Uusimmat kuvat

piänt ihmettelyy

Sunnuntai 16.7.2017 klo 10:43

Moni on varmaan hieraissut silmiään, kun on katsonut oikealla näkyvää lapotuskuvaa, että mihis se tommonen mokoma nyt liittyy. Otsake kyllä kertoo, että Trömperin pihalta se otettu on. Viime viikonloppuna minä Hajalassa kurvaisin. 9.7.2017 oli Trömperi -päivä. Sitä ennen käväisin Suomusjärvi -päivässä. 8.7.2017 oli Kisko -päivä. Sielläkin kävin.

Salo -city on iso kaupunki. Välimatkat kaupunginosista toiseen ovat melkoiset. Ajelet nyt sit mihin päin tahansa, niin noita heinän lapottamisia et enää pahemmin näe. Heinää kyllä kerätään, mutta ne paalataan ja kääritään muovin sisään.

Ei kääritty silloin, kun minä pikkulikka olin. Heinäpellolla, käärmeisellä sellaisella, olen saanut aikoinani häärätä. VoiVoi, olisipa jo silloin ollut käytössä tuo heinän muoviin kääriminen. Tai no, ei sittenkään. Eivät nuo muoviin käärityt rullat peltojen kulmilla nyt mitään erityisen kaunista katseltavaa ole. Maanviljelijät sentään varmaan kiittävät ja se on hyvä se.

Ennen oli ennen. Nyt on nyt.

Sniff!

Voit arvata, kummalle niiskutan.

Kommentoi kirjoitusta.

Jossain jossain

Perjantai 14.7.2017 klo 23:42

Suomalaiseen suveen kuuluvat teatterit, kesäsellaiset. Salon alueella on teattereita vaikka muille jaettavaksi. On mahdollisuus valikoida mihin menee tai jos allakka antaa periksi, niin voi käydä katsomassa vaikka kaikki. Minä rastitin tänään tämän kesän teatteriesityksen numero neljä ja suunnistin Suomusjärvelle. 

Millaista oli? 

Oli ja oli. Jos odottaa, että kesäteatteriesityksen pitää olla kepeän kevyt ja/tai naurettavan hauska, niin tämä esitys ei sitä ole, vaikka silloin tällöin naurunpyrskähdyksiin päästiinkin. Näytelmä kuvaa sota-aikaa, sen tapahtumia ja tunnelmia. Se on aihe, josta väkisinkin tulee surullinen, hetkittäin vähän ahdistunutkin olo. Sotaan joutuneilta vaadittiin paljon, mutta paljon vaadittiin myös kotiin jääneiltä.  

Arto Niemisen käsikirjoitus Täällä jossakin oli ja on kesäteatterikipaleeksi rohkea valinta, mutta sopii tietysti ihan hyvin Suomi 100 vuotta juhlavuoden teemaan. Esitys oli minun silmissäni vaikuttava, mutta jos ja kun mietin esitystä kokonaisuutena, niin joku, jotain oli, joka jäi tökkimään, ei siis mennyt ihan nappiin. Näyttelijävalinnoissa Nieminen (myös näytelmän ohjaaja) on kyllä onnistunut, sillä tykkäsin, että kaikki olivat just prisiis oikeassa roolissaan. Ja heitä näyttelijöitä oli paljon. Se mikä minua vaivasi tai niinkuin jo totesin tökki, se oli musiikki. Valitut kappaleet olivat jotenkin irrallisia suhteessa näytelmän juoneen ja välillä laulut, vaikka laulajat hyviä olivatkin, hukkuivat musiikin meluun. Radioäänet olisin myös "pistäny pikkuse pienemmäl vaihteel"!

Jos nyt jonkun näyttelijänimenkin sentään esiin nostaisi. Jukka Haarikko veti roolinsa kokeneen näyttelijän rutiinilla, Riku Ekman hallitsi ja veti roolinsa hyvin, samoin Susanna Mäkirinne, myös Kristiina Laiho ja Sofia Mäkirinne jäivät mieleen, mutta oijoi, yksi oli, jolle erityispisteet annan. Hän on nuori Vasili Balagurov.

Sodan aikana kotiin jääneillä naisilla on ollut rankkaa ja se tuli kyllä tässäkin näytelmässä hyvin esille. Joissain kohdin tuli mieleen Niskavuori -näytelmät ja sen naiset. Jotain samaa oli nyt, joten annanpa Niemiselle plussapisteet naisnäyttelijöidensä emäntä-,äiti-,sisar-,lotta- ja evakko-ohjauksesta.

 

Kommentoi kirjoitusta.

kummallist on!

Torstai 13.7.2017 klo 13:38

Tämä on kaapattu yhden facebookilaisen (Kirsti) sivulta. En tiedä, ovatko hänen itse kokoamansa ajatukset, mutta on tämä niin hyvä, että laitan/lainaan tähänkin framille:

Kummalliseksi mennyt tämä maailma.

Nuoret likat juo viinaa ja raavaat miehet syö salaattia.

Koirat ei pärjää enää pakkasilla ja kesällä täytyy olla koiralle ilmastointi.

Hirveä ruikutus, kun ei tule pakkasia ja sitten kun vähän pakastaa niin itketään kylmyyttä. Kesällä päinvastoin.

Autoja ei voi huoltaa enää itse, ne hyytyy liian kuumassa tai kylmässä.

Lapsia ei saa kurittaa tai rangaista hölmöilyistään, vaan pitää "keskustella".

Rasistikortti viuhahtaa pöytään heti, jos sanoo ettei pidä ulkomaalaisista ja suvakkikortti jos taas pitää.

Ennen opettajia kunnioitettiin ja perseilijät lensi käytävään oppitunnilta, nyt pitää turvautua vartijaan tai poliisiin.

Avioliitot solmittiin miehen ja naisen kesken ja sitä liittoa kunnioitettiin, eikä eropapereita viety sisään ensimmäisenä päivänä, kun arki alkoi.

Ennen miehellä oli kirves ja kivääri, nykyään hiusvaha ja älypuhelin.

Ennen 40v lapseton nainen oli vanhapiika, nykyään "Sinkku".

Ennen mopoautolla ajoivat vanhukset ja vammaiset, nykyään rikkaiden kersat.

Ennen poliisi ei tarvinnut etälamautinta tai pippurikaasua, vaan Nokialaista kumipuun oksaa tottelivat kaikki vauvasta vaariin.

Ennen läski oli läski ja neekeri oli neekeri, eikä "tummaihoinen".

Ennen naisilla oli tissiä, reittä ja persettä, nykyään "sixpack" ja enemmän munaa, kuin lätkäjoukkueen suihkuhuoneessa sekä enemmän muovia, kuin pallomeressä.

Ennen kunnioitettiin vanhempia, vanhuksia, veteraaneja ja heistä huolehdittiin, nykyään perustetaan vastaanottokeskus mielummin, kuin vanhainkoti.

Lisää tämä seinällesi, jos olet samaa mieltä.

3 kommenttia .

häät peruttu!

Keskiviikko 5.7.2017 klo 15:55

Valinnanvapaus uusiksi!

No hyvä. Nyt ne sote- ja maakuntauudistuksen häät on peruttu! Tuskin sentään minun ehdotuksestani, vaikka asiasta jotain mussutinkin.

Ei siis tule tammikuussa 2018 maakuntavaaleja. Pääministeri Sipilä on tänään ilmoittanut, että ne kyllä pidetään, mutta lokakuussa.

Valinnanvapauteen, tähän, jossa hallitus sote- ja maakuntauudistuksen osalta on eniten  kompuroinut, tähän satsataan jatkossa seitsemän kuukautta. Siitä tehdään kokonaan uusi esitys. 

Tällä hallituksella on kaksi vuotta aikaa viedä hallitusohjelmansa must -projekti läpi.  Miten se menikään, se vanhan kansan sanonta? Se meni ja menee näin: "Hiljaa hyvä tulee ja hitaasti kiirutta piretään!" 

Olisiko nyt tuon aika?

Toivos on hyvä elää! Tai sitten ei.. 

Kommentoi kirjoitusta.

kesämenemisiä

Maanantai 3.7.2017 klo 15:50

Eilen oli mahdollisuus puutarhavisiitteihin.

Minä kurvaisin yhden ystävättäreni kanssa kahdessa paikassa. Ilolan puutarha alkaa olla jo sellainen kesän must -paikka, josta, jos ei ostettavaa, niin muuten vaan on pakko käydä katsomassa yhden miehen aikaansaannoksia. On todella uskomaton paikka!

Monnanpellolla kävin toisen kerran. Omanlaisensa paikka tämäkin. 

Kotiin palatessa huomasin, että just ja just ehdittäisiin Viljo Hurmeen ateljeekotiin. Kello oli kymmentä vaille sulkemisaikaa. Ystävätär ei ole paikassa käynyt, joten autolle jarrutus ja sinne sit. Ja suosittelen vaan muillekin! Tänä vuonna paikalla on muurlalainen taiteilija Gloria ja tietysti nähtävänä on myös itse koti, josta voit aistia Hurmeen pariskunnan elettyä elämää. Kaikki on kuin silloin ennen!

http://www.muurla.fi/7

Viljo Hurmeen ateljeekoti, Muurlantie 309 avoinna sunnuntaisin 2.7 - 27.8 klo 12-16. Esillä muurlalaisen taiteilija Gloria Badarau-Heikkilän teoksia ja hän myös työskentelee läpi kesän taiteilijakodin työhuoneella.

Kommentoi kirjoitusta.

tällä tuulella tänään!

Perjantai 30.6.2017 klo 13:18

Terveisiä hallituksen johtotriolle!


On ongelmia, mutta muutosvaatimuksiin on valmistauduttu hyvin. Näin on pääministeri Sipilä todennut takkuilevasta sote -tilanteesta. 

Ongelmia on yhtiöittämisessä, aikataulussa ja yhdenvertaisuuskysymyksessä.

Pääministeri Sipilä on varmaan tämän maan optimistisin ihminen. Vaikka mitä moitteita olisi ja on esitetty sote- ja maakuntauudistuksesta, tämän hallituksen must -projektista, niin pääministeri vaan tyynnyttelee.

Kritiikkiä sataa kuin rakeita rappusille, mutta suurin piirtein koko valmistelun ajan, Sipilän mielestä kaikki on ollut hyvin. Hyvään suuntaanhan tässä ollaan menossa. Maakuntavaalien mahdollista lykkäämistäkään hän ei halua. Ja valtiovarainministeri Orpo säestää, että maakuntahallintoa ei tule ilman sotea, eikä sotea tule ilman valinnanvapautta.

Kun uutisia lukee, niin pakko tavallisen kansalaisenkin on huomata, että perustuslakivaliokunnan edellyttämät muutokset esim. valinnanvapauslakiin ovat suuria. Vaikka kuinka nopealla aikataululla korjausten suhteen edettäisiin, ja ne vielä lausunnoillakin kierrätettäisiin, niin edessä voi olla myöhä syksy, ilmeisesti marraskuu. Miten siinä hämärässä (kuukaudessa, jonka voisi pimeyden puolesta lailla kieltää) enää pystytään, ehditään järjestämään tammikuuhun haaveillut häät, siis tämä maakuntavaalien nimissä ajateltu tilaisuus.

Jos maakuntavaaleja ei tammikuussa järjestettäisi, niin onhan meillä tiedossa se hinta, mitä kuluu, jos ne erikseen pidetään. Jostain olen lukenut, jotta summa olisi 15 miljoonaa euroa.

15 miljoonaa voi tuntua paljolta, mutta: onkohan hallituspuolueiden johtotrio (tänään se jossain tuumailee) miettinyt, mitä se maksaa, jos sote- ja maakuntauudistus nyt väkisin päätökseensä viedään?

Montako miljooaa euroa tarvitaan siihen, että korjataan ja paikataan, ohjeistetaan ja täydennetään, jotta päästään siihen, mitä sote- ja maakuntauudistuksesta alunperin ajateltiin ja mitä siinä tavoiteltiin?

Voi hyvät miehet siellä hallitustriossa! Terveiseni Teille: perutkaa nuo tammikuiset häät! Perutkaa nyt vaan!

..

Hupsista! Tällä tuulella tänään, siis yllä olevalla. Ja ulkona pukkaa pientä myrskyä. Pysynköhän pystyssä, jos pihalle menen? Puuhastelemaan..

Hyvää viikonloppua Ystävät! 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Welcome to Perniö

Tiistai 27.6.2017 klo 22:47

Kiitos kävin, mutta missä olivat perniöläiset. Ei näkynyt ainakaan sellaisia, jotka minä olisin tuntenut tai tunnistanut. Kirakan Kesäteatterissa heitä odotin näkeväni. 

Kirakkalaisten kesäkomedia 2017 tuli tänään nähdyksi, kuulluksi ja koetuksi. Hyvä oli esitys. Todella hyvä. Tai no, tarkennan: mielettömän hyvä.

Jos näyttelijät pitäisi asettaa johonkin paremmuusjärjestykseen, niin ei siitä mitään tulisi. Kaikki olivat hyviä. Järjestys olkootkin sitten tämä, jonka löydät, jos näytelmää katsomaan menet, näytelmän ohjelma -esitteestä: Tuomas Nilsson, Virpi Halkilahti (ei sukua), Elina Salomaa, Paula Lehtinen, Jyrki Nurmi, Johanna Saarinen, Nea Sarlin, Mika Virtanen, Jenna Helle ja Jerry Sarlin.

Ohjaaja Arto Lindholm on hienosti löytänyt tai pitänee sanoa, jotta valinnut oikeat ihmiset just prisiis oikeaan paikkaan, ts. juuri heille sopiviin rooleihin. En minä ainakaan muuta voi kun kehua. Kymmenen pistettä annan sekä näyttelijöille että ohjaajalle onnistumisesta. 

Jaa että mikäkö on näytelmän aihe? No se on kunta, tässä tapauksessa Perniön kunta ja kunnassa tapahtuvat tapahtumat, ihan vaan kuvitteelliset sellaiset. Ja huom. nämä tapahtumat ajoittuvat aikaan ennen kuntaliitosta.

Sitten näytelmän loppu! Huhhuh tai uhuu (suden ulvonnalla maustettuna)! Se loppuosa oli ja on sellaista hurlumheitä, että siinä kyl tuli ja tulee mieleen jo ihan oikea kuntaliitoskin, tämä rakas iso Salo -citymme (1.1.2009-). Kunnan elvytystä ja markkinointiahan se siinä. Parhaimmillaan ja hulluimmillaan. Ja maailmankartalle olis pyrkimys!

"Kuulostak tutult? Men kattoma" https://www.kirakankesateatteri.fi/

Kommentoi kirjoitusta.

Hei, me muutettiin!

Tiistai 27.6.2017 klo 14:30

Muuttivat jo!

Yrityssalo muutti Salo IoT kampukselle

No hupsista! 

http://www.sss.fi/2017/06/yrityssalo-muutti-salo-iot-kampukselle/

Salon elinkeinoyhtiö Yrityssalo Oy on muuttanut juhannusviikolla Salo IoT kampuksen tiloihin Joensuunkatu 7:ään. Yhtiö on vuokrannut uudet toimitilat Kuutio-rakennuksesta pääsisäänkäynnin lähistöltä. 12 työntekijän käytössä on 300 neliömetrin avokonttori.

Toimitusjohtaja Jyrki Sjöholmin mukaan Nokian ja Microsoftin vanhat tilat tarjoavat inspiroivan työympäristön ja hyvät tilat erilaisiin neuvotteluihin ja kokouksiin. Yritysneuvojat ottavat asiakkaita vastaan sovitun mukaan joko asiakkaan omissa tiloissa tai kampuksella. Yrityssalon uusiin tiloihin on kulku aina vastaanoton kautta, joten tapaaminen on syytä sopia etukäteen tai ilmoittaa tulostaan.

Jyrki Sjöholm korostaa, että yhtiön asiakkaista valtaosa toimii IoT kampuksen ulkopuolella. Yrityssalon henkilöstö kiertää kentällä kuten ennenkin, ja tilaisuuksia järjestetään edelleen eri puolilla Saloa.

Kaupungin luvalla? 

http://www.sss.fi/2017/06/yrityssalo-muutti-etuajassa-salon-iot-kampukselle/

Yrityssalo muutti etuajassa Salon IoT kampukselle

Salon elinkeinoyhtiö Yrityssalo Oy on muuttanut juhannusviikolla Salo IoT kampukselle eli Nokian ja Microsoftin entiseen tehdaskiinteistöön. Yhtiö on vuokrannut Salo IoT Parkilta 12 työntekijälleen 300 neliön avokonttorin Kuutio-rakennuksesta. Uudet toimitilat sijaitsevat vierailukeskuksen yläpuolella toisessa kerroksessa.

Alun perin Yrityssalon piti muuttaa IoT kampukselle vasta vuoden päästä syksyllä, jolloin sen vuokrasopimus Örninkadun tiloissa päättyy. Kaupunki on kuitenkin kiirehtinyt muuttoa, koska IoT kampus on Yrityssalon toiminnan kannalta erinomainen paikka.

Yrityssalon nykyiset tilat Örninkatu 15:ssä jäävät tyhjilleen, ja kaupunki maksaa niistä toistaiseksi vuokraa Soini-yhtiöille. Kaupunginvaltuustolle keväällä annetun selvityksen mukaan yhtiöllä on ollut runsaan 300 neliön toimisto, josta maksetaan vuokraa 60000 euroa vuodessa. Kaupungilla on kiinteistössä myös muita vuokratiloja.

Salon vs. apulaiskaupunginjohtajan Jari Niemelän mukaan kaupunki selvittää nyt tilojen käyttöä ja neuvottelee tilanteesta kiinteistön omistajan kanssa. Niemelä korostaa, ettei kaupunki maksa vuokraa kahdesta paikasta, koska Yrityssalo toimii IoT kampuksella toistaiseksi maksuttomissa tiloissa.

Mitähän kirjoitetaan, kun seuraavan kerran strategian toteutumisesta valtuustolle kerrotaan?

Että on toimittu siten kuin on suunniteltukin. Vai minkämoista seliseliä yrittävät valtuutetuille eteen työntää? 

Alkuvuoden strategian toteutuminen 1-4/2017 löytyy täältä: 

http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20173807-8

Yrityssalo Oy sivulla 69, jossa mm. näin: Yrityssalon alkuvuosi 2017 on ollut hyvin toimelias.

Näin sit varmaan kesälläkin. Tosin, jos uutisiin on luottamista, niin esim. kaupunginhallitus ei tästä toimeliaisuudesta ole tiennyt yhtään mitään! 

"Kyl meitin kelppa! Tai sitten ei!"

2 kommenttia .

Hirvivaara

Maanantai 26.6.2017 klo 22:40

Vaaraa pukkaa. Ei nyt mitään kamalan vaarallista sentään. Naarashirvi kuin Suomen hevonen, muttei sinne päinkään! Sellaisen näet, jos ajat Kiikalaan. Naarashirvi on Kiikalan KiPiNöiden kesänäytelmä 2017. Ensi-ilta oli nyt ehtoolla.

Simone Koiviston ja Mirka Aapion käsikirjoitus oli ja on kyllä sellaista sanailua, sellaista tekstitystä ja tykitystä, että oksat pois. Jossain vaiheessa olivat housutkin vaarassa. No ainakin kolmella miehellä. Oli hauskasti nappastu oivallus siitä ihan aidosta ja oikeasta "housut pois" -jutusta. Oli se vähän rohkeakin. 

Oli toki muutakin. Oli historiaa ja oli tätä päivää, sulassa sekamelskasovussa mm. naispapit, sukupuolineutraalit ja EU:n ohjeistukset, ulkomaan lomailut sekä naisen ja miehen se pienenpieni ero. Oli ja on surua ja on unelmia. Oli rakkauttakin.

Esitys on musiikkipainotteinen ja onhan noissa Kiikala -näyttelijöissä laulaja -aineksia. Satu Lehtinen vetää osansa rutiinilla, Suvi Lauren oli ja on osaava nuori, ja parastaan pistävät myös Aaltosen pojat, Elmeri ja Nestori. 

Kaikilla näyttelijöillä, yhtä lukuunottamatta, oli useampia rooleja, mutta kyllä ne tässä aika luonikkaasti hoituivat. Jorma ja Kalle Kutilaltakin.

Yksi ylitse muiden oli ja on tämän näytelmän vaara, minun silmissäni vaara, siis tämä hirvi, tämä Naarashirvi. Häntä näyttelee Mirka Aapio. Kun Aapio Naarashirvenä tulee, ilmestyy lavalle, niin se on sit siinä. En tiedä, onko tämä Aapion unelmarooli, mutta hyvin hän sen vetää. Todella, todella hyvin.  

..

Puvustukselle annan plussapisteitä. 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Onni on täällä

Torstai 22.6.2017 klo 12:37

Onni tuli Salo -cityyn. Tuli eilen ihan virallisesti!

Kuvia minäkin tästä pariskunnan jo aikaisemmin ilmoitetusta tulosta nappasin, mutta niistä tuli jotenkin kummallisia. Tummia nyt ainakin. Tästä Salon Seudun Sanomien jutusta löydät hyvän kuvan ja yhteenvedon eilisesta tapahtumasta:

Onni-veistos paljastettiin kaupungintalon pihalla


Kiskolaisen kuvanveistäjä Rafael Saifulinin pronssiveistos Onni paljastettiin keskiviikkona Salon kaupungintalon edustalla. Teoksen on lahjoittanut kaupungille salolainen yksityishenkilö Jukka Helkama, joka halusi muistaa kaupunkia julkisella veistoksella Suomen satavuotisjuhlavuonna.
Veistoksen vastaanotti ja paljasti kaupunginjohtaja Lauri Inna. Hän korosti, miten merkittävä tehtävä julkisella taiteella on hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistäjänä ja miten julkinen taide lisää seudun kuin seudun vetovoimaa.
Onni-veistos sijaitsee pääovesta vasemmalle, josta taloon tulijat voivat nähdä sen. Veistoksen nainen ja mies symboloivat muun muassa ihmisten Saloa.
Kaupungissa on yli 20 julkista veistosta sijoitettuna puistoihin ja julkisten rakennusten yhteyteen.

Ei muuten ole mikään pikkulahjoitus. Lahjoituksen arvon jalustakivineen kerrotaan olevan 50 000 rahaa.

Onni tai onnellinen loppu tuli myös tälle kyselylle:

Salon kaupunki. Kaupunginvaltuuston kyselytunnin pöytäkirja 3/2016 Dnro 187/00.02.00.01/2016. Aika 9.5.2016, klo 18.41 – 18.43. Paikka Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi

§ 12, Marjatta Halkilahden kysymys kaupungintalon sisääntulon vesialtaasta

”Kaupungintalon sisääntulossa vasemmalla on matala allas tai miksi tuota nyt kutsuisi. Paikka on epäsiistissä kunnossa, eikä näinollen mikään fiksu mainos taloon tuleville. Mikä on "altaan" tarkoitus? Kenen tehtävä kohteen huolto, siistinä pitäminen on?

Marjatta Halkilahti valtuutettu”

Kaupunginjohtajan vastaus

Asiasta on viikko sitten keskusteltu kaupunginjohtajan johtoryhmässä. Allas on tarkoitettu vesialtaaksi ja visuaaliseksi elementiksi kaupungintalon edustalle. Altaan täyttö ja huolto on tilapalveluiden tehtävänä. Säästösyistä allas jätettiin täyttämättä. Altaaseen suunnitellaan vesielementin sijasta parhaillaan kivikkopuutarhaa, joka on tarkoitus toteuttaa syksyllä. Paikka on varjoisa, joten istutuksia tulee todennäköisesti ruukkuihin.

Ei ilmestynyt kivikkopuutarhaa syksyllä 2016, mutta nyt on. Täytetty allas on lahjoituspatsaaan takana. Patsaasta tykkään. Sopii paikkaansakin niinkuin olisi siinä ollut kaupungintalon käyttöönotosta alkaen.

"Kyl kaupunkin kelppa, ku tommossi lahjotuksii saa!"

..

Sitten toinenkin onni. Kesäteatterikausi on alkanut. Teattereita ei tästä citystä puutu. Niitä on niin paljon, että saa olla tyytyväinen, jos kaikkiin kesän aikana edes ehtii. Täältä, sivulta 18 löydät salolaiset teatterit ja vähän naapurienkin.

Minä kävin eilen Vuohensaaressa. Pekka Puupää se siellä mennä koheltaa. Timo Mäenpää on tosi hyvä Puupää, samoin hänen kaverinsa Pätkä, Kari Mandelin ja Justiinana Mia Kuisma on roolissaan hyvä kun mikä. Ihan on sopiva koko perheen näytelmäkipale. Sopivan kepeä ja sopivan kipakka. Yks laulajapoikakin siellä on. Oikein sellainen tosi,tosi hyvä. Saisis Kalevia näytellyt Teemu Veikkolainen mennä vaikka tangomarkkinoille. 

"Men Sääki kattoma ja kuuntelema!" Tästä löydät esitysajat.   

HYVÄÄ JUHANNUSTA YSTÄVÄT. Mitä nyt ensteks torstaitorille!

Kommentoi kirjoitusta.

tämmöstäkin

Lauantai 17.6.2017 klo 13:04

Minua kyl on petetty!

 

Minua ei petetty. Näin kirjoittaa Pia Tiusanen. Puheenvuorossaan Tiusanen hienosäätää loikkaamisen. Se vain on loikkaamista, jos siirtyy toiseen puolueeseen. 

Olen samaa mieltä, vaikka tässä perussuomalaisten tilanteessa minun ei pitäisi olla mitään mieltä. Minun mielestäni on perussuomalaisten oma juttu, mitä tekevät tai tekemättä jättävät.

Mutta! Jos ja kun tämä nyt heijastuu muuhunkin, mm. hallitus aikoo jatkaa noin vaan ikäänkuin perussuomalaisten puolueessa ei olisi tapahtunut yhtään mitään, niin meikäläinen sanoo, jotta minä kyl olen pettynyt. 

Jaa että miks? Kuka, ketkä minua ovat pettäneet? 

No ainakin pääministeri.

Toki pääministeri voi ministereikseen ottaa ja ehdottaa keitä vaan ja presidentti ne nimitykset vahvistaa, mutta tässä tapauksessa, kun puolueensa kahtia revityttäneet ovat hallituskelvollisia, mutta ei se toinen, alkuperäinen puoli, niin onhan tämä nyt enemmän kuin kummallista touhua. Ei tästä mitään muuta johtopäätöstä osaa vetää kuin sen, että sote- ja maakuntauudistuksestahan tämä kaikki kiikastaa. Se tässä läpi on saatava. Keinolla millä hyvänsä. 

Hallituskriisi on peruttu ja hallitus jatkaa, mutta kysynpä vaan, tuleeko hinta olemaan sen "väärti"? 

Kommentoi kirjoitusta.

piänt säpinää

Tiistai 13.6.2017 klo 21:24

Pääministeri Sipilä on tänään onnellinen mies. Ei tullutkaan hallituskriisiä. "Piänt säpinää" vain. Uusi vaihtoehto -ryhmä (= perussuomalaisten ryhmästä lähteneiden joukko) pelastaa Sipilän hallituksen. Ministeritkään eivät vaihdu. Tai no, mistäs sitä vielä tietää. Presidentti kyl nimittää ja on pääministerin uukäännöksen hyväksynyt, mutta onko se noin vaan ok? On vissiin. Suomalaiset ovat osaavaa sakkia. Ainakin eduskunnassa istuvat! 

Minä toivoin, että olisi tullut kriisi, siis hallituksen kriisi, ja ihan vaan sote- ja maakuntauudistuksen takia. Siinä hosutaan. En minä perussuomalaisille kriisiä toivonut. En kyl muillekaan puolueille!

 

2 kommenttia .

Kui?

Maanantai 12.6.2017 klo 14:16

Jos pikkusena likkana kysyi "kui", niin yleensä vanhemmalta väeltä sai vastauksen: "Pist peppus vette ja ui!" Nooh, selityksiäkiin tuli. Tai sitten ei. Riippui vähän siitäkin, mitä kysyi.

Viikonloppuna perussuomalaiset ovat valinneet johtonsa: Perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittiin lauantaina EU-kriitikkona ja maahanmuuttokriitikkona tunnettu Jussi Halla-aho. Varapuheenjohtajiksi valittiin myös maahanmuuttokriittisiin kuuluvat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

Mun mielestä on perussuomalaisten asia, kuka, ketkä heitä johtaa.

Miksvarten minä tässä ja nyt sit mussutan?

Mussutan siksi, kun niin korostetusti nostettiin viime viikolla esille se, miten Halla-aho on tehnyt sitä ja tätä. Rikollista. Hakkarainenkin.

Hupsista heijaa! Mikäs se tämmönen lista on? Jos pitää paikkaansa, niin eikös yhden sun toisen tarttis pistää suunsa suppuun ja olla ihan hiljaa siitä, kuka mitäkin tehnyt on!!

..

Ja mulle passais hallituksen hajoaminen.

Kui?

No siks, jos siinä samaan syssyyn menis mönkään sotkuinen sote- ja maakuntauudistus!

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238232-onnittelut-jussi-halla-aho

2 kommenttia .

hallauhkaa tai sitten ei..

Lauantai 10.6.2017 klo 22:08

Tämä tässä on keskiviikkona 7.6.2017 kirjoitettu:

Sote- ja maakuntauudistukselle kesäloma

Puolen vuoden kuluttua on maakuntavaalit. Niin maan hallitus on antanut ymmärtää!

Miten sellaiset järjestetään, kun ollaan vielä tässä pisteessä kuin ollaan? Eduskunnan puhemiesneuvosto on päättänyt, että heinäkuussa ei pidetä täysistuntoja sote- ja maakuntauudistuksen takia. Perusteeksi esitetään, että asian käsittely on valiokunnissa vielä kesken.

Kuin täydennykseksi tuohon  eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen toteaa, että hallitus ei ole pysynyt omassa aikataulussaan.

Maaliskuussa kehtasin lähettää tämän puheenvuoron kautta terveisiä hallitukselle. Aiheena oli toimeentulotuen siirto Kelan hoidettavaksi ja siitä sitten aiheutunut sotku, kun Kela ei tehtävää niin vaan saanutkaan hoidettua. Maaliskuussa nostin esille myös tämän  maakunta- ja soteuudistuksen, mm. toteamalla: "Sillä tyylillä, millä näitäkin uudistuksia nyt edetty ja eteenpäin vedetty on, niin ei kyllä muuta ole ennustettavissa ja  odotettavissa kuin, että edessämme on vielä suurempi hässäkkä ja vielä pahempi palvelujen toimimattomuus kuin mitä nyt koetaan Kelan osalta."

Kun on seurannut Kataisen hallituksen karille kolahtaneita kunta- ja sote -uudistusyrityksia ja nyt sitten tämän hallituksen  uudistusvimmaa, ts. saada sekä sote- että maakuntauudistus täytäntöön 1.1.2019, niin kyllä tässä samaa mieltä alkaa olla kuin mitä Seppo-Juha Pietikäinen:  .. eikö tulisi antaa rehdisti  aikataulusta periksi? 

Minä voisin tuota Pietikäisen ehdotusta vielä vähän täydentää: Ehdotan, että hallitus pitää sote- ja maakuntauudistuksen osalta kunnon kesäloman. Ei haittaa, vaikka se tämän asian osalta kestäisi vuoden. Eihän tämä uudistus siten ole edennyt kuin mitä esim. tammikuussa 2016 hehkutettiin.

--

Tämä tässä on tänään 10.6.2017 kirjoitettu:

Minulle sopisi hallituksen hajoaminen, jos siinä samaan syssyyn menis mönkään sotkuinen sote- ja maakuntauudistus!

Muutoin on perussuomalaisten oma asia, kuka heidän puheenjohtajansa on!

Löytyy täältä:

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238232-onnittelut-jussi-halla-aho

--

Edessä on mielenkiintoinen viikko!

Kommentoi kirjoitusta.

moitteen poikasta

Perjantai 9.6.2017 klo 17:50

Pientä moitteen poikasta Salo -cityn strategian toteutumiseen 1-4/2017. Kyseessä Salon kaupunginvaltuuston kokous 5.6.2017, esityslistan asiakohta kahdeksan:

http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20173807-8

Kaupunginhallitus § 263 29.05.2017

Kaupunginvaltuusto 8 05.06.2017

8 Strategian toteutumisen seurantaraportti 1-4/2017 1249/02.02.02.00/2017

Kaupunginhallitus 29.05.2017 § 263

Valmistelija: henkilöstö ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, 02 778 2200, toimistosihteeri Marjo Hulvela, marjo.hulvela@salo.fi, 02 778 2285

Kaupunginvaltuuston on hyväksynyt vuoden 2017 talousarvion käsittelyn yhteydessä Salon kaupungin strategiset tavoitteet vuodeksi 2017. Kaupunginhallitukselle ja –valtuustolle raportoidaan tuloskorttien toteutuminen kolmannesvuosittain ja nyt on kysymyksessä kuluvan vuoden tammi-huhtikuun strategisten tavoitteiden toteutumisen seuranta.

Strategisten tavoitteiden seuranta on toteutettu aikaisempien raportointien tapaa Targetor Pro –ohjelmiston avulla. Toimialat ovat tehneet omat seurantaraporttinsa, jotka on laadittu tasapainotetun tulos-kortin (BSC) –menetelmää käyttäen.

Seurantakortit koostuvat kahdesta osasta. Aluksi esitetään kaupunginvaltuuston ja -hallituksen tuloskortin toteutumisen seuranta ja tämän jälkeen toimialakohtaiset tuloskortit ja verbaaliset kertomukset toimialan merkittävimmistä tapahtumista seurantajakson aikana. Strategian toteutumisen seurantaraportti kuluvan vuoden tammi-huhtikuulta on esityslistan liitteenä.

Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto merkitsee tammi-huhtikuun 2017 strategisten tavoitteiden seurantaraportin tiedoksi.

Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto merkitsee tammi-huhtikuun 2017 strategisten tavoitteiden seurantaraportin tiedoksi.

Päätös:

Kävelemistä, kävelemistä, ylikävelemistä minun silmissäni!

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2239621

Kommentoi kirjoitusta.

juu juu!

Maanantai 5.6.2017 klo 15:01

On se tänään!

Salon kaupunginvaltuusto 2017-2021 pitää tänään ensimmäisen kokouksensa. Videolinkki kokoukseen löytyy tämän sivun oikeasta alakulmasta ja esityslista on tässä:

Kaupunginvaltuusto
Esityslista 05.06.2017 klo 18:00 - 
Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi, os. Tehdaskatu 2, Salo

Kommentoi kirjoitusta.

suvi tuli, tul sääki

Lauantai 27.5.2017 klo 12:35

Tul meilpäi osa kaks!

Voisi tämän  jutun, puheenvuoron, "viettelyksen" kulttuurin puolellekin tuupata (on pitsejä museossa), mutta päätän nyt kuitenkin, jotta olkoot vapaa-aikaa. Kesälomat kun ovat just nurkan takana norkolla. 

Olen tänne vapaavuoron puolelle nostanut vähän niinkuin mainoksina, viettelyksinä esiin Salo -cityä. Että kannattais tulla täälpäi käymään. Nyt kesällä viimeistään!

Kai muistat, että meillä on Suomen paras tori. Oli ainakin viime vuonna, miksei tänäkin.

Uusinta uutta meillä on pitsiin kietoutuminen. Pitsiä löytyy torin laidalta ja sitä on taidemuseossamme.

Salon Seudun Sanomien toimittama Suvilehti 2017 antaa vinkkejä vaikka mihin. Lehti kertoo kesän iltatorit ja seudun kesätapahtumat, se tarjoaa menovinkkejä varmasti jokaiseen makuun. Paas kattoon tästä linkistä.

Toinenkin vinkkilehtinen löytyy. Se on Salonjokilaakson kokoama Kesälaakso 2017. Siinä on juttua Veturitallin pitseistä, kesäteatterit ja iltatorin ohjelmat ovat tässäkin, on seurakuntien kesäkonsertit, eikä kirppiksistäkään ole puutetta. 

Että tämmöstä. Ota kartta esiin ja allakka. Sit vaan päätät, milloin tulet!

Näkymisiin! 

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/237490-tul-meilpai-osa-kaks

Kommentoi kirjoitusta.

kantelu

Perjantai 26.5.2017 klo 17:25

STT26.5.2017 15:33

Sarjassa: Hei, me kannellaan! 

Tämmöstä uutista!

Oikeus­kans­le­rille on kanneltu siitä, että uudeksi oikeus­kans­le­riksi nimitetty Tuomas Pöysti aloittaa virassaan vasta ensi vuoden alussa ja että virkaa hoidetaan sitä ennen väliaikaisin järjestelyin.

Sähköpostitse lähetetty kantelu on osoitettu myös eduskunnan oikeu­sa­si­a­mie­helle sekä joukolle poliitikkoja ja tiedo­tus­vä­li­neitä. Yksi­tyis­hen­kilön tekemästä kantelusta kertoi ensin Demokraatti.

OIKEUS­KANS­LE­RIN­VI­RASTON ja eduskunnan oikeu­sa­si­a­miehen pitää vielä keskustella, miten tapauksessa menetellään ja kumpi asian käsittelee, kertoi neuvotteleva virkamies Johanna Koivisto Oikeus­kans­le­rin­vi­ras­tosta STT:lle.

Oikeus­kans­leri ja eduskunnan oikeu­sa­si­a­mies ovat ylimpiä lail­li­suus­val­vojia Suomessa. Oikeus­kans­leri valvoo muun muassa hallituksen virkatoimien laillisuutta.

Kommentoi kirjoitusta.

arvioinnista

Perjantai 26.5.2017 klo 17:16

Tässäpä tätä. Pientä kriittisyyttäkin: Kaupunginvaltuusto 22.05.2017 asia no 34, Arviointikertomus 2016 

Annan ISON kiitoksen tarkastuslautakuntalaisille. Raportin kokoaminen ei todellakaan ole mikään pikkujuttu, eikä siitä noin vaan pelkästään kokousaikojen puitteissa selvitä. Kotitöitäkin on. Niitä on tuntitolkulla! 

Kannattaa muistaa, että lautakuntalaiset tuon raportin laativat, ei erikseen palkattu virkamies. Näin ainakin Salossa.  

Tässä 2016 arvioinnin työnjako:

Tarkastuslautakunnan jäsenten työnjaon on sovittu olevan seuraavanlainen:

Kaupunginhallitus ja konsernipalvelut: - Jaakko Halkilahti - Pekka Kymäläinen - Elina Suonio-Peltosalo

Tekninen lautakunta, rakennus- ja ympäristölautakunta, kaupunkisuunnittelulautakunta, liikelaitoksen johtokunta: - Asko Aavasalo - Viljo Wahlstén

Opetuslautakunta, vapaa-ajan lautakunta: - Mari Rannikko - Martti Halme

Sosiaali- ja terveyslautakunta: - Kirsti Lannermaa - Terttu Ryyppö

 
.. 

Minun mielipiteeni on, että jos haluaa suhtkoht nopeasti saada yleiskuvan Salo -cityn menneen toimintavuoden toiminnasta, niin sen saa parhaiten juuri tarkastuslautakuntalaisten tekemästä arvioinnista. Esim. vanhustenhoito. Minä kehtasin valtuuston kokouksessa 22.5.2017 laukoa mm., että minun mielestäni totuus kaupunkimme vanhustenhoidon tilanteesta löytyy arviointikertomuksen sivuilta (s. 13-14), ei toimintakertomuksesta (s. 110-111).

Nooh, tarkista itse.

Kannattaa katsoa tätäkin. Jos ei muuta, niin näet, missä kohtaa po. lautakunta kaupungin organisaatiossa on.

Kommentoi kirjoitusta.

eläkkeel menijä?

Perjantai 26.5.2017 klo 16:06

Tuskin oli Antti Rantakokko kunnolla ehditty kiitellä/halata/taputella eläkkeelle Salo -cityn kaupunginjohtajan tehtävästä (läksiäiskahvit olivat 24.5.2017), niin jo pukkaa uutista:

Rantakokko alkaa selvittää seutukaupunkien tulevaisuutta

Ei siis miehelle mitään eläkeläisen päiviä. Ei, ei. Ei vielä.
Salon eläkkeelle jäävä kaupunginjohtaja Antti Rantakokko alkaa arvioida valtion lukuun seutukaupunkien elinvoimaisuutta. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ovat kutsuneet kaupunkineuvos Rantakokon selvityshenkilöksi.

Selvityshenkilö tekee toimenpide-ehdotuksia seutukaupunkien uudistumisen sekä taloudellisen elinvoimaisuuden parantamiseksi. Selvitysaika on 1.6–30.9.2017. Rantakokko jää eläkkeelle Salosta ensi viikolla.

Mitäpä tuohon muuta kuin: onnea ja menestystä toivotan!

..

Vietiin muuten Tertun kanssa Antille pienenpieni rahapuu muistoksi meistä kahdesta, jo hyvän aikaa eläkeläisen kirjoilla keikkuneista mammoista. Mamma -muottia emme itsestämme tunnista, emme ainakaan tunnusta, mutta kriittisiä kommentteja (esim. SSS/tätä mieltä -palstalle) saatamme kyl esiin julki tuupata. Jos joku vetää sanomisista "herneitä nenäänsä", niin sitten vetää.

Antti totesi päättyneen valtuustokauden viimeisessä kokouksessa, että asiat voivat riidellä, mutta eivät ihmiset!

Näin se on!

Siis "ettenpäi"! 

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »