Tanskasen työryhmä

Maanantai 30.8.2010 klo 23.08


http://www.uusisuomi.fi/kysely/pitaisiko-kandidaatin-tutkinnosta-tehda-ensisijainen-tutkinto-yliopistoissa

Minä vastasin EI.

 

 

http://www.vnk.fi/julkaisut/julkaisusarja/julkaisu/fi.jsp?oid=304445

 

Tiivistelmä

Talouskasvun edellytysten vahvistamista tarkasteleva työryhmä – kasvutyöryhmä – esittää keinoja nopeuttaa tuottavuuskasvua Suomessa 2010-luvulla. Suhdannekierron ylittävällä pitkällä aikavälillä tuottavuuden kasvu on keskimääräisten tulojen eli henkeä kohti lasketun bruttokansantuotteen kasvun ainoa lähde. Lyhyellä aikavälillä myös työllisyystilanteen kehittyminen on tärkeää.

Kasvutyöryhmän loppuraportissa on ensin lyhyt johdatus tuottavuuskasvun kannalta tärkeisiin aiheisiin. Tämän jälkeen kasvutyöryhmän politiikkasuositukset on ryhmitelty kymmenen otsikon alle: 1) tiede- ja innovaatiopolitiikka, 2) koulutuspolitiikka, 3) elämänvaihepolitiikka, 4) kilpailupolitiikka, 5) yrityspolitiikka, 6) julkisen sektorin toimintapolitiikka, 7) julkisen sektorin tietojärjestelmäpolitiikka, 8) julkisen sektorin hankintapolitiikka sekä julkisesti kerätyn tiedon yleinen saatavuus, 9) laajakaistaverkko- ja älyliikennepolitiikka sekä 10) liikenneväyläpolitiikka.

..

 

Voi kauhistus! Oikke on elämänvaihekin saanu suosituksen!

Ja julkisen sektorin tietojärjestelmä! Saada siihen joku tolkku? Voivoi! Saa sitä suositella, mutta jos se meinataan saada johonkin pisteeseen niin kyllä siin tarvitaan vähintään samat patistukset, kovistukset, pakkopäätökset kuin mitä on ollut Paras -kirouksessa!

Tulipa pahasti! Juu, mut anti olla! Noin se on. Ainakin mun mielestä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini