Uusimmat kuvat

joka päivä jotain

Keskiviikko 4.12.2019 klo 14:02

En kehtaa kirjoittaa, jotta joka päivä parempi Salo, vaan tyydyn tähän: joka päivä jotain! Meillä ja muualla!

Salossa kytee hallituskriisi – valtuustossa tehtiin aloite kaupunginhallituksen erottamisesta

Taustalla on entisen kristillisdemokraattien valtuutetun loikka kokoomukseen, mikä muutti kaupunginhallituksen voimasuhteita.

https://yle.fi/uutiset/3-11099946?utm_

Kommentoi kirjoitusta.

joko taas?

Maanantai 2.12.2019 klo 23:30

Joko taas valiokuntaa? Ei kaks ilman kolmatta vai miten se meni. Onhan noita jo kaks ollut: 

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184044-5

ja

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20194176-4

Salossa tehtiin aloite koko kaupunginhallituksen erottamisesta

Salossa saatetaan päätyä erottamaan koko nykyinen kaupunginhallitus Pertti Vallitun (kok.) loikkauksen jälkiseurauksena.

Saku Nikkanen (sd.) teki maanantain valtuustossa aloitteen, jossa esitetään tilapäisen valiokunnan nimittämistä. Valiokunta valmistelisi kaupunginhallituksen erottamista.

https://www.sss.fi/2019/12/salossa-tehtiin-aloite-koko-kaupunginhallituksen-erottamisesta/?

2 kommenttia .

Kommentoi kirjoitusta.

järisee

Keskiviikko 27.11.2019 klo 10:53

Nyt ei kyl tunnu hyvältä.

Tai no, hyvää on tietysti se, että postilakko loppuu, mutta nämä maanjäristysuutiset, nämä tuntuvat pahalta.

Syyskuussa koin omakohtaisesti, millaista on pienehkö maanjäristys, mutta nyt Albaniassa on tärissyt ja järissyt vielä kovemmin. Myös Kreetalla.

Mihin sitä enää uskaltaa jatkossa matkustaa? 

 

Kommentoi kirjoitusta.

ikä plus ystävällinen

Tiistai 26.11.2019 klo 14:50

Jaahas.

Täältäkö tämä ikäystävällisyys on hoksattu?

https://stm.fi/karjessa-blogi/-/blogs/mika-kunta-julistautuu-ensimmaisena-suomen-ikaystavallisimmaksi-

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/11/24/32347

Jos tähän Salon vanhuspalveluiden kehittämisohjelma -luonnokseen kommenttia annat, niin voinet katsoa, mitä tämän linkin takaa löytyy:

https://www.soite.fi/media/Ikaystavallisen_kunnan_arviointilomake_Soite_ikaantyneiden_asiakasraati_2018.pdf/format-pdf

 

Kommentoi kirjoitusta.

ikäystävällinen Salo

Sunnuntai 24.11.2019 klo 15:05

Nyt jos koskaan on sanomisen paikka! Mielipiteitä odottavat. Aikaa tämän kuun loppuun!

 

"Hyvinvoiva ikääntynyt sujuvien palveluiden Ikäystävällisessä Salossa."

https://www.salo.fi/sosiaalijaterveyspalvelut/vanhuspalvelut/55097.aspx

Vanhuspalveluiden kehittämisohjelma -luonnos luettavissa ja kommentoitavissa

Salon kaupungin vanhuspalvelut on laatinut kehittämisohjelman, Ikäystävällinen Salo, vuosille 2020-2025.  Adoben sivuilta. " target="_blank">Kehittämisohjelman luonnos on kaikkien luettavissa ja sitä mahdollista kommentoida marraskuun loppuun asti. Kehittämisohjelma viedään sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksyttäväksi joulukuussa.

Kommentoi kirjoitusta.

poliisi epäilee

Keskiviikko 20.11.2019 klo 23:56

Poliisi epäilee Salon kaupungin virkamiestä lahjuksen ottamisesta – työsuhde päätettiin välittömästi

0

Poliisi epäilee Salon kaupungin virkamiestä lahjuksen ottamisesta. Rikoskomisario Juhani Malmberg Salon poliisista sanoo, että epäilty on kuulusteltu. Kaupunki teki asiasta itse tutkintapyynnön poliisille.

https://www.sss.fi/2019/11/poliisi-epailee-salon-kaupungin-virkamiesta-lahjuksen-

--

Meillä sattuu ja tapahtuu!

VoiVoi!

Kommentoi kirjoitusta.

hankkeita

Tiistai 19.11.2019 klo 18:04

Näitä isoisia otsakkeita nousee esille aina vaan:

Salo pyrkii veturiksi miljoonien eurojen kiertotaloushankkeeseen

3
https://www.sss.fi/2019/11/salo-pyrkii-veturiksi-miljoonien-eurojen-kiertotaloushankkeeseen/
 
Uutinen kertoo kehittämishankkeesta. Se tarkoittaa, että Salo -cityssä ruvetaan putsaamaan paskaa, sorry, jätevesiähän tässä tarkoitetaan. Jätevesistä tuotettaisiin mm. energiaa, puhdasta vettä ja ravintoaineita. Kumppaneita on tulossa yhdeksän. On yrityksiä, korkeakouluja ja julkisomisteisia organisaatioita, mutta niiden nimiä ei kerrota. Ei vielä. Ei kuulemma voi. Niiden täytyy ensin päättää tahoillaan lähtevätkö hankkeeseen mukaan.
 
6,25 miljoonan kustannusarvioon on tarkoitus haalia rahaa sieltä ja täältä. Salon kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki hakee hankkeelle 80 prosentin tukea Euroopan unionin Urban innovative actions -rahoitusohjelmasta. Salon kaupungilla ja Liikelaitos Salon Vedellä olisi yhteisbudjetti, sen summa 1,2 miljoonaa euroa. Omarahoitusosuudeksi jäisi 240 000 euroa.

Jos ja jos. Jos rahoitus järjestyy, hanke alkaa 2020 heinäkuussa ja jatkuu kesäkuuhun 2023 asti. Ilman rahoitusta hanketta ei toteuteta.
 
Kun em. uutisen kokonaisuudessan luin, niin tuli vähän samanlainen olo kuin tässä älykaupunki -jutussa:

Älykaupungissa kuuluu kaupunkilaisten ääni, Salon hanke edennyt muurahaisen askeleen

 
 
 
 
 
http://salo.oncloudos.com/kokous/20194135-6.PDF.
 
 

Kommentoi kirjoitusta.

oma sote

Maanantai 18.11.2019 klo 21:20

Jaahas. Mitäpä löytyy nettisalkkarista? Löytyi tällaista:

Varsinais-Suomi aikoo tehdä oman sote-uudistuksensa

https://www.sss.fi/2019/11/varsinais-suomi-aikoo-tehda-oman-sote-uudistuksensa/

Kovat on lupaukset:

"Järjestämissuunnitelman lähtökohtana on, että palvelut toimivat kustannustehokkaasti ja vastaavat asiakkaiden tarpeeseen. Tämän lisäksi asiakkaille halutaan turvata oikea-aikainen pääsy palveluihin ja paremmat digipalvelut."

Saa sitä luvata, mutta minä en noihin lupauksiin usko. Ei tästä muuta seuraa kuin, että synnytetään mammutti, omanlaisensa kuntaliitos. Kaiken keskus ja pääosoite tulee siirtymään Turkuun.   

SSS -uutisessa näkyy nimi Riitta Liuksa. Hän on Turun hyvinvointitoimialan toimialajohtaja. Johtaja toteaa: "Kunnat eivät voi jäädyttää sote-palvelujen sisällöllistä kehittämistä ja odotella valtakunnallista sote-uudistusta. Emme myöskään saa jäädä suunnittelutasolle, vaan kaikki voimavarat tulee kohdistaa tekemiseen."

Piti oikein googlettaa, mitä muuta em. toimialajohtajasta löytyy. Löytyy mm. tälläistä: Liuksasta kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle

Kantelijan mielestä Liuksa ei ollut antanut hallitukselle tietoa aluehallintovirastossa vireillä olevista Turun vanhuspalveluiden valvonta- ja kanteluasioista.

--

Jaa-a.

V-S Sote ja kaikki voimavarat kohdistetaan tekemiseen!

Jos mallia otetaan Turun vanhuspalveluista, niin sellaiset kuin esim. vireillä olevat asiat taidetaan tulevaisuudessa pitää ihan vaan V-S Soten omana tietona.

--

Olinko taas pahan ilman lintu?

Olin vissiin, mutta saanen olla. Kunnallinen luottamushenkilö en enää ole. Olen yksityishenkilö ja näin ollen edustan vain itseäni. Tänään illalla sain, ilmeisesti sain, eron luottamustehtävistäni:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20194265-16

Jos lasken yhteen työssäolovuoteni ja ajan Salo -cityn luottamustehtävissä, niin siitä tulee 51,5  kunnallista vuotta. Se on paljon se. Nyt minusta tulee ihan oikeasti Eläkeläinen. Että näin! Ja jos ei muuta tänään, niin minulla on hyvä syy, todella hyvä syy onnitella itseäni.

2 kommenttia .

istumista

Tiistai 12.11.2019 klo 13:29

Telkkarissa on pyörinyt, pyörii varmaan edelleen, ohjelma nimeltä Sohvaperunat. En sitä sen kummemmin ole seurannut, ihan vaan muutaman kerran hetkeksi aikaa pysähtynyt, jos olen telkkarin ohjelmatarjontaa livenä selaillut ja ohjelma on eteeni tupsahtanut. 

Eilen illalla minulle tuli Sohvaperunat -olo. Oikein oli olotila, sillä katselin livenä Salon kaupunginvaltuuston kokousta. Tänään sen näkee tämän videon takaa

Olen kaupungin luottamushenkilönä toiminut koko kuntaliitosSalon ajan, siis kymmenen vuotta. Ensin istuin tarkastuslautakunnassa, sitten valtuustossa.

Luottamushenkilönä istuminen päättyi eilen, kun toimitin sähköpostitse eroilmoitukset kaikista tehtävistäni kaupungintalon kirjaamoon. Tämä oli tässä - blogi kertoo, jotta miksi näin. 

Käytin sanaa istuminen. Pitäisi ehkä todeta, että toimin, mutta kyllä luottamushenkilönä toimiminen enemmänkin istumista on. Kokouksiin tulossa-menossa olevat esityslistat sitä istumista teettävät. Nykyään ei lueta paperitekstejä, sillä nyt asiat on luettava tietsikalta. Siinä hommassa se takamus puutuu! Ja välillä pääkin. Toki on niitäkin, jotka selviävät esityslistoista kertalukaisulla, suunnistavat vaan kokouksiin, istuvat siellä sitten tuppisuuna ja luottavat siihen, että valtuustoryhmän puheenjohtaja hoitaa hommansa, ts. sanoo sanottavansa, jos sellaista on, kaikkien puolesta. 

Nooh, eipä eilenkään kovin moni puhujapönttöön kipittänyt. Henkilöstöorganisaation uudistamimen sai sentään joitakin liikkeelle. Oli ihan hyviäkin mielipiteitä, mutta lopputulokseksi tuli hallituksen ehdotuksen pöytään nuijiminen. Se hyväksyttiin, vaikka ei se valmistelun osalta nyt niin kovin kaksinen ollut. Ei ainakaan minun mielestäni.

Jos minä olisin eilen kokouksessa vielä ollut, niin olisin esille tuonut näitä tässä esille nostamiani asioita. Valtuustopaikallani jatkava Elina Seitz nosti kyllä esille esim. vanhuspalvelut -kohdan, mutta ei se tuntunut muita valtuutettuja kiinnostavan. Olisiko niin, että muilla oma vanhuus on vasta valovuosien päässä ja se on se ja sama puhutaanko tässä kaupungissa ikäihmisistä tai ikääntyneistä tai vanhuksista?

Tilanne on kuitenkin se, että eivät kaikki iäkkäät siitä tykkää, että heitä vanhuksiksi nimitetään ja näin ollen, olisi ollut fiksua ja tyylikästä, että tämä kaupunki olisi henkilöstöorganisaatio -lokerikkoon kirjannut vanhuspalveluiden tilalle esim. sanat: ikääntyneiden palvelut tai iäkkäiden palvelut.

Nooh, voihan tuota vielä myöhemminkin ehdotella.

Kaiken kaikkiaan minä kyl tykkäsin eilisestä SohvaPeruna -tilanteestani. "Ei huano"! 

Kommentoi kirjoitusta.

aihetta uutisointiin

Sunnuntai 10.11.2019 klo 18:35

Salon Seudun Sanomien toimituksessa on oltu valppaana. Ovat seuranneet kotisivujani.

Nooh, ymmärrän toki. Onhan tässä ollut uutisainesta, ensin Pertti 8.11.2019, sitten minä 9.11.2019.


Kommentoi kirjoitusta.

Tämä oli tässä!

Lauantai 9.11.2019 klo 12:16

Tämä oli tässä!

Eilen illalla totesin, että Pertin tuleva tarkoittaa sitä, että tilanne vaikuttaa myös minuun sekä kaikkiin Salon KD:ssa toimiviin. Pertti on viimeisen päälle miettinyt, mitä hän tulevaisuudelta haluaa, mutta kyllä sitä on nyt pitänyt myös minun miettiä.

Kuten lehtiuutinen totesi, minä olisin jatkossa ainut Salon kaupunginvaltuuston KD -edustaja. Niin siinä kävisi ja minulle lankeaisi mm. valtuustoryhmän puheenjohtajuus. Sellaiseen joudun sanomaan kiitos ei.  Oli jo muutoinkin suunnitelmissa yhden luottamustehtävän vähentäminen.

Tämä, mikä nyt nousee ykköseksi sanoa ei, on se, että en pidä itseäni sopivana valtuustoryhmän vetäjäksi, enkä puheenjohtajaksi, en, vaikka taustalla ja tukena olisikin kaupungin luottamustehtävissä toimivia ja muita KD:läisiä. Perusteeni on, että en ole KD:n jäsen. Olen ollut sitoutumaton jo pitkään ja sellaisena pysyn. Minun mielestäni valtuustoryhmän puheenjohtajan tulee olla puolueen jäsen. Se, ovatko kaikki ryhmään kuuluvat jäseniä, se ei ole niin merkittävää.  

Toki voisin minä niinkin tehdä, että minäkin jättäisin KD:n, siirtyisin vaikkapa "ei-mihinkään" -ryhmään tai palaisin edellisen kauden tilanteeseen (Valtuustoryhmä Marjatta Halkilahti (SIT), pj. ja jäsen 1.2.2013-28.2.2017), mutta se ei olisi reilua KD:läisiä kohtaan. Ei viime kuntavaalien tulos minun mielestäni sitä tarkoittanut, eikä saa tarkoittaa, että KD salolaisen politiikan "kartalta" pois pyyhittäisiin. Minun mielestäni KD:lle neuvotellut paikat kuuluvat heille, kuuluvat tämän vaalikauden loppuun saakka. 

Se, miksi viimeksi kuntavaaleihin vielä lähdin ja ehdokkaaksi nimenomaan KD:n listoille, johtui pitkälti siitä, että yhteistyö edellisellä vaalikaudella oli Pertin ja minun välillä ollut hyvää. Hyvää se on ollut nytkin ja ihan koko KD -porukan kanssa. Ei minulla mitään valittamista ole.

Totesin jo, että Pertin tuleva vaikuttaa ja muuttaa omaa tulevaani. Se vaikuttaa näin: on parempi, että jätän luottamustehtäväni. Jätän eroanomukset kaupunginvaltuusto -paikasta, kaupunkikehityslautakunnan jäsenyydestä, maapolitiikan ja yleiskaavallisen ohjelman ohjausryhmän jäsenyydestä sekä maakuntavaltuuston varajäsenyydestä. 

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi tulee ja paikalleni valtuustoon siirtyy Elina Seitz. Ensimmäiseksi varavaltuutetuksi nousee Kalle Tekkala. Minulta vapaaksi jäävistä paikoista päättävät ja esityksiä  kaupunginvaltuustolle tulevat tekemään Salon KD:ssa toimivat. 

En minä tätä ihan tällaiseksi kuntavaalien jälkeen 2017 ajatellut, en näin, että kertaheitolla kaikkeen tulisi kesken kauden ja kesken kaiken stop, mutta katson, että vaihtoehtoja ei nyt ole. Minun osaltani luottamushenkilönä toimiminen tuli tiensä päähän. Voi olla, että jatkossa vielä jossain esillä olen, varmaan kirjoittelenkin. Vanhustenhoitoa minä ainakin seuraan.

Kun vuonna 2013 erosin kokoomuksesta, kerroin asiasta yhdessä blogissa. Nyt on sama tilanne. Tämä tässä ja nyt riittää. Enempää en tätä nyt esille noussutta poliittista tilannetta pengo, enkä omaa eroamistani selittele tai perustele.

--Salon kaupunginvaltuutetuille, kaikille muillekin kaupungin luottamushenkilöille ja virkamiehille esitän lämpimät kiitokset yhteisistä vuosista.

Lämpimät kiitokset myös Salon KD -väelle.

Pertti Vallitulle toivon paljon, paljon onnea ja menestystä valitsemalleen tielle.

Minua valtuustoon äänestäneille myös ISO, iso kiitos. Toivottavasti ymmärrätte nyt tekemäni päätöksen. Ei tähän päätyminen ihan helppoa ollut.

5 kommenttia .

uutinen

Perjantai 8.11.2019 klo 22:48

Salolainen Pertti Vallittu loikkaa kristillisdemokraateista kokoomukseen

https://www.sss.fi/2019/11/salolainen-pertti-vallittu-loikkaa-kristillisdemokraateista-kokoomukseen/

--

Uutinen valtuutettu Pertti Vallitun siirtymisestä kokoomukseen on tänään hämmästyttänyt monia ihmisiä.

Omassa tiedossani tämä jo jonkin aikaa oli.

Pertin perustelut puolueen vaihtoon hämmästyttävät, mutta kun tiedän, mitä taustana on, niin hämmästykseni on muuttunut jonkinlaiseksi ymmärrykseksi. 

Pertin tuleva tarkoittaa sitä, että tilanne vaikuttaa myös minuun sekä kaikkiin Salon KD:ssa toimiviin. 

Huomenna lisää.. 

Kommentoi kirjoitusta.

jassoo

Torstai 7.11.2019 klo 13:43

Nyt ei sitten passaakaan joulukortti- tai muitakaan valokuvia tilata, jos tämmöstä luvataan:

Postilakko varmistui – valtavat vaikutukset suomalaisten arkipäivään: ”Lähetys voi olla perillä vasta viikkojen päästä”

1 kommentti .

uudistamisen tarvetta

Torstai 7.11.2019 klo 13:04

Tulevassa valtuuston kokouksessa 11.11.2019 on esillä kaupungin henkilöstöorganisaation uudistaminen. Miksi näin, se on esityslistassa selitetty.

Kovin selkeänä en esitystä, enkä taustoitusta pidä, vielä vähemmän tätä kuvaa. Nykyistä tilannetta kuvaa tämä. Olisi noita eri lokeroita nyt pikkusen enemmän (jos kerta uudistamisesta puhutaan) voinut avata ja otsakkeitakin vähän tarkemmin miettiä. 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan alla on mm. vanhuspalvelut. Monissa kunnissa käytetään tässä kohtaa otsakkeena joko ikäihmisten palvelut tai ikääntyneiden palvelut. Kuntaliitto puhuu iäkkäiden palveluista, myös sosiaali- ja terveysministeriö.

Vanhuspalvelut on minun silmissäni liian suppea nimike. Minusta tyylikkäämpää olisi, jos käyttöön otettaisiin Kuntaliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön käyttämä linjaus. Em. palveluja johtavan nimikkeen osalta sormi kyl menee suuhun. Että onko se vanhuspalveluiden johtaja tai esim. vanhustyön johtaja? Jälkimmäinen olisi fiksumpi, mutta voisihan tuo olla vaikkapa iäkkäiden palvelualuejohtaja.

Tunnen vanhuksia, jotka eivät siitä sanana tykkää. Ennemmin he haluaisivat, että heistä puhuttaisiin iäkkäinä ihmisinä. Yks tykkää, että vanhus on vasta, kun 90 täyttää ja toinen, että kyllä se alamäki ja vanhuus alkaa, kun täyttää 70 v. No, jos oikein, oikein tarkkoja ollaan, niin iäkkäitähän he kumpikin ovat. Sana iäkäs ei mikään paha ole. Sitä minä käyttäisin.

Mitä vielä tulevasta organisaatioehdotuksesta?

On tässä jotain: vaihtakaa nyt ihmeessä järjestystä opetuslautakunnan alla!! Ensin pitäisi olla varhaiskasvatuspalvelut, sitten perusopetus ja nuoriso ja sitten lukiokoulutus, ei siis noin kuin mitä nyt esitetty on.

Koko kokonaisuutena ajattelen niin, että jos organisaatioa uudistetaan, niin se kaavio ja kuvio, jota tavallinen kaupunkilainen  palveluja tarvitessaan esiin hakee, sen pitää olla todella, todella selkeä ja kertoa, mitä mikäkin lokerikko sisällään pitää. Tuleva esitys ei sitä tee. Minä heittäisin kaavion uudelleen valmisteltavaksi. 

Kommentoi kirjoitusta.

harmin poikasta!

Sunnuntai 3.11.2019 klo 13:19

Sivustoani vaivaa se, että tekstiä silloin tällöin piilottuu kuvien alle.

Piilotus loppuu, kun klikkaat blogin esille sen otsakkeesta.

1 kommentti .

onks tosikaan?

Sunnuntai 3.11.2019 klo 12:59

Ystäväni, ei -salolainen (entinen kyl), ihmetteli yks päivä sitä, miksi luottamushenkilöinä toimivat niin vähän pitävät kotisivuja.

Onko tosikaan?

Minäpä tsekkasin, miltä kaupungin sivustoilla näyttää, miten esitellään esim. valtuuston jäsenet. Tältä näyttää:

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/

Ja tosi on, että ei kotisivulinkkejä valtuutetuilla ihmeemmin ole. On vissiin jäänyt ilmoittamatta tai eivätkö ole halunneet sellaista esille nostaa. Ainakin Arttu Karhulahti ja Tapio Äyräväinen kirjoittavat.

Ystäväni käyttää nettiä, mutta ei facebookkia, ei twitteriä, eikä instagrammia. Hän siis kaipaisi jotain muuta, jolla voisi vielä seurata luottamushenkilöiksi valittujen toimintaa. Että onko se vain ennen vaaleja esillä oloa ja äänestäjien kosintaa ja kun vaalit on ohi, niin sitten ollaan hiljaa hissukseen. 

Ystäväni seuraa silloin tällöin valtuustomme kokouksia myös videolta, mutta sen annin suhteen hän on todennut, että ei sielläkän mitään ruuhkaa ole. On valtuutettuja, joilta hän ei ole vielä kertakaan ääninäytettä kuullut (käyntiä puhujapöntössä) ja kun äänestetään, niin pääsääntöisesti mennään valtuustoryhmän puheenjohtajan tahdon mukaan. Ystäväni ihmettelee, mihin se oma mielipide, oma tahto valituksi tulemisen jälkeen on kadonnut.

Jaa-a. En tiedä. Minun omapäisyyteni ja tahtoni on kyllä näkynyt ja kuulunut. Jonkun mielestä varmaan liiankin kanssa. Äänestämisten suhteen olen pikkusen eri mieltä ystäväni kanssa. Ei meillä mitään erityistä kuritusta sen suhteen ole ollut. Ei minun mielestä! Mutta oman mielipiteen esille tuomiseen muutamat valtuutetut kyllä voisivat pikkusen panostaa. Voi kait sitä muutoinkin puhujapönttöön mennä kuin että muutosesityksiä ehdottaa/kannattaa. 

--

Salon
kaupunginvaltuusto

valtuustokaudella 1.6.2017-31.5.2021

Puheenjohtajisto

Nummentalo Juhani Ahonen-Ojala Leena
Puheenjohtaja
Juhani Nummentalo (KOK)
0400 329 215

1. varapuheenjohtaja
Leena Ahonen-Ojala (SDP)
044 588 8925

Uusitalo Ilkka Tamminen Heikki
2. varapuheenjohtaja
Ilkka Uusitalo (KESK)
-
3. varapuheenjohtaja
Heikki Tamminen (PS)
044 301 9791

Kaikki valtuutetut aakkosjärjestyksessä

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.​sukunimi​@​salo.​fi​ lo. poikkeuksia, joista on ilmoitettu alla olevien tietojen yhteydessä.Mira Aaltonen Ahonen-Ojala Leena

Aaltonen, Mira

Ahonen-Ojala, Leena
VIHR SDP
kirjanpitäjä, omaishoitaja verosihteeri
0500 806 685 Facebook 044 588 8925
Anttila Jarkko Eeva Hannu
Anttila, Jarkko Eeva, Hannu
SDP SDP
yrittäjä, eläkeläinen, rehtori
aluemyyntipäällikkö emeritus
Instagram | Twitter | Facebook | 050 595 4313
Eskola Jouni Annika Fagerström
Eskola, Jouni Fagerström, Annika
KESK VIHR
maanviljelijä, agrologi visualisti, kultakaupan
050 522 1925 myyjä
Facebook
Friberg Osmo Haapasalo Jaana
Friberg, Osmo Haapasalo, Jaana
KOK sit.
asemapäällikkö psykologi, oikeus- ja
0400 531 371 kriminaalipsykologian
dosentti
050 587 1768 Tavoitat minut myös Whatappissa
Instagram | Twitter | Facebook | LinkedIn |
Halkilahti Jaakko Halkilahti Marjatta
Halkilahti, Jaakko Halkilahti, Marjatta
KESK KD sit.
maanviljelijä sosionomi
0400 745 267 0400 922 454
Twitter | Facebook | Kotisivu
Hirvimäki Jani Huittinen Ulla
Hirvimäki, Jani Huittinen, Ulla
PS KESK
koneenhoitaja maatalousyrittäjä,
044 038 1107 toimintaterapeutti
050 367 6939
Facebook | Kotisivu |
Hyttinen Marjatta Kanerva Tauno
Hyttinen, Marjatta Kanerva, Tauno
KOK KESK
lastenlääkäri kuljetusyrittäjä,
0400 533 173 eläkeläinen
044 078 7133
Karhulahti Arttu Saija Karnisto
Karhulahti, Arttu Karnisto-Toivonen,
KOK Saija
rehtori, FM SDP
- tradenomi
044 778 2011
Instagram | Twitter | Facebook |
Keto-oja Piia Kymäläinen Pekka

Keto-oja, Piia

Kymäläinen, Pekka
SDP SDP
kehitysvammaistenhoitaja VTM, hallintojohtaja
0400 897 796 040 738 7367
Lehti Timo Leivonen Sanna
Lehti, Timo Leivonen, Sanna
KESK PS
ylikonstaapeli talonrakentaja,
044 345 1769 muurari
Kotisivu 040 763 1939
Liede Heikki Lundén Mikko
Liede, Heikki Lundén, Mikko
KOK PS
valtiot. maisteri kauppias
0400 401 214 050 528 5275
Lundström Sanna Mänkäri Marjaana
Lundström, Sanna Mänkäri, Marjaana
KOK KESK
asianajaja työntutkija,
041 502 4762 maatilayrittäjä
044 367 8906 Facebook
Määttänen Asko Nikkanen Saku
Määttänen, Asko Nikkanen, Saku
KESK SDP
maatalousyrittäjä liikunnanohjaaja
Facebook 044 530 8326
Instagram | Twitter | Facebook |
Nummentalo Juhani Jonna Nyyssönen
Nummentalo, Juhani Nyyssönen, Jonna
KOK VIHR
mielenterveyshoitaja prosessien kehittäjä,
0400 329 215 DI
040 769 1573 Facebook
Olkinuora Antti Paassilta Simo
Olkinuora, Antti Paassilta, Simo
PS SDP
rikosylikonstaapeli kunnanjohtaja,
044 250 5592 kunnallisneuvos
050 522 1201
Parttimaa Satu Sari Pesonen
Parttimaa, Satu Pesonen, Sari
SDP VIHR
dieettikokki toiminnanjohtaja,
0400 881 788 hankeneuvoja
045 245 0930 Facebook
Punta Juha Pärkkä Päivi
Punta, Juha Pärkkä, Päivi
KOK KESK
yrittäjäneuvos, yrittäjä työkykyjohtamisen kehittämispäällikkö, HM
044 551 322 050 598 4306 Facebook
Riski Johanna - pienennetty Ruokonen Marja
Riski, Johanna Ruokonen, Marja
KESK VAS
maatalousyrittäjä kotipalvelutuottaja
050 571 8934 Facebook 045 672 3626
Schneider Kai Suonio-Peltosalo Elina
Schneider, Kai Suonio-Peltosalo, Elina
VIHR KOK
yrittäjä erikoissairaanhoitaja
040 522 6325 Facebook 044 047 7287
Taimela Katja Tammi Timo
Taimela, Katja Tammi, Timo
SDP SDP
kansanedustaja, tarkastusinsinööri
ruokapalveluvastaava 044 778 2304
050 521 2629 Facebook

Tamminen Heikki

Marko Tapio

Tamminen, Heikki

Tapio, Marko
PS KOK

eduskunta-avustaja

yrittäjä
044 301 9791 0400 552 801
Uusitalo Ilkka Vallittu Pertti
Uusitalo, Ilkka Vallittu, Pertti
KESK KD
maatalousyrittäjä pastori, nuorisotyöntekijä
- 045 676 0900
Facebook | Kotisivu
Wallius Jerina Varajärvi Matti
Wallius, Jerina Varajärvi, Matti
KOK SDP
eläinlääkäri, avainasiakaspäällikkö,
maatalousyrittäjä insinööri
- 0400 322 540
Instagram | Twitter | Facebook |
Vesa Simo Vierjoki-Väätäinen Karoliina
Vesa, Simo Vierjoki-Väätäinen,
SDP Karoliina
työnsuunnittelja KESK
040 761 1674 lastentarhanopettaja
050 544 9963 Facebook
Viitanen Annika Yli-Jama Anna-Leena
Viitanen, Annika

Yli-Jama, Anna-Leena

KOK KOK
musiikinopettaja, musiikin maatalousyrittäjä,
maisteri agrologi (AMK)
040 727 5692 -
Äyräväinen Tapio
Äyräväinen, Tapio
PS
päätoimittaja, toimitusjohtaja
0400 823 350

Keskusvaalilautakunnan 12.4.2017 § 37 vahvistama  Adoben sivuilta. " target="_blank">vaalitulos, jonka sivuilta 3-6 löytyvät tiedot varajäsenistä.

--

Tätä sivustoani vaivaa se, että tekstiä piilottuu kuvien alle. Piilotus loppuu, kun klikkaat blogin esille sen otsakkeesta.

Kommentoi kirjoitusta.

luovutaan ja sopeudutaan?

Lauantai 2.11.2019 klo 23:57

 

Taitaa olla hyväkin asia, että otan talteen = kopioin Salon Seudun Sanomissa olleita juttuja, sillä vuosien takaisia ei enää noin vaan löydä. Tässä yksi esimerkki: blogini löytyy, mutta toimittaja Käiväräisen kolumniin johtava linkki ei enää toimi. Otsakkeena hänellä oli "Sopeutetaan hivuttamalla". Minä kuittasin blogin (marraskuussa 2014) loppuun: "Olisi tuossa otsakkeena voinut lukea näinkin: Sopeudutaan kiduttamalla!"

En tiedä, millä fiiliksellä tätä uutista tässä alla pitäisi tulkita, sillä omanlaista sopeutusohjelmaa se tämäkin on. Virkamiesjohto ei vaadi, eikä se patista, mutta se esittää, että pari päiväkotia lakkautettaisiin. Asemakadun päiväkotilaiset saavat siirtyä Ollikkalaan ja Pahkavuoren pikkuiset Mesikämmeneen. Sitten on vielä kolmas: Torikadun päiväkotia uhkaa muutoksen tuulet vuonna 2021. Perusteet ovat vanhoja tuttuja. Näitten kanssa sitä on ennenkin lopetustoimiin ryhdytty: sisäilmaongelmat ja tilojen huono kunto. 

Voi olla, mutta voi olla, että ei olekaan.

Edellisen kaupunginjohtajan kaudelta minulta on tallessa loppuraportti/yhteenvetoa päiväkotiverkkoselityksen kiinteistökatselmuksiin 2013. Siinä todetaan, että 

Kaikkiaan 37 kohdetta käytiin teknisesti arvoiden läpi. Suoritettujen katselmusten tulokset voidaan jakaa kolmeen eri koriin:

1. Päiväkodit, jotka eivät lähivuosina tarvitse juurikaan toimenpiteitä,

2. Päiväkodit, joissa vuosikorjausluonteisia korjaustarpeita ja

3. Päiväkodit, joihin tarvetta investointiluoteisiin korjauksiin, sekä suuntaa antavat karkeat kustannusarviot niihin. 

--

Asemakadun ja Torikadun päiväkodit ovat vuonna 2013 olleet luokassa yksi. Ihan samassa on ollut Mesikämmenen paikka: "eivät lähivuosina tarvitse juurikaan toimenpiteitä"

Pahkavuoren päiväkoti on ollut luokassa kaksi, eli odotettavissa vain vuosikorjausluonteisia korjaustarpeita. Tarve on jopa mainittu: "lattiapinnat vaihdon tarpeessa"! 

--

Toimittaja Käiväräinen kirjoitti vuonna 2014 tällaista: "Sille ei mahda mitään, että kaupunkilaisen uskoa tulevaan jatkuva säästöjen kierre syö kuin rotta juustoa. En lainkaan ihmettele, että Salo sijoittui tuoreessa kyselyssä Suomen suosituimpien asuinkuntien listalla kolmanneksi viimeiseksi." 

Nyt on vuosi 2019. Päättäjille lyödään edelleen eteen ehdotuksia, joissa usko tulevaan roikkuu kuin löyhässä hirressä. 

Asukasmäärän jatkuva lasku on toki sekin jotain, kun palveluista päätetään, mutta eikö tässä kaiken aikaa hoeta mm. tätä https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/strategiajatalous

Kaupungin asukasluvun kehitys käännetään positiiviseksi luomalla tulevaisuuden kaupungin laadukas, älykäs ja kestävän kehityksen mukainen asumisympäristö yleiskaavallisen ohjelman, keskustan osayleiskaavan ja muiden maankäyttösuunnitelmien mukaisesti. Uusien asuinalueiden kehittämisessä mietitään kansallisen profiilin parantamista mahdollisissa yhteistyöhankkeissa, joita voidaan toteuttaa strategiakauden päättyessä. Saavutettavuuden parantuminen esimerkiksi Tunnin juna -hankkeen myötä mahdollistaa entistä paremmin Salon kehittämistä tulevaisuuden asuinympäristönä kehittyvän Lounais-Suomen sekä kansallisen metropolialueen välisenä porttina.

Vetovoimasta tohkataan, mutta ei se paljon auta, jos ei samalla kerrota, missä meillä on pitovoimaa! Tänne muuttoa aikovat, esim. lapsiperheet tarkistavat aivan varmasti ensin sen, missä sijaitsevat koulut ja päiväkodit. Jos on pienikin epävarmuus tulevasta (oston kohteena oleva talo/koti ja lasten tarpeet eivät pitkän päälle kohtaa), niin ohi Salon sellaiset perheet ajavat. Kiitävät kuin tunnin juna!

   

--

Tässä toimittaja Käiväräisen tekstiä:

https://www.sss.fi/2019/10/esitys-salo-luopuu-

Esitys: Salo luopuu Pahkavuoren ja Asemakadun päiväkodeista

4

Salon virkamiesjohto esittää suuria muutoksia keskusta-alueen päiväkoteihin. Syynä on lapsimäärän lasku, kaupungin tiukka taloustilanne ja Ollikkalaan rakennettava uusi päiväkoti, joka tuo lisää hoitopaikkoja.

Esityksen mukaan Asemakadun päiväkodin huonokuntoisista tiloista luovutaan ensi elokuun alusta alkaen. Päiväkodin toiminta työntekijöineen siirretään Ollikkalan päiväkotiin.

Pahkavuoren päiväkodin toiminta siirrettäisiin elokuussa Mesikämmenen päiväkotiin, jossa on tyhjiä ryhmätiloja. Pahkavuoren nykyisestä päiväkodista luovuttaisiin. Lasten vuorohoito keskitetään esityksen mukaan Mesikämmenen päiväkotiin.

Torikadun päiväkodin ympärivuorokautinen toiminta yhdistettäisiin Mesikämmenen päiväkotiin elokuussa 2021. Torikadun päiväkodin tiloihin siirrettäisiin Mesikämmenestä lapsia, jotka eivät tarvitse vuorohoitoa.

Kaupungin tiedotteen mukaan Torikadun ja Mesikämmenen päiväkodeissa selvitetään sisäilmaan liittyviä haasteita, jotka saattavat vaikuttaa vielä järjestelyihin.

Opetuslautakunta käsittelee esitystä keskusta-alueen päiväkotien järjestelyistä 12. marraskuuta. Lasten huoltajille järjestetään yhteinen tiedotustilaisuus muutoksista ensi maanantaina 4. marraskuuta kaupungintalolla.

Kommentoi kirjoitusta.

laskee saavansa vai laskeeko allensa!

Lauantai 2.11.2019 klo 13:53

Salo laskee saavansa 34 miljoonan euron myyntivoiton vesihuollon yhtiöittämisestä

Salon kaupunki laskee saavansa 34 miljoonan euron laskennallisen myyntivoiton siirtäessään Liikelaitos Salon Veden toiminnan osakeyhtiölle ensi vuonna. Se nostaisi kaupungin taloudellisen tuloksen parikymmentä miljoonaa euroa plussalle 2020.

Vesihuollon yhtiöittäminen on mukana kaupunginjohtaja Lauri Innan talousarvioesityksessä, joka julkaistiin perjantaina.

Salon taloutta vesihuollon yhtiöittäminen ei pelasta. Lauri Innan mukaan kaupungilla on edelleen 10-14 miljoonan euron tasapainotustarve, ja sitä koskevia rakenteellisia ratkaisuja on tarkoitus tehdä talven aikana.

Käytännössä säästöjä haetaan esimerkiksi kouluverkosta. Esityksiä on luvassa kouluja, päiväkoteja ja nuorisotiloja koskevasta oppimisympäristöselvityksestä, joka julkistetaan joulukuussa.

 https://www.sss.fi/2019/11/salo-laskee-saavansa-

VoiVoi. Laskee saavansa. Eiköhän olis pare, kun tuossa lukisi, jotta laskee allensa!!

Kertapisi lämmittää hetken, mutta ei auta pitkän päälle, ei, vaikka olisi kestovaippa jalkojen välissä! Enkä tykkää, kun kaupunkilaisille ja päättäjille asia esitetään etukäteen em. tyylillä. Annetaan ymmärtää, että tämä on just hyvä. Ei ole! Ei minun mielestäni!

1 kommentti .

Salon suurin rakennustyömaa

Tiistai 29.10.2019 klo 0:12

Salon Seudun Sanomat ja toimittaja Käiväräisen tekstiä: Lounavoiman jätevoimalassa aloitettiin kattilan asennustyöt

https://www.sss.fi/2019/10/jatevoimalassa-alkoi-kattilan-rakentaminen/

Minä jätän kuvat pois, mutta muutoin kopioin tähän esille koko jutun, jotta muualla asuvat Ystäväni ja lukijani saavat edes jonkinlaisen kuvan, mitä täällä meinataan tehdä!

Salon suurimmalla rakennustyömaalla, Lounavoima Oy:n jätevoimalassa Korvenmäen jätekeskuksessa, käy kirkkaana syyspäivänä kova kuhina.

Neljäsataa metriä pitkällä tontilla seisoo useita erilaisia nostureita. Korkein niistä syöttää teräspalkkeja rakennuksen sisuksiin, jossa saksalaisen Steinmüller Babcock Environment GmbH:n asentajat kasaavat runkoa arinakattilalle.

Toinen suuri nosturi siirtää rekan lavalta elementtejä rakennukselle, johon tulee savukaasujen käsittelylaitteisto.

Pienempien nostureiden koreissa keikkuu työmiehiä eri työvaiheissaan. Kaikkiaan työmaalla on nyt seitsemisenkymmentä rakentajaa.

Tontin toisella puolella tehdään vielä maanrakennustöitä. Vierailukeskuksen perustustyöt ovat käynnissä.

Muutaman sadan metrin päässä, Metsäjaanun teollisuusalueen puolella, erottuu kaivanto, johon lasketaan keskustan suuntaan johtavaa kaukolämmön runkolinjaa.

– Työt on vaiheistettu niin, että edellisen vaiheen pitäisi ehtiä aina seuraavan alta pois. Toistaiseksi on mennyt hyvin. Työmaa on pysynyt aikataulussa ja kustannusarviossa, kokonaisuutta näpeissään pitävä projektipäällikkö Janne Huovinen Lounavoimasta kertoo.

Jätevoimalan mitat alkavat tarkentua sitä mukaa, kun rakennus saavuttaa harjakorkeutensa.

Bunkkerirakennus on jo noussut harjaansa, ja sen katto yltää noin 35 metrin korkeuteen.

Myös 22 metriä korkea turbiinisali on jo harjassaan. Sen katossa on suuri aukko, jonka kautta sähköä tuottava turbiini- ja generaattoriyksikkö lasketaan paikoilleen ensi kesänä. Yksikön alle rakennetaan 150–200 tonnia painava betonipöytä, joka lepää jousien varassa.

Jätevoimalan korkein kohta, kahdeksankerroksinen porrastorni, yltää 38 metrin korkeuteen. Kattilahallin katto nousee valmistuessaan vielä pari metriä sitä korkeammalle.

Valmiissa jätevoimalassa korkein kohta on piippu. Se nousee 70 metrin korkeuteen.

Työmaan pääurakoitsijan Fira Oy:n rakennustöiden edetessä jätevoimalassa alkavat myös laiteasennukset.

Saksalainen kattilatoimittaja Steinmüller Babcock Environment GmbH aloitti oman urakkansa lokakuun alussa. Yrityksellä on nyt työmaalla 25 asentajaa, ja Saksasta on tulossa lähiaikoina kymmenkunta lisää.

Steinmüller rakentaa parhaillaan kattilan teräsrunkoa. Kattilan tulipesän seiniä hitsataan suuriksi lohkoiksi työmaan kentällä teltoissa säältä suojattuna.

Tulipesän osat nostetaan paikoilleen nosturilla, ja asennus jatkuu rakennuksen sisällä. Lopuksi kattilahalli katetaan.

– Katto pitäisi saada kiinni tammikuussa. Kattilan ja laitteiden asennukset jatkuvat sisätiloissa, ja laitoksen käyttöönottoon päästään ensi syksynä, Janne Huovinen suunnittelee.

Kahmaritoimittaja Konecranes Finland Oy aloittaa oman urakkansa ensi viikolla. Kahmari on suuri siltanosturi, joka nostaa poltettavaa jätettä bunkkerista syöttösuppiloon, joka vie jätettä edelleen arinalle.

Jäteautot kippaavat kuormansa bunkkeriin neljän lastausaukon kautta. Purkupaikalle rakennetaan työmaan edetessä vielä 28 metriä pitkä vastaanottohalli suurine ovineen, joten autojen purku tapahtuu kokonaan sisätiloissa.

Jätevoimalan rakennustyömaan vahvuus kasvaa Janne Huovisen mukaan asteittain työn edetessä. Vuodenvaihteessa työmaalla tekee töitä jo arviolta sata miestä. Laiteasennusten edetessä asentajien määrä kasvaa, ja ensi kesän lopulla työmaalla pitäisi olla enimmillään 200–300 miestä töissä.

– Enimmillään väkeä on ensi kesän jälkeen. Silloin tehdään yhtä aikaa viimeisiä laiteasennuksia ja kojeistuksia, kaapelointia ja aloitetaan laitoksen käyttöönottoa. Loppusyksystä siirrytään koekäyttövaiheeseen, hän kertoo.

Ensimmäiset jätekuormat voimalaan on tarkoitus tuoda ensi vuoden marraskuussa. Laitosta koekäytetään talven aikana, ja se tuottaa lämpöä Salon kaukolämpöverkostoon tammikuusta 2021 alkaen.

Jätevoimalan rakentaminen maksaa 112 miljoonaa euroa.

Kaukolämpölinja etenee Metsäjaanussa

Lounavoiman jätevoimala tuottaa valmistuttuaan sähköä valtakunnanverkkoon ja lämpöä Salon kaukolämpöverkostoon.

Lämmön siirtämiseksi Korvenmäestä on rakennettava 6,5 kilometriä pitkä kaukolämmön runkolinja Salon keskustaan. Samaan kaivantoon asennetaan laitoksen tarvitsemat vesi- ja viemärijohdot sekä sähkökaapeli.

Rakennustyö aloitettiin jätevoimalan päästä, jotta kaukolämpölinjat saatiin nopeasti pois voimalatyömaan tieltä. Nyt runkolinjaa on rakennettu jo useiden satojen metrien matkalle, ja työmaa etenee Metsäjaanun teollisuusalueella kohti keskustaa.

– Valmista kaukolämpölinjaa lämmitetään pienellä kattilalla, koska kaukolämpölinja peitetään lämpimänä. Jos se asennettaisiin kylmänä, linja laajenisi myöhemmin lämmityksen takia ja voisi nousta jopa maan pinnalle, projektipäällikkö Janne Huovinen kertoo.

Lähiaikoina, mahdollisesti jo ensi viikolla kaukolämpölinjaa aletaan rakentaa Karjaskylänkadulta kohti Korvenmäkeä. Tuolloin työmaa saattaa aiheuttaa alueella liikennejärjestelyitä.

Keväällä 2020 urakka jatkuu kohti Salon keskustaa ja torin kulmaa, jossa uusi runkolinja yhtyy nykyiseen kaukolämpöverkkoon.

– Tavoitteena on, että pääsisimme sieltä pois ennen kesätorien alkua, Janne Huovinen sanoo.

Kaukolämmön runkolinjan urakoi turkulainen Kuntec Oy.

--

Että tuollaista on meillä menossa, tulossa. Onhan tässä ihmettelemistä. Yhden kommentinkin on juttu saanut. Muurlalainen ilmoittaa olevansa, en sentäs minä.

Mielenkiintoinen kommentti!

 

Muurlalainen

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »