kultturelli illansuu

Perjantai 28.3.2014 klo 22.45


Olipa illansuu. Ja pitkäksikin venyi. Äsken vasta kotiin palasin.

"Jaa, et misä mää ole ollu ja liipastanu?"

No ensin Plazassa katsomassa miten tanssii tuttujen kanssa (sivu 14) sujuisi. Sellainen alkoi klo 17.00. En tiedä kenen idea moinen juttu ollut on, mutta hieno se oli. Oli tuttuja salolaisia ja heille vastapariksi kokenut kilpatanssija. Olivat saaneet viikon aikaa harjoitella, yksi tanssi per pari ja eikun yleisön eteen.

Saku Nikkanen ja Juulia Tuominen, Ritva Suominen ja Heimo Heikkonen, Annika Viitanen ja Aleksi Mäkirinne, Tony Hellströn ja Laura Rietz, Jesse Virtanen ja Alisa Heino.

Tuominen, Heikkonen, Mäkirinne, Rietz ja Heino ovat olleet opettajia, ohjaajia ja Nikkanen, Suominen, Viitanen, Hellström ja Virtanen oppilaita, opetettavia.  

Huhhuh! Vaikka tanssimisesta tykkään, niin eipä olisi meikäläisestä moiseen touhuun ollut.

Voittajaparin kyl tunnisti tanssitaidotonkin. Annika Viitanen liihotteli Aleksi Mäkirinteen vietävänä hidasta valssia sillä tyylillä, että ei olis menoa moittineet aidot tanssii tähtien kanssa tuomaritkaan. Jorma Uotiseltakin olisi varmaan irronnut jotain muuta kuin se yks vakkari: ei huano!  Annikan kannattais mennä Swivelin porukkaan heti huomispäivänä jatkamaan tanssaamista. Ja voisis sinne toinenkin cityn valtuutettu eli Saku mennä. Ehdotinkin, että menkää vaik parina. Siis harjoitteluparina.

Sinulle, ei salolaiselle selvennöstä: Annika Viitanen on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Saku Nikkanen samoin valtuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, Ritva Suominen on täyspäinen, -verinen teatterilainen Teatteri Provinssista (vaikkei näyttelekään), Jesse Virtanen nuori Vilppaan koripalloilija ja Tony Hellström monitoimimies paikallisten ravintoloiden tiskien takaa. Ja nuo muut nimet, he olivat näitä tanssiurheiluseura Swivelin tanssijoita.

Tilaisuuden alku oli tosi hellyttävä. Ihan alkuun lattialla pyörähtelivät ihan nuoret, tyttö ja poika. Swiveliläisiä.Taisivat olla vasta 11 vuotiaita, mutta foxtrottia (olihan se sitä?) he vetivät niin, että melkein katteeks kävi.

Sitten kun tuo kisa oli ohi, niin suunnistin tänne. Se oli sitten vain semmonen pikapikavisiitti. Kiersin ja katsoin kuvataiteilija Ilona Niemin teokset ja sitten poistuin. Oli kolmas meno (ystävätär -kyläily) odottamassa.

Ilona Niemin töistä en osaa sanoa mitään, etten vaan kovin pahasti sanoisi. Jos ne olivat tätä mitä salkkarin nettiuutisessa kerrotaan -  Niemen öljyvärimaalaukset, kollaasit ja installaatiot kertovat usein lapsuuden ja aikuisuuden rajapinnasta - niin sitten ne olivat sitä. Minua ne eivät sytyttäneet. Tai no, tuli mieleen se aika, kun kaksi nuorintani alle kouluikäisinä täällä Muurlassa navetan vintillä vasarat kädessä hakkasivat nauloja laudan kappaleisiin ja rakensivat niistä vaikka mitä. Ja piirsivät. Iso työ Ilona Niemillä ollut on, mutta mutta: ei ollut ihan mun juttu!

Siis tämmönen ehtoo. Ja vaikka jo edellisessä blogissa hyvät viikonloput toivotin, niin nyt toivotan uudemman kerran!

--

- pien lisä viel:

Arto Nieminen voisisis, kun tätä 

http://www.teatteriyhdistysprovinssi.fi/ohjelmisto-2/pikkujoulurevyy-2014/

suunnittelee tuupata ihan hyvin myös Ritvan lavalle. Tanssaamaan tai steppaamaan! Arto voisis olla se vastapari. Jaa mut onhan siellä vielä ite Suominenkin. Mies löytyy täältä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini