Uusimmat kuvat

tuloskortti kertoo tai sitten ei

Lauantai 27.2.2010 klo 12:12


Kuntien ikääntymispoliittiset strategiat

Ikäihmisten hyvinvoinnin turvaaminen ja väestörakenteen muutoksiin varautuminen edellyttävät kunnilta tietoista ikääntymispolitiikkaa. Tavoitteena on, että kunnalla on valtuuston hyväksymä ikääntymispoliittinen strategia, jonka toimeenpano on kytketty kunnan talousarvioon ja -suunnitelmaan. Strategian toteutumista seurataan ja arvioidaan säännöllisesti.

Jaa et mikä toi on? Se on tämmösestä linkistä:

http://www.kunnat.net/k_aakkoslistasivu.asp?path=1;29;353;11124;32134&selected=S

Löytyykö sieltä Salo -city? Löytyykö edes jotain vanhaa suunnitelmaa? Ei löydy! Ei! Ja miksei? Siks, että semmosia ei ole!

Tavallinen kansalainen/kaupunkilainen/uussalolainen 1.1.2009 lukien ei tiedä ei niin pihahdustakaan missä Salon kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa mennään. Ei sitä tiedä kaupunginvaltuutettu, ei sitä tiedä sote -lautakuntalainenkaan. Viimemainituille ei ole kerrottu, mutta eivätpä he ole ( jos on esityslistoja ja pöytäkirjoja läpi käynyt: http://salo.tjhosting.com/kokous/TELIN-15.HTM )mitään ihmeellistä tietoa toimialajohtajalta kyselleet eivätkä kaivanneetkaan.

Esim. vanhuspalvelut, siis se mitä kaupunkimme vanhusten eteen on ajateltu tehdä ja/tai tekemättä jättää, niitä ei ole päätetty missään. Yks kapinen sivuko kertoo tavalliselle Maija-Matti Meikäläiselle siitä mitä tässä kaupungissa vanhuksille tarjotaan? Käyttösuunnitelman http://salo.tjhosting.com/kokous/2010434-9-9895.PDF sivulla 47 kierretään "valla hianost" se tosiaasia, että kaupungilla ei ole hyväksyttyä, vahvistettua vanhustenhuollon kehittämissuunnitelmaa. Annetaan ymmärtää, että on jotain, jonka pohjalta on tarvis tehdä jotain, siis tämä: http://salo.tjhosting.com/kokous/2009119-10-413.PDF   muttamutta: tuota juttua, tuota ohjelmaa ei ole hyväksytty missään

http://salo.tjhosting.com/kokous/2009119-10.HTM 

Tässä kohdin sote -ltk on ollut skarppina, mutta ote on lipsahtanut siinä vaiheessa kun vuoden 2010 sosiaali- ja terveystoimen edellä mainittu käyttösuunnitelma on hyväksytty: http://salo.tjhosting.com/kokous/2010434-9.HTM

Sotelaiset ovat nuijineet pöytään päätöksiä, jotka perustuvat, joiden perustana on pelkkää tyhjää! Kaste -hankekin on "valla hiano". Kun siihen nyt mennään niin sen jälkeen, joskus vuonna ?-jotain, Salo-city saa esim. seniorineuvolan. Just juu. Ihan niin kuin sitä ei saisi omin voimin käynnistettyä. Oliko puolue, joka asiaa alunperin esitti väärä vai missä mättää, kun tämäkin juttu piti pistää mappi ööhön = upottaa po. hankkeeseen http://salo.tjhosting.com/kokous/2009119-6.HTM

Tällä hetkellä turuilla ja toreilla parutaan sitä, kun Salon kaupunginvaltuuston esityslistalla ei ole mitään päätettävää. Voivoi sentään. Onks valtuusto ulkoistanut kaikki juttunsa?

Ottaisivatpa valtuutetut nyt ensi viikollekin, 1.3.2010 kokoukseensa täytteeksi http://salo.tjhosting.com/kokous/2010418.HTM , yleiseen keskustelun vaikkapa tämän sosiaali- ja terveystoimen!

Kysyisivät kuka tekee, mitä tekee, missä tekee ja mitä se maksaa.

Kuinka moni tietää esimerkiksi mitä maksaa vanhainkotihoito missäkin yksikössä?

Kuinka moni tietää edes sitä missä nuo yksiköt ovat, missä, minkä rajojen sisällä. Rajat ovat muuten erit terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa! Miksvarten?

Kuinka moni tietää, että vanhainkotipaikkoja vähennetään muuttamalla ulko-ovilla nimikyltit palveluasumiseksi? Mitä tulikaan luvattua kuntavaalien alla?

Kuinka moni tietää mitä vanhainkotiasukas maksaa saamastaan hoidosta, palvelusta nyt justiinsa vanhainkotiasukkaana ja mitä maksaa tulevana palveluasumisasukkaana?

jne

Kyseltävää olis vaikka viiden valtuustokokouksen verran.

Siis HalooHaloo!

Sosiaali- ja terveystoimi on kaupungin suurin rahojen käyttäjä! Eiks olis kiva tietää missä mennään?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini