollut kolme.

Em. lautakunnan jäsenet ovat olleet joko omapäisiä tai muuten vaan oman tiensä kulkijoita. He eivät ole kaupunginhallituksen evästyksistä välittäneet. Hallitushan päätti 3.4.2023 mm. näin:

Salon kaupunginvaltuusto on antanut LSJH:lle 15.4.2013, 24.4.2017 ja
18.5.2020 lausunnot, joiden mukaan se haluaa jatkaa jätteenkeräyksen
järjestämistä kotitalouksien järjestämänä. Tähän linjaan ei ole syytä tehdä
muutosta.

Salon kaupungin lausunto polttokelpoisen jätteen kuljetusjärjestelmästä

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023416-14

--

Koko SSS -uutisen voi lukea vain digitilaaja, mutta kommentit näkyvät, oli tilaaja tai ei. Kannattaa lukaista. Ne kommentit!

--

Viime viikolla olin Lontoossa lapsenlapsia treffaamassa. Siinä sivussa tapasin toki myös poikaani ja miniääni. Keskimmäiseni kotikatu näytti tältä sen jälkeen, kun kaupunki oli käynyt tyhjentämässä asukkaiden roskikset ja palauttanut ne takaisin rakennusten eteen! Siitä asukkaat niitä sitten pois keräsivät, kuka mihinkin, ainakin pois kadulta.

Jos Lounais-Suomen Jätehuolto haluaa tulevaisuudessa kuskauttaa Salon kaupungissa asuvien jätteet, niin täytyypä miettiä millaisia jäteastioita, laatikoita, purnukoita meikämamma nykyiseen keräyspaikkaan hilaa.

Minua ei uusi tuleva oikein innosta. Olen ollut tositosi tyytyväinen nykyiseen.

2 kommenttia .

työn alla

Keskiviikko 26.4.2023 klo 14:38

Toivos on hyvä elää!!

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2023/04/17/43828

Salon urheilu- ja kulttuuritilojen selvitys valmistuu ensi vuonna

https://www.sss.fi/2023/04/salon-urheilu-ja-kulttuuritilojen-selvitys-valmistuu-ensi-vuonna/


Salo -cityn vapaa-aikajohtaja Antti Mattila informeeraa, että Salossa selvitetään urheilun ja kulttuurin tilatarpeita. Työ etenee niin, että tulosten pohjalta keskustellaan ensi vuonna.

Tausta tälle löytyy viime vuotisesta kaupunginvaltuuston budjettikokouksesta. Silloin hyväksyttiin tilaratkaisuihin liittyvä ponsi: virkamiestyönä pitää selvittää, mitkä olisivat kulttuuri- ja urheilutoimijoiden tarpeet ja sitten selvityksen pohjalta tulisi laatia suunnitelma tilaratkaisuista.

Antti Mattila on sitä mieltä, että ponsi -hommaa ei virkatyönä pystytä selvittämään. Kulttuurin kohdalla ainakin tarvitaan ulkopuolista resurssia. Rahoitusta yritetään vuoden 2024 budjettiin.

No voivoi tuon ulkopuolisen tarpeen kans!! Mihis tarpeeseen tämä Karolina Blom valittiin? Hän nyt ainakin tietää ja tuntee Salon kulttuurielämän. Kertoo tässäkin salkkarin uutisessa, että ”kotikentän opetteluun ei mene aikaa.”


Kommentoi kirjoitusta.

jätteistä uusi vääntö

Keskiviikko 26.4.2023 klo 14:08

https://www.sss.fi/2023/04/lounais-suomen-jatteista-uusi-vaanto/

Lounais-Suomen jätteistä uusi vääntö – polttopisteessä polttokelpoinen jäte

Tällä hetkellä Lounais-Suomen alueella 11 kunnassa kiinteistönhaltija voi ihan itse päättää jätteidensä kuljettajan. Se vaan on semmonen tilanne, että se ei sovi jätelain pääsäännölle. Lain mukaan kuljetus pitäisi olla keskitetty.

En tiedä, mitä taas sanoisis. Vääntö mikä vääntö. Ja voi vaik haista!

Olen muutama vuosi sitten tämmöstäkin kirjuutellut: Tapellaanpa jätteistä!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tapellaanpa-jatteista/

.

Kommentoi kirjoitusta.

litistystä ja lyttäystä

Maanantai 17.4.2023 klo 19:12

Lapsena Juha Majanen litisti pennejä junaradalle Hajalassa – Nyt hän on Suomen vaikutusvaltaisin virkamies, joka lyttää Salon haaveileman Tunnin junan

https://www.sss.fi/2023/04/lapsena-juha-majanen-litisti-penneja-junaradalle-hajalassa-nyt-han-on-suomen-vaikutusvaltaisin-virkamies-joka-lytta

Juha Majanen latelee totuuksia: "Tässä tehtävässä olen sitoutunut hoitamaan Suomen taloutta, ja kylmät faktat puhuvat hanketta vastaan."

Mies tarkoittaa Tunnin juna -hanketta.

3 kommenttia .

Varha väistää

Maanantai 17.4.2023 klo 15:28

Varha väistää mummorallin: useimmiten vanhus saa asumispalvelupaikan toivomaltaan alueelta

– Vanhusten toiveita asuinpaikoista kuullaan. Noin toteaa Salon Seudun Sanomissa Varhan asiakasohjaus- ja ostopalveluyksikön asiakasohjausjohtaja Salla Lindegren.

Varhan puolesta puhujan, siis tämän asiakasohjausjohtajan (kauhistus mikä nimike) sanomisiin ja lupauksiin eivät kaikki usko. Sitä on niin helppo sanoa, jotta kuullaan, mutta on eri asia kuunnellaanko. Kun vanhuksella on hoitopaikan tarve ja se on akuutti, niin kyllä hänet plus omainen voidaan "ympäripuhua".

Nooh, salkkarin otsake tuon paikan saamisen kyl täydentää sanalla useimmiten! Eihän se samaa tarkoita kuin jos sanottaisiin: aina saa paikan sieltä, mihin toivoo!   

--

IotCampuksen täytöstä minä ja muutama ystävä on kuullut ihan kummallisuuksia! Ja sitten annetaan ymmärtää, että esim. Hintan vanhainkotiin ei saada henkilökuntaa!

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2023/04/05/43753

2 kommenttia .

Entäs kulttuuritalo?

Maanantai 17.4.2023 klo 14:40

Salon jäähallin v. 2021 hankesuunnitelman hyväksyminen

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023406-5

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy jäähallin vuonna 2021 valmistellun hankesuunnitelman.

Jaa-a. Milloin valtuustolle esitetään kulttuuritalon rakentamiseksi hankesuunnitelma? Moni toteaa, jotta ei koskaan. 

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2562801

1 kommentti .

sikaa säkissä?

Maanantai 17.4.2023 klo 14:19

Hankintapoliittisen ohjelman raportti vuodelta 2022

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023406-10

Kovin yritin klikata esiin liitettä, mutta ei tämä linkki ainakaan minulle sitä tarjoa.
Mitenkähän valtuutetut asiasta päättävät?

--

Tämä kertoo, että kaikki ok. Vai kertooko?
Yleisesti ottaen voidaan todeta, että ohjelma ja sen tavoitteet ovat toteutuneet melko hyvin. Suuri osa tavoitteista on toteutunut kokonaan tai osittain. Muutaman tavoitteiden suunnittelu on alkanut, mutta ne eivät ole vielä toteutuneet. Näiden tavoitteiden osalta osa tavoitteista on mahdollista toteuttaa, mutta osa jäänee toteuttamatta tavoitteen laajuuden tai sen yleisyyden vuoksi. Keskeisenä yleisenä tavoitteena on ollut, että ohjelman tavoitteita saadaan vietyä osaksi palvelualueiden toimintaa ja huomioimaan ne jo hankintasuunnitelmaa laadittaessa. Tässä on myös onnistuttu melko hyvin. Hankintavastaavat eli hankintayhdyshenkilöt on nimetty vuonna 2021 ja he ovat kokoontuneet säännöllisesti ajankohtaisten hankinta-asioiden osalta.

2 kommenttia .

muistio

Maanantai 17.4.2023 klo 14:06

Meri-Halikon koulun tilaratkaisut

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023406-8

En tähän salolaiseen koulukaruselliin nyt tänään enää ihmeempiä puutu, mutta ihmettelen. Valmistelussa ja esittelyssä on vähän kaikkea. Poimi niistä nyt sitten se paras!
Tähän muistioon kyllä puutun. Ei tämä minun silmissäni mikään muistio ole. 

Yleisö esitti kysymyksiä ja kommentteja alustuksen jälkeen. Puheenvuoroja
käytti
kaikkiaan 14 läsnäolijaa. Virkamiehet vastasivat yleisön kysymyksiin
oman
vastuualueensa osalta.

Missä ne näkyvät ne läsnäolleiden kysymykset ja kommentit?

Kommentoi kirjoitusta.

toiselta pois, toiselle annettin

Torstai 6.4.2023 klo 13:46

https://www.sss.fi/2023/04/jarkko-anttilalta-vietiin-nuija-kadesta/

Kuohunta Salon kaupungin vuokrataloyhtiön johdossa jatkuu

Kui ne jaksaaki?

"Kuohunta Salon kaupungin vuokrataloyhtiön johdossa jatkuu. Yhtiön hallitus on syrjäyttänyt Jarkko Anttilan (sd.) puheenjohtajan paikalta. Luottamuspula on jatkoa parin vuoden kiistelylle Salon Vuokratalot Oy:n päätöksenteosta ja kiinteistönhoidosta."

Salkkarin juttu näkyy vain tilaajille, mutta huom. kommentit näkyy ei -tilaajillekin!

--

Minä olin vuokrataloista tätä mieltä 10.3.2022

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2518884#album_selector,  vaikka eihän sillä, mitä mieltä minä olen ollut, mitään erityistä merkitystä ole. Kunhan ihmettelin. Ihmetteli ja ihmettelee moni muukin. Kyseessä on sentään kaupungin omistamat talot! Eikö niitä tarttis kunnolla hoitaa?

--

Toiselta vietiin nuija, toiselle se annettiin

Salon lukioon uusi rehtori

Onneks olkko vaan! Salon lukion uudeksi rehtoriksi on valittu nyt vt. rehtorina tominut FM Maria Liippo.


3 kommenttia .

Vanhemmat kirjoitukset »