viire minuti pääst

Tiistai 28.8.2012 klo 13.58


Vanhuspalvelukiistaan etsitään kompromissia

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=107737

Vanhuspalvelulain hoitajamitoituskiistaan haetaan kompromissia tiistaina ennen huomenna alkavaa hallituksen budjettiriihtä.

Hallituksen sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerivaliokunta kokoontuu tiistaina kahdelta pohtimaan vanhuspalvelulain sisältöä ja henkilöstömitoitusta. Ministerityöryhmässä on tarkoitus hakea kompromissia kokoomuksen ja SDP:n välejä hiertäneeseen kiistaan.

Budjetin liikkumatila on kuitenkin varsin pieni. Sosiaali- ja terveysministeriö on arvioinut henkilöstömitoitusten kustannuksiksi 146 miljoonaa euroa, josta puolet tulisi valtiolta ja puolet kunnilta. Valtiovarainministeriön budjettiesityksestä rahoja ei löydy. Niistä ei myöskään ole sovittu hallitusohjelmassa tai keväällä päätetyissä budjettikehyksissä.

- 150 miljoonan euron lisämeno, joka myös rasittaa kuntia puolella tästä määrästä, on niin suuri, ihan jo rahallinen kysymys, että se ei ole mahdollista, pääministeri Jyrki Katainen (kok.) totesi Iltalehden haastattelussa viime perjantaina.

Myös hallituspuolueiden puheenjohtajista koostuva niin sanottu sekstetti kokoontuu tiistaina neuvottelemaan budjettiin liittyvistä kysymyksistä, ja tarpeen vaatiessa päähallituspuolueiden puheenjohtajat, Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) neuvottelevat tiistaina kiistakysymyksistä budjettisovun löytämiseksi.

SDP on vaatinut ensi vuoden heinäkuussa voimaan astuvaan vanhuspalvelulakiin 0,7 hoitohenkilön mitoitusta vanhusta kohti laitospalveluihin. Kokoomus on vastustanut sitovaa henkilöstömitoitusta vedoten siihen, ettei vanhuspalvelulaki voi koskea pelkkää laitoshoidon mekaanista mitoitusta.

Vanhuspalvelulain henkilöstömitoituksen ohella hallituksen budjettiriiheen ei ole odotettavissa suuria kiistakysymyksiä.

Hallituksen sosiaali- ja terveyspoliittiseen ministerityöryhmään kuuluvat sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.), hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.), peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.), työministeri Lauri Ihalainen (sd.), kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) ja sisäasiainministeri Päivi Räsänen(kd.).


..
 
Ja mitähän sieltä tulee?
KomproMissia?
 
Jottain pahukse TyöRyhmii??
 
 
 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini