Uusimmat kuvat

.. toteuttaa unelmiaan

Keskiviikko 24.2.2021 klo 17:29

Kaupunkikehityslautakunta 52 02.03.2021 52

Kaavoituskatsaus 2021 118/10.00.00.01/2021

Lainaus asian esittelystä:

Rautatieaseman ja Salonrankadun välisen alueen kehittämissuunnitelma kuvaa, miten Tunnin Junan myötä paraneva saavutettavuus vaikuttaa Salon keskustaan. Useat kaavahankkeet eri puolilla kaupunkia etenevät eri vaiheissa ja lukuisat maanomistajien kanssa yhteistyössä tehtävät hankekaavat helpottavat sitä, että mahdollisimman moni asukas voisi toteuttaa unelmiaan ja yritykset suunnitelmiaan toteutumiseksi.

Taidan olla täydellisen tyhmä, kun en ymmärrä, mitä tuo edelläoleva kappale tuossa tekee!

Tunnin Junalla saavutettavuutta Salon keskustaan!

Keitä mahtaa saavuttaa? Ohihan se juna pyyhältää, jos sen kerta nopeasti Turusta Helsinkiin tarttee päästä!

Ja toinen kummallisuus: mahdollisimman moni asukas voisi toteuttaa unelmiaan.

Mitä ihmeen unelmia tavallinen kaupunkilainen kaavoituksen osalta tässä cityssä nyt niin toteuttaa? Tuvan rakentamislupia kyl pyydetään (esim. omille maille) ja niitä varmaan myönnetäänkin, mutta mitähän ne muut unelmat mahtavat olla! Joku ylikorkea kerrostalo johonkin vai?  En tiedä, en. "Pare ku lopetan tält päivält!"

1 kommentti .

jaahas

Tiistai 23.2.2021 klo 18:54

Uhkaa pukkaa!

Mediatiedot: Suomi siirtyy koronan tasolle 2, hallitus linjaa huomenna – uhkana jopa poikkeuslain taso 3

Hallituslähde puolestaan kertoo MTV Uutisille, että tilanne Suomessa on siinä määrin huolestuttava, että tasolla kaksi ei välttämättä olla kovin kauaa ennen kuin poikkeusolot on julistettava ja valmiuslakeja otettava käyttöön eli siirryttäisiin tasolle kolme.

--

Pare kun mää en san tähä nyy yhtä mittä!

1 kommentti .

aina on varaa parantaa

Maanantai 22.2.2021 klo 15:55

”Kun on näin suuri kriisi päällä, on selvää, että keskeisiä toimijoita myös kritisoidaan, se kuuluu avoimeen yhteiskuntaan. Aina on varaa parantaa."

Sanoja on THL:n viestintäjohtaja Marjo Loisa.

No niin justiinsa!

Salon rokotustahtia on kritisoitu. Vaan kyllä se taitaa niin olla, että ei meillä niin vaan mitään parannella. Meillä mennään toinen toistensa hameenhelmojen ja housunlahkeiden taakse ja selitelläään

Minä en selityksistä ole tykännyt, enkä tykkää, sillä on tässä KoronaLiekaassaOloa jo ollut ihan riittävästi ja on sekä Salossa että Turussa ollut aikaa miettiä, mitä tehdään sitku -tilanteessa eli mitä tehdään sitten, kun meille koittaa rokottamisen ajat. 

Ei olla mietitty, kun yks taho sanoo yhtä ja toinen toista. Nolointa on, jos ja kun Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei ole tiennyt salolaisten vanhusten määrää. Että siinä olisi ollut yks syy takkuilevaan rokotustahtiin. Voi jysäys, mitä touhua!

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/02/20/37028

 

 

2 kommenttia .

meil viisastella!

Lauantai 20.2.2021 klo 12:33

Tämän päivän paikallislehden uutisissa kerrotaan: ”Salon koronarokotukset näyttävät etenevän edelleen hitaammin kuin naapurikunnissa ja saman kokoluokan kaupungeissa.”

https://www.sss.fi/2021/02/salon-rokotustahti-on-edelleen-verkkaista-%e2%80%89massarokotukset-alkavat-tiistaina/

Kun on kysytty, jotta miksi noin, niin on vastattu kierrellen kaarrellen.

Rokotuksista vastaava osastonhoitaja on sitä mieltä, että kaikki piikit on annettu, mitä on rokotteena saatu ja jatkaa: ”Onko Saloon saatu oikea määrä, on eri kysymys.”

No sitten johtajaylilääkäri Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä: ”Minulla ei ole oikein antaa vastausta, miksi Salossa on toistaiseksi rokotettu vähemmän kuin muualla”
Ylilääkäri toteaa kyllä, että Salon määrissä ei olla alkuun huomioitu riittävästi suurta vanhusväestöä. Että ikäihmisiä on enemmän kuin esim. Kaarinassa tai Turussa.

Tuo on viisastelua!

Kaupunkilaistenko se kuuluu tietää paljonko meillä vanhuksia on ja siitä sitten informoida rokotetta tilaaville!

2 kommenttia .

kuntalaisaloite

Lauantai 20.2.2021 klo 12:07

Kuntalaisaloite uuden vaihemaakuntakaavan laatimiseksi

Salo  Kuntalaisaloite

Moottoritiekäytävän läheisyydessä olevan radan rakentaminen on investointi kasvuun ja tulevaisuuteen. Salon Kasvuinfra ry pyytää, että Salon kaupunki esittää Varsinais-Suomen liitolle uuden Salo – Lohja oikoradan vaihemaakuntakaavan laatimista.

Minun mielestäni ihan ok aloite. Olen allekirjoittanut.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/18849

Uutisena myös Salon Seudun Sanomissa:

Salolaisyhdistys haluaa Tunnin junan kulkemaan moottoritien käytävään

https://www.sss.fi/2021/02/kasvuinfra-esittaa-uutta-kaavoitusta-oikoradasta/

1 kommentti .

jätteet, jätteet, ainvaa jätteet

Perjantai 19.2.2021 klo 20:24

https://www.sss.fi/2021/02/jatteiden-kuljetusasiassa-otettiin-aikalisa-jatehuoltolautakunta-pani-asian-poydalle/

Jätteiden kuljetusasiassa otettiin aikalisä, jätehuoltolautakunta pani asian pöydälle

Tätähän tässä takaa ajetaan:

Kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen siirrytään muun muassa Salossa, Sauvossa, Paimiossa ja Marttilassa vaiheittain vuosina 2024 – 2030. Näissä kunnissa käytössä oleva sopimusperusteinen jätteenkuljetus lakkaisi.

Mutta, mutta! Missä tuollaista määrätään? Ei ainakaan täällä:

https://www.kuntaliitto.fi/yhdyskunnat-ja-ymparisto/tekniikka/jatehuolto

Em. linkin takaa löytyy mm. tällaista tekstiä: 

Jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen kuuluu jätehuoltolautakunnalle. Asiasta ei voi sopia lautakuntasopimuksessa tai jäteyhtiön osakassopimuksessa. Päätöstä ei voi jättää osakaskuntaan. Jätteenkuljetusjärjestelmä voi olla erilainen eri kunnissa ja eri alueilla. Myös sekajärjestelmät ovat mahdollisia. Osakaskunnan kannanotto kuljetusjärjestelmään ei sido jätehuoltolautakuntaa, mutta se voi ottaa kannanoton ja sen perustelut huomioon jätelain sallimissa puitteissa. 

--

Minä nyt vaan kysyn, ihmettelenkin, miksei tässä kaupungissa jätteiden kuljetus voisi toimia,  niinkuin se toiminut on!  

1 kommentti .

eilen, tänään, huomenna..

Perjantai 19.2.2021 klo 17:31

Tänään ei ollut sellainen päivä!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/eilen-ei-ollut-sellainen-paiva/

Nyt nousee ajatuksiini vanha, vanha iskelmä. Sitä ovat laulaneet mm. Tapio Heinonen, Tapani Kansa ja Paula Koivuniemi & Vesa-Matti Loiri. Iskelmä on ”Eilen kun mä tiennyt en.” Tuskin he tuota laulaessaan koronasta mitään tiesivät, mutta olkoot aasinsiltana tähän blogiini:

Eilen:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kohautti ja ilmoitti, että se suosittelee pääkaupunkiseudun ravintoloiden sulkemista kolmeksi viikoksi. Tulevaan hiihtolomakauteenkin annettiin korona -ohjeistus – toivomus: Muualle Suomeen ei pitäisi lähteä.

Ministeri Kiuru informoi, eilen hänkin: ”On vain päivien kysymys, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tulee esittämään koronastrategiassa siirtymistä tasolle 2”

Tänään:

Yle tietää kertoa, että se, mitä THL on eilen esittänyt, se on tyrmistyttänyt hallitusta niin, että em. johto on joutunut puhutteluun! Ja kansliapäällikkö Kirsi Varhila vahvistaa, että kyllä-kyllä, keskustelu on käyty.

Huomenna:

Kerrotaanko meille, kuka tässä maassa viimeisen sanan koronan taltuttamisesta sanoo? Kuka sanoo, missä kaappi seisoo? Onhan tässä tavallinen kansalainen nyt ihan huuli pyöreenä. Jo viime vuonna saimme ihmetellä THL:n ja hallituksen välillä olevia linjauseroja. Sitten on taas ollut päiviä, jolloin em. tahot kulkevat kuin käsi kädessä. Se, mitä THL näkee hyväksi, niin se on ollut myös hallitukselle hyvä. Tänään ei ole ollut sellainen päivä!

3 kommenttia .

kosiskellaan ja luvataan

Keskiviikko 17.2.2021 klo 16:36

https://www.sss.fi/2021/02/salo-kosiskelee-osaajia-lupaamalla-mukavaa-pikkukaupunkielamaa/

Salo kosiskelee osaajia lupaamalla mukavaa pikkukaupunkielämää

Salon, Turun, Porin, Rauman ja Uudenkaupungin kaupungit ovat käynnistäneet Happy Pro -kampanjan. Tavoite on saada osaajia, joiden asiantuntemus sopii alueen yritysten tarpeisiin.

Salon kaupungin kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Terhikki Lehtonen on sitä mieltä, että kaupunkimme on tässä vahvoilla. Salossa on tarjolla kiinnostavia huippuluokan työpaikkoja sekä plussana se, että täällä on "mukavaa pikkukaupunkielämää lyhyen matkan päässä isojen kaupunkien tarjonnasta."

No joo, voi sitä noinkin sanoa ja ajatella. Ja mainostaa. Mutta! Jos jotain luvataan, niin kyllä pitää myös seistä lupaustensa takana. Mitähän sen mukavuuden takana ihan oikeasti on?

Kaunis luonto ei yksin riitä, jos on lapsperheellinen, autoton ja asuu 30-40 km:n päässä cityn keskustasta.

Mahdollinen muuttaja ihan varmasti kysyy ja ihmettelee, miten järjestyvät lasten hoitopaikat, miten koulunkäynti ja miten harrastamiset? Viimemainitussa myös aikuisilla on tarpeita. Onko kaikkeen matkatekoa ja jos on, niin millä liikutaan?

Kosiskella saa, mutta tarttee olla myös rehellinen realisti!

Ei käy katteeks uutta tulevaa valtuustosakkia. Eikä vasta tullutta kaupunginjohtaja Tero Nissistä. Toivottavasti vastatulleella on ideoita, joilla cityn käytettävissä olevat rahat, cityn veto- ja pitovoima saadaan järjestettävien palveluiden osalta edes jonkinlaiseen tasapainoon.

--

Tässä linkki Happy Pro -kampanjaan:

http://talentcall.fi/happypro/

Kommentoi kirjoitusta.

Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Tiistai 16.2.2021 klo 15:19

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/nain-salossa-miten-muualla/#comment-3350361

Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on tänään nostanut facebookissa esille kaupunkimme ikäihmisten koronarokottamiset.

Ihan on aiheellinen nosto. 

Täällä yli 50 000 asukkaan kaupungissa rokottamispaikkoja on ilmoitettu olevan vain yksi. Paikka on entinen terveydenhoito-oppilaitos Saktan kiinteistö.

Sakta on syrjässä. Se on syrjässä kaupungin keskustassa asuville, mutta se on kaukana, todella kaukana myös kuntaliitosSalon (vuodesta 2009)  eri kaupunginosissa asuville. Pitkä matka rokotuspaikalle on esim. Särkisalosta (n. 40 km) tai Suomusjärveltä (n. 30 km) tai Kiikalasta (n. 37 km). Kaupunki on iso ja laaja, puheenjohtajan sanoin niin iso ja laaja, että se on ”yli neljä kertaa suurempi kuin Turku ja Helsinki yhteensä”.

Jos rokotuspaikalle meno tulee tekemään tiukkaa tavalliselle kaupunkilaiselle (oli hän sitten hyvin tai huonosti liikkuva, autollinen tai autoton), niin pakko on kysyä, mitä se tekee ikäihmisille? Valtuuston puheenjohtajakin kysyy ja ihan oikeutetusti kysyy: ” lähtevätkö esim. ikäihmiset kymmenien kilometrien takaa ottamaan rokotuksensa omilla matkakustannuksilla vaikkapa taksilla?”

Niinpä. Miten ikäihmiset rokotuspaikalle pääsevät? Jos ei ole autollista omaista, niin taitaa tulla kalliit piikitysreissut.

Entä jos kunto on sellainen, että ei edes autoon pääsisi? Miten sellaiset vanhukset piikkinsä saavat? Tilataanko matkan tekoon ambulanssi?

5 kommenttia .

aihetta aloitteisiin

Keskiviikko 10.2.2021 klo 13:30

Viime vuonna jätettiin 42 aloitetta  

https://www.sss.fi/2021/02/salossa-jatettiin-kaikkiaan-42-aloitetta-viime-vuonna-%e2%80%89osmo-friberg-jatti-aloitteen-per-kokous/

Jos et ole lehden tilaaja, niin löydät nuo tämän linkin takaa: https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/asiointi-ja-osallisuus/osallisuus/aloitteet/

Ja vastauksiakin näkyy.

Jos näkyy.

Ihan kaikkia ei näy, vaikka pitäisi!

Tämä sentäs näkyy: Kaupunginvaltuusto 3.9.2018

Marjatta Halkilahden valtuustoaloite valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden päätösten julkaisemisesta kaupungin verkkosivujen aloiteluetteloiden yhteydessä

Päätös saatiin 5.11.2018:

Kaupunginvaltuuston päätös 5.11.2018 § 143 (pdf) (185,57 Kt)

--

Se, että aloitteet ja niihin annetut päätökset näkyvät ja löytyvät helposti on mun mielestä iso asia. Esim. jos jollakulla on aloitteen teko mielessä, niin hän voi menneestä tarkistaa, onko asia, aihe jo ollut esillä ja jos on, niin milloin ja missä mielessä.

Tupla -juttuja aloitteita valmistelevat tuskin kaipaavat, mutta kyllä joku asia voi vaatia (kun vuosia kuluu) uudenkin tarkastelun.

Eihän tämä maailman meno paikallaan tai kerran päätetyssä aina ja ikuisesti pysy! Ei mun mielestä!

--

Toinen tärkeä näkyminen on kaupungin päätöksenteko.Tämä aloite löytyy kaupunginvaltuuston kokouksesta 11.6.2018

Marjatta Halkilahden ym. valtuustoaloite pöytäkirjojen esilläpidosta nykyistä pidemmäksi ajaksi,

Vastausta ei näy, vaikka onhan tuo päätetty ja hyväksytty 3.9.2018

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184041-14

--

Hyvä on, että pöytäkirjatkin näkyvät. Onhan noissa vuodesta toiseen joitakin asioita, jotka toistuvat.

Jos seuraat esim. talouden raportointia, niin voi olla, että mielesi tekee nähdä, muistella, mitä se oli edellisenä vuonna samaan aikaan. Milläs niitä muistelet ja vertaat, jos et löydä linkkiä edelliseen vuoteen.

Alkuajat (vuodesta 2009) cityn käytäntö oli se, että pöytäkirjat poistuivat, kun oli vuosi kulunut. Esim. kun uusi valtuustokausi alkoi ja olisi halunnut katsoa, mitä edellinen valtuusto oli  edellisenä vuonna kesäkuun ensimmäisessä kokouksessa päättänyt, niin et niitä päätöksiä niin vaan esille saanut. Nyt saa ja se on hyvä. Kesäkuussahan on aina esillä vaikka mitä menneen vuoden juttuja. On tilinpäätöksestä erilaisiin raportteihin sekä arviointikertomus.   

--

Näkyvää on myös tarkastuslautakunnan toiminta:

https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/lautakunnat/tarkastuslautakunta/

Nyt kun kuntavaalit ovat nurkan takana, tulossa, niin ehkä ehdokkaiden olisi hyvä vilkaista noillekin sivuille. Arviointikertomuksissa on hyvää tietoa, mutta vielä enemmän tietoa cityn toiminnasta saat, kun luet arviointiin annettuja vastineita.

Surkein vastaaja on ollut kaupunkikehityspalvelut. Silti kaikki on tähän saakka purematta nielty. Tarkempaa vastausten antoa ei ole peräänkuuluttanut ei hallitus eikä valtuusto! 

Nooh, toivos on hyvä elää, että ehkä, jospa joku päivä niin tapahtuisi!

1 kommentti .

virheitä tunnin juna -päätöksissä

Maanantai 8.2.2021 klo 22:54

Timo Pohjola aikoo kaataa Salon Tunnin juna -päätöksen

https://www.sss.fi/2021/02/timo-pohjola-aikoo-kaataa-salon-tunnin-juna-paatoksen/

Ensimmäinen em. juttuun kommentoija antaa ymmärtää, että asia on näin:

"Salon kannalta nykyinen suunnitelma on erittäin hyvä. Rata kulkee keskustan kautta ja asemavaraukset on merkitty Muurlaan ja Suomusjärvelle. Nopein juna ei ehkä pysähdy Salossa, mutta moni muu pysähtyy."

.. mutta ei se kyl ihan noin ole! Ei ole minun, eikä monen muunkaan mielestä. Minun ja monen muun mielestä rata on suunniteltu väärään paikkaan. Moottoritien vartta pitkin sen mennä tarttis. Mutku ei.

Kysymys vuodelta 2018:

§ 5 Marjatta Halkilahden valtuustokysymykset tunnin junasta

Marjatta Halkilahti teki seuraavat valtuustokysymykset kaupunginjohtajalle: Kysyn, mihin Salon kaupungin päätös/lausunto on aikoinaan ja alunperin perustunut, ts. miksi ratalinjaus on tämä, mikä maakuntakaavassa 12.12.2011 hyväksytty on? Miksi ei esim. YJ1 ratalinjaus ole kelvannut? ja Kuka/ mikä taho Salon kaupungin lausunnon tai lausunnot on antanut? Onko se ollut silloinen kaupunkisuunnittelulautakunta, kaupunginhallitus vai -valtuusto vai joku muu? Voiko näistä päätöksistä/lausunnoista saada kopiot

Vastaus löytyy tämän linkin takaa:

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kaupunginvaltuuston-kyselytunnin-p%C3%B6yt%C3%A4kirja-20180514.pdf

Viimeinen kappale kertoo paljon! Ja erityisesti tämä lause:

Maakuntakaavaprosessi on ollut niin pitkä, että tässä vaiheessa kaavaa ei kannata avata eikä maakuntaliitto ole siihen halukas.

Aina voi sentäs kysyä: miksi ei?

--

Toivon menestystä Timo Pohjolan valitukselle. Näistä Timon sanomisista olen prisiis samaa mieltä:  

– Jos rata olisi suunniteltu niin kuin Lahden oikorata, moottoritien varteen, olisi säästetty huomattavasti esimerkiksi huolto- ja lunastuskustannuksissa. Nyt rataa suunnitellaan pelloille ja metsiin, sata metriä leveää linjaa, joka pirstoo ihmisten peltoja ja metsiä. Ratalinjauksen alle jää kymmeniä rakennuksia, ja Lukkarinmäki pirstotaan.

--

Kurkkaapa näihinkin: https://tunninjunatuhoaa.blogspot.com/

https://www.ts.fi/lukijoilta/4099310/Lukijalta+Kuka+vastustaa+uutta+rataa

https://www.apu.fi/artikkelit/taistelu-tunnin-junasta-kiihtyy-salossa

4 kommenttia .

Salos sattuu ja tapahtuu..

Perjantai 5.2.2021 klo 21:43

Kuukauden vanha salolainen, tammikuussa työnsä aloittanut kaupunginjohtaja Tero Nissinen saattaapi pikkusen olla ihmeissään, "et mikä kaupunki se tämmöne kaupunki oikke mahta olla."

Aina vaan pukkaa esiin uutisia, joita ei yhtään kaipais. Tässä viimeisin:

https://www.sss.fi/2021/02/mannervesi-sai-varoituksen-salon-kilpailutussotkuista/

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi sai varoituksen Salon kilpailutussotkuista

--

Nii muute. Mites tämä menikään?

5.5. Visio

Salon kaupungin visio on Salo – joka päivä parempi. Visio tarkoittaa, että joka päivä olemme parempi kaupunki asukkaillemme, henkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme. Se tarkoittaa sitä, että me kaikki teemme joka päivä yhdessä töitä paremman Salon puolesta. Salon strategiatyön paras mahdollinen lopputulos on tilanne, jossa jokainen salolainen haluaa kehittää ympäristöään sekä omaa toimintaansa periaatteella joka päivä parempi

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/09/strategia_2026.pdf

Salon kaupunkistrategia 2026

2 kommenttia .

uusinta

Tiistai 2.2.2021 klo 11:18

Tämä oli tällä sivustolla esillä viimeks joulukuussa 2020:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/12/05/36140

Olkko uusinta.

Muistus vaa mielee.

Tänäpä!

Kui muistuski?  

Kommentoi kirjoitusta.

kuntavaalit nurkan takana

Maanantai 1.2.2021 klo 12:40

Lähtisinkö kuntavaaliehdokkaaksi?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/lahtisinko-kuntavaaliehdokkaaksi/

Kuntaliitto on kysynyt luottamushenkilöiden ajankäyttöä, sitä, paljonko kunnan tehtävien hoitoon kuluu aikaa.

Ajankäyttö on jonkin verran laskenut vuodesta 2015, ei kuitenkaan yli 100 000 asukkaan kunnissa. Niissä luottamushenkilötyöhön käytetty työmäärä per viikko on kasvanut n. seitsemällä tunnilla ja on nyt n. 22 viikkotuntia.

Pienemmissä kunnissa pääsee vähemmällä. Alle 5 000 asukkaan kunnissa valtuutettu käyttää luottamustehtäviensä hoitoon n. 3,5 viikkotuntia.

Kuntaliitto on kysynyt myös tulevasta.

Mikä on halukkuus asettua vielä ehdolle kevään 2021 kuntavaaleissa? Mikä sitä vähentää tai mikä lisää?
Mielenkiintoista luettavaa löytyy tämän linkin takaa.

Paikallislehtemme ( Salon Seudun Sanomat) tekstaripalstalla  joku aika sitten nimimerkki Omatunto kertoi omat ajatuksensa siitä, lähteekö kuntavaaleihin ehdokkaaksi vai ei. Tälläisia ajatuksia Kuntaliitto ei tainnut eteensä saada: ” Mielellään lähtisin ehdokkaaksi, mutta ei voi, kun en ole käynyt sitä kurssia, missä poistetaan omatunto kuin hammas.”

1 kommentti .

mistä salolainen pillastuu?

Sunnuntai 31.1.2021 klo 18:51

Mistä salolainen pillastuu? No ainakin liikennevaloista. 

Salon Koskikadun risteyksen liikennevalot uusitaan

https://www.sss.fi/2021/01/salon-koskikadun-risteyksen-liikennevalot-uusitaan/

Itse juttua et näe, ellet ole digilehden tilaaja, mutta kommentit kertovat..

Taustaa em. asialle löytyy täältä:

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214544-30

Kaupunkikehityslautakunta 17.11.2020 § 230 Jarkko Anttila jätti seuraavan aloitteen: "Teen aloitteen Koskikadun kohdalla Hämeentiellä olevien liikennevalojen käytöstä poistamiseksi, ja kevyjen liikenteen väylän tekemisen korottamalla suojatietä. Tai muulla vastaavalla toimivalla tavalla. Jarkko Anttila Sdp."

Kommentoi kirjoitusta.

Kyvykkyysymmärrys koetuksella!

Sunnuntai 31.1.2021 klo 14:32

Kyvykkyysymmärrys koetuksella!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kyvykkyysymmarrys-koetuksella/

Työmarkkinakeskusjärjestöt ja Työterveyslaitos totesivat jo marraskuussa 2020, että myös työterveyshuolto olisi otettava mukaan koronarokotusten suunnitteluun ja toteutukseen.
Onko otettu?

Muutama päivä sitten paikallislehdestä luin, että ei ole.

Kun asiaa on kysytty sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselta, niin hän on vastannut, että tarkoitus kyllä on. Kun on tiukattu tarkempaa vastausta, mm., että korvataanko rokotukset työterveyshuollolle täysimääräisesti, niin ministeri on vastannut, että tällä hetkellä sitä selvitetään. Pitää selvittää esim., mikä on yhden rokotustapahtuman hinta. Tällä hetkellä ei sellaista ole.

Voi jysäys, sanon minä.

Koronalla on jo 1 -vuotissynttärit takana ja meillä vielä mietitään yhden rokotustapahtuman hintaa tai työterveyshuollolle korvaamisia.

Yksi vuosi on ISOsilla päättäjilla ollut aikaa miettiä, mitä pitää tehdä, mistä rohtoa hankitaan ym., kun tauti maahamme tulee.
Yksi vuosi on ollut aikaa miettiä myös sitä, ketkä rohtoa antavat, ts. rokottavat ja missä paikoissa rokotetaan.

On meillä jakamisen järjestys, mutta ei se riitä, jos vielä kaikessa muussa sählätään.

Mikä tästä koronarokotteesta nyt niin erityisen tekee, etteikö sitä olisi voitu jakaa kuntiin väkimäärän mukaan ja todeta, jotta hoitakaa homma.
Eikö kansallinen rokoteohjelmamme olekaan toimiva?
Minusta se on!

Yks päivä näin, kuulin – uutisissa vissiin – sanan kyvyykkyysymmärrys. En tiedä, kuka sanan on keksinyt ja mihin tarpeeseen, mutta tähän koronan taltuttamiseen minä voisin sen tuupata. Tässä kun kyvykkyysymmärrykseni on nyt todella, todella koetuksella!

3 kommenttia .

valtuustolle menossa!

Keskiviikko 27.1.2021 klo 13:56

No huhhuh taas tämänkin uutisen kans!

Esitys Salon kaupunginvaltuustolle: Valtuutettu Jaana Haapasalosta tehdään tutkintapyyntö

https://www.sss.fi/2021/01/salo-aikoo-tehda-tutkintapyynnon-valtuutettu-jaana-haapasalosta/?fbclid=IwAR2WpMm59YlVB4Ung_h9haD-eLM3paMYeQbzAPetn2TwYtuush8AbMX880M

Lisää tämän linkin takaa:

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214524-5

2 kommenttia .

kysymyksiä hallitukselle

Keskiviikko 27.1.2021 klo 13:24

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kysymyksia-hallitukselle/

Paikallislehdestä (Salon Seudun Sanomat) luin korona -asiaa ja ihmettelin otsaketta ”Ennakointi korostuu päivitetyssä strategiassa.” Ja sitten kerrottiin mm. eri tasot.

Ykköstaso: Kaikki leviämisvaiheen toimenpiteet on otettava täysimääräisesti käyttöön leviämisvaiheessa olevilla alueilla!

Kakkostaso: Kaikkien alueiden tulisi ottaa käyttöön leviämisvaiheen suositukset.

Kolmostaso: Edellisten lisäksi otettaisiin käyttöön poikkeusolot ja liikkumisrajoitukset.

 

Uudemman kerran nostan esille edellisen puheenvuoroni. Eikö päämäärän pitäisi olla se, että kansalaiset saavat rokotteen ja siitä suojan, jotta elämämme palaisi edes jollain lailla aikaan ennen koronaa!

Mutta kun sitä rokotetta ei nyt sitten ole niin paljon ja niin nopeasti saatavilla kuin tarvittaisiin, niin senkö takia kerrotaan vain em. tasoista?

Jos ja kun tuo kolmostasokin tuolla uhkana nyt keikkuu, niin kysynpä: onko hallitus miettinyt strategiatasonsa numeroa neljä?

Jos ja kun koronauhkapilvet mitä ilmeisemmin kevään 2021 kuntavaalien aikaan leijuvat em. tasonne kohdassa kolme, niin miten luulette, että ehdokkaat pääsevät ”turuille ja toreille” esittäytymään? Entä miten kansalaiset äänestämisestä suoriutuvat?

2 kommenttia .

naakan paskaa

Maanantai 25.1.2021 klo 23:35

Paikallislehti uutisoi:

Salon torin rantaan saa avata terasseja, Länsirannan puolelle ei

https://www.sss.fi/2021/01/salon-torin-rantaan-saa-avata-terasseja/

Ja miksikö ei Länsirannan puolelle? Se selviää, kun lukee kaupunginhallituksen esityslistaa:

Esityslista 25.01.2021/Asianro 26

26 Salon keskustan yleisten alueiden suunnitelma ja alueiden vuokraus 44

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214532-6

--

Yksi peruste näyttää olevan, että Länsipuolen jokirantaa tulee kehittää ensisijaisesti kävelyn ja pyöräilyn näkökulmasta eivätkä terassitoiminnat saa haitata kevyenliikenteen tarpeita.

Länsirannan puolelle ei voi terasseja ottaa myöskään siks, kun sinne mahdollistetaan paviljonkiravintolan rakentaminen. 

Simmottis!

Mitä mahtaa tulevan ravintelin rakentaja (jos hän siitä vielä kiinnostunut on) ajatella näistä perusteista:

Länsirannan saarnet ovat keskustan naakkayhdyskannan vakinainen yöpymispaikka. Kaupungin puistojen kunnossapidon mukaan puiston ja paikoitusalueen välissä kulkevaa laatoitettua jalkakäytävää pestään kesäaikaan vähintään kahdesti viikossa naakan jätöksistä. Terassien sijoittaminen naakkojen yöpymispuiden alle ei ole hygienia- eikä miellyttävyyssyistä järkevää.

 

1 kommentti .

sohasin taas!

Maanantai 25.1.2021 klo 21:11

Koronaa ei taltuteta strategioilla vaan rokottamalla!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koronaa-ei-taltuteta-strategioilla-vaan-rokottamalla/

Aamulla luin paikallislehdestämme, että hallitus jatkaa neuvotteluitaan koronastrategiasta maanantaina. Nyt on päivä edennyt ehtooseen ja saamme lukea, että hallitus varautuu ottamaan epidemiatoimet valtakunnalliseen komentoon. Oikein hybridistrategiasta puhuvat.

Pääministeri Marin on sitä mieltä, että toimenpiteiden ennakollinen kiristäminen on välttämätöntä, sillä ”riski epidemian kiihtymiselle on muuntovirusten vuoksi todellinen ja suuri.”

No juu, on se varmaan noinkin, mutta kyllä minun mielestäni hallitus saisi jo lopettaa. Saisi lopettaa nuo jatkuvat KoronaInfonsa.

Minä ainakin olen kyllästynyt kuulemaan ja kuuntelemaan jokapäiväisiä (melkein jokapäiväisiä) selityksiä siitä, mitä esteitä tässä maassa koronan leviämiseksi aiotaan tehdä ja mitä tekemättä jättää. Viimeisintä infoa on, että vielä ei tule liikkumisen rajoituksia, mutta uhkaillaan kyl.  Uhkaillaan jopa ulkonaliikkumiskiellolla.

Minun mielestäni koronaa ei taltuteta liikkumisen rajoituksilla, eikä eri paikkojen sulkemisella! Tauti taltutetaan vain ja ainoastaan sillä, miten on aikaisemmatkin taudit taltutettu. Korona taltutetaan rokottamalla.

Voimme kansallisesta rokotusohjelmasta itsekukin tarkistaa millaiset piikit olemme jo saaneet. Jos sinut on rokotettu, niin et sairastu kurkkumätään, et hinkuyskään,  et polioon, vesirokkoon jne.

Huomasitko, mikä em. ohjelmasta puuttuu?

Sieltä puuttuu koronarokote!

Senkö takia se puuttuu, kun rokotetta ei ole vielä kaikille annettavaksi?

Senkö takia meillä tohkataan kaikesta muusta: rajoituksista ja paikkojen sulkemisista, etätöistä ja etäopetuksista?

Ja jos se rokotteen saaminen nyt niin takkuilee, kun siitä kerrotaan, niin eikö se vähäkin jakelu ja piikittämisen järjestys olisi mietittävä uudelleen? Esimerkiksi siten kuin edellisessä puheenvuorossani salolaisen lääkäri Jari Vainion ajatuksina esitin.

2 kommenttia .

Vanhemmat kirjoitukset »