mailma valla sekasi

Lauantai 27.2.2010 klo 19.48


Me täällä Suomessa harmittelemme lumen määrää, mutta kait tämä on pieni paha ja pieni murhe siihen mitä tälläkin hetkellä tapahtuu muualla maailmassa.

Chilen maanjäristys on ollut aikamoinen, plus jälkijäristykset ja nyt sit vielä kaiken päälle tsunamit. Olis se vallan kamalaa, jos me suomalaiset olisimme tämmösessä listassa:

Havaijilla asukkaita on ryhdytty evakuoimaan lähestyvän tsunamin tieltä. Rantahotelleissa turisteja on kehotettu siirtymään rakennusten yläkerroksiin. Hyökyaallon odotetaan iskevän alueelle jopa 2,5-metrisenä.

Aallon arvioidaan etenevän seuraavasti:

– Tahiti klo 19.50

– Uuden-Seelannin itärannikko klo 20.05

– Havaiji klo 23

– Australia klo 23.15

– Japani klo 5.00

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/86245-chilen-jaristyksesta-pelatty-tsunami 

Pääkaupunki Santiagon seismologian laitoksen johtaja kertoi, että Chilen järistys oli 50 kertaa voimakkaampi kuin Haitissa tammikuussa koettu. Uutiskanava CNN puolestaan piti sitä jopa 800 kertaa suurempana. Haitin järistyksessä sai surmansa yli 200000 ihmistä.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2000247

.. 

Koko Portugali asetettiin lauantaina hälytystilaan myrskyn vuoksi. Pohjois-Espanjan rannikon viranomaiset puolestaan julistivat alueelle korkeimman mahdollisen hälytystilan.

Myrskyn uskotaan iskevän lisäksi Ranskaan, jossa valmiustilaan asetettiin useita alueita. Ranskan jälkeen myrskyn odotetaan saapuvan Tanskaan sunnuntaina.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kova+myrsky+koettelee+Espanjaa+ja+Portugalia/1135253296357

..

Surullista!

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini